Ilmoitukset

Nimimerkin RiverDog vähäinen tuotanto on sisältänyt henkilökohtaisuuksia, offtopicia ja itsemoderointia. Häntä on jo aiemmin huomautettu käytöksestään, mutta kun huomautus ei auttanut, on raati laittanut hänet viikon rauhoittumislomalle.

Lisäksi päätimme viikonloppuna, ettei nimimerkki Bawdy enää jatkossa avaa ketjuja. Meille ei ole väliä, milloin "valmentajalle X kenkää!"-ketju avataan, mutta myös näiden ketjujen avauksiin odotamme edes jonkinlaista panostusta. Tähän Bawdy ei ole kyennyt, sillä hänen ketjunavauksensa sekä Merikiven että Tirkkosen potkuille ovat olleet aivan luokattomia.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin Hatchetman tuotanto Jokerit-osiossa on ollut silkkaa flametusta ja ohi aiheen huutelua. Koska aiemmat huomautukset ja viikon pelikiellot eivät ole tepsineet, kyseinen nimimerkki päätyy tällä kertaa kahdeksi viikoksi jäähyaition puolelle.

Sulje ilmoitus
 1. Uncle Leo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, sympatiat altavastaajille
  Lainaus:
  Busteria voisi keräillä ihan kansien takia, vanhat 70- ja 80-luvun lätkäkannet olivat kyllä hienoja. Sisältö tosin harvoin vastasi kantta, mikä oli aina harmi. Mutta tulihan noita kyllä aika paljon lapsena luettua. Joku Ilves-kansinen lehti löytyy vieläkin.
   
 2. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Kannet olivat ja on hienoja, mutta sisällöstä se ei tosiaan kerro yhtään mitään.

  Lainaus:
  Mietin samaa, mutta ei varmaankaan. Jotkut asiat on yksityisasioita ja sitten taas suvun mökillä ei voi säilöä niitä.
   
 3. Evil Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ryan O’Reily (Oz), Ryan O’Reilly (Blues)
  Lainaus:
  Jipon muistan. Mulla oli se numero, jossa tuli mukana sellaiset muoviset systeemit, jotka laitetaan kengänpohjiin ja sitten kuuluu sellainen naksutus. Asensin ne kenkiin mutta taisivat hajota het kättelyssä.

  Sitten oli Non Stop -lehti, jossa seikkailivat mm. Corto Maltese sekä Piko ja Fantasio.

  Kuka muistaa Umpah-pahin? Autopartio 525? Attila, hunneista hurjin? Ritari Ardent?
   
 4. Uncle Leo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, sympatiat altavastaajille
  Lainaus:
  Umpah-pahin kohdalla huudan hep! Välillä noita tulee kirpparilla vastaan, mutta ei ole vielä tarttunut mukaan. Mökkilukemiseksi voisi olla kova. En tosin muista noista juuri mitään muuta kuin piirrosjäljen ja ulkonäöltä joitain hahmoja, mutta jos se oli lapsena hyvä, niin pakko olla vieläkin.
   
 5. Evil Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ryan O’Reily (Oz), Ryan O’Reilly (Blues)
  Lainaus:
  Umppikset on koottu yhdeksi isoksi paketiksi ja julkaistu uudelleen, kaikki viisi albumia. Voitte kuvitella Evilin ilon, kun olin poikani kanssa kirjaston lastenosastolla ja satuin havaitsemaan kyseisen kirjan. Melkein itketti. Voi Franz Ktatzenblummerwishundwagenplaftenbomm sentään!
   
  Uncle Leo tykkää tästä.
 6. Evil Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ryan O’Reily (Oz), Ryan O’Reilly (Blues)
  Cocco Bill, anyone?
   
 7. Luke Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Man Utd, HIFK, Penguins
  Lainaus:
  Kyllä vain. Samoin Urho epäonnensoturi. Kaikki Suomen MAD -lehdet alusta asti aina 90-luvun alkuun löytyy vieläkin. Samoin tallessa on kaikki Verta ja väristyksiä -lehdet ja Judge Dreddit. Samoin iso pino Asterix ja Älli & Tälli -lehtiä. Ja Batmanit. Oi niitä aikoja, kun noita luettiin ja metsästettiin divareista.
   
 8. Evil Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ryan O’Reily (Oz), Ryan O’Reilly (Blues)
  Lainaus:
  Kukapa muistaa, millä nimellä Älliä ja Tälliä julkaistiin Suomessa ensin? Minä muistan.
   
 9. Luke Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Man Utd, HIFK, Penguins
  Lainaus:
  Nopsa ja Näpsä.
   
  Evil tykkää tästä.
 10. Evil Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ryan O’Reily (Oz), Ryan O’Reilly (Blues)
  Lainaus:
  Ja näin voitettiin matka Manalaan.
   
 11. CuJo#31 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Penguins | HIFK | Leijonat
  Kesäaikaan itsessäni herää pikkupoika. Sarjakuvasaralla tämä tarkoittaa sitä, että nettihuutokaupat, divarit ja kirpputorit tulee kaluttua tarkkaan uusien löytöjen toivossa.

  Tällä viikolla sain mm. käsiini ainoan tähän mennessä itseltäni puuttuneen Kalma-lehden. Kyseistä kauhusarjista julkaistiin vuosina 1990-92. Tutustuin aikoinaan lehteen alle 10-vuotiaana ja olihan pelottavaa tavaraa. Edelleen todella mukaansatempaavaa luettavaa.

  Myrkky on itselleni edelleen sydäntä lähellä. Myrkkyynkin tutustuin jo 10 ikävuoden hujakoilla. Lehtiä on vuosien varrelta edelleen tallessa isot pinot ja nettihuutokaupasta lähti ostoon tällä viikolla useampikin puuttuva numero.

  Conan Barbaari on ehkäpä se kolmanneksi läheisin sarjis. Näitäkin on edelleen tallessa reilun kolmen vuosikymmenen ajalta mukavasti. Ja lisää tulee varsinkin kesäisin haalittua eri puolilta.

  Edellä mainittujen lisäksi mm. Hämähäkkimies, G. I. Joe, Transformers, Mad sekä isältäni kulkeutuneet Tekniikan Maailmat (alkaen vuodesta 1974) kuuluvat yhä tärkeisiin lehtiin.
   
 12. Evil Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ryan O’Reily (Oz), Ryan O’Reilly (Blues)
  Mulla on hyllyssä kaikki Tintit, kaikki Asterixit ja Suomen Madit 1982-1987. Lucky Lukeista valtaosa myös. Se on osa lapsuuttani. Aina kun niitä lukee, muistaa millaista elämä silloin oli. Muistaa äänet, tuoksut...
   
  Le Banner tykkää tästä.
 13. Uncle Leo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, sympatiat altavastaajille
  Lainaus:
  Ah, alkava murrosikä ja Pera Pervon jutut ja piirretyt tissit...

  Muistan kun joskus ehkä 12-13 vuotiaana ostin R-kioskilta numeron jossa oli kannessa tarra-arkki, ja näkyvimpänä piirretty nainen tissit paljaana. Posket punoittaen ja kädet täristen vein lehden tiskille, kansi alaspäin käännettynä tietenkin. Ja myyjälle ilmoitin paljon lehti maksoi, jotta hänen ei olisi tarvinnut kääntää sitä. Noh, käänsi kuitenkin. Ihme juttu kun sen piti tarkistaa hinta piippaamalla viivakoodi...
   
  Krepo, Uimalakki & CuJo#31 tykkäävät tästä.
 14. teemu73 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Mulla on iso osa lehtiarkistostani mökillä, koska kotiin ei mahdu. Parhaillaan pöydällä muutama Ohukainen ja Paksukainen selattavana. Bustereitakin ollut mutta jonnekin kadonnut. 80-luvun Suosikit on melkein kaikki. Urheilulehdet 1982-1986 jokainen numero ja Ässien / Suomen kiekkomaajoukkueen lehtileikkeitä 80-luvulta 2000-luvulle. Uudemmat Aku Ankat piti kanssa roudata tänne mutta kotona on tarkkaan varjeltuna kaikki arvolehdet 80-luvulta taaksepäin, samoin vanhat Maali- ja Kiekkolehdet. Jossain vaiheessa mulla oli kaikki ilmestyneet Veikkaaja - lehdetkin mutta ne oli pakko heittää roskikseen kun ei vaan voi kerätä kaikkea mahdollista.
   
 15. Barcelona Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Lainaus:
  Hep! Umpah-paheihin liittyy mukavia muistoja kun iskä luki niitä mulle ennenkuin osasin lukea itse kunnolla. Autopartio 525 ostin kaikki mitkä vaan eteen tuli. Se eka "Aaveprikaatin tuho" oli varmasti se rakkain ja "Lätkäralli" taas oli syy siihen miksi Quebec Nordiques oli aluksi suosikkiseura NHL:lässä. Eric Castel sarjakuvilla taisi olla vaikutusta siihen että suosikkijengiksi tuli fudiksessa FC Barcelona. Kovin montaa mootoriureheilutähti Michel Valliant sarjakuva-albumia mulla ei ollu, mutta niitä sitten luettiin senkin edestä. Kaikki Tintit, Asterixit ja Lucky Luket nyt löyty yhdessä vaiheessa hyllystä.
   
  Le Banner tykkää tästä.
 16. Txjokeri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Men in Blue ja muut oikeudenjakajat
  Lainaus:
  Jallu pitää aina muistaa nauttia kuivana: Robert Petterson opastaa.
   
 17. Uimalakki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, HerTo
  Umpah-umpah opetti kärsivällisyyden hyveen. Eikös tämä ollut Asterixin tekijöiltä?

  Asterix oli se ykkönen läpi lapsuuden ja nuoruuden. Hienoja tarinoita, huumoria ja tietysti upeat piirrokset. Ja samalla oppi vielä historiaakin.

  Myrkky. Olihan tuo olennainen osa teini-ikääni. Suosikkini taisi olla alastomat opettajat kertovat vitsejä tms.

  Mustanaamio oli Asterixin jälkeen sarjakuvista kakkonen. Varsinkin vanhoissa mustavalkoisissa olo joitakin todella hyviä tarinoita.
   
 18. cottonmouth Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo & Philadelphia Flyers
  Lainaus:
  Haha, ai että mikä fläsäri tuli tästä tekstistä. Muistan, että kaverin kanssa paikallisessa divarissa noita Kalmojakin lehteiltiin, kun viereen tuli pari isompaa poikaa, jotka tunkivat muutaman Kallen, Jallun tai Lollon povariin ja vannottivat olemaan laulamatta myyjälle. @Everton mikä sen mestan nimi oli? Siis nykyisin Manskin torin puolelta lähteneessä kauppakäytävässä ollut divari? Lukusoppi?

  P.S. Missä Novgorod oli ennen nykyistä (Oikokatu) sijaintiaan? Eikö sekin jossain muualla ollut aikanaan?
   
  CuJo#31 tykkää tästä.
 19. arvee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
  Innostuin kaivamaan yhden Tekniikan Maailma-kansion jemmasta. Harmikseni huomasin toiseksi vanhimmankin olevan vuodelta 1977, olisin toivonut löytäväni noita noin 1973 vuosikerran lehtiä, mutta ne on ajansaatossa näköjään menetetty.
  No, on noissakin vielä Coltin ja Marlboron mainoksia, sattui silmääni myös viski- ja vodkamainoskin.
  TM 3/77 testissä oli kaikki Suomessa myytävät diesel-henkilöautot, niitä oli yhdeksän. Mukana myös Volga 24-2 Diesel!
   
  CuJo#31 tykkää tästä.
 20. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Ei kun se oli juurikin Novgorod mikä oli tuossa kauppakäytävässä. Kauppakäytävä oli olemassa 80-luvulla ja ehkä vielä 90-luvun alussakin. Siellä oli ainakin joku jätskibaari ja varmaan jotain kemikaaliota ja kampaajaa. Sen jälkeen Novgorod oli Manskin pohjoispäässä, Heimosen kengän rakennuksen yläkerrassa. Vieressä oli sittemmin purettu Suomalaisen kirjakaupan talo. Sieltä Novis muuttikin ehkä jo nykyiseen sijaintiinsa, tai ainakaan ei tule mieleen muita paikkoja.

  Lukusoppi oli puolestaan alun perin (tai ainakin aikaisemmin) Torikadun porttikongissa/käytävässä, missä taisi olla joku seksikauppakin. Ehkä parhaiten piilotetut liikepaikat koko Kouvolan keskustassa... Lukusoppi on muuten siitä aika erityislaatuinen firma, että sama kaveri on perustanut ja pyörittänyt sitä alusta alkaen. Eli varmaankin noin 40 vuotta.
   
  cottonmouth tykkää tästä.
 21. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Vähän sama minullakin. Eli vintillä on pinoittain lehtiä (joita ei koskaan tarvitse tai tule luettua) ja lapsuudenkodissa on niitä kaapeissa lisää. Ainoa mitä olen varsinaisesti keräillyt on Rumbat ja Soundit. Rumbaa taitaa olla lähes täysi kokoelma, sain lahjoituksena 80-luvun lehdet ja 90-luvulla aloinkin jo tilaamaan itse. Sama juttu myös Soundin suhteen, tosin niissäkin kokoelma alkaa vasta 80-luvun alusta. Näistä on tosin joskus ollut jopa vähän hyötyäkin. Ennen internet-aikaa voitin lehtiarkiston ansiosta aika paljon hyviäkin palkintoja RadioMafian kilpailuissa. Viime vuonna puolestaan tarvitsi etsiä yhdelle tutulle bändille levyarvostelu debyyttilevyn uudelleenjulkaisussa käytettäväksi. Ja tietty musavisakysymyksiä on saanut niistä paljon kerättyä.

  Sarjakuvat (Aku Ankkoja lukuun ottamatta) ja muut lehdet on sitten kai säilössä ainoastaan siksi, että jonkunlaisena hamstraajana niistä ei muka raaskisi luopua. Veikkaajat ehkä vein paperinkeräykseen siinä vaiheessa, kun muutin omilleni. Nehän vei ihan kamalasti tilaa, kun olivat vetoliitteineen niitä paksuja sanomalehtiä. Samaten Tekniikan Maailmat, Tuulilasit ja Suosikit on suurimmalta osin hävitetty. Isoäitini oli lehtimyyjä siihen aikaan, kun lehtimyyjiä pidettiin ennemminkin hyvänä palveluna kuin ärsyttävänä asiana. Hän sai sitten palkkioksi vuositilauksia itselleen, kun oli saanut tietyn määrin lehtiä kaupaksi. Joten meillekin tuli sitten jos jonkinlaista lehteä.

  Mikrobittiä on todennäköisesti tallella kymmenkunta vuosikerta alkaen 80-luvun lopusta. Kiekkolehtiä jonkun verran 90-luvun alusta. City-lehtiä, Like-uutisia, Nyt-liitteitä, Futarin vuosikiertoja. Plus tietty kaikkia pienlehtiä, mitä 90-luvulla läheteltiin ja vaihdeltiin. Ja sarjakuvia on paljon.
   
 22. Barcelona Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Lainaus:
  Käynyt mielessä että Mustanaamiosta saattas saada kyllä hyvän tv-sarjan. Siinä kun ois mahdollista sellaiseen "aikamatkailuun" kun Mustanaamio lukisi niitä esi-isien seikkailuja. Tai sitten sarja alkaisi vuodesta 1536 ja etenisi hiljalleen tähän päivään saakka.
   
 23. Uimalakki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, HerTo
  Lainaus:
  Potentiaalia tuossa toki olisi. Vaikka ainakin yhden todella surkean räpellyksen olen Mustanaamiosta jo joskus nähnyt. Se (leffa) oli muistaakseni ihan paska. Mustis on muutenkin ehkä vähän turhan naiivi aikuiseen makuun, mutta jos häneen lisättäisiin hieman rosoisuutta niin voisi tulla hyvä.
  Parhaat tarinat vanhoissa Mustanaamioissa olivat niitä jonnekin kauas menneisyyteen sijoittuneet. Niissä oli eri tavalla jännitystä ja taisivat olla vähän raaempiakin kuin kulloiseenkin nykyaikaan perustuvat.

  Tarzaneita tuli kanssa luettua ja sitten oli se Tarzanin poika, Kodak tms.