Lehterälle kenkää!

 • 237 710
 • 1 181

lautamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Itäsuomalainen jääkiekko.
Tulosyksikön miesten avautuminen antaa jo enteitä että taivaanrantaan on kasautunut tummia pilviä.
Jaaha, minkähänlaisia avautumisia ja keneltä on ollut ja missä?
Voisi joku mahdollisuuksien mukaan laittaa niitä näkyville, KAIKKI EIVÄT OLE siellä SOMESSA.
Jos on pelaajia jotka arvostelevat ratkaisuja jo nyt, niin mitä on odotettavissa myöhemmin?
Tuollaisessa tapauksessa kovat ratkaisut on tehtävä heti, esimerkiksi joulukuulla ne on jo myöhässä!
 

Tsepteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Jaaha, minkähänlaisia avautumisia ja keneltä on ollut ja missä?
Voisi joku mahdollisuuksien mukaan laittaa niitä näkyville, KAIKKI EIVÄT OLE siellä SOMESSA.
Jos on pelaajia jotka arvostelevat ratkaisuja jo nyt, niin mitä on odotettavissa myöhemmin?
Tuollaisessa tapauksessa kovat ratkaisut on tehtävä heti, esimerkiksi joulukuulla ne on jo myöhässä!
Zaborsky avautui ja tais olla iha E-SAIMAASSA SE AVAUTUMINEN. aina ei tartte somea :E
 

Herra Jaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Jos ajatellaan yhteiskunnallisesti niin olisi tärkeää vapauttaa Tero pitämään huolta vaimosta ja tyttärestään. Syntyy lisää hyvinvointia. Palkka kuitenkin juoksee kauden loppuun ja sukassa on säästöjä!
 

rico

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Zaborsky avautui ja tais olla iha E-SAIMAASSA SE AVAUTUMINEN. aina ei tartte somea :E
Ja tämä avautuminen taisi olla luokkaa, että Zabon mielestä SaiPa luopuu kiekosta liian helposti. Tämänhän nyt näkee kuka tahansa, kun kiekkoa huidotaan silmät kiinni sinne ja tänne. Tätä ei korjata pelikirjalla eikä uudella jäähallilla, vaan liigatason pelaajilla.
 

startin13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo
Zaborskyn turhautuminen näkyy myös kentällä ja penkillä. Hänelle ei tule kiekkoa tarpeeksi. Ei siihen mitään nettejä tai someja tarvita.

Ko, avautuminen oli Esaimaassa ja riippuen siitä miten rivienvälistä juttua luki sanoma tuli kyllä selväksi.

Voihan se vähän kiukuttaa kun herää todellisuuteen, vähän samat fiilikset kun Grmanilla kun KHL:sta tulee suurin odotuksin kehittymään ja kasvamaan korkoa itärajalle, ja pakkipariksi arvotaan Kojootti.

Winwin tilanne, ainakin Kojolle.
 

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Zaboa taitaa kuitenkin kiukuttaa se että tällä kaudella hänen omat statsit jäävät koko lailla heikoksi, jos joukkueen pelitapa ei nopeasti muutu kiekolliseksi GOD mode dominoinniksi.

Huonot henkilökohtaiset statsit johtaa sitten siihen että hänen seuraava soppari on jo paljon huonompi kun pomot toteaa ''Zabo on menneisyyden pelaaja, tarjotaan sille Jonne sopimus''.
 

Rautanaamio

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, New Jersey Devils
Peliä katsomalla saa parhaan kuvan joukkueen tilasta viimeisen neljän kauden ajalta. Ei mitään pisteiden laskua tai muuta epäolennaista. Lehterän aika SaiPassa on ohi.
 
Suosikkijoukkue
Liiga: Kärpät&SaiPa NHL: Kings&Hurricanes
Nyt mitataan johdon muutoshalu. Tällä 1,5v jatkuneella sählyllä pelistä ei tule yhtään mitään ja penkin takana seisova toteemi seisoo vain kädet taskussa kuin lemiläinen raveissa. Uusi valmentaja kehiin lokakuun aikana!
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Ja Tuomenoksan. Ei noin paskaa puolustusta saa rakentaa ilman seurausta.

Juuri toisaalla nimimerkille @BigJay juttelinkin, että turhahan tässä on yksin Tertsiä ristiinnaulita, kun pakiston on osin ihan Mestis-kamaa. Ja tuon nyt näki jokainen jo ennen kauden alkuakin.
 
Olisko Lehterällä jotain vanhoja K-Espoon junnuja vielä, joita voisi tänne roudata? Niillä saataisiin tammi kasvamaan ja kaikilla olisi kivaa. Koirankin voisi hallille tuoda. Jotain tartteis tehdä.
 

juice71

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Lehdistötilaisuuden haastattelija toivotti tervetulleeksi SaiPan päävalmentaja Jori Lehterän...

”Jori” kertoi epäonnistuneensa joukkueen valmistamisessa pelin starttiin. Ööh... ikään kuin kuulostaisi tutulta... Jos lauantaina vaikka sen Vennon bussin kuski voisi voidella poikien jalat öljyllä ja roiskauttaa päälle vähän Kolinaa ettei porilaisten hajut osuisi pahasti nenukkiin. Josko valmistautuminen olisi parempaa.

Oikeasti: mitä vittua? Ne on ammattilaisia! Ei meillä duunissa aamulla ensin pomo valmista joukkoaan normaaliin työpäivään... Ottakaa nyt saatana aikuiset miehet itseänne niskasta kiinni.
 

Barney

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rive Kanerva
En tiedä, lähtikö SaiPa kauteen utopistisin odotuksin, mutta kyllähän pelaajiston kokoaminen on aika aktiivisesti jatkunut koko syksyn. En halua olla tympeä, mutta en jaksa uskoa, että semmosta valmentajavelhoa löytyykään, joka tuosta SaiPan sakista jotain muuta tekee kuin MAX. 10 jengin. Ja sekin on kiven alla.
Olen koko kesän ollut täsmälleen samaa mieltä. Jos tuon nipun joku valmentaa kymmenen parhaan joukkoon, niin sitä voidaan pitää tilastollisesti hyvänä suorituksena. Tuota SaiPan tämänhetkistä jumbosijaa ei voida siis mielestäni pitää minään järin suurena yllätyksenä, mutta enemmän tuossa vituttaa nuo joukkueen peliotteet. Tuloksellisestihan SaiPa on kahden viimeisen kauden aikana ylisuorittanut peliesityksiin nähden. Lehterän ensimmäisellä kaudella Tuohimaa torjui yksin +10 lisäpistettä joukkueelleen ja viime kaudella kohtuullisen laaja sekä laadukas hyökkäysosasto kantoi joukkueen parempaan suoritukseen kuin peliesitykset olisivat edellyttäneet. Täksi kaudeksi ilmeisesti toivottiin, että pari kalliimpaa hyökkääjää ottaa joukkueen reppuselkään, mutta tuo oli kyllä ihan kuolleena syntynyt idea.

Isoin ongelma on, että joukkueelta ovat ihan jääkiekon peruselementit hukassa. Hyökkäyspelin kannalta tärkein yksittäinen asia on hyökkäyksiinlähdöt ja tällä hetkellä SaiPan puolustajat joko a) heittävät roikun keskialueelle tai b) lyövät kiekon pleksin kautta ulos alueelta. Sen jälkeen valmentaja sanoo haastattelussa, että omista on vaikea lähteä, sillä vastustajat karvaavat kovaa. Kai jotain yhtä huonolla materiaalilla pelaavaa Jukureitakin karvataan kovaa, mutta aika paljon näppärämmin he tuntuvat pääsevän omista pois. Vaikeaahan ne hyökkäyksiinlähdöt varmasti ovat, jos keskustan kautta ei uskalleta pelata juuri ollenkaan. Asiaa ei tietenkään helpota yhtään se, että puolustuksessa päätettiin tehdä jatkosopimukset Sneckin ja Kojon kaltaisille "potentiaalisille" pelaajille. Se, että se "potentiaali" ei ole realisoitunut, ei yllätä varmaan ketään muuta kuin SaiPan toimistolla istuvia heppuja.

Tässä on nyt Lehterä yli kahden vuoden ajan syyttänyt pelaajien korvien väliä huonoista otteista. Vuodet vaihtuu ja osa pelaajista vaihtuu, mutta samat ongelmat tuntuvat pysyvän. Voisiko valmennuksella olla siihen jotain vaikutusta, jos pelaajien itseluottamus on vuodesta toiseen huonolla tasolla? Tällä hetkellä vaikuttaa, että pelaajat eivät oikein usko itseensä eivätkä myöskään joukkueen pelitapaan. Noiden ongelmien korjaamiseksi on vain yksi mahdollinen ratkaisu, joten toivottavasti se tajutaan tehdä pian.

Itse näen haastattelujen perusteella Lehterän persoonassa paljon samaa kuin Mixu Paatelaisessa, kun hän oli Huuhkajien päävalmentaja. Lehterä vaikuttaa kaverilta, joka on aika oikeassa. Paatelaisen kohdallahan tuo kärjistyi siihen, että hän sai pelaajatkin uskomaan, että he eivät vain ole tarpeeksi hyviä. Vieläkin tuntuu pahalta katsoa sitä televisiohaastattelua, jossa joukkueen kapteeni Niklas Moisander sanoo itku kurkussa, että "me ei vain olla tarpeeksi hyviä". Nyt nuo samat "paskat pelaajat" pistävät ottelusta toiseen kovemman materiaalin omaavia joukkueita nippuun ja ovat menossa jalkapallon EM-kisoihin. Miksi? Heillä on valmentaja, joka on saanut pelaajat uskomaan itseensä sekä joukkueeseensa ja pelaamaan hyvin joukkueena.

Ei Riikolasta tai Kojosta tule Erik Karlssonia valmentajaa vaihtamalla, mutta ainakin katsomoon välittyy sellainen fiilis, että pelaajat tällä hetkellä pelkäävät virheitä. Jokainen urheilua harrastanut tietää, että mitä tuollainen mielentila tarkoittaa suorituksen kannalta. Tässä kohtaa näyttää siltä, että valmentajan vaihtaminen on ainut vaihtoehto. Toisaalta ei tuota joukkuetta pysty viemään kukaan millään ihmeellä mestaruuteen asti, joten mielestäni ainut oikea ratkaisu olisi nostaa toinen apuvalmentajista päävalmentajan paikalle ja alkaa kartoittamaan ensi kauden päävalmentajaa. Tällä kaudella taistellaan parhaamme mukaan ja minimoidaan tappiot. Ensi kaudella on sitten toivottavasti huippuvalmentaja ja fiksusti rakennettu joukkue.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
@Barney yksi puoli Lehterästä on se, mitä sanoo julkisuuteen - toinen on se, miten käsittelee sen joukkueensa kanssa. Toki ilmapiiri on vaikuttanut ihan Tampereelle asti aika ahdistuneelta eli SaiPan kannattaa ehkä nyt tuo valmentajan potkukortti käyttää pois kuljeksimasta, koska hirveästi paremmaksi tuo ei kuitenkaan voi materiaalinkaan vuoksi muuttua. Pelaajia tuskin on hirveästi varaa enää hankkia.

Annan ilmaisen vihjeen, että Jyväskylässä pataluhaksi haukuttu Marko Virtanen taitaa olla vapaa ja voida hyvin - ja voi tuollaisen joukkueen viedä pitkälle. Kannattaa soitella sinne.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Isoin ongelma on, että joukkueelta ovat ihan jääkiekon peruselementit hukassa. Hyökkäyspelin kannalta tärkein yksittäinen asia on hyökkäyksiinlähdöt ja tällä hetkellä SaiPan puolustajat joko a) heittävät roikun keskialueelle tai b) lyövät kiekon pleksin kautta ulos alueelta. Sen jälkeen valmentaja sanoo haastattelussa, että omista on vaikea lähteä, sillä vastustajat karvaavat kovaa. Kai jotain yhtä huonolla materiaalilla pelaavaa Jukureitakin karvataan kovaa, mutta aika paljon näppärämmin he tuntuvat pääsevän omista pois.

Kaikkinensa hyvää analyysiä, mutta lainasin tän Jukurit-viittauksen takia. Syyskauden mestareita, jotka iltojen pimentyessä romahta, on historia täynnä, mutta Jukurit aloittanut kuten tän profiilisen joukkueen kuuluu. Fiksusti valmennettu. Ja realistisesti.

En toki ala viisastelemaan kaikkia nyansseja SaiPa/Lehterä suhteen, mutta onhan tuo myllerrys ihan pelaajamateriaalin suhteenkin kohtalaisen kovaa. Ja vaikka pidän Zaborskysta ja Ramstedt on fiksu tyyppi, en pidä pelaajatyypin tai nykykunnon puolesta ihan johtavina pelaajina. Joukkueeseen joka heiluu siinä 10. sijan rajoilla.

Pelaajamateriaalin heikentyessä valmistautumisen/valmennuksen merkitys kasvaa. Miten repiä käsissä olevasta nipusta optimi irti, millaisella pelityylillä jne.? Keittiöpsykologin mutuilua myös se, että joko Lehterästä huokuu jonkinlainen turhautuminen tai poissaolo? Ajattelen vaan, että Lappeessa ollut pirteitäkin jaksoja, heti kättelyssä puolivälierät. Sitten viime kausi lievähkö pettymys ja nyt kausi alkanut heikentyneellä joukkueella semisti vituralleen. Onko vielä todellista paloa ja uskoa tähän touhuun? Saattaa toki ollakin.
 

Czescku

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Stadin Keltamustat
Minä en oikeasti ymmärrä, kun Lehterän ekalla kaudella SaiPa teki varmaan ennätyksensä loppuhetkien tappioasemasta tasuriin tai jopa voittoon nousuissa (Pelicans kolmas säälipleijari varmaan paras esimerkki). Sekin kausi käynnistyi mollivoittoisesti, mutta jonkun Oulussa kärsityn tappion jälkeen olivat pitäneet palaverin ja homma rupesi toimimaan.

Ja siis se mitä en ymmärrä on se, että kun kerran löydettiin toimiva juttu niin jostain syystä siitä ei ole kuitenkaan pidetty kiinni. Ei se pelaajamateriaali pari vuotta sitten ollut sen kummoisempi. Viime vuonna oli, mutta eihän siitä tullut yhtään mitään missään vaiheessa (no toki kotivoittoennätys taisi tulla kauden alusta ollen samalla sarjan surkein vierasjoukkue).

Kyllä minä Tertsille antaisin aikaa taukoon asti, mutta jos ei ennen sitä mitään positiivista kehitystä tapahdu niin sama antaa mennä. Kyllä joku apuvalmentaja saa saman aikaan kuin nytkin. Luulisi jotenkin Teron tekevän töitä tulevan työpaikkansa eteen, mutta ei ole sellaista havaittavissa. Ehkä häntä ei vain oikeasti nappaa yhtään, en tiedä.
 

Huono pakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Kun ei puolta (noin karkeasti ottaen) pelaajistosta voi vaihtaa, niin tämä on ainoa mahdollisuus. Tämä liike pitää tehdä kuitenkin heti eikä joskus marraskuussa.
 

ahal

Jäsen
Kaikkinensa hyvää analyysiä, mutta lainasin tän Jukurit-viittauksen takia. Syyskauden mestareita, jotka iltojen pimentyessä romahta, on historia täynnä, mutta Jukurit aloittanut kuten tän profiilisen joukkueen kuuluu. Fiksusti valmennettu. Ja realistisesti.
Jukurien otteissa näkyy paitsi Kangasalustan käden jälki myös Holtarin sainaukset. Aiemmin Jukurit luotti paljolti kotimaisiin kykyihin ja joku Budish oli vaan kirsikka kakun päällä. Ihmeitä ei pystynyt tekemään. Nyt tilanne on toinen ja kentällinen nuoria nälkäisiä vierastyöläisiä tuo selvän piristyksen pelaamiseen. Turhaan ei JH:a ole kiitetty skouttina. Ammattimies kiireestä kantapäähän, päihittää laaja-alaisuudellaan ja yhteyksillään mielestäni mm. Tuomenoksan selvästi. Uskon, että Jukurit tappelee tällä kaudella tosissaan po-paikasta. SaiPa taas ei ilman käänteentekeviä muutoksia.
 

PatrickKane95

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Onhan nämä Lehterän kaudet olleet kunnon työharjoittelua eikä mitään ole opittu vieläkään. Jos jotkut väittää että ekan kauden puolivälieriin pääsy olisi jotenkin ollut Tertsin ansiota niin ei ollut, Tuohimaa pelasti suurimman osan voitoista kuten viime kaudella ja siinä Pelsu-sarjassakin oltiin pelillisesti jäljessä mutta tuurilla mentiin jatkoon.
 

redpecka

Jäsen
Niin... Pitäisikö himmailla ja minimoida tappiot vai epätoivoisella raivolla lähteä vielä vaihtamaan valkku ja puoli joukkuetta?

Mielestäni oleellisin juttu on se, mikä on valmennuksen ja pelureiden keskenäinen suhde. Nyt kun on tähtipelaajiakin tuolla ja kaikki ei ole välttämättä nöyriä eteläkarjalaisia villekohoja niin en ihmettelisi jos siellä jotain turhautumista syntyisi pelaajistossa, oikeutettua tai primadonnamaista, mutta jos kärjistyy niin kukaan ei voita ja kaikkien ura ottaa askeleen taakse.

Itse en lämpene mistään Karri Kivestä yhtään. Sillä oli mahdollisuus tulla Tirkkosen jälkeen Saimaan rannoille jatkamaan niin SaiPan kuin omaa nousujohteista uraa, mutta alkoi kiristämään neljän vuoden suoralla (ylihintaisella) sopparilla SaiPaa. Jos motivaatio roudata ittensä itärajalle on tota luokkaa niin pysyköön vaan poissa.

Mutta silti, SaiPan puolelta pitää tehdä parempia ratkaisuja kuin nähdyt Santanen ja Lehterä. Minimivaatimuksena olisi esimerkiks että olisi toiminut vähintään Mestiksen tasoisessa sarjassa muutaman vuoden PÄÄvalkkuna. Jos siellä ajatellaan jotain Martikaista seuraavaksi päävalmentajaksi niin sitten mulla menee usko (tämä hyvä usko) Markkaseenkin ja koko organisaatioon.

Organisaatio on käsittääkseni hyvässä jamassa kun Kallioniemi kävi sen sytyttämässä. Jos oletetaan että TJ Markkanen on mies paikallaan ja Tuomenoksa hoitaa ulkkariarvat niin seuraavaksi tärkein on valmentaja. Ja kun tähän on päästy - sen jälkeen hommataan ykköskassari, ykkössentteri ja ykköspakki...
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

 • 1
 • x
 • 2
 • 1
 • x
 • 2
 • 1
 • x
 • 2
Jukurit vs KalPa
 • 2.10
 • 4.25
 • 2.86
Kärpät vs HIFK
 • 2.50
 • 3.80
 • 2.50
Lukko vs TPS
 • 2.08
 • 4.00
 • 3.05
Pelicans vs JYP
 • 2.12
 • 4.15
 • 2.88
Tappara vs Sport
 • 1.71
 • 4.60
 • 3.85
Ässät vs SaiPa
 • 1.64
 • 4.20
 • 4.25
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös