Legendaarisin original six joukkue?

  • 7 188
  • 14

Legendaarisin original six joukkue?

  • Montreal Canadiens

    Ääniä: 109 68,1%
  • Toronto Maple Leafs

    Ääniä: 16 10,0%
  • Boston Bruins

    Ääniä: 11 6,9%
  • Detroit Red Wings

    Ääniä: 9 5,6%
  • New York Rangers

    Ääniä: 10 6,3%
  • Chicago Blackhawks

    Ääniä: 5 3,1%

  • Äänestäjiä
    160

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Kuten varmaan kaikki tietää on NHL:lässä kuusi joukkuetta jotka on muita legendaarisempia. Tämä Original six on nimitys niille kuudelle joukkueelle, jotka muodostivat NHL-liigan 25 vuoden ajan kaudesta 1942–43 vuoden 1967 laajentumiseen.

Nämä perinteikkäät jengit tuppaa olemaan muita NHL jengejä hohdokkaimpia ja suosituimpia, mutta nyt on tullut aika selvittää mikä näistä legendaarisesta jengistä on Suomen/Jatkoajana suosituin!
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Vaikka Red Wingsit on edelleen minulle se läheisin joukkue NHL:ssä niin legendaarisin original six joukkue ja samalla legendaarisin joukkue NHL:ssä on kaikesta huolimatta kanadanranskalaisten ylpeys Montreal Canadiens. Joukkue ei ole koskaan ollut suosikkini mutta jotain taikaa siihen kuitenkin liittyy ja ehkäpä tämä juontaa juurensa 80-luvun alkupuoliskolle ja aikaan jolloin Neuvostoliiton kiekkoliigan joukkueet pelasivat otteluita NHL-joukkueita vastaan ja tuolloin, jossain yhteydessä nousi esille Canadien NHL:n legendaarisimpana joukkueena ja siitä tämä mielleyhtymä on sitten syntynyt ja elää edelleenkin.

vlad.
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Leafs ja Canadiens ovat omasta mielestä legendaarisimmat. Jääkiekon emämaan ylpeydet. Näistä valitsin äänestyksessä Canadiensin.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Kyllähän se Canadiens varmaankin on. Toki jokaisessa näistä on se oma legendaarisuutensa ja paljon hienoja tarinoita kerrottavana, mutta vastaan nyt Canadiens kuitenkin.
 
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Roihuttaret, Kaljakylä Rangers, Fla
Original six on terminä harhaanjohtava, sillä kuudesta joukkueesta todellisuudessa vain kaksi (Montréal Canadiens ja Toronto Maple Leafs) on NHL:n perustajajäseniä. Joten vastaukseni on ja olisi ilman tätä tietokin ollut Montreal Canadians.
 

Apmp-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, TPS
No Canadiens tottakai ihan kevyesti. Toki kaikilla joukkueilla on hienoja perinteitä sun muuta, mutta Montrealista on silti kolminkertainen määrä juttua muihin verrattuna.
 

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
No puolustetaan nyt Bruinsia sen verran, että se kuuluisa brändi voi ja elää hyvin edelleen. Leikillään voisi todeta, että Boston on pelannut samalla pelisysteemillä ensimmäisestä päivästä lähtien.

Äänestin silti Canadiensia, vaikka kaikki O6-joukkueet saavatkin sydämeni sykkimään. Huikeita jengejä kaikki.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Toronto Maple Leafs, niiden 25+ vuoden perusteella mitä minä olen NHL:ää seurannut. Nousuineen ja laskuineen. Viimeisimmät legendaaariset tempaukset ovat Randy Carlylen jatkosopimus ja Steve Simmons.
 

Stonemaki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, New Jersey Devils, Tampa Bay Buccaneers
Kaikki näistä on hienoja seuroja. Kyllä mun mielestä kuitenkin Montreal Canadiens ja Toronto Maple Leafs ovat ne legendaarisimmat. Ensin mainitulle annoin ääneni.
 

Savon Detroit

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Sabres
Tämä original six- termi tekee hiukan vääryyttä historialle sillä mukana tuossa ryhmässä pitäisi oikeastaan olla myös Ottawa Senators, joka oli mukana perustamassa koko NHL:ää vuonna 1917 pelaten kokonaiset seuraavat kaudet vuoteen 1934 asti, vuonna 1917 sarjassa aloitti viisi aivan ensimmäistä seuraa joista kolme on kokonaan lopettanut, mukana aloitusviisikossa oli Ottawa Senatorsin lisäksi myös Montreal Canadiens. Se että Ottawa onkin ollut poissa vuoden 1934 jälkeen palaten lopulta vasta 1990-luvulla takaisin, ei poista seuran historiallista merkittävyyttä alkuperäisenä seurana sen lähes 20 ensimmäisen NHL-pelivuoden aikana kun suurta historiaa muodostettiin ja legendaarinen original six muodostui. Kun näitä perinteitä NHL:n puolella kovasti korostetaan ja muistellaan, kuuluisi Senatorsille paikka tuossa kuusikon kyljessä mielestäni ansaitusti.

Oikeastaan pitäisi siis puhua original sevenistä. Nykyinen Sens katsoo olevansa suoraan samaa seuraa alkuperäisen kanssa josta viiteenä seuran nykyisessä kolmospaidassa (olihan kolmospaita? )oleva alkuperäinen 0 - tunnus mustapunaisilla koristeilla.

Ei noita tunnuksia kukaan käytä ellei katso olevansa alkuperäinen seura takaisin palanneena, pelkkä tekninen organisaatiolopetus/ muodollinen uuden palauttaminen myöhemmin on pelkkä byrokratiajuttu. Perinteet ratkaisee, ei byrokratia.

Juu, tiedän että pitäisi varmaan painua vittuun mutta kun ei jaksa, on kuuma : G
Sovitaan tästä mielipiteestä närkästyneitten kanssa, että otan ensin pulssintasauskonjakin ja painun sitten myöhemmin : D

Editaatio: Nimim. herkulle vaan että ei taida roikkua 11 viiriä Ottawan hallissa mutta eipä siitä puhuttukaan---jos joku on ollut mukana heti alussa perustamassa sellaista legendaa kuin NHL:ää jo vuonna 1917 ja ollut pitkästi mukana alussa niin sellainen ansaitsee myös huomion. Canadiensin mestaruusansiothan nyt on sitten kokonaan oma lukunsa, eikä tämä Ottawan huomiointi omalla sarallaan ole siltä eikä keltään pois. Senators on pelannut sitä lätkää kaikenlisäksi vielä jo 1800-luvun lopulta asti eli siinä on omalla osallaan todellinen perinneseura pohjois-amerikan kiekkohistoriassa vaikkei niitä kannuja olekkaan kuin montrealilla tai jollain muulla.
Nih, no ne siellä NHL:ssä huomioi mitä huomioi ja mä pääsen vaikuttamaan originaalien titteleihin kun ostan osakkeet juu : Z
 
Viimeksi muokattu:

Luge H

Jäsen
Suosikkijoukkue
80
Oikeastaan pitäisi siis puhua original sevenistä. Nykyinen Sens katsoo olevansa suoraan samaa seuraa alkuperäisen kanssa josta viiteenä seuran nykyisessä kolmospaidassa (olihan kolmospaita? )oleva alkuperäinen 0 - tunnus mustapunaisilla koristeilla.

Roikkuuko nykyisellä Senatorsilla 11 Stanley Cup-viiriä katon rajassa? Oikeasti en tiedä, enkä googlettamalla löytänyt vastausta.

Kyllähän se Canadiens legendaarisin joukkue on. Tarinaa riittää yhtä paljon kuin muilla O6 joukkueilla yhteensä.

edit. ok kiitos GaDa. Jäin kiinni, en edes googlettanut.
 
Viimeksi muokattu:

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Historiallisesti tarkasteltuna vastaus on tietenkin Canadiens, vaikka menestys on kiertänyt seuraa jo pitkään. Viirejä on kuitenkin katossa selvästi enemmän kuin muilla, ja ero jo seuraavaksi menestyneimpiinkin on suuri. Tämä on myös ainoa täysin kiistaton kriteeri.

Ainut, joka voi vähän edes haastaa Canadiensiä on Red Wings. Se on pystynyt olemaan dynastia myöhempinäkin aikoina. Maple Leafsillakin on mukavasti viirejä katossa, mutta tuoreimmista on kohta viisikymmentä vuotta. Näihin kolmeen verrattuna Blackhawks, Bruins ja Rangers eivät ole dynastioita koskaan olleetkaan, vaikka ovatkin mestaruuksia voittaneet. Bruinsin 70-lukua ja Blackhawksin nykyisyyttä voi pitää sentään jollain tapaa hyvänä ja tasaisena menestyksenä, mutta Rangersin mestaruudet ovat olleet täysin yksittäisiä. Jos näistä nyt jonkun näkisin dynastialuokkaan nousevan, niin se olisi Blackhawks, mutta se vaatisi vielä pari pyttyä lähivuosina.

Mutta jos katsotaan muutakin kuin menestystä, niin kyllä nämä ovat juuri ne NHL:n hohdokkaimmat joukkueet. Näissä vanhoissa seuroissa on juuri sitä karismaa, jota anaheimduckseilta sun muilta muoviseuroilta puuttuu.
 

Kumielvis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Paltamon Pantterit
Legendaarisin on ehdottomasti Canadiens. Historia, kulttuuri, uskonto, legendaariset pelaajat vuosikymmeniä. Toronto voisi muuten olla samassa asemassa, mutta kun seura on ollut viimeiset ~50 vuotta ollut lähinnä vitsi. Sen jos minkä on oppinut downgoesbrownia lukemalla..

Detroit olisi mullekin se seuraava vaihtoehto sitten, varmasti paljolti siksi kun on se henkkoht suosikki noista. Kaikki o6-seurat on jees, paitsi Rangersista en ole ikinä jostain syystä tykännyt.
 
Suosikkijoukkue
Hiroshima Toyo Carp
Vastaan tylsästi, että Canadiens, koska se tulee aina ensimmäisenä mieleen sanoista "original" ja "six". Pohjimmiltaan ne ovat kaikki mulle maineeltaan aika samalla viivalla, eli maailman kuusi legendaarisinta lätkäjoukkuetta. Seitsemänneksi legendaarisin lienee sitten Moskovan CSKA.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös