red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Hurricanes, Meidän peli
Lauri Markkanen on kiistatta kovin lupaus suomalaisen koripalloilun historiassa ja ehdottomasti myös koko suomalaisen palloilun historiassa. Tällä hetkellä 19-vuotias Markkanen pelaa yliopistokoripalloa Arizona Wildcatsin joukkueessa ja hyvin on pelannutkin. Markkanen on takonut pisteitä 15,2 ottelukeskiarvolla ja levypalloja hän on napsinut tähän mennessä 7,2 per ottelu. Markkasen paras pistesaalis on tähän mennessä 30, joka syntyi Arizona Statea vastaan 12. tammikuuta.

Ennen kauden alkua Markkanen rankattiin pääasiassa sijoille 20-30 eri listauksissa, mutta hienojen otteiden myötä hän on noussut kympin sakkiin, kuten esim. tässä Sports Illustratedin mockissa.

Markkasta on verrattu pelityylinsä puolesta Euroopan kaikkien aikojen parhaaseen pelaajaan, Dirk Nowitzkiin. Markkanen liikkuu kokoisekseen loistavasti ja hän on erittäin hyvä heittäjä. Markkanen on myös hyvä puolustamaan. Henrik Dettmannin mukaan parempi kuin Dirk samassa iässä. Markkasen kehityskohteet ovat fyysisyydessä ja selkä korille päin pelaamisessa.

Jatkakaa..
 
Slovensko, Slovensko, héja héja héja, Slovensko!
Kiitos avauksesta, tätä olin kaivannutkin. Markkasella on pienoinen slumppi menossa, kun neljä edellistä peliä ovat menneet alle 10 pinnan ja ennen sitä koko kaudella vain yksi alle 10 pinnan peli. Toivottavasti ei ole mitään vammaa, joka haittaa heittoa.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Onkos se nyt niin että Markkanen ilmoittautuu jo draftiin? Tai siis uskotteko että ilmoittautuu ja mitä pitäisi tehdä? Onko yliopistoura sitten siinä, vai jatkaako siellä? En ole pelejä katsellut, mutta joidenkin koosteitten perusteella kolmoset uppoaa isoksi mieheksi, liike on hyvää, mutta aika honkkelimaista ymmärrettävästi. Levypallo- tai puolustusosaamista niissä on vähemmän esitelty, mutta ilmeisesti sekin luonnistuu.
 
"Varmistaaksemme mahdollisimman korkeatasoiset keskustelupalstat,
emme valitettavasti myöntää kirjoitusoikeuksia automaattisesti kaikille hakijoille" -Modet

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Onko yliopistoura sitten siinä, vai jatkaako siellä?
Muihin en osaa vastata, mutta tähän vastaus on että ei jatka. NBA:n ykköskierroksella varatut pelaajat saavat sopimuksen NBA:han.

Kolme peliä Markkaselta on tullut Arizonassa nähtyä ja aina Lauri ollut näissä peleissä todella heikko. Kesällähän Markkanen nähtiin Suomessa järjestetyissä nuorten kisoissa ja siellä kyllä näki, että aika pirun kovasta talentista oli kyse. Ensimmäinen peli oli heikohko, kun Markkanen yritti tehdä kaiken itse. Tämän jälkeen meno olikin sitten sellaista, että ei oikein kukaan saanut kunnolla Markkasta pysäytettyä. Oli kyllä paikan päällä nähtynä aika hienoa katsottavaa. Suomen miesten maajoukkueelle toki juuri sitä mitä on tilattu, kun iso pelaaja, sentterinä tai isona laitahyökkääjänä pelaava Markkanen, on kesällä Suomen maajoukkueen ja Dettmannin käytettävissä.

Dirk Nowitzkiinhan tuota Markkasta vertaillaan. On muuten aika pirun kova vertaus tuo, voitte googletella vaikka.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Yle Areena on muuten alkanut lähettämään suorana noita NCAA/Arizonan matseja kun ostivat ESPN:ltä oikeudet, sieltä siis näkee Markkasen otteita. Kuten esim. tänä yönä 03:55 Arizona - Washington State.

e: Laitetaan nyt vielä loputkin heidän runkosarjapelinsä:

Sat, Feb 18 @ Washington
Thu, Feb 23 vs. USC
Sat, Feb 25 vs. UCLA
Sat, Mar 4 @ Arizona State


Pienenä yllätyksenä tuli muuten itselleni, että Real Madridissakin taitojaan näyttämässä käynyt jalkapalloilija Eero Markkanen on kaverin isoveli.
 
Viimeksi muokattu:

Peltinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Muihin en osaa vastata, mutta tähän vastaus on että ei jatka. NBA:n ykköskierroksella varatut pelaajat saavat sopimuksen NBA:han.
Pelkästään draftiin ilmoittautuminen päättää automaattisesti yliopistouran vaikka ei tulisi edes varatuksi, eli se päätös pitää tehdä jo ennen varaustilaisuutta ja se on täysin pelaajan oma valinta. En olisi ihan varma, kannattaisiko Markkasen jatkaa silti toinenkin vuosi yliopistossa ennen varattavaksi ilmoittautumista.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pienenä yllätyksenä tuli muuten itselleni, että Real Madridissakin taitojaan näyttämässä käynyt jalkapalloilija Eero Markkanen on kaverin isoveli.
Näinhän se on, Pekka Markkasen poika ja Eeron veli.

Veljekset tuli kesällä nähtyä Stadissa ostoksilla, oli aika huvittavan näköinen kun minua lähempänä oli ensin Eero, joka minun 186 cm:n varrestani laittaa n. 10 cm paremmaksi ja sitten viereensä tuli myös Lauri, joka taitaa olla Eerosta vielä lähes 20 cm pitempi ja minuun verrattuna jo 30 cm eroa.

Oli aika pitkät veljekset toisin sanottuna ja kovia pallottelemaan.

Kiva seurata Laurin urakehitystä ja miten hommat etenevät tämän yliopistosta NBA:han siirtymisen osalta, ja toki siitä eteenpäin vasta homma alkaakin. Varmaan tulee laittamaan Möttölän NBA-urasta paremmaksi? Tai no, vielä ei ole edes varausta alla niin mistäs sitä ikinä tietää mikä on uran lopullinen suunta, hyvältä näyttää kuitenkin.
 
Lennart Petrell - Aito IFK-ikoni.
Onkohan Suomen pisin ihminen. Eipä varmaan löydy montaa, ketkä olisi pitempiä kuin 211 tai 213, mikä hänen todellinen pituutensa sitten onkaan.
No, onhan se nyt selvää, että jos on 210 pitkä, niin ei kannata olla harrastamatta urheilua. Koripallo on kyllä hemmetin tylsä laji, ei kiinnosta yhtään, joten olisi voinut valita jonkun toisen lajin kuten tuossa joku toinenkin oli toivonut. Mutta toivottavasti pääsee sinne NBA:han eikä jonnekin Sloveniaan, Espanjaan tai Venäjälle. Ensin olisi hoidettava armeija pois alta.
 
– En mä sitä väitä, että internetti on huono harrastus, mutta jos siihen ottaa rinnalle urheilua niin hyvä.
Matti Nykänen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Onkohan Suomen pisin ihminen. Eipä varmaan löydy montaa, ketkä olisi pitempiä kuin 211 tai 213, mikä hänen todellinen pituutensa sitten onkaan.
Käsittääkseni Lauri on 211, joku toimittaja taisi lisätä tuon pari senttiä jossain vaiheessa. Suomen pisi Lauri ei varmastikaan ole, katukuvassa näkee yllättävän usein samaa pituusluokkaa olevia.

Viime yön peli oli ensimmäinen kokonainen ottelu, jonka Laurilta ja Arizonalta näin. Vahva peli Markkaselta, hieman poikkeuksellinen kuin yleensä. Toinen tuplatupla peräkkäin muutaman heikomman pelin jälkeen ja viides koko kaudella Tässä pelissä Lauri heitti vain kaksi kolmosta, kun yleensä se on ollut leipäheitto hänelle. Nyt Markkanen teki koreja korin alta ja oli mukana pari midrange-hypäriäkin. Syy miksi Lauri pelasi enemmän korin alla oli se, että Arizonalla oli aika karu pituusylivoima vastustajaan nähden ja jo muutaman minuutin pelin jälkeen palloa alettiin pelata järjestelmällisesti korin alle.

Pärjäisikö Lauri jo ensi vuonna NBA:ssa? Ehkä jossain roolissa. Takakentän heittäjänä/laiturina voisi pelata, mutta räjähtävyyttä, suoran juoksun nopeutta ja jalkatyötä täytyisi saada paremmaksi. Korin alla taas loppuu vääntövoima ja liikkeet. Viime yön pelissä paljastui pieni puute Markkasen korinaluspelissä. Liikepankki on aika kapea. Toki nyt oli pituusylivoima selkeä, eikä uusia keinoja toisaalta tarvinnut löytää. Edes pieni nostaharhautus silloin tällöin hyökkäyslevarin jälkeen olisi tehnyt jo jotain. Joka tapauksessa nyt nähdyllä NBA:ssa ei ole mitään asiaa korin alle. Joten ehkä vielä vuosi yliopistossa voisi tehdä hyvää, ihan vaan noiden fyysisten ominaisuuksien parantamisen kannalta. Peruspelihän Laurilla on täysin hanskassa.
 

Fordél

Jäsen
Onkohan Suomen pisin ihminen. Eipä varmaan löydy montaa, ketkä olisi pitempiä kuin 211 tai 213, mikä hänen todellinen pituutensa sitten onkaan.
Ei ole. Varmuudella on 218 cm pitkä ja kenties tätä pidempikin.

Ensin olisi hoidettava armeija pois alta.
No sen kerkiää kyllä hoitamaan myöhemminkin ja vaikka osissa mikäli käytännöt eivät ole suuresti tiukentuneet.
 
“The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence." - Charles Bukowski
No sen kerkiää kyllä hoitamaan myöhemminkin ja vaikka osissa mikäli käytännöt eivät ole suuresti tiukentuneet.
Niin, laitetaan Markkanen, Barkov, Laine, Puljujärvi, Teräväinen, Aho, Määttä, Rantanen, Ristolainen, Lehkonen kesäksi harjoitusleirille armeijan nimissä. Joku kurssimuotoinen järjestely heille tarvitaan, vai onko NHL ja NBA nykyään jopa niin kovassa huudossa, että valtiolliset velvollisuudet voidaan sysätä sivuun.
 
– En mä sitä väitä, että internetti on huono harrastus, mutta jos siihen ottaa rinnalle urheilua niin hyvä.
Matti Nykänen

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Joku kurssimuotoinen järjestely heille tarvitaan, vai onko NHL ja NBA nykyään jopa niin kovassa huudossa, että valtiolliset velvollisuudet voidaan sysätä sivuun.
Tästä pitäisikin keskustella kunnolla ja oikeassa ketjussa. On täysin kestämätön tilanne, että merkittävää kansainvälistä uraa tekevät ihmiset joutuvat metsään pelleilemään. Jos vie Suomi-kuvaa maailmalle, niin miten se ei millään tavalla korvaa valtiollisia velvollisuuksia.

Sitten, jos sota syttyy ja miehiä tarvitaan rintamalle, niin varmasti keksitään jotain tekemistä tai koulutetaan siinä vaiheessa.
 
"So never mind the darkness we still can find a way"
- Axl Rose

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Lauri Markkanen on kiistatta kovin lupaus suomalaisen koripalloilun historiassa ja ehdottomasti myös koko suomalaisen palloilun historiassa.
Nämä on aina jänniä määritellä. Miten voi verrata eri lajien lupauksia mitenkään? Tai sanoa aukottomasti tuollaisen väitteen. Jos miettii vaikka jalkapalloon verrattuna. Siis maailman harrastetuimpaan lajiin, missä meillä on ollut "maailman top-3 pelaaja" aikanaan. Jos siis väite olisi että suhteessa esim. Litmaseen puhutaan kovemmasta palloilulupauksesta, niin tarkoittaisi että Markkasen potentiaali pitäisi olla Koripallossa vähintään top-3 pelaaja maailmassa. Tuskin kuitenkaan puhutaan ihan sellaisesta lupauksesta?

Ei sillä, kiinnostava paketti ja toivotaan parasta.

Koripallo kyllä aina hauska laji potentiaalisten pelaajien suhteen, kun se koko ja esim. 10-15cm merkitsee lajissa niin valtavasti. Ei juuri mitään muita lajeja ole missä koko ja sifä kautta geenit olisi noin isossa roolissa.
 

Peltinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Nämä on aina jänniä määritellä. Miten voi verrata eri lajien lupauksia mitenkään? Tai sanoa aukottomasti tuollaisen väitteen. Jos miettii vaikka jalkapalloon verrattuna. Siis maailman harrastetuimpaan lajiin, missä meillä on ollut "maailman top-3 pelaaja" aikanaan. Jos siis väite olisi että suhteessa esim. Litmaseen puhutaan kovemmasta palloilulupauksesta, niin tarkoittaisi että Markkasen potentiaali pitäisi olla Koripallossa vähintään top-3 pelaaja maailmassa. Tuskin kuitenkaan puhutaan ihan sellaisesta lupauksesta?
Jos puhutaan nimenomaan "lupauksista" niin kaksikymppinen Litmanen veti vielä SM-sarjaa HJK:ssa. Kukaan ei odottanut Litmasesta mitään maailman TOP-3 pelaajaa ja Ajaxin reserveissä taisi maitojunakin olla lähellä ennenkuin ura lähti lentoon. Lisäksi Litmasen ura ihan huipulla jäi aika lyhyeksi loukkaantumisten takia, huippuaika kesti vain muutaman vuoden ja se vähän haalistaa Litin sädekehää.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Jos puhutaan nimenomaan "lupauksista" niin kaksikymppinen Litmanen veti vielä SM-sarjaa HJK:ssa. Kukaan ei odottanut Litmasesta mitään maailman TOP-3 pelaajaa ja Ajaxin reserveissä taisi maitojunakin olla lähellä ennenkuin ura lähti lentoon. Lisäksi Litmasen ura ihan huipulla jäi aika lyhyeksi loukkaantumisten takia, huippuaika kesti vain muutaman vuoden ja se vähän haalistaa Litin sädekehää.
Väärin. Litmasesta nimenomaan odotettiin helvetisti jo 80-luvun lopulla ja hänhän oli dominoiva pelaaja jo tuolloin (mm. Veikkausliigan maalikuningas ali-ikäisenä), _mutta_ sen jälkeen erityisesti Ajaxin ensimmäinen kausi ei mennyt putkeen. Muistan hyvin lehtijuttuja 16-vuotiaasta Litistä, kun hänestä kirjoitettiin tulevana supertähtenä. Toinen usein samoissa jutuissa oli muuten Yrjö Happonen, jonka ura ei sitten mennyt ihan samalla tavalla.
 
JOE E. TATA! \o/
Tästä pitäisikin keskustella kunnolla ja oikeassa ketjussa. On täysin kestämätön tilanne, että merkittävää kansainvälistä uraa tekevät ihmiset joutuvat metsään pelleilemään. Jos vie Suomi-kuvaa maailmalle, niin miten se ei millään tavalla korvaa valtiollisia velvollisuuksia.
Niin, ehkä muillekin aloille voisi määritellä jonkun rajan, että esim. jos tulot ylittää 50 000 vuodessa, niin ei tarvitse mennä armeijaan, vaan voi keskittyä tienaamaan kun on ahkerasti opiskellut sitä varten ainakin 15 vuotta.

Eihän tuo isoa haittaa jääkiekko- tai koripallouralle aiheuta, jos muutaman päivän joutuu kasarmilla olemaan.
 
– En mä sitä väitä, että internetti on huono harrastus, mutta jos siihen ottaa rinnalle urheilua niin hyvä.
Matti Nykänen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Koripallo kyllä aina hauska laji potentiaalisten pelaajien suhteen, kun se koko ja esim. 10-15cm merkitsee lajissa niin valtavasti. Ei juuri mitään muita lajeja ole missä koko ja sifä kautta geenit olisi noin isossa roolissa.
Olen samaa mieltä siitä, että koko, tai no pituus, ennen kaikkea ulottuvuus on isossa roolissa. Mutta se että onko koriksessa geenit jotenkin isommassa roolissa kuin muissa lajeissa, niin siitä voi olla montaa mieltä. Esimkerkiksi pikajuoksussa geenit merkkaa todella paljon, kuten myös voimailulajeissa. Miksei myös monissa palloilulajeissa? Toisissa tarvitaan enemmän voimaa, toisissa nopeutta, koriksessa ylöspäin suuntautuvaa ulottuvuutta. Geeneistä osittain kiinni kaikki tyynni, eikä koristakaan pelkällä pituudella pelata.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Olen samaa mieltä siitä, että koko, tai no pituus, ennen kaikkea ulottuvuus on isossa roolissa. Mutta se että onko koriksessa geenit jotenkin isommassa roolissa kuin muissa lajeissa,

Miksei myös monissa palloilulajeissa? Toisissa tarvitaan enemmän voimaa, toisissa nopeutta, koriksessa ylöspäin suuntautuvaa ulottuvuutta. Geeneistä osittain kiinni kaikki tyynni, eikä koristakaan pelkällä pituudella pelata.
Tarkotiin siis alunperin juurikin palloilulajeja. En suinkaan kaikkia urheilulajeja.

Kyllä se nyt on kuitenkin selvästi isommassa roolissa kuin esim. jalkapallossa(tai monessa muussa palloilussa). Jalkapallossa koolla ei ole mitään merkitystä, koska pelipaikka löytyy riippumatta koosta.

Nyt jos katsotaan pelkäästän vaikka NBA:ta, niin siellä pelaa tällä hetkellä alle 10 pelaajaa jotka ovat 180cm tai alle. NHL:ssä vastaava lukema on ~100. Jalkapallon puolella näitä on tuhansia. Huippupelaajistakin jos tekee joukkueen niin löytyy jatkuvasti eri kokoisia pelaajia.

NBA koriksen ollessa vielä 1vs1 pelaamista niin vahvasti, niin koko ja fysiikka korostuu entistä enemmän siellä. NBA varmaankin myös ainoa maailman ammattisarjoista johon voi päästä pelaajia jotka ovat aloittaneet pelaamaan lajia teini-iässä. Ja nämä voivat olla jopa sarjan tähtiä. Tämä perustuen pitkälti juuri siihen kokoon.

Ihmettelen syvästi miten joku kokee tarpeelliseksi väheksyä koon ja sitä kautta geenien merkitystä koripallossa. Varsinkin jos lajia on yhtään pelannut, niin luulisi tuon olevan itsestäänselvyys. Ja varsinkin suhteessa lajeihin missä sillä ei niin isoa merkitystä ole.

Enkä siis väitä etteikö muutkin asiat merkitsisi tai etteikö pienemmät pelaajat voisi pärjätä. Ainoastaan sen että koripallossa koon ja fysiikan merkitys on niin valtavan iso, ettei vastaavaa ole missään muussa palloilulajissa(no lentopallossa ollaan lähellä). Tai ainakaan isommissa palloilulajeissa.
 

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Hurricanes, Meidän peli
Nämä on aina jänniä määritellä. Miten voi verrata eri lajien lupauksia mitenkään? Tai sanoa aukottomasti tuollaisen väitteen. Jos miettii vaikka jalkapalloon verrattuna. Siis maailman harrastetuimpaan lajiin, missä meillä on ollut "maailman top-3 pelaaja" aikanaan. Jos siis väite olisi että suhteessa esim. Litmaseen puhutaan kovemmasta palloilulupauksesta, niin tarkoittaisi että Markkasen potentiaali pitäisi olla Koripallossa vähintään top-3 pelaaja maailmassa. Tuskin kuitenkaan puhutaan ihan sellaisesta lupauksesta?

Ei sillä, kiinnostava paketti ja toivotaan parasta.
Minä puhun nyt nimenomaan lupauksista. Litmanen oli varmasti aikanaan erittäin lupaava peluri, mutta odottiko kukaan hänen tekevän tuollaista uraa? Myönnän, että ehkä vähän yliammuin kun puhuin Markkasesta kaikkien aikojen kovimpana lupauksena suomalaisen palloilun historiassa, mutta kaikkien aikojen kovin lupaus suomalaisen koripalloilun historiassa hän eittämättä on. Muistuttaa Nowitzkia monella tavalla. Kumpikin ovat isokokoisia (213cm), erittäin hyviä heittäjiä ja kummankin layup-taidot ovat hyvällä tasolla. Toisin sanoen eivät ole pelkästään yrittäjiä a'la Kyle Korver vaan pystyvät tekemään tuhoa vastustajan päässä monella tavalla.
 
Slovensko, Slovensko, héja héja héja, Slovensko!
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy