Lauri Marjamäki Jokerien päävalmentajaksi

  • 384 920
  • 2 227
Suosikkijoukkue
Jokerit, Philadelphia Flyers
Koko khl-reissun ajan narreille on vihelletty syystä, joskus aika lievästä. Mielenkiintoiseksi homma menee, kun katsotaan mistä vastustajat on saaneet jäähyjä. Tuo gappi on mielestäni pienentynyt, mutta ajoittain sitä on. Mielelläni kuulisin sellaisen mielipiteen, joka tulee hyvin tuomari toiminnan tuntevalta. Itsellä ei oikein asiantuntemus riitä.

Kysymys säännöistä: Jos tulee 3 kakkosta samaan aikaan, niin päättykö ne myös samaan aikaan, jos maaleja ei tule? Eli tavallaan saisi yhden anteeksi....

Mielestäni tuomarointi on vähintään 90% peleistä hyvää jopa erinomaista, mutta yksittäisissä peleissä tai sarjoissa on vuosien varrella tullut ihmeellisen tuntuisia vinoumia joita on ollut vaikea selittää. Mutta toisaalta olen valmis myöntämään puolueellisuuden asiassa.

Kaksi jäähyä kuluu samaan aikaan. Eli kolmas kakkonen alkaa kulua kahden ensimmäisen päättyessä. Tai jos maali päättää yhden kakkosen, niin sitten kolmas alkaa kulua tämän jälkeen.
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mitähän toi edes tarkoittaa: " yli- ja alivoiman ero on ollut noin miinus 16, nyt se on peräti -20 ".

Siis täh, vastustaja saa 16 minuuttia enemmän ylivoimaa kuin me? Per peli vai? En usko. Ei kai jokerit kahdeksaa kakkosta enemmän saa kun vastustaja?
 

DonTirri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadilaiset jengit sarjasta ja lajista riippumatta
Kolmas kakkonen alkaa juoksemaan sitten, kun eka kakkonen päättyy. Näin olen ainakin itse aina käsittänyt.
Tästä saamme kiittää Roger Neilsonia joka huomasi porsaanreiän säännöissä ja pisti liikaa äijiä jäälle kymmenen sekunnin välein ollessaan 5-3 alivoimalla. Vastustaja ei saanu minkäänlaista momentumia jatkuvien pelikatkojen kautta.

Neilson oli muutenki mestari porsaanreikien löytämisessä. Pakki maaliin rankkarissa. Ohje veskalle "jätä maila maaliviivalle ku tuut penkille".
Siinä pari hyödynnettyä porsaanreikää jotka lopulta suljettiin kiitos Neilsonin
 

1000

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara 2.0, Sasha & Patu
Mitähän toi edes tarkoittaa: " yli- ja alivoiman ero on ollut noin miinus 16, nyt se on peräti -20 ".

Siis täh, vastustaja saa 16 minuuttia enemmän ylivoimaa kuin me? Per peli vai? En usko. Ei kai jokerit kahdeksaa kakkosta enemmän saa kun vastustaja?
Meinaisko sitä, että Jokerit on suhteessa enemmän boksissa kuin yv:llä. Eli nyt on 10 kakkosta "pakkasella".
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Meinaisko sitä, että Jokerit on suhteessa enemmän boksissa kn Ak uin yv:llä. Eli nyt on 10 kakkosta "pakkasella".

Tuota sen melkein tarkoittaa, ja ero on +18 eli Jo Jokerit on istunut 18 minuuttia enemmän kuin vastustajansa tällä kaudella. Mukana on kaikki jäähyt. CSKA on istunut +50 minuuttia enemmän kuin vastustajansa. Dinamo Moskova on istunut +44 minuuttia enemmän kuin vastustajansa. Eilinen Ak Bars on istunut +53 minuuttia enemmän kuin vastustajansa. Toinen ääripää on SKA peräti -102 eli tuon verran istunut vähemmän kuin vastustajansa.

Yleisesti ottaen KHL:n tuomaritaso on hyvä. On ollut useita kausia ja on vielä parempaa tällä kaudella. Marjamäki voi kitistä kuten haluaa, mutta peliä seuranneet näkivät hyvin, miksi Jokerit hävisi. Ja se ei johtunut tuomareista. Epäilen kuitenkin, että Marjamäki otti taktisesti tuomarit hampaisiinsa. Ettei pohdittaisi tappioon vaikuttavia asioita.
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Meinaisko sitä, että Jokerit on suhteessa enemmän boksissa kuin yv:llä. Eli nyt on 10 kakkosta "pakkasella".
Niin siis koko kaudella. Eihän tuommoinen tilasto kerro mistään mitään ja varsinkin Jokerit on hyvin pitkälti keskikastissa. Jos nyt jonkun ajattelee jotain hyötyneen dumareista, niin ehkä kannattaa katsoa sitä SKA:n -102 lukua tai Severstalin -105 Lokomotiv, Salavat ja Mangitokorsk myös satasen hujakoilla voittajan puolella. Minskillä 122 taas toinen ääripää. Jokerit ihan keskikastia ja toi 18 on aika pieni ero.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Epäilen kuitenkin, että Marjamäki otti taktisesti tuomarit hampaisiinsa. Ettei pohdittaisi tappioon vaikuttavia asioita.

Voisi kuvitella, että tuossa oli tietty "helpotus" parin pelaajan suuntaan. Varmasti esimerkiksi Anttila tietää itse ottaneensa tyhmiä minuutteja, ei sitä tarvitse hänelle erikseen kertoa. Sen sijaan että päävalmentaja olisi suolannut omansa, päätti hän siirtää vastuuta tuomareille. Varmasti pelaajienkin helpompi hengähtää, mut otsikot ovat tasoa "Marjamäki haukkui tuomarit" kuin "Marjamäki ihmetteli Anttilan tyhmyyttä".

Se mikä itse jäähyihin tulee, niin isossa kuvassa ei pitäisi tuijotaa vain vihellettyjä jäähyjä. Näppituntumalla Jokerit ei aivan kauhean montaa väärää vihellystä ole kohdanneet. Vääriä vihellyksiä tulee jo pelkän inhimillisen aspektin takia, mutta ei mielestäni mitenkään erityisen tai poikkeavan paljon Jokereille. Sen sijaan itse kääntäisin pääni viheltämättä jääneiden takia. Näppituntumalla ja narrilasit päässä olen ihmetellyt parina iltana sitä, kuinka Jokerit istuu "normimäärän vihellettävissä olevia" boxissa ja kaveri selviää kakkosella tai parilla ilman, että kenttätapahtumissa on suurempaa eroa. Kokonaisjäähymäärää en lähtisi katsomaan yhtään sen enempää, pelkästään joku 2+10 tuo kuuden kakkosen verran minuutteja tilastoon ja vain kahden minuutin edestä ylivoima-aikaa. Ainakin mä ottaisin koska vain kaverille edes kolme kakkosta kuin yhden kakkosen ja kympin. Tai kahdestakin kakkosesta olisi lähtökohtaisesti enemmän iloa.
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Piti nyt käydä oikein kattomassa. Siinä kaikkien jokereiden KHL runkosarjojen jokereiden jäähyjen erotus vastustajan jäähyihin. Negatiivisella luvulla jokerit on siis saanut vähemmän jäähyjä kuin vastustaja.

-62, +63, -16, -77, -2, -14

Yhden kerran jokerit on saanut enemmän jäähyjä kuin vastustaja, että joko Latella on perusmatikka hakusessa tai sille on annettu väärää tietoa.

Lähde näille tässä: Stats : Team stats : 13/14 | regular : Kontinental Hockey League (KHL)
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Sen sijaan itse kääntäisin pääni viheltämättä jääneiden takia. Näppituntumalla ja narrilasit päässä olen ihmetellyt parina iltana sitä, kuinka Jokerit istuu "normimäärän vihellettävissä olevia" boxissa ja kaveri selviää kakkosella tai parilla ilman, että kenttätapahtumissa on suurempaa eroa.
Tätä olen ollut huomaavina myös tällä kaudella. On isänmaallista viheltämistä seeproilta...
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Näppituntumalla ja narrilasit päässä olen ihmetellyt parina iltana sitä, kuinka Jokerit istuu "normimäärän vihellettävissä olevia" boxissa ja kaveri selviää kakkosella tai parilla ilman, että kenttätapahtumissa on suurempaa eroa. Kokonaisjäähymäärää en lähtisi katsomaan yhtään sen enempää, pelkästään joku 2+10 tuo kuuden kakkosen verran minuutteja tilastoon ja vain kahden minuutin edestä ylivoima-aikaa. Ainakin mä ottaisin koska vain kaverille edes kolme kakkosta kuin yhden kakkosen ja kympin. Tai kahdestakin kakkosesta olisi lähtökohtaisesti enemmän iloa.

Kyllä, oikeassa olet. Kuitenkin joukkueiden pelaama alivoima-aika ei Jokerien osalta ole poikkeuksellinen. Jokerit pelaa alivoimaa hieman alle KHL:n ottelukohtaisen keskiarvon, eli todella niukasti paremmalla puoliskolla. Jokerien pelitavalla - jossa pelikuri ei aina kata tyhmiä jäähyjä - tilastollisesti ja katsomani perusteella en pidä vääränä sitä, että Jokerit ei kärkijoukkoon yllä. Siis sen osalta, että vastustaja saisi vähiten ylivoima-aikaa Jokereita vastaan.

Oma ylivoima on sitten poikkeuksellisen pientä. Vain CSKA on vielä pienemmällä ylivoima-ajalla. Rupujoukkueet saavat suhteessa paljon ylivoimaa, joten jonkinlainen tasoittelu KHL:ssä saattaa olla. Severstal, Vityaz, Amur kärkeä, joista Severstal on tällä kaudella kohtuullinen.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Lähe vittu Marja meneen, jos tuo on se mitä saat joukkueestasi irti.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ei tietenkään, mutta peli oli todella uomissaan.
Joo ja vastustajan pakisto täynnä jakubkreijic ukkoja. Oli uomissaan mutta niin onneton Loko oli viime kaudella markoveineen ja kronwalleineen että isoja johtopäätöksiä en tekisi. Näitäkin vastaan se 2 peliä puhallettiin ulos. Trademark Marjan Jokerit. Jos on paikka suoristaa selkä - se käytetään.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Trademark Marjan Jokerit. Jos on paikka suoristaa selkä - se käytetään.
4.1 kirjoitettu. Taas ajankohtainen. Marja tää sun totaalihoki alkaa sulaa. Hyökkääminen on laidoilla pyörimistä, ylivoima ei tuota kun ainoa uhka Lehtosen muodossa lähti ja "pakit hyökkää" tuottaa aivan liian vähän suhteessa paljon teutaroidaan omissa. Ja siellähän hölmöillään. Milloin on Grantin rysty yläpellissä, Lepistön kompurointi, Krejcikin mahtitarjoilu tai Frimanin pihalla oleminen. PAPP on ollut 3v koko ajan kroonisesti mitä sattuu, mailoja ja miehiä on vapaana milloin missäkin ja "ohohupsmistätoimeni"-maaleja tulee. Tuli tänäänkin.

Sitten se asennepuoli. Joukkue pelaa kun huvittaa. Ja tällä kaudella ei ole huvittanut. 5vs5 ei pysy kasassa 60min. Saati että se suoritus olisi tasainen pidempään. Vaihteluväli on valtava. Pelikirja voi olla vaikka triplaplatinaa mutta jos tota joukkuetta ei kiinnosta toteuttaa sun juttuja niin ongelman äärellä ollaan. Puolustaminen ja maalineduspelaaminen alkaa asenteesta. Tänäänkään se ei kiinnostanut kuin harvoja.

Sä oot Marja ajamassa tätä joukkuetta samoille sijoille kuin J Jalonen ekalla kaudellaan. Erona on se että siinä missä sulla on Savinainen,Jensen,Schroeder,Hännikäinen oli Jalosella Talaja,Marjamäki,M Keränen ja Hishon. Ne teki sen minkä sillä pumpulla pystyi. Miten on Marja? Ryhti? Tahto? Halu voittaa? Kiinnostaako? Keväästä on tulossa lyhyt tällä menolla. Vielä voi korjata, mutta tiimalasi on käännetty. Sähistään Moskovassa ja neppaillaan taas kolme peliä? Selitysten aika alkaa olla ohi. 3.vuosi. Tulos tai ulos.
 

YamahaGPR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kyllä täällä Jatkoajassa tuulen suunta kääntyy usein nopeasti. Joku viikko takaperin siellä oli kaikki poislukien Jeesus Marjukan povarissa.

O’Neillin olkapään loukkaannuttua ensin tippui luonnollisesti hänen oma taso ja pikku hiljaa koko muu porukka on seurannut perässä eli mennyt siitä mistä aita on matalin.

Siellä muutama yksilö vetää hyvin (Haapala, Sklenicka, Grant, Savinainen... ) ja antaa illasta toiseen kaiken mitä löytyy mutta liian moni vetää mukavuusalueella ja tänäänkään ei oikein maalille päästy/haluttu ajamaan.

Tekisi mieli sanoa, että mitään pelitapaa ei tällä hetkellä ole.
 

Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit. SJK.
Tulos tai ulos. Ensimmäinen kausi päättyi Dynamo-fiaskoon. Toinen jäi kesken. Jos nyt tulee round 1 exit niin monoa vaan persuksiin. Nyt pitäisi materiaali olla sillä tasolla, että selitykset pois. Muut ovat heikentyneet palkkakaton ansiosta.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
@YamahaGPR jos minuun viittaat tuulen suunnalla niin voit käydä lukemassa mielipiteeni mitä jo aikaa sitten kirjoitin Jokereiden totaalihokin soveltumisesta khl:n pudotuspeleihin. Tämä ynnättynä kroonisen epävarmalla PAPPilla ja osittain HAPPilla sekä Marjan latauskyvyillä ja K&V maagisilla pakkihankinnoilla. Ei tarvitse olla kovin suuri selvännäkijä jos tämän yhtälön ei usko kovin pitkälle lentävän. Jokerit ei tee 4 keskiarvolla maaleja r2. Kolmosella alkavaan lukuunkin on tekeminen. Tätä ennen täytyisi painella jatkoon r1 Lokoa, Dynamoa, SKAta tai Tsskaa vastaan.
 
Jos tulee lähtö ekalla kierroksella ulos, niin harkitsisin Marjamäen potkuja.

Otteet heittelee, mutta parhaana päivänä Jokerit on sarjan paras joukkue ja pystyy sitä olemaan myös tänä keväänä, tällä materiaalilla ja tällä valmentajalla.

Lännessä ei ole yhtään joukkuetta, jota Jokerit ei voisi laittaa pleijareissa lauluun. Sinne täytyy nyt räpiköidä ja toivoa kotietua. Viimeisen viikkojen otteilla sitä ei ole tulossa, mutta vitospaikaltakin on hyvä ponnistaa.

Lauantaina voitto TsSKA:n vieraista ja maailma on valoisampi.
 

YamahaGPR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
@YamahaGPR jos minuun viittaat tuulen suunnalla niin voit käydä lukemassa mielipiteeni mitä jo aikaa sitten kirjoitin Jokereiden totaalihokin soveltumisesta khl:n pudotuspeleihin. Tämä ynnättynä kroonisen epävarmalla PAPPilla ja osittain HAPPilla sekä Marjan latauskyvyillä ja K&V maagisilla pakkihankinnoilla. Ei tarvitse olla kovin suuri selvännäkijä jos tämän yhtälön ei usko kovin pitkälle lentävän. Jokerit ei tee 4 keskiarvolla maaleja r2. Kolmosella alkavaan lukuunkin on tekeminen. Tätä ennen täytyisi painella jatkoon r1 Lokoa, Dynamoa, SKAta tai Tsskaa vastaan.

En tarkoittanut erityisesti ketään. Näinhän se on aina, kun voitetaan meitä ei pysäytä mikään ja kun hävitään niin kaikille kenkää. Itsekin syyllistyn tähän joskus mutta yrittänyt nähdä kuitenkin ”isomman kuvan”.

Mun silmään toi peli näyttää siltä että yksilöratkaisuilla pitäisi keväällä voittaa mutta ei varmasti tule riittämään Jensen&Co. ym se on aivan tasan satavarma.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Tekisi mieli sanoa, että mitään pelitapaa ei tällä hetkellä ole.

Pelitapa on, mutta joukkue ei pelaa sen mukaan. Mistä johtuu, en tiedä. Arvata voi: on väsyä, koronasta toipumista huonommin sallituin ainein tai jotain muuta. Kun pelitapa toimii, SKA ja CSKA tai Lokomotiv kaatuu. Vaikka peräkkäin.

Alkukaudella Jokerit pystyi esimerkiksi helposti pelaamaan pois kahden vastustajan prässin kiekolliseeen puolustajaan. Nyt ei millään. Vaihdosta toiseen selviytymistä edes keskialueelle ilman avauspeliä. Se on ollut viisikkopelaaminen, jolla Jokerit on KHL:ssä menestynyt. Nyt se ei toimi kumpaankaan suuntaan.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Red Wings, #65
Mun silmään toi peli näyttää siltä että yksilöratkaisuilla pitäisi keväällä voittaa mutta ei varmasti tule riittämään Jensen&Co. ym se on aivan tasan satavarma.

Jos ja kun Jokerit on keväällä henkisesti ytimessä ja pääsee pleijareihin täydellä kokoonpanolla ilman loukkaantumisia (Oneill ei saa olla puolikuntoinen kuten nyt), peli tuottaa satavarmasti tarvittavan määrän maalipaikkoja. Sitten tullaan siihen että erikoistilanteiden ja maalivahtipelin pitää toimia sekä Jokereiden suurimman ongelman eli puolustusalueen puolustuspelin on tiivistyttävä reilusti.

Millään näistä pelillisistä asioista ei toki ole mitään merkitystä, jos joukkue on fyysisesti/henkisesti väsynyt tai asenne ei ole kohdallaan. En kyllä näe syytä miksi mukavoituneet eivät syttyisi keväällä.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kun pelitapa toimii, SKA ja CSKA tai Lokomotiv kaatuu. Vaikka peräkkäin.
Todennäköisyydet että näin tapahtuu 4/7 o aikana ja virheiden määrä putoaa dramaattisesti. Sanoisin että aika pienet. Pakisto on niin karmean hasardialtis. Ja oma katse on täysin r2. R1 odote: pitää mennä heilahtamalla jatkoon.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös