Lauri Marjamäki Jokerien päävalmentajaksi

  • 384 920
  • 2 227

Lelle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Vaikka Lauri ei mielestäni ole voittajaksi syntynyt, niin sen verran pitää olla selkärankaa ja myöntää, ettei Lauri mikään floppi ole ollut. Henkilökohtaisesti eniten vituttaa se, että menettää helvetisti "turhia pisteitä", eikä ole oikein saanut tasaisuutta hienon Joukkueemme otteisiin.

Mitä maalivahteihin tulee, niin kyllä se kookkaampi ruotsalainen maalissa seisoo, kun pudotuspelit alkaa. Kuka siellä seisoo lopussa, se jää nähtäväksi. Kalnins kun on ollut hyvä myös.

Tämä itseä vaivaa myös, eli se tasaisuuden loistaminen poissaolollaan. Selkeitä voitettavissa olevia pelejä välillä hävitään ja sitten taas hienoja voittoja. No, kuten todettu et jos keväällä (edes pelataan) on peli saman tasoista mitä Lokoa vastaan viimeks niin miellyttää kyllä. Silti tunteiden vuoristorata on taas ollut kun pelejä katsellut. Onhan täällä Marjamäkeä oltu kenkimässä heikkojen pelien jälkeen usein..löytyiskö parempaa tilalle on vaikee sanoa. Tilastoja on myös heitetty esille, versus edelliset valmentajat. Itse en niinkää jaksa miettiä miten pärjäsikö Erkka tai Jalonen tilastollisesti paremmin jne, tämä hetki ja kausi merkitsee. Mut joo, tasaisuutta odotan enemmän ja se kuuluisa "peleihin valmistautuminen", niin luulisin sen ehkä tällä tasolla toimivan jo vähän paremmin?!
 

SirKepola

Jäsen
Suosikkijoukkue
AS Roma
Tämä itseä vaivaa myös, eli se tasaisuuden loistaminen poissaolollaan. Selkeitä voitettavissa olevia pelejä välillä hävitään ja sitten taas hienoja voittoja.

Niin kummallista kuin se onkin niin tätä se urheilu tuppaa aika suurissa osaa lajeja olemaan, varsinkin erilaisissa palloilu ja joukkuelajeissa missä pelataan monesti jopa +- 100 peliä kaudessa.

On oikeastaan aika suloinen ajatus, kun Jokerifanit kuvittelevat joukkueen olevan niin ylivoimainen tähän sarjaan, että kaikkia "huonompia" jengejä vastaan lähdettäisiin jonain 80-90% voittajasuosikkina vaikka sitten vieraspelissä.

KHL:ssa todella kovat kärkijengit (1-3 jengiä per kausi) ottavat sen 45 voittoa 60 pelistä runkosarjassa, jota voi pitää jo todella kovana suorituksena. Nuokin tasoltaan aivan ylivoimaiset jengit siis häviävät kuitenkin sen keskimäärin joka neljännen pelin.

Näille kakkostason kärkijengeille (Loko, Jokerit, Ufa, Dynamo Moskova jne.) itse ajattelen asiaa joka kaudella niin, että 40 voittoa 60 pelistä on se taso mitä on hyvä lähteä tavoittelemaan. Tuolla tasolla ottaa sen kotiedun 90% kausista ensimmäiselle kierrokselle mikä on varmaan se maksimi realistinen taso myös Jokereille keskimäärin.

Hyvin harvassa ovat siis ne tapaukset, kun nähdään aivan ylivoimaista voittokulkua joukkueilta läpi runkosarjan. Toki tuostakin muutamia esimerkkejä löytyy viime vuosilta, kuten CSKA kaudella 2018-2019 53 voittoa 62 pelistä maalieron ollessa reippaasti yli 100 plussalla. Tai SKA edeltävällä 2017-2018 kaudella, kun voittoja tuli 47/56 maalieron ollessa suht mehevä 227-97.

Jokaisen jokerifanin on kuitenkin ehkä hyvä hetki hyväksyä se tosiasia ettei Jokerit tule KHL:ssa ikinä olemaan noin ylivoimainen kuin nämä takavuosien 30-40 miljoonan pelaajabudjetilla operoineet Venäjän suurjengit ovat olleet. Karu fakta on kuitenkin se, että Jokereilla ei ole oikein mitään mahdollisuutta kilpailla edes Euroopan parhaista suomalaisista pelaajista yksittäistapauksia lukuunottamatta. Samoin Jokerit ei pysty kilpailemaan Pohjois-Amerikan kanssa suomalaisista pelaajista, koska tietysti siellä pelaavat kaikki parhaat suomalaiset.

PS. Itse asetan jokaiselle näistä KHL-kausista aina runkosarjan osalta seuraavat kolme tavoitetta mitä tulee seurattua pitkin kautta:

Vähintään 40 voittoa runkosarjan aikana
Tehtyjen maalien keskiarvo yli 3 per peli
Ylivoiman ja alivoiman yhteisprosentti vähintään 110%
 

Letkuspede

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Pens
Kyllähän viime kaudella tuli annettua kritiikkiä syksypuolella Latelle mutta kyllä tää kauden alku on ollut paljon ehjempää tekemistä. Toki jostain asioista voi nytkin nurista mutta täydellistä nyt harvemmin on.
 

Konteksti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Alkuun Marjamäen tulo herätti epäilyksiä toisaalta huonojen maajoukkue-suoritusten, toisaalta evvk-tasoisten lausuntojen suhteen omaa kritiikiään kohtaan. Marjamäki toi tullessaan kuitenkin itselle mieleisen muutoksen peliin, joka on hyökkäysjohtoisuus. Kun joukkue pelaa hyvin, nähdään todella iloista hyökkäyspeliä ja vauhdikasta, fiksua kiekkoa. Mukana tuli toki myös puolustuksen ajoittainen kärsiminen, mutta niin täydellistä systeemiä ei taida ollakaan, etteikö joku osa-alue olisi toista heikompi.

Kevään näytöt on kuitenkin vielä antamatta suuremmassa kuvassa ja sikäli harmi, että viime kevät katkesi seinään nimeltä korona. Totta kuitenkin on, että on suoriutunut yhtä pitkälle Jokereiden kanssa, kuin edeltäjänsä, eli täysin penkinalle ei ole vedetty. Aika (toivon mukaan) näyttää riittääkö paukut kenties pidemmälle.

Isoimpana erona edeltäjiinsä omalla kohdalla on kuitenkin se, että nyt odotan voittoa enemmän, kun ennen olin enemmän kiikun kaakun mitä tuleva peli tuottaa. Pääsääntöisesti peli on ollut tuloksellista ja peli on mielestäni kehittynyt viime vuosista siten, että voidaan pelata 50min täysin hmv-peli ja ratkoa 5-10min nappisuorituksilla pisteet matkaan. Näin toki on ollut matkanvarrella, mielestäni kuitenkin tällä kaudella enenevissä määrin.

Mitä kuitenkin toivoisin olisi kritiikin kaihtamisen lopettaminen. Minusta hyvään johtamiseen kuuluu myös myöntää virheet rehellisesti ja ottaa niistä opikseen. Voit sanoa suoraan, että pelattiin huono peli heittämättä ketään bussin alle. Uskoisin myös, että pelaajat odottavat palautetta, jos erityisesti oma suoritus menee vihkoon, sillä sillähän me ihmiset kehitämme itseämme. Nyt jää monesti kuva, että selkeät heikkoudet sivuutetaan olankohautuksella ja mennään vähän "katellaan ens pelissä"-asenteella. Toki yksittäisissä runkosarjapeleissä voi tehdä näin, se vaan ei mielestäni pidemmässä juoksussa kanna niin pelin- kuin pelaajakehityksen osalta mihinkään.

Peliin valmistautumisesta onkin likimain kaikki jo sanottu, lisäisin vielä kehityskohteisiin kuitenkin pelinappuloiden käytön. Se on näkynyt selkeästi, että Marjamäki ei mielellään peluuta junnuja kokoonpanossa ja jos se on linja, niin sillä on mentävä. Vaan vielä typerämpää tästä touhusta tekee se, että jos sulla on äijät ilmoitettu pelaavaan kokoonpanoon ja mahdollisesti vielä reissunpäällä, niin miksi ottaa istumaan 60min penkillä varusteet päällä edes käyttämättä kentällä. Toisaalta ymmärrän sen, että vastus on kova, vaan auttaako se peliä yhtään enempää jos joku/jotkut putoaa riveistä pois ja seurauksena tiivistetään kolmeen kenttään tai aletaan kierrättämään vierustovereita käyttämättä niitä mukana olevia nappuloita.

Yhtäkaikki, vaikka Marjamäellä on vielä opittavaa asioissa, on minusta onnistunut hyvin ja edellämainitut asiat tekevätkin jatkosta mielenkiintoista. Käsittääkseni suuri osa Suomen parhaista valmentajista on jo työpaikkansa löytänyt, joten mitä tekee Kurri tulevan kannalta. Vaihtoehdot alkavat olla ottaa joku ulkomaalainen valmentaja, riskillä joku heikommassa tilanteessa oleva kotimainen tai sorvata Marjamäelle jatko. Kävi miten tahansa, toivoisin kuitenkin, että pelisysteemissä ei löydetä enää uudelleen jumittunutta käsijarrua.
 

Lelle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
En ainakaan itse kuvittele hetkeäkään Jokereiden olevan ylivoimainen. Selvä realiteetti ollut koko Khl taipaleen ajan et kakkoskoriin kuuluttu. Silti kyllähän tätä lajia seurataan ja joukkuetta kannatetaan ja voittoja toivotaan. Ei ole itsellä ainakaan koskaan käynyt silti edes mielessä hylätä tätä seuraa oli sarja sit mikä tahansa. Enkä oleta et joka peliin olis sata lasissa vaan et tällä puolella joskus harmittaa kun tietää et voitto oli otettavissa. Pitkä kausi, raskas matkustaminen ja nyt vielä korona paskiainen kaiken päälle niin varmasti koetellaan niin fyysistä ku henkistäkin puolta.

Marjamäki on tuonut kieltämättä hyökkäysvoittosempaa peliä ja sitä on toimiessaan erittäin mukava katsella. Käsijarrua en enään kaipaa minäkään. Toivotaan et kausi saatais vedettyä eteenpäin ja ainakin keväällä pelit pyöris.

Ps. Tästä palstasta on kyl tullu jokapäiväinen juttu ainakin itselle
 

YamahaGPR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Keväällä nähdään mitä silloin tapahtuu, viime keväänä olisi ollut "kaikkien aikojen paikka" tuoda pytty kotiin mutta kävi miten kävi.

Kyllä mäkin annan Marjamäelle ihan puhtaat paperit, noita ohipelejä tulee tosin vähän liikaa.

Mutta eikös Marjamäellä ole ollut myös paljon parempi rosteri ja laajuus käytössä kuin vaikkapa Jalosella?

Siihen nähden annetaan 8+ arvosanaksi.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Red Wings, #65
Mutta eikös Marjamäellä ole ollut myös paljon parempi rosteri ja laajuus käytössä kuin vaikkapa Jalosella?

On ja ihan reilusti parempi. Oikeastaan Jokerit on vain vahvistunut joka kausi KHLssä, Kurri ja Vuorinen ovat tehneet sen suhteen hyvää työtä. Onhan nuo melkoisia pumppuja olleet aiemmilla kausilla kun niitä nyt katselee ja vertaa nykyiseen rosteriin.

Se ei toki ole mitenkään Marjamäen vika, että on saanut paremman rosterin. Päinvastoin.
 
On ja ihan reilusti parempi. Oikeastaan Jokerit on vain vahvistunut joka kausi KHLssä, Kurri ja Vuorinen ovat tehneet sen suhteen hyvää työtä. Onhan nuo melkoisia pumppuja olleet aiemmilla kausilla kun niitä nyt katselee ja vertaa nykyiseen rosteriin.

Koko KHL-aika Jokereilla on ollut eräänlaista kasvutarinaa. Paras KHL-ajan kenttä ja pelaaja, mitä Helsingissä on ollut osui ensimmäiseen kauteen, mutta silloin voi melkein sanoa, että oli aika huono jengi LoKoMon ympärillä.

Vaikka nykyisessä jengissä on puutteensa, niin kyllä mä silti tämän hetken Jokerit otan ennen kuin sen ekan kauden.

Ja jos katsotaan Jalosen ekan kauden pamppua, niin voi herranen aika sentään. Se oli heikko joukkue! Ja silti pudotuspeleihin.
 

ketjuruletti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Itsellä on aina ollut pitkä pinna, ehkä liiankin pitkä, koutsien suhteen. Että se ekan syksyn kenkää Latelle -kamppis.... Hohhoijaa. Välillä olen kaivannut edes hiukkasen sitä Laten "sisäistä Summasta" näkymään penkin takana. Etenkin tappiotilanteissa. Mutta onhan Late mies paikallaan, kun dumarit vislaa päin helvettiä, tai naapuripenkin kravetsit alkavat aukoa päätään.
 

ejs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tällä koronakaudella on mun mielestä poikkeuksellisen vaikeaa arvioida tasaisuutta. Olemme kaikki eläjät huolissamme ja stressaantuneita, kokoonpanot ja pelirytmi ovat ihan mitä sattuu ja vaikeasti ennakoitavissa. Tämä kausi on kaikilla selviytymistä ja mielestäni Jokerit on selviytynyt jopa poikkeuksellisen hyvin.

Pelaajilla on omat perheensä, vanhempansa ja isovanhempansa.

Jos ei olisi näin vakavasta asiasta kysymys, mun täytyy sanoa, että mä jopa nauttisin tästä. Luulen, että kausi jää kaikille mieleen. Ja luulen, että tämä Jokerijoukkue on kaikkien aikojen parhaiten yhteenhitsautunut ryhmä. Me menemme ja pelaamme, kele. Antaa tulla vaan!
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Philadelphia Flyers
Tällä koronakaudella on mun mielestä poikkeuksellisen vaikeaa arvioida tasaisuutta. Olemme kaikki eläjät huolissamme ja stressaantuneita, kokoonpanot ja pelirytmi ovat ihan mitä sattuu ja vaikeasti ennakoitavissa. Tämä kausi on kaikilla selviytymistä ja mielestäni Jokerit on selviytynyt jopa poikkeuksellisen hyvin.

Pelaajilla on omat perheensä, vanhempansa ja isovanhempansa.

Jos ei olisi näin vakavasta asiasta kysymys, mun täytyy sanoa, että mä jopa nauttisin tästä. Luulen, että kausi jää kaikille mieleen. Ja luulen, että tämä Jokerijoukkue on kaikkien aikojen parhaiten yhteenhitsautunut ryhmä. Me menemme ja pelaamme, kele. Antaa tulla vaan!

Onhan tämä tosiaan urheilussa jos nyt ei ihan ainutlaatuinen, niin poikkeuksellinen tilanne joukkueiden ollessa otteluissa aivan eri lähtökohdissa. Toisella on puolikas kokoonpano jos sitäkään ja toisella parhaat miehet. Toisella useampi viikko pelejä takana, toisella ensimmäinen peli samalla ajanjaksolla. Yhteisiä treenejä ei välttämättä ole ollut pitkään aikaan. Päälle vielä normaali vaihtelu pelikuorman, aikaeron ja vieras-/ kotikiertuiden suhteen. Tasaisuutta pitää toki vaatia, mutta tosiaan: arviointi vaatii melko paljon kun muuttujia on näin paljon.
 

Hera80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Täytyy sanoa, että jostain syystä Late on tunteita herättävä valmentaja. Lueskelin tätä ja potkut ketjua ja powerplaymakeria lukuunottamatta kaikki aktiiviset kirjoittajat ovat vuorollaan vaatineet potkuja. En nyt toki ihan jokaista viestiä lukenut, mutta pääpiirteittäin. Tuntuu, että verratuna Erkkaan tai Jaloseen, Late on ollut koko ajan enemmän tai vähemmän suurennuslasin alla. Tämä tälläisena kuriositeettina tähän väliin.

Oikein hyvää itsenäisyyspäivää 6.12.2020 meille kaikille.
 

Matrixi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Täytyy sanoa, että jostain syystä Late on tunteita herättävä valmentaja. Lueskelin tätä ja potkut ketjua ja powerplaymakeria lukuunottamatta kaikki aktiiviset kirjoittajat ovat vuorollaan vaatineet potkuja. En nyt toki ihan jokaista viestiä lukenut, mutta pääpiirteittäin. Tuntuu, että verratuna Erkkaan tai Jaloseen, Late on ollut koko ajan enemmän tai vähemmän suurennuslasin alla. Tämä tälläisena kuriositeettina tähän väliin.

Oikein hyvää itsenäisyyspäivää 6.12.2020 meille kaikille.
Samaa mieltä, että Late on enemmän suurennuslasin alla. Selittävät tekijät sille varmaan 1) Late on vähemmän kokenut ja ei menestynyt kansainvälisellä tasolla ja 2) Laten epäonnistuminen maajoukkueessa juuri ennen Jokereihin tuloa ja se mediarumba mikä siitä syntyi.
 

ketjuruletti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Täytyy sanoa, että jostain syystä Late on tunteita herättävä valmentaja. Lueskelin tätä ja potkut ketjua ja powerplaymakeria lukuunottamatta kaikki aktiiviset kirjoittajat ovat vuorollaan vaatineet potkuja. En nyt toki ihan jokaista viestiä lukenut, mutta pääpiirteittäin. Tuntuu, että verratuna Erkkaan tai Jaloseen, Late on ollut koko ajan enemmän tai vähemmän suurennuslasin alla. Tämä tälläisena kuriositeettina tähän väliin.

Oikein hyvää itsenäisyyspäivää 6.12.2020 meille kaikille.
Määrittele aktiivinen kirjoittaja? Yhyy, enkö ole tarpeeksi aktiivinen? En ainakaan muista vaatineeni niitä potkuja.
 

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Philadelphia Flyers
Täytyy sanoa, että jostain syystä Late on tunteita herättävä valmentaja. Lueskelin tätä ja potkut ketjua ja powerplaymakeria lukuunottamatta kaikki aktiiviset kirjoittajat ovat vuorollaan vaatineet potkuja. En nyt toki ihan jokaista viestiä lukenut, mutta pääpiirteittäin. Tuntuu, että verratuna Erkkaan tai Jaloseen, Late on ollut koko ajan enemmän tai vähemmän suurennuslasin alla. Tämä tälläisena kuriositeettina tähän väliin.
Myönnän, että itsekin kuuluin tähän porukkaan joka vaati potkuja. Viime syksyinen taaperrus tuntui vaan olevan jatkumoa surkealle keväälle, joten oli helppo tehdä johtopäätös Laten menettäneen jo joukkueen. Sitten tuli se kuuluisa Avtomobilist-peli kotona ja kurssi kääntyi. Tuon jälkeen Jokereiden pistekeskiarvo taisi olla melkein ihan sarjan kärkeä.

Sekin on pakko sanoa, että Marjamäen alaisuudessa Jokereissa ollaan toistaiseksi nähty KHL-aikakauden parasta lätkää. Iso kiitos tästä toki kuuluu myös Kurrille ja Vuoriselle. Kärkijengit pystytään kaatamaan suhteellisen säännöllisesti ja vaikka jotain Vitjazeja vastaan välillä kompastutaankin, niin paketti on ollut kunnossa jo pidemmän aikaa.

Alun alkaen olin kuitenkin tyytyväinen Marjamäen palkkaamiseen penkin taakse. Hänen pelifilosofiansa kun määrittelee pitkälti sitä lätkää mitä itsekin tykkään katsella eli aktiivista hyökkäys- ja puolustuspelaamista. Maajoukkueiden kanssa toteutus jäi piippuun, mutta nyt näyttää vihdoin siltä että oikealla tiellä ollaan.
 

Hera80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tehtäköön se nyt erikseen selväksi, ettei kirjoitukseni tarkoitus ollut tuoda esiin sitä, kuka on ollut mitäkin mieltä milloinkin. Meillä kun on oikeus elää tunteella mukana ja mielipiteetkin saa vaihtua. Pointti oli se, että tuntuu ettei Late ollut alunperinkään kovin toivottu/suosittu kannattajien keskuudessa valmentajaksi ja siksi liipasinsormi ollut itse kullakin välillä herkillä.
 

Hapsiainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit & Kiekko-Vantaa
Tällä kaudella ollaan taas tehty eniten maaleja ottelua kohden, mikä kuvastaa hyvin Laten pelikirjan mukaista tyyliä. Kiva nähdä hokia, missä ei kielletä hyökkäämästä 3-0 johdossa! Pakit hoitaa oman osansa ja avaa hyökkääjille paikkoja hoitaa omat hommansa --> Jokerit 2020!
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Mä väitän, että Latella alkaa rypyt naamassa kohta riittämään. Tieto/taidosta ei ole koskaan jäänyt kiinni, ehkä auktoriteetti ja pelaajien kunnioitus ovat saattaneet viime kausilla jäädä vajaiksi.

Tällä kaudella eläytyminen penkin takana ollut eri luokkaa kuin ennen ja pelaajat ostavat sen. Tiettyä iän tuomaa karismaa ollut myös näkyvissä. Se ei näy välttämättä yksittäisissä peleissä, mutta pitkässä juoksussa näkyy kyllä.

Marjamäki on huippukoutsi, jonka parhaat vuodet ovat vasta tuloillaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös