Lauri Marjamäki Jokerien päävalmentajaksi

  • 384 974
  • 2 227

Lelle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Eiköhän nämä valmentajat syystä ole valittu. Se miten yhteistyö toimii jää nähtäväksi. Totta että jos olet liigasta kenkää saanut niin herättää aina epäilyksiä. Sportia en läheltä ole seurannut mut eipä siellä ihmeitä viime kaudella Dufvakaan ihmeitä tehnyt. Sitten taas Jukurit, taisetelee aika samassa kastissa sportin kans. Samaa kuullut Pajuluomasta mitä yllä jo mainittiin..toivottavasti homma toimii herrojen kesken. Viime kaudella oli heikkoja hetkiä ja myös itse mietin onko Latesta kuitenkaan, sitten taas saatiin kyllä herkkuakin eli homma toimi ja kuten nähtiin oli mielestäni henkisen puolen ongelmia kun peli ei oikeen kulkenut. Näillä mennään ens kaudelle ja ihan mielenkiinnolla odottelen mitä äijät saa aikaseks.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Paskasta ei saa konvehtia, ei Parrut tai Maukat tai Sködet tai Bödet, Ködestä en olisi niin varma. En tiedä minkälaisia odotuksia näillä "Mestis-seuroilla" on ollut em. valmentajille, mutta materiaali on ainakin ollut hyvin rajallinen. Nyt pääsevät tekemään töitä valmiiden pelaajien ja huippuammattilaisten kanssa.
 

DTremens

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings, PattU, Wolves, Patriots
Ihme valitusta täälä vain sillä perusteella että on saaneet potkut jostain. Joistakin ei ole laivan kippariksi mutta voivat olla silti helvetin päteviä perämiehiä. Muita perusteluita paskuudesta kaivataan... jos ovat auttamatta osaamattomia niin ennen kaikkea Marjamäen huonouttahan se on jos sellaisia tiimiinsä haluaa kun kiekkovalmentajia tässä maassa kyllä riittää. Itse sanoisin heitä tuntematta että on he pakostakin joskus jotain oikein tehneet kun on liigatason päävalmentajaksi asti edenneet.
 

justus967

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Näin vaasalaisvinkkelistä kirjotettuna... sekä Pajuluoma että Kangasalusta ovat Mannerin vanhoja pelikavereita ja nykyisin hyvin läheisiä ystäviä. Tällä on selkeä yhteys valintaan. Kangasalustan valmennustaidoista en osaa sanoa, mutta Pajuluoma ei vakuuttanut Vaasassa. Ei pelikirjavalmennuksella, ei penkkikoutsauksella eikä saanut tiettyjä pelaajia sapluunaan. Mukava heppu voi toki olla. Kokemus on vähäistä ja joku varmaan näkee tässä potentiaalin, mitä itse en nähnyt. Toivottavasti molemmat onnistuvat.
 
Olen Lauri Marjamäkeä kritisoinut ihan törkeän paljon. Kun kuunteli 14 minuutin haastattelun, niin kyllä tässä tarvii iloinen olla, että kyseinen herra on Jokereiden päävalmentaja. Nykyään puhuu niin paljon hienoja juttuja ja niistä asioista, mitä on näkynyt myös kentällä. Nyt vaan kunnon jengi taas kasaan ja metsästämään Gagarin Cupia ensi kaudella.
 
Jälleen kerran sama johtajuusongelma paljastuu Kontiolan tämän päiväisestä iltalehden avautumisesta. Kontiola: "..eihän se Marjamäki mitään kerro."

En todellakaan oleta ettei Marjamäki olisi kertonut Kontiolalle miten pelata peliäänsä, mutta kun ei vain ole kykyä vaatia, johtaa tai käsitellä kokeneita pelaajia, nämä jätetään täysin yksinään ja keskenään suorittamaan. Kun ei uskalleta olla ikäviä, jätetään vain pois kokoonpanosta ja pelaaja varmasti tälläisestä pettyy. Ja Jokereiden kannalta nimenomaan väärällä tavalla, kun ei tilanteen olisi koskaan pitänyt päätyä tähän pisteeseen.

Marjamäki puhuu kivasti haastatteluissa ja on se klassinen esimerkki siitä ihmistyypistä, joka ei yksinkertaisesti vain näe omassa toiminnassaan väärää. "Voitettiin maalipaikat ja jäi nyt vaan vähän vajaaksi, en nyt vaan tiedä mistä johtui." Vastuu on ulkopuolella vaikka se syypää on peilissä.

Eipä siinä, voidaan hankkia valmentajan toivomia pelaajia jotka keskenään sitten tsemppaavat toisensa yrittämään pelaamaan tosissaan. Koska hei, "ammattilaissarjassa se on ammattilaisen vastuu olla ammattimainen", kädet on aina helppo pestä puhtaiksi kun niitä ei koskaan ole edes liannut.

Tämä sama tulee meillä jatkumaan niin kauan kunnes pelaajia ei ole kiinnostanut tarpeeksi, tarpeeksi kauan.
 

Clubittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Aivan sulaa aivottomuutta vetää minkäänlaisia yhtäläisyyksiä Kontiolan itkunsekaisista avautumisista oman paskuutensa keskellä Marjamäen johtamistyyliin.

Sitä voidaan arvioida ihan suoraan sillä, miltä se kaukalossa näyttää. Näin sitoutunutta playoff-Jokeria ei ole nähty vuosiin. 2010-luvulta tulee mieleen kaksi kevättä; kevät 2018 J. Jalosen kanssa ja kevät 2011 E. Westerlundin kanssa. Matka jäi nyt kesken, mutta Koronaa tuskin voidaan Marjamäen piikkiin laittaa.
 
Lähetä @Clubittaja mulle sun lääkkeet, niin pääsen minäkin nauttimaan sinun tosellisuudestasi.

Kontiola oli huono. Sen olen täällä todennut moneen kertaan. Olen lisäksi todennut lukuisat kerrat miksi Marjamäki on hyvä valmentaja. Vain johtamistaito puuttuu, ja siksi tien pitäisi olla ulos Jokereista niin kauan kunnes valmennuksesta tai joukkueen sisältä löytyy johtajuutta tarpeeksi.
 

Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit. SJK.
Tänään on kolmas peli viimeiseen viiteen kun ei olla valmiita pelaamaan. Loko kotona, Amur ja Barys vieraissa. Näitä ongelmia tuntuu olevan vuodesta toiseen. Ei vaan saa Marja ladattua jengiä.
 

AC/DC MAN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Manchester United
Tollasella jengillä noin halutonta pelaamista.
Päävalmentaja on se, jonka täytyy herättää jengi.. Mut kun tää ei ole eka peli mikä on aloitettu huonosti.. Ja eikä mitään reagointia kesken pelin.. Esim veskarin vaihto ym.
Nyt ku tullaan kotiin, niin Kurri ja Vuorinen voisi ottaa Marjamäen pieneen puhutteluun että mikä mättää.. Tai antaa vaikka saman tien kenkää!!
 

Clubittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tollasella jengillä noin halutonta pelaamista.
Päävalmentaja on se, jonka täytyy herättää jengi.. Mut kun tää ei ole eka peli mikä on aloitettu huonosti.. Ja eikä mitään reagointia kesken pelin.. Esim veskarin vaihto ym.
Nyt ku tullaan kotiin, niin Kurri ja Vuorinen voisi ottaa Marjamäen pieneen puhutteluun että mikä mättää.. Tai antaa vaikka saman tien kenkää!!

Kyllä kyllä
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Laten ketju on valahtanut alemmaksi, kuin potkut-ketju. Käsittämätöntä.

Ei ne kyllä paskaa puhunu, kun sanovat, että Late on Suomen huippukoutsi, ja enemmän seurajoukkuevalmentaja.

Alkuun varmaan jokainen epäili, mut onhan tulokset lupaavia. Itsekkin sorrun huutelemaan peluutuksesta sun muusta, mutta nyt täytyy pysyä ihan hiljaa ja kehua, kun alla on SKA sekä Ufa -voitto.

Välillä on suuria puutteita latauksessa ja muualla, mutta näyttäkää se koutsi, kuka lataa joukkueensa joka peliin täydelliseen iskuun. Ei semmosta olekkaan.

Tällä hetkellä varmasti paras ratkaisu penkin takana. Ensimmäisen kauden jälkeen tuli huudettua Marjista ulos. Toisen kauden alussa tuli huudettua ulos. No, ensimmäinen kausi meni opetellessa. Toisena kautena alkukausi ihan paskaa, mutta Moskovan ryöstö muutti kaiken. Pelattiin todella nousujohteinen kausi. Tiputettiin Lokomotiv lähes näytöstyyliin poffeissa. Se on tärkeintä. Ei sillä ole väliä, voitatko alkukaudesta kaikki pelit, jos et ole lopussa iskussa.

Siitä oon myös tykänny, että Marjamäki laittaa Tolvasta, Pudasta etc katsomoon, jos ei peli kulje.

Hyvä Late! Rästipelit voittamalla ollaan konfrenssin jaetulla toisella sijalla.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mitkä tulokset? Mitä sellaista Late on saavuttanut Jokereissa, jota jo edelliset valmentajat Jokereissa eivät olisi saavuttaneet?
Nousujohteisuutta. Marjamäen kaikki tulokset kestää täysin vertailun Jaloseen tai Erkkaan. Jalonen tai Erkka ei vaan pystynyt olemaan silloin parhaimmillaan, kun sitä kaivattiin.
 

Hapsiainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit & Kiekko-Vantaa
Late erottunut noista valkuista eniten tunnepuolella. Antaa pelaajien toteuttaa itseään ja haistelee fiilistä.

Jalosen aikana jos siirryttiin 2-0 tai 3-0 johtoon, niin loppupeli oli kliinistä puolustuspeliä. Laten aikana on nähty jokunen peli, missä Jokerit tekee 6 maalia tai enemmän!

Nykyinen Jokereiden peli perustuu 2 hyvin suorittavaan maalivahtiin ja heitä tukeviin mobiileihin pakkeihin, jotka tukevat hyökkäyspelaamista. Laten pelikirjassa päästämällä korkeintaan 2 maalia ollaan todella vahvoilla, koska hyökkäyksen oletetaan jauhavan sen vähintään 3 maalia kasaan.

Itsekin kritisoin Marjista kun hän tänne tuli, mutta nykyisin olen todella tyytyväinen meidän raikkaasta pelitavasta, jota on mukava katsella!
 
Mitkä tulokset? Mitä sellaista Late on saavuttanut Jokereissa, jota jo edelliset valmentajat Jokereissa eivät olisi saavuttaneet?

Marjamäki on suoriutunut yhtä hyvin kuin nimekkäät edeltäjänsä ja kaikilla mittareilla Suomen valmennuksen kärkikaartiin kuuluvat Westerlund ja Jalonen. Eikö siinä ole tulosta kerrakseen? Kun kontrastina on tuo Marjamäelle kenkää -ketjun sekoilu.
 

Matza187

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Siitä oon myös tykänny, että Marjamäki laittaa Tolvasta, Pudasta etc katsomoon, jos ei peli kulje.
Tolvasen tapauksessa vaakakupissa voi painaa myös se, että haetaan toimivia kokoonpanoja ajatellen sitä hetkeä, kun Eeli rapakon taakse lähtee.
Lehtosen kanssa näin ei tietenkään voitu tehdä, mutta Eelin kohdalla tämäkin on mahdollista.

Ei toki poista sitä tosiasiaa, että Eelillä ei ole oikein kulkenut.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Marjamäen työstä voi antaa arvosanan vasta keväällä. Viime kausi jäi kesken. Ensimmäinen oli harjoittelua. Nyt pitää tulla tulostakin.

Mutuna sanoisin silti kahden tai oikeastaan puolentoista kauden perusteella, että Marjamäki on oppinut paljon siitä, miten menestytään KHL:ssä. Kunnianhimoinen ajatus joukkueen rakentamisesta hyvin kiekolliseksi ja luistelevaksi suhteellisen pienillä resursseilla on lähellä onnistumista.

Vaikka joukkueen rakentaminen menee Vuorisen tontille, puolustus on sen verran erikoisesti koottu, että se vastaa Marjamäen tahtoa. Playoffeissa sääntöjen ollessa mahdollisesti väljemmät sitten nähdään, miten maalinedustapeli omalla maalilla onnistuu ja miten puolustusalueen pelaaminen ylipäätään kehittyy.

Jokerit luo laatupaikkoja suhteellisen vähän, mutta tekee maaleja isolla prosentilla. Kertoo sen, miten huippulaadukkasta maaliodottamaa Marjamäen hyökkäyspelitapa kykenee luomaan, kun focus on riittävästi kohti vihollismaalia. Yksi variaatio on veto, maski, paini, Joensuu... Tässä Marjamäen Jokerit on KHL:n numero yksi. Mutta ei kuitenkaan niin hyvä, että voitot isoista voisi raapia 5-4 ja 6-4.

Puolustaminen ratkaisee ja varsinkin tällä kaudella. Maalivahtipelaaminen on osa puolustamista ja jotta tämä kokonaisuus toimisi, tarvitaan parempaa kuin nyt on nähty. Kalnins on nousemassa ykköseksi ja hänen koostaan johtuen ylhäällä on tilaa. Miten vedot blokataan/estetään nykyistä paremmin ja miten mailat pelataan lähietäisyyksilläkin pois, ne ovat ratkaisevia asioita Marjamäen Jokerien pelaamisessa.
 

Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit. SJK.
Muutoin aika samoilla linjoilla @Cobol kanssa mutta mv-kortti on mun silmin Lindin varassa. Kalninsin en näe voittavan Hellbergiä tai Sorokinia x 4.

Onneksi ei ole enää Sorokinia CSKA:lla. Lähti NHL:ään.

Tämä maalivahtitilanne on mielenkiintoinen. Puoli runkosarjaa kohta menty eikä selkeää niskalenkkiä ole kumpikaan ottanut. Molemmat pelaavat hyvin, välillä menee halpoja. Edelleen veikkaan Kalninsia, mutta voi mennä toisinkin.
 
Viimeksi muokattu:

Hera80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Vaikka Lauri ei mielestäni ole voittajaksi syntynyt, niin sen verran pitää olla selkärankaa ja myöntää, ettei Lauri mikään floppi ole ollut. Henkilökohtaisesti eniten vituttaa se, että menettää helvetisti "turhia pisteitä", eikä ole oikein saanut tasaisuutta hienon Joukkueemme otteisiin.

Mitä maalivahteihin tulee, niin kyllä se kookkaampi ruotsalainen maalissa seisoo, kun pudotuspelit alkaa. Kuka siellä seisoo lopussa, se jää nähtäväksi. Kalnins kun on ollut hyvä myös.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös