Lauri Marjamäelle kenkää!

  • 93 720
  • 664

Lelle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Eihän kaikkea voi laittaa pelkästään päävalmentajan piikkiin mutta onhan nyt nähtävissä että pelaajilla ei kovin hyvä luotto valmennukseen ole. Laten näytöt mm maajoukkueesta ovat melko heikot..en kaipaa tyyliin jortikkaa mut kyllähän Late näyttää penkillä melko kädettömältä tällä hetkellä. Perus peli on melko hakemista ja siihen päälle yv, av jne niin annetaan paljon tasotusta vastustajalle. Ja jos tämä on nyt sitä että sitte keväällä ollaan iskussa niin ei varmaan ihan tätä tarkoita. Tätä menoo sinne oo mitään asiaa. Ainahan sitä yrittää olla positiivinen mut niin heikkoa on tekeminen et kyllä täällä ihan valmis vaihtaan koutsia. Jotain paremmasta olis varmaan jo näkyny! Itseään, organisaatiota, faneja ym kunnioittavana olis paikallaan todeta itse että nyt ei riitä. Tää on kyllä aikoihin huonointa Jokeri tekemistä mitä muistan.
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Sitä odottaisi, että varsinkin kotona kaukaloon luistelisi energinen joukkue, joka pienellä riskilläkin yrittää painaa pelin vastustajan päätyyn, herätellä hallin ja napata henkistä otetta itsellensä. Todellisuus on niin kaukana tästä ettei tosikaan. Täysin apaattinen ja sekaisin oleva lammaslauma, joka liikkuu, ajattelee, ja yrittää toteuttaa hidastetusti jotain mistä kukaan ei saa mitään selkoa. Ei olisi ollut yhtään väärin, jos peli olisi ollut avauserän jälkeen 0-5 vieraille. 0-2 ja 1-5 oli huutava vääryys eikä kerro joukkueiden välisestä tasoerosta yhtään mitään. Se oli ihan helvetin paljon isompi kuin 1-5.

A. Niemi, ja Reginin ketju yrittivät edes, kaikki muut olivat iso kasa löysää paskaa. Hyvin vaikeaa ymmärtää kuinka Marjamäki on edes saanut suhteellisen vakaalla perustasolla vuosikaudet suorittaneen ryhmän noin helvetin sekaisin. Fakta on se, että ei ole olemassa edes yhtä asiaa joka toimisi. Ihan kaikki on perseellään, jokainen pieni nyanssikin, eikä tätä hommaa todellakaan käännetä millään Mäenalaisilla. Valmennusjohdon on vaihduttava per heti, jotta joukkue saa jostain uuden alun tähän hommaan.
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
Petteri Sihvonen varmaan lähtisi valkuksi, jopa suht edullisesti tässä vaiheessa.
Hänellä on selkeä visio ns. viidennen sukupolven versiosta Meidän Pelistä (vrt. hävittäjähankinta).
Jukka Jalonen ja Late Marjamäki ovat ansioituneita kehittäjiä, mutta muuttunut ympäristö vaatii kiekkojumalaa kehiin.
Sihvonen tajunnut knupissaan pelaajien sensorifuusion kehittämiskeinon ja lienee valmis sen esittämään kaukalossakin.

Kentällisellä on koko visiirillään mielikuva kiekon, kaverien ja vastustajan liikkeistä. Tämä tunnetietoisuus välittyy Nero Sihvosen prosessointiin, joka taas palauttaa sen parviälykkyydeksi muutettuna kaukaloon.

Meidän peli 5.0 eli Sihvosen Peli, verratonta ylivoimaa vuosikymmeniksi Suomi-kiekkoon!
 

YamahaGPR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Petteri Sihvonen varmaan lähtisi valkuksi, jopa suht edullisesti tässä vaiheessa.
Hänellä on selkeä visio ns. viidennen sukupolven versiosta Meidän Pelistä (vrt. hävittäjähankinta).
Jukka Jalonen ja Late Marjamäki ovat ansioituneita kehittäjiä, mutta muuttunut ympäristö vaatii kiekkojumalaa kehiin.
Sihvonen tajunnut knupissaan pelaajien sensorifuusion kehittämiskeinon ja lienee valmis sen esittämään kaukalossakin.

Kentällisellä on koko visiirillään mielikuva kiekon, kaverien ja vastustajan liikkeistä. Tämä tunnetietoisuus välittyy Nero Sihvosen prosessointiin, joka taas palauttaa sen parviälykkyydeksi muutettuna kaukaloon.

Meidän peli 5.0 eli Sihvosen Peli, verratonta ylivoimaa vuosikymmeniksi Suomi-kiekkoon!

Kannatan!

Tässä olisi Sihvosella elämänsä paikka näyttää mitä on miehiään.
 

Päätykiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki vakavasti otettavat organisaatiot.
Kiitos @Giroux asiallisesta vastauksesta. Toki päävalmentaja on suurimmassa vastuussa tuloksesta. Saa nähdä saako Marjamäki käännettyä tätä laivaa vai kuinka käy. Jotain pitää tapahtua, jotta Jokerit pystyy realistisesti haastamaan ja voittamaan kärkipään joukkueita. Toki nyt Jokerit tarvitsee voittoja. Jo ihan joukkueen itseluottamuksen kannalta.
 

# Seiskakasi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, #65, #86 #51, #8, #12 #18

liigajyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsinki Warriors
Tätä minäkin pelkään. Että mitään ei tapahdu. Kokonaisuuteen yksi Mäenalanen ei tee kesää eikä talvea tuonne. Sama kun paikkaisi teipillä haljennutta asfalttia.

ONeillin laittaisin itsekin keskelle

Tivolin pitääkin jatkua. Toivotaan että tulee kaksinumeroinen selkäsauna niin Kurrikin alkaa jotain ymmärtää. Kait se tulostaulua osaa lukea?

Kyllä, keskikaista on liian hidas aivan liian hidas.

Tottakai toivoo että kurssi kääntyisi ilman muutoksia mutta täytyy sanoa edelleen se että lukee taululla tuloksena mitä vaan edelleen eniten merkitsee se ilme joka on surkea .....
 

TommyT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Joensuun Jessekin kertoi melko suoraan tuo CSKA-pelin jälkeen, että joukkueessa kaikki eivät pelaa samaa peliä. Ja siltähän se kentällä näyttääkin.

Myös Erosen haastattelu Jatkoajassa on mielestäni aika suoraa kommenttia siihen että homma ei ole hanskassa. Ertsi ihmettelee miten voi olla tälläistä ulospuhallusta ja treenitkin menee alle vaaditun tason.
 

Swearengen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fortress Europe, turvattomat tilat
Jokerit ei ole pelillisesti mennyt tippaakaan eteenpäin viime syksystä, itse asiassa nyt pelataan varmaan paskinta lätkää koko KHL-aikana. Jos hyökkäyspelaaminen toimi vielä kevätkaudella ihan ok, niin nyt ei toimi enää mikään. Puolustuspelaaminen on koko Marjamäen aikana ollut muutamaa poikkeusta lukuunottamatta todella heikkoa.

No ei mitään epäselvyyttä tuosta boldatusta.

Marjamäen koutsaamat esitykset ovat paitsi usein häviävää lätkää niin aivan helvetin tylsää katseltavaa. Ei mitään tunnetta koko touhussa ja kun pelaajien aika menee (ilmeisesti epäkäytännöllisten tai epäuskottavien) ohjeiden miettimiseen, niin se näyttää siltä, ettei ole vauhtia ja yritystäkään. Joku yksilösuoritus voi hetkeksi muuttaa koko jengin pelaamista, mutta isossa kuvassa ei.

Marjamäki onnistuu kerta toisensa jälkeen peluuttamaan todellista anti-jääkiekkoa, mitä ei kukaan halua katsoa. Lopulta ihan yhdentekevää onko hänen pelikirja teoriassa hyvä tai huono, jos koutsi ei pysty myymään ohjeitaan pelaajille siten, että niiden toteutus tulee ns. selkäytimestä.

Ensin Paska-Late kävi tappamassa tunteen*, vauhdin ja kaksinkamppailuhalukkuuden maajoukkueessa ja nyt sama meno jatkuu Jokereissa. Yllättyneet kädet ylös. (Tai no, itseäni aidosti yllätti, että viime kausi meni Laten alaisuudessa edes niinkin "hyvin" kuin meni).

Kassan kautta ulos, kiitos ja hyvästi.


*) Ainoa tunne voi Marjamäen Jokereissa joskus tulla siitä, kun joku Lauridsen tai Grant vittuuntuu, eikä Laten auktoriteetti onneksi estä lihan tummumista (joko jokerilta tai vastustajalta). Siitäkään ei pitkäksi aikaa viihdettä irtoa.
 

Subrosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
@Päätykiekko Tuskin kukaan kuvittelee, että on oikotietä onneen. Olen kuitenkin taipuvainen lukitsemaan vastaukseni sen osalta, että Marjamäen tyyli on Kärppien saavutuksista huolimatta ollut aina päivänselvästi Jokereilta odotetulle pelitemperamentille vieras. Yhtä huonoihin tuloksiin saa mielestäni yltää, kunhan tekee sen tylymmällä, ylväämmällä, silmää nikkaavan narrin tyylillä.

Ennen maajoukkuepestiä arvostin Marjamäen liigasaavutuksia korkealle, eikä asia ole tästä mihinkään muuttunut. Samalla oli mielestäni alusta pitäen selviö, että hänen valmennustyylinsä ja persoonansa on sellainen, että Jokeri-rekry oli ihmeen ajattelematon virhe. Siksi Jalosen ajan päättyminen Jokereissa ja uuden valmentajan valinta oli hyytävää seurattavaa. Tuolloin toivoin, että arpa olisi osunut vaikka edes Tapolaan. Edes kuka tahansa voittava valmentaja ei riitä. Voittamatontakin voidaan muistaa hyvällä, jos taistelu on käyty logon alla.

Heikko ja epäammattimainen taisteluhenki on riivannut Jokereita kahden ensimmäisen KHL-kauden jälkeen. Yhdistän tämän ihmisten johtamiseen, vaikka täsmällisemmät urheilupsykologiset syyt olisi kiva ymmärtää. Pitkäaikainen ratkaisu tunnepuolen ongelmiin saattaa olla oikea valmentaja. Lyhytjänteisempi ratkaisu voi olla oikean pelaajaenergian tuominen joukkueeseen. Esimerkkinä vaikkapa se hetki, jolloin nyt jo pitkään taka-alalle painunut Pihlström tuotiin joukkueeseen. Lataus kasvoi pudotuspeleissa liki ratkaisevasti. KHL-taipaletta ajatellen esimerkiksi Westerlundin kiinnostus kulloiseenkin joukkueeseen vaikuttaa kestävän kuitenkin vain kaksi kautta kerrallaan ja kolmantena joukkue jää oman onnensa nojaan, eivätkä eri osa-alueiden synergiat ole juurikaan suosineet narreja. Jalosella mieli seikkaili tulevassa ajassa jo melko varhain - omistautuneisuuden aste ja tunnejohtajuuden laatu jäivät epäselväksi.

Kun näitä asioita ei ratkaista insinöörivalmentajalla tai palkkaamalla pelaajille kaveri, niin olisin henkilökysymyksistä huolimatta valmis katsomaan vaikka Summasta, Skudraa tai Nazarovia ennen Marjamäkeä. Nazarov houkuttelisi ainakin itseäni katsomoon enemmän kuin yksikään tämänhetkisen joukkueen pelaajista.
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ei edes tämä ylijumalan asemaan Suomessa päässy Jalonen. Ei myöskään Westerlund. Eli ovatko he onnistuneet lähtökohtaisesti ihan älyttömän paljon paremmin Jokereiden peräsimessä? Oliko peli huomattavasti viihdyttävämpää ja kulkivatko heidän joukkueet voitosta voittoon kokoajan? Tuliko huonoa vaiheita kauden aikana? Oliko heidän joukkueensa lähtökohtaisesti heikompia kuin Marjamäen joukkue?

Marjamäkeä on helppo puolustaa jos ei ole katsonut Jokereiden lähes kaikkia viime kauden ja jokaista tämän kauden matsia. Ainoa hetki kun Marjamäen paletti vaikutti olevan kasassa oli viime kauden alku. Sen jälkeen korttitalo romahti hirvittävällä tavalla ja sen sijaan että viime kaudesta oltaisiin opittu jotakin jatkuvat ne täysin samat virheet pelistä toiseen.

Isoin virhe jonka Marjamäki pelisapluunassaan tekee on se että Jokerit lähtee voittamaan pelejä hyökkäämällä. Suurin osa KHLlän joukkueista puolustaa omaa maaliaan todella tarkasti ja laadukkaasti ja Jokereiden kalusto ei riitä maalintekokilpailuun. Kun sitten oma pää vuotaa aivan järkyttävällä tavalla, sekä puolustajien että maalivahtien toimesta, matsit hävitään itseasiassa puolustuspäässä. Jalosen ja varsinkin Erkan aikana puolustus oli kunnossa ja sen ehdoilla sitten hyökättiin. Molempien, Erkan ja Jalosen kanssa saavutettiin älyttömästi parempia tuloksia kuin Marjamäen viime kausi. Ekan kauden Erkan valmentama jengi olisi itseasiassa voinut kampittaa pleijareiden toisella kierroksella TsSKAn ilman sitä kuuluisaa tuomarivirhettä.
(Toki Erkalla oli maalivahti maalissa, eikä mitään vanhoja tai pikkuruisia hupiukkoja.)

Jos tämä olisi Marjamäen ensimmäinen kausi nyt nähdyn kaltainen sohellus olisi ihan ok. Mutta kun kyseessä on toisen kauden valmentaja on anteeksiantamatonta että peli on näin sekaisin kuin on. Joukkueen runko on pysynyt ennallaan joten joko Marjamäki ei osaa opettaa pelitapaansa pelaajille tai se ei yksinkertaisesti toimi. Joku mättää valmentamisessa todella pahasti ja se heijastuu sekä joukkueen energiaan että siihen että pelaajat eivät pelaa samaa peliä kaukalossa vaan yrittävät kukin omiaan.

En itsekään usko että joku hullu huutava kanukki olisi minkäänlainen ratkaisu, mutta jos nyt vaikka ensin joku ottaisi lakin käteen ja kyselisi vähän neuvoja vaikka TsSKAn valmentajalta. Siinä on joukkue joka puolustaa jämäkästi eikä ikinä tingi työnteosta omassa päässä. Kun oma pää olisi kunnossa voitaisiin sitten katsella jos joskus vähän hyökättäisiinkin.

Koska Marjamäen erottaminen voi olla aivan liian kallis ja hankala ratkaisu häntä joudutaan sietämään vielä varmaan ainakin tämä kausi. Siksipä Erkka kakkoseksi olisi lyhyellä aikajänteellä todennäköisesti paras ratkaisu jos kyklooppi suostuu. En tiedä mitä Virta joukkueeseen tuo, mutta nähdyn perusteella ei yhtään mitään. Erkka toisi ainakin auktoriteettia ja puolustuspelin.
 

Aake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit vuodesta 1983, HJK
Kun täällä Jortikkaa sanotaan eilisen mieheksi, niin muistetaan kuitenkin että Jortsu laittoi aina joukkueen puolustuspelin kuntoon. Ja viime kaudella eläkeläisukko Krikunov vei meidän modernia nykyajan valmentajaa noin 1000-0 pudotuspeleissä. Joten mikä tässä maailmassa nyt sitten on niin modernia?

En minä Jortsua tai Sheddeniä ole tänne tuomassa, mutta kyllä me tarvitaan joku sellainen ilkeä vanhempi setä joka kertoo että matsit voitetaan puolustamalla ja viskoo ne joita tämä ei miellytä mäkeen. Sen jälkeen harjoitellaan puolustamisen perusasioita ja viisikon yhtenäisyyttä vaikka maailman tappiin asti ja ollaan kauden toisella puoliskolla todella hankala vastus ihan kaikille. Erkka W tulee eittämättä vähän kyllä mieleen.
 

Frankster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Muistan elävästi viime kauden alun, kun peli näytti todella hyvältä ja etenkin viihdyttävältä - hyökkäyspainotteista voittavaa lätkää. Tätä iloa kesti suurin piirtein 20 ottelua. Kauden edetessä samaa yritettiin mutta oli jo scoutattu pois - silti mitään ei muutettu. Lopputuloksen tiedämme kaikki.

Tämä kausi on yhtä jatkumoa viime kauden päätökselle, sillä erotuksella että runko on pysynyt samana, hyökkäys sekä varsinkin puolustus on materiaaliltaan parempaa. Silti turpaan tulee.

Poikkeuksellisesti olin tänään 304-katsomossa rivillä 14 - ylin rivi areenassa - täältä muuten näkee pelin hyvin. Peli on täysin sekaisin. Kellään ei ole mitään tietoa miten pelata, ei punaista lankaa. Ne harvat tilanteet toisessa erässä tänään tulivat vain ja ainoastaan kemioista taikka yksilötaidoista. Tällä joukkueella ei ole saatana edes pelitapaa! Miten on oikeasti mahdollista että viime kauden toiseksi/kolmanneksi eniten maaleja tehnyt joukkue näyttää tältä?

PS. Vituttaa edelleenkin YV:n jätön-jätön-jättö. Onneksi se nyt sentään on viime otteluissa jäänyt minimiin.

Kenkää tai Westerlund mukaan.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Mike
Zinetula Bilyaletdinov vaan penkin taakse. Alkaisi tulemaan vähän vaatimustasoa penkin takaa eikä puhalleltas muniin kärkijoukkuetta vastaan kotikentällä ekaa erää.

Oikeasti potentiaalinen kohde olisi Mike Keenan, koska Kanada ja menesty Magnitkan kanssa myös. Taitaa vaan sairastaa tällä hetkellä.

Suomessa ei oo yhtäkään valmentajaa, joka tonne olisi järkevä valinta. Jussi Tapola ehkä.
 

Logan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Filip Kadera & Jan Lukas
Siis koko äijää ei olisi pitänyt palkata, mutta isompi ongelma kun sen pelisysteemi on se miten Marjamamäki ajattelee pelistä. Joensuu jauho haastattelussa että pitää olla agressiivisempi jne. mut ei ne ole Laurin juttuja. Marjamäeltä kun kysyin vuosia sitte mitä mieltä on 3 vs 3 jatkoajasta niin käytännössä toivois että oma jengi pitää 5 min kiekkoa maalin takana.

Varmasti tietää pelistä, helvetti tossahan on oikein passeli 2 valkku.
 

Lelle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jos pelaajilta tulee vastaavia kommentteja ( Eronen, Joensuu) niin se on päivän selvää että pelaajien ja valmennuksen välillä ei kaikki ole ok. Jos peli perustuu hyvään hyökkäykseen niin se on kyllä tällä hetkellä melko onnetonta, siihe lisättynä hapuileva oma pään touhu niin kyllä.puristaa ja pahasti.Harvoin se valmentajam vaihto ratkasevasti muuttaa touhua mut nyt voi jo olla realistinen ja todeta homman olevan täysin levällään. Joka kauemmin on lätkää seurannu tietää kyllä. Olen samaa mieltä et penkin taakse vois yrittää hommata jotain apua koska kenkiminen on ilmeisesti liian kallista vaikka olisikin oikea ratkasu. Pitäiskö porukan käydä raveissa vai mitä mut jotain ja nopeesti. En muista että oma katsominen olis koskaa lähes 30v ollu näin väkinäistä.
 

Target

Jäsen
Suosikkijoukkue
Löytyy
Mikään joukkue, paitsi Jokerit, eivät pelaa tuolla systeemillä. Ukot rivissä keski- ja siniviivan välissä kun vastustaja hyökkää. Vikkeläjalkaiset vastustajat oikein nauttivat tilanteesta kun pääsee hyvällä vauhdilla pujottelemaan ylös. Puolustajia on, mutta puolustus ei toimi.
 

rasmus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Pool, Konalan Pallo
Eniten huolestuttaa se miten toi jengi tulee matsin ekaan erään, varsinkin himassa. Missä taistelu, missä kiima, missä apinan raivo? Ei mitään, tullaan jo valmiiksi aivan helvetin huonolla asenteella. Herää kysymys, miten valmennus psyykkaa tota jengiä?
Lauantaina on pakko pelata ihan hemmetin yksinkertaista ja fyysistä kiekkoa, ottaa vastustajalta luulot pois. Jos sama fleguilu jatkuu, tämä kausi oli tässä.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Mike

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Herää kysymys, miten valmennus psyykkaa tota jengiä?

Tuohon kysymykseen voisi laittaa Marjamäen kommentit eilisen pelin jälkeen. Ihmetteli miten joukkue tulee eri peleihin ihan eri asenteella, ihan kuin se olisi ainoastaan pelaajien tehtävä valmistaa itsensä peliin ja tulla boksiin oikealla asenteella. Eli vastaus kysymykseen Marjamäen kommenttien perusteella; ei mitenkään.

Tämän joukkueen osalta Marjamäen eväät on taidettu syödä loppuun jo viime talven aikana.

Olisi Kurrinkin jo aika todeta tosiasiat ja alkaa toimimaan. Erkka sisään loppukaudeksi, niin ainakin puolustuspeli ja asennoituminen peleihin alkaa taas löytymään. Samalla uusi koutsi hakuun seuraavia kausia varten. Loppukaudesta tuskin nostellaan gagarin cuppia, mutta ainakin Erkka saisi luotua hyvän pohjan seuraavia kausia varten, josta uuden valmentajan on hyvä jatkaa projektia eteenpäin. Marjamäellä loppukausi, niin seuraavalla valmentajalla on kädessään räjähtänyt käsikranaatti, jonka osia saa kaivaa kokoon kivien ja kantojen alta. Ei kai nyt Kurrikaan niin hullu ja sokea sentään ole, että antaisi Marjamäen valmentaa nykyisen sopimuksensa loppuun asti?
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Lopputulos oli iloinen yllätys, sillä 0-2 tilanteessa veikkasin 0-6 tappiota. Sitten nukahdin sohvalle ja tulos olikin 1-5, joten loppu oli selkeästi nousujohteinen.
Jatkossa lähdetään pelaamaan enemmän puolustuksen kautta, joten eiköhän pirauteta Hanlonille.
 

AaWikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, HPK
Vähän nyt jäitä hattuihin...vaikka nyt onkin vähän surkeaa peliä ollut, mutta on myös ollut varmaan KHL-historian kovin/haastavin otteluohjelma jos katsotaan vastustajajoukkueiden tasoa. Mä näen tässä positiivisena sen, että pelataan huonosti alkukausi ja parannetaan loppukautta kohden. Loukkaantumiset tietty vähän sotkeneet pakkaa ja muutamissa matseissa vastustaja saanut helppoja maaleja. Tehdään nyt virheet alkukauteen ja parannetaan loppua kohden niin hyvä tästä tulee. Palataan sitten tähän ketjuun kun puolet kaudesta pelattu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös