Lauri Korpikoski TPS:ään

  • 692 111
  • 3 112

Spine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uramaton Turun Palloseura
Urama tais kertoa että Seura odottaa Korpikosken parantumista ja toivoo miestä kokoonpanoon.

Ja mikäli IL:n juttu pitää paikkaansa, että TPS (Uraman johdolla) savustaa Korpparia ulos niin… Toivon, että en näe Rauli Uramaa enää lähelläkään Turkua. Ikinä. Jos tästä paljastuu nyt tämän tason skandaali, niin toimistolla on tapahduttava läpikotainen puhdistus.
 

Tony Clifton

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, K-67
Artikkeli on ainoastaan tilaajille.
Pieni lainaus Uraman kommenteista palvelisi useimpia lukijoita...


– Olen tietysti itsekin kuullut mitä hurjempia huhuja asiasta. Niissä ei ole mitään perää. Mistään ulosostoista ei ole kyse, Urama sanoi.

– Odotamme ja toivomme kovasti Korpikoskea takaisin ja hänellä on meillä normaalisti pelipaikka, kun hänen terveytensä sen sallii.
 

Luge H

Jäsen
Suosikkijoukkue
80
On kyllä saavutettu tietty piste, kun nyt täällä mennään jo Korpikosken mahdolliseen ylikuntoon.

Pahaa se teki meilläkin se Penan aika. Vähän tutulta tämä Turun homma näyttää !
Ylikunto on se mikä vielä puuttuisi. Sopimuksen teon jälkeen kun on puhjennut IBD, mennyt lonkka, taisi polvissakin olla jotain ja sydänlihastulehdus.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Mitä paskaa Urama & Ahokas ovat antaneet julkisuuteen?

Molemmat ovat todenneet, että Lauri Korpikoski on tällä hetkellä sairauslomalla. Ahokas mainitsi lisäksi, että itsehakemallaan sairauslomalla. Urama on kertonut, että Korpikoski on aloittanut kauden joukkueen mukana täysin normaalisti. Tällä hän viittasi (ja vastasikin toimittajan tarkentavaan kysymykseen) juhannusviikon kuntotesteihin.

Nykytiedon perusteella molemmat herrat ovat puhuneet tuossa täysin totta. Kyse onkin siitä, mitä jätetään sanomatta.

Totta on se, että Korpikoski aloitti kauden joukkueen mukana normaalisti (omatoimijaksoa edeltänyt kuntotesti)
Sanomatta jätetään, että omatoimijakson jälkeen häntä ei päästetty seuran harjoituksiin

Totta lienee se, että Korpikoski hakenut kesän jälkeen itse sairauslomaa
Sanomatta jätetään, onko tuon sairausloman TPS-johdon taholta tuleva kiusaaminen ja yritys savustaa hänet ulos
 

Fuzzy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Flyers
Soppaa keitettynä nakkikattilassa, sellasta sitten.

Kyllä haiskahtaa ihan selkeältä jutulta, ei IL, MTV ja IS kaikki lähtisi ihan hupia tällaisia pitkiä artikkeleja julkaisemaan, jos niissä ei olisi mitään, ei yhtikäs mitään, perää. (Varsinkaan kun johtaisivat myös tod.näk. melkoisiin syytteisiin uutislafkojen osalta.)

Jotkut täällä sanoo niitä jotka uskovat mediaa "sinisilmäisiksi". Voi olla että jos vieläkin uskoo 100% asiassa Töpseleitä, on silmiltään ihan mustavalkoinen.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Juuri ennen SM-liigakauden 2021-22 alkamista TPS päätti uudistaa kotisivunsa. Samalla saatiin näppärästi hävitettyä uutisarkisto. Näin ollen vaikkapa Lauri Korpikosken tapauksen kaikkia käänteitä on enää mahdotonta selvittää TPS:n omilta kotisivuilta.

Päätin laittaa hetkeksi tutkivan journalistin lippahatun päähän ja tonkia mielenkiintoisia uutisia. Pysyypä ainakin tietyt (tärkeät?) päivämäärät muistissa ja lisään joka uutiseen pienen lainauksen kyseisestä jutusta, uutisesta tai kolumnista. Kaikki ei välttämättä liity suoranaisesti Lauri Korpikoskeen, mutta toisaalta yleensä kaikki liittyy vähän kaikkeen.

Kokoamani uutisotsikot eivät siis varsinaisesti tuo aiheeseen mitään uutta. Löytyypähän nyt ainakin osa linkeistä sekä lyhyet lainaukset yhdestä paikasta. Osaksi käytetyt lähteetkin ovat vähän mitä ovat - clickbait-sivustoja, Twitter-viestejä yms. sontaa. Tärkeintä on se, että millään sivustouudistuksella tms. ei voida hävittää arkistoja, laittaa käsiä ristiin ja toivoa, että "unohtaisivatpa ne".

Lopputuloksena on pitkä viesti, joten jos sua ei vittuakaan kiinnosta rakentamani aikajana => hyppää yli seuraavaan viestiin.

21.11.2019 - MTV: TPS valitsi uuden urheilutoimenjohtajan
"TPS on valinnut uudeksi urheilutoimenjohtajakseen Jääkiekkoliiton tehtävissä olleen Rauli Uraman. TPS kertoi tiedotteessaan, että Urama aloittaa TPS:ssä 1.5.2020. Hän työskentelee siihen asti Suomen Jääkiekkoliiton huippu-urheilujohtajana."

22.11.2019 - IS: Uusi urheilujohtaja Rauli Urama ei rakenna TPS:n liigajoukkuetta
"Uraman, 50, liittopestiin kuului Suomi-kiekon rakenteiden ja pelaajapolun johtamista ja valvomista. Samankaltainen rooli odottaa ensi toukokuussa virallisesti alkavassa TPS:n urheilujohtajan virassa."

13.03.2020 - YLE: SM-liiga päätti kauden keskeyttämisestä yksimielisesti
"Jääkiekon SM-liigan kausi on päättynyt. Pudotuspelejä ei pelata eikä runkosarjan viimeistä kierrostakaan pelata. Nopeasti muuttuneessa tilanteessa päätös syntyi perjantaina helposti. Vielä torstaina tehtiin päätös runkosarjan pelaamisesta loppuun ilman yleisöä.
- - -
Suomen Jääkiekkoilijat Ry:n toiminnanjohtaja Jarmo Saarela oli tyytyväinen Liigan päätökseen. Pelaajat eivät halunneet enää jatkaa kautta ja Liiga oli nyt samaa mieltä.
– Olen hyvin tyytyväinen SM-liigan päätökseen. Se noudattaa sataprosenttisesti liigapelaajien yksimielistä päätöstä. Liiga osoitti vastuuntuntoa ja tällä kertaa otettiin pelaajien näkemys merkittävästi huomioon, Saarela sanoi.
"

06.04.2020 - MTV: TPS käynnistää YT-neuvottelut raskaat tappiot niskassaan
"TPS:n tiedotteen mukaan edessä voi olla työntekijöiden lomauttamisia ja/tai irtisanomisia tuotannollis-taloudellisilla perusteilla.
- - -
TPS:n mukaan menettely koskee yhtiöiden kaikkia toimihenkilöitä pois lukien HC TPS:n urheilutoimi sekä joukkue.
- - -
Yt-neuvottelut käynnistyvät ensi viikon tiistaina. Niiden arvioidaan kestävän kaksi viikkoa.
"

06.04.2020 - Turkulainen: HC TPS Turku Oy ja Turku Live aloittavat YT-neuvottelut
"Neuvottelut aloitetaan ensi tiistaina 14. huhtikuuta, ja niiden arvioitu päättymisajankohta on tiistaina 28.huhtikuuta."

08.04.2020 - Jälkipeli.net: HC TPS:n toimistolla on vahva luottamus tulevaisuuteen
"Kiekkokauden päätyttyä kevät on liigaseuroille vuoden kiireisintä aikaa. Seuraavaa kautta suunnitellaan, tai ainakin yritetään suunnitella, mahdollisimman tehokkaasti. Tuskin pari vuotta sitten HC TPS:n toimitusjohtajaksi valittu Jokinen osasi edes pahimmissa painajaisunissa kuvitella, millainen työrupeama onkaan edessä.
- - -
Nyt HC TPS:n suunnittelemat toimenpiteet koskettavat toistaiseksi muita seuran työntekijöitä sekä myös ravintola- ja tapahtumatoiminnasta vastaava Turku Liveä.
– Pelaaja- ja valmentajapalkkiot ovat suurin menoerä. Ennen pelaajien määräaikaisiin sopimuksiin ei voitu puuttua. Nyt lakimuutoksen jälkeen pelaajien ja valmentajien kanssa voidaan keskustella palkan alentamista tai lomautuksista. Näin on toimittu jo monissa ulkomaisissa sarjoissa. On mahdollista, että myös kotimaiset liigajoukkueet joutuvat selviytyäkseen lomauttamaan pelaajia.
Pelaajien lomauttaminen synnyttäisi mielenkiintoisen tilanteen pelaajamarkkinoilla.
– Lomauttaminen tarkoittaa myös sitä, että lomautettavilla pelaajilla olisi välittömästi oikeus purkaa sopimus. Osa vaihtaisi seuraa tai neuvottelisi itselleen uuden sopimuksen oman seuransa kanssa.
"

22.04.2020 - JA: Tappiota tekevä TPS päätti YT-neuvottelunsa
"HC TPS Turku Oy:n ja sen sisaryhtiö Turku Live päätti jo toiset yhteistoimintaneuvottelut kahden vuoden sisällä. Niiden seurauksena yhtiö irtisanoo kaksi työntekijää ja lomauttaa kaikki toimihenkilöt enintään 90 päiväksi. 1.5.2020−21.1.2021 välisenä aikana toteutettavat lomautukset eivät koske urheilutoimea."

01.05.2020 - Rauli Urama aloittaa virallisesti TPS:n Urheilujohtajana

15.05.2020 - YLE: HC TPS leikkaa joukkueen, huollon ja urheilutoimen palkkoja koronaviruksen takia
"TPS:n tiedotteen mukaan palkkaleikkausten suhteen vallitsee joukkueessa yhteinen halu kantaa vastuu hankalasta ajasta.
Turun palloseuran Liigajoukkue, huolto ja urheilutoimi leikkaavat palkkojaan koronaviruksen aiheuttamien talousvaikeuksien takia. TPS-kapteeni Lauri Korpikosken mukaan palkkaleikkausten suhteen joukkueessa vallitsi selkeä ymmärrys hankalasta tilanteesta.
– Halusimme ilman muuta kantaa oman vastuumme, Korpikoski toteaa.
TPS:n urheilujohtaja Rauli Urama kiittelee puolestaan joukkueen, huollon ja urheilutoimen asennoitumista yhteisen hyvän eteen.
"

15.05.2020 - TS: TPS:n kiekkopuolella leikataan palkkoja
"Turun Palloseuran Liiga-joukkue, huolto ja koko urheilutoimi osallistuvat palkkaleikkauksiin auttaakseen seuraa koronapandemian aiheuttamien taloudellisten haasteiden keskellä.
– Kun aloitimme asioista keskustelemisen, vallitsi palkkaleikkauksen ympärillä selkeä ymmärrys ja halu kantaa vastuuta myös joukkueen osalta. Seura on tiukassa tilanteessa ja halusimme ilman muuta kantaa oman vastuumme, linjaa TPS-kapteeni Lauri Korpikoski seuran tiedotteessa.
– Nyt, kun asioista on päästy sopimukseen, on aika keskittyä entistä tiukemmin uuteen kauteen ja uudenlaisen TPS:n rakennustyöhön, jatkaa Korpikoski.
TPS:n urheilujohtajana toukokuussa aloittanut Rauli Urama kiittelee puolestaan joukkueen, huollon ja urheilutoimen asennoitumista yhteisen hyvän eteen.
– Tämä on hienoa heittäytymistä Turun Palloseuran hyväksi ja ilmentää mielestäni myös sitä vahvaa yhteisöllisyyttä, johon me arjessamme uskomme, viestittää Urama.
"

15.06.2020 - JA: TPS:n tilikauden tuloksena miljoonatappiot
"TPS:n päättynyt kausi oli pettymys niin urheilullisesti kuin taloudellisestikin. Sarjassa 11. sijoittunut turkulaisseura vahvisti yhtiökokouksessaan viime tilikauden tuloksensa olevan 1,9 miljoonaa euroa tappiollinen."

17.08.2020 - IL: Miljoonia tienanneelta SM-liigan tähtipelaajalta painokas puheenvuoro uhkakuvista
"TPS-kapteeni Lauri Korpikoski haluaa toimia korona-asioiden suhteen, jotta kausi voidaan pelastaa ja konkurssit välttää
- - -
Liigan suunnalta ei ole kuulunut koronaohjeistuksia tai ulostuloja koskien pian alkavaa kautta. Seuroille on tässä kohtaa epäselvää muun muassa se, miten ne toimivat, jos pelaaja saa koronatestistä positiivisen tuloksen.
– Ihmettelen, että olemme näin pitkällä elokuussa ja toimintaohjeita ei ole tullut Liigalta. Ei tule sellaista tilannetta, etteikö koronavirustartuntoja liigan joukkueille tule. Mitä sitten tehdään, kun sellainen tulee? Laitetaanko 14 päivän karanteeni koko joukkueelle? Se tarkoittaisi 5–6 pelin siirtämistä. Vaihtoehtoisia pelipäiviä noin monille otteluille ei löydy, eräs seurajohtaja sanoo.
– Meidän pitäisi löytää protokolla, jotta koko joukkuetta ei tarvitsisi sulkea karanteeniin 14 päiväksi yhden pelaajan mahdollisen tartunnan takia. Voidaanko testausta lisätä niin, että päästäisiin muutaman päivän jälkeen jatkamaan? Tällä hetkellä olen huolestunut. Toisaalta tiedän, kuinka paljon voitaisiin asian eteen tehdä, sen suhteen olen samalla myös toiveikas, NHL:ssä 609 ottelua pelannut Korpikoski miettii.
Kritisointihalukkuutta Liigan suuntaan saattaisi Korpikoskella olla enemmänkin, mutta mieluummin turkulainen puhuu yhteistyöstä.
"

02.10.2020 - SML: ÄSS-TPS 3-2 (0-0,1-0,2-2)
TPS:n SM-liigakauden 2020-21 ensimmäinen ottelu

28.11.2020 - SML: TPS-ÄSS 4-1 (2-1,0-0,2-0)
TPS:n runkosarjan 18. ottelu ja Lauri Korpikosken (toistaiseksi) viimeinen ottelu TPS-paidassa
Ottelun päätyttyä Lauri Korpikoski oli TPS:n tehokkain pelaaja 18 4+13=17 ja pelannut jokaisessa runkosarjan ottelussa.

30.11.2020 - MTV: SM-liigajätti TPS aloittaa YT-neuvottelut
"TPS:n mukaan neuvottelut käynnistetään, sillä koronaviruspandemian vaikutukset erityisesti yleisömääriin ovat olleet odotettua suuremmat. TPS:llä on samaan aikaan käynnissä myös "erilliset keskustelut säästötoimenpiteistä pelaajien, valmennuksen sekä urheilutoimen kanssa"."

30.11.2020 - IL: TPS aloittaa YT-neuvottelut
"Jääkiekon SM-liigaseura TPS:ää pyörittävä HC TPS Turku Oy aloittaa yt-neuvottelut. Lisäksi seura ilmoitti, että samaan aikaan käynnissä ovat myös erilliset keskustelut säästötoimenpiteistä pelaajien, valmennuksen sekä urheilutoimen kanssa.
- - -
TPS järjesti kesällä maksullisen osakeannin, jossa neljä eri henkilöä pumppasi seuraan yhteensä lähes 1,1 miljoonaa euroa, tarkalleen ottaen 1 094 128 euroa. Suurimman siivun, yli 1,063 miljoonaa pulittivat Supercell-multimiljonäärit Mikko Kodisoja ja Ilkka Paananen. Merkittävällä summalla osakkeita osti myös TPS:n entinen toimitusjohtaja, Opteamin yrityskaupoilla rikastunut Mika Eskola, joka raotti lompakkoaan 30 800 euron edestä.
"

01.12.2020 - YLE: Pelit jäihin! Jääkiekon SM-liiga todennäköisesti tauolle viikoiksi
"Jääkiekon SM-liiga joutunee keskeyttämään kauden määräajaksi, kertoo SM-liigan hallituksen puheenjohtaja Heikki Hiltunen Yle Urheilulle. Hiltusen mukaan päätöstä ei ole vielä lyöty lukkoon, koska Aluehallintovirastojen tiedot halutaan ensin kaikilta alueilta."

16.12.2020 - SML: PEL-TPS 3-2 (1-0,0-1,1-1,1-0)
SM-liiga jatkuu tyhjille katsomoille "korona-tauon" jälkeen
TPS:n otteluennakossa ei mainita (mainittu - kotisivu-uudistuksen jälkeen) sanallakaan Lauri Korpikosken poissaoloa

17.12.2020 - MTV: TPS leikkaa valmennuksen ja pelaajiston palkkoja
"TPS ilmoitti torstaina saaneensa yt-neuvottelunsa päätökseen. Neuvottelujen tuloksena SM-liigajoukkueen jäsenten palkkoja leikataan. TPS:n palkkaleikkaukset koskevat tiedotteen mukaan joulukuuta ja koskevat TPS:n SM-liigajoukkueen urheilutoimihenkilöitä, valmennusta, pelaajia ja huoltohenkilökuntaa. Lisäksi TPS lomauttaa organisaation muita työntekijöitä porrastetusti 14. joulukuuta – 30. huhtikuuta välisenä aikana. TPS-toimitusjohtaja Santtu Jokinen kiittää kaikkia osapuolia hyvin sujuneesta yhteistyöstä.
– Haluan kiittää koko organisaatiota joustavuudesta ja vastaan tulemisesta haastavan tilanteen keskellä. Nyt tehdyillä toimenpiteillä on merkittävä vaikutus niihin asettamiimme säästötoimenpiteisiin, joihin olemme koronapandemian myötä joutuneet, Jokinen kertoo tiedotteessa.
"

17.12.2020 - YLE: Jääkiekko-TPS lomauttaa toimihenkilöitään - pelaajien palkoista leikataan
"Jääkiekon SM-liigassa pelaavan TPS:n yhteistoimintaneuvottelut ovat päättyneet. Yt-neuvotteluiden tuloksena HC TPS Turku Oy:n toimihenkilöt lomautetaan porrastetusti 14.12.2020–30.4.2021 välisenä aikana. Lomautus kestää yksittäisen henkilön kohdalla enintään 30 päivää. Tiedotteen mukaan neuvottelut urheilutoimen, valmennuksen, joukkueen ja huoltajien kanssa "tuottivat säästötoimenpiteitä joulukuun palkkojen osalta"."

18.12.2020 - TPS julkaisi Twitter-viestin: "Lauri Korpikosken vamma ei yrityksistä huolimatta mahdollista pelaamista tällä hetkellä."
Viestistä kuvakaappaus liitteenä. YLE teki viestistä pikku-uutisen, mutta missään muussa yhteydessä en nähnyt puolikasta sanaakaan TPS-kapteenin joutumisesta telakalle.

18.12.2020 - YLE: TPS:n kapteeni Lauri Korpikoski sivussa ainakin tammikuulle
"Jääkiekon SM-liigajoukkue TPS:n kapteeni Lauri Korpikoski on kaukaloista sivussa ainakin vuoden loppuun loukkaantumisen takia. Turkulaisseura tviittasi perjantaina, että Korpikosken "tilannetta päivitetään tammikuun alussa".
- - -
Korpikoski oli sivussa TPS:n keskiviikon ottelusta Pelicansia vastaan. Koska Liiga oli koronaviruksen takia keskeytyksissä pari viikkoa, Korpikoski ei pelaa joulukuussa yhtään ottelua.
"

18.12.2020 - SML: TPS-TAP 3-6 (2-2,1-3,0-1)
TPS:n vuoden 2020 viimeinen ottelu
TPS:n otteluennakossa ei mainita (mainittu - kotisivu-uudistuksen jälkeen) sanallakaan Lauri Korpikosken poissaoloa

18.01.2021 - Lauri Korpikosken lonkkaoperaatio

21.01.2021 - YLE: Leikkaukseen joutuneen Lauri Korpikosken kausi on ohi
"Jääkiekon SM-liigassa Turun Palloseuran kapteenin Lauri Korpikosken kausi on ohi. TPS:n tiedotteen mukaan Korpikosken lonkka tähystettiin maanantaina, eikä hyökkääjä enää palaa kaukaloon kuluvalla kaudella."

21.01.2021 - IL: TPS-kapteeni Lauri Korpikosken kausi ohi lonkkaleikkauksen takia
"TPS:n kapteenin Lauri Korpikosken pelit on tältä kaudelta pelattu. Seura tiedottaa lonkkaoperaatiossa käyneen Korpikosken huilaavan alkukesään asti.
– Tietysti ensimmäinen ajatus oli suuri pettymys, kun kävi selväksi, että operaatioon on mentävä. Tähän ratkaisuun tietysti vielä vaikutti se, että kautta on poikkeuksellisesti vielä tässä vaiheessa paljon jäljellä. Leikkaus itsessään yllätti positiivisesti, sillä pääsimme vähemmällä kuin aluksi ajattelimme, Korpikoski kertoo seuran tiedotteessa.
"

14.04.2021 - IL: Yllätyspaluu muhii? TPS-kippari Lauri Korpikoski on harjoitellut jo yli viikon jäällä
"TPS saattaa hyvällä tuurilla saada NHL-veteraani Lauri Korpikosken kokoonpanoon vielä tämän kevään pudotuspeleissä.
- - -
TPS-kapteeni Lauri Korpikoski joutui tammikuussa lonkkaleikkaukseen ja miehen kauden uskottiin olevan ohi. Korpikosken uumoiltiin huilaavan alkukesään saakka. Turusta kuuluu kuitenkin hyviä uutisia. Korpikoski on pystynyt luistelemaan jo yli viikon, reilusti odotettua aikataulua edellä.
– Kuntoutus on mennyt todella hyvin. Operaatio tehtiin 18.tammikuuta. Yhdeksän viikkoa poljin pyörää, asteittain siirryttiin kovempaan harjoitteluun, Korpikoski kertoo.
- - -
Korpikoski painottaa, ettei hän halua lainkaan arvailla tai spekuloida tosipeleihin paluulla tämän kevään osalta. Media voi aina spekuloida. Jos TPS selviytyy välieriin tai peräti finaaliin saakka, saattaa seuran oma kasvatti kuitenkin toipua pelikuntoon. Tuskin mies ensi syksyn sarja-avaus mielessään harrastaa yksinluistelua.
"

14.06.2021 - TPS julkaisi Twitter-videon "Meidän matka on alkanut" voimaharjoituksista, jossa vilahtaa myös Lauri Korpikoski. On ollut puheita, että Korpikoski olisi käytännössä joka suoritteessa ollut joukkueen TOP3. Mm. Ismo Lehkonen mainitsi asiasta Twitter-viestissään syyskuussa. Myös tästä kuvakaappaus liitteenä.

30.07.2021 - TPS: TPS:n valmistautuminen uuteen kauteen käynnissä
"Lauri Korpikoski on puolestaan sairaslomalla syyskuun 12. päivään saakka."

09.08.2021 - IL: TPS:n sisällä kuohuu
"Jääkiekon SM-liigajoukkuetta pyörittävä HC TPS Turku Oy ja joukkueen kapteeni Lauri Korpikoski ovat ajautuneet katkeraan riitaan, jota on kesän aikana yritetty ratkoa kulisseissa juristien välityksellä."

22.08.2021 - Suomikiekko: Lauri Korpikosken välirikosta TPS:n kanssa uusi osoitus
"Viime kaudella Korpikosken tilanne äityi niinkin pahaksi, että hän suomi joukkuejohtoa todella ankaralla kädellä.
- - -
Tilanne näyttää jatkuvan myös tämän kauden puolelle, sillä Korpikosken nimeä ei näy TPS:n CHL-kokoonpanon 15 hyökkääjän joukossa.
"

22.08.2021 - Leijonat.com: Onko Lauri Korpikosken aika TPS:ssä ohi?
"Uusi merkki huonoista väleistä löytyy turkulaisjoukkueen CHL-kokoonpanosta. CHL:n sivuille merkitystä pelaajalistasta ei 15 hyökkääjän joukosta 35-vuotiaan laiturin nimeä löydy."

24.08.2021 - Leijonat.com: Lauri Korpikoski ei mukana kapteenistossa
"Jasun apuna toimivat A-kirjaimet paitoihinsa saavat Ville Lajunen ja Juuso Pärssinen. Kun jälkimmäisenä mainittu hyökkääjä lähtee myöhemmin syksyllä Nashville Predatorsin matkaan Pohjois-Amerikkaan, nousee tämän tontille Elmeri Eronen. Esimerkiksi Korpikoski ei ole mukana kapteenistossa lainkaan."

24.08.2021 - JA: TPS:n ja Lauri Korpikosken selkkauksessa ei ole voittajia
"Lauri Korpikosken ja TPS:n välinen ongelmatilanne on harmillinen asia, eikä siitä vaikeneminen edistää asiaa millään tavalla. Liiga-kauteen valmistautuva TPS julkisti kapteenistonsa, eikä Lauri Korpikosken nimeä (odotetusti) ollut siinä mukana. TPS ei myöskään edes maininnut kapteenin tehtävät jättävää Korpikoskea nimeltä tiedotteessaan."

28.08.2021 - ElmoTV: Miljoonatähteä kohdellaan kuin ongelmajätettä
"Kaikki sen jo tietävät – entisen leijonahyökkääjä Lauri Korpikosken ja TPS:n sukset ovat pahasti ristissä.

Iltalehti uutisoi aiemmin elokuussa, että viime kaudella TPS:n kapteenina toiminut Korpikoski suljettiin joukkueen toiminnasta kesken kauden ja, että se myös järkyttänyt TPS:n sisäistä ryhmädynamiikkaa – vaikka kausi hopealle päätyikin. Korpikoski passitettiin viime kauden aikana myös TPS:n A-junioreiden harjoituksiin. Se on ollut aiemminkin liigaseuroissa keino savustaa pelaajaa ulos, mutta on myös muistettava, että seuralla on velvollisuus tarjota pelaajalleen harjoitusmahdollisuus. Viesti kuitenkin on se, että Korpikoskea ei ole haluttu liigajoukkueen läheisyyteen.
"

29.08.2021 - TPS-SPA -CHL-matsin selostaja Teppo Laaksonen mainitsi kahteen otteeseen selostuksen yhteydessä, kuinka TPS pyrkii pääsemään Lauri Korpikosken sopimuksesta eroon. Kysyttäessä Laaksonen kertoi perustavansa väitteensä ElmoTV:n edellisenä päivänä julkaistuun juttuun.

07.09.2021 - YLE: Rento Raipe vaihtui vaativaan maajoukkuekäskijään Tepsissä
"NHL-uransa jälkeen TPS:n kanssa sopimuksen tehneen Lauri Korpikosken paluu on ollut erilaisten spekulaatioiden kohde muun muassa jatkoaika.com-palstalla. Päävalmentaja Jussi Ahokas vastaa niukasti Korpikosken tilanteeseen.
– Korpikoski on sairauslomalla. Olen tavannut hänet ja hän oli joukkueen kanssa kesällä kolme päivää. 12. syyskuuta katsotaan tilanne, onko hän parantunut. En voi kertoa, mikä on sairausloman syy, kertoo Ahokas.
"

08.09.2021 - IL: Palaako Lauri Korpikoski TPS:n miehistöön?
"TPS:n uusi päävalmentaja Jussi Ahokas ei ollut organisaation palkkalistoilla viime kaudella, mutta vastaa kysymykseen Korpikosken mahdollisesta paluusta joukkueeseen.
– Mitä asiasta tiedän, niin Korpikoski on sairauslomalla 12. syyskuuta saakka. Hän on itse hakeutunut sairauslomalle. Se tieto minulla on, että kun hän saapuu 12. syyskuuta, niin hän on joukkueen käytettävissä.
– Pidin hänen kanssaan kesällä puolentoista tunnin mittaisen palaverin. En osaa tähän muuta sanoa, Ahokas totesi IL:lle.
"

13.09.2021 - TS: Lauri Korpikoskea ei nähdä kokoonpanossa ainakaan kuukauteen, mutta TPS-johto kiistää huhut välirikosta (tilaajille)
"TPS-hyökkääjä Lauri Korpikosken sairausloma jatkuu 10. lokakuuta asti. Korpikosken edellinen sairauslomajakso päättyi sunnuntaina, mutta lääkäri jatkoi sitä vielä liki kuukaudella."

13.09.2021 - MTV: TPS:n hyökkäyskalustolle menetyksiä
"Turun Palloseura on tiedottanut, että hyökkääjä Lauri Korpikosken sairasloma jatkuu päivitetyllä tiedolla lokakuun 10. päivään asti."

16.09.2021 - MTV: Lauri Korpikosken ja TPS:n kiistassa kyse jättimäisistä rahasummista
"Kun eletään vuoden 2021 syyskuuta, Korpikoski on sivussa joukkueen vahvuudesta. Korpikosken ja HC TPS Oy:n lakimiehet käyvät keskustelua sopimuksen mahdollisesta purkamisesta.
- - -
Iltalehti raportoi aiemmin, että leikkauksen jälkeinen kontaktikielto päättyi huhtikuun alkupuolella. Hyökkääjä olisi halunnut palata pitkän toipumisjakson jälkeen suoraan TPS:n pudotuspeleihin, mutta seurajohto ei suhtautunut suopeasti ajatukseen. Korpikosken paikka löytyi A-nuorten harjoituksista.
- - -
Iltalehti kertoi myös, että Korpikoski olisi halunnut mukaan vielä finaalisarjaan Rauman Lukkoa vastaan. MTV Urheilun vahvistamien tietojen mukaan osa pelaajista yritti puhua Korpikoskea mukaan.
- - -
Kun yhteiset kesäharjoitukset alkoivat, Korpikoski oli mukana joukkueen kanssa kolme päivää ennen jäämistä uudelle sairauslomalle.
- - -
Viimeistään kesän jälkeen TPS:n ja Korpikosken leirit ovat olleet täysin eri linjoilla hänen asemastaan ja oikeuksistaan seurassa. TPS:n tiedotuslinja asiasta on ollut erittäin niukka. Ensin seura ilmoitti, että Korpikoski on sairauslomalla 12.9. asti. Uuden tiedotteen mukaan sairausloma jatkuu lokakuun 10. päivään asti. On selvää, että pattitilanteeseen on tultava ratkaisu, mielellään mahdollisimman pian. Ilmoituksia sairauslomasta ei voi lykätä ikuisuuksiin eteenpäin. Korpikoski ei ole virallisesti enää mukana TPS:n toiminnassa. Siitä saatiin esimakua jo CHL:n alussa, kun hän putosi virallisesta kokoonpanosta.
- - -
Keskustelua jatkosta käydään nyt lakimiesten välityksellä, mutta näkemykset ovat kaukana toisistaan. Pelaaminen toisessa seurassa on yksi mahdollisuus, mutta Korpikosken viime vuosien loukkaantumis- ja terveyshuolet vähentänevät kiinnostuneiden määrää.
"

21.09.2021 - IS: Lauri Korpikoski syyttää TPS:aa asiattomasta toiminnasta
"TPS on sulkenut Korpikosken pois toiminnastaan, vaikka urheilujohtaja Rauli Urama viime viikolla Turun Sanomien paperilehdessä julkaistussa pikkuhaastattelussa maireasti toivotteli Korpikoskea takaisin joukkueen mukaan. Käytännössä näyttää siltä, että TPS yrittää savustaa Korpikosken ulos seurasta. Se kertoo paljon suomalaisen urheilujohtamisen tasosta.
- - -
TPS kyllä haluaa purkaa sopimuksen, mutta Korpikoski ei. IS:n tietojen mukaan Korpikosken mielestä kyse on työpaikkakiusaamisesta, eikä pelaajalla ole mitään haluja purkaa sopimustaan. Korpikosken leirin mielestä TPS on yrittänyt painostaa hänet purkamaan sopimuksen sulkemalla Korpikosken ulos joukkueesta, erottamalla kapteenistosta, mutta pakottamalla yhteiseen kesäharjoitteluun muun joukkueen kanssa. Työpaikkasyrjintä tai työpaikkakiusaaminen on laitonta, mutta Korpikoski ei ole ainakaan toistaiseksi tehnyt asiasta rikosilmoitusta. Hän on saanut prosessin aikana tukea myös pelaajayhdistykseltä. Ilta-Sanomat yritti kahden päivän ajan saada TPS:n johdolta kommenttia Korpikosken tilanteesta. Maanantai-iltapäivällä seuran viestintäpäällikkö ilmoitti, ettei seuralla ole asiaan mitään kommentoitavaa.
- - -
TPS:n pukukopista on vahvistettu myös IS:lle, että ainakin osa pelaajista olisi ehdottomasti halunnut NHL-konkarin auttamaan kevään pudotuspeleissä. Ilta-Sanomien tietojen mukaan Korpikosken kohtelu on aiheuttanut keskustelua ja hämmästystä myös muissa seuroissa.
- - -
Korpikosken lähipiiristä on arvioitu, että seuran ja pelaajan väleihin on saattanut vaikuttaa myös se, että Korpikoski oli kapteenin ominaisuudessa pelaajien edustajana, kun seurajohdon kanssa neuvoteltiin koronan aiheuttamista palkanalennuksista. Myös ainakin yhdessä toisessa seurassa pelaajat ovat epäilleet, että palkkaneuvotteluissa mukana olleiden pelaajien asema seurajohdon silmissä on heikentynyt neuvottelujen myötä.
- - -
Seurajohdon mukaan Korpikoski ei ollut pelikunnossa pudotuspelien aikana, mutta ennen juhannusta pidetyissä kuntotesteissä hän oli joukkueen parhaimmistoa. Tuolloin Korpikoski oli joukkueen mukana kolmen päivän ajan, minkä jälkeen alkoi omatoiminen harjoitusjakso. Sen jälkeen hänellä ei ole ollut asiaa seuran harjoituksiin. TPS:n virallisen tiedotteen mukaan Korpikoski on sairauslomalla 10. lokakuuta asti.
- - -
Korpikoski teki NHL:ssä hyvän uran, yli 600 runkosarjaottelua ja yli 200 tehopistettä. Mutta suurimman jälkensä suomalaiseen jääkiekkoon hän voi jättää tällä riidalla, jonka vuoksi hänen oma uransa todennäköisesti loppuu ennenaikaisesti. Hän on palkannut asioitaan hoitamaan suomalaisen huippujuristin (lue: kalliin), mikä kertoo siitä, miten tosissaan hän on.
"

21.09.2021 - Ismo Lehkonen julkaisee Twitter-viestin, jossa hän kertoo oman mielipiteensä Lauri Korpikosken kunnosta kesän jälkeen: "Luistelunopeus ja kestävyys oli omiin silmiin eliittitasolla. Fysiikkatesteissä oli kuulemani mukaan joukkueen parhaimmistoa."
Tästä on siis kuvakaappaus liitteenä.

25.09.2021 - MTV: Lauri Korpikosken ja TPS:n ilmiriita
"Ex-kapteeni Lauri Korpikosken ja Turun Palloseuran välinen ilmiriita nousi esille myös C Moren kiekkostudiossa.

Lauri Korpikoski on virallisesti sairauslomalla lokakuun puolivälin tienoille. NHL:ssä meritoituneen tähtipelaajan tulevaisuus TPS:ssä vaikuttaa juuri nyt äärimmäisen epävarmalta, sillä seura on hänen kanssaan tällä hetkellä erittäin isoissa riidoissa. TPS ja Korpikoski keskustelevat tällä hetkellä asioista ainoastaan lakimiesten välityksellä.
"

EDIT: lisätty muutama päivämäärä ja linkki mm. Rauli Uraman TPS-pestin alkamisesta sekä Lauri Korpikosken kuntoutumisesta
 

Liitteet

  • 2020-12-18 - TPS - Korpikoski.jpg
    2020-12-18 - TPS - Korpikoski.jpg
    82,9 KB · kertaa luettu: 152
  • 2021-09-21 - Ismo Lehkonen - Korpikoski.jpg
    2021-09-21 - Ismo Lehkonen - Korpikoski.jpg
    84,2 KB · kertaa luettu: 151
Viimeksi muokattu:

MaMiJu

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
14.4.2021 -IL: Yllätyspaluu muhii? TPS-kippari Lauri Korpikoski on harjoitellut jo yli viikon jäällä
"TPS saattaa hyvällä tuurilla saada NHL-veteraani Lauri Korpikosken kokoonpanoon vielä tämän kevään pudotuspeleissä.
.
"


Tuon vielä lisäisin listaan. Laurihan ei päässyt sitten pelaamaan ja samalla jäi menestysbonukset käsittääkseni saamatta jotka kompensoi aiemmin tehtyjä leikkauksia kuten toimari jossain haastattelussa totesi.

edit. Meinasin jättää kirjoittamatta mutta oli pakko lisätä. itse luulen, että Lauria ei ole loukannut menestysbonusten pois jäänti vaan ennemminkin, ettei ole päässyt taistelemaan mestaruudesta ja olemaan osa joukkuetta jonka kapteeniksi kuitenkin on valittu joukkueen toimesta. Sen verran itsekin on tullut joukkuelajeja pelattua, että ainakin itselle se olisi todella kova paikka jos ei olisi päässyt olemaan osa porukkaa muiden toimesta, jos kokee että olisi jotain annettavaa joukkueelle kauden kliimaksissa eli mitalipeleissä tai loppuottelusarjassa ja vielä jos joukkuekin olisi sitä toivonut. Oli kuitenkin kyseessä "hänen joukkue" joka pelaa kullasta, ei sitä joka kausi pääsee tapahtumaan. Olisiko sitten riittänyt puku päällä vaihtoaitiossa kuten Kuusela sitä en tiedä, olisi ainakin päässyt osallistumaan ja nauttimaan tunnelmasta sekä saanut mitalin kauden päätteeksi kaulaan. Ehkä tuosta itse ainakin hieman vetäisin hernettä nenään...en tiedä.
 
Viimeksi muokattu:

JPL

Jäsen
Suolistosairaustietämyksesi ei aiheuta hurraa-huutoja.
Juuri meinasin samaa sanoa. Suolistosairaus ei kyllä aiheuta pitkää saikkua, vaan kun se akuutti vaihe on saatu ruokavaliolla ja lääkkeillä kuntoon, ei se merkittäviä ongelmia aiheuta elämässä. Tietenkin joutuu loppu elämän ottamaan sen huomioon, mutta ei se jääkiekon pelaamista estä. Ja ihan varmasti tuo akuutti vaihe on jo ohi. Jos ei olisi, niin Korpikoski ei todellakaan olisi kesätesteissä vedellyt joukkueen parhaimmistossa.

Ei ole henkilökohtaista kokemusta, mutta lähipiiristä löytyy parikin kappaletta.
 

lemponen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tämä on eeppisin jääkiekkokeskustelu pitkään aikaan. Kiitoksia siitä Korpikoski, TPS, ja suomalainen media.
 

JPL

Jäsen
Eihän tähän edes tarvitsisi lakimiehiä, jos tuo lehtijuttu olisi totta. Kyse ei olisi enää Korpikoskesta tai Korpikosken palkasta. TPS-johto olisi yksipuolisesti estänyt terveen työntekijän elinkeinonharjoittamisen työpaikkakiusaamalla, alistamalla ja sairauslomalle pakottamalla. Noilla syytöksillä TPS-johto vastaisi teoistaan rikosoikeudessa. Korpikoski saisi palkkansa ja myös korvaukset TPS-johdon rikoksista.
No ei se kyllä noin mene, vaikka miten päin asiaa miettii. Ei joukkueella ole velvollisuutta pitää pelaajaa kokoonpanossa. Heidän velvollisuus on maksaa palkkaa. Ei kukaan pakota ketään sairauslomalle, eikä se ole edes mahdollista. Lääkärit määrää sairausloman ja se kyllä tapahtuu poikkeuksetta sen sairastuneen toimesta. Toki voi olla tilanteita, että joukkueen lääkäri sanoo että pelaaja ei ole pelikuntoinen, vaikka pelaaja itse haluaisi pelata, mutta silloinkin lääkäri tekee sen päätöksen pelaajan tulevaisuuden takia - ei joukkueen. Siellä kuitenkin on oikeasti etiikka käytössä, toisin kuin monessa muussa tehtävässä joukkueissa.

Mikä olisi syyte, olettaen että nuo lehtijutut pitää paikkansa? Seuralla on oikeus tehdä noin, vaikka moraalisesti se onkin väärin. Jos Korpikoski kertoisi julkisuuteen näistä asioista, hän toimisi työnantajaansa vastaan ja se voisi olla peruste työsopimuksen irtisanomiselle. Tästä on liigan sopimuksessakin pykälä, että pelaajien tulee julkisessa toiminnassaan toimia seuran ja jääkiekon myönteisen imagon puolesta.
"Pelaajan on kaikin puolin edistettävä julkisessa toiminnassaan ja esiintymisessään joukkueensa ja jääkiekon myönteistä imagoa ja vältettävä kaikkea, mikä on ristiriidassa näiden tavoitteiden kanssa."
 

12961

Jäsen
No ei se kyllä noin mene, vaikka miten päin asiaa miettii. Ei joukkueella ole velvollisuutta pitää pelaajaa kokoonpanossa. Heidän velvollisuus on maksaa palkkaa. Ei kukaan pakota ketään sairauslomalle, eikä se ole edes mahdollista. Lääkärit määrää sairausloman ja se kyllä tapahtuu poikkeuksetta sen sairastuneen toimesta. Toki voi olla tilanteita, että joukkueen lääkäri sanoo että pelaaja ei ole pelikuntoinen, vaikka pelaaja itse haluaisi pelata, mutta silloinkin lääkäri tekee sen päätöksen pelaajan tulevaisuuden takia - ei joukkueen. Siellä kuitenkin on oikeasti etiikka käytössä, toisin kuin monessa muussa tehtävässä joukkueissa.

Tässä tullaan sen määrittelyn äärelle, että mikä on jääkiekkoilijan ammatin harjoittamista ja mikä sitä sitten rajoittaa. Joukkueharjoitusten tarjoaminen riittänee. Onhan niitä muitakin liigasopimuksella olevia pelaajia jatkuvasti mukana myös A-junnujen ringissä, vaikka ovatkin yleensä iältään nuoria. Pelaavaan kokoonpanoon kuuluminen ei varmasti ole automaatio vaikka tausta olisi mikä.

Sairasloman syytä voidaan spekuloida, mutta ei siitä ole eikä tule tarjolle yksityiskohtaista tietoa jos Korpikoski ei itse tuo sellaista julki. Jos olisin itse huhujen mukaisessa asemassa, olisi kynnys hakea saikkua pääkoppaperusteella aika matala vrt. työvelvoite A-junnujen treeniringissä.

Jos savustusväitteet pitävät paikkansa ja palloseuran puolelta on tällä kertaa osattu olla ampumatta itseään jalkaan viestimällä väärin, on vaikea nähdä sen suurempia juridisia seuraamuksia kuin sopimuksen mukaisen palkanmaksun juokseminen loppuun.

Mainehaitta lienee paljon suurempi. Eri asia onko silläkään käytännössä kovin suurta merkitystä. Suuri valtaosa pelaajista lienee aivan tyytyväisiä palloseuraan työnantajana.
 
Viimeksi muokattu:

Lätkäfani66

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS
Vielä marraskuussa 2020 Lauri Korpikoski on kertonut täysin avoimesti terveydentilastaan, yöllisistä vessareissuistaan jne. Reilun kahden vuoden (2018-2020) aikana Korpikoski on kertonut sairauksistaan ainakin kolmelle eri toimittajalle (Hoffrén, Kunnari, Savonen) ja kolmelle eri medialle (Iltalehti, Iltasanomat, MTV).

Pitäisi laittaa itsekunkin miettimään, miksi kesällä ja syksyllä 2021 Lauri Korpikoski pitää sairauslomastaan täyttä radiohiljaisuutta.
Juuri tätä itsekin tarkoitin. Nuo mainitut sairaudet sekä lonkkaoperaatio oli kyllä jo tiedossa, mutta nyt ei hiiskaustakaan... ainoastaan seurasta viestiä, että Korpikoski olisi itse hakeutunut sairaslomalle. Eli voiko taustalla olla vakavampaa (toivottavasti ei)? Tai jos nyt nämä seuran puheet sairaslomasta on puppua niin miksei Lauri niitä ammu alas, siihen hänellä on kaiketi oikeus?
 

Lätkäfani66

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS
Tässähän voi hyvin olla, että pelaajan ja joukkueen näkemykset pelaajan pelikunnosta ovat merkittävästi erilaiset. Vrt Tukosen loppu Lukossa.

Jos taas pelaaja on vähän kuin, nätisti sanoakseni, unohtanut kertoa terveydentilastaan riittävän avoimesti itselleen kovin edullista sopimusta neuvotellessaan, on siinä sitten savotta meillä. Nätisti sanottuna tämäkin.
Sellainen juttu vielä, että lääkäri ei varsinaisesti sitä sairauslomaa koskaan "myönnä" vaan antaa sitä varten lausunnon. Sairausloma on aina työntekijän ja työnantajan välillä sovittava asia. Tämä siis ihan oman työnkuvani myötä tuttua asiaa ja on ihan lakisääteistä. Työnantaja voi esimerkiksi ohjata työntekijän ns. korvaavaan työhön, mikäli tavanomainen työ ei sairauden vuoksi luonnistu. Toki sillä lääkärintodistustuksella on aina iso painoarvo ja lääkäri arvioi sen hetkisen työkyvyn.
 

JPL

Jäsen
Tässä tullaan sen määrittelyn äärelle, että mikä on jääkiekkoilijan ammatin harjoittamista ja mikä sitä sitten rajoittaa. Joukkueharjoitusten tarjoaminen riittänee. Onhan niitä muitakin liigasopimuksella olevia pelaajia jatkuvasti mukana myös A-junnujen ringissä, vaikka ovatkin yleensä iältään nuoria. Pelaavaan kokoonpanoon kuuluminen ei varmasti ole automaatio vaikka tausta olisi mikä.

Jep. Tuohon ei työsopimus kuitenkaan velvoita. Mennään silloin työsopimuslain piiriin:
"Työnantajan on kaikin puolin edistettävä suhteitaan työntekijöihin samoin kuin työntekijöiden keskinäisiä suhteita. Työnantajan on huolehdittava siitä, että työntekijä voi suoriutua työstään myös yrityksen toimintaa, tehtävää työtä tai työmenetelmiä muutettaessa tai kehitettäessä. Työnantajan on pyrittävä edistämään työntekijän mahdollisuuksia kehittyä kykyjensä mukaan työurallaan etenemiseksi."

Tämä on aika tulkinnanvaraista, kuten nuo lakipykälät yleensäkin. Pelaajat kun ovat urheilijoita, niin kun heille tarjoaa kuntosalivuoron ja jääaikaa, niin he voivat kehittää itseään sitä kautta. Ei välttämättä pitäisi edes tarjota joukkueharjoittelua tai valmennusta. Mutta varmaan sellaisenkin kannan voisi joku instanssi ottaa.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Jep. Tuohon ei työsopimus kuitenkaan velvoita. Mennään silloin työsopimuslain piiriin:
"Työnantajan on kaikin puolin edistettävä suhteitaan työntekijöihin samoin kuin työntekijöiden keskinäisiä suhteita. Työnantajan on huolehdittava siitä, että työntekijä voi suoriutua työstään myös yrityksen toimintaa, tehtävää työtä tai työmenetelmiä muutettaessa tai kehitettäessä. Työnantajan on pyrittävä edistämään työntekijän mahdollisuuksia kehittyä kykyjensä mukaan työurallaan etenemiseksi."

Tämä on aika tulkinnanvaraista, kuten nuo lakipykälät yleensäkin. Pelaajat kun ovat urheilijoita, niin kun heille tarjoaa kuntosalivuoron ja jääaikaa, niin he voivat kehittää itseään sitä kautta. Ei välttämättä pitäisi edes tarjota joukkueharjoittelua tai valmennusta. Mutta varmaan sellaisenkin kannan voisi joku instanssi ottaa.

Joku myös voi väittää että se ettei Korpikoskea edes päästetä edustuksen harjoituksiin voi täyttää työpaikkasyrjinnän ja kiusaamisen(eristäminen työyhteisöstä) tunnusmerkit, jos ei TPS pysty esittämään muuta syytä asialle muuta konkreettista syytä kuin sopimuserimielisyydet.
 

Rosvosektori

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boogaard, Russell, Lauri&Janni, Doan, Domit
Tämä on eeppisin jääkiekkokeskustelu pitkään aikaan. Kiitoksia siitä Korpikoski, TPS, ja suomalainen media.

Mielestäni taas suomalaisen kulttuurin sulatusuuni, eli Oulu ja Kärppien tuplastandardit lestadiolaisuuden ja natsisympatioiden tasapainoilussa on tätäkin mielenkiintoisempaa.
Kiitos Kärpät, kapitalismi ja arvot.
 

12961

Jäsen
Joku myös voi väittää että se ettei Korpikoskea edes päästetä edustuksen harjoituksiin voi täyttää työpaikkasyrjinnän ja kiusaamisen(eristäminen työyhteisöstä) tunnusmerkit, jos ei TPS pysty esittämään muuta syytä asialle muuta konkreettista syytä kuin sopimuserimielisyydet.

Olisi helpompi argumentoida näin, jos ei olisi varsin tavallista, että muitakin liigasopimuksella pelaavia pelaajia on jatkuvasti mukana A:n ringissä. Jos tuossa ottaa esittämäsi kannan, seuraisi se, ettei A:ssa pelaavalle prospektille voisi tehdä liigasopimusta lainkaan, koska liigarinkiin olisi aina takaportti.

Paljon riippuu myös siitä, miten asiassa on viestitty. Jos palloseuran puolella on kuunneltu osavaa juristia (oltu mahdollisimman hiljaa ja provosoitumatta), niin ei todellakaan ole pala kakkua edistää asiaa tästä kulmasta. Luulisi, että Case Virtasesta olisi opittu ainakin malttia.

Tilanne voi olla täysin eri riippuen siitä mitä on viestitty.

Jos toteutus on suunnitelmallinen, niin A:n treeneissä olisi oikeastaan kannattanut kierrättää muitakin pelaajia satunnaisesti, ikäluokasta riippumatta. Ja perustella tämä esimerkin antamisella kehittyville junioreille.
 
Viimeksi muokattu:

JPL

Jäsen
Mielestäni taas suomalaisen kulttuurin sulatusuuni, eli Oulu ja Kärppien tuplastandardit lestadiolaisuuden ja natsisympatioiden tasapainoilussa on tätäkin mielenkiintoisempaa.
Kiitos Kärpät, kapitalismi ja arvot.

Onko Korpikoski mahdollisesti siirtymässä Kärppiin, vai ketuttaako sinua vain se että muidenkin joukkueiden kannattajia aihe kiinnostaa?

Eikä TPS todellakaan ole ainut seura, missä perseillään. Mutta tämä ketju kuitenkin käsittelee nyt kyseisen seuran ja sen pelaajan tapausta. Itse en ainakaan lällättele mihinkään suuntaan, vaikka en Suomen Turusta olekkaan. Kuten tuossa lehtijutussakin kerrottiin, niin tällä voi tulla olemaan vaikutusta myös muiden seurojen asioihin ja varsinkin siksi aihe kiinnostaa itseä. Tosin kyllä itseä kiinnostaa kaikki tämmöiset asiat, missä mennään vähän syvemmälle jääkiekon seuratoimintaan ja omituisiin käytäntöihin siellä. Tuohon Kärppien ja Kärkkäisen jne. asioihinkin olen kyllä ottanut kantaa ja niistä voi käydä lukemassa tuolta aihetta käsittelevästä ketjusta, jos sinua ne kiinnostaa. Siellä voi käydä oman sanaisen arkkunsa avaamassa, jos siltä tuntuu.
 

Rosvosektori

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boogaard, Russell, Lauri&Janni, Doan, Domit
Onko Korpikoski mahdollisesti siirtymässä Kärppiin, vai ketuttaako sinua vain se että muidenkin joukkueiden kannattajia aihe kiinnostaa?

Eikä TPS todellakaan ole ainut seura, missä perseillään. Mutta tämä ketju kuitenkin käsittelee nyt kyseisen seuran ja sen pelaajan tapausta. Itse en ainakaan lällättele mihinkään suuntaan, vaikka en Suomen Turusta olekkaan. Kuten tuossa lehtijutussakin kerrottiin, niin tällä voi tulla olemaan vaikutusta myös muiden seurojen asioihin ja varsinkin siksi aihe kiinnostaa itseä. Tosin kyllä itseä kiinnostaa kaikki tämmöiset asiat, missä mennään vähän syvemmälle jääkiekon seuratoimintaan ja omituisiin käytäntöihin siellä. Tuohon Kärppien ja Kärkkäisen jne. asioihinkin olen kyllä ottanut kantaa ja niistä voi käydä lukemassa tuolta aihetta käsittelevästä ketjusta, jos sinua ne kiinnostaa. Siellä voi käydä oman sanaisen arkkunsa avaamassa, jos siltä tuntuu.

No tuon kaltaiset viestit johon vastasin ovat kauniisti sanottuna hieman raskaita. Varmasti muut kannattajat ymmärtävät, että tämä tilanne on meille seuran faneille ihan vitun raskasta seurattavaa. Siksi kommentit poppareista ja yhden rivin paalutukset "ette oppinu mitään case Virtasesta" ym ovat jokseenkin sellaista taivastelua mitä ei tässä tilanteessa jaksaisi. Usein nämä kommentoijat eivät ole jaksaneet lukea aiempia sivuja aiheesta ja tulevat kertomaan oman mielipiteensä asiasta, joka on käsitelty jo aiemmin. Tapansa kullakin, mutta ei kannata ihmetellä jos tällaisiin viestieihin vastataan ns vastapalloon.

Jotkut tykkäävät mennä lyömään tikaria maassa makaavan kylkeen, mutta kun tietää että mitä vittua me kannattajat voidaan esimerkiksi tapauksissa Rautakorven koronasekoilu, Kärppien Kärkkäinen meillä Virtanen/Korpikoski, niin toisen hiekkalaatikolla nälviminen näissä tapauksissa on typerää.

No, se siitä. Ja tämä ei nyt ollut sinulle osoitettu, kunhan vastasin viestiisi. Enkä halua leikkiä moderaattoria täällä, keskustelkoon kukin miten haluaa, mutta ehkä ymmärrät pointin.
 

JPL

Jäsen
No, se siitä. Ja tämä ei nyt ollut sinulle osoitettu, kunhan vastasin viestiisi. Enkä halua leikkiä moderaattoria täällä, keskustelkoon kukin miten haluaa, mutta ehkä ymmärrät pointin.

Ok - Ihan totta turiset tässä lainaamassani viestissä. Toki heitit pallon samalla mitalla takaisin, niin eipä sekään mitään edistä, mutta ymmärrättävä reaktio. Paskamaisia asioita kaikki riita-asiat, on seura sitten mikä tahansa. Ymmärrettävästi nuo kiinnostaa varsinkin kyseisen seuran kannattajia, mutta myös muiden ja osa sitten vain tulee nälvimään, vaikka omassakin pesässä takuulla välillä sekoillaan. Välillä tuntuu, että seuroissa pitäisi olla oikeasti HR puolen ammattilainen töissä, eikä mennä aina toimarin / urheilujohtajan linjalla (jotka melkein aina ovat lajin sisältä), koska silloin Ry aikoina lajiin pesiytynyt harrastelijamaisuus johtamisessa vain jatkuu.

Kun tässä miettii, niin en keksi oikein yhtään seuraa, missä ei olisi ollut jotain sekoilua viime vuosien aikana joko talouden tai pelaajiston suunnalla. Mitä isompi seura/pelaaja kyseessä, sitä isompi kohu. KooKoo taitaa olla ainut seura, mistä ei tule yhtään sekoilua mieleen viime vuosilta, mutta toki otanta on heidän osalta aika lyhyt.
 

Metsästäjä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JVDT
Jotkut tykkäävät mennä lyömään tikaria maassa makaavan kylkeen, mutta kun tietää että mitä vittua me kannattajat voidaan esimerkiksi tapauksissa Rautakorven koronasekoilu, Kärppien Kärkkäinen meillä Virtanen/Korpikoski, niin toisen hiekkalaatikolla nälviminen näissä tapauksissa on typerää.

No, se siitä. Ja tämä ei nyt ollut sinulle osoitettu, kunhan vastasin viestiisi. Enkä halua leikkiä moderaattoria täällä, keskustelkoon kukin miten haluaa, mutta ehkä ymmärrät pointin.
Herättäähän tuo tapaus Korpikoski kansallista mielenkiintoa. Sairaslomaa pidennetään kuukausi kerrallaan (TPS johdon mukaan) ja TPS johto ei kommentoi tai kommentoi vain sairaslomasta. Puheltiin eilen työkavereiden kanssa tapaus Laurista. Onhan se luonnollista, että TPS haluaisi eroon huonosta sopimuksesta, jota ei koskaan olisi pitänyt tehdä 6 vuodeksi. Olihan Lauri sopimuksen tekohetkellä NHL statuksella, oma kasvatti ja kiinnostusta oli Laurin paluun takia Turkuun. Toisaalta ymmärrettävää on sekin, että Lauri haluaisi pitää sopimuksesta kiinni. Näin se markkinatalous toimii ilmeisesti jääkiekossa. Mielenkiintoinen asia juridisesti on 6 vuoden pituinen määräaikainen työsopimus ja miten oikeuslaitos siihen esim. suhtautuisi. Onhan sillä vaikutusta joka Liigaseuraan merkittävästi. Ikävää, ettei tunnu rehellisiä ja luotettavia vastauksia tilanteesta löytyvän. Kaikki tieto on vaillinaista, virheellistä tai väritettyä. Uskoa tässä sitten oikeasti keneenkään ...
 

Oddmanrush

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun joukot,Leijonat,Colorado, NyR.
No tuon kaltaiset viestit johon vastasin ovat kauniisti sanottuna hieman raskaita. Varmasti muut kannattajat ymmärtävät, että tämä tilanne on meille seuran faneille ihan vitun raskasta seurattavaa. Siksi kommentit poppareista ja yhden rivin paalutukset "ette oppinu mitään case Virtasesta" ym ovat jokseenkin sellaista taivastelua mitä ei tässä tilanteessa jaksaisi. Usein nämä kommentoijat eivät ole jaksaneet lukea aiempia sivuja aiheesta ja tulevat kertomaan oman mielipiteensä asiasta, joka on käsitelty jo aiemmin. Tapansa kullakin, mutta ei kannata ihmetellä jos tällaisiin viestieihin vastataan ns vastapalloon.

Jotkut tykkäävät mennä lyömään tikaria maassa makaavan kylkeen, mutta kun tietää että mitä vittua me kannattajat voidaan esimerkiksi tapauksissa Rautakorven koronasekoilu, Kärppien Kärkkäinen meillä Virtanen/Korpikoski, niin toisen hiekkalaatikolla nälviminen näissä tapauksissa on typerää.

No, se siitä. Ja tämä ei nyt ollut sinulle osoitettu, kunhan vastasin viestiisi. Enkä halua leikkiä moderaattoria täällä, keskustelkoon kukin miten haluaa, mutta ehkä ymmärrät pointin.
Mielestäni taas suomalaisen kulttuurin sulatusuuni, eli Oulu ja Kärppien tuplastandardit lestadiolaisuuden ja natsisympatioiden tasapainoilussa on tätäkin mielenkiintoisempaa.
Kiitos Kärpät, kapitalismi ja arvot.
Mutta retoriikasta vastauksessa @Lemponen en pidä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös