Latvian maajoukkueet 2021-2022

  • 599
  • 3

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Latvian U20-valmentaja Karlis Zirnis on valinnut joukkueensa tänä sunnuntaina Tanskassa alkaviin MM-kisojen B-sarjan turnaukseen.

Maalivahdit:
Bruno Brūveris (Cedar Rapids RoughRiders, USHL)
Rūdolfs Lazdiņš (HK Riga, MHL)
Karlis Mezsargs (HK Riga) late 03

Puolustajat:
Harijs Brants (Acadie-Bathurst Titan, QMJHL)
Bogdans Hodass (Medicine Hat Tigers, WHL) 03
Ralfs Bergmanis (Sioux City Musketeers, QMJHL)
Daniels Goršānovs (HK Riga)
Niks Feņenko (Baie-Comeau Drakkar, QMJHL) 04
Dāvis Orniņš (HK Riga)
Rihards Simanovics (HK Mogo) 03
Haralds Slisans (HK Riga)

Hyökkääjät:
Raivis Ansons (Baie-Comeau Drakker, QMJHL)
Darels Dukurs (Langnau, NLA/U20) 03
Oskars Lapinskis (Langnau, NLA/U20)
Martins Laviņš (Cedar Rapids RoughRiders, USHL) 03
Ģirts Silkalns (HK Riga) 03
Anrī Ravinskis (Blainville-Boisbriand Armada, QMJHL) 03
Pēteris Purmalis (Sioux City Musketeers, USHL) 03
Dans Ločmelis (Luleå HF U20) 04
Sandis Vilmanis (Luleå HF U20) 04
Daniels Mūrnieks (Cedar Rapids RoughRiders)
Fēlikss Gavars (Fargo Force, USHL)
Raimonds Vītoliņš (Univ. of Vermont, NCAA)
Roberts Zalans (Esbjerg, DEN-U20)

Joukkueesta putosi loppumetreillä paljon Latvian omissa joukkueissa pelaavia nuoria, pari yllättävää pudotusta sekä muutama lupaava reilusti alaikäinen pelaaja. Kisajoukkueeseen odotetuista pelaajista ryhmästä putosivat Luganon junnujen kapteeni Roberts Cjunskis sekä OHLssä nykyään pelaava Kaspars Ziemins. Heille ei taidettu löytää paikkaa kolmessa ensimmäisessä ketjussa, joten kaverit jätettiin kokonaan pois, jotta nelosessa pelaisi jätkiä jotka soveltuvat rooliin paremmin + tyytyvät rooliin eivätkä auo päätään jos minuutit jäävät pieniksi. Cjunskis voi palata joukkueeseen vielä ensi kaudella, mutta Zieminsin junnu-ura päättyi tähän tiputukseen. Jännä nähdä kuullaanko hänestä vielä OHL-uran jälkeen.

Latvian joukkue on jo valmiiksi aika taitava ja suht alaikäinen, joten joukkueen viimeisiä paikkoja ei annettu myöskään B-junnuille. Vuokatissa pelataan viikon päästä jonkunlainen U18 Olympiaturnaus, johon lähetettiin ne pelaajat jotka pelaavat Euroopassa ja eivät mahtuneet U20-ryhmään. Mukana ovat siis paras puolustaja 2005 ikäluokasta eli Peteris Bulans, Bukartsin veljesten kolmas painos, vasta seuraavan kauden jälkeen varattavissa oleva Zurichin junnuissa pelaava Rodzers (04) sekä Luganon junnuissa vetävä Emils Veckaktins (04). Jos Vuokatti olisi vähän lähempänä, niin tuo turnaus olisi käymisen arvoinen. Noiden poikien ympärille rakennetaan kuitenkin kevään U18 MM-kisaryhmä.


Joukkue näyttää Latvian mittapuulla aika hyvältä, pelaajia tulee runsaasti ympäri maailmaa, sarjojengaala on suuri. MHL-joukkue HK Rigasta mahtui hyökkäykseen vain joukkueen paras laituri Girts Silkalns, mikä on erittäin harvinaista. 2002-ikäluokka on tosin aika heikko, joten ensi vuonna palaavia pelaajia on todella paljon isoissakin rooleissa ja myös veskariosasto on tällä kertaa hieman kysymysmerkkinen. Bruno Bruveris on ollut pitkään 2002 ykkösvahti. Korona pilasi kuitenkin parin ikäluokan junnu-uran aika taidokkaasti, joten Bruveris ei ole koskaan pelannut maajoukkueessa paineellisia pelejä. Hän ei ole myöskään vakuuttanut urallaan oikeastaan missään vaiheessa, joten en näe sitä suurena ihmeenä, jos ykkösvahtina torjuukin 2004 ykkösmies Karlis Mezsargs. Hänkään ei pelannut maagista turnausta viime kevään U18-kisoissa, mutta tämä vuosi on lähtenyt ainakin hyvin liikeelle. Mezsargs on pitänyt pystyssä heikkoa (todella moni junnu on lähtenyt ulkomaille) Rigan MHL-joukkuetta ja torjunta% onkin jotain 91 häviävässä joukkueessa, joten poika valittiin hiljaittain MHLn tähdistö-otteluun.

Puolustuksen ainut ”oudompi” poisjäänti oli viime syksyn varaustilaisuuden suurin latvialaisnimi, lopulta ilman varausta jäänyt, Gustavs Ozolins on poissa joukkueesta. Ozolins on syntynyt 2003, joten hänen oma turnauksensa on vasta ensi vuonna. Tämän kauden pakistosta löytyy aika paljon pieniä taitopakkeja, joten viimeisiä paikkoja on täytetty myös puolustavilla pakeilla. Ozolins on siis jäänyt hierarkiassa viimeisiä kisojaan pelaavien Harijs Brantsin ja Sportin junnuista tutun Ralfs Bergmanisin sekä MHL-Rigan parhaan pakin Daniels Gorsanovsin ja QMJHLn U18-pakkien pistepörssiä johtavan Niks Fenenkon taakse. Kun myös Sportin junnuissa viime vuonna pelannut suurempi puolustaja Bogdans Hodass pystyy tekemään asioita kiekolla, niin Ozolinsin rooli olisi jäänyt tällä kertaa pieneksi. Kolme ensin mainittua nimeä eivät pysty pelaamaan junnuissa enää seuraavalla kaudella, joten sitten tilanne muuttuu jonkun verran. Ylivoimapeli on ollut Latvian ongelmakohtia viime vuosina, mutta nyt voisi odottaa, että näillä viivamiehillä saadaan jopa jotain aikaan!

Hyökkäyksessä pitäisi olla leveyttä kolmeen järkevään ketjuun. Kysymyksiä herättää tosin se, että melkein koko top9 palaa kisoihin myös ensi vuonna. Pystyykö 1-2 vuotta alaikäiset pelaajat kantamaan joukkuetta vielä tänä vuonna? Tähän turnaukseen junnu-uransa päättäviä pelaajia ovat lähinnä Pittsburghin varaus Raivis Ansons ja Langnaussa NLA-pelejä haistelemaan päässyt Oskars Lapinskis.

Muuten hyökkäyksestä löytyy taitoa NLAssa debytoineen Darels Dukursin muodossa sekä jo muutaman vuoden Ruotsissa loistaneiden Sandis Vilmanisin ja Dans Locmelisin muodossa. Molemmat ovat Ruotsin junnusarjan kärkipäätä jos katsotaan U18-pelaajien pistepörssiä. Anri Ravinskis ja Peteris Purmalis ovat taas puhtaampia snipereita. Sentteriosasto ei ole niin hyvä kuin laiturit. Odotin itseasiassa että Luganon Cjunskis ottaisi paikan kärkiketjujen keskellä, mutta kun hänet pudotettiin kokonaan joukkueesta, niin voidaan odottaa että NLAssa laiturin tontilta sisään ammattipeleihin ajettu Lapinskis pystyy pelaamaan keskellä tällä tasolla.

Kokoonpano on jotain tätä luokkaa:
Dukurs-Lapinskis-Ansons
Ravinskis-Lavins-Silkalns
Purmalis-Locmelis-Vilmanis
Gavars-Murnieks-Vitolins
Zalans

Brants-Hodass
Fenenko-Bergmanis
Gorsanovs-Slisans
Simanovics-Orsins

Mezsargs
Bruveris
Lazdins


Tämän vuoden divariturnauksesta tulee mielenkiintoinen. Korona pilasi edellisen turnauksen, joten 2001 ikäluokka joutui lopettamaan pelaamatta peliäkään. Itävalta nousi edellisessä turnauksessa yllättäen voittamalla Latvian finaalissa vittumoisesti 2-1 ja nyt kun korona teki temppunsa, niin Itävalta on säilynyt ylhäällä tähän päivään asti. Divarissa vetävät siis viime vuosien kovat pikkumaat entisen Neuvostoliiton alueelta, aina suurina kysymysmerkkeinä junnuihin lähtevät 2 pohjoismaata sekä nousija Unkari.

Tanska säilyi viimeks B-sarjassa tuurilla ja Ottawan varauksen Sogardin hyvillä torjunnoilla. Slovenia kaatui silloin vasta jatkoajalla, mutta nyt heillä taitaa olla vähän parempi nippu kasassa. Unkarille tulee siis vaikeaa. Tanskasta on kuitenkin vaikea sanoa mitään, kotietu toki auttaa, mutta he eivät ole enää sillä tasolla kuin 10 vuotta sitten. Norja näyttää paperilla vaaralliselta joukkueelta nousijaehdokkaiden näkökulmasta. Heillä on vaihteeksi hyviä pelaajia pariin ketjuun. Ruotsissa pelaa norjalaisia, mikä näyttää tuottavan tulosta. Jos heidän puolustus ja vaskaripeli pitää, niin kunnon kiusaaminen on mahdollista. Kazakstan on nostanut osakkeitaan viime vuosina junnutasolla. Heistä on vaikea sanoa tänä vuonna mitään, koska Kazakit ovat vetäytyneet Venäjän sarjoista KHLää lukuunottamatta koronan takia. Koko joukkue tulee maan omasta sarjasta ja kun se on kuitenkin ihan oikea ammattilaisliiga, niin monet eivät ole saaneet siellä roolia. Jos pelaajia tulisi MHLstä, niin olisi vähän helpompi verrata länsimaisiin pelaajiin, mutta eiköhän Kazakstan väännä itsensä ainakin pronssitaisteluun.

Turnauksen pahin vastustaja Latvian kannalta on kuitenkin Valko-Venäjä, joka on pääsemässä hiljalleen jaloilleen useiden vaikeiden vuosien jälkeen. He ovat tavallaan ottaneet Tanskan paikan maana, joka taistelee pikkumaiden parhaimmiston kanssa täysin tasapäin. Valko-Venäjä on Latvian edellä ainakin veskaripelissä, koska heiltä löytyy Flyersin Kolosov jolla on jo 30 peliä KHLää vyöllään. Belarussia saa jälleen jalkeille pari pahaa ketjua, vaikka sieltä ei nyt taida löytyäkään samanlaisia tuhoaseita kuin Protas, Sushko ja Oksentyuk ovat olleet viime vuosina.

Valko-Venäjä lähtee siis turnaukseen suosikinviitta harteillaan, mutta kyllä tästä saadaan hyvä tapahtuma kun Latvia haastaa vahvasti ja joku noista kolmesta epävarmasta kortista pelaa varmasti myös hyvän turnauksen ja taistelee noususta tai ainakin hopeasta. Latvian avausottelu näyttelee heti suurta kuvaa kun se sattuu olemaan Norjaa vastaan. Hyvällä voitolla voi lähteä tavoittelemaan nousua, mutta Norja on tänä vuonna vaarallisempi kuin useana muuna vuonna, joten tuossa on mukavasti haastetta heti kärkeen!
 

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
12.12.2021 Norja-Latvia U20 2-4

6.11 Trygg (Oby-Olsen, Johnsen) YV 1-0
6.40 Ansons (Murnieks) 1-1
8.21 Ornins (Murnieks, Ravinskis) 1-2
13.43 Holm (Oby-Olsen) YV 2-2
25.26 Vilmanis (Brants, Simanovics) 2-3
44.30 Murnieks (Ansons) 2-4

Maalivahdit:
NOR Markus Stenlund 19/23
LAT Bruno Bruveris 25/27

Jäähyt
NOR 3x2min
LAT 9x2min

Latvia hoiteli Norjan avausottelussa, mutta pisteet eivät tulleet helpolla. Matsi meni minulta ohi, joten olen tilastojen ja raportin varassa, kisat alkavat kohdallani vasta tänään. Ottelu oli kuitenkin kauttaaltaan tasainen ja kun Latvia jäähyili todella paljon, niin he voivat olla tyytyväisiä ettei peli mennyt jatkoajalle tai ainakin ettei tarvinnut jännittää viimeiseen sekuntiin asti kun eroa oli 2 maalia Norjan loppurynnistyksen aikana. Norjan tähtipakki Holm ja Ruotsin junnusarjan kaverit saivat aikaan 2 yv-maalia ja muita tilanteita jotka Bruveris pelasti, mutta he missasivat myös minuutin 5-3 ylivoimaa joka oli yksi ottelun käännekohdista toisen erän lopussa.

Latvian ketjut olikin heitetty ikäjärjestykseen. Ehkä siinä jaettiin sitten laatua kaikkiin neljään ketjuun. Ykkösketjussa pelasi pelkästään 2002 syntyneitä, kahdessa ketjussa oli 2003-poikia ja yhdessä Ruotsin 2004-kaksikko sekä NLAn Oskars Lapinskis tuomassa vähän kokemusta junnujen vierelle. On tuossa ainakin sellainen juttu, että jos toinen kärkiketju Dukurs-Lavins-Ravinskis alkaa löytää kemiaa turnauksen aikana, niin he voivat pelata Latvian ykkösketjuna sitten ensi vuoden kisoissa.

Oli tärkeä juttu että Ansonsin johtama ketju tasoitti ottelun heti seuraavasta hyökkäyksestä kun Norja oli päässyt 1-0 johtoon ylivoimalla. Ansonsin kenttä värkkäsi muutenkin 3 häkkiä. Sentteri Daniels Murnieks on tehnyt koko kaudella USHLssä tehot 1+2 ja nyt samat syntyivät jo avausottelussa. Onhan siinä toki eroa pelaako rikkovassa roolissa vai joukkueen ykkösketjussa kärkipelaajan kanssa, mutta silti. Yhden sentterin paikka oli epäselvää ainakin minulle ennen turnausta ja sen otti HK Rigan paras pistemies Girts Silkalns. Latvia otti voiton pelkillä tasakentin tehdyillä maaleilla, mikä on tietysti aina hieno asia pitkässä juoksussa, mutta ylivoiman pitää toimia ainakin V-Venäjää vastaan. On sanomattakin selvää että 9 rangaistusta on täysin naurettava määrä jos aikoo haaveilla noususta.


Turnauksen otteluohjelma on muodostettu erittäin oudosti. Latvian ja Valko-Venäjän ottelua ei ole laitettu turnauksen päätökseen, vaikka yleensä ohjelmat rakennetaan niin että ne päättyvät ”finaaliin”. Ymmärtäisin tämän jos isäntämaa Tanska haluaisi päättää kisansa toista isoa vastaan, mutta kyse ei ole myöskään siitä. Tanska pelaa molempia suosikkeja vastaan heti alussa, joten on vaarana että heidän kisansa pilaantuvat nopeasti. Otteluohjelman idea ei aukea minulle edes vähää alusta.Kazakstan voitti eilen Unkarin yllättävän nihkeästi 3-1 ja tilastotkin olivat tasaisia ensimmäiset 40min. Tuo ei lupaa hyvää kazakeille ja he ovatkin nyt häviöllä Norjaa vastaan 0-4 40min jälkeen. Belarussia pieksi Tanskan iltapelissä peräti 1-9, mikä ei kuulosta hyvältä muiden kannalta. Toivottavasti tuossa tuloksessa on paljon myös Tanskan huonoutta. V-Venäjä otti ottelun alkupuoliskolla 7 kakkosta, mutta he johtivat silti 1-3 30min jälkeen. Matsi repesi toisella puoliskolla kun vieraat lopettivat jäähyilyn. Todella outo ottelu tilastojen valossa.

Kisat jatkuvat tänään Bitcoin Areenalla kun Valko-Venäjä pääsee hakkaamaan maaleja Unkarin verkkoon ja Latvia kohtaa tosiaan Tanskan. Isännät yrittävät ryhdistäytyä heti seuraavana iltana ilman välipäivää. Paha sano mitä tuosta voisi odottaa. Tanskan viisikkopeli oli ainakin pari vuotta sitten todella hirveän näköistä jopa junnupelien mittapuulla, katsotaan mitä tänään tuleman pitää. Tanskassa pelaava Roberts Zalans oli vielä eilen ylimääräinen hyökkääjä pienellä vastuulla, mutta tänään hän varmaan pääsee näyttämään kun vastassa on paljon tuttuja kavereita samasta sarjasta.
 

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
13.12.2021 Latvia-Tanska U20 5-4

11.55 Silkalns (Dukurs, Purmalis)YV 1-0
13.21 Bang AV 1-1
(21.20 Vilmanis 2-1 Eurohylkäys)
25.02 Nielsson (Moelgaard, Skjellerup)AV 1-2
30.16 Almquist (Bang) 1-3
31.16 Lavins (Bergmanis) 2-3
36.33 Lauritzen (Borring) 2-4
39.58 Ansons (Hodass, Ravinskis) YV2 3-4
54.18 Simanovics (Brants, Ansons) 4-4
58.34 Ansons (Vitolins) 5-4

Maalivahdit
LAT: Karlis Mezsargs 7/11 (vaihto 36.33 2-4)
Bruno Bruveris 5/5
DEN: Thor Baden 46/50
Louis Ingvordsen 1/2 (pelasi vajaat 2min)

Jäähyt
LAT 2x2min
DEN 9x2min


Latvia hoiteli toisenkin pohjoismaan alta pois, mutta homma meni aivan liian jännäksi erinäisen sekoilun takia, junnupeleille tyyppilliseen tapaan. Peli oli yhtä maalia kaikki kolme erää, mutta voittomaali syntyi silti vasta 100 sekuntia ennen loppua, odottelin itse silloin jo jatkoajan alkua. Kun laukaukset kohti maalia ovat 52-16 niin homma pitäisi saada pakettiin ajoissa.

Ottelu oli siis harvinaisen epätasainen näiden maiden kohtaamiseksi, vähän samaa luokkaa kuin kahden vuoden takainen peli. Latvia ei kuitenkaan pystynyt repimään eroa ottelun alkupäässä ja he alkoivat käydä kärsimättömiksi uskomattoman nopeasti. Into maalintekoon nousi yli äyräiden kun jokainen kenttä pystyi löytämään tiloja hyökkäysalueelta, isäntien viisikot eivät pysyneet kasassa pitkissä hyökkäyksissä ja vain huono viimeistely piti hommaa tasaisena. Vain Girts Silkalns ja Raivis Ansons saivat aikaan tarpeeksi laadukkaat laukaukset hyvistä paikoistaan, että he pystyivät ohittamaan isäntien veskarit vähän kauempaa lähteneellä vedolla. Matsissa nähtiin myös outo tilanne kun (ymmärtääkseni) Tanskan veskarin kypärä meni paskaksi kiekon osumasta ja hänen piti mennä koppiin hetkeksi juuri ennen alivoiman alkua. Silkalnsin maali syntyikin toiselle veskarille, mutta se ei ollut mitenkään helppo maali. Paljon torjuneelle ja aivan hyvin pelanneelle Badenille upposi pari hänen kannaltaan ikävää maalia, Lavinsin ja Simanovicin maalit olisivat olleet otettavissa.

Ottelu oli erittäin ikävä Karlis Mezsargsin kannalta, joka pelasi uransa ensimmäisen panoksellisen U20-ottelun. Tanska oli äärettömän tehokas ottelun alkupuolella. Heillä oli veskarivaihtoon asti ehkä 7 hyökkäystä, joista tuli 4 maalia. Hutilointia nähtiin varsinkin Latvian ylivoimien aikana. Tanska sai häpeälliset kolme loistavaa paikkaa ensimmäisten alivoimien aikana, joista upposi 2 maalia ja Mezsargs pelasti yhden. Karmea toinen erä alkoi valua väärään suuntaan heti kärkeen kun Sandis Vilmanis iski kauniin maalin hyvällä yksilönousulla ja rannekudilla, mutta se hylättiin Eurotyyliin. Maskimiehen jalka oli varmaan veskarinalueella jos sitä katsoi hidastuksista, mutta se ei vaikuttanut mitenkään mihinkään ja veskari ei valittanut maalin jälkeen mihinkään suuntaan, mikä on aina iso merkki näissä asioissa. Kun Latvia ei päässyt johtoon vielä tuossakaan vaiheessa ottelua, alkoi räikeä ylihyökkääminen, pakit pinchasivat voimalla, eikä kukaan varmistanut tilanteita. Tanska pääsi ilmaisiin läpiajoihin ja johonkin 2-1 hyökkäykseen, jotka tosiaan upotettiin huolella.

Tanskan liike ei oikein riittänyt tässä ottelussa ja he joutuivatkin vain sumputtamaan omaa siniviivaa, käyttämään paljon mailaa ja roiskimaan pitkiä kiekkoja lukemattomia kertoja. Isännät saivat huiskimisestaan sentään 9 rangaistusta, mutta aineksia oli paljon enempäänkin. Se kertoo kaiken oleellisen. Toisen erän lopussa Latvialla kävi vähän tuuria kun tuomarit antoivat yhtäkkiä kahden miehen ylivoiman. Vaikka isäntien isot puolustajat olivat hakanneet mailoillaan ihan samalla tavalla jo kaksi erää, niin yksi poikkari otettiin sitten randomilla pois. Tuuri jatkui vielä 5-3 ylivoimalla kun Ansons onnistui vain 1,5 sekuntia ennen erän loppua, ylivoima oli näyttänyt siihen asti erittäin ennalta-arvattavalta..

Bruno Bruveris vaihdettiin maalille Tanskan neljännen maalin jälkeen ja sen jälkeen isännät eivät enää upottaneet 75% paikoistaan. Bruveris torjui vain 5 kertaa pelaamiensa 23min aikana, mutta siihenkin mahtui muutama paha paikka kun Latvia yritti hakea maaleja erittäin ahnaasti. Viimeisen vitosen aikana ei todellakaan tyydytty tasuriin isäntien vieraana, mikä avasi pari tilannetta myös juuteille ja yksi niistä olisi mennyt maaliin jos laukaus ei olisi epäonnistunut.

Raivis Ansons otti lopulta joukkueen reppuselkään ja ratkaisi ottelun luomalla riittävän määrän tilanteita että niistä syntyi 3 häkkiä. Ansons alkaa olemaan sen verran hyvä yleispelaaja että hän voi hypätä aika huoletta Penguinsin AHL-jengiin jahka QMJHL-kausi päättyy keväällä. Ottelu selostettiin Venäjäksi joten matsia oli vähän nihkeä seurata, selostaja ei selvästi tuntenut pelaajia kuin ihan ykköstähtien osalta. Latvialainen selostaja olisi sentään kertonut jatkuvasti kenellä on kiekko ja toki tunnettakin olisi ollut enemmän äänessä. Nopeasti tuli kuitenkin selväksi että toinen jatkuvasti esillä vaihdoissaan ollut pelaaja oli Luleån Sandis Vilmanis. Vaikka hänkin on ketjunsa laituri, niin kiekollinen peli pyörii hänen ympärillään ja muut pelaajat tukevat maestron aivoituksia. Vilmanis on myös selvästi isompi pelaaja kuin Dans Locmelis, joten vaikka sentteri on aina arvokas palanen, niin en ylläty yhtään jos Vilmanis on seuraava Latvian NHL-varaus, jahka hän nyt saa jotain aikaan myös isojen maiden keskellä kevään B-junnujen kisoissa.
Höntyilemällä kaivettua voittoa seuraa nyt välipäivä. Ja niin typerää kuin se onkin, niin keskiviikkona klo14 pelataan sitten turnauksen finaalimatsi V-Venäjää vastaan. Sitä seuraavat Kazakstan ja varsinkin Unkari ovat aikamoista pakkopullaa jos tuosta ei tule voittoa. Junnuilta ei voi tietysti odottaa mitään ammatillista 60minuuttista, mutta viisikkojen tasapainoon pitää saada jotain järkeä. V-Venäjä on ottanut paljon jäähyjä tähän asti, joten hekin varmaan antavat tilanteita omiin ihan ok, mutta heillä on myös KHL-kokemusta omaavia pelaajia sen verran paljon, että jos Latvialla ei ole mitään ajatusta puolustamisen suuntaan, niin Belarussia kyllä polttaa joukkueen voimalla. Heidän kärkipelaajillaan on jo 7 pinnaa 2 peliin, koska he voittivat Unkarin jotain 9-2. Ekaan erään syntyi 5 maalia, jonka jälkeen V-Venäjä taisi löysätä aika paljon, koska laukauksia ei tullut lopulta mitään 90 kappaletta.

Mielenkiintoista myös nähdä mihin suuntaan pohjoismaiden turnaus menee tästä. Norja on iso suosikki Tanskaa vastaan heidän keskinäisessä matsissaan, mutta Kazakstanin kanssa isännille voi sitten sattua ihan mitä tahansa. Turnauksen viimeinen ottelu on Unkari-Tanska lauantaina, joten ehkä otteluohjelma onkin rakennettu niin, että siinä ratkaistaan putoaja..
 

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
15.12. Latvia-V-Venäjä U20 1-2
33.33 Spat (Kuznetsov, Suvorov) YV 0-1
52.52 Suvorov (Pinchuk, Kuzmin) 0-2
55.17 Ansons RL 1-2

Maalivahdit:
LAT: Bruno Bruveris 25/27
BLR: Alexei Kolosov 27/28

Jäähyt:
LAT 3x2min
BLR 4x2min

Ei riittänyt tänäkään vuonna. V-Venäjä oli maalivahtinsa verran parempi ja he ansaitsevat täten nousun A-sarjaan ensi kaudeksi! Kun otetaan huomioon että pelattiin divaria, niin tämä oli laadukas lätkämatsi, vauhtia, tunnetta ja hyviä yksilöitä molemmissa jengeissä! Odotin Latvian olevan alakynnessä, mutta joukkue oli pumpattu tähän matsiin hyvin valmiiksi. Ottelu oli tasainen, mutta Belarussia käytti oman etsikkoaikansa paremmin joten voitto meni heille.

Ensimmäiset 25min olivat Latvian. Hyvä liike tuotti tilanteita, mutta Minskin/Flyersin Kolosov pysäytti ne kerta toisensa jälkeen. Hän peitti alakulmat hyvin jaloillaan ja torjuntapaketti pysyi kasassa myös poikittaisliikkeissä, mikä ei ole selviö tällä sarjatasolla. Darels Dukurs, Peteris Purmalis ja Anri Ravinskis saivat kaikki omat paikkansa, mutta ei uponnut. Muutkin kuin ykköstähdet Ansons ja Vilmanis olivat siis eilen esillä. Kaupan päälle Latvian ylivoima oli 0% tässä ottelussa, joka ratkaisi pelin lopullisesti.

Valko-Venäjä sai pelin haltuunsa toisen erän loppupuolella. He saivat pitkiä hyökkäyksiä, tilanteita ja ylivoimia. Yksi näistä tuotti johtomaalin, jonka jälkeen he pystyivät keskittymään hieman enemmän puolustukseen 3.erässä. Viimeinen erä olikin Latvian takaa-ajoa, mutta loistapaikkoja ei tullut niin paljoa kuin ottelun alussa. Latvia joutui myös nostamaan riskitasojaan erän kuluessa, joista syntyi muutama vastaisku ja yksi näistä tuotti tappavan 0-2 maalin. Lopulta Latvia ei pystynyt ohittamaan Kolosovia kertaakaan pelitilanteista, vaan ainokaisen iski Raivis Ansons rankkarista.

Latvialle siis tarjottiin nousua tälläkin kaudella, mutta tulosta pitää kunnioittaa ja ensi kausi menee taas divarissa. Suurmaat ovat toki aivan liian hyviä pikkumaiden junnuille, mutta olisi mukava nähdä Latvia välillä Saksaa, Sveitsiä ja Slovakiaa vastaan. He olisivat paljon mielenkiintoisempia vastustajia kuin Tanska, Ranska tai Slovenia.

16.12. Latvia-Unkari U20 6-1
6.56 Vilmanis (Ansons, Vitolins) YV 1-0
13.56 Ravinskis (Lapinskis) 2-0
17.10 Toth (Habodas) 2-1
19.12 Vitolins (Vilmanis, Bergmanis) 3-1
46.26 Gavars (Hodass, Dukurs) YV 4-1
49.55 Lavins (Dukurs, Hodass) YV 5-1
58.01 Locmelis AV 6-1

Maalivahdit:
LAT: Bruno Bruveris 13/14
HUN: Tamas Antek 33/39
Gergely Orosz 2/2 (pelasi 5min)

Jäähyt:
LAT 6x2min
HUN 6x2min + Nemeth 5+20min


Kannattajan into kisoja kohtaan lopahti luonnollisesti aika paljon eilen kärsittyyn tappioon Belarussialle ja niin taisi käydä joukkueellekin. Tämän päivän esitys Unkaria vastaan oli aika virkamiesmäinen. Kiekko kyllä pyöri vastustajan päässä, mutta välillä oli pitkiä pätkiä ettei mitään tapahtunut, Eye of the Tiger puuttui pelistä kun karvaan tappion jälkeen ei ollut edes välipäivää. Löysä pelaaminen näkyi mm suurena jäähymääränä. Jos Unkarin ylivoima olisi toiminut paremmin, niin ottelu olisi voinut olla jännittävä vähän samalla tavalla kuin Tanska-matsi, missä isännät roikkuivat mukana vaikka eivät sitä millään lailla ansainneet.

Unkari oli aika samanlainen vastustaja kuin Tanska sillä erotuksella että Unkari on pienempi joukkue. He jaksoivat puolustaa kärsivällisesti jaloillaan eivätkä hakanneet mailoilla jatkuvasti tai olleet ylifyysisiä. Joukkueen sisäiset tasoerot olivat tosin aika isot. Kärkipelaajat tulevat Itävallan liigan pienistä rooleista, eli he ovat ihan oikeita pelaajia. Alaketjut olivat taas aika rajoittuneita lajitaitojen suhteen. Kentällä nähtiin mm jalkapallosta tuttuja räikeitä kalastuksia, niistä ei tosin mennyt läpi yksikään. Tässäkin matsissa nähtiin outo tilanne kun Unkarin veskarilta meni polkkarinremmit tms paskaksi ja hän joutui jättämään kentän toisen erän lopussa. Kakkosvahti pelasi erän loppuun ja alkuperäinen veskari palasi maalilleen sitten kolmanteen erään.

Latvia pyöritteli peliä mutta ei saanut hyviä tilanteita niin paljoa kuin Tanskaa vastaan. Oli siellä jotain tolppia ja pari avopaikasta ohi pistettyä rannaria jne, mutta joukkue ei olisi ansainnut tästä matsista mitään 15 maalia. Ylivoima ja alivoima toimivat lopulta sen verran että taululle saatiin siedettävät lukemat. Tasavoimin peli oli sen verran nuhaista, että ottelu päättyi sen osalta vain 2-1. Luleån 17-vuotias sentteri Dans Locmelis sai kuparisen rikki lopultakin pelin lopulla läpiajosta. Hänen turnauksensa on ollut aika nahkea, jännä nähdä miten poika kestää paineet U18-kisoissa keväällä kun pitäisi olla johtava pelaaja. Sama homma myös puolustaja Fenenkon kanssa.

Unkarin ykkössentteri Kristof Nemeth lensi suihkuun kolmannessä erässä hieman heppoisesti. Latvian kapteeni Vitolins otti kyllä osumaa taklauksesta, mutta 2+10 olisi ehkä riittänyt. Tuon vitosen aikana syntyi vain yksi maali, eli siinäkin oli nähtävissä vähän löysäilyä. Tärkeä homma tuossa on lähinnä se, että jos Nemethille arvotaan pelikieltoa, niin Unkarin säilyminen on erittäin vaikeaa. Nähdyn perusteella se viimeinen Tanska-Unkari tulee nimittäin olemaan hyvä matsi. Tanskan ykkösketju on toki paha jos saavat kiekkoa eivätkä joudu pyörimään omissa koko ottelua, mutta ei noiden joukkueiden välillä muuten ole mitään suurta eroa.

Lauantain viimeinen kierros tulee menemään minulta ohi töiden takia. Kiinnostava olisi ainakin isäntien taistelu putoamista vastaan, mutta Norjakin voi parhaimmillaan haastaa V-Venäjän. Tanska eilinen häviö Kazakeille varmisti sen, että Unkarille riittää voitto isännistä riippumatta siitä miten Norja-Tanska vääntö päättyy tänään. Norja johti jossain vaiheessa 5-2 eli Unkarille riittänee myös 2pisteen voitto. Latvia päättää kisansa Kazakstania vastaan suht merkityksettömässä väännössä, joukkueella on mahdollisuus päättää kisat kunniakkaasti jos vain pettymys ehtisi huuhtoutua huomisen välipäivän aikana..

---------------------------------------------------------------

Latvia A-maajoukkue pelasi eilen harkkamatsin Sveitsissä. Norja vetäytyi turnauksesta koronan takia, joten siellä pelailee nyt vain 3 jengiä. Tämän takia ohjelmaan tuli tuo ylimääräinen koitos Slovakian kanssa. Katsoin matsia vähän toisesta erästä, mutta stream oli kuvattu huonosti ja ääni tuli ennen kuvaa, joten ei siitä oikein mitään tullut. Peli vaikutti ihan kivalta taidon osalta, mutta viimeinen puristus puuttui molemmilta. Geneve-Servetten Deniss Smirnovs tasoitti hienolla ohjausmaalilla ja Slovakia siirtyi 3-2 johtoon maalinedustalta ylivoimalla. Lopetin katsomisen erätauolla ja Slovakia oli tehnyt vielä 2 maalia sekä yhden tyhjiin, joten peli päättyi lopulta 2-6.

Tänään Latvia kohtaa isäntä Sveitsin, joten jospa siinä olisi vähän enemmän menoa ja lähetyksenkin luulisi olevan järkevä.


B-junnut hävisivät kaikki ottelunsa Olympifestivaaleilla Kajaanissa. Isoilta mailta tuli odotetusti turpiin 3-6 maalin eroilla, mutta tänään oli tasaisempaa V-Venäjän kanssa. Belarussia käänsi matsin itselleen kolmannen erän maaleilla luvuin 1-2. Melkein kaikki Latvian maalit tässä turnauksessa teki ykkösketju. Sveitsissä pelaavat E.Veckaktins ja Bukartsien kolmas veli Rodzers tekivät ok tehot tässä turnauksessa ja myös Latviassa vaikuttavat 16-vuotiaat hyökkääjä Strazdins sekä puolustaja Bulans pääsivät taululle muutaman kerran. Tuossa on juuri niitä pelaajia, joiden pitäisi pystyä antamaan taustatukea maan 3 tähtipelaajalle kevään U18-kisoissa..
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös