lappeen Ranta

  • 43 687
  • 310

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Viestin lähetti Tpip
Nyt pitää olla rehellinen. Minä en ymmärrä mikä siinä lappeen Rannan torissa on niin ihmeellistä? Paljon sitä kehuttiin kun tänne muutin, mutta pettymys oli kyllä aikasen suuri.

Samat sanat, kaupungissa vuosikymmeniä asuneena en onnistunut löytämään sitä "viihtyisää Kauppatoria". Rähjäinen paikka rakennusten keskellä, muutama onneton (rupuinen) koppero joissa myydään jotain vetyjä/atomeja. Nou thanks!

Mikäli tori sijaitsisi edelleen siellä missä se joskus ammoin sijaitsi, eli Satamassa, voisi sitä kutsua viehättäväksi ja jopa kauniiksi. Siirto takaisin entisiin ympyröihin on lienee aivan mahdotonta.

Mitä muuta kertoa kaupungista? Parempi kun en kerro mitään, ei mikään sykähdyttävä paikka asua - ainakaan talvella.

vlad#16.
 

Tpip

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, L'equip blaugrana, La Albiceleste, Raiders
Viestin lähetti Aksu
Kössi grillistä puhuttiin. Kyllähän se on ollu ja menny koko lafka. Nykyisin kannattaa suunnata tiensä (mikä Hampurilaisia etsii) ehdottamasti jäähallin lähettyville Tuen-grillille. Parhaita hampurilaisia ja variaatioita on enemmän kuin tarpeeksi. Loistavaa!

Kyllä, Tuen grilliltä parhaat grillisapuskat kaupungissa, unohtui mainita koko paikka kun on hieman syrjässä ja vielä "väärällä" puolella kaupunkia. Hampurilaiset mahtavia.

Kaupungista yleisesti, paras meno talvella löytyy ehdottomasti koulun lähettyviltä, eli Skinnarilasta. Joskus tuntuu hyvinkin siltä että pärjäisi sillä, että kaupungista jätettäisiin jäljelle Prisma alkoineen, joku kebabpulju ja Skinnarila. Kesällä taasen vapaavaltio nukkuu omaa "talviuntaan" ja keskusta kukoistaa. Satama on kyllä ykköspaikka kesäisin.
 

TTTTT

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo
Syö vety, et pety.
Unohda fotoni, ota atomi.
Ja Tuen grilliltä tosiaan saa hampurilaiset jotka hakkaa mennen tullen ja palatessa MacHesen tuotteet.
Elvikselle menoa en suosittele syistä jotka lappeenrantalaiset hyvin tietävät, olen mie niin ahdasmielinen.
Urheilutalon palveluja suosittelen ja skeittaajalle Huhtiniemen monttu on lähes paratiisi.
Ja paras kaupungin uimaranta löytyy Lensulasta, voi hyppiä rantakalliolta ...
Paikallisen keskussairaalan palveluja myös suosittelen ...
Ai niin, ravintoloista en tiedä mittään mutta Kapteeninkulma (keskustasta katsoen Prisman takana, lentokentän kulmalla) on loistava lounasruokapaikka. Annokseksi vaikka "Työmiehen pippuripihvi, tuoret leivät, juomat ja salaatit kuuluu hintaan n. 6 Elmeriä.
 
lappeenrantsu

elviksellä kantsii käydä skruudaamassa, vaikka kebabit riisillä. ja satamassa zufeella lätisemässä paikallisten kans
 

Hamraan

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ottawa Senators, Edmonton
Re: lappeenrantsu

Viestin lähetti heinähattu
elviksellä kantsii käydä skruudaamassa, vaikka kebabit riisillä. ja satamassa zufeella lätisemässä paikallisten kans

Mutta ei kannata ottaa "talon omaa majoneesia" annokseensa.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Viestin lähetti Hamraan
Mutta ei kannata ottaa "talon omaa majoneesia" annokseensa.

Riippuu ihan siitä millaisia makuelämyksiä kaipaa.

Jotain asiaakin, kyllä elviksien kebabit riisillä on ihan syötäviä, ainakin pari vuotta sitten jolloin niitä viimeksi olen popsinut. Mutta eipä sitä nyt kannata L:antaan yhden "kepapin" tähden matkustaa, tämä näin ilmaisena vinkkinä.

vlad#16.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Re: Re: lappeenrantsu

Viestin lähetti Hamraan
Mutta ei kannata ottaa "talon omaa majoneesia" annokseensa.

Aah, tämä urbaani legenda elää ja voi hyvin! Itse muutin Lappeenrannasta pois jo vuonna 1996 ja tuo stoori oli silloinkin jo vanha kaupunkilegenda. :D
 

Timi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit - Schalke 04
Re: Re: Re: lappeenrantsu

Viestin lähetti mirasane
Aah, tämä urbaani legenda elää ja voi hyvin! Itse muutin Lappeenrannasta pois jo vuonna 1996 ja tuo stoori oli silloinkin jo vanha kaupunkilegenda. :D

Nämä majoneesit ovat kuuluja täällä Keski-Euroopassa asti ;) Itse en tuon tarinan kuultuani ikinä eksynyt Elvikseen, joten sen ruoan tasosta en osaa sanoa mitään. En uskaltanut ottaa ikinä riskiä, kun Kössiltäkin sai oivaa sapuskaa.

Lappeenrantaan on aina välillä kova ikävä ja siellä on monia kivoja paikkoja. Ehdoton ykkös baari on Birra. Se lukeutuu Top 3:sen joukkoon kun mietin parhaita olutbaareja joissa olen käynyt. Mukava tunnelma, jossa on mukavaa viettää iltaa kavereiden kanssa.

Linnoituksen Majurska on myös hieno kahvila. Korkeat hinnat, mutta on se sen arvoista.
 

Teacup

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
No tulhan tuo Nite trainkin eilen katsastettua. Ihan hyvä meininki siellä oli, oliko se sitten pelkästään Enklaavin bileitten ansiota onkin toinen juttu. Onpahan mulla sinne ilmanen sisäänpääsy kaikkina muina paitsi bändi-iltoina, joten tulee varmasti vielä vierailtua.

Ja Kössin grillikin tuli nyt kokeiltua, eipä siinä mitään valittamista. Ajoi asiansa tuossa tilanteessa. Skinnarila kyllä voisi edelleen olla vähän lähempänä keskustaa.
 

Optimisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Lueskelin tuossa jotain pilipaliruokaohjeläpyskää. Ja siinä annettiin ymmärtää, että vetyt ja atomit ovat KUOPIOLAISTEN päähänpälkähdys!
 

Andrej

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Pilipaliruokaohjeläpyskä on väärässä. Savolaisilla on lörtsyt, jotka ovat aika eri asia kuin nuo Lappeenrannan alueen systeemit.
 

TTTTT

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo
Ja nyt korjataan vaikka off topic meneekin. Lörtsyt ovat savonlinnalainen tuote joskin tässä täytyy huomioida myöskin että jotkut lukevat myös Kerimäellä tehdyt tuotteet lörtsyihin. Näihin pitäisi varmaan hankkia joku EU:n tuotesuoja sillä kaiken maailma läpyskää ja kengänpohjaa myydään "aitona" lörtsynä (tämä kuuluisi varmaan vitutusketjuun). Joka on aitoa pehmeäkuorista maistanut tietää mistä puhun. Ja lörtsyyn ei perskeekkana kuulu hillot ja kinkut.

Onko Savonlinna sitten Savoa on toinen juttu. Maakunnallisesti näin varmaan on, vaikkakin alue kuuluu eteläosiltaan enemmänkin karjalaiseen vaikutuspiiriin. Tämä näkyy parhaiten savonlinnalaisessa puhekielessä joka onkin enemmän karjalaa kuin savoa. Ihmisten luonteenlaadussa sitten korostuvatkin molempien heimojen "parhaat" luonteenpiirtet. Tämän olen saanut lopullisesti selville rankan itsetutkiskelun jälkeen.

Joltisenakin kioskiruuan ystävänä (ja paljon Suomea kiertäneenä) voin kuitenkin todeta että tuolla jo aiemmin mainittu Tuen Grilli myy parhaat hampurilaiset. Vedyt ovat myös erityisen makoisia, erityisesti se dieettiversio, jossa sisään piilotetaan nokare voita.

Ja lopuksi aiheeseen. Lappeenrannassa hyvää on (ollut) edelleen Kaukaan tehtaat ja Artsi Bryggare. Tosin jälkimmäiseen en suosittele sisäänmenoa ... ja ensimmäisenkin päästöt ovat osoittautuneet siksi itsekseen.

Lähdenpä tässä kiertämään soutuveneellä Olavinlinnaa ja vetämään parit lörtsyt ... (ja otan sen palkkokasvin pois nenästä).
 

Andrej

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Sorry TTTTT, niinhän se tosiaan olikin. Savonlinnalaiset ystäväni ovat kyllä tästä valistaneet, mutta kun eihän niitä savolaisia erota toisistaan. Kieroja kuin korkkiruuvit, mutta ei ne suunsoitossa pärjää...
 

TTTTT

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo
Niin, tähänhän täytyy tietysti mainita että laappeelaista mielenlaatua tutkineena (olenhan asunut myös lappeen Rannassa) tulee eittämättä mieleen miksi lappeen Rannassa asuu niin iloista väkeä. Tietysti siksi etteivät he ole savolaisia eivätkä venäläisiä. Vaikka läheltä pitikin viime sotien loppuvaiheissa että jompaankumpaan olisi päädytty. Tästä siis se iloisuus. Tämähän ilmenee erityisesti esim Euromarketin kassalla jossa kassaneiti iloisesti naurua heläyttäen toteaa asiakkaille "vittuako siinä jonotatte".

Maakunnallisesti on lisäksi niin että joutsenolaiset murjottavat ja vuolevat puulusikoitaan sekä imatralaiset tekevät picnic -retkiään ohitustien varteen katselemaan turisteja kun ei niitä enää muualla näe. Joten Saimaan kaupunki tullee edelleen kehittymään iloisempaan suuntaan. Ja Skinnarilasta on edelleen pidempi matka kaupungin toiselle laidalle. Aiheuttaako tämä korotusta kaupunkiliikenteen bussilipun hintaan?
 

Andrej

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Niin, muuten, tuo Saimaankaupunki. Paitsi että nimiehdotus on debiileimpiä mitä ikinä on korviini kantautunut, on alueen laajuuskin jotensakin, sanoisinko, ongelmallisen oloinen. Lappeenrannassa on jo keskustan lisäksi kaksi pienempää keskustaa, Skinnarila/Sammonlahti sekä Lauritsala. Siihen vielä Imatra, jolla taitaa olla myös kolme keskustaa, joista yksikään ei kuitenkaan oikein varsinaisesti kaupungilta vaikuta. Siinä välissä sitten 50 kilometriä metsää, jonka halkaisee vain kuutostie. Ja Joutseno-niminen kylä puolessa välissä.

Jestas. Toivottavasti se Karjalan palautus ei onnistu, muuten innostuvat vielä tekemään Kannaksenkaupungin. Viipurista Valkealaan asti.

Mitenkäs tämä keskustelu muuten nyt näin kääntyi?
 

pest

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Viestin lähetti Rok
Löytyykö Lappeenrannasta yhtään rokkihenkistä illanviettopaikkaa? Siis sellaista, jossa voi käydä kaverien kanssa parilla tuopposella jauhamassa paskaa samalla kun rokettirolli pauhaa taustalla. Entäpäs kuinka viriiliä on kaupungin keikkaelämä? Ainakin Fleimarit taisi käydä siellä viime keväänä...

Lappeenrannassa ei ole yhtään todellista rokkibaaria. Lähimpänä liippaavat seuraavat:

Bar55
Olut halpaa ja asiakkaina tästä syystä aina nuorista ammattialkoholisteihin. Jukeboxin valikoima on rokkihenkistä ja baarin omakin soittolista on aika pitkälti rokkia. Oluttuopin hinta on kello 12:00 2€ooh ja nousee joka tunti 20 senttiä aina kello kahdeksaan asti.

Billy Kid
Kooltaan isompi paikka jossa yleensä soi rok. Jukeboxista löytyy hyvää settiä. Täällä on myös hyvä pelata bilistä alkuillasta (tosin vain yksi pöytä). Oluen hinta normaali. Iltakahdeksaan asti päästävät alaikäiset juomaan kahvia ja polttamaan tupakkaa josta iso miinus. Välioven kautta pääse kätevästi irkkupubi Old Parkkiin (Caffreys hanassa).

WHC-Bar
Cannibalsin 'street-bar'. Ainakin viikonloppuisin pyrkivät soittamaan suomirokista aina Metallicaan asti (yleensä tulee enemmin ulkomaista). Asiakkaiden pyyntöjäkin toteutetaaan, joskus nopeasti, joskus ei ollenkaan. Täältä minut bongaa kohtuuvarmasti viikonloppuisin. Olut lappeenrannan kallein(?), 0,4l 4,20€.

Grand Star Cafe
Täällä tulee vierailtua todella harvoin, ilmeisesti aika sama meininki kuin edellisessä.

Keskustan alueella keikat ovat keskittyneet lähes kokonaan kahteen paikkaa, NiteTrain ja Doris, joista jälkimmäisessä nykyään harvemmin. Nitessä käy mukavalla tahdilla ihan hyviäkin bändejä. Old Cockissa taitaa olla joka perjantai ja lauantai joku rämpyttäjä.

Lisää täältä

Edit: Lisäksi Old Cock ja Old Park omaavat Canal+:n, jos futis kiinnostaa.
 
Viimeksi muokattu:

Andrej

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Viestin lähetti pest
WHC-Bar
[...]Asiakkaiden pyyntöjäkin toteutetaaan, joskus nopeasti, joskus ei ollenkaan.
Minultapa on kielletty toiveiden esittäminen WHC:ssa. Aikoinaan onnistuimme kaverin kanssa pyytämään "Soita siltä Suomirokkia 5 -levyltä (tai joku vastaava) kappale 21". Kappale oli Terveiden Käsien Tornion kevät. Soi n. 15 sekuntia, jonka jälkeen baarimikko ilmoitti että "teidän ei sitten tartte tulla enää ikinä musiikkia pyytämään".

Missä muuten on Old Cock? Ihan tuntematon paikka.
 

Rok

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukat
Viestin lähetti pest
Keskustan alueella keikat ovat keskittyneet lähes kokonaan kahteen paikkaa, NiteTrain ja Doris, joista jälkimmäisessä nykyään harvemmin. Nitessä käy mukavalla tahdilla ihan hyviäkin bändejä, lisää löydät täältä. Old Cockissa taitaa olla joka perjantai ja lauantai joku rämpyttäjä.
NiteTrain vaikuttaa olevan aikasta samanlainen paikka kuin ravintola RT Partyhouse Järvenpäässä. Nuorten bilemesta, jossa kuitenkin esiintyy rokkipumppujakin silloin tällöin. Ihan hyvältä tuo tarjonta vaikuttaa.

Täällä Järvenpäässä ongelmana on vain se, että keikan jälkeen jysäyttävät välittömästi soimaan sitä samaa jumputi-jumputi-MTV-paskaa, joka edelsi hetkittäistä rokkipläjäystä. Mutta kaipa se niin täytyy tehdä, että pääasiakkaat, armoitetut lippatukkasankarit, eivät kyllästy. Noh, pitäisi varmaan olla tyytyväinen, että tulee tännekin sentään joitakin bändejä...

Kämppä pitää varmaan pistää hakuun hyvissä ajoin sitten kun tietää, milloin opiskelu alkaa. Onko joitakin kohteita, jotka eivät ole kovin houkuttelevia? Entäpä onko suositeltavaa hakea kämppää keskustasta vai Skinnarilasta?
 

Andrej

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kiitän Czescku (nimimerkki vaihtoon, piti tuo kirjoitusasu taas tarkistaa kolmeen kertaan).

Old Cock siis on koko lailla Repsikkaa vastapäätä, tuossa taisi olla joku apteekki tai luontaistuotekauppa aiemmin?
 

Maila

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Slavia Praha
muisteloita

Ohhoh, onpas meno muuttunut...

Oma muistikuvani Cannibalsista (=Kännäristä tai Klepiksestä) on hieman erilainen. Eikös se aikanaan ollut se kaupungin teinilihatiski? Paljon juuri kahdeksantoista täyttäneitä, muutamia alaikäisiä ja loput yli kolmekymppisiä "setiä" kiiluvine katseineen?

Old Cock on ihan uusi juttu, kuulostaa kyllä hyvältä, ainankin olutlistan puolesta. Sinne siis seuraavalla kerralla. Lähinnä viime vuosina olen vieraillut Birrassa, siellä tapaa ihan fiksuja SaiPa kannattajia, joiden kanssa saa hyvää juttua matsin jälkeen aikaiseksi. Hallissa kun äänessä ovat valitettavasti vain ne juntit, joilla on jotain Jokeripaitaista tytsyä vastaan.

Majurska on ainankin Helsinkiin verrattuna enemmän kuin loistava hinta-laatu suhteeltaan. Kaksi särpii mahtavan kokoiset itsetehdyt tuoreet marjatortut kahveineen siinä missä täällä saa pahaa kahvia ja kuivahtaneen pullan yksinään. Kesällä turistien aikaan saa vielä lisäkupposen kahvia ilmaiseksi pöytään tarjoiltuna.

Elviksetkin oli joskus muinoin parempia kebab paikkoja, oli paremmat soosit ja vähemmän rasvaa. Nyt niitä ei erota muista vastaavista ähläm-sähläm -kuppiloista kuin rasvan määrä ja vessassa käyntien tihentyminen. Silloin joskus myös Oleksin Välimeren kebab oli aikoimoista kengänpohjaa - tiedä sitten miten on kymmenessä vuodessa muuttunut.

Tähän Vety-Atomi keskusteluun haluaisin tuoda julki mielikuvani, joka vaatii varmistamista. Eikös EU:n myötä nämä kyseiset nimikkeet saaneet jonkinmoisen direktin suojakseen? Vetyjä ja Atomeja saa myydä vain Lappeenrannan kauppa- ja satamatorilla? Moni snagari korvasi Vedyn V:n W:llä, mutta nyttemmin asiaa ei ole valvottu sen kummemin ja näitä kopio Vetyjä ja Atomeja saa taas monesta paikkaa.

Niin vielä. Mikäs se kuppila Kaukaan tehtaan luona oli, jossa Ari Suutari harjoitteli muiden saipalaisten ollessa jäällä? Legendahan kertoo Arskan vieneen aina edellisen pelin videon mukanaan ja harjoitelleen nestetankkauksen ja videoiden avulla. Oi niitä aikoja ja niitä takatukkia...

-Maila
 

Teacup

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Nythän sitä on jo melkein puoli vuotta asuttu Lappeenrannassa, joten kaivetaanpa ketju jälleen esille. Kaupunki alkaa olla hiljalleen tutumpi paikka.

Kyllähän täällä viihtyy. Noista menopaikoista näytti aikanaan olleen enemmänkin puhetta. Cannibals tai Kännäri, miten vaan, on ollut eniten käytössä. Ihan mukava paikka, mutta usein liian suosittu eli liikaa väkeä. Doris on ollut opiskelijabileissä huippupaikka. Nitetrain ei kauheasti innosta, mutta ei sekään huono ole. Iltatähti luonnollisesti on se coolein menomesta... ;-)

Kössin grillin nimen vaihto järkytti aluksi, mutta jos Kössi näin halusi niin olkoon. Kössiksi sitä kyllä tulee jatkossakin kutsuttua.

Ravintoloista Tiglio tällä hetkellä paras kokeilemistani. Tassosta on kehuttu, kaipa se tulee testattua jossain vaiheessa. Wolkoff (?, Birraa vastapäätä kuitenkin) näyttää siistiltä myös, mutta kokeilematta sekin. Muista paha mennä sanomaan, jos nyt jätetään Mäkit ja Rosso pois.

Annetaan vielä Birralle erityismaininta, todella hyvä paikka viettää iltaa. Jälkipeleissä tulee käytyä.

Etäisyydet ovat kyllä liian pitkiä edelleen minun kannaltani ja julkinen liikenne törkeän kallista, nostivat hintojaan vielä entisestään juuri. Kisapuisto toisella puolella kaupunkia melkeinpä ja on siellä kauempana jotain muutakin kivaa, kallista siellä käynti kuitenkin on ellei ole pyöräilykeli.
 

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aidosti Sysipaska
Viestin lähetti Tpip

Kössistä sen verran että sen omistaa nykyisin samat henkilöt kuin Elvis grillit, eli suomalaisomistuksessa paikka ei enää ole. Palvelun taso huonontunut ja enää ei taideta tuntea käsitettä "ylähylly".

Sen verran on pakko korjata, että Elvis-ketjun omistaa kyllä suomalainen, vaikka kaikki työntekijät ovatkin "kemaleja".
Eipä muuta.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Viestin lähetti mirasane

Adriano jäi eläkkeelle muistaakseni 80-luvulla ja palasi pian sen jälkeen Italiaan viettämään ansaittuja eläkepäiviä. Vielä 90-luvulla hänestä oli joku lehtijuttu Etelä-Saimaassa tai Lappeenrantalaisessa, mutta sen jälkeen en ole kuullut hänestä mitään.
Taannoinhan muuten tuli Adriano Vinciguerrasta ohjelma televisiosta. Erittäin valoisan ja tunteikkaan oloinen pappa tämä Adriano. Italiassahan hän tosiaankin elelee nykyisin. Suomenkieli ei ole kyllä unohtunut mihinkään, eikä Suomi noin muutenkaan. Ikävöi Suomea hyvin usein ja kokee tämän paikan toiseksi kotimaakseen. Sibeliuksen Finlandiakin uppoaa mieheen erittäin kovin.

Adriano käväisi viime joulukuussa Lappeenrannassa juhlatunnelmissa. Kieltämättä oli jokseenkin hupaisaa nähdä Birra (entinen Adriano's Bar) lavastettuna joksikin kristilliseksi pyhätöksi. Niin ja asiasta tietämättömille mutta mahdollisesti siitä kiinnostuneille, tämä ravintola Birrahan on siis nykyisin SaiPan kotimatsien jälkipelipaikkana, jossa kuulee "kuumat" kommentit menneestä ottelusta. =)
 

Offsides

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Montreal, AC Milan
Monesti on pitänyt rekisteröidä tunnus Jatkoaikaan, mutta jotenkin se on aina jäänyt. Kaippa parempi kuitenkin myöhään kuin ei milloinkaan.

Itsekkin muutin Lpr:aan syksyllä opiskelemaan (Lty:lle) ja nyt on kohta melkein yksi lukukausi tullut pyörittyä täällä itärajan tuntumassa. Silti muutama asia on vähän jäänyt ihmetyttämään. Miten ihmeessä melkein 60 000 asukkaan kaupungissa voi olla näin vaatimaton keskusta? Eipä sinne niin kauheasti ole edes asiaakaan, mutta silti ihmetyttää miten esim. joku Jyväskylä jossa nyt ei niin tolkuttomasti enempää asu ihmisiä, on kehittynyt niin paljon suuremmaksi?

Mahtaakohan mikään baari näyttää canal plussan fudismatseja? Old cockin ovessa lukee infoja vähän siihen suuntaan, mutta kun yks ilta oli tarkoitus mennä katsomaan Milan- Inter ottelua niin eihän missään baarissa ainakaan keskustan tuntumassa näkynyt kuin maikkari.

Näihin pariin kysymykseen on hyvä päättää ensimmäinen viesti.
 

Aksu

Jäsen
Viestin lähetti Offsides

Itsekkin muutin Lpr:aan syksyllä opiskelemaan (Lty:lle) ja nyt on kohta melkein yksi lukukausi tullut pyörittyä täällä itärajan tuntumassa. Silti muutama asia on vähän jäänyt ihmetyttämään. Miten ihmeessä melkein 60 000 asukkaan kaupungissa voi olla näin vaatimaton keskusta? Eipä sinne niin kauheasti ole edes asiaakaan, mutta silti ihmetyttää miten esim. joku Jyväskylä jossa nyt ei niin tolkuttomasti enempää asu ihmisiä, on kehittynyt niin paljon suuremmaksi?

Mahtaakohan mikään baari näyttää canal plussan fudismatseja? Old cockin ovessa lukee infoja vähän siihen suuntaan, mutta kun yks ilta oli tarkoitus mennä katsomaan Milan- Inter ottelua niin eihän missään baarissa ainakaan keskustan tuntumassa näkynyt kuin maikkari.

Näihin pariin kysymykseen on hyvä päättää ensimmäinen viesti.

Keskusta. Ikuinen puheenaihe. Rajoittavia tekijöitä ei oikeastaan paljon ole. Lentokentän sijainti keskustan välittömässä läheisyydessä määrittelee korkeiden talojen suhteen rakentamista ja niitähän ei keskustassa ihmeemmin ole. Toisaalta nykyinen rakennuskanta on todella matalaa, jota pidän keskustan elämän kannalta ongelmallisena. Nykyinen ydinkeskusta on pienellä alueella, mutta ei sinne mahdu mitään. Vanhat talotkaan eivät ole rasite koska Lappeenrannan isät joskus takavuosina vetelivät puskutraktorilla lähes kaikki vähänkin kulttuurihistoriallista arvoa omaavat rakennukset maan tasalle. Ns. maakuntatalo toivottavasti rakennetaan pian ja niin, että siellä on ihmisiä kiinnostavia asioita ja täten myös elämän makua. Toivottavasti...

Ai niin. Tietysti autoileva Lappeenranta on yksi rajoitetteista. Lyhyt kävelykadun pätkä saatiin pitkän tappelun kautta aikaan ja nyt junnataan mahdollisen jatkon suhteen. Ja miksi? No, paikalliseen tapaan joka paikkaan pitää päässä autolla etuovelle. Oli se sitten kioski tai pankki.

Heitetään nyt vielä peliin herkkä aihe eli ns. vanhat (iältäänkin) Lappeenrantalaiset, jotka ovat miehittäneet mm. sataman seudun melko hyvin. Tämähän aiheuttaa ongelmia kaikkien yleisötapahtumien suhteen ja täällä on jatkuvan purnaamisen takia aikoinaan myös jouduttu lopettamaan ihmisiä kiinnostavia karkeloita. No, jokaisella on oikeus elintilaan ja tiettyyn rauhaan, mutta nimiä mainitsematta täällä on muutama ikivalittaja, joiden mielestä Lappeenranta on juuri tällaisenaan hyvä eikä kehitys mm. keskustan suhteen ole suotavaa.

Old cock tarjoaa Canalia. Alakerran screenillä olen pari kertaa käynyt katsomatta sunnuntain aikaisin alkavia änärin otteluita. Muista baareista en tiedä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös