Ilmoitukset

Nimimerkki Vellihousu kirjoitti Ässät-osioon turhan, provosoivan ja kanssakirjoittajia vähättelevän viestin. Pitkän rikehistorian vuoksi kyseinen nimimerkki huilaa seuraavat kaksi kuukautta.

Pelkkä "tämä" ei anna mitään uutta kiekkokeskustelulle. Annamme tästä nimimerkki lake79:n NHL-osioon kirjoitetusta turhasta viestistä viikon pelikiellon.

Nimimerkki abianos ei avaa enää uusia ketjuja.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Outpost kuittasi itselleen viikon pelikiellon kirjoitettuaan turhia ja provosoivia viestejä Liigajoukkueiden voimasuhteet -ketjuun.

Nimimerkki Kirjoittelija oli saanut lukuisia varoituksia ja pelikieltoja viesteistään, jotka ovat sisältäneet provosointia ja pään aukomista toisille käyttäjille. Koska nämä toimenpiteet eivät ole auttaneet, olemme päättäneet poistaa kyseisen nimimerkin kirjoitusoikeudet.

Sulje ilmoitus

Laitaoikeisto vie Puolaa kohti diktatuuria

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana erku, 03.01.2016 klo 22.29.

 1. sampio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Menestyvin, sympatiat muille hyville.
  Lainaus:
  Täsmennetään nyt aiheen ohitse, että "valkoisen miehen taakalla" viitataan Kiplingin runossa länsimaisen sivistyksen levittämisen velvollisuuteen. No, tämä tästä. Noin muutoin sulle vastattiinkin jo, ja vaikka toki totuuden siemen vastauksessasi piileekin, vedät mutkat suoriksi ja yksinkertaistat historiaa hiukan turhan rajusti.
   
 2. finnjewel Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, KooKoo
  Joku saattaa muistaa kommunismia ja sosialismia irvailevan vitsikirjan 60-luvulta, "Ole totinen, toveri!".
  Yksi sen kaskuista meni näin:

  Nikita Hrustsev oli palaamassa junalla Euroopan matkalta yhdessä vaimonsa kanssa. Kun juna pysähtyi, vaimo halusi tietää, missä ollaan, Hrustsev ei viitsinyt vetää verhoja edestä, mutta työnsi kätensä hetkeksi ulos ikkunasta ja sanoi sitten vaimolleen DDR:ssä ollaan; suutelivat kättäni.
  Jonkun ajan kuluttua vaimo kysyi uudelleen junan sijaintia. Hrustsev työnsi taas kätensä ulos ja vastasi: Puolaan tultiin, sylkivät kädelleni.
  Seuraavan kerran junan pysähdyttyä sama toistui. Nyt Hrustsev ilmoitti: Kotona ollaan; rannekello varastettiin...
   
 3. archieG Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Slavia Praha
  Vaikka Puola-ketjussa ollaankin niin sen verran noihin väitteisiin ex-Itä-Blokin maiden LGBT tilaneesta, että Tšekki on varmasti yksi liberaammeista maista koko Euroopassa LGBT suhtautumisessa. Siis mukaan lukien ns. Länsi-Eurooppa.
   
 4. vetti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, República Argentina, CAR
 5. archieG Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Slavia Praha
 6. El Gordo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Luin Wikipediasta, että 6 miljoonaa - 3 miljoonaa puolalaista ja 3 miljoonaa juutalaista. Puolalaiset oli kai kohtuullisen antisemiittejä ennen sotaa (ja sen jälkeenkin), joten siellä ei varmaan juutalaisten katoamista niin surtu, mutta tuota 3 miljoonaa omasta kansasta varmaan kyllä senkin edestä.
   
 7. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Jos asia kiinnostaa, niin kannattaa käydä tavallisena sunnuntaina lähiökirkossa. Siellä on paljon porukkaa mistä ei ulkoisen habituksen perusteella voisi arvata, että paavi on iso asia.

  Se on vähän outo tilanne, mutta sellaista se on.
   
 8. PeteX Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
  Lainaus:
  History Chanelilta tulikin aiheesta juttua muutama viikko sitten. Sodan jälkeen juutalaisista laitettiin Puolassa suht karmeita huhuja liikkeelle mm. lasten tappamisesta ja syönnistä. Samoin heidän asuntonsa, muun omaisuuden lisäksi, oli mennyttä ja enemmistö henkiinjääneistä suorastaan pakeni maasta.

  Paljon ovat puolalaiset joutuneet kärsimään eri diktaatoreiden takia ja siksi nykymeno kummastuttaakin kovasti. Solidarnosci -paita oli meikäläiselläkin päällä 80-luvulla ja nyt tuki on täysin opposition puolella. Uskonnon ja politiikan liiallinen sekoittaminen on kauhuskenaario.
   
 9. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Lainaus:
  Siitä on melkein 30 vuotta kun Puola vapautui sosialismin ikeestä eli nykyiset nuoret aikuiset ei omaa omakohtaista kokemusta ja kai niiden vanhempien tyyppien muistot alkaa haalentua. Muutaman vuoden Venäjän miehitys tekisi terää noille...
   
 10. Tuamas Jäsen

  Lainaus:
  Paitsi, että nykyhallitus on suosituin juuri sosialismin ikeessä eläneiden (+50 vuotta) keskuudessa.

  Nuorisosta (<25v) yli 80% on tyytymätön nykyiseen hallitukseen.
   
  Viimeksi muokattu: 25.07.2017 klo 17.40
 11. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  No, sitten ne on vaan tyhmiä. Kiitos @Tuomas oikaisusta.
   
 12. Swearengen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Fortress Europe, kännipostaukset
  Lainaus:
  En jatka ot-aihetta tässä ketjussa enempää, mutta esim. kehitysmaalaisten vapaa päästäminen Eurooppaan (esim. Euroopan komission johtajan, Junckerin, mielestä rajat ovat "huonoin keksintö") sivistymään on mielestäni jatketta juurikin sille Kiplingin lanseeraamalle valkoisen miehen taakalle. Samoin kuten kehitysmaalaisiin suhtautuminen ikään kuin he olisivat uhanalaisiin eläimiin verrattavina hoidokkeja, joilta ei edellytetä (sinänsä ymmärrettävästi) yhtä suurta vastuusta käytöksestään kuten kantaeurooppalaisilta ihmisiltä. Kolmas esimerkki on länsimaistyylisen demokratian lapsellinen toivominen ei-eurooppalaisperäisiltä kansoilta.

  Kolonialismin aikaisesta valkoisen miehen taakasta oli kyllä hyötyäkin (poislukien orjien kautta länteen päästetty, edelleen lisääntyvä, kehitysmaapopulaatio) kolmansien maiden resurssien ryöväämisen muodossa. Nykyisestä versiosta (mitä lisää natsi-Saksan touhuille vastareaktiona syntynyt kollektiivinen velvollisuuden- ja syyllisyydentunto) on lähinnä haittoja.

  Lainaus:
  Toki kärjistän suuria asiakokonaisuuksia käsiteltäessä, päissäni vielä enemmän kuin selvänä. Federalismi-termiäkin tuli näemmä käytettyä hieman väärässä asiayhteydessä. Itse olisin puuttunut siihen!
   
 13. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
 14. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Ikäviä uutisia:

  Poland’s health ministry to tighten laws on alcohol - Radio Poland :: News from Poland

  En tiedä onko englanniksi jossain enemmän ja tuoreempaa, mutta onhan tämä todella vakava tilanne. Polsat News oli äsken Vistula-joen rannalla pohtimassa mitä tästä nyt seuraa.

  Näin suomalaisnäkökulmasta missään ei ole mainittu esimerkiksi puuttumista 24/7 viinan myyntiin jokaisessa kaupassa ja huoltoasemilla. Miksi siihen pitäisikään puuttua eli siksi siitä ei puhuta.
   
 15. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Maassa on nyt pari viikkoa jatkuneet protestit lääkäreiden huonoja palkkoja vastaan ja kaiken kaikkiaan terveydenhuollon huonoa tilaa. Lääkäreitä on myös nälkälakossakin.

  Tuosta perustietoa englanniksi:

  Health minister asks protesting doctors to work with gov't - National

  On kyllä omituinen tilanne siinä kohtaa, kun ruokakaupan vuoropäällikkö tienaa saman verran kuin lääkäri. Ei Puola nyt mikään Kuuba kuitenkaan ole ja sielläkin sitä paitsi nykyään osa työläisistä saa hieman enemmän palkkaa vaativimmista tehtävistä.
   
 16. ernestipotsi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Ja sitten ihmetellään, että miksi puolalaiset lääkärit muuttavat ulkomaille. Olin treffeillä erään puolalaisen lääkisopiskelijatteren kanssa ja hän opiskeli pääaineenaan tietysti lääketiedettä, mutta laajasti myös ruotsia. Miksiköhän, miksiköhän?
   
 17. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
 18. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
 19. Nännimäinen Jäsen

  Lainaus:
  Kyllähän nuo julkisen sektorin palkat ovat ihan naurettavia varmaan kaikissa ex-kansandemokratioissa ja Venäjällä. Ei ole ihme, että kansa on tyytymätöntä.

  Kuubassahan taksikuski tienaa päivässä enemmän kuin lekuri kuukaudessa... (YouTube)
   
 20. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
 21. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Kuulin lakiehdotuksesta ja pidin sitä vain hippien hassutteluna ilman mitään tolkkua. Totta se kuitenkin on ja kauppojen sunnuntaisulkeutuminen toteutuu.

  1.3.2018 lähtien kaupat saavat olla auki vain kuun ensimmäisenä ja viimeisenä sunnuntaina.

  Vuoden 2019 alusta vain kuun viimeisenä sunnuntaina ja vuodesta 2020 ei enää sellaista suvaita ollenkaan. Muutamia poikkeuksia on isompien juhlien ympärillä.

  Se on hienoa, kun muu maailma koittaa elää järkevästi, niin yhdet vetäytyy omiin koloihinsa. Tässä on kyllä se hyväntahtoisuus takana, että mitään sunnuntailisiä ei ole ja töihin voidaan pakottaa. Tällä saadaan siis taattua vapaa-aikaa palkollisille viettää aikaa perheen kanssa ja käydä kirkossa.

  Niin, mutta miten sitten todellisuudessa kävikään? Jättiketju jo ilmoitti, että tästä lähtien sitten sunnuntailintsareiden työvuorot alkaa maanantainvastaisena yönä klo 0.15. Lakimies kun ei keksinyt ulottaa sitä vapautta esimerkiksi edes klo 6.00 asti.

  Moni asia ei ole enemmän vitusta kuin tavallisena sunnuntaina kaikki kiinni. Kävin kerran Saksassa.
   
 22. godofthunder Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Tuo tonnin seteli-ilme näkyy tänne asti. Mahtaa siellä ollut aikamoista emotionaalista vuoristorataa tarjolla.
   
 23. Tuamas Jäsen

 24. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Tämä on älytöntä. Elleivät halua todeta maansa kuuluvan Saksalle ei voida kieltää Puolan alueella olleen keskitysleirejä.
   
 25. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Jaahas, jaahas. Vilkas pelipäivä tänään taas kerran ja pitäisi pikku hiljaa alkaa suunnitella kuinka toimia. Tässä pitäisi muutamassa kaupassa käydä, kun ne vielä on auki.

  Huomenna tosiaan alkaa se kieltolaki ja kaupat säpessä. Kaikista helpointa olisi vain ollut mennä huomenna aamupäivällä, mutta kirkonmiehet päättivät toisin. Kirkon tavoitteena on lisätä kävijöiden määrää. Ne uskovat jo satukirjaan, mutta kuinka tyhmä pitää olla? Aivan kuin joku ajattelisi "niin joo ei mennä tänään kaupoille, mennään kirkkoon." Jokunen työntekijä varmaan meneekin, mikä ei muuten pääsisi, mutta meneekö enää sen jälkeen, kun saa kenkää vielä tänä keväänä.

  Totta, tämänkin palstan uskovaiset sanoisivat kansahan valtapuolueen äänesti valtaan eikä kirkko.

  Mutta miksi sitä valtaa pitää käyttää kuin kyrpä? Kuulin vasta nyt, että Unkarissa (missä on vastaava valtapuolue) kansa oli jokin aika sitten sanonut ei käy tuommoiset pelleilyt ja valtavan paineen alla kieltolaki oli peruttu.

  Katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan, mutta ei tälle nyt voi mitään. Tokihan kaikki pikkuliikkeet ovat auki, mutta esimerkiksi oma oluen hakumatka pitenee sadoilla metreillä. Yhtään kenellekään se ei voi lyhentyä.