Mainos

Laita jääkiekkomaat rankingiin

  • 10 594
  • 33

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
Virallinen jääkiekon IIHF:n "maailmanranking" on tällä hetkellä seuraavanlainen:

2011 Ranking

Nyt olisikin tarkoituksena laittaa jääkiekkomaat omaan rankingiin. Luonnollisesti jääkiekon puolella on suunnilleen 20 maata, joista monella on jonkilaista näkemystä. Noiden maiden jälkeen tuleekin tuntemattomampia jääkiekkomaita, kuten vaikka Alankomaat tai Viro.

Miten itse näet voimasuhteet tämän hetken kansainvälisessä jääkiekossa? "Rankkausmenetelmiä" on useita, voi sijoittaa koriin tai tehdä listan vaikka muodossa "top-20". Tyyli siis on vapaa, joten listaa kehiin.

Laitan tähän omat näkemykseni tämänhetkisestä tilanteesta (top20):

1. Kanada. Jopa C-joukkueella pelatessaan hätyyttelee ykkössijaa.
2. Venäjä. Toinen jääkiekon mahtimaa. Taitavia pelaajia, kirkkainta kärkeä.
3. Tshekki. Menestynyt hienosti. On mielestäni askeleen edellä mm. Suomea.
4. Ruotsi. Juniorituotannon ansiosta nousee kohta kolmen kärkeen, ellei ole jo.
5. USA. Parhaat jalkeille saadessaan ehdottomasti viiden kärjessä.
6. Suomi. Ei tuota tähtipelaajia, mutta taistelee todella usein mitaleista.
7. Sveitsi. Isompiensa haastaja. Hyvänä päivänä kaataa kenet tahansa.
8. Slovakia. Laskusuunnassa. Neljät viime MM-kisat ulkona pudotuspeleistä.
9. Saksa. Nousemassa samaan kategoriaan Sveitsin kanssa. Yllättäjämaa.
10. Tanska. Osoittanut nousun merkkejä. NHL-avut saadessaan voi yllättää.
11. Norja. Monien yllätykseksi on väläytellyt arvokisoissa kaatamalla isojakin.
12. Valko-Venäjä. Omaa yllätyspotentiaalia, mutta yleensä kisojen keskikastia.
13. Latvia. Sama kuin Valko-Venäjällä.
14. Slovenia. On vielä pieni, nousee kyllä. Pelasi pirteästi mm. kevään kisoissa.
15. Ranska. MM-kisojen pisteautomaatteja. Milloin alkaa nousu?
16. Italia. Sama juttu kuin Ranskalla.
17. Itävalta. MM-tason hissijoukkue. Tippuu, nousee, tippuu...
18. Kazakstan. Hajuton, mauton, väritön. Hissilinjastoa.
19. Ukraina. Voisi pelata kisoissakin. Samaa tasoa Kazakstanin kanssa.
20. Unkari. Pääsi listalle, parempi kuin esimerkiksi Japani. Hetenyin tiedän, joo.

Koreihin laitettuina:

1.-2. Kanada, Venäjä

3.-6. Tshekki, Ruotsi, USA, Suomi

7.-9. Sveitsi, Slovakia, Saksa

10.-13. Tanska, Norja, Valko-Venäjä, Latvia

14.-17. Slovenia, Ranska, Italia, Itävalta

18.-20. Kazakstan, Ukraina, Unkari (Puola, Japani...)

Vaikkei sitä tavallinen tallaaja uskoisikaan, niin noilla pienemmilläkin kiekkomailla on tasoeronsa. Esimerkiksi Valko-Venäjän taso on aivan eri kuin vaikka Itävallalla.

Olisihan se hienoa nähdä noita pienempiäkin välillä mitalipeleissä. Saksa ylsi neljänneksi kotikisoissaan, kevään kisojen yllättäjäksi povaan Norjaa tai Tanskaa.
 

Aunt Wang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brommapojkarna, John Eichel
1. Kanada: Ehdoton lätkäkingi. Maailman kovin liiga koostuu pääosassa Kanukeista ja juniorituotanto tuottaa tulosta vuodesta toiseen. Löytyy Tavaresia, Hallia ja Nugenttia. Paras nyt ja tulevaisuudessa. Jääkiekon kehto.

2. Venäjä: On nostanut profiiliaan tähtien kuten Ovechkin, Malkin ja Kovalchuk avulla. Kuten Kanadalla, myös Venäjällä on tulossa huippulupaavia pelaajia joka vuosi. Kutznetsov, Tarasenko ja muut nuorukaiset pärjäisivät jo hyvin änärissä. Lisäksi uutta verta on tulossa ykkösvarauksiksi ennustettujen superlupausten Grigorenkon ja Yakupovin muodossa. Tulevaisuus näyttää hyvältä ja suurimmat uhkaajat listan kakkossijalle ovat Ruotsi ja USA.

3. Ruotsi: Vuodesta toiseen Ruotsalaisia varataan korkeilla numeroilla. Nytkin nykyisistä NHL-Ruotsalaisista enemmistö on mututuntumalta alle 25 vuotiaita. Jenkkien pelaajienkehitys-projekti uhkaa kolmossijaa, mutta ei vielä pariin vuoteen.

4. USA: Lupaava tulevaisuus, mutta koska lätkä ei ole Jenkeissä niin suosittua, tulee materiaali olemaan kapeampaa tulevaisuudessa kuin esim. Kanadalla ja Venäjällä. Silti vuodesta toiseen Jenkkejä varataan ekoilla kierroksilla. Top-5 milloin tahansa. USA:n joukkue hallitsee hirveää potentiaalia.

5. Suomi: Suomi turmeli yhden ikäluokan, mutta nyt kun sitä edeltävä on tullut parhaaseen ikäänsä ja on Granlundeja ja Pulkkisia, näyttää tulevaisuus lupaavalta. Mitallisijoille Olympialaisissa, jos jokin parempi joukkue floppaa ja joukkue pelaa hyvin yhteen. Maalivahti peli on maailman parhainta kapeudestaan huolimatta.

6. Tshekki: Hyvä menestys viime vuosina. Vanhat parrat alkavat lopetella yksi toisensa jälkeen, saa nähdä onko nuoremmista miksikään kun Jagr ei ole nakuttamassa maaleja.

7. Slovakia: Vanha sukupolvi on poistunut, kuka lopettanut uransa, kuka kuollut. Potentiaalinen haastaja.

8. Sveitsi: Tulevaisuus on hyvä, löytyy Niederreitteriä, Josia ja muuta lupausta. 3-5 vuoden sisällä parhaimmillaan sijalla 6.

9. Tanska: Muutama NHL pelaaja, Jannik Hansen ja Mikkel Boedker etunenässä. Muutama hyvä lupaus kuten Nicklas Jensen on murtautumassa parin vuoden sisään maajoukkueeseen.

10. Saksa: Ei kummempia, sentään heiltä löytyy oma liiga. Pysyy sijoilla 10-12 tulevaisuudessakin.

11. Norja: Omaa potentiaalia nousta listalla. Nyt kuitenkin miehistö on sen verran heikkoa ja kapeaa, että ei pysty vielä kunnolla haastamaan top-6 maita.

12. Latvia: Pari hyvää pelaajaa, mutta siihen se sitten jääkin. Hyvää peliä ja yrittämistä melkeinpä aina ja se myös näkyy. Ei omaa potentiaalia nousta top-10 ainakaan viiden vuoden sisällä.

13. Valko-Venäjä: Osaa yllättää suuria maita vastaan. Kostitsynit ovat toki suuri apu tässä.

14. Kazakstan: Nikolai Antropov ja pari muuta. Pysyy sijoilla 15-20 nyt ja ikuisesti, ei omaa suuria mahdollisuuksia tulevaisuudessakaan. Juniorituotanto heikkoa.

15. Slovenia: Anze Kopitar & Jan Mursak

16. Ukraina: Ruslan Fedotenko ja se poika joka ilmaveivasi ja jota ei koskaan varattu, muuta ei löydy.

17. Japani: Yutaka Fukufuji, The Japanian NHL'er.

18. Itävalta: Ei mitään käsitystä miten Itävallalla menee. Laitetaan vaikka säälistä. Kamalaa paskaa, ei tuolla pitäisi olla mitään lätkää.

19. Ranska: Touche, Unkari.

20. Unkari: Aika tasaista paskaa. Ei minkäänlaisia mahdollisuuksia edes 10-15 sijojen joukkueille.


1-2: Kanada & Venäjä
3-6: Ruotsi, Suomi, USA & Tshekki
7-10: Slovakia, Sveitsi, Tanska & Saksa
11-15: Norja, Latvia, Valko-Venäjä, Kazakstan & Slovenia
16-20: Ukraina, Japani, Itävalta, Ranska & Unkari
 

NiksuP

Jäsen
Suosikkijoukkue
NJ Devils, Travis Zajac, Jukka Peltola
1. Kanada

- Ei tarvitse olla aina edes maan parhaita mukana ollakseen silti ihan kirkkainta kärkeä värittämässä. Ihannoin maata, kulttuuria ja kansan omistautumista jääkiekon hyväksi mielettömästi. Jääkiekkomaa numero 1 - nyt ja aina.

2. Venäjä

- Taitavia yksilöitä paljon, joka näkyy joukkuepelaamisessa. En välitä pelityylistä, enkä pelaajistakaan liialti, mutta Venäjä kuuluu silti jääkiekkomaiden parhaimpiin. Taitotasolla mitattuna paras kiekkomaa, pelillisellä siinä ja siinä.

3. Ruotsi

- Mahtava junnutuotanto ja vanhat Suomen tappajat. Monia huippupelaajia historian aikana ja nykyään pienellä varausvuorolla varataan ruotsalaisia huippuja. Forsberg paras eurooppalainen ikinä, sanokaa mitä tahansa. Pystyy myös ilman kirkkainta kärkeään pelaamaan mitalipeleissä.

4. USA

- Olympialaisissa on ehdottomasti kolmen kärjessä, mutta kun otetaan huomioon kaikki yleisestä tasosta viimeisimpien kisojen menestykseen, niin eihän USA pysty mihinkään ilman supertähtiä, minkä taas esim. Ruotsi ja Kanada pystyvät tekemään. USA tarvitsee joukkueeseen tähtipelaajan/pelaajia menestyäkseen. Parhaat jalkeille saadessaan kuitenkin ehdottomia ykkösjoukkueita.

5. Suomi

- Juniorituotanto pääosin heikkoa, muutama helmi tipahtelee silloin tällöin. Selänne on paras suomalainen 41-vuotiaana kertoo jo aika paljon nykyisten suomalaisten NHL-pelaajien tasosta. Maalivahtien tuotanto mahtavaa, mutta kenttäpelaajat "hakusessa." Pystyy kuitenkin hyvin pistämään arvokisoissa kampoihin isommille maille, vaikka ei aina olisikaan parhaita mukana.

6. Tsekki

- Ei omaa hyvää junnutuotantoa nykyään, mutta edelleen mahtavia tshekkikiekkoilijoita pelaa parhaassa kiekkoliigassa, Jagr, Plekanec jne.. Saa nähdä miltä tsekkikiekko näyttää vaikkapa viiden vuoden kuluttua, kun suurimmat tähdet ovat jättäneet estraadin.

7. Slovakia

- Hossa, Chara, Halak.. Siinä Slovakian kiekon kulminaatiopisteet. Hyökkäyksestä puuttuu terävin kärki ja junnutuotanto on mitä on. Kansainvälisellä tasolla nykyään aikamoinen vitsi. Mahtavin slovakialainen kiekkoilija on poistunut keskuudestamme, eikä näy kovin ruusuista tulevaisuutta Slovakian kiekolle.

8. Saksa

- Parhaimmillaan taistelee puolivälieräpaikasta tosissaan. NHL-tuotanto ei ole kummoista, mutta silti Saksa taistelee jokaisen pelin loppuun. Pelaajat pelaavat joukkueelleen ja vaikka taitotaso voi olla huimaava, niin yllätysmahdollisuus on aina olemassa, kun Saksa luistelee jäälle nykyisellä rosterillaan.

9. Tanska

- Omaa potenttiaalia hyviin sijoituksiin. On hyvin viime vuosina pystynyt klaaraamaan itseään ylöspäin, mutta todellisuudessa Tanska on vain juuri ja juuri kymmenen parhaan kiekkomaan joukossa. Sympaattinen haastaja.

10. Sveitsi

- Pääosinhan Sveitsin esiintymiset jääkiekon arvokisoissa ovat olleet nihkeitä, lukuunottamatta toissa vuoden hienoa viidettä sijaa. Mark Streit ja Jonas Hiller. Siinä Sveitsin jääkiekko pähkinänkuoressa. Ei oikein apajaa paremmille sijoille, ei heilauta sympatioita suuntaan eikä toiseen.

Loput jätän perustelematta, mutta laitan järjestyksen kumminkin.

11. Norja
12. Valko-Venäjä
13. Latvia
14. Slovenia
15. Ranska
16. Italia
17. Itävalta
18. Kazahkstan
19. Ukraina
20. Japani

1-2: Kanada, Venäjä
2-6: Ruotsi, USA, Suomi, Tsekki
7-10: Slovakia, Saksa, Tanska, Sveitsi
11-15: Norja, Valko-Venäjä, Latvia, Slovenia, Ranska
16-20: Italia, Itävalta, Kazahkstan, Ukraina, Japani
 

Zous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ryan Reaves
1. Canada.
On vain selvä ykkönen kun parhaat laitetaan kehiin ja vaikka ei laitettaisikaan niin on saattaa olla paras.
2.Venäjä
Ei ole osoittanut vahvuutta viimeaikoina kuin kevään höntsissä, mutta sen verran vakuuttavasti, että pitänee nostaa joukkue kakkoseksi.
3.USA
Ei panosta MM-kisoihin keväällä, mutta nuorsissa ja isoissa turnauksissa taistelee voitosta.
4.Ruotsi
Huippu junnuja tuottaa joka vuosi ja kamppailee voitosta aina.
5.Suomi
Haastaa lähes aina kaikki huippumaat hyvin ja lisäksi viime kevään suonenveto.
6.Tshekki
Kestomenestyjä viiden sakkiin turnauksessa kuin turnauksessa.
7.Sveitsi
Sveitsi tulee olemaan tulevaisuudessa ja on nyt Slovakian kanssa tasoissa. Tulee menemään ohi. Lupaavia nuoria paljon myös Sveitsillä.
8.Slovakia
Oikeastaan jaettu seiska sija.
9.Tanska
Mennyt eteenpäin kokoajan ja taso noussut huimasti. Ei ole tullut vielä hirveää menestysä, mutta paras mahdollinen joukkue alkaa olemaan kohta jo aika kova.
10.Saksa
Onnistunut hyvin nyt parissa viimeisissä kisoissa ämmämmissä ja oli jopa pronssipelissä.
11.Valko-Venäjä
Kuuluu samaan kastiin Tanskan, Saksan, Latvian ja Norjan kanssa.
12.Norja
Keskikastin haastaja.
13.Latvia
Keskikastin haastaja.
14.Ranska
Häntäpään jengeistä A-Sarjassa joten olkoon 14.
15.Italia
Nousi takaisin A-Sarjaan. Hissijoukkue, mutta aika vakituisesti tuossa 16 joukossa.
16.Slovenia
Tippui, mutta pidän parempana joukkueena kuin Kazakhstan.
17.Kazakhszan
Aika hirveää kiekkoa on jo tässä maassa.
18.Ukraina
Kai se on pakko laittaa top 20. Nipin napin nykyään. Tullaan ohi vasemmalta ja oikealta.
19.Unkari
Näihin voisi laittaa kenen melkein vaan, mutta laitetaan nyt Hetenyin Unkari.
20.Japani
Nipin napin.

B-Sarjassa on pelannut muutenkin jo hieman erikoisia joukkueita. Esim Espania. Sitten on ne perinteiset änäri Puolat ja Englannit.
 

Rocco

Jäsen
1) Kanada. Maasta saisi viisi maajoukkuetta, jotka voisivat kaikki voittaa viisi ykkössijaa. Kanada = jääkiekko. Materiaalin leveys, harrastajamassa, yksilötaidot ja fyysinen sekä henkinen kovuus. Suvereeni ykkönen.

2) Venäjä. Maasta löytyy maailman taitavimpia pelaajia, mutta kypärän alta ei aina olla oltu vahvimmillaan. Jotkut tähtipelaajat ovat liian yksilöitä, kuten on aiemmin nähty, ja maalivahtipeli on liian usein kysymysmerkki. Silti, taitoa ja leveyttä löytyy, ja useinmiten joku tuntematon pelaaja nousee esille kun sitä tarvitaan.

3) Ruotsi. Niukasti edelle tästä paikasta taistellessa. Olisi alempana, ellei viime vuosien satsaus junnukiekkoon olisi tuonut näin hyviä tuloksia. Maana hyvin "tylsä" katsottava, mutta tuloksia tulee. Etenkin nyt, kun maasta on tullut muutama huippumaalivahtikin. Materiaali yllättävän leveä.

4) USA. Maine kärsii suomalaisten silmissä siitä, kun MM-kisoissa on aina mukana nuori ja kokematon joukkue, vaikka tähtiäkin olisi vaikka kuinka. Parhaat mukaan saadessaan aina voittajasuosikki, vaikka se World Cupin voittanut kultainen sukupolvi onkin jo käytännössä kokonaan eläkkeellä. Edelleen tuottaa paljon hyviä pelaajia, mutta jotenkin tuntuu että massasta jää iso prosentti ns. keskitason suorittajiksi.

5) Tsekki. MM-kisojen suurmenestyjä, mutta niissä oikeissa kisoissa tuntuu aina olevan häviämässä aikaisessa vaiheessa. Hyvänä päivänä todella kova, mutta heikkona päivänä jälleen surkea. Olympiakulta tuli hyvin pitkälle Hasekin ansiosta, ja tämän jälkeen on maalivahtiosasto ollut aika tapetilla.

6) Suomi. Maalivahtien ja kolmosketjun miesten luvattu maa. Tähtipelaajat on harvassa, mutta hyvää perusmassaa tulee kohtalaisen paljon. Onko se sitten meidän luonteessa, valmennuksessa vai missä, mutta liian tasapaksua materiaalia on tullut liian pitkään ulos. Nyt onneksi on vähän taas näkyvissä uutta laadukasta materiaalia. Maalivahtipuolella varmastikin maailman paras maa. Materiaaliin nähden huippusuorittaja, vaikka meillä yliarvostetaankin MM-kisoja eniten kenties koko maailmassa.

7) Quebec. Pakko heittää tähän väliin taas oma spekulaationi itsenäisyyttäkin hakevan provinssin jääkiekkojoukkueesta. Saisi heti jalkeille kovan joukkueen, joka tulisi taistelemaan juuri tähän kovimpien ja heikoimpien maiden väliin. Maalivahteja ja taitopelaajia riittäisi, sekä varmasti kansallistunnon kannalta joukkue tekisi ihmetekoja.

7) Sveitsi. Ajanut Slovakian ohi. Maalivahteja täältä tulee, sekä sieltä täältä mainioita kenttäpelaajiakin. Materiaalin laajuus on ihan OK. Jotakin vielä puuttuu, mutta oikeaan suuntaan ollaan menossa.

8) Slovakia. Pienessä suvantovaiheessa ollaan menossa. Silti yksi harvoista maista missä jääkiekko on lähes kansallislajin asemassa.

9) Tanska. Hyvä esimerkki maasta, missä nuoret pelaajat uskaltavat lähteä ulkomaille pelaamaan ja kehittymään. Ruotsi on toki aika luontainen hyppy, mutta NHL:ssäkin heitä jo näkyy. Tulee varmasti nousemaan Slovakian ja Sveitsin ohi, jos vauhti jatkuu.

10) Saksa. Jääkiekko on aika pieni laji maassa, ja sarjat ovat täynnä ulkomaalaisia. Silti etenkin maalivahtipuolella ollaan onnistuttu hyvin, ja joitakin laadukkaita pelimiehiä on nähty NHL:ssä asti. Nyt taas pienessä välivaiheessa, mutta tulee varmasti taas nousemaan.

11) Latvia. Saa juuri yhden kovan joukkueen kasaan. Pyrkii pelaamaan taitokiekkoa. Itsenäisyysbuumin jälkeen pienessä laskussa. Varmasti ainakin säilyttää asemansa.

12) Valko-Venäjä. Liikaa muutamien yksilöiden varassa. Perusmassaa aika vähän, mutta jos helmiä löytyy niin saattaa olla vaikea voitettava kenelle tahansa. Ikuinen sympatia: Vladimir Kopat.

13) Italia. Kaukana on ajat, kun Topatigh-Zarillo-Orlando takoi maaleja liukuhihnalta. Voisi ehkä hyötyä enemmänkin näistä kahden passin miehistä, jos vain saisi heitä houkuteltua mukaan, mutta omissakin junnuissa on ihan mukavia pelimiehiä. Kärsii pienestä markkina-alueesta Italiassa.

14) Norja. Muutama yksilö, muuten heikohko perusmassa. Mainettaan heikompi, sillä maine on tullut joistakin MM-kisojen merkityksettömien pelien voitoista isompiaan vastaan.

15) Ranska. Pätee aika samat sanat Norjan kanssa. Voisi myös hyödyntää noita kanadanranskalaisia, jos vain pystyvät.

16) Itävalta. Mainettaan parempi maa. On nyt aika pahasti alamaissa, kun ei kannattelevia tähtiä ole, paitsi tietysti Vanek, mutta hän ei ainakaan MM-kisoihin kovin usein ole päässyt.

17) Slovenia. Ehkä maailman suurin ero parhaan ja toiseksi parhaan pelaajan välillä. Kopitar on aivan kuningas, sen jälkeen puhutaankin jo kortteliliigan nimistä.

18) Kazakhstan. Sukeltanut pahasti viime vuosina. En oikeasti muista nimeltä yhtään pelaajaa. Kai siellä joku Tursumbajev pelaa, ainakin pelasi NHL-peleissä kymmenisen vuotta sitten!

19) Ukraina. Samat sanat Kazakhstanin kanssa. Perstuntuma on, että monet Neuvostoliitossa syntyneet valitsevat mieluummin Venäjän joukkueen, jos vielä pystyvät sellaista tekemään.

20) Unkari. Hyötyy siitä, että maan kovin joukkue pelaa Itävallan liigaa.
 

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
7) Quebec. Pakko heittää tähän väliin taas oma spekulaationi itsenäisyyttäkin hakevan provinssin jääkiekkojoukkueesta. Saisi heti jalkeille kovan joukkueen, joka tulisi taistelemaan juuri tähän kovimpien ja heikoimpien maiden väliin. Maalivahteja ja taitopelaajia riittäisi, sekä varmasti kansallistunnon kannalta joukkue tekisi ihmetekoja.

13) Italia. Kaukana on ajat, kun Topatigh-Zarillo-Orlando takoi maaleja liukuhihnalta. Voisi ehkä hyötyä enemmänkin näistä kahden passin miehistä, jos vain saisi heitä houkuteltua mukaan, mutta omissakin junnuissa on ihan mukavia pelimiehiä. Kärsii pienestä markkina-alueesta Italiassa.

Näihin tartuin kiinni.

Milloin viimeksi on Quebec hakenut itsenäisyyttä? Itse kun katsoin niin -95, ja tuolloin oli kyllä todella lähellä (50,6% äänistä ei itsenäisyydelle, 49,4% kyllä itsenäisyydelle). Jos nyt siis olen oikeassa.

Quebec olisi erittäin kova lisä jääkiekon puolelle. Hyviä pelaajia todella paljon, mm. Bergeron, Fleury, Letang ja mitä näitä nyt tuolla on. Mutta kuinka todennäköinen Quebecin itsenäistyminen jossain vaiheessa on? En ole asiaan perehtynyt tarkemmin.

Yllätyin, että Italia on listassasi 13. ja Norja 14. Omissa silmissä Italia ei ole koskaan ollut mitenkään erikoinen eikä yllättänyt ketään. Norja sentään selvitti tiensä MM-puolivälieriin. Muutenkin Norjan kiekkoilu on vahvassa nousussa, ja tulee nousemaan myös siksi, että heillä on rahaa jota käyttää.

Muuten kyllä allekirjoitan suuren osan noista arvioista.


Taisit unohtaa listastasi Itävallan? Ainakin omissa papereissani Itävalta ja Vanek, Grabner, Nödl ja muutama muu on kovempi sana kuin esimerkiksi Unkari ja Hetenyi.
 
Viimeksi muokattu:

Ralph

Jäsen
1. Kanada
- Ylivoimanen pelaajamateriaali, jos vertailisi vaikkapa kakkosmaajoukkueita.

2. USA
- Olympialaiset sen näyttivät, USA on tulossa taas.

3. Venäjä
- Maailman paras pelaaja Pavel Datsyuk ja pari muuta hyvää yksilöä.

4. Ruotsi
- Hyvää junioritoimintaa ja maalla aina vain useita huippupelaajia.

5. Tshekki
- Yhä vain kovasti tshekkejä NHL:ssäkin, saati sitten KHL:ssä.

14. Kazakstan: Pysyy sijoilla 15-20 nyt ja ikuisesti.

Ikuisesti 15-20, mutta silti sijalla 14.
 

Aunt Wang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brommapojkarna, John Eichel
Ikuisesti 15-20, mutta silti sijalla 14.

Tuo selittyy sillä että tein ensin listan lätkämaista ilman kummempaa järjestystä, ja sen jälkeen asettelin niitä paikoilleen. Kazakstan jäi sitten ilmeisesti tuonne väliin ja aiheutti vähän vääristymää muillekkin maille. Perkele.
 

Rocco

Jäsen
Milloin viimeksi on Quebec hakenut itsenäisyyttä?
En tiedä, mutta ei välttämättä maan tarvitsisi mun mielestä olla edes itsenäinen, kunhan on riittävän autonominen. Eihän jalkapallon puolella Englanti tai Skotlanti ole kummajainen, vaikka kummatkin on Iso-Britannian valtion osia. Itse olisin päättävänä elimenä valmis antamaan Quebecille oman maajoukkueen, jos vain he sitä anovat.
Yllätyin, että Italia on listassasi 13. ja Norja 14. Omissa silmissä Italia ei ole koskaan ollut mitenkään erikoinen eikä yllättänyt ketään. Norja sentään selvitti tiensä MM-puolivälieriin. Muutenkin Norjan kiekkoilu on vahvassa nousussa, ja tulee nousemaan myös siksi, että heillä on rahaa jota käyttää.
Italia on ollut todella paljon Norjaa kovempi vielä 10 vuotta sitten, mutta on nyt laskusuunnassa. Sielläkin näkyy paljon uutta verta, joka ei vielä ole aivan kukkaan puhjennut. Lisäksi Italia tullee saamaan monta uutta maajoukkuepelaajaa Kanadasta, jos vain asiat menee kuten on toivottu, ja seuraavissa kisoissa Italialla voi olla huippukova nippu pariin ekaan kenttään.
 

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
En tiedä, mutta ei välttämättä maan tarvitsisi mun mielestä olla edes itsenäinen, kunhan on riittävän autonominen. Eihän jalkapallon puolella Englanti tai Skotlanti ole kummajainen, vaikka kummatkin on Iso-Britannian valtion osia. Itse olisin päättävänä elimenä valmis antamaan Quebecille oman maajoukkueen, jos vain he sitä anovat.

Italia on ollut todella paljon Norjaa kovempi vielä 10 vuotta sitten, mutta on nyt laskusuunnassa. Sielläkin näkyy paljon uutta verta, joka ei vielä ole aivan kukkaan puhjennut. Lisäksi Italia tullee saamaan monta uutta maajoukkuepelaajaa Kanadasta, jos vain asiat menee kuten on toivottu, ja seuraavissa kisoissa Italialla voi olla huippukova nippu pariin ekaan kenttään.

Selvä juttu. Tosiaan, miksei tuo Quebecin oma maajoukkue voisi olla mahdollinen...kuitenkin esimerkiksi nyt Quebec ja Montreal quebeciläisinä tuottavat Kanadaan loistavia pelimiehiä. Montreal on NHL:n menestynein joukkue (24 Stanley Cupia) ja Original Six-joukkue. Montreal jo pelkästään kaupunkina (samoin Quebec) on iso osa Kanadan jääkiekkoilua ja jos se siirrettäisiin "Quebecin maajoukkueen" alle, niin tiedä mitä se sitten merkitsisi.

Ihan hyvä perustelu Italian kohdalle. Italiaan en ole pahemmin perehtynyt, mutta täytynee alkaa seuraamaan italialaistenkin toimia jonkin verran. Kiitokset vastauksesta.
 

lade

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
1. Kanada
2. Venäjä
3. Ruotsi
4. Tshekki
5. Suomi
6. USA
7. Slovakia
8. Sveitsi
9. Saksa
10. Latvia
11. Valko-Venäjä
12. Tanska
13. Norja
14. Itävalta

..

Mitäs niitä nyt olikaan? Ei muista enempää.

Aivan perstuntumalta heitetty, perusteena oman muistikuvan mukainen yleinen menestys arvokisoissa viimeisten 5-10 vuoden aikana.
 

kingjasper

Jäsen
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
1. Kanada
Tästä ei voi olla mitään muuta mieltä. Laji kotoisin känädästä ja maailman parhaat pelaajat ja kaikki. Turha selittää enempää :)

2. Venäjä
Taidokkaat pelaajat ja laaja materiaali. Voittanut viime vuosina maailmanmestaruuksia. Toiseksi kovin kiekkoliiga maailmassa pääasiassa sijaitsee Venäjällä. Olympialaisissa ei oo pärjännyt.

3. USA
Usan parhaat pelaajat kun ovat riveissä joukkue voi voittaa vaikka Olympiakultaa, ei se viimeksikään ollut kaukana. Laaja materiaali.

4. Ruotsi
Kestosuosikki. NHL:n varataan jatkuvasti nuoria pelaajia ja vanhatkin ovat kovia pelimiehiä, vaikka tekee pahaa sanoa niin on parempi jääkiekkomaa kuin Suomi. Yksi MM-kulta viime keväältä ei vielä muuta asiaa.

5. Suomi
Leijonat voi omasta mielestäni yhtään kotiinpäin vetämättä nostaa 5. Suomella ei ehkä ole kirkkaimpia tähtiä mutta hyviä 2-3. kentän pelaajia paljon NHL:ssä ja Euroopan eri liigoissa hyvä edustus esim. KHL ja Elitserien, jossa suomalaiset tehoilevat. Suomi on aina varteenotettava haastaja suurissakin kisoissa ja tulevaisuus näyttää taas hieman valoisemmalta.

6. Tsekki
Tsekissä on ehkä pieni suvantovaihe menossa, ei suuria lupauksia ole tällä hetkellä mutta taso on silti hyvä ja uskon, että jossain vaiheessa nousee taas kovemmaksi. KHL:ssä on toki paljon tsekkejä

7. Sveitsi
Alppimaan kiekkoilu on viime vuosina ollut nousussa ja hyvänä päivänä voi voittaa oikeastaan ihan kenet vain. NHL:ssäkin on muutamia hyviä pelureita ja lupauksia

8. Slovakia
Slovakian jääkiekkoilu on ollut laskusuunnassa jo muutaman vuoden. Vancouverissä vanhat jyrät vielä kykenivät nostamaan pronssipeliin maan, mutta tulevaisuus ei näytä niin hyvältä, lupauksia ei tällä hetkellä pahemmin ole.

9. Tanska
Tanskalla on lupaavia nuoria pelaajia ja myös NHL:ssä pelaavia pelaajia. Tanska jos saa parhaan mahdollisen joukkueen kasaan on paha vastus kenelle tahansa.

10. Saksa
Saksa on viime kisoissa ollut yllättävänkin hyvä divarikatastrofin jälkeen. Saksalla on kuitenkin jonkun verran hyviä pelaajia ja isolla maalla on mahdollisuus kohentaa tasoaan.

11. Latvia
Latvia saa nipinnapin hyvän joukkueen, jolla voi haastaa isompiakin maita.

12. Norja
Norja on hyvin menestynyt viime MM-kisoissa, ainakin jos vertaa muihin samalla tasolla oleviin maihin.

13. Valko-Venäjä
Hyvänä päivänä pystyy haastamaan isotkin maat, mutta hyvin kapea kärki, sen takana ei ole juuri ketään?

14. Slovenia
Anze Kopitar, muuten sit ei sano mitään mutta symppismaa ja ehkä jotain tulossa joskus tulevaisuudessa Kopitarin ansiosta, toivottavasti...

Loput heitän ilman perusteluja:

15. Italia
16. Ranska
17. Ukraina
18. Unkari
19. Japani
20. Kazakstan
21. Iso-Britannia
22. Itävältä
23. Puola
 

mestari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ruutu bros. Ilves. George Parros. Vaasan Sport
1. Kanada
Ei tarvinne perusteluita.

2. Ruotsi
Useita supertähtiä NHL:ssa kuten Sedinit, Bäckström, Lundqvist ja Zeta sekä todella paljon lupaavia nuoria. Lisäksi kesto menestyjä MM-kisoissakin. Niukasti Venäjän edellä.

3.Venäjä
Laaja pelaajakoneisto tuottaa paljon tähtipelaajia. Joukkuehenkikin ilemisesti parantunut viime vuosina.

4. USA
Parhaat mukana ollessa haastaa kenet tahansa.

5.Suomi
Joukkuepelaaminen ja maalivahdit. Juniorituotantokin rupeaa heräilemään sitten 83-ikäluokan jälkeen...?

6.Tshekki
Tähdet vanhenevat kovaa vauhtia. Muutama nuorempikin tähti NHL:ssa Voracekin ja Krejcin johdolla. Hieman samankaltainen tilanne Suomen kanssa.

7.Slovakia
Gaborik, Hossa, Chara ja kumppanit mukana ollessa vielä Sveitsin edellä. Tulevaisuus ei kovin lupaavalta näytä tällä hetkellä.

8.Sveitsi

9.Tanska

10.Saksa

11. V-Venäjä

12.Norja
 

Jabbbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Oulun Kärpät
1. Kanada

-Sama diibadaaba kuin jo moneen otteeseen ylempänä on mainittu. Ei tätä tarvitse perustella.

2. Venäjä

-Mielestäni aivan selvä kakkonen. Itänaapurissa pelataan maailman toiseksi kovinta kiekkoliigaa ja kisat kun kisat niin Venäjä on aina Kanadan jälkeen ja joskus jopa sen ohella toinen suuri voittajasuosikki. Näin on ollut vuosikymmeniä ja niin näyttää olevan myös tulevaisuudessa.

3. Usa

-MM-kisoissa kyntää mutta ne eivät kerro USA:n kohdalla yhtään mitään, koska keväisin joukkue rakennetaan B -tai jopa C-tason pelaajista. Silloin kun lyödään oikeasti kaikista kovimmat nimet nippuun niin uskallan väittää jenkkien materiaalin olevan kovempi kuin nyt esim. Suomessa ja Ruotsissa. Lätkäkulttuuria siellä tietysti syövät hieman muut massojen lajit, mutta silti NHL-joukkueita on hurjan paljon Ämeriikän puolella, joten mielestäni selvä tapaus top3seen.

4. Ruotsi

-Harmittaa myöntää, mutta länsinaapuri on meitä kovempi lätkämaa. Saavutukset ovat hurjia eikä mitään hiipumisen merkkejä ole näkyvissä, päinvastoin. Todella loistava tulevaisuus siintää myös horisontissa. On aina arvokisoihin mentäessä mitalisuosikkeja.

5. Suomi

-Puoli vuosikymmentä on kynnetty syvällä pelaajatuotannossa vaikkei se NHL-tasolla ihme kyllä ole hirvittävästi näkynyt. Euroopassa pelaa myös paljon laadukkaita pelimiehiä ja onneksi sieltä on vihdoin ja viimein tulossa myös uutta verta nuorisosta liian pitkän korpivaelluksen jälkeen. Mitalihaastaja aina arvokisoissa ja onneksi on hyvin usein pystytty haasteeseen vastaamaan. Toivottavasti joku päivä voisi rehellisin mielin nostaa arvion ylemmäksi kuin viidennelle sijalle.

6. Tsekki

-Ruotsin tavoin saavutukset ovat myös hurjia mutta vähitellen huippupelaajien taso on alkanut hiipumaan eikä aivan samanlaista massaa ole nousemassa tilalle. Tulevaisuus takatukkien luvatussa maassa on täysi arvoitus, mutta sellainen kutina on että tekemistä riittää jos meinaa sijoitustaan nostaa. Toivottavasti ei käy samalla tavalla kuin Slovakialle.

7. Sveitsi

-Aina valmis yllätyksiin ja 18-25 -vuotiaissa on paljon potentiaalisia pelaajia. Saa nähdä tulevatko vielä joku päivä arvokisoista mitalikaulassa kotiin. Eikä sovi unohtaa, että paikallinen kiekkoliiga on myös erittäin laadukas. Rehellisin mielin voi siis seiskaksi rankata.

8. Slovakia

-Hurja määrä entisiä ja hieno määrä myös tämänhetkisiä tähtiä, mutta valitettavasti lähes kaikilla aktiivihuipuillakin alkaa jo ikä painaa. Kun laitetaan järjestykseen kolme asiaa, jotka mielestäni painavat järjestystä arvioitaessa eniten eli pelaajien taso, viime kisojen menestys ja kotoisen liigan taso, niin kokonaisuudessaan liikuu sijoilla 7.-9. kutakuinkin Sveitsin ja Saksan tasolla. Saa nähdä muuttuuko tuo slovakien kehityskäyrä vielä parempaan suuntaan, juuri nyt ei kovin hyvältä näytä. Tähän malliin jos hommat siellä etenee niin muutaman vuoden sisään voi olla tiukkaa mahtua kympin kärkeen.

9. Saksa

-Hengittää lujasti Sveitsin ja etenkin Slovakian niskaan. Sijoitukset viidessä viime MM-kisoissa vuodesta 2007 alkaen 9. , 10. , 15. , 4. ja 7. Yksi pieni mahalasku tässä välissä ja pari viime vuotta osoittavat selkeitä nuosemisen merkkejä. Ja välissä myös 11. sija viime olympialaisissa, joka tietysti osoittaa sen että kun parhaat pelaajat isketään jokaisesta valtiosta jäälle niin suurta menestystä ei ole odotettavissa. Sen verran kovatasoista liigaa Saksassa kuitenkin pelataan, että lätkämaana uskallan väittää Saksan olevan tällä hetkellä 9:nneksi paras.

10. Norja

-Norskien sijoitus ei välttämättä olekaan enää niin helppo perustella kuin yhdeksän edellä olevan, mutta viime kevään MM-kisojen (6.) ja viime olympialaisten (10.) perusteella väitän heidän olevan se kymmenenneksi paras lätkämaa juuri nyt. Ja hieman heidän puolestaan puhuu myös tuo IIHF:n rankkaus (9.)

10. -20.

En lähde edes sijoittelemaan tarkemmin, liian hakuammuntaa. Tanska, Latvia ja Valko-Venäjä menevät toki varmuudella 15. joukkoon, mutta paremmuusjärjestystä on turhan vaikea arvioida.

Yllättävän hyvä tuo Suomen tilanne nyt kun tarkemmin miettii. Todella kovan luokan jääkiekkomaita kuitenkin nuo neljä ylempänä olevaa. Toivon mukaan tulevaisuudessa on lupa odottaa parempaa tulosta, viime MM-kisat eivät toivottavasti jää yhdeksi suonenvedoksi ja nyt kun sieltä on laadukkaita nuoria nousemassa niin katsellaan mitä tuleman pitää!
 

d.campero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Uudenkaupungin Jää-Kotkat, Orlando Magic
1. Kanada
- .

2. Yhdysvallat
- Laatua ja leveyttä löytyy. Junnukisojen kestomenestyjä, ja omasta mielestäni ehkä kovin suosikki haastamaan Kanadaa Sotshissa 2014.

3. Venäjä
- Venäjä pärjää hyvin aina kevään höntsäkisoissa, mutta Olympiakisoissa on menestys jäänyt vähän uupumaan. Hyvin laaja ja tasokas materiaali, ja onhan siellä vielä se KHL.

4. Ruotsi
- Taistelee niin Olympialaisissa kuin MM-kisoissakin mitalista joka kerta. Viime vuosina tullut paljon hyviä junioreita, ja viime keväänä NHL:ään varattiinkin ykköskierroksella puolitusinaa ruotsalaista.

5. Suomi
- Kaikissa arvokisoissa pystyy haastamaan TOP4 -joukkueita hienosti. Tasokkaita pelaajia on paljon, mutta se terävin kärki puuttuu. Tosin viime vuosina on lupaavia junioreita tullut, toivottavasti he pystyvät nostamaan Suomen todelliseksi huippumaaksi.

6. Tshekki
- Hieman samankaltainen tilanne kuin Suomella, eli hyviä junioreita ei ole hirveästi viime vuosina tullut. Jokatapauksessa arvokisoissa aina yksi varteenotettavista mitalisuosikeista.

7. Sveitsi
- Hyvän tasoinen joukkue, jolla potentiaalia riittää. Tosin kuten monella muullakin, ne parhaimmat pelaajat puuttuvat. Tulevaisuudessa toivottavasti pystyisi taistelemaan mitaleista tosissaan.

8. Slovakia
- Aikamoisessa laskussa, toivotaan että pystyisivät vielä tosissaan haastamaan suurempiaan kuten 2000-luvun alussa. Muutamia todella taitavia yksilöitä, mutta materiaali ei ole erityisen laaja. Lisäksi Slovakian pääsarja taitaa olla aikamoisen heikko, joten pisteitä ei sieltäkään tullut.

9. Saksa
- Vielä muutama vuosi sitten Saksa joutui tosissaan taistelemaan paikastaan MM-kisojen A-Sarjassa, mutta parina viime vuonna näyttänyt että pystyy haastamaan isompiaan.

10. V-Venäjä
- Tiukasti taisteli tästä paikasta Tanskan ja Norjan kanssa. Kuitenkin muutama laadukas NHL-pelaaja (Grabovski, Kostitsynin veljekset) ja oma suht tasokas KHL-joukkue nosti V-Venäjän näinkin ylös.

Loput ilman perusteluja:

11. Tanska
12. Norja
13. Latvia
14. Ranska
15. Itävalta
16. Kazakstan
17. Slovenia
18. Unkari
19. Italia
20. Ukraina

Mielenkiintoista on, että vuoden 2013 MM-kisojen A-sarjassa ainakin yksi "eksoottinen" maa. 1-divisioonan lohkojako on ainakin omaan silmään varsin erikoinen. Puolahan nyt on pelannut vielä 2000-luvullakin A-sarjassa, ja taisi Hollantikin joskus Olympialaisissa käväistä? (linkki vie IIHF:n sivuille)

Hauska olisi nähdä vaikka ottelu Kanada -Australia.

edit. sekava virke
 
Viimeksi muokattu:

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
Mielenkiintoista on, että vuoden 2013 MM-kisojen A-sarjassa ainakin yksi "eksoottinen" maa. 1-divisioonan lohkojako on ainakin omaan silmään varsin erikoinen. Puolahan nyt on pelannut vielä 2000-luvullakin A-sarjassa, ja taisi Hollantikin joskus Olympialaisissa käväistä? (linkki vie IIHF:n sivuille)

Hauska olisi nähdä vaikka ottelu Kanada -Australia.

edit. sekava virke

Tämän itsekin huomioin jossain toisessa ketjussa. Ihmettelin, että miten kummassa nuo lohkot on noin väännetty, että ns. kovemmat maat ovat A-lohkossa ja huonommat sitten B:ssä.

Puolahan tuolta noussee, on ollut 2000-luvulla MM-kisoissa, ja hehän samalla isännöivät lohkonsa kisoja. Aika varmasti Puola ylhäällä parin vuoden päästä nähdään, vaikka toki toivon, että joku toinen yllättäisi (vaikka se Hollanti).

Isot tasoerot varmasti, jos Australiakin on 1. divisioonassa!

Itse todella toivon, että jostain punnertaisi pari maata (kuten Sveitsi ja Saksa vaikkapa) mukaan mitalikandidaateiksi tulevaisuudessa, jolloin olisi lähes 10 joukkuetta joiden kesken mitalit ratkotaan. Eikä pahitteeksi olisi myöskään, että jossain maassa todella innostuttaisiin kiekkoilusta ja saataisiin edes Latvian/Valko-Venäjän tms. tasoisia kiekkomaita mukaan kinkereihin.
 
Kiva olisi kuulla millä perusteella venäjä rankataan jokaisen toimesta toiseksi, suomen, ruotsin ja tshekin edelle? Jos katsotaan viimeiseltä kymmeneltä vuodelta kisoja joissa on ollut parhaat mukana, niin suomella on paljon parempi recordi näistä kisoista.

Salt Lake City 2002, venäjä kolmas - suomi viides
World Cup 2004, venäjä kuudes - suomi toinen
Torino 2006, venäjä neljäs - suomi toinen
Vancouver 2010, venäjä kuudes - suomi kolmas

Moni tuntuu arvostavan korkealle nämä venäjän perättäiset maailmanmestaruudet, mutta suomen voitosta kun puhutaan nii todetaan vain että "Eihän noissa kevään höntsäturnauksissa ole edes parhaat mukana. Väärin voitettu."

Venäjällä on yksilötaitoa vaikka muille jakaa, mutta menestystä mitatessa venäjä mahtuu hädintuskin viiden joukkoon parin vuosikymmenen otanalla.
 
Viimeksi muokattu:

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Home Box Office
Kiva olisi kuulla millä perusteella venäjä rankataan jokaisen toimesta toiseksi, suomen, ruotsin ja tshekin edelle? Jos katsotaan viimeiseltä kymmeneltä vuodelta kisoja joissa on ollut parhaat mukana, niin suomella on paljon parempi recordi näistä kisoista.

Salt Lake City 2002, venäjä kolmas - suomi viides
World Cup 2004, venäjä kuudes - suomi toinen
Torino 2006, venäjä neljäs - suomi toinen
Vancouver 2010, venäjä kuudes - suomi kolmas

Moni tuntuu arvostavan korkealle nämä venäjän perättäiset maailmanmestaruudet, mutta suomen voitosta kun puhutaan nii todetaan vain että "Eihän noissa kevään höntsäturnauksissa ole edes parhaat mukana. Väärin voitettu."

Venäjällä on yksilötaitoa vaikka muille jakaa, mutta menestystä mitatessa venäjä mahtuu hädintuskin viiden joukkoon parin vuosikymmenen otanalla.

Kun kyse on kuitenkin pääasiassa tämän hetkisestä rankingista niin venäjä on ollut "uudelleen huipulla" juuri torinon olympialaisten jälkeisen ajan ja viime olympialaisissa venäjälle tuli kivikova kanada vastaan jo puolivälierissä ja siinä käytiin kisojen ns. moraalinen finaali. Kun taas suomi sai puolivälierissä vastaansa tsekin joka jäi omassa lohkossaan venäjän taakse. Suomi tosin voitti pronssipelissä slovakian joka taas voitti omassa lohkossaan venäjän...vaikkakin jatkoajalla, vai oliko rankuilla, en muista.
Kanadan jälkeen on niin vaikea pistää seuraaviin maihin järjestysnumeroita että meikäläinen on jättänyt oman listani tekemättä.
 

Jabbbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Oulun Kärpät
Kun kyse on kuitenkin pääasiassa tämän hetkisestä rankingista niin venäjä on ollut "uudelleen huipulla" juuri torinon olympialaisten jälkeisen ajan ja viime olympialaisissa venäjälle tuli kivikova kanada vastaan jo puolivälierissä ja siinä käytiin kisojen ns. moraalinen finaali. Kun taas suomi sai puolivälierissä vastaansa tsekin joka jäi omassa lohkossaan venäjän taakse. Suomi tosin voitti pronssipelissä slovakian joka taas voitti omassa lohkossaan venäjän...vaikkakin jatkoajalla, vai oliko rankuilla, en muista.
Kanadan jälkeen on niin vaikea pistää seuraaviin maihin järjestysnumeroita että meikäläinen on jättänyt oman listani tekemättä.

Tämä on täysin totta. Lisäksi täytyy muistaa, että nyt kun jääkiekkomaat laitetaan rankingiin niin sijoitukseen täytyy vaikuttaa muidenkin seikkojen kuin pelkkien maajoukkueiden tulosten isoissa kisoissa. Venäjä menee valitettavasti aivan selkeästi Suomen edelle, vaikka rekordi viimeisimmissä olympiaturnauksissa onkin heikompi. Muita vaikuttavia seikkoja ovat ainakin huippupelaajien taso, huippupelaajien määrä, pelaajatuotannon laatu ja oman liigan taso. Nämä neljä asiaa ovat Venäjällä niin paljon paremmalla tolalla, että riittävät nostamaan itänaapurin selkeästi paremmaksi lätkämaaksi juuri tällä hetkellä. Mutta tätä taustaa vasten kun katsoo, miten hyvin meidän maajoukkue on isoissa kisoissa pärjännyt niin onhan se melkeinpä ihme miten hyvää menestystä on tullut! Uskallan väittää, että Suomen lätkämaajoukkue on ylivoimaisesti kovin venyjä isoissa kisoissa materiaaliinsa nähden. Sanottiin finaalipeleistä sitten mitä tahansa.
 
Kyllä minä silti mielummin nimettömällä (verrattuna venäjään) suomi nipulla sen mitalin nappaan kun tyytyisin sijoille ynnä muut. Onhan se venäjän joukkue varmasti toiseksi kovin kun nimiä katsoo, mutta tulosurheilua tämä kuitenkin on ja joukkueena venäjä on ollut suorastaan häpeällisen surkea. Enkä usko venäjän jatkossakaan saavan menestystä jos siellä joukkue on yksilöiden varassa, kuten suurimmaksi osaksi tähän asti. Hetken jo näytti että Bykov saa venäjän pelin toimimaan joukkueena, mutta heikostihan se loppujen lopuksi päättyi. Saa nähdä mitä uusi valmennus saa aikaan.

Keväällä ihmettelin että miten kaiken maailman Jani Lajuset ja muutama muu pääsi MM-kisoihin, vaikka olisi parempia yksilöitä ollut tarjolla. Jalonen totesi että pitää paikkansa, mutta täytyy ajatella kokonaisuutta ja tulos nähtiin kultamitalin muodossa. Oikein rakennetulla ja roolitetulla joukkueella on suomi menestynyt ja uskon että näin on myös jatkossa.

Mielenkiinnolla odottellaan että nuo venäjän lupaavat juniorit alkavat saada jalansijaa myös aikuisten tasolla maajoukkueessa.
 

Noma

Jäsen
Tämän itsekin huomioin jossain toisessa ketjussa. Ihmettelin, että miten kummassa nuo lohkot on noin väännetty, että ns. kovemmat maat ovat A-lohkossa ja huonommat sitten B:ssä.

Johtuneeko siitä, että B-lohko on A:ta alempana rankingissa. Eli A-lohkosta noustaan varsinaisiin MM-kisoihin, ja B-lohkosta puolestaan noustaan A-lohkoon.
 
Tämä onkin ainoa ranking missä joukkueet rankataan näköjään pelaajamateriaalin takia, eikä menestyksen. Mitäpä muuta suomalaisilta enää odottaisi kuin muiden korokkeelle nostamista.

Tuossa yllä oli hyvä spekulaatio esimerkiksi Venäjän rankkauksesta teidän listoillanne, vaikka menestystä ei ole tullut kuin "höntsäturnauksissa", joita ei ilmeisemmin edes teidän listoilla ole?
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
17) Slovenia. Ehkä maailman suurin ero parhaan ja toiseksi parhaan pelaajan välillä. Kopitar on aivan kuningas, sen jälkeen puhutaankin jo kortteliliigan nimistä.

Ei se Mursak nyt ihan niin huono ole. Torstaina todennäköisesti pääsee aloittamaan kautensa Detroitin neloskentässä.
 

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
Johtuneeko siitä, että B-lohko on A:ta alempana rankingissa. Eli A-lohkosta noustaan varsinaisiin MM-kisoihin, ja B-lohkosta puolestaan noustaan A-lohkoon.

Ymmärsitkö nyt ihan oikein mitä tarkoitin?

Jääkiekon 1. divisioonan maailmanmestaruuskilpailuissa on kaksi lohkoa; A-lohko pelataan Ljubljanassa Sloveniassa ja B-lohko Varsovassa Puolassa. Vähän samalla systeemillä siis, kuin alkusarjat pelataan Suomessa ja Ruotsissa.

Ihmettelen tässä sitä, että minkä takia 1. divarin A-lohkoon on sijoitettu kovemmat maat ja miksi saman tason B-lohkossa on huonommat joukkueet.
Tämähän käytännössä tarkoittaisi sitä, että vaikka A-lohkon joukkueet ovat paljon kovempia kuin B-lohkon joukkueet, niin A-lohkon paras sekä B-lohkon paras nousevat korkeimmalle MM-kisatasolle, vaikka B-lohkon voittaja saattaisikin olla 1. divisioonan kuudenneksi tai seitsemänneksi paras.

Käsititkö nyt?
 

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
Tämä onkin ainoa ranking missä joukkueet rankataan näköjään pelaajamateriaalin takia, eikä menestyksen. Mitäpä muuta suomalaisilta enää odottaisi kuin muiden korokkeelle nostamista.

Tuossa yllä oli hyvä spekulaatio esimerkiksi Venäjän rankkauksesta teidän listoillanne, vaikka menestystä ei ole tullut kuin "höntsäturnauksissa", joita ei ilmeisemmin edes teidän listoilla ole?

Itse rankkasin Venäjän listan kakkoseksi lähinnä seuraavista syistä:

-Pelaajatuotanto. Venäjä tuottaa jatkuvasti lahjakkaita pelaajia, joilla on mahdollisuudet menestyä kirkkaimmassa kärjessä.

-Kotimaisen liigan taso. KHL on maailman toiseksi kovin liiga, ja siellä pelaa äärimmäisen kovia pelaajia.

-Menestys. Vaikka viime vuosina menestys on joissain pippaloissa karttanutkin, Venäjä supertähtineen on hyvin pelatessaan mielestäni maailman toiseksi paras jääkiekkomaa. Sitä se ei toki ole silloin, kun sen tähdet pelaavat flegmaattisesti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös