La 4.5.2019 Otteluseuranta (Liiga)

  • 125 330
  • 1 287
Lauantai. Ilmassa kevään tuoksu. Jokainen meistä tuntee sähköä ilmassa, tuntee ehkä pienen juhlahumun tuntua aivan kun jokainen meistä joskus yläasteella suvivirren soidessa ja kesälomaa juhlasalissa odottaessa. Tämä ilmassa oleva sähkö johtuu yhdestä asiasta. Jääkiekko. Liigafinaalit. Oulu. Game 7.

Täytyy todeta, että olen sivusta seurannut kahden todella kovan ja hienoja yksilöitä omaavien joukkueiden kamppailuja. Peleissä on ollut tunnetta, hienoja maaleja, upeaa kannatusta, taistelua ja pelaamista logolle. Nämä finaalit ovat olleet huikeaa jääkiekkoa ja juuri tätä on playoff-kiekko. Vastakkain ovat Oulun Kärpät sekä Hämeenlinnan Pallokerho. Edellä mainittu saa kotiedun viimeiseen koitokseen.

On tullut aika erotella jyvät akanoista. Nyt jos koskaan testataan kenen kantti kestää ja kuka on kuka. Kukapa ei haluaisi nousta sankariksi täyden katsomon edessä, kun panoksena on himoittu Kanadamalja. Pienet asiat voivat ratkaista mestaruuden. Pieni virhe voi olla kohtalokas. Tämä voi olla monelle pelaajalle ehkä jopa uran viimeinen mahdollisuus voittaa kultaa. Tämä on joka tapauksessa ainutlaatuinen ja mieleenpainuva hetki jokaiselle ketä tämä asia koskettaa...

Parempi voittakoon. Täytyy antaa kehut molemmille joukkueille. Aloitetaan Kärpistä. Katsokaa nyt tuota nimilistaa ja katsokaa menneitä vuosia. Ylivoimaisesti menestynein liigajoukkue 2000-luvulla. Kärpät on jälleen finaalissa, josta se on poistunut viimeksi 2009 häviäjänä. Jatkuuko upea kultamitalliputki? Vai käykö kymmenen vuotta sitten tullut finaalitappio todeksi?

HPK. Uskomaton kausi. Kuka olisi odottanut, että sellainen pelaaja kuin Valtteri Puustinen ratkoo pelejä toukokuussa finaalissa? Niimpä. Olisitteko uskonut, että ensin tämä upea joukkue Hämeenlinnasta laittaa Turun Palloseuran lauluun, sitten kestomenestyjä Tapparan, mutta... onko Kärpät liikaa? Jos HPK voittaa huomenna mestaruuden niin täytyy sanoa rehellisesti, että aivan uskomaton ja satumainen tarina se on. HPK on noussut kovalla työllä Liigan eliittiseuraksi ja menestystä lienee luvassa tulevillakin kausilla.

Tässä muutama polttava kysymys huomiselle:

Larmi vs Vehviläinen. Kaksi huikeaa maalivahtia. Nuoria poikia molemmat. Tie vie tämän kauden jälkeen mitä luultavammin isommille areenoille, mutta kumpikin haluaa sinne lähteä voittajana. Kumman edessä oleva joukkue juhlii? Kumman pää kestää ja kumman ei?

Onko Kärppien kotietu liikaa HPK:lle?Kerran HPK on sen tehnyt. Voittanut Kärpät vieraissa. Voiko se voittaa toistamiseen?

Mennäänkö jatkoajalle? Oulussa mestaruus on ratkennut upeissa game seveneissä vasta jatkoajalla 2014 ja 2015. Mennäänkö nytkin jatkoille? Ja kuka tekee voittomaalin?

Paljon muitakin kysymyksiä on? Esimerkiksi: Nouseeko ratkaisijaksi kenties tuomarit? Valkea- vai oranssikevät? Monestako viestistä Lert tykkää otteluseurannassa? Montako pelikieltoa jaetaan finaalien melkeissä Jatkoajan keskustelupalstalla?

Hyvät herrat, jääkiekon ystävät. Teidän ystävänne Pistelinko87 on puhunut. Nauttikaa. Eläkää hetkessä. H-hetki lähenee. Game 7. Kohta mennään.

Antoisaa ja jännittävää kiekkoiltaa kaikille ja hyvää keväänjatkoa ja hyvää kesää kaikille! Oletko valmis?

Parempi voittakoon.
 

Frank McKee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, T. Arima
Valmiina ollaan eikä nukuttuakaan saa. Vasta kympiksi meen töissä pyörähtään mutta piti jo neljän jälkeen herätä eikä enää unta millään.
G7 ja nainen saapuu kattoon matsia kotisohvalle, lauantai ja muutama bisse sekä hyvää ruokaa.
Ei ihmekkään kun ei nukutuksi saa.

Tulta munille!
 

Ralph

Jäsen
Kaikki merkit viittaa siihen, että ottelu päättyy 1-4 ja viimenen tulee tyhjiin. Voitto- ja mestaruusmaaliksi jäävä 0-2-maali syntyy aivan toisen erän loppuun ja todennäköisesti Nikkilän toimesta.

Historian toinen kerta, kun HPK on voiton päässä mestaruudesta ja taas pitää pelata länsirannikolla.
 

Poorold

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho
Kävi miten kävi niin lupaan ja vannon, että tyydyn lopputulokseen enkä palaa valittamaan tuomareista tai säkämaaleista tälle(kään) palstalle.

Molemmat joukkueet ansaitsisivat voiton, mutta koska tasan ei voi päättyä niin... näillä mennään.
Molemmat joukkueet ja fanit ansaitsevat myös juhlat ja kesäloman - niitä ei kukaan meiltä/teiltä vie pois!
 

Powerage

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Anaheim Ducks
Eihän tätä game seveniä sattumalta näy mistään ilmaiskanavilta, jotta tavan kansalainenkin pääsisi jännittämään Kerhon voiton puolesta?
 

Ralph

Jäsen
Anteeksi nyt vaan, mutta Oulun leveysaste on 65.013784817°N. Vertailun vuoksi Helsingin leveysaste on 60.166640739°N, eli kyllä tässä ihan Itä-Lapissa ollaan.
Ihan sama mikä leveysaste, kun käsittääkseni Oulun länsipuolella on meri
 
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Roihuttaret, Kaljakylä Rangers, Fla
Oi joi joi. Jännittää. Aikeissa on jopa ostaa tämä yksi matsi kotikäyttöön, vaikka rahat on kaikki. Saattaa olla kuitenkin ensimmäinen ja viimeinen kerta, kun pääsen todistamaan suosikkijoukeeni seiskapeli finaalissa, jatkossa kun voitetaan nopeammin. Saunakin jää väliin, vaikka viikon flunssailun (joka yhä jatkuu) sauna tekisikin oikein höpöä. Asiat tärkeysjärjestykseen. Alkais jo.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Eihän tätä game seveniä sattumalta näy mistään ilmaiskanavilta, jotta tavan kansalainenkin pääsisi jännittämään Kerhon voiton puolesta?

On muuten todella outoa, että miksi TV5 ei näytä tätä ottelua. Samaan aikaan sieltä tulee toki tärkeämpää ohjelmaa kuten Onnenpyörä, että ei kait tässä sikäli tarvitse ihmetellä..

Noh, itsekin olen tänään Telian lähetyksen äärellä kauden viimeistä kertaa. Olen jättänyt tässä monena vuotena finaalit katsomatta, koska ne ovat olleet minulle merkityksettömät. Eli nyt onkin siis vuosiin ensimmäinen kerta kun olen ihan aidoista tunnesyistä toisen finalistin puolella. Nimenomaan nämä aidot syyt Kerhon kannattamiseen tässä korostuvat, ettei syy ole vain se että jotenkin vihaisin Kärppiä. Enkä siis edes vihaa, kuten aiemmin jossain ketjussa sanoinkin..

Historialliset ja tilastolliset todennäköisyydet puoltavat kyllä Kärppien voittoa, mutta pidän siltikin Kerhon kerrointa jopa yllättävän isona. Näin ollen jokin pieni panos Kerhon suoralle voitolle (tai tasapelille) varmaankin lähtee. Oranssi on kevään väri, siitä nyt joka tapauksessa lähdetään..
 
Suosikkijoukkue
Lahen Pelicans, Dallas Stars, Leksands IF
Huhhuh! Kyllä jännittää niin pirusti tänään Kerhon puolesta #kannuhämeeseen
 

Hollanti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Varmaan se KalPa
Aaltosen ja Ahon kanssa historian kirjoihin pääsee Almari tai Anttila.
 

Valumato

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Kokkolan Hermes, KalPa
Ei tätä jännitystä selvinpäin kestä, pakko oli korkata puolen päivän aikaan ekat oluet. Toivotaan hyvää ja tasaista matsia.
 

Barney

Jäsen
@Telia Missä on Tomi Kallio ja Saija Tarkki? Eikö studion puolellakin pitäisi olla parhaat askissa kauden viimeisessä ottelussa?
 

SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KKV
Helvetilliset tsempit Hämeenlinnaan. Sehän on ihan ok mesta. Kantola, Popino ja Aulanko. Oulussahan ei ole kai oikein mitään.
Kerran käynyt edestakaisin koneella. Taksikuski oli ainakin ihan puusilmä. Lentokentällä oli kyllä joku hyvä hampurilainen.

Mutta go HPK! Loppuu se pohjoinen...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös