La 27.2.2010 Suomi-Slovakia

  • 23 610
  • 80
Tila
Viestiketju on suljettu.

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Kyllähän tästä näin jäi parempi maku suuhun. Vaikka moni asia tehtiin mielestäni väärin ja vähän jäi vaivaamaankin, niin pelaajille soin kyllä tällaisen lopun turnauksessa. Etenkin vanhat herrat Selänne, Koivu ja Lehtinen, joista ensimmäinen sattuu olemaan se kaikkien aikojen suosikkipelaajani, saivat näin arvokkaan kruunun upealle maajoukkueuralleen (toki S.Koivu vielä nähdään Jellonissa;)).

Ottelu oli kuin turnaus pienoiskoossa ja vaikka hienouksia ei juuri nähtykään, oli pelin rakenne varsin katsojaystävällinen. Draamaa, taistelua, huima nousu ja onnellinen lopetus. Erehtyiköhän Pitkänen Jokisesta kun kärppäkuvio toimi Päällikönkin kanssa?:D Toivottavasti se naurettava Olli-vihaaminen edes hivenen lientyi tämän turnauksen perusteella... Ansaitsemattomankin pienen roolin Olli nieli mukisematta ollen Suomen parhaita hyökkäyksiä. Ratkaisu pronssipelissä oli piste iin päälle. Jonia eivät taida "varman päälle"-miehet ja maam puollustajat hyväksyä koskaan, mutta mielestäni pelasi nousujohteisen turnauksen ollen kokonaisuudessa Timosen jälkeen varmimmin suorittanut puolustaja turnauksessa - lukuunottamatta tietysti Ruotsi-ottelun pimenemistä.

Pienenä sivuhuomautuksena toivon, että tästäkin turnauksesta otettiin oppia monella suunnalla Suomen jääkiekkopiireissä ja katseet suunnataan tiukasti tulevaisuuteen. Eräs aika Suomen jääkiekkohistoriassa on päättymässä kun tukku laatupelaajia jättää kaukalot ja paikkaajia ei aivan heti ole tiedossa. Toiveikkaasti kuitenkin tulevaisuuteen, ei kai tässä muuta voi!
 

santeriii^

Jäsen
Suosikkijoukkue
ESEM-liiga
Vaikeuksien kautta voittoon, ansaittuun sellaiseen! Itse pelistä voi sanoa sen verran että erikoistilanteet ratkaisi pelin.
PRONSSI ON HELVETIN KOVA SAAVUTUS NÄISSÄ MITTELÖISSÄ. Jos joku ei sitä ymmärrä ni saa herätä todellisuutee.. Kiitos leijonat!
 

janóz

Jäsen
Vuoristorataturnaus päättyi lopulta hyvin. Onnittelut Leijonille!

Onhan tämä hieman huvittavaa kun piloille lellityt pullamössö-gloryhunterit pitävät Olympiamitalia arvottomana ja taas koko Suomen joukkue, legendat etunenänessä, ottavat kaiken ilon irti. Koivusta ja Selänteestä näki kuinka hyvälle "väärin ansaittu" pronssikin voi tuntua. Aika harvassa on ne maailman huippu-urheilijat, jotka uransa jälkeen kertovat kuinka pettyneitä ovat himmeämmistä olympiamitaleista. Mutta jokaisellahan on oikeus mielipiteeseensä..
 

Quethas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Suomen maajoukkueet, Tampere United
Turnaukselle hieno päätös. Olli Jokinen otti sitä roolia mitä kaivattiinkin. Olihan tänään useita hyviä pelaajia jäällä, mutta OJ teki niitä tärkeitä maaleja. Kiitos! Kiitos myös nyt maajoukkueuran päättäville veteraaneille, jotka toivat Suomeen kuitenkin monta mitalia.

Toinen erä näytti heikolta. Kolmas erä onneksi näytti, että Leijonat osaavat taistella. Pronssi kuitenkin voitetaan.
 

Pascal Lemoix

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Suomi jatkaa siis mitalikannassa. Arvokisapronssiottelut nyt Suomelle 6/7. (Finaalit taisivat olla 1/9.) Yleensä pronssimitali on se suoja, jolla voi kaiken kritiikin torjua. "Mitali hei, turnauksen tasoon nähden..., ennakkoastelmiin nähden" jne.

Suomi turnauksessa kovia maita vastaan 2/4, mikä tietysti on ok-tasoa. Ainoa kauneusvirhe siitä, että ne hävityt pelit hävittiin AIVAN pystyyn.

Jollain lailla pronssi on se, mitä Suomi kisoista hakee ja aika usein se on juuri se, mitä Suomi saa. Onko se sitten hyvin vai huonosti? Ehkä vähän molempia.
 

Isolation

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Kuin alleviivaten pelaajasählinkiä niin ottelu ratkesi tuttuun Pitkänen/Jokinen hakuun ylivoimalla. Komea voittomaali toi suuhun lopulta hyvän maun ja valmennukselle pitkän nenän.
 

Jokeriarska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jollain lailla pronssi on se, mitä Suomi kisoista hakee ja aika usein se on juuri se, mitä Suomi saa. Onko se sitten hyvin vai huonosti? Ehkä vähän molempia.

On sitä kultaakin haettu kuten nuo tilastopalat osoittaa. Ehkä tuossa luonteenlaadussakin on yksi syy miksei paljon olla turnausvoittoja juhlittu, kun esim. jenkkejä vastaan joukkue lannistui aivan liian helposti yhdestä pahasta virheestä. Tämä pronssiottelu taas oli mahtava poikkeus.

Kyllä pronssi tuntuu nyt vaikean turnauksen jälkeen aika hyvältä ja sitä ei todellakaan häveten tarvitse ottaa vastaan. Taakse turnauksessa jäi kuitenkin Ruotsi, Venäjä ja Tshekki. Tietenkin kaikki vähättelijät sanoo, että ohjelma oli helppo, mutta ne voi kuitata ihan suoraan "kikkeliskokkelis, mitäs läksit".

Edit: Ja luonnollisestikin Suomi oli aivan liian epätasainen, jotta olisi ollut kisoissa voittaja-ainesta. Mutta joka tapauksessa jos ennen kisoja olisi sanottu Suomen saavan mitalin, niin kyllä olisi kelvannut. Nytkään mitalikolmikkoon ei pitänyt olla mitään asiaa. Ainoa mikä jää todella harmittamaan on se tapa miten välierässä tuli turpaan. Tuollainen ei saa olla mahdollista mitaliotteluissa. Tai oikeastaan yhtään missään.
 

crosby

Jäsen
Suosikkijoukkue
kalapa
Yritin herätä mutta silmät ei pysynyt auki koko matsin aikana. Harmin paikka sillä nyt oli ilmeisesti sen ensimmäisen kunnon pelin aika.
 

Jan Koller

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät ♠, Carolina Hurricanes
Yritin herätä mutta silmät ei pysynyt auki koko matsin aikana. Harmin paikka sillä nyt oli ilmeisesti sen ensimmäisen kunnon pelin aika.

menetit mitalijuhlat, mutta jääkiekkopelinä se ei ollut Suomelta kuin hetkittäin hyvää. Kiitos pappaketju menneistä vuosista, mutta Jalosen hyvä veli kerhon jäsenyys aihetti sen, ettei ketjua voitu rikkoa, vaikka mitalin se meinasi maksaa. Varsinkin yv:llä aivan hirveää verrattuna vaikka Slovakiaan.

J. Ruutu pelasi mielestäni erinomaiset kisat. Kiitos OJ maaleista tärkeässä paikassa.
 

Jerry100

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihdoin Oranssi
Nyt kun suomi sai pronssia niin onko jokin "uusi sääntö" minkä johdosta ainoastaan pelaajille jaetaan mitalit olympialaisissa?
Siis että ei valmennus,huolto tms saa mitaleja? Onpa hölmöä.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Sieltä se ratkaisu sitten tuli, mistä sitä vähiten osasin odottaa. Olli Jokinen näytti kahdella hienolla maalilla, että hän osaa ratkaista myös tärkeitä pelejä. Olen arvostellut häntä paljon, tällä kertaa oli kiva olla väärässä.

Mutta olipas aika holtitonta viheltelyä tuomareilta. Slovakit saivat lopussa tehdä aivan mitä lystäsivät. Enää jäi puuttumaan se pilipalijäähy Suomelle loppuminuuteilla.
 

Infernal

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Yksittäisenä pelinä hieno taistelu Suomelta, vaikka toisen erän jälkeen usko oli koetuksella. Ensimmäinen erä oli kohtalainen. Saatiin jopa avausmaali, kun Salo ampui kerrankin maalia kohti. Toinen erä oli täyttä paskaa. Ajattelin jo tasoitusmaalin jälkeen, että nyt Suomi luovuttaa, ja mitalit menköön paremmalle joukkueelle. Koko erän kruunasi Salon harhasyöttö viivaan, josta sai alkunsa Slovakian kolmas maali. Mielestäni Tuomo Ruutu olisi kyllä heittäytymällä kerennyt huitaisemaan kiekon pois, mutta jostain syystä hän ei sitä tehnyt.

Kolmannessa erässä Suomen ylivoima oli jälleen melko luokatonta, mutta Timosen heitto maalille tuotti tulosta. Tämän jälkeen OJ otti ratkaisijan viitan itselleen, ja hänelle jos kenelle nuo onnistumiset suo! Lopussa Kipperiltä vielä tärkeät torjunnat. Aikamoisen hässäkän Slovakia sai vielä aikaiseksi.
 

Paul Kemp

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Beatles 1965-1970
Onnea vain Suomelle mitaleista, vaikka slovakkien suosikkipelaajilleni niitä paljon enemmän toivoinkin. Minuuttiakaan en pelistä jaksanut seurata, mutta hienoa että joku on pakkopullapronssipeliinkin näin hyvin syttynyt, eikä homma mene ihan hukkaan.

Parasta tässä on kuitenkin, ettei pappasukupolvea tarvitse enää kisoihin väkisin raahata ja leijonatkin on nyt pakotettu uudistumaan.
 

rpeez

Jäsen
J. Ruutu pelasi mielestäni erinomaiset kisat. Kiitos OJ maaleista tärkeässä paikassa.

Kyllä, etten sanoisi Jarkolta paras turnaus ikinä.
Olin vilpittömän iloinen että OJ teki tärkeän maalinsa nimenomaan JR:n hyvästä syötöstä. Aikaisemmin turnauksessa joku toinen kämmäsi vastaavan syötön Jarkolta.
 

Eino_Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Kerrankin näin päin, että vastustajalla ei pää kestänyt ja suomipoika näytti taistelutahtonsa. Kyllä tämä pronssimitali hyvältä maistuu, varsinkin sen välieräkatastrofin jälkeen.
 

aurinkolahna

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, AC Oulu
Itse en pysty olemaan tyytyväinen tuohon pronssiin vaikka kuinka yrittäisin. Maajoukkue romahti ja paskoi alleen kaksi kertaa samassa turnauksessa. Jos USA:lle olisi hävitty vaikkapa 2-1 hillittömän taistelun jälkeen, niin tilanne voisi olla erilainen. Joukkueen tavoitteena oli olympiakulta, ja nyt ei päästy lähellekään. Kuusi maalia omiin jenkkejä vastaan kymmenessä minuutissa ei unohdu, enkä ymmärrä, miten joku edes kehtaa juhlia jotakin pronssia tuollaisen metrisellä halolla suoritetun perseraiskauksen jälkeen.

Mutta tämähän on vain minun mielipiteeni.
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Kuin alleviivaten pelaajasählinkiä niin ottelu ratkesi tuttuun Pitkänen/Jokinen hakuun ylivoimalla. Komea voittomaali toi suuhun lopulta hyvän maun ja valmennukselle pitkän nenän.
Sori, en oikein ymmärrä kommenttiasi. Miten niin valmennukselle pitkä nenä? Oliko Jalonen ehkä määrännyt jonkun muun tekemään maalit ja tämä kaksikko toimi nimenomaan hänen käskyään vasten?
 

scholl

Jäsen
Kyllä, etten sanoisi Jarkolta paras turnaus ikinä.
Olin vilpittömän iloinen että OJ teki tärkeän maalinsa nimenomaan JR:n hyvästä syötöstä.

Aivan. Itse olen todella iloinen, että IFK-miehet Hagman, Jokinen ja J. Ruutu pärjäsivät hyvin ja ratkaisivat ottelun. Itseasiassa veteraaniosastosta J. Ruutu oli ylivoimaisesti paras tuossa turnauksessa, Peltonen pelasi myöskin rooliinsa nähden hyvin. En tajua miksi saivat niin vähän peliaikaa. Ja Olli Jokinen oli myöskin aliarvostetussa roolissa koko turnauksen ajan. Kun Saku Koivu pelasi paskasti niin Ollin peliaika väheni. Nytkin NYR-sivuilta voi todeta, että Olli sai vikassa erässä alle 3min peliaikaa ja ehti tehdä pari maalia. Koko matsissa pelasi 10 minuuttia ja laukoi 5krt, mikä oli eniten kaikista pelaajista. Hagmanilta myöskin hyvä turnaus. Oli ehkä turnauksen paras suomalaishyökkääjä. Aina vaarallinen ja maaliahne, joten hienoa, että nyt onnistui. Enpä olisi ikinä uskonut, kun mies joutui Floridasta Dallasiin, että ura lähtee tuollaiseen nousuun.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Aivan. Itse olen todella iloinen, että IFK-miehet Hagman, Jokinen ja J. Ruutu pärjäsivät hyvin ja ratkaisivat ottelun. Itseasiassa veteraaniosastosta J. Ruutu oli ylivoimaisesti paras tuossa turnauksessa, Peltonen pelasi myöskin rooliinsa nähden hyvin. En tajua miksi saivat niin vähän peliaikaa.
Ruutu ja Peltonen pelasivat tasaisen turnauksen. Ruudulta jopa nappikisat. Hagman aloitti hyvin, mutta jääräpäisen peluutuksen takia tehot jäivät hyvän alun jälkeen pariin kimmokeosumaan. En suostu millään uskomaan, että Hagman olisi pelannut pronssimatsiakaan mitenkään erityisen hyvin. Tärkeä kavennuskin tuli HIFK:istä tuttuun Kibe-tyyliin, palopostina toimien. Jokinen taas oli (ilman omaa syytään) pienessä roolissa, mutta nosti lähes yksinään Suomen pronssille. Siitä iso kiitos hänelle.

Lopussa yksi suurimpia sankareita oli Kimmo Timonen. Ketään muuta väheksymättä.
 
Sori, en oikein ymmärrä kommenttiasi. Miten niin valmennukselle pitkä nenä? Oliko Jalonen ehkä määrännyt jonkun muun tekemään maalit ja tämä kaksikko toimi nimenomaan hänen käskyään vasten?

Pointti tuossa on selvästi se, että tuossa oli nyt "väärä" Jokinen joka toteutti tuon tutun kuvion. Olli vaan eikä Jussi...
 

Anzi23

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers ja Oulun Kärpät
Pointti tuossa on selvästi se, että tuossa oli nyt "väärä" Jokinen joka toteutti tuon tutun kuvion. Olli vaan eikä Jussi...
Näin minäkin ymmärsin. Carolinassa nähty samainen kuvio Pitkänen-JJokinen -askelin kesken useampaankin kertaan. Tuli muuten itsellenikin mieleen, että oli sentään sukunimet kohillaan tuossa kuviossa. :)
 

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
Paljon pessimistit jauhaa aina ennen näitä isoja turnauksia että Suomella ei ole mitään menestymismahdollisuuksia kun parhaimmat pelaajat ovat mukana, mutta taas voidaan näille sanoa se kuuluisa "Imekää parsaa" lausahdus. Suomi on AINOANA maana ollut jokaisessa edellisessä kolmessa suuressa turnauksessa mitaleilla ja se on kova saavutus se!

Tämä pronssi oli tälle joukkueelle mestaruus! Enempää ei tällä joukkueella olisi ollut mahdollista ottaa. Kaksijakoiset fiilikset silti näistä kisoista jäi. Pronssi hymyilyttää, mutta esitykset eivät täysin vakuuttaneet, eivät lähellekään. Hieno pronssi silti tuli ja that's it! Kiitos Leijonat!

Ja millä maalilla se pronssikin sitten lopulta ratkaistiin? No tietenkin kuin vittuiluna mulle ja monille, monille, monille muille Jussi Jokisen valitsematta jättämistä dissanneille ihmisille sillä samalla kaavalla kuin millä parivaljakko Jokinen-Pitkänen on tehnyt tuhoisaa jälkeä NHL:ssäkin. Nyt tuo Jokinen ei ollut Jussi vaan Olli, mutta toimii se näemmä näinkin. Loistavaa!

Kaikesta huolimatta Suomi-kiekon tulevaisuus näyttää edelleen huolestuttavalta. Selänne, Jokinen, Koivu, Timonen, Peltonen, Lehtinen lopettanevat, mistä korvaajat? Toivottavasti tämä pronssi ei sumenna taas asioihin vaikuttavien silmiä vaan aletaan pikkuhiljaa jo puuttumaan ongelmiin ja yrittämään ratkaista niitä, että tulisi myös tulevaisuudessa mitaleita!

Ei muuta kuin ensi vuonna World Cupissa pistetään vielä paria astetta paremmaksi ja mennään päätyyn asti!
 
Viimeksi muokattu:

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Olihan pronssi Leijonajoukkueelta näissä karkeloissa nähdyllä esityksellä oikeastaan maksimisuoritus. Keskittyminen oli kohdallaan puolivälierässä ja kaksi erää pronssiottelusta ja se riitti mitaliin erittäin kovatasoisessa turnauksessa.

Paperilla Suomi oli ennen turnausta sijoilla 5-7, eikä edes omilla sinivalkoisilla laseilla nähtynä tyylipisteetkään oikeuttaneet tuon parempaan. Riittävästi se kiekko kuitenkin meille pomppi ja Kiprusoff hoiti loput.

Ei sen puoleen, Slovakia on sympaattinen joukkue ja olivat hekin varmaan mitalit ansainneet. Eniten Suomen saavuttamassa mitalissa mieltäni ehdottomasti lämmittää se, että Jatkojan ilkkuja-armeija joutuu hapan maku suussaan keksimään toinen toistaan hauskempia selityksiä sille miksi taas kerran kävi näin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös