La 21.9.2019 Ässät - Ilves

  • 3 881
  • 15

Punamusta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Keskiviikkona muhennettu Pata vastaan yhä voitotta jatkava Ilves - kumpi löytää uuden suunnan Porin juhlallisessa lauantai-illassa?

Ässät - Ilves klo 17 (Isomäki Areena)


Punapaitainen patamiehistö ja kelta-asuinen ilveslauma iskevät yhteen porilaisessa lauantaisaunassa. Ennen ottelua Ässät jäädyttää uuden pelipaidan, kun seurassa vuosina 1967-1977 pelanneen ja kapteenina toimineen Raimo Kilpiön pelipaita RU-38:ssa nostetaan Isomäen hallin kattoon. Kilpiö edusti Rosenlewin Urheilijoita vuosina 1962-1967 ja toimi kevään 1967 mestarijoukkueen kapteenina. Pian tuon jälkeen Rosenlew ja Karhut yhdistyivät, jolloin uudeksi seuraksi nimettiin Porin Ässät. Kilpiö on Porissa pelattujen aikojen ohella edustanut Suomea kymmenessä arvokisassa, valittu maan parhaaksi jääkiekkoilijaksi 1961 ja 1963 sekä voittanut neljä Suomen mestaruutta Ilveksessä. SM-liigan herrasmiespalkinto on nimetty Kilpiön mukaan. Kilpiö on myös Ässien seurahistorian ensimmäinen ja yksi kolmesta mestarikapteenista vuodelta 1971.

Ässät pelaa ottelun ensimmäisen erän mustissa, Rosenlewin mestaruuskauden 1966-1967 pelipaidoissa. Onnitteluni Kilpiölle.

***** *****

Kotijoukkue Ässät on aloittanut kautensa kahdella voitolla ja yhdellä tappiolla. Viikko sitten patapaidat löivät Lukon maalein 2-1 ja TPS:n 1-3, mutta keskiviikkona Tappara haki pisteet Isomäestä murskaavasti lukemin 0-5. Joukkueen viidestä maalista kaksi on viimeistellyt hetki ennen kauden alkua rosteriin liittynyt ruotsalaislaituri Edwin Hedberg. Muut maalintekijät ovat Aleksi Rekonen, Aleksi Varttinen sekä Peter Tiivola.

1. Edwin Hedberg (2+0=2)
2. Peter Tiivola (1+1=2)
3. Aleksi Rekonen (1+1=2)
4. Tommi Taimi (0+2=2)

Vierasjoukkue Ilveksen alkumatka on ollut Ässiä heikompi. Neljän ottelun jälkeen kissapetojen voitto- ja pistesaldo ovat yhä nollissa. Viime viikolla keltavihreät taipuivat paikallisottelussa Tapparalla 4-5 ja Lukolle 4-2. Tällä viikolla joukkue on hävinnyt molemmat kotiottelunsa: keskiviikkona TPS:lle 2-4 ja eilen perjantaina Kärpille 1-3. Joukkue on 16 päästetyllä maalilla tilaston kärjessä KooKoon kanssa. Ilves on ainoana SM-liigassa vielä ilman pistetilin täytettä.

1. Joose Antonen (2+2=4)
2. Matias Maccelli (0+3=3)
3. Lassi Thomson (2+0=2)

***** *****

Molemmat osapuolet haluavat verenmaku suussa raapia ottelusta pisteitä, joten ottelu etenee tasavahvasti aina päätöserään asti. Ässät saa johtomaalin myötä lisää virtaa eikä anna armonpaloja uupuneelle ja tiukasti taistelleelle ilvesryhmälle. Viimeinen maali tehdään tyhjiin. Loppulukemat 5-2.

** Edit: parhaiden pistemiesten värit vaihdettu mustaksi, jotta helpompaa lukea tummalla teemalla. **
 
Viimeksi muokattu:

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Maccelli sivussa, otti osumaa eilen, toivottavasti ei käynyt pahasti. Ton sällin tekemistä on ollut mukava seurata, katastrofi jos on pitkään poissa. Vähän nihkeästi alkanut näillä junioreilla, kun Saarelakin loukkaantui ennen kauden alkua.

Vaikea peli, mutta ei tässä sarjassa helppoja olekaan. Pisteitä on otettava.
 

Kit Carson

Jäsen
Suosikkijoukkue
ÄSSÄT
Veikkaus laittaa Ilveksen suosikiksi.
Padan kerroin 2,7, joka on mun mielestä lauantai kotipeliin kohtuu hyvä. Vieläpä lepoetu suhteessa Ipaan.
Tossa toiseen ketjuun kirjoitin, että taitaa se korvienväli silti ratkaista tänään enemmän kuin lepoetu.
Toki tässä se Ilveksen tilastovoitto myös jo kummitella.
No painan silti tuon 2,7 kertoimisen kiinni.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Veikkaus laittaa Ilveksen suosikiksi.

No sanotaan näin, että vaikea on Ässiä varsinaisesti suosikiksi saada, vaikka sarjataulukko näyttää mitä hyvänsä. Ilves on tosin myös "suosikki" todella pienellä marginaalilla, varmaan kertoimet aika kohdillaan. Kuten toisaalla sanoin, onneksi Ässien oma ohi-peli meni viimeksi, sillä tässä olisi sinällään sellaiseen ollut aika perinteiset ainekset kasassa. Nyt sellaista ei pitäisi kaiken järjen mukaan tulla..

Ottaen huomioon Ilveksen todella yllättävän tuskainen alkukausi, on erittäin mielenkiintoista nähdä, mihin suuntaan peli lähtee kallistumaan. Se on ihan kriittinen asia lopputuloksen kannalta. Montaakaan maalia en kyllä uskalla odottaa, kyllä hyvin lähellä on aivan maksimissaan sellainen 3-2 lopputulos (jatkoilla tai ilman) suuntaan tai toiseen..
 

Kit Carson

Jäsen
Suosikkijoukkue
ÄSSÄT
No joo. Eihän tässä mitään isoa eroa joukkueiden välille saa näin ennakkoon.
Tuo 2,7 on vaan hyvä kotikerroin ottaen huomioon kaikki padan eduksi laskettavat seikat.
Toivotaan hyvää matsia nyt kuitenkin padalta.
Viime pelin kaltaista sekoilua en haluaisi nähdä.
 

Jpo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ilves ei ole kertaakaan johtanut matsia, ja ei se tänäänkään taida tapahtua. Tuo pitkävedon kerroin Ässille kannattaa ottaa kiinni, sillä se on hyvä ja melko todennäköinenkin.

Ilves menetti Maccellin, joka oli kentän parhaita eilenkin. Paha takaisku.

En oikein näe valoa Ilves -tunnelissa tällä hetkellä. Marraskuu alkoikin jo heti Syyskuun puolivälissä!
 

Patalogo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät #90 #96
No todellakin oli rankkareissa pilkettä silmässä.
Tosiaan ihan alun jälkeen ja pitkälti toistakin erää Ässät juoksi koko ajan pari metriä perässä. Ilves dominoi. Sitäkin surkeampaa on se, että peliä ei saatu hoidettua. Sarjapeleissä toi nippu on kyllä murjottava 10-0.

Ässissä taas ainakin yksi hassu kaveri tuntui olevan esityksiään suurempi tapaus, ja soitti poskea vaihtopenkkiä myöten... Harjoitusottelussa, mutta ehkä se reenas sitä pään aukomista :-)

Teksti lainattu Ilveksen otteluseurannasta Ilves-Ässät harjoitusottelun jälkeen. Hieman toi boldattu osuus pelottaa (; Tappara voitti keskiviikkona Ässät 0-5 ja oli mielestäni kovin Tappara hetkeen joka Isomäessä vieraillut. Joten saas nähdä tuleeko tänään vielä oikeen tuplasti keskiviikosta anneliin (;

Nooh, leikki sikseen. Ei ole varmasti kummallekkaan joukkueelle helppo peli. Ilveksellä tietysti ne paineet ekasta voitosta alkavat väkisinkin jo kasautumaan. Ja Ässien puolesta vähän jänskättää, että miten keskiviikon raiskauksesta ollaan toivuttu ja onko kuviot sekä hyökkiin lähdöt saatu parempaan kuosiin, varsinkin syötöt. Hetkenpäästähän tuo nähdään...
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Kohta mennään taas. Lauantai-ilta on mukava aloittaa kiekkopelillä. Ässät eivät pelanneet eilen, joten virtaa pitäisi riittää ja kokoonpanoja on taas vähän viilattu. Paperilla kolmospari on Peltomäki-Vuorisalo, Salmela 7. pakkina tulee varmasti jossain kohtaa tähän mukaan.

Toivotaan vauhdikasta peliä ja maaleja!
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kova luotto, että Ilves ottaa tänään 3 pistettä ja ketsuppipulloista lähtee sinetit ihan kunnolla. Maccellin poissaolo on harmillinen, mutta onneksi kokoonpanossa on leveyttä tällä kaudella. Veikataan, että kapteeni Eemeli Suomi on tämän illan tehomies.
 

LiutunLätty

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Turpaan tulee taas, mutta onneksi olen humalassa, että ihan sama. Onnee pojille koitekseen... Vaikka tuloksen jo tietää. Huomenna tullaan Tallinnasta voitolla yöhön.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Ässät oli tänään tehokkaampi ja piti pisteet Porissa. Ilveksen ylivoima näytti vaaralliselta, kyllä niitä pisteitä alkaa kohta tulemaan

Aittokalliolta loistava peli ja 17v Hirvosen ensimmäinen Liigamaali on huomioitava
 

Jpo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Jos nyt totta puhutaan, niin Ilves on valovuoden päässä ensimmäisestä voitosta. Mikään ei onnistu, ei yhtikäs mikään. Hirveä puristus ja jännitys. Koko poppoo on niin yössä kuin vaan voi olla, mukaanlukien valmennus.
 

tolling

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat HIFK:lle.
Pirun tärkeä voitto masentavan Tappara ottelun jälkeen. Monta plussaa tänään....Aittokallion esitys - LOISTAVA! Nuori Hirvonen painoi maalin. Hedberg jatkoi tehoiluaan. Peltomäki teki maalin ja kirjaimellisesti söi kiekon - Upeaa! Hallissa jälleen mukavasti väkeä ja kirsikkana kakun päälle Kilpiön paita kattoon♠️ Ilveksellä on nyt vaikeaa, mutta Karrin opeilla tullaan takaa ja lujaa.
 

Mondie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen brändipuuhastelu
Itse pelistä on jo varmaan kaikki sanottu, niin mennään avausviestiin. @Punamusta voisi varmaan jatkossa jättää värit pois teksteistä niin olisi kaikille helpompaa lukea. Ei muuta naristavaa. Kiitos jo etukäteen, ja jatka vaan ketjujen availuja.
 

Liitteet

  • Screenshot_20190922_144019_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_20190922_144019_com.android.chrome.jpg
    579,7 KB · kertaa luettu: 335
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös