Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
TPS - Sport - Eeppinen nyhjäys tyhjästä?

Tuli luvattua, että avaan otteluketjun tälle huikealle matsille. Mennään pidemmittä puheitta asiaan.

Lähtökohta

Molemmat pelasivat perjantaina voitokkaasti. TPS nousi kahden maalin takaa-ajoasemasta jatkoaikavoittoon Tampereella Ilveksen vieraana. Sport puolestaan kellisti Lukon Raumalla voittolaukauskilpailussa. Ennen koitosta TPS majailee sijalla 13 ja Sport on jumbona kolmen pisteen päässä turkulaisista.

13. TPS 51 / 52
14. SPORT 51 / 49

TPS pisteautomaattina

Joukkueiden aiemmat kohtaamiset tällä kaudella ovat kaikki päättyneet Sportin kolmen pisteen voittoon. Nyt on TPS:n viimeinen mahdollisuus tällä kaudella ottaa vaasalaisilta pisteitä. Sarjanousija on suorastaan pitänyt pilkkanaan kriiseissä rypenyttä Palloseuraa.

LA 13.9.2014 SPORT- TPS 4-1 (Immonen 1+1, Kivimäki 1+1, Peltola 0+2)
PE 31.10.2014 SPORT - TPS 5-1 (Bertrand 1+2, Fleury 2+0, Kokkala 1+1, Peltola 0+2)
TI 9.12.2014 TPS - SPORT 0-1 [yleisö 6674]
TO 15.1.2015 TPS - SPORT 4-5 [yleisö 5773] (Lasch 2+2, Gysbers 1+1, Seikola 0+2; Bertrand 2+1, Immonen 1+2)

OTTELUT: 0-0-4
PISTEET: 0-12
MAALIT: 6-15

Aiempi keskinäinen


Tammikuun puolivälissä pelatussa ottelussa Charles Bertrand vei Sportin johtoon napakalla laukauksella. TPS nousi kuitenkin kahden maalin johtoon toisessa erässä Ryan Laschin johdolla. Ottelun puolivälissä TPS menetti otteen pelistä, ja Sport teki lyhyen ajan sisään peräti kolme maalia ja siirtyi 4-3-johtoon. TPS punnersi vielä tasoihin, mutta Sport ohitti TPS-maalivahti Aleksandar Georgijevin vielä viidennenkin kerran. Ottelun jälkeen Sport-valmentaja Tomek Valtonen totesi joukkueensa pelanneen todella huonosti. TPS:stä jo potkut saanut Miika Elomo sai ottelun jälkeen kritiikkiä hitaasta reagoinnista - turkulaisten käskyttäjä ei käyttänyt aikalisää eikä ottanut nuorta venäläisvahtia vaihtoon.

Viimeiset viisi peliä

TPS on pelannut viime aikoina nousujohteisesti, ja onkin poistunut viiden viimeisen pelin jälkeen kolmesti kaukalosta voittajana. Sport puolestaan katkaisi kahdeksaan otteluun venyneen tappioputkensa perjantaina. TPS on pelannut viiden viimeisen pelin otannalla tiukkoja, vähämaalisia otteluita, kun vastaavasti Sportin peleissä verkot ovat olleet aavistuksen verran enemmän tötteröllä.

SAIPA - TPS 3-2
HPK - TPS 0-1 VL
TPS - ÄSSÄT 3-0
KALPA - TPS 2-1
ILVES - TPS 2-3 JA

TAPPARA - SPORT 5-2
KALPA - SPORT 2-0
SPORT - PELICANS 3-4
SPORT - HPK 0-4
LUKKO - SPORT 3-4 VL

Parhaat pistemiehet

TPS:n kokoonpano on muuttunut paljon sitten edellisen kohtaamisen. Joukkueen rungon muodostaneista pelaajista moni siirtyi ulkomaille ennen siirtorajaa. Joukkue on näyttänyt kaukalossa pirteämmältä, kun sieluttomasti pelanneet palkkasoturit ovat jättäneet Turun taakseen. Sportin runko on pysynyt pitkälti samana, joskin lähtijäpuolelta voidaan nostaa esiin nimet Matt Generous ja Damien Fleury. Joukkueiden kultakypäriä kantavat 18-vuotias Mikko Rantanen ja ex-TPS Bertrand. Listoissa mainittu pelaajat, joiden uskon olevan huomenna pelikunnossa ja kokoonpanossa.

Mikko Rantanen 6+14=20
Ilkka Pikkarainen 6+10=16
Steven Seigo 3+8=11
Marko Virtala 5+4=9
Tomáš Mojžíš 1+5=6

Charles Bertrand 12+28=40
Jarkko Immonen 8+16=24
Lassi Kokkala 9+11=20
Henrik Koivisto 4+13=17
Erik Riska 9+7=16

Santapaperiosasto

Molempien joukkueiden pelaajat ovat hallinneet jäähytilastoja. Isänniltä mainittakoon hyökkääjät Otto Karvinen (120 jäähyminuuttia), Ilkka Pikkarainen (89) ja Patrik Moisio (72). Vierasjoukkueelta kovimmat rystyset löytyvät Mike Brennanilta, jonka rangaistustilastoa koristavat kokonaiset 129 minuuttia. Mainituista pelaajista kannattaa kiinnittää huomiota eritoten Karvisen otteisiin. Huhut ovat vieneet TPS:n nelosketjun hyökkääjää ensi kaudeksi Vaasaan.

Maalivahdit

Perjantaina joukkueilleen voitot torjuivat Teemu Lassila sekä Ville Hostikka. Lassila saattaa jatkaa TPS:n maalilla myös Sportia vastaan. Vuoden 2011 maailmanmestari pelasi erinomaisen ottelun. Toisaalta myös Georgijev on ollut upeassa vireessä, joten maalivahtivalmentaja Fredrik Norrenalla on positiivinen ongelma pähkäiltävänään. Vaasalaisten maalille veikkaan Hannu Toivosta, joka oli Lukkoa vastaan huilivuorossa ex-TPS Hostikan torjuessa kaksi pistettä voittolaukauksilla.

Todennäköisesti sivussa

TPS: Tadas Kumeliauskas, Jakub Nakládal, Lauri Tukonen, Markus Seikola, Petteri Nummelin ja Niclas Lucenius.
Sport: Tomi Körkkö, Miko Malkamäki, Samuli Kivimäki ja Ville Leskinen.

Mitä tapahtui klo 23 jälkeen otteluketjun avausviestin kirjoittamisen ohessa?


Jaws söi hampurilaisen.

Ranskalaiset viivat turkulaisittain - Miksi hallille?

- Jarno Pikkarainen ja Kimmo Rintanen tekevät kotidebyyttinsä TPS-valmentajina
- Näe Mikko Rantanen Liigassa vielä kun voit
- Ex-KUBE Charles Bertrand
- TPS:n piristynyt peli-ilme ja hyvässä iskussa Ilvestä vastaan olleet nuoret: muiden muassa Oskari Siiki ja Elmeri Eronen
- Sportin riveissä viisi entistä TPS:n pelaajaa: Lassi Kokkala, Jarkko Hattunen, Mikko Pukka sekä Hostikka ja Bertrand
- TPS:n Mestis-hankinnat Ville-Vesa Vainiola ja Joonas Sammalmaa tekivät Ilvestä vastaan ensimmäiset maalinsa TPS-paidassa - jatkuuko vire?

Veikkaus lopputuloksesta

TPS ottaa vihdoin Sportista voiton. Ottelu päättyy kotijoukkueen eduksi 3-2. Maalinteossa onnistuvat turkulaisilta Mikko Rantanen, Steven Seigo ja Ville-Vesa Vainiola. Vaasalaisten molemmat maalit merkkauttaa nimiinsä Charles Bertrand.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Huh, huh! Olipa petusteellinen ja hyvä aloitus ketjulle...

Veikkaan todella sekavaa ja rikkonaista sähläämistä, josta ei läheltäpititilanteet tule puuttumaan.

Joko Piku vastaan myöntävästi kutsuun, vai tuuppaako taas jonkun sijaiskärsijän Suden suuhun?

Tepsukka tekee 1-2 maalia ja Spårt 2-3 maalia. Pisteet lähtee Waasaan!
 
"En edes muista, koska olen saanut edellis kerran Kankaanperältä poikittaista mailaa. Nyt voi kirjoittaa muistiin, että 5. Elokuuta sitä taas sain". - Lennu Petrell Pitsiturnauksessa, 2016 -

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
TPS tänään:

#84 Ilkka Pikkarainen - #71 Ville-Vesa Vainiola - #96 Mikko Rantanen
#46 Jasper Lindsten - #82 Alexander Ruuttu - #27 Marko Virtala
#44 Joonas Sammalmaa - #42 Elias Karvonen - #41 Oskari Siiki
#78 Patrik Moisio - #10 Otto Karvinen - #18 Julius Vähätalo

# 4 Tomas Mojzis - #33 Elmeri Eronen
#20 Niklas Friman - # 3 Petteri Nummelin
#26 Miro Keskitalo - #16 Steven Seigo
#77 David Nemecek

#30 Aleksander Georgiev
(#35 Teemu Lassila)

Petteri Nummelin ja Julius Vähätalo tekevät paluun kokoonpanoon. Tilaa on antanut Kalle Moisio ja lisäksi David Nemecek on saanut siirron takaisin seiskapakiksi. Maalilla aloittaa Georgiev ja eilinen veräjänvartija Lassila avaa vaihtoaition luukkua. Muutamia muitakin muutoksia on edelliseen ILV-matsiin nähden, mutta ne ovat lähinnä kosmeettisia - mm. Jasper Lindsten ja Marko Virtala ovat vaihtaneet laitoja kakkosketjussa.

Sportin maalilla tosiaan tänään Hannu Toivonen, josta odotin jo ketjun avauksessa olevan vähän enemmän juttua. Hän on nimittäin oikeasti muodostumassa TPS:n pelaajille varsinaiseksi peikoksi. Toivonen on seissyt Sportin maalilla kaikissa neljässä aiemmassa kohtaamisessa. TPS:n pelaajat ovat saaneet limpun vain kuusi kertaa hänen ohitseen. Simon Gysbers kahdesti, Ryan Lasch kahdesti sekä Jakub Nakladal ja Alexander Ruuttu kertaalleen. Nimistä jo näkee, että tänään kokoonpanossa aiemmista Toivosen ohittaneista on ainoastaan Ruuttu.

Hannu Toivonen vs. TPS kaudella 2014-15:
Rich (BB code):
13.09.2014 Hannu Toivonen  6+13+ 9= 28  28/ 29 =  96,55%
31.10.2014 Hannu Toivonen  23+ 7+ 9= 39  39/ 40 =  97,50%
09.12.2014 Hannu Toivonen  6+11+16= 33  33/ 33 = 100,00%
15.01.2015 Hannu Toivonen  12+12+15= 39  39/ 43 =  90,70%

      YHTEENSÄ     47+43+49=139  139/145 =  95,86%
 
Awaju ha topotop topotop miha hu Wells Fargo & co. Whishiha owa owa!
Aga!
BOMM!

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
Sportin maalilla tosiaan tänään Hannu Toivonen, josta odotin jo ketjun avauksessa olevan vähän enemmän juttua.
Ei sitä tiennyt kirjoitushetkellä, että päättääkö Valtonen jatkaa eilen voittaneella vahdilla vai ei - Hostikka kuuleman mukaan torjui voittolaukauksissa erittäin hyvin. Siksi vähän varovaisemmin tuli veskareista kirjoiteltua. Mielenkiintoista nähdä, jatkaako TPS:n Georgijev Denis Godla -tason otteita, vai taantuuko edellisen Sport-matsin tasolle.

Menen tänään paikan päälle kuikuilemaan matsia. Katsotaan, jos jotain raapusteltavaa tarttuisi hallilta matkaan.

Ja kiitokset vielä @Pat_LaFontaine kehuista avaukseen liittyen.
 

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
Toivottavasti ei, en millään jaksa uskoa TPS:n tekevän kuutta maalia.
Joukkueensa torjuminen pronssille ja MVP:ksi, joukkueensa parhaaksi pelaajaksi ja sarjan/turnauksen parhaaksi maalivahdiksi valitseminen olisi kova juttu myös Georgijevilta. Samaan kauteen vielä erinomainen KHL-debyytti Dinamo Moskovaa vastaan ja potentiaalinen NHL-varaus kesällä. ;)

Vakavasti ottaen, en näe mitään syytä huoleen maalivahtipelin suhteen. Siihen TPS ei tänään(kään) kaadu. Ja Denis Godla on hyvä jääkiekkomaalivahti, siinä missä Ilves on huono jääkiekkojoukkue (kts. eilisen otteluketjusta viestini, jos et tiedä).

Innolla matsiin katsastamaan piristynyttä menoa.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Täytyneepä käydä katsomassa miten Sportin luistin kulkee Liigassa ja mikä on naapurin uuden valmentajan ja muutamien uusien hankintojen nykyinen ilme joukkueessa? Panostakin on pelissä jonkun verran, kun jumbopaikalle ei kumpikaan joukkue haluaisi jäädä. Lisäksi Sport on antanut TPS:llä kyytiä aiemmissa kohtaamisissa tällä kaudella aika hyvin. Lisäksi tuolta santapaperiosastolta löytyy molemmista joukkueista sen verran karheaa tavaraa, että kipinöitä voi alkaa sinkoilemaan kovemmista kosketuksista.

Vainiola on ilmeisesti aika hyvin istunut tuonne ykköskentän keskelle. Roolitusten puolesta kenttä vaikuttaa varsin toimivalta. Pikkarainen painaa maalille ja Vainiola hakee syötöillään paljon Rantasta maalipaikoilta. Kokoa ja luisteluvoimaa myös kentällä riittää, joten miksei kombinaatio voisi toimia? Kokonaisuutena joukkueet näyttävät ainakin paperilla hyvin tasavertaisilta.
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Miksi Pesonen jatkaa? Oli eilen ihan turhake tarjoten mm. tuhannen taalan maalipaikan Lukolle. Huonontaa muuten hyvää ykkösketjua.
 
Yo Buddy. Still alive?

MENTALSPORT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Miksi Pesonen jatkaa? Oli eilen ihan turhake tarjoten mm. tuhannen taalan maalipaikan Lukolle. Huonontaa muuten hyvää ykkösketjua.
Tästä vahvasti samaa mieltä. Pessi teki lukko pelissä justiin saman tempun, mitä alkukaudella Luomala bluesia vastaan. Tämän seurauksena luti oli penkinpäässä loppumatsin ja seuraavista peleistä pois kokoonpanosta. No ehkä pesonen näyttää tänään jonku jäätävän ylänurkkavedon meille faneille malliks :) toki eipä siellä ollu varaakaan tiputtaa pesosta pois kokoonpanosta kun tarkkanen loukkaantu.
 

Boulerice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boogaard(R.I.P) ja Twist
Jaa-a.
Kiinnostavin matsi loppukaudella ja tätä tulee varmaan jonkin verran väijyttyä. Olisi ollut ilmaiset liput peliin, mutta en jaksanut raahautua hallille asti ihmettelemään vaan katsellaan sohvalta käsin tätä. Toisaalta ihan sama kumpi tämän voittaa kunhan peli on sirkushuveja täynnä ja laidat rytisee kunnolla.
 
Derek Boogaard 23.6.82-13.5.2011
Pens,Wild

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United
Joo jos Sport luuli hakevansa ilmaiset pisteet Turusta, niin vähän sääliksi käy vaasalaisten ajatuksenjuoksua. Tämä peli mukaan lukien TPS on viiden ottelun kuntopuntarissa neljäs ja Sport viimeinen.

Hyvä voitto Tepsille ja Pikkaraiselle!
 

Sundomstå

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Jaa-a. Mitä tähän sanoisi? Jätkät leijui Lukko-voiton myötä ja lievänä ennakkosuosikkina TPS:ää vastaan (neljä voittoa pistein 12-0) ajateltiin, että tääkin klaarataan, kun kerran Dufvan Lukkokin… Tomekilla työtä valmistaa joukkue, joka lähtee suosikkina peliin (vrt. Jokerit)? Toivonen ei pelaa enää Sportille?…Eka erä täysin lammasmaista, eksyksissä olevaa pskaa. Pulinat pois. Oikea voitti. Olemme ja kuulumme jumboksi.
PS. Upea avaus Jawsilta! Toivonen tais lukea Mr.Foxin prosentit ja sitten se olikin menoa…
Olette kyntäneet jo ihan tarpeeksi Molomon kanssa. Nyt meidän vuoro. V…ttaa...
 
"Totuus on se että rönnin ritareiden ansiosta annettiin pisteet hpK:lle tänäänkin, jatkuuko tämä peresily vouodesta toiseen siinpä otsikko osaaville."
Tiukkaa asiantuntemusta ja sujuvaa suomen kieltä Sportin palstalta joulukuussa 2019.

Sundomstå

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Jatkoajan raportista poimittua: "Nostan käteni pystyyn, ettei menty tänään aamujäälle herättelemään. Ei oltu valmiita ja TPS oli parempi. Se siitä, Sportin päävalmentaja Tomek Valtonen kommentoi."

En oo koskaan ymmärtänyt tätä selitystä: "Ei oltu valmiita peliin." Siis mitä v…ua? Pelin alkamisaika tiedetään jo about puoli vuotta ennen minuutilleen. Tämän pelin tärkeys on tiedetty jo n. kolme viikkoa sitten, kun sija 13/14 alkoi näyttää realistiselta. Ei vain voi perustella, ettei oltu valmiita. Tomek on vetänyt lehdistötilaisuudet ihan ok, mutta tämä häviö ja kommentti risovat.
 
"Totuus on se että rönnin ritareiden ansiosta annettiin pisteet hpK:lle tänäänkin, jatkuuko tämä peresily vouodesta toiseen siinpä otsikko osaaville."
Tiukkaa asiantuntemusta ja sujuvaa suomen kieltä Sportin palstalta joulukuussa 2019.

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tänään olisi ilmeisesti ollut syytä suunnata HK areenalle, ainakin koosteen perusteella TPS pelasi ennakkoluulottoman pirteästi, tätä näyttävät tukevat myös ottelun nähneiden kommentit. Mulle on ihan sama vaikka koko joukkue koostuisi B-junioreista, kunhan peli-ilme on taisteleva. Mukavahan tuolla noiden A-junnujen on painaa, suhteellisen paineettomassa tilassa pääsevät antamaan näyttöjä. Oliko tänään yhdeksän vai kymmenen A-junnua kokoonpanossa, ihan helvetisti joka tapauksessa. Mieluummin noita logolle pelaavia silti katselee, kuin isolla rahalla hankittuja suoraselkiä.

Georgiev otti Liigan tilastojen mukaan 26 torjuntaa, hyvä hyvä. Eihän tätä(kään) kaveria pitänyt tuoda vielä tällä kaudella edustukseen, mutta tilanne on mikä on ja luulen, että Alexandar ei pistä vastuuta ollenkaan pahakseen. Mitäs vielä... Alexander Ruuttu taiteili sellaisen soolomaalin, että ei ole Turussa hetkeen nähty. Palloseura on jälleen kontannut lähes koko kauden, joten tuollaisista kikoista tulee ottaa kaikki mahdollinen ilo irti.
 
"People who knew hockey and Finland spoke about Urpo Ylönen the way Jedis would talk about Yoda or Obi-Wan Kenobi"

Boulerice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boogaard(R.I.P) ja Twist
Sellainen peli.
Ihan viihdyttävää lätkää lauantai illan ratoksi. Pari hyvää niittiä oli ottelussa ja taklattiinpa myös yksi sportin ukko laidan yli niin että heilahti.
 
Derek Boogaard 23.6.82-13.5.2011
Pens,Wild

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
Menen tänään paikan päälle kuikuilemaan matsia. Katsotaan, jos jotain raapusteltavaa tarttuisi hallilta matkaan.
Ja tarttuihan sieltä.

PS. Upea avaus Jawsilta!
Kiitokset!

Tänään olisi ilmeisesti ollut syytä suunnata HK areenalle, ainakin koosteen perusteella TPS pelasi ennakkoluulottoman pirteästi, tätä näyttävät tukevat myös ottelun nähneiden kommentit.
Oli kyllä todella hyvä peli. Olisi tosiaan kannattanut tulla paikalle!

Mitäs vielä... Alexander Ruuttu taiteili sellaisen soolomaalin, että ei ole Turussa hetkeen nähty. Palloseura on jälleen kontannut lähes koko kauden, joten tuollaisista kikoista tulee ottaa kaikki mahdollinen ilo irti.
Jos joku on missannut, kävin jututtamassa Ruuttua taiston tauottua:

http://www.jatkoaika.com/Haastattelu/tpsn-ruuttu-vaatimattomana-upeasta-maalistaan-aivopieru/165184

Oli todella mukava päästä tekemään elämän ensimmäistä haastattelua. Palautetta saa toki halutessaan antaa. TPS-Blues -raportin ohella ensimmäisiä tuotoksiani verkkolehteen.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Selvä voitto naapurille. Suurin ero mielestäni eilen löytyi tolppien välistä, Toivonen oli todella epävarman oloinen Sport maalissa eikä Hostikka myöskään ihmeenpiä esittänyt. TPS maalissa Georgiev oli huomattavasti varmepi, joskin hänkin hieman hätäili välillä, kun Sport sai myllyjä päälle TPS päätyyn. Erikoistilanteissa oli myös eroa. TPS onnistui tekemään kaksi maalia ylivoimalla ja Vainiolan kenttä onnistui molemmilla kerroilla. Sportin ylivoimat olivat aika tehottoman oloisia ja niistä puuttui paljolti kunnon kuviot ja tehokas viimeistely.

Pelin kaksi ensimmäistä erää olivat TPS näytöstä ja Sport oli suorastaan paineessa, mutta lopussa osat kääntyivät Sportin saatua onnistumisen alivoimalla ja päässtyä parin maalin päähän isku etäisyydelle. Sport sai useita hyviä myllytyksiä TPS päätyyn, mutta ratkaisupaikoilla viimeistelystä puutui terä. Pelin näkyvin hahmo oli Mikko Rantanen. Erittäin vaarallisen oloinen 1-1 tilanteissa jatkuvasti ja pienestä oli kiinni, ettei olisi enemmänkin tehoja saanut.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy