Jatkuu vieläkin vähän off-topic, mutta kuitenkin kyseessä oleva matsi on oikein hyvä esimerkki, joten menköön täällä.
@Moderaattorit voivat varmaankin siirtää parempaan paikkaan, jos näkevät aiheelliseksi. Eli mielestäni jokkueen, joka on täynnä "riekkisiä", on "pakko" perustaa pelinsä vahvaan kiekon hallintaan. Tämän ajatuksen perustan siihen, että tehokkaat maalintekijät, kuten Ilves lauantaina, tarvitsevat vähemmän paikkoja onnistuakseen, ja kääntäen taas ei-niin-tehokkaat, kuten HPK lauantaina, tarvitsevat enemään paikkoja. Tästä kun ajatusta jatketaan, on mielestäni (tässä tapauksessa HPK:n)joukkueen kannalta parempi tilanne, jos pitkässä juoksussa pelit noudattavat samaa kaavaa, jossa oma joukkue luo A1-luokan maalipaikkoja (kahteen erään) 6 kappaletta, hyödyntäen yhden (16,7 %), ja vastustaja (tässä tapauksessa lauantain Ilves) luo samaan aikaan A1-luokan maalipaikkoja 3 kappaletta, hyöndyntäen myöskin yhden (33,3 %). Tässä tapauksessa jos tarkasetelu ulotetaan 12 erään, eli neljään otteluun samoilla attribuuteilla olisivat lukemat 6/36 ja 6/18. Tämän jälkeen tarkastelen varsinaisesti maalinteon tehokkuutta, jota on mielestäni helpompi hienosäätää, joko nykyisten pelaajien parantuneella tekemisellä tai mahdollisella yksittäisellä hankinnalla. Jos esimerkkijoukkue 1 saa parannettua tehokkuutensa 20 %-tasolle, joka edellenkin on huono lukema A1-luokan maalipaikossa, on tuloksena 7,2/36 vastustajan 6/36 vastaan.
Jos kuitenkin esimerkkijoukkue 1 vaihtaa pelitapansa puolustuvoittoisempaan "Pantsearvosnaturalhoki"-tyyliin ja ei käytännössä luo A1-maalipaikkoja, vaan saa niitä vahingossa 1 kpl/erä, tarvitaan tuolla 20 % viisi erää ensimmäisen maalin syntymiseen. Vastavuoroisesti esimerkkivastustajan tehokkuutta saataneen puolustamalla pienennettyä 25% keskitasoon A1-paikoissa, mutta kiekonhallinnan siirtyessä olettaisin, että paikkojen määräkin vastustajalla kasvaa vaikka kahteen erään 4 kappaleeseen, jolloin viiden erän tarkasteluväliilä tulisi 2,5 maalia omiin ja vaikka paikat eivät lisääntyisikään tulisi 1,85 maalia omiin. Oletetaan, että puolustaminen on huikeaa ja naapuri ei saa kuin saman määrä paikkoja kun itse, 1/erä, tulee silti pitkässä juoksussa pasuunaan.
Tämän takia en osaa itse olla niin negatiivisella mielellä pelistä, jossa (hyviäkin) maalipaikkoja luodaan vastustajaa selvästi enemmän. Toki voi olla, että suuretkaan maalipaikkalukemat eivät liian puukätisellä joukkueella tuo voittoja, mutta todennäköisempää se on.