Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Sarjassa kolmantena oleva KalPa kohtaa tänään Äijänsuolla sarjassa toiseksi viimeisenä olevan Lukon. Vierailija on pelannut alkukauden varmasti paremmin kuin kukaan Kuopion ulkopuolella odotti, kun taas vastaavasti Lukon alkukausi on ollut hankalampi kuin reilusti muuttuneelta joukkueelta ehkä odotettiinkaan. Piste-eroa joukkueiden välille on tällä hetkellä kertynyt 12 pinnaa, Lukko 7 ja KalPa 19.

En ole KalPan pelejä nähnyt yhtään tällä kaudella joten en tiedä pelaako joukkue vielä sitä tuttua Pekka Virran kiekkoa, mutta ilmeisesti. Sen tiedän että Keräsen Janne vie kultakypäränä joukkuetta eteenpäin ja maalin suun tilkitsee tuttuun tapaan Eero Kilpeläinen, mutta eiköhän porukka tämän illan aikana jo paremmin tule tutuksi. KalPan kannattajat kertokoot joukkueestaan enemmän jo vaikka ennen sitä.

Lukosta riittäisi tarinaa enemmänkin. Kuten sanottu, alkukausi on ollut hankala. Lukko pelaa ihan hyvin periaatteessa mutta kiekkoa ei vaan saada paikoista maaliin, ja sitten kun puolustuksessa tulee karmeita virheitä eikä maalivahtipeli ole todellakaan sitä mihin Lukossa on viimeisten 10 kauden aikana totuttu, niin omissa soi melkeinpä jokaisesta vastustajan saamasta tilanteesta. Onhan tuo puolustus paljon parantanut otteitaan ihan niistä alkukierrosten peleistä, se on myönnettävä saman tien.

Esimerkiksi torstaina Tapparaa vastaan Lukko hallitsi peliä ainakin sen 30-35 minuuttia ja rakensi sinä aikana tekopaikkoja enemmän kuin Tappara koko pelin aikana, mutta niin vaan kävi että varmistelu kostautui ja Tappara tuli ensin rinnalle ja kalkkiviivoilla ohi. Peli oli ihan hyvää jääkiekkoa, ei siinä mitään mutta se nyt askarruttaa että pystyykö Lukko KalPaa vastaan samalla tavalla viemään peliä, vai tuleeko kotikaukalosta paineita ja KalPa nakuttaa jonkun 0-5-tyylisen vierasvoiton? Taannoin Pelicans-pelissähän kävi näin, alla oli mukamas vapauttava vierasvoitto Hämeenlinnasta (joskin HPK:n maalivahtien suosiollisella avustuksella), mutta seuraavassa pelissä kotona vedettiin matsi alta kaiken arvostelun.

Antti Karjalainen pelasi torstaina Tampereella ja päästi vain kaksi maalia, eikä kumpaakaan voi hänen piikkiinsä pistää, mutta tietynlainen epävarmuus Karjalaisen pelaamisesta paistaa. Ja Kaapo Kähkösellä on vähän samaa vikaa, viime lauantaina Ässiä vastaan ei ollut ensin avauserässä mitään hätää mutta sitten toisessa erässä meni kolme maalia taakse ja kaikki veskarin piikkiin. Periaatteessa Karjalainen pelasi niin hyvin torstaina, että hänen voisi antaa jatkaa maalilla, mutta eiköhän se tänään ole Kaapon vuoro taas.

Janne Niskala loukkaantui jo alkukierroksilla ja tiistaina kävi ilmi että leikkaus on edessä, vaikka Nikke oli siihen asti sinnikkäästi pelannutkin. Leikkaus tehtiin keskiviikkona ja pelikunnossa Janne on joskus tammikuun puolivälissä. Ilmari Pitkänen loukkasi kätensä imeisesti Ässiä vastaan viime lauantaina, ja on sivussa viisi viikkoa, ja kestopotilas Lauri Tukosenkaan pelikunnosta tänään ei ole mitään takeita. Late on nyt huilannut kaksi peliä (Liigassa, CHL:ää en edellenkään vittuilun vuoksi laske miksikään), ja häntä Lukko kyllä kipeästi kaipaisi takaisin, mitä pikimmin sen parempi. Myös Aaron Gagnonin jumi maalipaikoissa on ongelma, jokohan tänään aukeaisi ketsuppipullo ja apina tippuisi selästä?

Ei nyt kaikki Lukkoon liittyvä sentään ihan paskaa ole, sillä Aleksi Saarela pelasi torstaina ensimmäisen pelinsä tällä kaudella ja vaikkei läpiajosta maalia saanutkaan niin pelasi mielestäni ihan hyvin ja toi uutta puhtia Lukon hyökkäykseen. Nyt on edessä ensimmäinen kotipeli ja juuri numeroon 87 kohdistuvat kaikkien katseet ja odotukset. Niinikään jo pitkin kautta kehutut nuoret kuten Toni Suuronen, Roni Sevänen ja Aaro Vidgren sekä ranskalaissentteri Valentin Claireaux ovat pelanneet erinomaisen hyvin.

En mä nyt tässä enempää osaa runoilla. Kotivoittoa, nykyään kovin harvinaista kotivoittoa tosiaan kaivataan ja kyllähän tässä kaikenmaailman vaatimukset valmentajan potkuista ainakin hiljenisivät hetkeksi jos sellainen tänään tulisi.

Perhepeli Äijänsuolla alkaa tuttuun aikaan 17.00.
 
Lihava ei ole kenkään ihminen, vain toinen on laihempi toista.

ilman sukkia

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Paperilla aiempia vuosia nimettömämmät kohtaavat. Keränen on KalPassa ison roolin myötä noussut pisteiden makuun. Lisäksi uusia ukkoja/poikia on saatu ajettua mukavasti sisään kun voittoja on tullut ja kovimman kärjen loukkaantumisilta on säästytty. Ylivoima on yksittäinen osa-alue jota on parannettu viime kaudesta.
Alkukauden perusteella voisi kuvitella että Dufvaton lukko aukeaa helpostikkin. Vai näkyykö ettei maalissa ole sarjan parasta maalivahtia?
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Lukko tänään:

Mv: Karjalainen (Kähkönen)

I: Virtanen-Seigo; Vahalahti-Gagnon-Liedes
II: Sevänen-Mäkinen; Koivisto-Saarela-Antonen
III: Ventelä-Ahonen; Lähteenmäki-Tiivola-Vidgren
IV: Suuronen-Claireaux-Niemelä
(13. hyökkääjä Koivistoinen)

Ei mitään yllätyksiä. Tukonen ei edelleenkään pysty pelaamaan, mutta sitä hiukan ihmettelen että Riikola on ilmeisesti pysyvästi pudotettu Mestikseen. Jos valmentaja oisin niin ehkä pistäisin hänet tohon Ventelän paikalle mutta olkoon nyt sitten noin. Ja kun avausviestissä kehuin noita onnistujia niin valitettavasti unohdin mainita Peter Tiivolan. Hän on ollut alkukauden paras hyökkääjä Lukossa.

KalPa tänään:

Mv: Kilpeläinen (Godla)

I: Timonen-Lyytinen; Keränen-Rissanen-Ruuttu
II: Mikkola-Lukka; Jokinen-Sebok-Mankinen
III: Riikola-Leskinen; Mutanen-Myttynen-Junnila
IV: Nikko-Pitkänen-Nuutinen
(Piipponen)

Tuomarit: Jukka-Pekka Koistinen-Jussi Leppänen (Joona Elonen-Ari Järvi)

Lienee ihan uusi tuttavuus tuo Koistinen, ainakin Äijänsuolla.
 
Lihava ei ole kenkään ihminen, vain toinen on laihempi toista.

Spuddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, littipeukku IPK:lle, KuPS
En ole KalPan pelejä nähnyt yhtään tällä kaudella joten en tiedä pelaako joukkue vielä sitä tuttua Pekka Virran kiekkoa, mutta ilmeisesti. Sen tiedän että Keräsen Janne vie kultakypäränä joukkuetta eteenpäin ja maalin suun tilkitsee tuttuun tapaan Eero Kilpeläinen, mutta eiköhän porukka tämän illan aikana jo paremmin tule tutuksi. KalPan kannattajat kertokoot joukkueestaan enemmän jo vaikka ennen sitä.
Moni on ollut näkevinään huomattavaa suoraviivaistamista pelitavassa entiseen unikiekkoon verrattuna, mutta kauneushan on katsojan silmässä. Etenkin vierasotteluissa on KalPalla ollut hieman vaikeampaa ja pelitapa on silloin luonnollisesti nojannut enemmän puolustukseen. KalPa kun puolustaa, niin sehän tapahtuu myös kiekollisena, joten silloin saatetaan nähdä tiputuksia omiin vielä vastustajan sinisen tuntumastakin.

Yksi varma asia mikä on muuttunut tälle kaudelle on, että KalPa on huomattavasti fyysisempi joukkue ja valmis kamppailupelaamiseen. Fyysisyydellä en nyt tarkoita mitään likaisia poikkareita tai nenän niistoa tilanteen jälkeen, vaan kun kiekosta pelataan, niin silloin laitetaan kroppaa likoon ja väännetään sen minkä kropasta lähtee.

Katsotaan miten illan ottelu etenee, ja olisi toki kiva kuulla ulkopuolisen arvio illan ottelun jälkeen. Varsinkin jos mielikuvat ovat vielä viime kauden KalPassa niin vertailun luulisi olevan helppoa.
 

tulikaste

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Tero Lehterä
Liedes tekee ainakin yhden maalin.
 
Hitaat lähdöt ja äärimmäisyyteen asti viety kiekkokontrolli ovat myrkkyä katsojille ja saattavat saada myös vastustajan pelaajat hermoromahduksen partaalle.

Rommeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Pale Knuckles - EASHL
Lukon henkinen jumi on tällä hetkellä käsittämätöntä tasoa. Mikään ei nyt vaan onnistu. Ykköskorin miehet alisuorittavat nyt karmealla tavalla ja Sami Lähteenmäen paikka ei todellakaan ole liigajoukkueen kärkiketjuissa.

Onnea Kalpa.
 
Raumalainen rämehomo ©Crapbag
Suosikkijoukkue
KalPa
Niin vaan KalPa kairasi voiton vaikka aika selvästi näkyi että energiat oli aikas vähissä rankan reissun vuoksi. Kilpeläinen taas voitti selvästi virkaveljen toisessa päässä ja pitkälti sen turvin Kalevalle 3 pistettä. Ja Lyytinen teki maalin, kaikenlaista.

Edit: Ihmettelen miten huonosti Lukolla on organisoitu hidas lähtö kun vastustaja pistää sumpun pystyyn keskialueelle. Vauhtieroja ei haeta ollenkaan, vaan alin pakki kuskaa kiekkoa ja jos risuaidan läpi päästään, viskataan kiekko päätyyn ja siesovilta jaloilta lähtevät hyökkääjät ei ennätä karvaamaan kunnolla.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Lukon henkinen jumi on tällä hetkellä käsittämätöntä tasoa. Mikään ei nyt vaan onnistu. Ykköskorin miehet alisuorittavat nyt karmealla tavalla ja Sami Lähteenmäen paikka ei todellakaan ole liigajoukkueen kärkiketjuissa.

Onnea Kalpa.
Kyllähän tuo oli taas KalPan hallussa aikalailla peli, kunnes koitti se 3 erä ja paskat housussa taas. Ihme kyllä nuo johdot kestetään ja voittojakin on nyt napsunut. Olihan tuossa toki Lukollakin paikkansa, mutta Kilpi oli tän'än loistava ja tuuriakin mukana. Paha on Lukon tilanne ja joko alkaa koutsin palli heilua, kirjaimellisesti?

Itsekkin Lähteenmäkeä olen seuraillut tuon yhden kauden ihmeen takia. Joko on Lukossa pasmat sekaisin tai sitten menee vaan sarjaan Makkonen, mikäs tää toinen nyt olikaa joka paukutti 26 maalia ja sit ei mihinkään mut kumminkin. Melkoinen tasonlasku kyllä ollut ja Lukossa ei ole lähtenyt ei yhtään

Rissaselta ja Jokiselta kyllä melkoisen komea maali. Lyytinen ihme kyllä osui tolppien väliin kerrankin ja meni jopa maaliin. Mutta ehkä enemmän tuosta syyttäisin Lukon huonointa pelaajaa eli maalivahti Karjalaista. Ei tarttunut tänään edes helpot kiekot räpylään vaan koko ajan pomppi riparia sun muuta ja maalitkin meni suhkot helpolla sisään
 
Joka toiselle kuoppaa kaivaa. Joka toiselle ei.

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Periaatteessa Lukolla oli nytkin ihan riittävästi maalitenkopaikkoja pelin voittamiseen, mutta kun onnistumisia ei ole tullut niin tuska on kova jo pelin alusta alkaen ja koko ajan kovemmaksi tulee kun päätä taotaan seinään. Ja vaikkei Antti Karjalaista tappiosta syyttää voi kun hyökkääjät eivät toisessa päädyssä saa mistään sisään, niin kyllähän se on valitettava tosiasia että joka pelissä Lukko on vastustajaa perässä maalivahtipelissä. Nytkin ainakin katsomoon näytti tuo KalPan kolmas maali kohtalaisen helposti menneeltä, tiedä sitten oliko se sitä.

Jos oikein kauheasti jossitellaan, niin pari tolppaakin Lukolla oli, kaksi sekuntia ennen toista erätaukoa ja sitten kolmannessa erässä 1-3-tilanteessa. Mutta niin oli KalPallakin samalla tavalla pari tolppaa. Että ei tuostakaan loppujen lopuksi paljon lohtua irtoa.

En mä tiedä millä tavalla tuon tuskan saisi helpottamaan. Semmonen voisi olla että Aleksi Saarela pelaisi jo tiistaina Jyväskylässä alusta saakka Gagnonin ja Vahalahden kanssa. Ja tietysti Tukosen paluu mahdollisimman pian olisi suotavaa, erätauoilla äijää haastateltiin Ylätorilla eikä kävelystä ainakaan voinut päätellä mikä paikka tällä kertaa on kipeänä.

KalPasta sen verran että kyllä heidän pelinsä nyt vaikuttaa ensimmäistä kertaa tällä kaudella sitä katsovalle paljon suoraviivaisemmalta kuin aiemmin. Pelaajista Kilpeläinen oli maalillaan hyvä, ja puolustuksesta pisti silmään nuorten maailmanmestaripakki Niko Mikkola. Poika on iso kuin mikä ja pelaa helvetin kovaa peliä, ei Lukossa ole yhtään pakkia joka tuollaiseen peliin pystyisi, tai jos pystyykin niin ei ainakaan kukaan pelaa.
 
Lihava ei ole kenkään ihminen, vain toinen on laihempi toista.

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
puolustuksesta pisti silmään nuorten maailmanmestaripakki Niko Mikkola. Poika on iso kuin mikä ja pelaa helvetin kovaa peliä
Erittäin hyvä huomio ja Mikkola on kehittynyt todella reippaasti viime vuodesta, mikä tietenkin tuossa iässä odotettua ja suotavaa onkin. Pituuttahan pojalla on ollut jo ennenkin, mutta luistelu ei ole enää bambimaisen horjuvaa ja voimaa ja röyhkeyttä on tullut lisää.

Jussi Timoselle voisi pelin sisu-laastari -palkinnon. Turussa tuli naamaan kesken pelin varmasti useampiakymmeniä tikkejä kiekon osumasta ja taisi silmäkin mennä mustaksi. Silloin kapteeni palasi laatikkoon ja nyt veti akvaario päässä koko pelin, vaikka varmasti naama on kipeä.
 
”En ole koskaan väittänyt, että kaikki konservatiivit olisivat typeryksiä. Sen sijaan kaikki typerykset ovat konservatiiveja.” - John Stuart Mill
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy