La 14.3.2015 HIFK - Ilves (1. Lomarengas -kierros)

  • 12 863
  • 81

ilu

Jäsen
- -Toki Törmänen jättää tuossa mainitsematta ne useat tilanteet, joissa tuomarit suosivat IFK:ta, - -

Ei tämän ottelun puitteissa voi sanoa tuomariston suosivan ainakaan HIFK:ta, päinvastoin. Kolme tilannetta meni ottelussa tuomaristolta selkeästi väärin: Nykoppiin kohdistunut polvitaklaus, Tyrväisen törkeä poikittainen Luttisen niskaan pelikatkolla sekä Söderholmin pelin viivyttämis -jäähy.
 

Artsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Entäs teidän kultakuuppa. Tuli hyppäämällä ja vauhdilla samaan kasaan. Ihan yhtä selvä rangaistuksen paikka kuin Tyrväisellekin.
 

Myyntimies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Turha syyttää tuomareita toisen suosimisesta. Tasan meni virheelliset vihellykset. IFK oli selkeästi Ipaa edellä ylivoimassa, mikä ratkaisi pelin. Mutta se, mikä häiritsee tuomaritoiminnassa, on sen linjattomuus.Tehkää niitä yksittäisiä mokia vaan, ei niille mitään voi, mutta älkää helvetissä muuttako linjaa A:sta Ö:hön kesken peliä!
 

ilu

Jäsen
Entäs teidän kultakuuppa. Tuli hyppäämällä ja vauhdilla samaan kasaan. Ihan yhtä selvä rangaistuksen paikka kuin Tyrväisellekin.

Aika moni sinne tilanteeseen Tyrväisen perässä toki meni, ehkä kaikille olisi voinut sitten Ilves-fanien mieliksi kakkosen viheltää. Tyrväinen kuitenkin selvisi ulosajon arvoisesta teostaan kuin koira veräjästä.
 

Skeleton Crew

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, PHI, BMG
Entäs teidän kultakuuppa. Tuli hyppäämällä ja vauhdilla samaan kasaan. Ihan yhtä selvä rangaistuksen paikka kuin Tyrväisellekin.
Luttinen ajaa päähän
Tyväinen ajaa päähän
Zaborsky...tönäisee olkapäähän?

Olihan siinä ilmaa, mutta enemmän näytti WWE:n ohjelmalta kuin vahingoittamisyritykseltä
 

Pika1

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Jahas... mennyt tämä otteluketju sitten "teidän pelaajat pelaa enempi sikaa ku meiän pelaajat ja on tuomarien suosikkeja" -poruksi.
Olipa viihdyttävä peli, kiitos molemmille joukkueille!
Lampaaperseitä ei tarvitse jakaa, leijonalärviä Ilveksestä Maralle ja Ifk:sta työmyyrä Raskille.
Toivottavasti mitään vakavia loukkaantumisia ei tapahtunut. Tyrväisen kannattaa ihan inasen rauhoittaa peliään, koska on kentällä arvokas jätkä.
Huomenna saattaa paukkua aika kovaa, kuin joukkueenjohtoa myöten agitoidaan jo :D
 

Artsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kiitos avusta! Huomiseen. Toivottavasti tulee hyvä ja viihdyttävä peli.
Varmasti tulee. Kuten TV-kommentaattorit sanoivat tänään, niin tuollaisia pelejä ei kannata jättää katsomatta. Terve tuloa Tampereelle, eikä rantapalloja kannata turhaan mukanaan kanniskella :)
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Vituttaa, että Ilves ei voittanut ihan sen takia että voisi avautua noista tuomareista enemmänkin. Sekottivat peliä ihan käsittämättömillä jäähyillä. Ja molemmin puolin. Tyrväisen taklauksesta ei mielestäni olisi pitänyt jäähyä antaa ollenkaan, Zalellle helppo jäähy verrattuna muuhun linjaan, Söderholmille jäähy kiekon heittämisestä katsomoon, jota ei olisi pitänyt tulla jne jne. Ihan loistavaa peliä molemmilta joukkueilta, mutta tuomarit ei ollut lähelläkään samaa tasoa joukkueiden kanssa. Menkää kotiinne pilaamasta peliä.

Mutta itse pelistä. Vaikka kuinka haluan uskoa toisin, niin IFK oli juuri tuon maalin verran edellä. Varsinkin toinen erä oli ihan täysin IFK:n ja luvut mairitteli Ilvestä. Onneksi joukkue kuitenkin jaksoi painaa ja kolmannessa erässä sai ihan kohtuullisen takaa-ajon aikaan. Tyrväistä olisi tarvittu kipeästi vikalla kympillä, mutta tuomarit ratkaisi toisin.

Oli miten oli, huomenna uusiks. Kiekon kanssa rohkeempaa peliä hyökkäyspäässä ja äijää maalille niin ettei Lankinen näe laukaustakaan. Nyt tuli liikaa marjoja.

Onnea IFK:lle ensimmäisestä kiinnityksestä. Huomenna toivottavasti toisin.

PS. Micke-Max on kyllä semmonen peluri, että on vaikea ottaa tosissaan. Hyvinhän se taklaa ja raastaa, suukin käy joka tilanteessa, mutta kun poika näyttää sellaiselta kultakutrilta, joka käy viikonloppuisin vähän pujehtimassa vanhempien kanssa ja syö raikkaassa meri-ilmassa kaviaaria, niin ei sitä voi ottaa tosissaan. No, ehkä kaverista kasvaa vielä uusi Petrell muutaman vuoden sisään.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Varsin erikoista Törmäsen itkut tuomareista, jos jompikumpi niistä kärsi, niin se oli Ilves. Jännä homma muuten, tuppaavat pirkanmaalaisseurat usein kärsimään vääryyttä.

Tyrväisen taklauksessa olennaista ei ole se, mihin taklaus osuu (rinnan kautta leukaan), vaan se, että ykkössentterin lanaus ei aiheuta mitään reaktioita IFK-leiristä Tyrväisen suuntaan. Varmaan mitä tahansa muuta joukkuetta, jopa Kärppiä tai KalPaa, vastaan olisi Tyrväiselle ollut tuon tilanteen jälkeen luvassa nyrkkihippaset. Tämän kevätkauden aikana on muuten meikäläisen arvostus noussut tätä vanhempaa Tyrväistä kohtaan, alkanut keskittyä hiukan enemmän tuohon jääkiekon pelaamiseen. Jokereissa oli ihan sietämätön jätkä, mutta nyt näyttäisi oppineen jotain kiekon kanssa touhuamisesta Liiga-tasolla.

IFK oli eilen omalla tasollaan, Ilves veti jonkin verran alakanttiin, ja näin ollen jäi harmillisesti ryöstö hakematta. Toki Tapparan kannalta soisi mielellään IFK:n tämän sarjan vievän, mutta sellaiseen ihmeeseen en oikein jaksa uskoa.
 
Suosikkijoukkue
Ilves, Edmonton
Olisi ollut erinomainen pleijarivääntö, jos kaukalossa olisi ollut tuomareita - nyt siellä oli neljä pelleä, joten viihdearvo tippui hyvään.

Itse en jaksa itkeä seeproista sen enempää. Vetivät vituiksi ja pahasti. Toivottavasti vastaavaa ei nähdä enää. Eivät he kuitenkaan ottelua ratkaisseet. Ilveksen erikoistilannepelaaminen on edelleen heikkoa. Varsinkin ylivoima ihan paskaa. IFK sai yv:llä kuvion kuntoon voitetun aloituksen jälkeen n. viidessä sekunnissa. Ilves sai koko pelin aikaan yv-ryhmitelmän rauhoitettua ehkä kolme kertaa kuosiin. Lisäksi varsinkin kahdessa ekassa erässä IFK vei aloitukset todella selkeästi.

Korpisalo jätti sen helpon maalin päästämättä ja saakin puhtaat paperit. Lankinen pääsi liian helpolla. Lopussa Mustosella oli tontti viedä peli jatkoajalle, kun sai Lanksien jo pihalle tilanteesta, mutta kiekko ei pysynyt poika paran lavassa ja se siitä.

Ottelun fyysisys oli positiivinen yllätys. Ei todellakaan mitään muniin puhaltelua vaan tunnetta todella oli pelissä.

Huomenna sitten on varsin selkeä tilanne; voitto tai loma alkaa. Ilveksen pitäisi pystyä pelaamaan parempaa kiekollista peliä ja pyörittämään rulettia IFK:n päädyssä. Tänään tällaista ei nähty käytännössä ollenkaan. Sen sijaan IFK järjesti useammankin linkouksen Ilves-kentälliselle ja tällaisen päätteeksi tuli myös ottelun voittomaali.

Sandell oli muuten tänään jo ilmeisesti sairaslomalla, joten turha miestä on väkisin raahata huomenna kehiin. Sointu ykkösen laitaan.
 

ADX_03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Tampa Bay Lightning
Hyvä vääntö oli ja toivotaan, että huomenna jatkuu samanlainen meininki. Tämä Hifkin maalivahti ei kyllä vakuuttanut ainakaan meikäläistä sillä kiekot vaikutti putoilevan vähän väliä. Enemmän vetoja niin eiköhän Lankisesta seula muutu Hakametsän kirkossa.
 
PS. Micke-Max on kyllä semmonen peluri, että on vaikea ottaa tosissaan. Hyvinhän se taklaa ja raastaa, suukin käy joka tilanteessa, mutta kun poika näyttää sellaiselta kultakutrilta, joka käy viikonloppuisin vähän pujehtimassa vanhempien kanssa ja syö raikkaassa meri-ilmassa kaviaaria, niin ei sitä voi ottaa tosissaan. No, ehkä kaverista kasvaa vielä uusi Petrell muutaman vuoden sisään.

Olen tästä samaa mieltä ja aina vaan jaksaa ihmetellä, miten vastustaja toisensa perään ottaa kaverin niin tosissaan. Luulisi, että lähinnä naurattaisi.

Tuomareista täällä onkin ollut puhetta ja oma mielipide on tiivistettynä paskaa. Meni molempiin suuntiin tuomioita enemmän tuomioita väärin, kuin oikein. Illan naurettavimmat jäähyt olivat Söden pelin viivytys (miten ei neljä miestä näe?) ja Tyrväisen huitomisjäähy. Joo, Leinolla meni maila rikki, mutta huitaisi itse vastaan. Zalewskin poikkari ei ollut ainakaan tähän ajankohtaan sopiva jäähy. Ok, poikkari oli, mutta noita tuuppaisuja näkee 10 kertaa pelissä ja viimeisellä kympillä tuosta olisi viittoiltu kaveri vain ylös. Kumpikin tuomituista kympeistä oli oikein.

Pelissä parempi voitti, HIFK loi läpi ottelun enemmän paikkoja, hallitsi kiekkoa ja sai enemmän laukauksia aikaan. Suuri kiitos molemmille joukkueille, kauden top3 viihdyttävin peli HIFK:n osalta heittämällä.
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Olen tottunut pitämään Ilveksen tänne kirjoittavia fiksuina, nyt osalla on mopo täysin karannut, liityen jäähyihin. Jokainen näkee, kuinka nuo jäähyt tuolla menevät, jos vain osaa hiukan käyttää malttia, tapaus Tyrväinen esim., jossa taklaus osuu selvääkin selvemmin päähän. Toivottavasti peli pysyisi jollain tapaa jatkossa tuomareiden hallinassa, koska tästä sarjasta alkaa parin kaverin vuoksi mahdollisuus saada ylilyöntien sarja, mikä ei palvele jatkoon menevää joukkuetta. Kovaa voi pelata, mutta hakemalla jatkuvasti vastustajan vahingoittamista ei kuulu lajin henkeen.
 
tapaus Tyrväinen esim., jossa taklaus osuu selvääkin selvemmin päähän.

No kyllä se aika shokkina tulee, kun tässä iässä oppii, että ihmisen pää sijaitsee jossain ihan muualla kuin missä olen kymmeniä vuosia kuvitellut sen sijaitsevan. Mutta nyt vihdoin tiedän, että pää ei olekaan se osa ihmistä, joka sijaitsee kaulan ja niskan yläpuolella. Tämän opin eilisen pelin myötä.

Toivottavasti HIFK petraa eilisestä selvästi puolivälierissä, sillä tuolla pelillä tappuraa tuskin tiputetaan, ja olisi meidän tamperelaisten näkökulmasta oikein mukavaa, jos porkkanoiden kesäloma alkaisi mahdollisimman varhain.
 
Tyrväisen taklauksessa olennaista ei ole se, mihin taklaus osuu (rinnan kautta leukaan),

RULE 124 – CHECKING TO THE HEAD OR NECK

vi. If the primary force of a blow is initially to the body area and then contact slides up to the head or neck area, a penalty for checking to the head or neck will not be assessed.

Näin sanoo IIHF:n sääntökirja, jota SM-liigassa käsittääkseni noudatetaan. NHL:n säännöissä taas todetaan näin:

48.1 Illegal Check to the Head – A hit resulting in contact with an opponent’s head where the head was the main point of contact and such contact to the head was avoidable is not permitted.

Eli ainakaan IIHF:n ja NHL:n sääntöjen mukaan Tyrväisen taklaus ei anna aihetta rangaista päähän kohdistuvasta taklauksesta, mutta ehkä jostain löytyy joku sääntökirja, jonka mukaan rangaistus on perusteltu.

Tarkoitukseni ei ole dissata ottelun tuomareita, sillä eivät he voi tehdä ratkaisuaan kentällä hidastusten perusteella. Eikä tarkoitukseni ole valittaa siitä, että Ilves olisi hävinnut tuomarien takia. Sai siellä Söderholmkin täysin aiheettoman jäähyn, eikä minulla ole mitään suuren suurta hinkua päästä katselemaan sitä, miten Ilves ottaisi puolivälierissä Kärpiltä turpaan niin että tukka lähtee.
 
Viimeksi muokattu:

tuukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Hieno ja tunteikas peli! Mukavaa tää kevät, ku peleissä on panosta ja heti perään painetaan uudestaan samoja joukkueita vastaan. Hienoo myös se, että Ilves on näissä peleissä välillä myös mukana. Olihan siinä yhtä sun toista, mutta eniten mua oikeestaan ärsyttää tommonen Veistolan tyylinen tuulettavan Söderholmin ajelu maalin jälkeen. Ennen ku kiekko menee maaliin tehdään kaikki mahdollinen, mutta toi on idioottimaista toimintaa.
 

Justice

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Cowboys, Man Utd, Devils, Jazz
Eli ainakaan IIHF:n ja NHL:n sääntöjen mukaan Tyrväisen taklaus ei anna aihetta rangaista päähän kohdistuvasta taklauksesta, mutta ehkä jostain löytyy joku sääntökirja, jonka mukaan rangaistus on perusteltu.

Mä olen tässä kohtaa todennäköisesti puusilmäinen fanipoika, mutta mun mielestä Tyrväinen veti kyllä olkapäällä suoraan leukaan, jolloin sekä IIHF:n että NHL:n säännöt antavat aiheen rangaista päähän kohdistuvasta taklauksesta. Puhdas taklaus olisi tullut hartia hartiaa vasten, jolloin osuma leukaan olisi jäänyt kokonaan tapahtumatta. Tuomareilta heikko ottelu, mutta tämä tilanne meni minun silmiini kyllä oikein.
 

MikGo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Leijonat
Kyllähän rapatessa roisku aikalaillakin. Huomaa, että on playoffit alkaneet. Täytyy kyllä sanoa, että tuo Luttisen taklaus oli ruma. Ihan yhtä ruma oli myös Veistolan taklaus Söderholmin maalin jälkeen. Ihme homma, että siitä ei annettu esimerkiksi ryntäyksestä jäähyä.

Näin pari kertaa katsottuna Tyrväisen taklaus osuu päähän ja siksi rangaistus oli ihan aiheellinen.

Mutta kaikenkaikkiaan oli hienoa seurata ensimmäistä vääntöa ja tuskin vauhti tänään hidastuu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös