La 13.10 Lukko - Ilves

  • 6 581
  • 34

Hejony

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi
Eli Äijänsuolle palataan huomenissa. Ja rytinällä palataankin, nimittäin megamatka tiedossa. Ja kyllähän te suippokorvat vielä muistatte miten silloin käy, 0-6.

Noh, tuskinpa huomenna tuollaisia lukemia nähdään kumpaankaan suuntaan. Meteliä kuitenkin riittänee iloisten tamperelaisten keskuudessa viime kertaiseen malliin. Lukolla alla tappio Kärppiä vastaan, mutta muuten raumalaisten kausi on lähtenyt positiivisissa merkeissä liikkeelle. Itse en ole hirveästi ehtinyt Lukkoon perehtymään, yhden matsin olen nähnyt (Tappara - Lukko) ja siinä Kettupaidat eivät vakuuttaneet, mutta tokihan k.o. peli oli vasta kauden kolmas.

Vehanen on kuulopuheiden mukaan ollut erinomainen, mutta niin on myös Leinonen. Veikkailen maalivahtiosaston menevän melkolailla tasan. Pakistossa Eepi Hämäläinen on kai ikäänsä nähden edelleen maagisessa vedossa. Sicklenka taitaa olla vielä pelikiellossa lauantaina. Esa Lehikoinen teki 0+4 KalPaa vastaan, ja on muutenkin ollut vakuuttava. Hyökkäyksessä tuttu ketju viime kaudelta on ollut ainakin pisteiden valossa jälleen ihan hyvä. Kohuhankinta Janis Sprukts ei taida olla ihan vastannut odotuksiin, liekö keskenkuntoinen? Toki Spruktsin tapainen pelaaja on joukkueelleen erittäin arvokas muutenkin kuin pisteiden kautta.

Ipassa taasen loukkaantuneet ovat ilmeisesti edelleen sivussa, ensi viikolla on sitten lupa odotella Bishaita, Malmia ja Peltolaa takaisin. Viiden ottelun pisteputkessa ollaan, eli erinomainen vaihe päällä. Edelleen alla on vain muutama (esim. TPS- ja Ässät -pelit) ehjä 60 minuuttinen, muissa peleissä on aina jossain kohtaa tullut notkahdus. Toivottavasti paketti pysyy kasassa koko Rauman visiitin ajan, silloin voitto voi hyvinkin irrota. Jos ennen kautta olisi pistebudjettia laskeskellut, niin yksi piste tästä matsista olisi ollut realistinen, mutta kun Pelicans- ja HIFK -pelit sössittiin viime viikolla, niin kai tästä pitää sitten kaksi pojoa ottaa, ellei kolmekin.

Tupsukorvista raumalaisten kannattaa hyvissä ajoin, jo nyt perjantai-iltapäivänä, ruveta pelkäämään Markoa. Jumalauta se hujoppi on aivan jäätävän kovassa vireessä. Suurin sensaatio on kuitenkin Joonas Lehtivuori, 19-vuotias puolustaja, joka on latonut tällä kaudella jo neljä maalia, ollen toisena koko liigan pakkimaalipörssissä. Joonaksen plusmiinustilasto on myös huikeaa luettavaa, hän on kolmen jokeripelaajan jälkeen neljäntenä koko liigan tehotilastossa! Sami Torkki kiinnostaa siellä päin varmasti myös. Torkki ei ole vielä päässyt kunnolla vauhtiin, toki otteet ovat parantuneet koko ajan, mutta toistaiseksi ollut aika vaisua. Josko kotimaisemissa lähtisi putki luistamaan? Viime keväänä Lukon oikeastaan kaksin Tuukka Raskin kanssa pudottanut Toni Koivisto avasi kauden odotetusti tehden kolmessa ensimmäisessä pelissä yhden maalin kussakin, mutta sen jälkeen yhdeksässä pelissä on syntynyt vain yksi ainokainen maali! Koivisto esittää kuitenkin illasta toiseen loistavia henkilökohtaisia suorituksia, niitä nähdään varmasti myös Raumalla. Maalinteossa kipsi on karmaiseva, Toni on missannut kuudessa viime pelissä viisi täysin tyhjää maalia. Toivotaan, että hänelläkin hanat aukeavat jälleen huomenna.

Veikkaan vahvasti, että Ilves lähtee samoilla ketjuilla kuin JYP-peliin, eli näillä:

Anttila - Torkki - Järvinen
Koivisto - Määttänen - Männikkö
Viitakoski - Helminen - Voce
Korhonen - Mattila - Sandell

Helmisen ja Mattilan ketjuiden peliajathan tuossa pitäisi päittäin vaihtaa, muuten tuo nyt on ihan ok. Tai no Männikö voisi saada välillä jotain aikaankin.
 

1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
1963 | 2021
Pyövelin paluu

Jahas, se on kusiviikset Tampereelta tulossa vieraaksi. Kauden vahvemmin aloittanut Lukko hoitanee homman tiukemman puolustuksensa ja paremman maalivahtipelinsä ansiosta. Puolustuksen isähahmo, viivapelote ja tuomitsija Mike Si(c)klenka tekee paluun jäälle, joten tulee denapapoille Helmisen, Viinakosken ja Peltolan muodossa kiire. Etenkin Raipe on huhujen mukaan harjoitellut kaukolaukauksia.

Odotuksena 3 pistettä Raumalle jääviksi.

Seuraa heitä:

Haataja: Jatkanut viime kauden malliin. 7 + 5 = 12 kertoo kaiken tarpeellisen. HTS kenttä on liekeissä.

Koivisto: Lukon ylijäämä pelaaja nauttii peliajastaan Ipassa. Muutama piste vähemmän kuin Haatajalla, mutta alati vaarallinen.

Ilveksen ulkomaalaiset: Bishai, Voce, Werner...WTF?

Äijänsuon pyöveli: Taitokiekkojoukkueesta ei löydy tekijämiehiä, mutta alistaminen jatkuu maalinsuulla.

Vehanen: Liekeissä.

Viinanen, Sprukts, Lammassaari : HTS:n varjosta noussut eliittiin. Montako maalia lauantaina?
 

Yuppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Україна
Vai tämmöistä peliä pukkaa. Vastustaja on oletusarvoisesti tämän viikon otteluista helpoimmin kaadettavissa. Ja näinhän se on nähtävä, että Lukko tästä pelistä ne kolme pistettä pyörittelee, niin saadaan olla ihan kohtuutyytyväisiä tähänkin viikkoon. Nämä ovat juuri niitä pelejä, mitkä pitää voittaa ja nimenomaan varsinaisella peliajalla.

Viime kauteen verrattaessa suurimmat muutokset joukkueissa on tehty maalivahtiosastolla. Lukko on hankkinut viime kauden seulojen ja imureiden tilalle sm-liigatason huippuvahdin. Ilves taas on joutunut vaihtamaan liigan huippuvahdin varsin keskinkertaiseen sarjajyrään. Toinen kova isku Ilvekselle on ollut viime kauden ykköskentällisen lähes täydellinen hajoaminen. Vähän sääliksi käy Koivistoa, kun joutuu kaikenmaailman männiköiden ja määttästen kanssa pelaamaan.

No onhan siellä tupsukorvissa muutakin seurattavaa kuin Koivisto, nimittäin toinen Lukko-kasvatti Sami Torkki, joka hiukan klesanakin on ilmeisesti pelannut ihan mukiinmenevästi. Torkin laitureina onkin sitten varmaan liigan puukätisin parivaljakko. Anttilan koohotusta on silti ihan kiva seurata, vissiin kovassa iskussa. Joo, ja pappaketju tietty kiinnostaa aina kun vielä pelaavat. Puolustajista ilmeisesti Werner on pettänyt hiukan, ja Lehtivuori taitaa olla joukkueen ykköspakki. Voi pelata joskus vielä NHL:ssakin, kuka ties.

Kyllähän Lukon hyökkääjistö pätkii aika selvästi Ilveksen vastaavan varsinkin kahden ensimmäisen kentän osalta. Oikeastaan kolmonen ja nelonen ovat vieläkin ylivoimaisempia ennakkoon kuin nämä kaksi ensimmäistä. Puolustus lienee aika tasavertainen kumpaisellakin ja maalivahtipeli menee selvästi Lukolle. Kuin myös valmennus. Ja turpiinveto-osasto. Tähän vielä päälle kotietu, niin vain hölmö voi pidättäytyä 5-0, 6-1 lukemista tulosvetolappua täyttäessään.

Kivaa on myös, että Ilves-faneja saapuu iso joukko. Koittakaa nyt pitää hauskaa sitten, vaikka pelkästään hallin anniskelupalveluita käyttäen.
 

apo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Wild
Lukko on hankkinut viime kauden seulojen ja imureiden tilalle sm-liigatason huippuvahdin. Ilves taas on joutunut vaihtamaan liigan huippuvahdin varsin keskinkertaiseen sarjajyrään.

Torkin laitureina onkin sitten varmaan liigan puukätisin parivaljakko. Anttilan koohotusta on silti ihan kiva seurata, vissiin kovassa iskussa.

Keskinkertainenhan se on Leinosen torjuntaprosentti 93 ja risat, kun ei sillä irtoa pörssissä kuin viides sija. Vehanen on juu valovuosien päässä edellä.

Ja vaikkei sitä kukaan olisi uskonutkaan, Marko Anttila on kyllä tätä nykyä semmoinen jalopuukäsi, ettei paremmasta väliä. Eilenkään ei honkkelia pidätellyt kukaan eikä mikään, ja vaikka pisteittä jäikin, hankki sentään pari jäähyä, jotka osaltaan koituivat vieraiden turmioksi.
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Kovin ovat ylimielisiä nämä kaksi lukkofania yllä, jätämpä heidän kirjoituksensa täysin omaan "arvoonsa".

Huomenna siis Raumalle 150 fania bussilla tulossa + toki omilla kyydeillä tulevat ja valkeakosken jaosto ja muut. Ääntä riittänee.

Ilveksellä tosiaan pisteitä kasassa viimepeleistä ja tämä ottelu täysin voitettavissa, maalivahtiongelmaa ei ole ja ainoa kysymys onkin parin pelaajan gorillat selissään, eli lähinnä Toni Koiviston olisi kiva nähdä onnistuvan kasvattiaan vastaan ja sitten tämä Tony Voce, joka ei ainakaan allekirjoittanutta ole vielä vakuuttanut millään tavalla. Tosin mikäs sen mukavampaa olisi kuin että Sami Torkki iskee voittomaalin noin 10 sekuntia ennen peliajan päättymistä, siitähän raumalaiset varmasti kovasti tykkäisivät. :)

Eipä voi kuin toivoa että huomenna nähtäisiin jälleen hyvin pelanneita Sandellia ja Korhosta enemmän kentällä ja että Anttila jatkaisi huikeata tsemppiään kentällä, eihän mieheltä niillä käsillä nyt mitään ihmepisteitä voi odottaakaan, mutta kunhan jatkaa tuota "kohellusta" mitä tähänkin asti on tehnyt.

Lukolla Haataja vauhdissa ja toivottavasti pakistomme + Järvinen-Torkki-Anttila-kenttä saa huomenna pimennettyä miehen täysin. Pienenä toiveena myös että Anttila ja Siklenka mätsäisivät ilman hanskoja.
 
Viimeksi muokattu:

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Äijänsuon Pyöveli tosiaan palaa mestauspaikalle tässä matsissa. Jännä nähdä, mitä vaikutusta on pakkoloman aikana tehdyillä ylimääräisillä treeneillä, vai onko mitään. Sekin jännittää, että onko äijä tästä lähtien tuomarien silmätikkuna ja pilli soi heti kun hän vähän vilkaiseekin väärän väristä paitaa kantavaa pelaajaa.

Sami Torkin jälleennäkemistä odotan tietysti innolla, ja jäihän Lukolle viime keväästä hiukan noita kalavelkoja maksettavaksi, että siltä pohjalta on varmasti hieno kiekkoilta tulossa.
 

Datsun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Toronto, Saksa
Itselläni on paha tuntu tästä ottelusta. Raskas vieraskiertue alla (ti-ke-to-pe) ja ikään kuin pakkovoiton paikka kotihallissa. Kuinka vaikuttaa Siklenkan paluu? Mikäli Ilves pääsee muutaman maalin karkumatkalle tulee ottelusta Lukolle kovin nihkeä.
 

Wrighter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Buffalo Sabres
Lukolle ainakin peliin odotettavissa helppoa alkua. Simpsonin pappa laittaa kuitenkin The Häkkisen maalinsuulle ja kymmenen minuutin ja 4 omiin menneen maalin jälkeen vaihtoon. Kumpi on muuten vanhempi Pietilän Sakke vai Raipe?

Vai haluaa joku että Anttila ja Siklenka ottaisivat matsia? Ei taida toteutua. Annamme Anttilalle arvoisensa vastustajan Juntusen muodossa. Kiva katsoa kuin Anttila huojuu yli punaviivan kiekon kanssa ja Lehikoinen ajaa vastapalloon tuon bambin pystyyn. Pitkä voi vaikka katketa tuosta töötistä.

No itse pelistä tulee ihan oikeasti varmasti tiukka ja hyvä vääntö lauantai-illan kunniaksi. Kotijoukkue on kyllä suosikki voittajaksi mutta tasapelikään ei ole kaukana. Paikalla ollaan ja tunnelma varmasti hallissa on loistava, koska ipan kannattajia on runsaasti paikalla.

Seuraamisen arvoisia pelaajia:

-Siklenka. Pääseekö käyttämään ruoskaansa ylivoimilla ja oman maalin edessä?

-HST. Vähintään 2 maalia?

-Vehanen vs. Häkkinen. Selvää kauraa.

-Koivisto & Torkki. Rankaisevatko kasvattajaseuraansa vai onko kuutamolla.
 

Metalwarrior

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Lauantain peli jälkeen voidaan todeta, että "Ilves on rauhoitettu eläin". Kahden vierastappion jälkeen Lukon on tämä peli hoidettava ja vahvana kotijoukkueena sen se myös tekee.

Veskari- ja hyökkäyspään paremmuus kääntää pelin Lukolle. Siklenka saattaa myös vähän kesyttää kisuliineja.
 

#J81#

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Onkos täällä hieman katkeruutta ilmassa, viime kauden nöyryytysten jäljiltä?

Toivottavasti tosiaan Siklenka ei katkaise ketään. Aikas heikkopäiseltä kaverilta vaikutti takoessaan Pelicans-junnua.

Toki paha peli tulossa, mutta eiköhän Häkkisen torjunnoilla kuitenkin joku pinna mukaan napata.
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Ei tästä kylläkään mitään helppoa peliä tule, vaikka joku niin saattaakin luulla. Ilves on pelannut todella tasaisia kamppailuja lähes kaikki ottelut pois lukien Jokerit-kamppailu, joka sekin repesi vasta viimeisessä erässä aika suuriin numeroihin. 3-2 tai 2-3 ovat niitä numeroita, joita Ilveksen otteluissa on nähty todella paljon. Eikä Ilves ole vielä suostunut häviämään maksimissaan, kuin ainoastaan parilla maalilla. Tämä on esim. vähemmän, kuin kotijoukkueella.

Tottakai tämäkin ottelu kuuluu siihen sarjaan, josta sitä kolmen pisteen voittoa lähdetään hakemaan, mutta mikään itsestään selvyys se ei siis ole.

Pyöveli tulee siis takaisin kokoonpanoon hyvin levänneenä, joten peliminuutteja on varmasti tulossa runsaasti. Muuten tullaan menemään varmaankin samoin koostumuksin, mitä aikaisemminkin. Ei tuo Oulun tappio sitä tarkoita, että kaikki ketjut pitäisi sekoittaa. Vehanen varmasti tulee jatkamaan tolppien välissä, eikä syytä vaihtoon ole olemassakaan. Ensi viikolla on taas hyvää aikaa huilata, kun seuraava ottelu on vasta perjantaina.

Viime kevättä kun muistellaan, niin jo senkin puolesta pitäisi olla asenne kunnossa, ja yritys sillä mallilla, kun kotiottelussa kuuluukin. Isännän otteet vaan alussa haltuun, ja siitä se pelin eteneminen voi alkaa. Aktiivista karvaamista, ja kaikki tila pois Ilvekseltä ovat hyviä asioita tässä pelissä.

Vierailla on tietysti myös pari kaveria, joita tulee seurattua entistä tarkemmin. Koiviston muistavat kaikki, ja nyt siis myös Sami Torkki, joka tekee paluun äijänsuolle pienen tauon jälkeen pelipaita päällä. En olisi lainkaan yllättänyt, jos Torkki hieman esittelisi taklaavaa peliä yhdistettynä pikkusikailulla.
 

Naamavelli

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Toki paha peli tulossa, mutta eiköhän Häkkisen torjunnoilla kuitenkin joku pinna mukaan napata.

Eikös Pasi pelaa LeKissä tänään eli huomenna taitaa olla korkeintaan vaihtoaition puolella. Ellei Sport mätä ekassa erässä niin paljon Pasin taakse, että pääsee huilimaan ja valmistautumaan Rauman peliä varten jo 10 minuutin kohdalla...

Ei sillä, Leinonen on pelannut hyvän kauden Ilveksen maalin suulla ja jatkanee siitä Raumalla. Tiukka vääntö tulossa.
 

ipa rules

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Packers
Häkkinen valittiin eilen Sport-Leki pelissä ottelun parhaaksi pelaajaksi, mutta kyllä tänään Raumalla Ilveksen maalilla seisoo Leinonen.
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Lukko tänään:

35 Vehanen Petri Maalivahti AK
30 Vuorio Mikael Maalivahti

1. kenttä
18 O'Brien Doug Vasen puolustaja AK
2 Lehikoinen Esa Oikea puolustaja AK
19 Viinanen Mika Vasen laitahyökkääjä AK
5 Sprukts Janis Keskushyökkääjä AK
14 Lammassaari Petri Oikea laitahyökkääjä AK

2. kenttä
77 Hämäläinen Erik Vasen puolustaja
29 Nordlund Markus Oikea puolustaja
17 Toporowski Shayne Vasen laitahyökkääjä
12 Saarenheimo Pekka Keskushyökkääjä
27 Haataja Juha-Pekka Oikea laitahyökkääjä

3. kenttä
44 Honkaheimo Otto Vasen puolustaja
10 Siklenka Mike Oikea puolustaja
71 Luomala Marko Vasen laitahyökkääjä
25 Koponen Tero Keskushyökkääjä
28 Ben-Amor Semir Oikea laitahyökkääjä

4. kenttä
3 Tähtisalo Petri Vasen puolustaja
41 Yli-Junnila Juhamatti Hyökkääjä
31 Tuomainen Miikka Vasen laitahyökkääjä
11 Vainiola Ville-Vesa Keskushyökkääjä
37 Juntunen Henrik Oikea laitahyökkääjä
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Lukko. Koiramäki, juhlamokka, lokapalvelu eerola.
Tärkeä peli edessä. Kolmen pisteen voittoa tässä odotetaan tietenkin, mutta tätä ei saa tulkita ylimielisyydeksi. Jos tappio tulee, niin uskottavuudesta rapisee muutama murunen pois. Kolmea pistettä lähdetään aina hakemaan, oli vastassa kuka tahansa ja varsinkin kotona.

Odotan illan matsista viihdyttävää ja tasaista vääntöä. Puntit ovat aikalailla tasoissa. Vierailija saa varmasti lisä pontta faneista, jotka saapuvat sankoin joukoin Äijänsuolle. Kotijoukkueen tukijoita lienee enemmän, mutta toivon, että omat pitävät myös sitä meteliä tänään. Lauantai-illan huumaa toivon mukaan tiedossa.

Token paluu uusvanhaan kotihalliin on toivon mukaan epämiellyttävä. Siklenka voisi toivottaa kaverin tervetulleeksi, mutta ilman turhaa pieksämistä. Fyysisyydessä ei Ipa pärjää ja painavia ja puhtaita pommeja täytyy viljellä tänään kunnolla. Ilveksen yv on kuitenkin toiminut hyvin, joten jäähyjäkään ei saisi ottaa. Nykyinen tuomarilinja ei salli enää fyysistä peliä, prkl. No mieluummin kunnon taklauksia ilman jäähyjen pelkoa, kuin kolme erää kestävää muniin puhaltelua.
 

Fordél

Jäsen
Melkoista huumoria on tämäkin ketju. Lukkolaiset pelottelevat kovuudella, mutta harvemmin pelejä on voitettu sillä. Toki tiukkoja pelejä voidaan kovuudella kääntää, mutta tuskin Lukon tarvii tällaiseen lähteä. Sen verran hyvä hyökkäyskalusto teillä on, että turha lähteä hakemaan vauhtia jäähyaitiosta, koska silloin tarjoatte Ilvekselle paikan ratkaista.

Veikkaan melkoisen tasaväkistä ottelua, jonka Koivisto sitten ratkaisee rankkareilla Ipalle. Mutta jos Raipen kenttä pelaa teidän jompaa kumpaa kahta ensimmäistä vastaan niin silloin edes sinne jatkoajalle ei päästä.
 
Jahas, se on kusiviikset Tampereelta tulossa vieraaksi. Kauden vahvemmin aloittanut Lukko hoitanee homman tiukemman puolustuksensa ja paremman maalivahtipelinsä ansiosta.


Paskahännät kuitenkin hävisivät. Radiosta nähtynä jatkoaika oli Ilveksen hallintaa. Lindgren on niin umpi-Tappara, että selostus oli todennäköisesti melko objektiivinen. Raipe ja Vesku ilemisesti olleet pelipäällä.
 

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
Piti lukkokettu-mitälie -otuksille sitten yksi piste luovuttaa. Kolmellekin olisi ollut käyttöä, ja otukset kuuluu siihen kastiin, jolta se kolme pistettä tulisi ottaa. Annetaan nyt tämän kerran äijille anteeksi, sillä kahden kärkihyökkääjään uupuminen kokoonpanosta ei voi olla näkymättä. Seuraavalla kerralla sitten kaikki kolme pistettä, eiks jeh?

Kolme tähteä Leinoselle, hyvä.
Raimolle alivoimamaali, hyvä sekin.

Reportaaseja odotellessa.
 

1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
1963 | 2021
Ensimmäistä kertaa tällä kaudella voi rehellisesti sanoa, että vituttaa pelin jälkeen. Lukko oli pelissä hallitsevampi osapuoli, mutta iski päätään jatkuvasti Ipan puolustukseen ja Leinoseen. Siitä kunnia Ilvekselle. Nuo Ipan maalit sitten pistivät vituttamaan.

Ensimmäisessä Partanen (joka vihelsi säännöllisen linjattomasti molemmille) ei viheltänyt selvää rangaistusta Ilvekselle, kun Saarenheimo kampitettiin ylivoimalla. Tästä ylivoimahyökkäys ja maali. Toisaalta sitten Partanen vihelsi vierasjoukkueen jäähylle muutamalla kotiyleisön huudolla.

Toinen Ipan maali oli karmea munaus Haataja-Saarenheimo kaksikolta. Vittu, sitä kiekkoa ei syötetä ristiin omalla puolustusalueella saatana. Varsinkin kun vastustaja on pyörittänyt peliä tovin omassa päässä. Riskillä pelattiin ja omissa soi.

Pyöveli teki hienon paluun - maali ja toisena huippuhetkenä mehevä niitti Viitakoskeen, joka pelimiehen lailla keräsi vain kamppeensa ja jatkoi peliä. Pyöveli luisteli Viitakosken kiinni ja taklasi puhtaasti olkapäällä. Komea niitti!

Lukko pyöritti sitten kolmannessa erässä väkisin pelin tasoihin. Peliä kuvastavalla tavalla - jos ei taidolla, niin sitten väkisin. Jatkoajalla Lukolla oli omat paikkansa kuten Ipallakin, mutta voitaneen sanoa että parempi ja tehokkaampi joukkue voitti.

Hyvää meininkiä Ilveksen kannustusjoukoilta ja hallissa nähtiinkin kauden parasta tunnelmaa kolmannen erän lopussa. Molempien kannattajien toimesta.

Torkin paluu ei muuten herättynyt ainakaan minussa minkäänlaista vitutusta. Meinasi Sami maalinkin tehdä.

Mitäköhän Topolle ja Koivistolle tapahtui? Kumpikaan ei pelannut kolmannessa erässä.

Tiukka peli, joka olisi voinut kääntyä kumminpäin tahansa. Leinonen vei tällä erää voiton Vehasesta.

ps. Sprukts saisi alkaa osumaan läpiajoista. Ainakin 4 missausta jo alkukaudella ja muutenkin maalintekotilanteissa tehokkuutta kaivataan.

pps. Luomala oli energinen ja hyvä. Jostain vielä kun ne kädet saataisiin..
 
Suosikkijoukkue
Bruins
pps. Luomala oli energinen ja hyvä. Jostain vielä kun ne kädet saataisiin..
Heh, tätähän toivottiin jo Ipan aikoina.
Pelistä ei tosiaan voi radion perusteella pahemmin kommentoida, kaikkihan tietää Lindgrenin! Hyvä asia tosin on, että pisteputki jatkuu ja voitto Raumalta on aina kova juttu itseluottamukselle!
Maalivahtipeli on tällä hetkellä todellä hyvällä tasolla kiitos Leinosen. Toivotaan nyt, että jaksaa pelata, ja paljon! Häkkinen voi sitten pelata ne 7-12 peliä.
Raipe iski jo toisen, kyllä se kolme tällä kaudella tekee!
 

Metalwarrior

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Ei helevata. Tämä Bart Simpsonin kisulauma alkaa käydä turhan vaikeaksi vastustelijaksi Lukolle. Viime kausi mukaanluettuna tappioita on tätä jengiä vastaan jo turhan monta. Toivottavasti ei kohdata pleijareissa.
 

Magnum

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Tempo & Devils
Lukko hallitsi peliä selvästi tasaviisikoin, mutta varsinaiset maalipaikat olivat todella vähissä. Ilves taisi pelata samalla tavalla kuin Lukko vieraissa, tehdään vähistä paikoista maalit ja annetaan kotijoukkueen näennäisesti hallita.

Mitä mahtoi Topolle tulla, kun ei miestä näkynyt kolmannessa erässä? Viinanen pelasi välillä Topon paikkaa Haatajan ja Saarenheimon kanssa ja taisi siinä joku muukin käydä. Kädet ristiin, ettei mitään vakavampaa...

Hallilta poistuessa huomiota herätti Token auto, joku oli lätkäissyt auton täyteen tarroja, siis kettuaiheisia. Mahtaa Sami olla pirun tyytyväinen? Muuten Torkki oli suhteellisen näkymätön, sillä olin aivan varma, että mies järjestää jotakin erikoista tänään.

"Hieman" harmittaa ainoastaan yksi piste. Pirun tasaisia Lukon pelit ovat, montaa kertaa ei olla jääty ilman pojoja!
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Mun mielestä peli oli kauden toiseksi huonointa kotikaukalossa. Blues-peli oli huonompaa. Joten siihen on oltava tyytyväinen että tällaisella pelillä piste edes tuli. Ilves oli selvästi parempi ensimmäisessä erässä ja jatkoajalla, ja ansaitsi voittonsa.

Avauserässä varsinkin näytti siltä että Lukolta oli luistimet jääneet johonkin Oulun ja Rauman välille. Ilves tuli selkeästi paremmin latautuneena ja liikkuvana peliin, ja ne kerrat kun Lukko pääsi hyökkäyspäähän niin päätä puskettiin täysillä Ilves-pakiston muodostamaan seinään. Tuo Ilveksen maali, josta Jupster edellä kirjoitti, oli sikäli tuomarivirhe että sitä edelsi Lukon hyökkäyspäässä selkeä kamppi, jossa Saarenheimo vedettiin kumoon ja siitä alkaneesta vastahyökkäyksestä Raipe pisti kiekon Vehasen eteensä potkaisemasta kiekosta sisään. Mutta vastaavasti se Ilveksen alivoimaan johtanut tilanne, jossa Tukio kaatoi keskialueella Lukon pelaajan oli myös Partaselta kovin heppoisesti annettu jäähy.

Toinen erä oli jo lievästi Lukon hallintaa. Lukon tasoituksen pamautti Mike Siklenka, joka pääsi Haatajan vedosta tulleesta irtokiekosta tasoittamaan pelin. Tuo Ilveksen johtomaali oli sitten taas niin saatanan kamala lahja Lukkolaisilta että oikein vituttamaan rupesi. Ylimielisestä neppailusta se omalla puolustusalueella lähti, ja Lassi Mattila sai rauhassa lopulta veivata Vehasen kaffeelle. Juuri näissä tilanteissa, kun alla on pitkä vaihto ja kiekko on pyörinyt oman maalin edessä pitkään, pitää vetää se pitkä kiekko kylmästi ja varmasti, mutta tätä eivät ilmeisesti Oulun pojat ole vielä oppineet.

Muuten tuo pitkän lyöminen kyllä Lukolta onnistui varsin mainiosti, varsinkin tappioasemassa kun haettiin pitkää avausta vastustajan siniviivalla kytänneelle hyökkääjälle.

Kolmannessa erässä Ilves sitten rupesi jäädyttämään peliä johtoasemassa, ja niin kuin usein ennenkin, se kostautui. Mutta varsin kauan sitä tasoitusta haettiin. Vain vajaat kolme minuuttia oli peliä jäljellä kun Petri Lammassaari sai sohittua kiekon verkkoon sekavasta tilanteesta.

Jatkoajalla sitten Ilves oli taas niskan päällä ja ennen maalia oli jo pariinkin kertaan paikka ratkaista, mutta lopulta se oli Pasi Määttänen joka pääsi ohjaamaan kiekon maaliin. Ansaittu voitto paremmalle joukkueelle.

Lukosta kannattaa mainita Petri Lammassaari, joka teki maalin ja oli Lukon näkyvin ja yritteliäin hyökkääjä. Pikkusen mä toivoisin joissain tilanteissa Lampulta hiukan enemmän pelisilmää, siitä kiekosta voisi joskus luopuakin eikä aina koettaa yksin pujotella koko kentän läpi, mutta pääosin mulla on pelkkää hyvää sanottavaa Lampusta.

Äijänsuon Pyöveli Mike Siklenka palasi pelikiellon jälkeen kaukaloon, ja oli pelin paras puolustaja. Ehti kunnostautumaan sekä hyökkäyspäässä maalintekijänä, omassa päässä alivoimalla hyvällä siivoamisellaan sekä myös kovana taklaajana. Erinomainen pelimies hänkin.

Petri Vehanen oli hyvä. Vaikka se Ilveksen ensimmäinen maali tuli eteentorjunnasta, niin vastaavasti Pete otti monta vaarallista tilannetta kiinni, mm. kolmannessa erässä Torkin parhaalta mahdolliselta paikalta suoraan syötöstä tulleen vedon. Ei tartte Peten vieläkään hävetä pelaamistaan.

Shayne Toporowski oli kaksi erää pahasti pimennossa, ja jäikin sitten kolmannessa erässä pois pelistä. Jotain häikkää on varmasti, noin näkymätöntä Topoa en muistakaan ennen Lukossa nähneeni kuin kaksi ensimmäistä erää kaukalossa haahuili.

Ilves oli yritteliä nippu, ja muita päätä pidempi Marko Anttila osoittautui todellakin pelimieheksi. Tero Leinonen oli maalillaan hyvä, yhtä hyvä kuin Vehanen toisessa päässä poislukien se että Leinoselta ei putoa noita kiekkoja niin paljon kuin Vehaselta. Sami Torkki ei kovin paljon esillä ollut, lukuunottamatta sitä kolmannen erän maalintekopaikkaansa, semmoista Lukosta tuttua rymistelyä ei näkynyt ollenkaan. Toni Koivisto jätti Toporowskin lailla pelin kesken kahden erän jälkeen, Pietilän mukaan kovan taklauksen jälkeen Koivistoa rupesi ottamaan tästä näin (radiosta on vaikea päätellä mitä paikkaa Pietilä mahtoi tarkoittaa).

Tuomari Sami Partanen oli tasapuolisen huono. Paljon jäi viheltämättä jäähyjä, ja vastaavasti nuo vihelletyt rikkeet nyt olivat aika kevyesti tuomittuja melkein kaikki.

En tiedä sitten oliko Lukko väsynyt noista kahdesta viikon pitkän matkan pelistään. Ei pitäisi minun mielestäni kylläkään olla, kun ei viikon aikana kuitenkaan muuta ole pelattu kuin kolme matsia joista yksi sentään oli kotona ja Jyväskylästä ei edes kotona käyty. Joka tapauksessa ensi perjantaina ei sitten enää väsymys paina kun Ässät tulee vastaan, kun koko Lukko saa koko viikon huilata. Tiedä sitten, joutuuko perjantai-illalla kirjoittamaan siitä että monen päivän tauko peleissä ei ole hyväksi...
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Suhteellisen tapainen liigakamppailu on taas rikastuttanut meikäläisen nähtyjen otteluluiden määrää.

Ensimmäinen erä oli hienokseltaan Lukon hallintaa varsinkin sen takia, että ylivoimapelaamisessa Lukko loi paremmat paikat, kuin Ilves. 5vs5 pelissä peli aaltoili suhteellisen tasaisesti päästä päähän, eikä kummankaan selvä hallintaa peli ollut. Maalivahdit pelasivat varmasti, eikä kumpikaan laskenut yhtään kiekkoa taakseen. Sitten Tukion keskialueella saaman kampitusjäähyn aikana kotijoukkue pyöritti mukavasti peliä Leinosen ympärillä, kunnes Saarenheimo vedettiin kylmän viileästi kanveesiin b-pisteen yläkaarella. Ilves pääsi tilanteesta ylivoimahyökkäykseen, josta syntyi myös erän ainoa maali. Tekijänä itse Raimo H. Vehasen torjumasta riparista. Pelimies haistoi hienosti paikan, ja liukui tilanteeseen juuri oikeaan aikaan. Veto ei ollut kova, mutta sitäkin tarkempi, ja löysi tiensä taka-alakulmaan. Jäähyistä sen verran, että Ben-Amorin saama kakkonen tuli mailan nostamisesta, jossa heikompi ilvesläinen kaatui jäähän. Aika monta peliä on meikäläinen eläessään nähnyt, mutta taisi olla ensimmäinen kerta, kun puhtaasta mailannostamisesta joku saa jäähyn niin että itse olen paikalla todistamassa tapahtumaa. Joku saattaa protestoida Honkaheimon kakkosta erän lopulla helpoksi jäähyksi, mutta kun kaveri karkaa laidan vierestä ja samalla levität haaravälin kolmeen metriin syöksyen päin laitaa, niin pahaakin jälkeä saattaa syntyä. Nyt tilanne oli täysin vaaraton, mutta silti mielestäni oikea tuomio.

Toinen erä oli mielestäni Lukolta parempaa peliä hallinnallisesti, kuin ensimmäinen. Peli pystyttiin kääntämään monta kertaa jo keskialueella hyvän karvauksen ansiosta. Tasoitusmaali 1-1:een oli tästä hyvä esimerkki. Nopea suunnanmuutos Haatajalta sekä Saarenheimolta, ja Leinosen torjuman kiekon löi Siklenka maaliin. Kotijoukkueen maalin jälkeen oli hyvää painosta edelleen ohjelmassa, mutta sitten yhden Ilveksen saaman hyökkäyksen jälkeinen lähtö nopeaan kostautui maalina omaan päähän. Kyllä omasta päästä saa heittää toiselle puolelle sinisen kulmaan syötön, mutta se täytyy sitten myös olla varma paikka. Haatajan kova syöttö oli liian vaikea Saarenheimolle, joka vain kuoletti kiekon kaverille, ja nopeasti oli paha tilanne Vehasen nenän edessä. Männikkö veivasi hienosti kiekon verkkoon, eikä Petellä ollut mahdollisuuksia. Samainen Männikkö suoritti myös päivän kauneimman uimahypyn, jonka Partanen palkitsi ansaitusti kakkosella. Ainoa vääryys oli se, että myös Ben-Amor joutui boksiin. Kyllä noista hypyistä voi antaa jäähyn pelkästään hyppääjälle, eikä aina tarvitse olla syyllistä mukana.

Kolmas erä kului hieman eri merkeissä. Eli Ilves tiivisti puolustusta hieman alemmaksi, ja Lukko hakkasi päätään ihmismuuriin saamatta kunnon paikkoja aikaiseksi. Haataja osasi hienosti filmata erän alkupuolella Helmiselle jäähyn, mutta se ei tuonut silloin maalia. Kello kävi armottomasti, mutta viimein ankara yritys palkittiin, ja maalinedusruuhkasta onnistui Lammassaari tekemään tasoituksen. Kokonaisuutena voisi sanoa, että varsin oikeutetut numerot olivat taululla kolmen erän jälkeen. Tuomari muuten lopetti sitten erän puolen välin jälkeen jäähyjen viheltämisen kokonaan, ja se näkyi valitettavana kiinnipitämisenä puolin ja toisin. Yritin laskeakkin niitä pitämisiä, mutta ei siinä pysynyt meikäläinen mukana laskuissa, kuin pari minuuttia. Topo jäi tästä erästä pois kokonaan ilmeisesti pienen nivushäiriön takia, joka toivottavasti paranee ensi perjantaiksi. Ketjumuutoksia se luonnollisesti aiheutti, muttei mielestäni paljottakaan vaikuttanut pelin kulkuun. Vastaavasti Ilvekseltä Koivisto sai ilmeisesti taklauksen rintaansa toisessa erässä, ja jätti myös erän väliin. Pietilän mukaan ei kuitenkaan mitään pahempaa ole sattunut.

Jatkoajan Lukko aloitti hyvin, eikä maali ollut alussa kaukana. Pari kolme hyvää paikkaa oli, mutta verkkoon ei kiekko kuitenkaan tietään löytänyt. Ilves oli myös aktiivinen, ja haki ratkaisua rohkeasti. Se aktiivisuus palkittiinkin sitten aivan lopussa maalin muodossa, jonka pääsi tyrkkäämään Määttänen. Ilveksellä oli jo aiemmin pari hyvää paikkaa ratkaista, joten nekin tilanteet menivät aika tasoihin. Jommankumman kun täytyy tällainen vääntö pakostakin hävitä, niin nyt se tuli Lukon osaksi, vaikka toisinkin olisi voinut mennä. Kaiken kaikkiaan niin tasainen kamppailu oli kuitenkin kyseessä.

Se täytyy kyllä kotijoukkueen puolustukseksi sanoa, että kiekko ei ainakaan tänään pomppinut yhtään joukkueelle, vaan jokainen tilanne ja maalipaikka piti ansaita muilla keinoin.

Pelaajia jos haluaisi mainostaa, niin Lukolta tavallaan tutut nimet olivat niitä, jotka pystyivät maalipaikat luomaan. Luomala ansaitsee kehumisen vahvan työnteon takia. Jos vielä miehen kädet olisivat aavistuksen pehmeämmät, niin pisteitä olisi paljon enemmän. Ilveksestä erottui selvästi nuori Joonas Lehtivuori, josta on varmasti iloa jääkiekkomaailmalle tulevaisuudessa. Mies tai poika paremminkin pelasi kuin Kimmo Timonen ikään. Oli kyllä hienoa katsoa nuorukaisen otteita. Muuten Ilves oli varsin tasainen porukka, jossa kukaan ei oikeastaan pettänyt valmentajaansa.

Sami Torkin panosta odotin kovasti näkeväni, mutta mies jäi kyllä aika pimentoon. Tosin kolmannessa erässä oli kerran yksin Vehasen edessä, mutta ei vaan pystynyt Sami Peteä ohittamaan. Muuten miehen peli oli siis varsin näkymätöntä.

Maalivahtitaistelu meni sitten varmaankin Leinoselle, koska päästi yhden maalin vähemmän tässä kaikinpuolin tasaisessa kamppailussa.

Vaikka ei Lukolle muuta tullutkaan kuin yksi piste, niin turha tässä on päätä pensaaseen painaa, koska joukkue jaksaa tehdä töitä kiitettävästi, eikä suostunut tänäänkään häviämään taistelutta. Juntunen kun saadaan hiuksista vittuun, niin sitten on yksi hyödytön hyökkääjä pois pelistä, ja siltäkin ketjulta voidaan odottaa maaleja.

Yleisöä oli ihan mukavasti hieman yli 4000, ja ilvesfanejakin oli paikalla suhteellisen runsaasti. Hyvin jaksoivat vielä kannustaakkin omiansa.

Nyt on kuitenkin hyvä hetki vetää hieman happea, ja keskittyä harjoitteluun. Ensi perjantaina on nimittäin piru irti äijänsuolla paikallispelin merkeissä.
 
Jatkoajan sarjataulukon mukaan Ilves on viides 21 pisteellä. Sm-liiga.fi:n mukaan Ipa on kahdeksas 20:llä pisteellä. Lienee jatkiksella virhe.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Kärpät vs KalPa
  • 2.32
  • 4.00
  • 2.64
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös