Kysymys kansalaisuudesta

  • 2 509
  • 5

Tammerforce

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Mielenkiintoinen skenaario johon toivottavasti joku voi antaa vastauksen (itse en tiedä):

Jos viimeisillään raskaana oleva nainen astuu laivaan joka on lähdössä pidemmälle matkalle esim. Euroopasta Amerikkaan, ja sen reitti menee kansainvälisten merialueitten yli; mikäli lapsi syntyy kansainvälisellä merialueella, mikä on tällöin lapsen kansallisuus?

Lisäkysymyksiä herättämään voidaan heittää että mitä sitten tehdään mikäli toisen vanhemman (tässä tapauksessa isän) kansallisuutta ei tiedetä? Entäs jos kyseessä matkan kohteena on USA jossa syntyessään lapsi olisi automaattisesti maan kansalainen?
 

InTheYear2000

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Tällainen tapaus sattui viime marraskuussa.

Finnair-vauvasta ei tule kazakstanilaista

"Kun lapsi syntyy ilmassa tai kansainvälisillä vesillä, hän saa yleensä saman kohtelun kuin jos hän olisi syntynyt siinä maassa, johon lentokone tai alus on rekisteröity."
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Yleisesti ottaen lapsi saa automaattisesti äidin kansalaisuuden mutta joissain tapauksessa myös sen maan kansalaisuuden kenen alueella ollaan.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Jotkut maat kai myöntävät kansalaisuuden lapselle joka on syntynyt tässä maassa, riippumatta siitä mikä on jomman kumman tai molempien vanhempien kansalaisuus. Käytäntöjä on varmaankin monia. Käytännössä lienee joissakin tapauksissa mahdollista saada kaksoiskansalaisuus. Vanhempien kansalaisuus (yksi tai kaksi) saadaan tietenkin yleensä itsestään selvästi.

Perheeseemme syntyi lapsi asuessamme Venäjällä. Lapsi syntyi myös ihan fyysisesti Venäjällä. Siksi hänet jouduttiin rekisteröimään paikalliseen väestörekisteriin sikäläisen ZAGSin kautta. Venäläinen paperi vaadittiin jo senkin takia, että Suomen viranomaiset edellyttivät sellaista, jotta lapsi voidaan sitten viedä suomalaiseen väestötietojärjestelmään. Ohimennen sanoen voin todeta ettei homma hoitunut ihan iisisti, mutta hoitui lopulta kuitenkin. Voin siis ihan kokemuksesta sanoa että Venäjälläkin voi suomalainen lisääntyä, mutta en oikein osaa sanoa voinko sitä kenellekään suositella...

Joka tapauksessa lapsemme ei olisi voinut saada Venäjän kansalaisuutta. Kuulemma tähän edellytettiin, että jomman kumman vanhemmista ollisi oltava Venäjän Federaation kansalainen. Ehkä tuokin olisi pienellä voitelulla onnistunut, mutta emme katsoneet sitä erityisen tavoiteltavaksi tai hyödylliseksi. Näin pikku poikamme ei esimerkiksi pääse/joudu aikanaan Venäjän armeijaan. Toivottavasti Pisin Kääpiö Jr. osaa kiittää vanhempiaan tästä tulevina vuosina...
 

Huilumestari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
no entäs minkä maan kansalaisuuden saisi helpoiten ja nopeiten ilman lahjontaa?
Dominikaanisesta tasavallasta saat puolessa vuodessa. Mutta mitä vikaa lahjonnassa? Jos menet oikeaan paikkaan niin lahjonta ei ole kallista (suomalaisen näkökulmasta) ja tietyissä paikoissa se ei välttämättä ole laitontakaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös