Kuuntelussa juuri nyt

  • 1 881 340
  • 21 524

redpecka

Jäsen
Täyttä tavaraa ensimmäisestä tahdista viimeiseen. Järkyttävän hyvä ja monipuolinen biisi. No, oonhan minä tykänny tästä vuodesta 1983 kun levyn ostin.



Sapatti on kuolematonta. Olen muistaakseni jo kerran tähän ketjuun linkannut maailman parhaan albumin - ja ilmeisesti se sitä on kun kukaan ei ole vastaväittänyt - ja linkkaan taas:





Rummuttaja: silkkaa sexyä! Ja jos täällä on jotain porilaisia rytmisoittimien harrastajia niin kuunnelkaapa tästä ihmeessä. Ja nyt ei edes puhuta progesta saati jatsista vaan.. No onhan tämä nykypäivän progee. Kasarilla syötiin lepakoita.. Mut se oli meidän juttu!
 

redpecka

Jäsen

UnenNukkuja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aika moni, kunhan on turkulainen

redpecka

Jäsen
Joo en ymmärrä itsekään, miksi sinne jumiuduin, yleensä kun korkeassa arvossa nämä vapaan keskustelut. Mutta Jukka- ja Aknestik-fanina jäin näihin enemmänkin jumiin nyt.



Nimi Aknestik on tuttu mutten ole ainakaan tietoisesti kuullut niitten musaa. Ong Turuust?

Toi Vähän homo -viisu oli hyvä, mutten tekis tälle bändille liigasopparia seuraavalle kaudelle tän try-outin päätteeksi koska on sellaista mestistasoa loppujen lopuksi meikäläisen makuun.

P.S. Lauluista jossa sanotaan sana homo tuli mieleen tämä oiva Martikaisen pläjäys:


 

Useful Idiot

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Tyyppi negativesta tulee mieleen kun olivat Lasipalatsissa Jyrki-ohjelman vieraina: se päävamppyyri pyyhki kaikki mahdolliset hämähäkinseitit katonrajasta kun pitkä kaiffari olee hän tuppas
Jonnet ei muista, mutta Peter Steelellä oli jokin muukin kookas, kuin pelkkä pituus. Kohukuvia en ole tietysti koskaan nähnyt, mutta kaveri kertoi.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Youtubesta löytyi tällainen:


Liki puolitoista tuntia kaihoisaa neuvosto-venäläistä synthwave-musiikkia, ja taustalla sävytetty still-kuva Moskovan Valkoisesta talosta liekeissä 1990-luvun alun vallankumoussekoilujen aikaan. Karunkaunista taidetta.

Kysyin hiljattain isältäni, minkälainen tunnelma Suomessa oli tuolloin, kun maassamme elettiin syvää lama-aikaa samalla kun jo valmiiksi epävakaa ydinsupervalta itänaapurissa oli luisumassa täyteen kaaokseen, ja Moskovassa käytiin tulitaisteluja mm. hallintorakennuksissa ja televisiokeskuksessa. Mitään sen erikoisempaa paniikkimielialaa ei kuulemma ollut mediassa eikä kansan keskuudessa. Suomessa siis. Harvinaisen kylmäävää settiä joka tapauksessa.

Mahtava biisi tämä. Miltä vuodelta ja kenen tekemä niinku?
https://fi.wikipedia.org/wiki/Ässät_Going_to_Win
 
Viimeksi muokattu:

redpecka

Jäsen
Youtubesta löytyi tällainen:


Liki puolitoista tuntia kaihoisaa neuvosto-venäläistä synthwave-musiikkia, ja taustalla sävytetty still-kuva Moskovan Valkoisesta talousta liekeissä 1990-luvun alun vallankumoussekoilujen aikaan.

Olen kysynyt isältäni, minkälainen tunnelma Suomessa oli tuolloin, kun maassamme elettiin syvää lama-aikaa samalla kun ydinsupervalta itänaapurissa oli luisumassa täyteen kaaokseen ja Moskovassa käytiin tulitaisteluja mm. hallintorakennuksissa ja televisiokeskuksessa. Mitään sen erikoisempaa paniikkimielialaa ei kuulemma ollut mediassa eikä kansan keskuudessa. Suomessa siis. Harvinaisen kylmäävää settiä joka tapauksessa.


https://fi.wikipedia.org/wiki/Ässät_Going_to_Win

Aika helmen olet kyllä löytänyt.

Joo, Gorba oli jumissa jossain Krimillä ja känninen sotilasjuntta veteli tankilla pitkin Moskovan katuja. Suomi ehti lähettää onnitteluviestin valtion uudelle ylväälle johdolle. Sitten tuli vielä enemmän känninen Jeltsin ja pelasti hommat kunnes sammui pian itsekin. Voin muistaa kyllä väärinkin.
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Uusimman Peaky Blinders kauden jossain jaksossa soi Hotel Lux yhtyeen The Last Hangman kappale, joka sai kiinnostumaan yhtyeestä. Muutama biisi löytyy spotifystä ja niitä on tullut nyt kuunneltua viime päivinä. Mukana sellaisia 80-luvun uuden aallon vaikutteita, toki modernilla otteella, joka kolahtaa usein minulle.
 

Redrose

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki
Mulla on soinut tänään brittibändi Gandalf's Fist, jonka musa on omasta mielestäni sekoitus progea, art rockia ja progemetallia. Wikipedia tosin ilmoittaa, että genret ovat proge ja folk proge. Bändi on vielä kohtalaisen nuori. Se on perustettu vuonna 2005.

Tässä tulee biisi Shadowborn. Video on mun mielestä laadukas.


 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
En tykkää enkä tällä tabletilla edes osaa linkittää mitään, joten pitää laittaa lista albumeista, joita olen viime aikoina kuunnellut.

Tälläkin hetkellä muuten mennään ihan nuorisomusiikin aallonharjalla, kun stereoista tuuttaa Jethro Tullin Stormwatch, vuodelta 1979.

Muita taannoin soitettuja:

Wigwam - Lucky Golden Stripes and Starpose
Blues Section - s/t
Jah Wobble - Mu
Cream - Disraeli Gears
Stevie Wonder - Songs in the Key of Life
Stooges - Raw Power
Jim Pembroke - Pigworm
Blackfoot - Strikes
Free - Tons of Sobs
The Who - Quadrophenia
Robin Trower - For Earth Below
Robert Plant - Carry Fire
Bluesounds - Black

...sekä ihan uusi löytö, Blues Pills -niminen ruotsalais-amerikkalais-tiesminkämaalainen kokoonpano. Retrorokkia spykedeelisin vivahtein, ihan helevetin kova naisvokalisti vetää. Vähän kuin sellainen Janis Joplinin ja Aretha Franklinin hybridi laulaisi Led Zeppelinin ja Buffalo Springfieldin soittajista kasatun bändin keulilla. Pisin Kääpiö hoi, tsekkaa tämä. Pavlikovsky tykkäisi luultavasti myös.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viitasen Piia on mennyt tekemään aika helvetin hyvän albumin. Jarkko Martikainen ehtikin jo julistaa Piian Facebook-sivulle lähettämässä postauksessaan nimikappaleen vuoden parhaaksi kotimaiseksi biisiksi. Vittu Carpe Diem.





Harvoin on niin käsinkosketeltava tunnelma keikalla kuin eilen täyteenpakatulla Kuudennella Linjalla. Ei riehakas, vaan erästä palstatoveria lainaten eteerinen.

Täyteraitoja tuolta levyltä on mahdotonta löytää, mutta mainitaan nimikappaleen lisäksi ainakin Murheen mustat laulajat, Maalaa näkyväksi, Viimeinen valo jota puhutaan ja Topi Saha-duetto Kulje mun kanssani.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Onko tää se joku ministeri? Aika kova uraratkaisu jos on.
Jaa sellainenkin oli, en muistanut. Alkuvuodesta On the Rocksin Silmien takana-klubin haastattelussa kertoi, että joku toimittaja oli haukkunut kutsunut Li Anderssonin näköiseksi, niin ainakin sen verran on poliittista yhteyttä.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Kuuntelin tuon. Onhan se nyt kovempi kuin nuo Elliliinat ja Evenoorat ja Elefantin painot ja muut, mitkä on ihan samaa kaikki. Tää oli oma juttu kuitenkin. Klaus Järvisenä annan 8-, ja se on kehu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös