Kuuntelussa juuri nyt

  • 1 892 062
  • 21 661

abianos

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, suomalaiset
Kuuntelussa juuri nyt on Bushidon Sonny Black -albumi. Kyseessä siis länsiberliiniläinen rap-artisti. Viime aikoina etenkin saksalainen ja tšekkiläinen rap on uponnut aika hyvin, tosin vain saksalaisesta ymmärrän n. 1/3 kappaleesta ja tšekkiläisestä ei ole mitään hajua mitä niissä puhutaan. Itse asiassa löysin tämän artistin täältä, kun joku kirjoittaja mainitsi kuuntelevansa myös tätä kyseistä artistia.

Kyseinen albumi kokonaisuudessaan YouTubessa. Kappaleiden lyriikoiden sisältöhän on varsin köyhä, lähinnä wnb-gangstailua ja Saksan päättäjien haukkumista maan rakoon, mutta kyllä tätä kuuntelee.

Oot ehkä jostain mun viestistä Bushidon napannu. Erittäinkin kovaa tuotantoa herralla! Toinen kova saksalainen on ehdottomasti Massiv! Vuoden sisällä olis pyrkimys käydä Bushidon konsertissa ja samalla reissulla päästä kuuntelemaan saksalaisen souljumalan Xavier Naidoon tuotantoa livenä.

Kaikki tämä tieto löytyy jo tästä maailmankaikkeudesta eli turhaanko sinulle näitä kerron? En tiedä, mutta jos eri kielinen rap kiinnostaa, niin kerronpahan kuitenkin.

Romaniastakin löytyy rapskeneä, vaikka kerjäläisiä katsellessa ei tällaista ehkä ensimmäiseksi ajattelisikaan. Sisu(!!!) ja Puya on omia romanialaisia suosikkejani. Ei nyt mitään tajunnanräjäyttävää, mutta muutama varsin pätevä veto herroilta toki löytyy. B.U.G. Mafia kannattaa myöskin tsekata. Romania kielenä on hauskaa kuunneltavaa italia(kielen)-assosiaatioiden vuoksi, siksi samalta ne ajoittain kuulostavat.

Bulgarialaisen Ustatan nostan ehdottomasti jalustalle! Omia korvia miellyttää suuresti kuinka hänen biiseissään rap-rytmit ja bulgarialainen folklore paiskaavat kättä! Tehnyt myöskin pari mukavaa yhteistyötä laulajien Sofi Marinovan ja Aziksen kanssa. Azis itsessään on uskomaton mies! Aivan täysin överiksi kaikki kliseet vetävä, korkokenkiin ja minihameisiin pukeutuva kuitenkin melko maskuliininen laulaja ja Bulgarian homoikoni! Laitan tähän linkin youtubeen, jonka takaa löytyy Ustatan ja Aziksen yhteisbiisi. En itse biisin, vaan nimenon Aziksen vuoksi! Ustata Azis - Tochno Sega - YouTube

Ruotsalaisesta rapistä lienee turha kirjoitella, mutta lieneekö ruotsinsuomalainen Max Peezay-duo olla sulle tuttu? Tasapainottelevat rapin ja grimen välillä. Loistavat kolme levyä ovat levyttäneet ja mikä parasta kaksi uusinta taitaa olla saatavilla laillisina torrenteina.

Vaikka sungpoetristi Marek Grechuta on itselle se suurin puolalaismuusikko, ja joka on ainoa artisti ikinä, jonka melodiat saavat mut nauramaan, niin löytyy heiltä eräs paljonkin kuuntelemani räppäri: Verba. En tiedä voiko tosin puhtaana räppärinä pitää. Tekee semmosta laulavaa baalladipoprappiä. En usko moneenkaan iskevän, mutta joku miehen naivistiskauniissa melodioissa ja sympaattisessa äänessä saa mut kuuntelemaan yhä uudestaan ja uudestaan.

Ukrainasta täytyy ehdottomasti nostaa esille maan kenties suosituin artisti tänäpäivänä, ainakin nuorten aikuisten keskuudessa: Bumboks!!! Hänenkin räppäristatuksensa on hieman ontuva, sillä biisejä löytyy rapistä nu-metalin kaltaisen möykän kautta rnb:hen. Miehellä on erittäin tunnistettava kitarasävytteinen soundi, josta herran uran alkuaikojen youtube-näyte tässä: Ð‘ÑƒÐ¼Ð±Ð¾ÐºÑ - Зцапала злапала.wmv - YouTube

Holannin kieli taistelee planeettamme rumimman kielen tittelistä jopa somalin kanssa, mutta Flinke Namen on itselläni kovassa kuuntelussa. Ovat tainneet julkaista vain yhden levyn, joka oli tuplalevy. Levy kakkoslevy on aika turhanpäiväinen, mutta ykkönen melko timanttia. Tässä maistiaisia: Flinke Namen - #8 Superstuntwerk - YouTube

Venäjää osaavana, paljon venäläistä musiikkia kuluttavana ja rappiä suuresti diggaavana on ihme, ettei venäläinen rap oikein iske. Joo on Detseliä, valkovenäläistä Seryogaa, Timatia, Noize MC:tä ja Bastaa, mutta ei vaan suuresti iske. Sen sijaan enemmän rnb-yhtye Band'Eros iskee meikäläiseen. No, Pimp Schwabin tuottamat Russian Crunk & Dirty South-levyt on ihan ok.
Tässä kolmelta venäläiseltä:
Seryoga: Seröga - Chiki (HD Hot Russian Hip Hop) - YouTube
Basta: БаÑта - ОÑень - YouTube
Ja sokerina pohjalla pari suosikkia Band'Erosilta: Columbia Pictures - BandEros - YouTube
Банд - YouTube

Tämmöstä on nyt illalla tullu kuunneltua.
 

jäämies-70

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Die Mannschaft
Ronnie James Dion kunniaksi tehty tribuuttilevy "This Is Your Life".
Aika huikeita vetoja on useampi, ensikuuntelulla pompsahti erityisesti Doron vetäisy Dio - This is your Life - Egypt (The Chains Are On) - Doro
Linkki vie, ylläripylläri, Youtube-videopalveluun.

Onko muut palstaveljet/-sisaret kuunnelleet kyseisen albumin, millaista fiilistä herättää?
Onhan kyseessä kuitenkin yksi legendaarisimmista laulajista metallin saralla, IMO.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, maapisteet, Captain Conker
Paljon taas tullut tutustuttua paremmin moniin kehuttuihin bändeihin. Nyt ollut ahkerassa kierrossa Saattue. Kyllä pojat tuon melankolian ja raskauden osaavat. Pistetään nyt vaikka tämä näytiksi. Eli Saattue - Reliikki.
 

Captain Slow

Jäsen
Suosikkijoukkue
KR69, K11ng Perrin, Bratislavan mm-miehistö 2019
DJ Konnat - 9700-Irma

Satuinpahan kuuntelemaan Parasta Ennen! - radio-ohjelmaa Areenasta ja tuli tälläinenkin "helmi" bongattua viimeviikon lähetyksestä.

Ysärillä ainakin osattiin tehdä Suomessa huumorimusiikkia. (Vintiöt, Kummeli, Jope ja mitä muita niitä olikaat..)
Se, onko se hyvää vaiko huonoa, on sitten eri juttu.
 

Kihaus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Flyers
Pepe Willberg - Elämän seppeleet

En ole koskaan Pepestä niin perustanut, mutta tämä Pepe & Saimaa -albumi on jotain aivan tajunnan räjäyttävää. Ei voi kuin ihmetellä, mitä helvettiä Pepe?
 

Benny

Jäsen
Suosikkijoukkue
Byllistys
Pepe Willberg - Elämän seppeleet

En ole koskaan Pepestä niin perustanut, mutta tämä Pepe & Saimaa -albumi on jotain aivan tajunnan räjäyttävää. Ei voi kuin ihmetellä, mitä helvettiä Pepe?

Kyllähän Pepen ääni on ollut aina kohdallaan. Kaikille ei sitten biisimateriaali välttämättä putoa. Mutta kyllähän siellä helmiä on aikaisemminkin levytettynä 60-luvun loppupuolelta lähtien.

Mutta nyt on biisit ja tuotanto kohdillaan kiitos Matti Mikkolan. Tätä levyä on tosiaan tullut pyöritettyä viime aikoina todella paljon. Pitäisi melkein käydä livenä tarkistamassa.
 

Girardi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers ja Kalapa
Randomilla tuli valittua "taustamusaksi" Godsmackin IV -albumi.
 
Katselin tuossa juuri Normandian maihinnousun juhlallisuuksia ja ajattelin muistaa myös sitä toista puolta muutaman oluen otettuani. Kaikista sotarikoksista sun muista huolimatta saksalaiset ovat olleet aina helvetin hyviä tekemään sotilasmusiikkia ja marsseja, kuten myös sotimaan (parhaat maailmassa, sen jälkeen tulevat suomalaiset ja venäläiset). Historian ja sotilasmusiikin ystävänä tätä nyt vaan ei voi olla noteeraamatta. Biisi, jonka myös Ranskan muukalaislegioona otti muunneltuna käyttöönsä, ja samalla vähän vaihtelua tämänkin ketjun musiikkitarjontaan.

♫ SS-Marschiert in Feindesland ♫.flv - YouTube

(ja tämä ei sitten ollut mikään poliittinen kannanotto...)
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Amadou & Mariam: Dimanche a Bamako. Malilaista musiikkia parhaimmillaan. Afrikkalainen musiikki sopii loistavasti chillailuun.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tekemääni ambient/chillout soittolistaa Spotifyssa. On jo venähtänyt n. 49 ja puolen tunnin mittaiseksi. No, eipähän lopu biisit kesken.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Neil Youngin Psychedelic Bill ja reilu 27 minuuttinen avausjärkäle Driftin` Back soi par`aikaa. Kyllä se Niilo vain osaa ja sävellyskynä on terävä vanhoilla päivilläkin. Sopii kesäiltaan kuin mikki Matti Nykäsen käteen.
 

J.Hotti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK Detroit Red Wings FC Barcelona
Vesku Jokinen & Sundin Pojat - Lomalla.

Isot oli odotukset tätä albumia kohtaan, olihan Veskun uuden projektin ensimmäinen albumi (Juuret missä mm. loistavat Nälkämaan Laulu, Tuopin Jäljet, Laulajan Testamentti...) niin loistava. Eikä pettyä todellakaan tarvinnut. Ei tää Lomalla pärjää Juuret albumille, mutta on loistavaa settiä ja kesäinen teema toimii erinomaisesti. Allekirjoittanut ei koskaan ole Klamydiasta suuremmin välittänyt, mutta tää Vesku ja Sundin pojat homma toimii loistavasti. Toivottavasti jatkoa tulee, Suomimusiikin historia on täynnä vielä paljon loistavia ikivihreitä mitä pistää uuteen muotoon länsirannikolla!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös