Kuntavaalit 2017

  • 79 278
  • 666

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Poliittisessa keskustelussa on alkanut toistua sana "kuntavaalit", ja onpa niitä varten tehty jo kyselytutkimuksia. Eli on ketjun paikka. Tässä Alma Median kuntagallup:

SDP 20,8
Keskusta 19,2
Kokoomus 17,6
Vihreät 12,4
Perussuomalaiset 10
Vasemmistoliitto 8,3
RKP 4,5
KD 4
Muut 3,2

Tietenkään gallupeista ei kannata tehdä liian suuria johtopäätöksiä, koska alueellisesti nuo eivät kerro välttämättä mitään. Mutta kivahan noita lukuja on pyöritellä ja käyttää spekuloinnin välineenä.

http://www.aamulehti.fi/kotimaa/sdp-olisi-nyt-kuntavaalien-ykkospuolue/
Linkki Aamulehden kuntavaaligallupiin.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Väyrynen asettaa vaatimattoman tavoitteen kuntavaaleihin. Hän nimittäin on ehdolla Helsingissä ja tähtää kaupungin (ja sitä kautta koko maan) äänikuninkaaksi Terve Helsinki -nimiseltä yhteislistalta, joka etsii pormestariehdokasta.

Ei voi muuta kuin hattua nostaa Väyryselle, tuon tavoitteen ääneen lausuminen vaatii kanttia.

https://www.paavovayrynen.fi/2017/0...aanikuninkuutta-ja-etsii-pormestariehdokasta/ (Linkki Väykän kotisivuille ja ehdokasilmoitukseen)

Vakavammin: Mitä tulee Helsingin äänikuninkuuteen, niin veikkaan sen menevän Halla-aholle. Maahanmuuttopolitiikkaan pettyneitä löytyy ihan varmasti varteenotettava määrä, eikä parane unohtaa PS:n tulevaa puheenjohtajavaalia, johon status Helsingin ykkösenä olisi oiva vipuvarsi Halla-ahon pj-kampanjalle.
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
Valtuutettuni ei ehdokkaaksi lähtenyt. Tuuminut tässä, että jospa hankkisin uuden puolueen päänahan, sen kuudennen. Aivan piruuttani.
 

Valapatto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Useampikin tuttu näyttäisi olevan ehdokkaana. Kahta lukuun ottamatta läpipääseminen lienee utopiaa. Näyttäisi mukana olevan sellainenkin henkilö, joka vielä viime vaaleissa äänesti vanhempiensa valitsemaa ehdokasta.

Itsellä vielä puolue ja henkilö täysin auki.
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ei varmasti vie. Jan Vapaavuori voi laittaa vähän tiukemmin kampoihin, mutta Halla-Ahohan tuon vie. Ei siitä mitään epäselvyyttä ole.

Vapaavuori tulee saamaan paljon ääniä, mutta hänen mahdollisuuksiaan äänikuninkuuteen pienentää se, että kokoomuksella on tarjota äänestäjilleen muitakin uskottavia ehdokkaita. Helsingin persujen ja muiden maahanmuuttokriittisten äänet keskittyvät Halla-aholle varmasti paljon tehokkaammin.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Väyrynen asettuu ehdolle Helsingissä, joten äänikuninkaan arvuuttelu voidaan lopettaa.
 

Fordél

Jäsen
Kimmo Tiilikainen on ilmeisesti lähdössä ehdolla Helsinkiin (Sipilä uskoo kaupungistumisen virran kääntyvän | Suomenmaa Jännä nähdä saako ääniä, kun siinä jos jossain on kaveri joka ajaa maaseudun asias eikä mitään muuta.

Sen mitä olen Tiilikaisen haastiksia kuunnellut niin ajaa kaupunkienkin asiaa, mutta näkökulma on ekä totusta poikkeava. Tiilikainen on puhunut kestävästä kaupunkikehityksestä, jossa kaupunkia ei kehitetä ehkä ihan samalla vimmalla kuin yltiöpäisimmissä suunnitelmissa. Toki Tiilikaisen puheissa isossa roolissa on myös peruskepulainen näkemys koko Suomen kehittämisestä.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Mua pyydettiin ehdokkaaks, mutta en lämmennyt ajatukselle. Puoluekaan ei aivan täysin kymppi ollut, vaikka todennäköisin, jos olisin heltynyt. Vittu kun ei vain kiinnosta laittaa aikaa tuollaiseen! Mutta toivottavasti pärjäävät. Neljä serkusta lähti kisaan, saa nähdä miten käy. Kenestä tulee suvun äänikuningas, kato. Sopuisasti kaikki vasemmalle kallellaan, niin ei pääty serkustapaamiset sisällissotaan kesällä. Saunan taakse, sano.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Mua pyydettiin ehdokkaaks, mutta en lämmennyt ajatukselle. Puoluekaan ei aivan täysin kymppi ollut, vaikka todennäköisin, jos olisin heltynyt.

Myös mulle soiteltiin pariin otteeseen, tänä aamuna oikein kansanedustajatasolta asti ja kyseltiin lähdenkö ehdolle. Tällä hetkellä vaan ei oikein elämäntilanne ole sellainen että olisi aikaa paneutua tällaiseenkin, en kuitenkaan halua olla vain puolueelle pelkkä naama jolla kerätään pari ääntä kokonaispottiin.
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kimmo Tiilikainen on ilmeisesti lähdössä ehdolla Helsinkiin (Sipilä uskoo kaupungistumisen virran kääntyvän | Suomenmaa Jännä nähdä saako ääniä, kun siinä jos jossain on kaveri joka ajaa maaseudun asias eikä mitään muuta.

Nyt torvet soimaan, keskusta on taas kerran tulossa isoihin kaupunkeihin. Salainen ase on tällä kertaa Tiilikainen, joka räjäyttää kannatuksen kasvuun. Toistaiseksi keskustan valloitusretket suurissa kaupungeissa ovat olleet varovaisia, ja esimerkiksi pääkaupunkiseudulla kepu on päässyt korkeintaan jonnekin Vantaan rajalle asti. Helsingin kaupunginvaltuustossa istuu huimat kolme kepulaista. Näistä Laura Kolbe on maailman ainoa stadilainen kepulainen, Laaninen ja Peltokorpi ovat muualta tulleita. Pientä toivoa kannatuksen kasvamisesta kuitenkin on, sillä Peltokorvella on yhdeksän lasta.

HS: Keskusta yhä altavastaaja isoissa kaupungeissa

Jutussa haastateltu asiantuntija, tutkimuslaitos e2:n johtaja Karina Jutila sanoo, että keskustan kannatus suurissa kaupungeissa paranee sitten, kun suuret ikäluokat ennakkoasenteineen poistuvat. 80- ja 90-luvulla syntyneille äänestäjille keskusta on kuulemma "puolue muiden joukossa". Ehkä suurten kaupunkien ulkopuolella, mutta kuinka siellä, mistä kannatusta juuri halutaan lisää? Eihän kepu näy esimerkiksi Helsingissä oikein mitenkään.

Maalla syntyneitä suurten ikäluokkien edustajia muutti runsain mitoin isoihin kaupunkeihin 60- ja 70-luvuilla, ja voisi luulla, että nämä jos ketkä olisivat tuoneet kepulaisuuden silloin mukanaan. Mutta eivät tuoneet. Herääkin kysymys, että jos se kepun rantautuminen etelään ei onnistunut silloin, niin miten se voisi onnistua nykyään? Perinteisiltä vahvoilta alueiltaan kepulaisuus tuskin kuolee, mutta Helsinki-Turku-Tampere-kolmion sisään sen on todella vaikea päästä.
 
Viimeksi muokattu:

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
Valtuutettuni jätti ehdokkuuden perhesyiden vuoksi, lasten takia. Nainen tässä tapauksessa, mutta tuskin tilanne on 30-50 vuotiailla miehilläkään mitenkään erilainen. Hyvin paljon tietysti riippuu omasta ja puolison työtilanteesta, päiväduunin kuormittavuudesta, iltaduunin, työmatkojen määrästä jne.
Ymmärrän helvetin hyvin, että kunnallispoliittinen, puhumattakaan valtakunnan tasolla vaikuttaminen ei tiettyä ikäluokkaa kiinnosta, siellä pitäisi nimittäin olla läsnä. Ja se tarkoittaa että olet jostain eli kotoa poissa. Siinähän voivat päivätyötä tekevät tutkijat ja politiikan toimittelijat miettiä miksi tällainen dippi edustajien ikäjakaumassa on: ehkä meni jakeluun jo tälläkin viestillä.
 

Eino_Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
On muuten melkoisen syvältä, etten voi äänestää kotikuntani ehdokasta tulevissa vaaleissa. Ja että miksi en voi? No siksi, että olen muuttamassa paikkakunnalta toiselle ja tässä tapauksessa ihan naapurikuntaan noin 15 km päähän. Olen tehnyt muuttoilmoituksen maistraattiin ja Postiin pe 24.3. alkaen. Ennakkoäänestys alkaa ke 29.3. ja varsinainen vaalipäivä on su 9.4.

Mutta kuten todettua, en saa äänestää uudessa kotikunnassani, sillä kuulemma äänioikeutettujen tiedot väestörekisteristä päivitettiin jo helmikuun puolivälissä, ilmeisesti 17.2. Jos nyt olisi vaikka eduskuntavaalit, niin muutto ei vaikuttaisi mitenkään sillä saman vaalipiirin sisällä olen edelleen.

Aika kummallista, että nykyisen digitalisaation aikana vaaliviranomaiset rekisteröi äänestäjän kotipaikkakunnan jo 1,5 kk ennen vaaleja. Miten systeemi voi olla näin kankea? Toki voin mennä antamaan ääneni vanhaan kotikuntaan, mutta onhan se aivan pöhköä, kun ne ihmiset eivät päätä enää minua koskevista asioista.
 
Viimeksi muokattu:

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Kuntavaalit 2017 Ykkösellä | Yle TV1 | yle.fi
YLE panostaa tuleviin vaaleihin aiempaa isommin. Pari yhteistenttiä ja sitten puolueet saavat vielä oman päivänsä. Andersson vetämässä näitä.
Ylivoimaisesti eniten odotan tuota pienpuoluetenttiä. Mukana on politiikan amatöörejä (pl. Väyrynen), jotka korvaavat kokemuksen puutteen voimakkaalla julistamisellaan. Siinä on naurussa pitelemistä, kun hurjimmat pääsevät vauhtiin. Joskin joukkoon voi mahtua myös sellaisia, jotka ihan selvästi pelkäävät TV:ssä esiintymistä.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Ylivoimaisesti eniten odotan tuota pienpuoluetenttiä. Mukana on politiikan amatöörejä (pl. Väyrynen), jotka korvaavat kokemuksen puutteen voimakkaalla julistamisellaan. Siinä on naurussa pitelemistä, kun hurjimmat pääsevät vauhtiin. Joskin joukkoon voi mahtua myös sellaisia, jotka ihan selvästi pelkäävät TV:ssä esiintymistä.

Laitoin tämän saman viestin Pienpuoluevaalit-ketjuunkin, mutta se on jostain syystä Kierrätyskeskuksen puolella ja helposti hautautuu sinne, joten pistetään tämä asia tännekin vähän laajennettuna.

Uuden Suomen jutussa esiteltiin melko kattavasti nykyisten uusien pienpuolueiden tavoitteet kunnallisvaaleihin 2017, jutussa saavat kertoa tavoitteensa niin Eläinoikeuspuolue, Feministinen puolue, Itsenäisyyspuolue, Liberaalipuolue ja Piraattipuolue.

Joka porukka sai sanansijaa ja puolueiden kunnallisvaalinäkemyksiä avattiin, joten tämä on aika hyvä pohjustus niille, jotka kaipaavat lisäinfoa siitä, mitä nämä uudet marginaalipuolueet oikein haluavat ja mitä voi odottaa kuulevansa esimerkiksi television pienpuoluetentissä.

Vaikea minun on suoraan sanottuna erottaa näitä punavihreitä ryhmittymiä. Radikaaliuden aste vaihtelee, mutta sitä samaahan SKDL... korjaan, Vasemmistoliitto ja Vihreät kumminkin puskevat.

TV-tentteihin varmaan valikoituu sitten omanlaisensa porukka täynnä aatteen paloa.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre

Fordél

Jäsen
Laitoin tämän saman viestin Pienpuoluevaalit-ketjuunkin, mutta se on jostain syystä Kierrätyskeskuksen puolella ja helposti hautautuu sinne, joten pistetään tämä asia tännekin vähän laajennettuna.

Uuden Suomen jutussa esiteltiin melko kattavasti nykyisten uusien pienpuolueiden tavoitteet kunnallisvaaleihin 2017, jutussa saavat kertoa tavoitteensa niin Eläinoikeuspuolue, Feministinen puolue, Itsenäisyyspuolue, Liberaalipuolue ja Piraattipuolue.

Joka porukka sai sanansijaa ja puolueiden kunnallisvaalinäkemyksiä avattiin, joten tämä on aika hyvä pohjustus niille, jotka kaipaavat lisäinfoa siitä, mitä nämä uudet marginaalipuolueet oikein haluavat ja mitä voi odottaa kuulevansa esimerkiksi television pienpuoluetentissä.

Perhana kun EOP:lla ei ole omalla asuinpaikkakunnalla ehdokasta. Ois voinut vaikka antaakin tukensa tärkeälle asialle. No, kuntavaaleja tärkeämpää on toki saada näkyvyyttä ja menestystä eduskuntavaaleissa.
 

heavylutaa18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo, Seattle Kraken
Persuja toista kertaa. Muitten maahanmuutto ja turvapaikkapolitiikka on niin perseestä, kyllä meillä on tilaa, joopa.
 
Kai se pitää uskollisesti käydä jotain randomia Vasemmiston tai SKP:n dudea äänestämässä. Kapuloita kurjistajaporvarin rattaisiin edes symbolisesti.
 

Syöttöpiste

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Minä käyn ensimäistä kertaa elämässäni äänestämässä tyhjää. En ole edes katsonut millaisia ehdokkaita tarjolla on. Lähes kaikissa vaaleissa 18-vuotta täytettyäni olen äänestänyt, eikä asiat ole muuttuneet vaalien jälkeen. Aivan sama mikä puolue voiton vie, niin homma jatkuu samanlaisena. Poliitikot ajattelevat ensisijaisesti sitä, miten tehdyt päätökset vaikuttavat omaan äänisaaliiseen. Rohkeita, omasta kannatuksesta välittämättömiä päätöksiä ei olla valmiita tekemään, vaikka ne olisi yhteiskunnan kannalta oikeita. Demokratia on hieno asia, mutta poliitikot menevät sieltä missä aita on matalin. Hölmöt ihmiset äänestävät kaiken maailman turhia julkkiksia ja muita kaltaisiaan hölmöjä kuntien valtuustoihin ja eduskuntaan. Lopputulos on sitten se kun kokonaiskuvaa ymmärtämätön edustaja tekee päätöksensä sen perusteella mikä on omalle kannatukselle hyväksi, ei sen mukaan mikä on yhteiskunnalle hyväksi.

Jättämällä tyhjän äänen kerron että haluan demokratian toteutuvan, mutta haluan myös meinigin muuttuvan. Jos jätän äänestämättä, jää mahdollisuus tulkita minun olevan vain laiska äänestäjä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös