Kullanhohtoisen kiekon kimallus – tarina Jatkoajan keskustelupalstalle

  • 2 779
  • 5

Punamusta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Kullanhohtoisen kiekon kimallus: osa 1

Ei ole väliä vaikka olisitkin @metsänpeikko. Kukaan ei ole @mestari syntyessään. @Epätietoinen ihminen löytää aina tien jonnekin: ihminen on kuolemaansa asti vierivä @euron kolikko, joka voi kaatua kesken matkan, mutta jonka @satunnainen kulkija nostaa pystyyn ja antaa tälle uutta potkua pyrstön alle. @Lahtelainen taikka @Espoonmies, olitpa mistä vaan, sinulla on mahdollisuus olla jotain suurta. Siihen saa uskoa. Ei ole väärin uskoa: vain heidän tuomitseminen on väärin.

@Lämpö nousee tasaisin väliajoin ylös maailmassamme. @Laiska pakki mokaa siniviivalla ja @Blackie @Lawless purskuttelee verta esiintymislavalla. @Viheliäinen vihollinen sekoittaa pakkaa internetissä eikä aikaakaan kun @virus valloittaa väliaikaisesti koko maailman. @Äänetön uhka on aina olemassa. Yksikään @äijä ei ole riittävän kova päihittääkseen kaikkia koskevaa hävitystä. @Pullamössö voi olla suuri sankari. @Pata porisee kuumana, kunnes @penkinlämmittäjä astuu esiin ja ratkaisee konfliktin. @Pienikaluinen ujo taikka harmiton ja tavallinen @Pete Malmi, sydän ratkaisee loppukädessä kaiken.

@Paljon kokenut vanhus ei ole arvottomampi tai ylempiarvoisempi kuin varttuva ja hieman ummikkona suunnistava @Pate. Minulla on suvussani @vanha herra, jonka huumori puree jokaiseen ympärillä olevaan. @Legendan juttuja on hupaisaa kuunnella. Sitten on @Linda, nuori ystävä, jolle nykyajan mukavuudet ovat itsestäänselvyyksiä ja ajatusmaailma täten sen mukainen: samanlainen kuin minulla. Ei tarvitse olla @Gandalf ollakseen viisas. Kylmänkin ihmisen sisimmässä oleva @ikirouta voi keventyä ja tehdä kaverista aiempaa avoimemman. @Supertähti on hyvä kanssakulkija.

Olisi mukavaa mikäli @sunnuntai olisi vieläkin pelipäivä. @Sveitsi nousee jatkuvasti jääkiekossa ja @Islanti jalkapallossa. @Sundomstå heräilee pian Vaasassa. Sisälläni oleva @ennustaja povaa lähitulevaisuudesta hyvää. @Eteläpääty Ry aktivoituu, @Equalizer saa uuden jatko-osan, @ultraturkoosi Lahti alkaa nousta, pikkukylä @Uramawa läntisessä Keniassa ottaa vastaan paljon avustuksia ranskalaisilta ja Suomen uusin NHL:n @ykkösvaraus tekee maittavan uran Atlantin länsipuolella. @Ylilyönti sattuu joskus, mutta mitäs pienistä, sillä niitä tulee jokaiselle. @Yrmy, ota nyt se murjotus pois naamaltasi!

@Tuuletin on hyvä apu näin kesäaikaan. @Takareisi vilahtaa kadulla ja @takapihan talkkari saa silmänruokaa hiostavaan iltapäivään. @Taskulamppu, joka meni hukkaan viime talvena, löytyy yllättäen alimmasta lipastonlaatikosta. @Taneli pyytää baariin, @Marlboro maistuu suussa, @Marshallsaaret saa rahallista tukea ilmastonmuutoksen vuoksi. @Mauri-Antero saa opiskelupaikan Joensuusta. @Mediakuutio menee vaihtoon Kuparisaaressa. @Vaasalainen kiekkokansa kiittää. Meikäläisen @mustat sukat lentävät vaatekaappiin ja tästä lähtien kuljen ulkonakin @ilman sukkia. Suopursussa on muuten @myrkkyä, jännä @tosiasia.

@Neloskenttä on oleva kovakuntoinen ensi kaudella. @Negatiivinen vähemmistö saanee revittyä silti jotakin roskaa irti sen peliesityksistä. Vaan miksi piittaisin moisesta, onhan minulla nyt elämäni @neitokainen lämpimässä kainalossa. Vanhemmat sanovat joskus, että @noutaja korjaa kaikki pois tästä maailmasta, joten elämä on elettävä täysillä, teki sen aikana sitten mitä tahansa. @Niilo sai uuden ystävän Kankaanpäästä muutettuaan sinne Porista. Iloinen hänen puolestaan. @Äijänsuon uneksija eli Rauman Lukkoa kannustava ystäväni on taas voittanut 25 euroa lotossa. Hänellä taisi olla yllään ripaus @ässämagiaa.

@Järkkymätön totuus on jokaisen silmissä: täten se on, ettei sitä ole. Joillekin se on, että @Jeesus pelastaa uskovaiset ja ystävälliset, joillekin se on kuuden kullan @Jortikka. Minulle se on, että hyvä yhdysvaltalainen Discord-ystäväni @Justin löytää henkisen tasapainon. @Jaakko tahtoisi joskus alleen tulipunaisen moottoripyörän. Naapurini @Jakke Huuliparta haluaisi olla parkettien partaveitsi. Tämä @keltavihreä kesä on parasta mitä voin kuvitella olevan olemassa. Lainasin kirjastosta hetkittäin uuden romaanin nimeltä "@Karvalakkirakastaja". On otettava kohteeksi vielä ennen syksyä @Kerava: eräs läheinen pitää majaa siellä. Hän on @KalPan toveri ja hieman @kyyninen, mutta silti lempeä henkilö. @Finaaliin asti kulkeva heppu, jolla ei ole tarvetta olla kaikkitietävä @fakiiri. Hän vain on. Hän on herra X: salaperäinen ja @ohittamaton oman elämänsä kulkija. @Oiva seuralainen kiekkopeleissä, vähän kuten @Olli, lempääläläinen kumppanini. @Oranssit sukat istuvat hänen kintuissaan lujasti.

@HIFK voittaa vielä mestaruuden jonakin vuonna. Olen siitä varma. @H P K tulee olemaan myös kova luu ajoittain. @Hakametsän Järkkäri saa vaihtaa pian jäähallia. Tulee kyllä ikävä. @Hegemonia säilyköön silti uudessakin tuvassa. @Harhasyöttö sinne tänne, mitä väliä sillä oikeastaan on? @Häijy yhteisö vaatii usein enemmän kuin ansaitsee. Miksi olla niin suuri @hermoraunio? Tästä selviää vähemmälläkin kiukulla. @Höyry on onneksi laskeutuvaa. @Katsomosta käsin ei osata aina ymmärtää tarpeeksi hyvin. @Heittopussi on kannustamisen arvoinen siinä missä kärkijoukkuekin. @Hattu pois päästä heille, jotka eivät sano pahaa sanaa vaikeinakaan aikoina. @Betonipuolustus on hajoavainen eikä sille mahda mitään. @Breivarin kikka onnistuu vain satunnaisesti. @Unelma ei toteudu välttämättä koskaan. @Ukki oli aina tukemisen ystävä: hän ei sietänyt pahaa sananvirtaa. Hän on vielä tänäkin päivänä @urheilumies vailla vertaa, vaikka seuraakin jääkiekkoa taivaallisilta lehtereiltä. Hän ei ollut koskaan @urpo. Hän ei ollut mieleltään @ultras. Hän ei tahtonut olla nenäkäs @expertti. Hän halusi olla iloinen osa yhteisöä. @Urheiluhullu mutta myöntyväinen. @Edustaja, ei mikään kieroilija. @Erätauko oli hänelle helpotus, ei hiostus. Hänen mielestään kolmoskentän laituri @Grabovsky ei ollut mikään @ikuinen lupaus, vaan ikuinen oman polkunsa luistelija. Hänen mielestään @Islanders oli upea jääkiekkoseura. Siksi matkustankin silloin tällöin New Yorkiin katselemaan jotakin saarelaisten peliä. @Suuri punainen Canadiens kaatui viime koitoksessa 4-2. Ottelun tunnelma oli aivan jäätävän @super. Mikä parasta, @Suomi-Salama alias Joel Armia taiteili maalin. Se ei ollut minulle @superfarssi, vaan onnenpotku. Tämä ei ole aina mikään Daavid vastaan @Goljat, vaan kevyttä viihdettä, vähän kuten @GNR tai @Ihmemies @MacGyver.

@Ötökkä kävelee ikkunalaudalla. Pieni ja viaton otus matkalla kohti tuntematonta niin kuin ihminenkin. @Uimalakki ei pelasta aina kastumiselta: joskus on väkisin kestettävä mutaa mikäli tahtoo kestää vettä. @Uraani palaa jokaisen ystäväni rinnassa. Isoisäni @Urho-Matti kehuu meitä siitä. @Ukko on aivan haltioissaan taistelutahdostani. Hän arvostaa sinnikkyyttäni ja urheuttani. @Savolainen kierous tekee hänen persoonallisuudestaan upean. Hän on entinen @SaPKon junnu ja aina henkisesti minun tukenani lätkässä. @Sanainen arkku ei ota koskaan sulkeutuakseen. Hän ei arvosta ilkeilijöitä. Hänen mielensä on vankka ja tiivis kuin @saarnipuu, eikä hän hermostu melkein mistään. Arvostan häntä yli kaiken.

Olen todistanut miten @sohvakoutsi vääntää rautalankaa tietämättä sen olevan titaania. Olen nähnyt miten niljakas @sontiainen pieksee nuorta miestä erilaisen pelipaidan vuoksi. @Sökö yhteisöllisyys pistää välillä vihaksi. @Aatelinen tai vaikkapa keisari, minua ei kiinnosta jos anti on yhtä myrkkyä. @Aivastus sattuu toki jokaiselle ja asioiden ylimitoittaminen ei ole oikein siinä missä vähätteleminenkään, mutta epäkohdat pistävät silmääni teroitetun viidakkoveitsen tapaan. @Aimo annos itsekritiikkiä ei olisi joillekin pahitteeksi. Näin kerran miten pieneen poikaan käytiin käsiksi. Oli se @aika epeli kun onnistui luikkimaan mustelmitta pois. Kännipäinen @Dennis kiukutti minua äärettömästi. @Dynastia ei merkitse väkivaltaa, vaan voitokkuutta niin tuloksessa kuin käytöksessä. Kyseisestä kaverista tehtiin onneksi @häkkipää heittämällä hänet linnaan. Oikein tälle.

@Hieroja sanoi minulle joskus kesken hoidon, miten jääkiekko on inhottavan väkivaltaista. Oli vastattava takaisin. Ei jääkiekko ole yhtä kuin @hampaaton kanukki nyrkkihippasilla tai @Mike @Siklenka pelleilytuulella. Jääkiekko on myös iloa ja taidetta. Pistelinko @Machulda, näyttävä @ykkösylivoima, pujotteleva @Oto Hascak. Jääkiekko tekee monen elämästä sykähdyttävän. Joillekin kannattajille edes @flegmaattinen kotiesitys ei kasvata harmaita hiuksia. Heille @fanituotteet ovat kaikki kaikessa, ei pelkkä menestys. @Frölunda tai @Hollanti, kaikkialta löytyy seuraajia. Osa vaan on piilossa. Olin katsomassa kerran harrastelijakiekkoa, jossa olivat vastakkain @FC Peltirumpu ja @Calgaryn Liekit. Tunnelma oli mieletön, vaikka kyse olikin amatöörikiekosta. @Amatööri voi olla hyvinkin viihdyttävä. Pelin jälkeen palasin autolla kotiin kuunnellen Panteran kappaletta "@Cemetery Gates". Olin haltioissani. @Sumutorvi soittoäänenä huudatti seuraavana aamuna hereille kertomalla samalla, että on pelipäivä. @Vieraskiertue kutsui mukaansa.

@Vuokralainen aikoinaan viereisessä asunnossa oli Tapparan mies, omien sanojensa mukaan @Tappara Seinäjoelta. Maalivahti @Tuomas @Tarkki oli hänen tuttunsa. Ei kertonut koskaan miten tunsi tämän. @Tappara oli hänelle rakas, mutta hän muistutti minulle aina kunniasta ja sen merkityksestä. Hänen usein käyttämä esimerkki oli @Taito-Ojanen, josta hän oli pitänyt kovasti koko elämänsä ajan ja pitänee yhä, mikäli vain on vielä elävien kirjoissa. @Kettumainen @kelmi ei miellyttänyt häntä pelaajatyyppinä tai minkäänlaisena tyyppinä yleensäkään. Joukkueen pelityylillä ei ollut hänelle väliä: @kaamoskiekko tai @kahvakiekko, @Jokerikiekko tai @Neitikiekko, hänelle joukkueen menestys oli tärkeämpää kuin tapa millä sitä saavutetaan. "@Oi Suomen nuoria!", hänellä oli joskus tapana sanoa nykyisistä kannattajaryhmistä. Miehen kutsumanimi olikin kuuleman mukaan "@Wanhajalka", mitä hän ei pistänyt ollenkaan pahakseen, päinvastoin. Hänen suosikkipaikkakuntansa NHL:stä oli @Winnipeg. Kaupunki oli hänen mukaan hyvä esimerkki siitä, miten karjuva @friikki voi olla valtavina joukkoina kaunista kuultavaa ja katsottavaa. @Fyysinen pelote 90-luvun Tapparassa, @Frank McKee, oli hänen suosikkipelaajiaan. Tällä oli aina erinomainen @flow kaukalossa. @Filmaaja sai tältä selkäänsä, mikäli osuivat samaan aikaan jäälle. Toinen suosikkinsa oli @Oliver @Fury, kentän kuningas ylivoimapelaamisessa. Miehen itsensä nimi oli Tomi Laaksonperä, mutta hän käytti mielellään itsestään nimitystä @Old Tom. Entinen vaimonsa oli antanut sen hänelle.

@Ojamoska, mitä siitä voi löytää, havaita, noukkia? @Ollakseni rehellinen, en aina anna muille tilaisuutta todistaa hyviä puoliaan. @Yläkatsomo on turhankin helppo paikka huudella toisille. Ystäväni isoisä @Ylermi totesi kerran, että @yksi kolmesta kiekkokannattajasta on huonosti käyttäytyvä pässinpää. @Yhdeksän vuoden jälkeenkään en ole varma sen paikkansapitävyydestä, en vaikka monen moni @yläfemma on tullut heitettyä pelin tuoksinassa erilaisten henkilöiden kanssa.

@Ylärima oli hänellä ehkä liiankin korkealla. Ehkä @huhupuhe oli hänelle tavattoman helppo keino tuomita. @Kaatosade oli hänen maailmassaan kenties auringonpaistetta kirkkaampi. Oli miten oli, arvostan häntäkin. @Hurraa kuului aina äänekkäästi hänen suosikkinsa tehdessä maalin, eikä hän ollut liian kireä ihminen vaan leppoisa @höntsäilijä, vaikka persoonallisuutensa olikin taipuvainen myös alakuloon. @Huippuvalmennus oli hänen mielestään aina kaikki kaikessa menestyvälle joukkueelle. @Huuhkaja oli myös hänen sydämessään, mutta valitettavasti arvokisat jäivät häneltä näkemättä, ainakin maanpäällisenä kuolevaisena. @Mörkö hiipi vain harvoin hänen puseronsa alle. Häneltä putosi @matskuu aina pelin tiimellyksessä. Hänen toinen asuinpaikkansa oli @Montana. Hän piti myös petolinnuista. @Mustakotka, @Harmaakotka, @muuttohaukka, mikä vaan. @Mustavalkoinen vaatetus teki miehestä persoonallisen ilmestyksen. @Monte-Cristo oli kaverin vierailukohde monena vuotena. @Museoesine vanhemmalla iällä, mikä ei kuitenkaan harmittanut häntä erityisemmin. @Muhkea maha ei estänyt askareiden hoitamista. Hänellä oli @mustaoranssi moottoripyörä ja herkkuruokana @maksalaatikko. Vaimonsa oli ruotsalainen kaunotar nimeltään @Daniela.

Motörhead ja "@Ace of Spades". Iron Maiden ja "@Aces High". Rakastan metallia. Pidän myös kotimaisesta urheiluohjelmasta @A-piste. Elokuvasarja James Bond on sekä minun että isäni suosikki: molempien ykkösvalinnat näyttelijöistä ovat @Sean Connery ja @Roger Moore. Isälläni oli aikoinaan kesämökki Puumalassa. @Silkkiuikku uiskenteli rantavedessä usein. Isäni on kotoisin Kuopiosta ja hänen mukaan Kuopio on "@Savon Detroit", sillä erolla että Kuopio kasvaa ja hohtaa valkoisena mustan sijaan. @Saimaalainen sielunsa syttyi kuitenkin aina Puumalaan porskuttaessa. Isän suosikkiyhtye on @Sabaton. Olutosastolta tarttuu ostoskärryihin yleensä @Sandels-@sixpack. Heh. @Ostoskassi kilisee aina kotiovelle kävellessä.

@Baarimikko ilmoitti kapakan menevän kiinni. Mikäpä siinä. Koirani @Bobby odottaakin jo kotona. Tämä ei ole kuitenkaan vielä ohi. Niin totta kuin nimeni on @Paavo @Tacklam.
 
Viimeksi muokattu:
Kaunista, aivan helvetin kaunista. Nopeasti vilkaisin ja vielä en aloittanut lukemaan tätä ajatuksen kanssa. Herkkua siis luvassa myöhempään ajankohtaan.

Sie olet hieno kirjoittaja, nuori ukko @Punamusta!
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Urheilukansa on saanut oman Päätalonsa. Ja tämä oli kehu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös