Kukkahattutädit iskevät jälleen

  • 2 286
  • 23

Habby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Les Canadiens de Montréal, John Ferguson Sr
Kaikkien kukkahattujen (leikkisästi kukkisten) äiti, MTV3:n 45minuuttia-ohjelman Liisa Riekki, oli keksinyt taas mitä järkyttävimmän aiheen. Tietokonepelimarkkinoille oli saapunut uusi todella järkyttävä peli, josta miedän villet ja veeratkin saavat pahoja vaikutteita.

Peli oli Hitmen2 (?), jossa pelin päähenkilö on palkkamurhaaja, joka keksii eri keinoja murhata ihmisiä.

Pian meidän villet ja veeratkin sekä naapurin kalle tappavat oikeasti ihmisiä kaduilla, kun pelaavat tällaisia pelejä.

Onneksi on Riekin Liisa meitä varoittamassa tästä tulevasta "joukkoiskusta".

Lyhyesti kuvaisin koko reportaasia sanoilla: Huoh!
 

Voittaja

Jäsen
Tänään töissä, pelatessani DNA:n Trial peliä, tuli mieleen, että nuo ns. räiskintäpelithän on mitä mainioimpia angstien laukaisu pelejä. Muutaman turhan virheen jälkeen olisin tarvinnut jonkun Doomin kaltaisen pelin, koska adrenaliinia alkoi olemaan kropassa jo aivan liian paljon. Näissä ns. tarkkuutta ja keskittymistä vaativissa peleissä kun tekee turhan virheen, niin rupeaa vi**tamaan niin maan per**leesti, ja silloin olisi hyvä saada vähän aikaa räiskiä jonkin "tappamis"-pelin tuoksinnassa.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Tämähän oli vähintäänkin osasyy Myyrmannin räjähdykseenkin. Syykin oli selvitetty. Petri Gerdt(pommin räjäyttäjä) oli käynyt kotikemia sivuilla, joilla sivuilla oli jossain yhteydessä mainittu Hitman2-pelin tuleminen kohta markkinoille. Homma selvisikin näin. Pommin syy on selvillä!
 

Matwee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Liverpool FC, Suomen maajoukkueet
Viestin lähetti eagle
Tämähän oli vähintäänkin osasyy Myyrmannin räjähdykseenkin. Syykin oli selvitetty. Petri Gerdt(pommin räjäyttäjä) oli käynyt kotikemia sivuilla, joilla sivuilla oli jossain yhteydessä mainittu Hitman2-pelin tuleminen kohta markkinoille. Homma selvisikin näin. Pommin syy on selvillä!

Sama asia särähti meikäläisellä korvaan. Toimittaja sanoi asian kutakuinkin näin: "Toimittajamme herra x tutki kotikemia keskustelu palstaa ja löysi sieltä MAININNAN tämän pelin ilmestymisestä. Seuraavaksi kuulemme poliisin ja tutkijan mielipiteet pelien vaikutuksesta ihmisen psyykkeeseen."
Siis minkä *tun takia tämä P.Gerdt nyt täytyi tähän peli asiaan sotkea! Käsittämätöntä journalistiikkaa..
 

pikkukisu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Liverpool
Joo, kyllä jaksaa aina ihmetyttää tämä kaikkien väkivaltaisten pelin, elokuvien ja tv-ohjelmien vuoksi vouhotus. Itse katson elokuvia, pelaan pelejä ja kas, ei olle tullut mieleenikään lähteä toteuttamaan näitä "oppeja" käytännössä. Vai pitäisikö minun heti hakeutua terapiaan, etten vaan saisi päähäni mitään ajatuksia ihmisten ammuskelusta tai pommien räjäyttelystä..? Pystynkö vielä parantumaan tästä kauheasta taudista joka minua uhkaa..?

No, joo, mutta mielestäni ne ihmiset jotka ottavat vaikutteita tekoihinsa näistä väkivaltapitoisista peleistä, leffoista ym, ovat muutenkin päästän jollain asteella kilahtaneita. Ei normaali tervejärkinen ihminen ala käyttäytymään väkivaltaisesti minkään pelin takia.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Niihin peleihin lätkäistiin IKÄRAJAT sen takia, että vanhemmat tietäisivät MINKÄLAISIA pelejä ne omat naperot pelaavat!

Jos vanhemmat eivät valvo lastensa pelaamisia eivätkä suhteuta pelien henkisiä vaatimuksia lastensa henkiseen kapasiteettiin ei syy ole yhtään kenessäkään muussa kuin vanhemmissa. Miksi eivät nämä kukkahattutädit samantien vetele yhteyksiä jokaiseen elokuvaan jossa räjähtää pommi? Vastaus: elokuvat ovat ikänsä takia hyväksytympi kulttuuri kuin tietokonepelit jotka ovat eläneet kulta-aikaansa vasta muutaman vuoden ajan. On helpompi syyllistää tuntematonta kuin ottaa itse vastuu.

Nämä ovat persiistä:

Kukkahattutädit sekä muut tahot, jotka kommentoivat joka asiaa vaikka eivät tiedä asioista yhtään mitään.

Tarkoitushakuinen media, joka vetoaa suuriin massoihin ja yrittää saada kohua aikaan sillä, että esitetään "yhteyksiä" asioiden välille, joilla ei oikeasti ole mitään yhteyttä.

Olenko muuten sairas ihminen, kun vaikka kuinka pelaan räiskintäpeliä nimeltä Counter-strike, ja ammun siinä vastustajana toimivaa toista pelaajaa edustavaa polygonihahmoa en mitenkään tunne tarvetta alkaa tappamaan ihmisiä? Missä vaiheessa se tunne iskee päälle, sitä kun on niin mainostettu...
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Liisa Riekki on tämä saatanan urpo joka jaksaa jauhaa kaikesta pahasta lätkän väkivaltaisuudesta tietokonepeleihin.

Mutta turha sitä on ihmetellä, jos MTV3 osaa ryssiä HockeyNightin noin lahjakkaasti niin Riekin aihevalinta ei kummastuta yhtään.
 

mission16W

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, MUFC (sympatiat TPS)
Viestin lähetti Habby33
Peli oli Hitmen2 (?), jossa pelin päähenkilö on palkkamurhaaja, joka keksii eri keinoja murhata ihmisiä.

Heitetään bensaa tuleen.

MTV3, huomio. Nelonen, huomio. Kukkahattutädit ja jeesus-sedät, huomio. Tämä viesti on avoin kirje teille.

Minä omistan Hitman 2-pelin. Arvostan pelin suurta asekokoelmaa. Arvostan myös sitä, että pelissä on eksoottisempia aseita, kuten kuristuslanka. Pelin tarkoitus on todellakin murhata, kuten nimikin kertoo. Olet palkkamurhaaja ja tehtäväsi on tappaa sitä enemmän tai vähemmän ansaitsevia kohteita. Ensimmäisessä tehtävässä murhataan italialainen mafioso. Itse hoidin homman tarkkuuskiväärillä pitkän matkan päästä. Koska tehtävässä vaadittiin myös muutaman esineen nouto kartanon alueelta, tarvittiin tarkempaa otetta. Viisi vartijaa kuoli, heitä ammuin jokaista lähietäisyydeltä päähän vaimennetulla pistoolilla. Kaksi pääsin yllättämään, kun he luulivat minua toverikseen. Ase esiin ja mies ihmettelemään yläkertaan. Sivuharmina postinkantaja näki minun tappavan yhden vartijoista ja aikoi tehdä hälyytyksen. Ammuin hänetkin. Olen muutamaan otteeseen valinnut tehtävään tehokkaan konekiväärin ja päästellyt jokaisen kartanossa olleen hengiltä.

Toisessa tehtävässä murhataan venäläisen tiedustelupalvelun johtaja. Jälleen nähtiin sivullisia uhreja. Joku mopo näki minun tyhjentävän tarkkuuskivääriä ja pimeälaseja metroaseman varastosta, joten kuristin hänet ja heitin ruumiin kiskoille. Näytti onnettomuudelta. Matkalla kohteeseen yksi miliisi tunnisti minut ja aikoi tehdä hälyytyksen. Ammuin hänetkin (siististi päähän, ettei hänen virka-asunsa sotkeudu vereen. Näin voin käyttää sen ja soluttautua tehokkaammin) ja heitin ruumiin jokeen. Eipä löydy aivan heti. Itse operaatio oli yllättävän simppeli. Hyvä ampumapaikka, rauhallinen tähtäys ja KGB:n pomo pääsee ihmettelemään vihtahousun kanssa maisemia. Paikalta poistuttaessa miliisipartio kohtasi loppunsa AK47:n tähtäimessä. Väärässä paikassa väärään aikaan.

Olenko oikeasti väkivaltainen ihminen? En. Siksi tällainen peli onkin niin viihdyttävä. Siinä missä oikeassa elämässä kuuntelemme vain loputtomasti valitusta pomoiltamme ja muilta, kestämme kaikki kohtalon oikut jalolla mielellä ja muutenkin olemme kunnon kansalaisia, voin heittää koneeseen virrat ja olla häikäilemätön palkkamurhaaja, joka hoitaa tehtävänsä keinoja kaihtamatta. Tajuan kuitenkin, että se on vain peliä. Minulle ei tulisi mieleenkään ampua ketään tarkkuuskiväärillä tai kuristaa kokkia ja heittää hänen ruumistaan järveen. Koska olen henkisesti terve ihminen, pystyn ymmärtämään pelin ja todellisuuden eron. Pystyttekö te?
 

Pitkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Oletteko muuten huomanneet, miten lehdistä saa nykyään lukea jatkuvasti yhä nuorempien pentujen ajaneen liikenneonnettomuuksia? Hyvä kun ovat yläasteelle päässeet, kun jo ensimmäinen kärry on romuna.

On selvää, että autoilun 18 vuoden ikäraja ja ajokorttipakko eivät ole tarpeeksi tehokkaita keinoja estää lasten autoilua, joten autot on kiellettävä. Jos lapsi ajaa kolarin, se on autosta otetun valokuvan vika. Logiikka on lainattu Kristillisdemokraateilta, eli en oikeasti ole tätä mieltä.

On ihan hyvä, että vanhempia pyritään yllyttämään ottamaan selvää, mitä heidän lapsensa tekevät. En kuitenkaan millään ymmärrä, kuinka vanhempien vapauttaminen siitä arvottamisen vastuusta, mikä heidän omalle lapselleen on parhaaksi, olisi lapsen etu. Pyrkimys ennakkosensuuriin on nimen omaan vastuun vierittämistä vanhemmilta valtiovallalle, joka ei sitä vastuuta voi millään kantaa.

'45 minuutin' hyvä puoli oli siinä, että vieraaksi oli saatu Jyrki J.J. Kasvi, joka sentään on järjissään oleva ihminen. Hänenkään läsnäolonsa ei silti pelastanut juontajan asenteellisen alkuspiikin värittämää sensaatiohakuista pätkää kiusaantuneen katsojan kakisteluilta.
 

polvipetteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Hyvä kirjoitus, Mission 16W.

Haluaisin kuitenkin tuoda esiin sen valitettavan tosiseikan, että vaikka sinä ja minä olemme kohtuullisen täysjärkisiä, täällä maan päällä tallustelee sellaisia hahmoja, jotka ajelevat korkeintaan parkit päällä. Joitakin kiihottaa suunnattomasti nähdä rakennus liekkimeren nielussa ja jotkut ovat astetta lähempänä sitä itseään ja viipottavat takki auki lenkkipolkujen vierustoilla.

Minä uskon siihen mahdollisuuteen, että kun ihmisellä on joku kytkin jumittunut ON ja OFF -asentojen väliin, joku ulkopuolinen ärsyke saattaa kääntää sen jompaan kumpaan suuntaan. Esimerkiksi vaikkapa uskoontulo tai psykiatriseen hoitoon pääsy saattavat niksauttaa kytkimen jälleen asentoon "ON". Mutta joku lähipiiriä koetellut onnettomuus tai toistuva väkivaltaisten asioiden ahmiminen saattavat toimia toisin. Tähän väliin haluan vielä toistaa, että sinulla ja minulla on eittämättä kyky erottaa todellisuus ja fiktio. Näin ei valitettavasti ole kaikilla. Eräs sukulaismies toimi hetken aikaa tällaisten ongelmien kanssa kamppailevien nuorten parissa ja ne hänen kertomansa jutut olivat kyllä aivan uskomattomia.

Ongelma kohdentuukin siihen, miten erotamme ne ihmiset, joilta tuo todellisuuskäistys on hämärtynyt, tai keillä on vipu "siinä keskivaiheilla". Ei tuota Vantaan pommihemmoakaan oikein osattu massasta erottaa, vaikka jälkikäteen tarkasteltuna ne hänen viestinsä olivat koko lailla toisesta atmosfääristä. Puhumattakaan hänen kanssaan keskustelleiden kirjoittajien ajatuksista, jotka paikoittain lensivät vielä korkeammalla.

Pitäisikö videovuokraamoihin ja pelikauppoihin järjestää joku psykologinen testaus ennen vuokraamista/ostamista tms...
 

mikkoz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho
Viestin lähetti Habby33
Kaikkien kukkahattujen (leikkisästi kukkisten) äiti, MTV3:n 45minuuttia-ohjelman Liisa Riekki, oli keksinyt taas mitä järkyttävimmän aiheen. Tietokonepelimarkkinoille oli saapunut uusi todella järkyttävä peli, josta miedän villet ja veeratkin saavat pahoja vaikutteita.

Peli oli Hitmen2 (?), jossa pelin päähenkilö on palkkamurhaaja, joka keksii eri keinoja murhata ihmisiä.

Pian meidän villet ja veeratkin sekä naapurin kalle tappavat oikeasti ihmisiä kaduilla, kun pelaavat tällaisia pelejä.

Onneksi on Riekin Liisa meitä varoittamassa tästä tulevasta "joukkoiskusta".

Lyhyesti kuvaisin koko reportaasia sanoilla: Huoh!

Samassa ohjelmassa tämän lisäksi promottiin jotain toiminta leffaa. Eli pelit boikottiin ja tv:n äären katselemaan sitä väkivaltaa?
 

OneBigRed

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kiitos 45min.

Esittelitte Hitman2:sesta enemmän liikkuvaa kuvaa kuin olen tähän mennessä nähnyt. Peli näytti hyvältä. Olette myötävaikuttaneet päätökseeni hankkia kyseinen peli.

Jos ensi viikonloppuna päästän paikallisen edessä jonkun mun kebabia havitelleen päiviltään pistoolilla, on syy yksin teidän.

TE aloititte tapahtumaketjun joka johti järjettömään surmaan. TE työnsitte minut Hitman2:n väkivaltaiseen maailmaan saamaan mielenterveydelleni, ja ympäristölleni, haitallisia vaikutteita.

Kantakaa vastuu jota muiltakin peräätte.
 

Shayne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihreäpaitainen mies & Petun pelistragedia
Ptjooh...kyllähän tämä kyseinen ohjelma on ennekin ansiokkaasti viljellyt hurskastelupropagandaansa. Kuten moni muukin median asiaohjelmaksi itseään tituleeraava tuotos.

Ja kansa kauhistelee.

Tulee mieleen kevään kohu ranskanperunoiden yms. tärkkelyspitoisten kuumennuksessa syntyvästä "myrkystä". Siinä tuli taas päiviteltävää työpaikkojen tupakkahuoneissa ja toimiston ulko-oven edessä sauhutteleville ämmälaumoille. "Voi kauheeta, eihän tässä uskalla enää ranskanperunoitakaan syödä, niistä voi kuulemma saada syövän". Ja samalla vedetään posket lommolla punaista mallua.
 

Matwee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Liverpool FC, Suomen maajoukkueet
Toivottavsti 45 minuuttia ohjelman toimittajat lukevat tätä palstaa. :) Seuravaassa jaksossa Jatkoaika varmaankin yhdistetään kaikkiiin pimeyden voimiin mitä maapallolta löytyy.
 

TBK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sydän on KIRVEEN muotoinen!
Viestin lähetti vilpertti

Nämä ovat persiistä:

Kukkahattutädit sekä muut tahot, jotka kommentoivat joka asiaa vaikka eivät tiedä asioista yhtään mitään.

Tämä on tosi. Aina kun jotain sattuu, ne vetää johtopäätöksen asiasta, ottamatta niistä yhtään sen enempää selvää. Jos peleissä on ikäraja, on se vanhempien syy jos lapset niitä pelaa. Jokaisen vanhemman pitäisi olla tai ainakin yrittää olla tietoinen lapsensa tekemisistä.

No Ruåtsissa nää kukkahattu tädit yrittää poistaa elinkautisen vankeustuoimionkin. Ketä se sitten auttaa? No eihän kukaan sielä ikinä sitä elinkautista istu, joten ei nimi sinänsä ole sopiva, mutta periaatteesta.=)
 

Jip Pii

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tyhmä kysymys, kai

Miksi pitää nautinnon saamiseksi tappaa toinen ihminen, edes tietokonepelissä? Miten ihmeessä siitä saa sitä nautintoa tai miten ihmeessä se on parasta hermojen lepuutusta tai vapaa-ajanviettoa? Mitä tällainen nautinto kertoo ihmisestä?

Täällä joku hurskasteli, että "en minä ainakaan ammu ketään kadulla, vaikka räiskin ruutuni nautinnosta punaiseksi". Et tietenkään. Ainakaan vielä. Mutta se ei vaadi kuin yhden PP:n kuvaaman OFF-ihmisen, jolla on lanttuviskelo jo valmiiksi pohjalla, ja sitten jossakin vaiheessa kyky erottaa todellisuus ja kuvitelmat ratkaisevasti katoaa. Niitäkin ihmisiä pelajien joukkoon mahtuu aina silloin tällöin. Ja se lanttuviskelo voi tulle sille innokkaalle vapaa-ajan räiskijällekin.

Suurin ongelma ovat varmaankin ne lapset, jotka vain haluavat tappaa heti koulusta päästyään. Siis ruudulla. Mutta jatkuva tappaminen, toisen hakkaaminen ja alistaminen, sitä ei kaikkien pää kestä. Kyllä näillä peleillä ja varsinkin niihin liittyvillä asenteilla vaikutusta on lasten ja nuorten ajatteluun, osaan heistä enemmän. Eivät he välttämättä kadulla ammu, mutta tapa ratkaista elämän ongelmia ja tapa hakea nautintoa voivat hieman erota siitä, mitä aikuisten valtaenemmistö pitää hyvänä ja järkevänä. Mutta sitten voidaankin täällä yhdessä miettiä, että "mikä helvetti niitä nykylapsia ja nuoria oikein riivaa"?

Olisiko Hitman2 & co? Ne lienevät maailman kehityksen ja hyvinvoinnin kannalta niitä turhimpia juttuja. Mutta kukkatäteily pitänee lopettaa tähän ja siirtyä puoluistusasemiin, kun "räiskintä" ja ristituli alkaa?

Nimim. "Washingtonissakin joku vain nautiskelee?"
 

Tj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Melchester Rovers
Re: Tyhmä kysymys, kai

Viestin lähetti Jip Pii
Miksi pitää nautinnon saamiseksi tappaa toinen ihminen, edes tietokonepelissä? Miten ihmeessä siitä saa sitä nautintoa tai miten ihmeessä se on parasta hermojen lepuutusta tai vapaa-ajanviettoa?

En usko että yksikään Hitman - tai muidenkaan vastaavien pelien - pelaaja saa orgastista nautintoa tappamisesta. Kyse on siitä, että vaikka peli onkin realistinen, se on silti vain peli. Ihmisen tappaminen tietokoneen ruudulla on ... niin, vain ihmisen tappamista tietokoneen ruudulla. Itse kykenen tekemään eron ja suurin osa muistakin pystyy.

Voidaan pohtia, vaikuttaako väkivaltaisten pelien pelaaminen ihmiseen väkivaltaista käytöstä lisäävästi (vai laskeeko peräti sitä kuten JJJ Kasvi eilen 45 min -ohjelmassa totesi) mutta jos joku saa oikeasti päähänsä mennä kokeilemaan ihmisen kuristamista vaijerilla niin silloin on muutenkin päässä vikaa eikä tietokonepelin pelaamatta jättäminenkään auta.

Tietysti voin puhua vain omasta puolestani. Voi olla, että nuorille lapsille, joiden maailmakäsitys on vielä vasta muotoutumassa tällaiset pelit ja videot vaikuttavat raaistavasti. Mutta sitten voidaankin kysyä miksi he pelaavat tällaisia pelejä / katsovat videoita, kun niissä on kuitenkin selkeät ikärajat? Vanhemman rooli on tässäkin asiassa tärkeä - sen sijaan että voivotellaan kovaan ääneen "Voi voi, etkös sinä voisi pelata vaikka Tetristä / katsoa Halinalleja, hyi hyi, tuohan on niin väkivaltainenkin" pitää tuhota peli / myydä video ja ilmoittaa tylysti että Tuota et katso / pelaa ennen kuin olet tarpeeksi kypsä siihen.


Mitä tällainen nautinto kertoo ihmisestä?

En minä tiedä, kerro sinä? Olenko sairas? Perverssi?

Asiallinen pohdinta sinulta Jip Pii, mutta pisti kyllä hymyilyttämään tuo kohta "Hitman2 & co lienevät maailman kehityksen ja hyvinvoinnin kannalta niitä turhimpia juttuja". Tietokonepeleillä nyt tuskin on ennenkään maailmanrauhaa saatu aikaan.

Ja eiköhän turhempiakin juttuja löydy satamäärin. Salatut elämät, Ostos-TV, Jasmin Mäntylä, amisviikset ja graffittien piirtely ainakin tuli mieleen.
 

ervatsalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
ХПК ja Tuukka "T-73" Mäkelä
Pikainen kommenttini

Niin, sanottakoon nyt näin pikaisesti, että maikkarin tarjonta lienee suunnattu sellaisille 20-40 vuotiaille naisille ja perheenäideille. Tämä kohderyhmän tarpeet näkyvät ehkä kaikista parhaiten juuri 45 minuuttia ohjelmassa.

Täältä tähän
 

Habby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Les Canadiens de Montréal, John Ferguson Sr
Heh, tuli tässä mieleeni yksi tarina, jota olin todistamassa.

Olin serkullani jokunen vuosi sitten ja naapurin täti pyysi serkkuani asentamaan n. 10-vuotiaalle pikkuvesselikultapuppelilleen pelin tietokoneelle. No minä menin serkkuni mukana paikalle. Peli oli muistaakseni Wolfenstein. En ole koskaan itse juurikaan Doomin kaltaisia räiskimispelejä harrastanut, joten en ole varma nimestä enkä ole edes varma onko tuon nimistä peliä olemassa.

No kuitenkin...

No naapurin täti meni palkkioksi keittämään kahvia ja tarjosi pullaakin, kun olimme olleet niin ystävällisiä ja tulleet auttamaan. Pikkuvesselikultapuppeli aloitti samaan aikaan pelaamisen.

Juotuamme kahvit ja syötyämme pullat - miksi pullissa pitää olla rusinoita? - lähdimme takaisin serkulleni. Noin tunnin päästä täti tuli taas pimputtamaan ovikelloa. Nyt piti mennä poistamaan peli, kun peli ei soveltunut pojalle.

Hymynvirne naamalla menimme takaisin ja poika mökötti sängyllään. Sanoin, että äitisi ei tainnut pitää pelin ampumisista sun muista.

Kakara vastasi: "Ei se niistä mitään välittänyt, mutta se näki pelissä hakaristin ja sen mielestä se ei ollut sopivaa lasten silmille."

Valistipa tämä täti myös naapuruston muita äitejä tästä pelistä, joka opettaa ihailemaan hakaristejä ja natseja.


Niinpä niin, kenties kyseistä peliä pelaavista tulee natseja...
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Petri Gerdthan oli lainannut jo pariin otteeseen Che Guevaran elämänkerran kirjastosta (lähde:pari päivää vanha Ilta-Pulu). Missä ovat barrikaadit kirjastojen kieltämisestä?

Puhumme siis ärsykkeistä. Tietokoneen ruudulla ihmisen tappaminen on vain eräänlainen muunnos Laivanupotuspelistä. Kukaan ei kauhistele, että kun sanon "B12" ja kaveri vastaa, että "osui ja upposi", oikeasti satoja akuankka-asuun varustautuneita merimiehiä kuoli. Eikö se satu minun sieluuni? Miten minä voin kutsua tätä ajankuluksi, kun Estoniakin upposi ja enkö edes nähnyt Titanicia? Se, että polygonihahmojen perään itketään, on yhtä absurdia; yhtä yhdentekevästi siinä suhtaudutaan kuvitteelliseen ihmiselämään.

Minulla ei ole mitään pedagookista (kirjoitinko oikein?) kykyä arvioida miten 4-vuotiaan psyyke reagoi nähdessään slapassbondagegayhcsodomianahkapornoa, mutta tyhmemmänkin luulisi tajuavan, että se on vanhempien vastuu, ettei kersa ennen viidettä kesäänsä rekisteröidy www.leathergayanalviolentguineapigporn.com-sivuston vakioasiakkaaaksi. Vastuuta penätään kaikilta tahoilta paitsi vanhemmilta. Vanhemmuus tarkoittaa muutakin lapsilisien nostoa.

Oliko se tuo maailman suvaitsevamman näköisen ihmis-tittelin voittanut holhoamista vihaavan liberaalipuolueen (en nyt muista mikä puolue oli kyseessä) Paula Kokkonen, joka vertasi että samalla tavalla kuin lasten ulkonaliikkumista, vanhemmilla olisi oikeus kontrolloida lastensa internet-käyttäytymistä. Hieno ajatus, mutta lääkkeeksi tarjotaan ulkonaliikkumiskieltoa koko kansalle.

Meitä on moneen junaan ja suurimmalla osalla ei ole edes paikkalippua. En silti näe, että ihmisten takia joiden ON/OFF-painikkeen asennosta voidaan vain arvailla, maailma muutetaan jättimäiseksi hermoparantolaksi, jossa kaikki on heleän valkoista ja ei-provosoivasti/seksikäästi pukeentunut hoitaja tuo meille mömmöjä, että mielemme pysyy raukean rauhallisena. Pehmeitä seiniä ja pastellivärejä meille kaikille. Jee!
 

polvipetteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Minusta tuo Sergein viesti on Kukkahattutätimäisyyttä pullollaan.

Mutta jatketaan vielä aiheesta ja esitellään toista näkökulmaa edelleen ja otetaan esimerkiksi elokuvat. Ihmisten kipukynnys ja vaatimustaso kasvavat koko ajan. Se, mikä hätkähdytti 20 vuotta sitten, ei tunnu enää missään. Elokuviin pitää nykyään laittaa sen hirveimpiä silpomisia ja teurastuksia, kun ei perinteinen pyssyllä ampuminen saa enää ihmisiä reagoimaan. Nyky-ihminen on saanut elokuvatyydytyksensä vasta sitten, kun ukko juoksee pitkin seiniä ammuskellen joka suuntaan ja tämä kohtaus näytetään joka ikisestä kamerakulmasta hidastuksineen päivineen. Suolistus pitää näyttää reaalikestoisena.

Sama pätee videopeleihin ym. Kun ennen kelpasivat yksnkertaiset neliskulamiset tennispelit, nykyään laitetaan aitoa videokuvaa grafiikan sekaan ja maisemat ovat jo hyvin lähellä aitoa. Ei varmaan mene kauaa, kun taistelut käydään yksi yhteen -koossa esiintyviä tietokonehahmoja vastaan.

Nämä kaikki hämärtävät ihmisten ajatuskykyä ja tuovat väkivallan entistä jokapäiväisemmäksi. Ei ole ihme, että näitä naksahtajia ilmaantuu harva se päivä tiedotusvälineiden ruokintapaikoille.

Minusta se on meidän naksahtamattomien tehtävä varjella sitä toista osaa väestöstä näiltä naksahtajilta, sillä kuten Vantaan tekokin osoitti, nuo naksahtaneiden hirmuteot kohdistuvat kuitenkin aina meihin ei-naksahtaneisiin. Me siis suojelemme itseämme. Tämähän liippaa pari askelta darwinismista...
 

D4

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, futiksessa Tottenham
Maailma ei ole mustavalkoinen

Osallistutaanpas nyt vaihteeksi tällaiseenkin...

Erilaisten uusien viihdemuotojen syyttäminenhän lasten ja nuorten johtamisesta pahoille teillehän on varmasti yhtä vanha asia, kuin sivilisaatio ylipäänsä. Vuoroin näistä asioista on syytetty (ja syytetään) televisiota (televisio-ohjelmissa, totta kai), videoita, tietokonepelejä tai vaikka liveroolipelaamista. Itse en olisi edes yhtään varma siitä, että mielisairaudet, lievempinä tai vakavampina, olisivat mainittavasti lisääntyneet viimeisinä vuosikymmeninä, vaikka näin väitetäänkin hektistyneessä ja väkivaltaa(kin) joka tuutista suoltavassa nyky-yhteiskunnassa olevan. Pikemminkin taitaa olla niin, että nykyisin noihin asioihin pystytään kiinnittämään enemmän huomiota ja myöskin jakamaan huomiot kansan tietoisuuteen median välityksellä.

Kuitenkin asioilla on yleisesti ottaen aina kaksi puolta. Kyllä lapsia on ihan oikeasti hyvä suojella esim. väkivallan näkemiseltä (mukaanlukien jääkiekkotappelut, by the way). Eiväthän nämä peleistä tai tv:stä nähdyt asiat normaalisti suoranaisesti vaikuta lapsen käyttäytymiseen vanhempana (tai nuorempana), mutta välillisiä vaikutuksia niillä varmasti on. Välittömistä vaikutuksista voisi mainita varmastikin esim. Extreme Duudsonit -tyyppisten ohjelmien matkimisen...ei varmasti kovin paljoa positiivisesti vaikuta n. 10-vuotisten poikien käyttäytymiseen, vai voiko joku väittää toisin.

On myöskin aika helppoa laittaa kaikki aina vanhempien piikkiin. Tosiasiassa tällainen valvonta vain ei ihan helppoa aina ole, kun tosiaan näitä lapsille soveltumattomia asioita tulee joka tuutista koko ajan, jopa siinä määrin, että itse helposti turtuu niihin. Toki silti päävastuu on vanhemmilla, mutta yksipuolinen vastuunvierittäminen ei tässäkään tapauksessa kovin hedelmällistä ole.

Itse olen kaksivuotiaan pikkupojan isä, ja meillä ollaan vielä tilanteessa, jossa esim. Itsevaltiaat-ohjelma (joka oli aiemmin poitsun lempiohjelma) tuntuu pelottavalta ja aiheuttaa painajaisia, eikä ainakaan minulle olisi mitenkään tullut etukäteen mieleen, että näin voisi olla. Esimerkkinä tämä tietysti on hiukan naivi ja äärimmäinen, mutta miettikääpä itse, onko helppoa esim. arvioida, milloin tv-uutisia tai 45 min ohjelmaa pitäisi voida katsella lapsen läsnäollessa ja milloin ei. Kuinka monella tähän threadiin vanhempien vastuusta kirjoittaneella muuten on omia lapsia?
 

mission16W

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, MUFC (sympatiat TPS)
Viestin lähetti polvipetteri
Haluaisin kuitenkin tuoda esiin sen valitettavan tosiseikan, että vaikka sinä ja minä olemme kohtuullisen täysjärkisiä, täällä maan päällä tallustelee sellaisia hahmoja, jotka ajelevat korkeintaan parkit päällä. Joitakin kiihottaa suunnattomasti nähdä rakennus liekkimeren nielussa ja jotkut ovat astetta lähempänä sitä itseään ja viipottavat takki auki lenkkipolkujen vierustoilla.

Olen samaa mieltä kanssasi. Olen myös sitä mieltä, että videopelit ja TV-ohjelmat vaikuttavat kersoihin. Todisteeksi riittää kun käy katsomassa suositun TV-ohjelman jälkeen lasten touhuja. Siellä lentävät Southpark-jutut, joku kuvittelee olevansa The Rock ja kolmas on Ritari Ässä. En kuitenkaan usko, että kukaan kersa pelin vaikutuksesta muuttuu psykopaatiksi tappajaksi, mutta Amerikassakin on nähty valitettavia kuolemantapauksia, joissa lapsi on tappanut toisen painiliikkeellä. Lapsi ei ymmärrä, että jos hän hyppää kyynärpää edellä Villen päälle, Ville ei nouse heti ylös samalla tavalla kuin The Rock TV:ssä. Tästä pääsemmekin vanhempien valvontaan, mutta se on pitkä juttu se.

Pitäisikö videopelit ja väkivaltaiset TV-ohjelmat kieltää? No ei hitossa. Ratkaisu on tosi helppo - vanhemmat katsovat, mitä kakarat tekevät ja jos kakarat tekevät jotain, mitä ei pitäisi niin sitten kielletään. Kovaäänisesti ja läpsäytyksen kera jos ei järkipuhe tehoa. Se vain vaatii vanhemmilta jotain muutakin kuin omasta navasta huolehtimista, joten paljon helpompi ratkaisu on kieltää hupi kaikilta.

Olen siitäkin samaa mieltä, että maailma on täynnä tyyppejä, jotka unohtavat aamulla aivonsa kotiin. On myös sellaisia tyyppejä, joilla ei paljon mukaan otettavaa olisikaan. Tällaisiin tyyppeihin ei taas sitten sensuuri tehoa. Jos huonoja vaikutteita ei saa sotaleffasta tai Hitman 2:sta, ne saa pään sisällä kuuluvista äänistä tai Saatanalta. On noita hulluja ollut ennen kuin TV keksittiin.
 

polvipetteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Mission16W:

On ollut sekopäitä, sitä tarkoitinkin. En uskokaan, että televisio tai elokuvat sen paremmin kuin videopelitkään ovat ongelmaa synnyttäneet. Sen sijaan uskon, että naksahduskelpoiselle eläväiselle ne saattavat jossakin vaiheessa antaa sen ratkaisevan kytkimen liikkeen asentoon "OFF".
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös