Kuka on paras suomalainen jääkiekkoselostaja?

  • 3 443
  • 16

Kuka on paras suomalainen jääkiekkoselostaja tällä hetkellä?

  • Jani Alkio, Telia

    Ääniä: 70 35,2%
  • Sebastian Waheeb, Telia

    Ääniä: 19 9,5%
  • Tero Kainulainen, Viasat

    Ääniä: 10 5,0%
  • Olli Eronen, Telia

    Ääniä: 1 0,5%
  • Antti Mäkinen, Viasat

    Ääniä: 48 24,1%
  • Oskari Saari, Telia

    Ääniä: 3 1,5%
  • J-P Jalo, Radio City

    Ääniä: 24 12,1%
  • Antero Mertaranta, C More

    Ääniä: 15 7,5%
  • Nuutti Vihtilä, Viasat

    Ääniä: 5 2,5%
  • Juha Lindgren, Radio City

    Ääniä: 4 2,0%

  • Äänestäjiä
    199
  • Poll closed .

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Alkio, Mäkinen, Jalo. Siinä kolme parasta joista en osaa päättää, toisinaan se on Mäkinen ja toisinaan sitten Jalo tai Alkio, mutta siinä on oma top-3 josta en osaa valita.
 

Karanteeni10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Arsenal,NHL
Pakko se oli Mäkistä äänestää. Selvästi paras selostaja, kun vaan keskittyy itse selostamiseen. Varmaan kaikki mahdollinen sanottu jo miehen egoilusta ja omien mielipiteiden sanomisesta faktoina yms yms. Mutta silti, vaikka kuinka äänestäisi mielummin vaikka Alkiota... Ei pysty. Mäkiselle oma ääni.
 

Useful Idiot

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Jantta osaa homman. Muutenkin enemmän miellyttää tuollainen viskin ja kitaran kyllästämä raspimainen rokkihabitus, varsinkin jos vertaa esimerkiksi Antti Mäkisen pikkupoikamaiseen suoralippa-twittersnapjonneiluun.

Jani Alkio. Waheeb hyvä kakkonen.
 

pussukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Äänestin Oskari Saarea. Ammattimies henkeen ja vereen, joka osaa selostaa monia lajeja ja todella piristävää kuulla häntä myös lätkän parissa. Jääkiekkoselostajan roolissa ääni ja persoona kärsii inflaatiota mitä enemmän on äänessä ja esillä mediassa. Jääkiekon selostamisessa maneerit puskevat ehkä helpommin esille joihinkin muihin lajeihin verrattuna sen nopeatempoisuuden vuoksi. Oma viiden kärki olisi varmaankin Saari - Jalo - Alkio - Eronen - Mäkinen.

Katselin keväällä vanhoja pudotuspelejä niin Alkio kuulosti aloittelevana selostajana vuonna 2005 paremmalta mitä nykyään, koska silloin vielä ei ollut riippakivinä mukahassuttelevaa sisäpiiriläppää, oma tittapåylähylly-letkautuksia ja Ari Vallinkin oli vielä vain pelaaja muiden joukossa.

Waheebin rankkaaminen noinkin korkealle yllätti henkilökohtaisesti. Studioisäntä elementissään, mutta puhe itsessään hieman liian suhisevaa omaan makuuni ja eräät sanavalinnat suorastaan vituttavat kuten "yleisö hakkaa tassujaan yhteen".

Mäkisellä on paras ääni tästä listasta selostajaksi Jalon ohella, mutta muu olemus pudottaa omaa arvostusta melkoisen paljon. Pätemistä ja oman mielipiteiden nostamista enemmän henkilökohtaisesti Mäkisessä ärsyttää anglismien käyttö selostuksessa. "Olipas siinä oivallinen peli keskialueella pelaajalta...", mikä siis viittaa yksittäiseen ratkaisuun pelitilanteessa. Englanniksi tästä käytetään termiä 'a play', mutta en muista suomeksi juuri kenenkään käyttäneen vastaavaa sana "peli" tuossa yhteydessä. Vannoutuneena äidinkielen rakastajana tämä saa lähes raivon partaalle.

Mertaranta on selostajana parhaillaan muissa lajeissa kuin jääkiekossa. Esimerkiksi yleisurheilussa jota onkin suhteellisen paljon selostanut. Hänellä on edelleen se vanha taito luoda tärkeisiin maajoukkuepeleihin tunnelmaa, mutta se sama tunnelma ottaa liiallisen vallan monesti, mikä näkyy turhana pelon lietsomisena ja yksittäisten pelaajien tikkun nokkaan nostamisena.
 
Suosikkijoukkue
Tappara, Avalanche
Alkiota äänestin. Waheeb ja Saari ainakin muita hyviä. Mäkistä liian vähän kuullut että voisi oikeastaan sanoa.

Muutama huomio:

Mäkinen saanut yllättävän paljon ääniä verrattuna siihen kuinka paljon paskaa hän minun mielestä tälläkin palstalla ja muualla internetissä saa. Tämä nyt ei perustu mihinkään muuhun kuin omaan mutuun ja voi olla ettei hän oikesti saa niin paljoa kuraa niskaansa.

Alkio on selostanut jo niin kauan, että näitä omia tuttuja letkauksia alkaa kuulemaan aika usein ja joitain ne saattaa hieman ärsyttää. Mutta toisaalta kun olet tehnyt jotain kauan, niin tottakai ne asiat alkaa tulemaan selkärangasta ja jääkiekkokin on niin hektinen peli ettei siinä aina kerkeä miettimään mitä sanoo vaan ne asiat tulee automaattisesta.

Ei mulla juurikaan ole selostajia ketkä ärsyttäisi tai ketä pitäisin suoraan huonona. Toki jos liigan tai mm-kisojen finaaleja selostaisi joku Höttö Töttönen eikä esimerkiksi Jani Alkio niin kyllähän se vähän vituttaisi.
 

Barney

Jäsen
Mäkinen saanut yllättävän paljon ääniä verrattuna siihen kuinka paljon paskaa hän minun mielestä tälläkin palstalla ja muualla internetissä saa. Tämä nyt ei perustu mihinkään muuhun kuin omaan mutuun ja voi olla ettei hän oikesti saa niin paljoa kuraa niskaansa.
Tuo Mäkiseen kohdistettu kritiikki perustuu käsittääkseni pitkälti hänen persoonaansa. Ainakin omasta mielestäni Mäkinen on erittäin hyvä selostaja silloin, jos hän keskittyy ihan oikeasti siihen peliin eikä esimerkiksi Twitteriin. Toisaalta taas esimerkiksi tuota Mäkisen ja Timosen podcastia en jaksa kuunnella yksinkertaisesti siitä syystä, että siinä Mäkinen ei voi keskittyä siihen käynnissä olevaan peliin, joten hänen ulosantinsa on pääasiassa sitä rasittavaa itsensä korostamista. Selostajana Mäkinen on mielestäni erittäin hyvä, mutta ihmisenä hän on todella raskas.
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Raimo Häyrinen.

"Hän on neekeri melkoisella varmuudella."

Tiedän toki, että tuossa selostettiin jalkapalloa.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Jantalla aika ylivoimainen johto.
Annoin itsekin äänen Jantalle, toimii mulle, sopivasti lajissa sisällä, sopivasti nuori verrattuna konkareihin, sopiva hehkutus. Parasta olisi Jantan ja Oskarin tiimi kuten jo vuosituhannen vaihteessa sählyn puolella. Toki siihen heillä olikin parempi lajituntemus, molemmilla.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Jääkiekkoon yleisesti J-P Jalo tai Jani Alkio, maajoukkueen peleihin Mertaranta. Kaikesta huolimatta.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
J-P Jalo. Ääni miellyttää ylivoimaisesti eniten.
Tämä. Oli hyvä myös jalkapallossa, kun sitä aikoinaan selosti. Alkio hyvä kakkonen.

Mäkinen aiheuttaa paljon ristiriitaisia tuntemuksia minussa.

E: Toki tunnustaudun sen verran juntiksi, että Mertaranta on ollut hyvä tunnelman luoja parhaimmillaan, mutta välillä tuntuu, että sääntöjen tuntemus ei edelleenkään ole sillä tasolla kuin pitäisi tuolla kokemuksella olla.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Waheeb sai ääneni, jopa omaksikin yllätyksekseni. Alkio olisi ollut toki sellainen perusvarma valinta, mutta Waheeb on nostanut osakkeitaan tässä viimeiset pari vuotta niin massiivisesti ettei tosikaan.. kyllä melkein juuri tällä hetkellä pidän hänestä eniten, eli ihan tämän hetkisen tilanteen pohjalta äänestin
 

Freewind

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Tähän on pakko sanoa Nuutti Vihtilä, vaikka otanta hänestä on vielä kovin pieni. Lähinnä viime kaudelta kun aloitti viasatilla. Mielestäni sekoitus Mäkisen tuomaa intohimoa jääkiekkoon, sekä asiantuntevuutta jota Kainulainen tuo selostuksiinsa hieman liikaa. Varmasti tulevaisuudessa selostuksen ykkösnimiä
 

knttrtknkn1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Alkio, Mäkinen järjestyksellä ei väliä. JP Jalo on hyvä myös.

YLE Puheella Sportin pelejä selostava konna on kanssa mielestäni hyvä. Samoin Ritari kunhan ei selosta JYP:n pelejä eikä kerro tilastoja.

Waheeb on mielestäni selostajana ihan ok. mutta ei jääkiekkoselostajana eikä varsinkaan Suomessa jossa jääkiekko on valtalaji. Mielestäni Suomessa jääkiekkoselostajalta voidaan vaatia jonkunlaista ymmärrystä pelistä eikä henkilö joka luulee että ottelussa on tulossa jäähy jos linjatuomarilla on käsi pystyssä, ole sellainen. Tuollaiset virheet ymmärtäisi jos Waheeb selostaisi vaikka krikettiä ja säännöt olisi hieman hakusessa.
 

Järvenpää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Wild, Suomalaiset NHL:ssä
Vitsit kun olis kiva joskus kuulla Mäkistä selostamassa MM -kisoja, ilman sitä pientäkään vähättelyä ko. karkeloita kohtaan.
Kun pelkäänpä hänellä olevan semmoinen pieni "periaatteellinen" agenda kutsua kisoja skodakupiksi, sekä väheksyä eurooppalaista kiekkoa vrt. NHL, että se selostus ei välttämättä olisi sellaista eläytymistä, jota ainakin itse kaipaan, kun puhutaan Suomen maajoukkuepeleistä.
Mutta jos olisi Mertarantamaisella intohimolla mukana ja eläytyisi Suomen kannatus huokuen selostuksestaan, niin sen haluaisin vielä joskus kokea.
Mä rakastan sitä Mäkisen tyyliä tuoda huhuja, tilastoja, knoppeja, ajankohtaisia uutisia, ym. niin yksittäisiin pelaajiin, kuin seuroihin ja liigoihinkin liittyen. Toisaalta... voi olla, että juuri semmoiseen hieman puutuneeseen runkosarjaotteluun nimenomaan nuo Mäkisen heittämät tilastot ja huhut sen nautinnon tuovatkin.
Voi olla, että se eläytyminen jäisi vallan puuttumaan, kun keskittyisi pelkästään noita knoppeja ja taustatietoja laukomaan milloin mistäkin.
Riippuu kyllä sarjasta, ketä kulloinkin kaipaan selostamaan. Liigaan haluan Alkion, Leijoniin Mertarannan ja NHL:ään Mäkisen.
Mutta ei auta. Nostalgia kantaa, ja Mertaranta on unohtumattomimmat elämykset selostuksellaan antanut, että se on minulla edelleen ykkösenä. Onhan se nyt selostajana hyvä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös