Kuinka Liigan ja KHL-Jokereiden suhde tulisi järjestää?

  • 204 640
  • 1 640

karotenoidi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Canucks, PYRY
Rinnastatko ihan vakavissasi nämä kaksi asiaa?
Mä rinnastan, täsmälleen samasta asiastahan on kyse. Mutten mä näe, miksi ihmeessä Liigan tulisi mukamas suhtautua molempiin samalla tavalla. Se on Mestiksen asia rajoittaa farmina toimimista haluamallaan tavalla. Ovat tässä parina viime vuonna paljon rajoittaneetkin - ja nimenomaan KHL- ja Liiga-lainoja. SHL:stä tai Suomi-sarjasta jne saa lainailla miten lystää. Ehkä Liiga voisi vaikka kieltää väliaikaiset KHL-lainat kokonaan, kun Mestis on näyttänyt esimerkkiä, että niitä voi rajoittaa.

Jokereille farmijoukkueesta olisi epäilemättä hyötyä, mutten usko, että mikään Liiga-seura nykyisellään edes haluaa yhteistyöhön ryhtyä, joten se on vähän voi voi. Omien sopimuspelaajien peluuttaminen muissa seuroissa ei ole mikään perusoikeus. Tai muissa liigoissakaan! Esimerkiksi Tappara on joutunut Mestiksen enemmistöpäätöksen seurauksena muuttamaan toimintatapojaan, mutta on sopeuduttu eikä vinguttu pelaajien mediassa pelaajien kehityspoluista ja suomalaisen jääkiekon edusta.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Liigassa on tosiaan se 15 joukkuetta ja sehän ei ole parillinen luku, eli ei saada täysiä kierroksia pelattua käytännössä koskaan.

Samaan aikaan on tämä uusi tilanne, jossa nyt sitten joko aikaisempi ymmärrys asiasta pitää Liiga joukkueiden kesken, ilman sopimusta tai joukkueet alkavat tekemään itsenäisiä päätöksiä, mahdollisesti yhtenäisyyden kustannuksella. Pitäisikö Liigan ottaa tilanne haltuun kollektiivisesti uudella tavalla ja perustaa yhdessä 16. joukkue Liigaan? Tähän joukkueeseen jokainen joukkue lähettäisi yhden pelaajan, joka ei meinaa mahtua omassa joukkueessaan kokoonpanoon. Näiden viidentoista pelaajan lisäksi tähän joukkueeseen annettaisiin sitten vaikka viisi kiintiö paikkaa pelaajille sekä Jokereille, että Espoon junioriputkelle. Eli ei pelkästään jeesattaisi Jokereita vaan myös Espoon junioriputkea.

Koska tämä olisi ikäänkuin Liigan omistama joukkue, niin sille ei tarvisi jakaa käytännössä tv-rahaa, eikä sille tarvittaisi edes periaatteessa kotiareenaa, koska tämä joukkue voisi pelata kaikki pelinsä vieraissa. Kunkin pelaajan palkat tulisi siltä joukkueelta, jonka sopimuspelaaja on kyseessä ja käytännössä tarvittaisiin vain matkakustannukset ja jonkinlainen treenaus ympäristö.

Jos tämä tehtäisiin KHL joukkuetta silmälläpitäen, niin valmennus tähän joukkueeseen voitaisiin ottaa Jokereista, heidän niin halutessa, mutta omistus pysyisi Liiga joukkueiden käsissä, että mahdolliset kilpailijan jäynät voitaisiin tarvittaessa estää. Jos tällainen joukkue saataisiin aikaan, niin en näkisi mitään syytä, miksi tuossa joukkueessa Jokerit pelaajat eivät voisi kauden aikana vaihtua, heidän tarpeiden mukaan, kunhan Jokerit organisaatiosta tulee joka peliin se riittävä määrä pelaajia.

Tätä joukkuetta voisi myös kutsua vaikka Jokereiksi, jos se Ilmalan suuntaan kävisi tai vaihtoehtoisesti vaikka Töölön Vesaksi, jos se kaikille osapuolille (myös Töölön Vesalle) kävisi. Tai sitten vaihtoehtoisesti vaikka entisen espoolaisen joukkueen mukaan Bluesiksi tai jotain muuta vastaava. Voisihan se olla myös Liiga akatemia tai jotain vastaavaa.

Ettei kukaan pääse hyötymään pudotuspeleissä tilanteesta liikaa, niin tämä seura voisi päättää pelinsä aina runkosarjaan, menestyksestä riippumatta.

Hyödyt:
-Jokainen Liiga joukkue saisi runkosarjassa kaksi peliä lisää kotipelejä, vaikka ottelumäärä per joukkue pysyisi samana
-Liiga saisi parillisen määrän joukkueita ja niin sanottuja täysiä kierroksia voitaisiin pelata
-Mahdollinen yhteistyö KHL joukkueen kanssa olisi täysin Liigan käsissä ja vielä kollektiivisesti, eli ettei kukaan pääsisi hyötymään toisen kustannuksella.
-Jokerit saisi kaipaamansa yhteistyöseuran Liigasta
-Espoon junioriputken päässä olisi Liiga seura
-Jos Jokerit joutuisi joskus Liigaan palaamaan, niin sille olisi jo valmis spotti kilpailussa.

Varmaan olisi muitakin hyötyjä, joita ei nyt äkkisältään tule mieleen.

Haitat:
-Vähän muovinen joukkue, mutta mielestäni pieni hinta siihen verrattuna, että Liigalla olisi langat täysin käsissään mahdolliseen KHL uhkaan nähden (miten suurena se nyt sitten nähdäänkään).
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
@Tshekki77 tämä on ehkä älyttömin ehdotus mitä ikinä olen lukenut. Ei siis millään pahalla, mutta. Ei.

Ei kyllä kyseisellä nimimerkillä ideat lopu kesken :)

Mutta joo, ei.

Juu, ei täältä ideat ihan heti lopu, mutta jos tämä on ehkä älyttömin idea, mitä on ikinä lukenu, niin jotenkin omaan korvaan kuulostaa kuitenkin aika paljolta, siis jo pelkästään tämän keskustelupalstan osalta. En siis ota mitenkään pahalla, mutta jos noin todellakin on, niin kait sitä olisi muutamat ranskalaiset viivat voinu lisätä, että miksi ehdotus olisi huono. Siis että saisi edes jotain keskustelua aikaan.

Tuo joukkuehan olisi Liigan omistama, joten sitä voisi kokeilla vaikka vuoden ja jos todella olisi pelkästään huono ratkaisu, niin Liigahan voisi vetää joukkueen pois. Mutta siis kaksi kotipeliä lisää, per joukkue. Ei periaatteessa lisää Liiga työpaikkoja (koska kaikki pelaajat olisivat jo sopimuksen alaisia pelaajia), mutta pelipaikkoja pelaajille tulisi Liigaan lisää parisen kymmentä. Toki voidaan sanoa tason laskeneen, kun 12 joukkueesta ollaan tultu 15, mutta jos se taso on laskenut, niin yhden joukkueen lisääminen ei sitä tasoa enää yhtä merkittävästi voi laskea.

Kustannukset voivat kyllä tietenkin jakautua tavallaan epäreilusti, jos kaikki maksaa saman verran, koska kaikki eivät kuitenkaan pelaa samankokoisilla budjeteilla. Eli kyllähän siihenkin voisi sitten jonkinlaista progressiivista mallia ottaa. Eli joukkue, jonka pelaajabudjetti olisi vaikka miljoonan, olisi velvoitettu tarjoamaan tietyn hintaista pelaajaa yhteiselle joukkueelle ja joukkue, jonka pelaajabudejtti olisi sitten kolme miljoonaa, olisi velvoitettu tarjoamaan kolme kertaa kalliimman pelaajan.

Toki itsekin lähtisin siitä, että jos tv-kumppani tai muut merkittävät yhteistyökumppanit nyrpistäisivät nokkaa ehdotukselle, niin sitten sitä ei tietenkään lähdettäisi ajamaan sisään, mutta jos tämä joukkue pystyttäisiin Ilmalan suostumuksella brändäämään Jokereiden kumppaniksi, niin saisihan telia a)lisää otteluita lähetettäväksi ja b)mahdollisesti euroja myös Jokerit henkisiltä kiekkokuluttajilta.
 

vanukas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
Juu, ei täältä ideat ihan heti lopu, mutta jos tämä on ehkä älyttömin idea, mitä on ikinä lukenu, niin jotenkin omaan korvaan kuulostaa kuitenkin aika paljolta, siis jo pelkästään tämän keskustelupalstan osalta. En siis ota mitenkään pahalla, mutta jos noin todellakin on, niin kait sitä olisi muutamat ranskalaiset viivat voinu lisätä, että miksi ehdotus olisi huono. Siis että saisi edes jotain keskustelua aikaan.

Kaikki tämä suunnittelu olisi voitu välttää sillä, että Jokerit olisi jäänyt Liigaan ja Hartwall Arenalle olisi perustettu uusi joukkue KHL:ää varten. Jokerit olisi hyvin voinut itse toimia tämän KHL-joukkueen pelaajapuskurina Liigassa. Arenalle olisi tullut lisää pelejä per vuosi ja näillä joukkueilla olisi hyvin voinut olla yhteinen markkinointi sun muut kun omistajatahot olisivat rotenbergeineen olleet samat.
 

HokiJone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Luleå HF
Paljonkohan tuollainen sekasikiösakki keräisi yleisöä lehtereille marraskuisena keskiviikkoiltana? Tuo olisi vain sieluton HMV-osaston joukkue. Muistuttaisi vähän AHL-joukkuetta, josta lähes jokainen pelaaja yrittää saada "paikan auringossa" hinnalla millä hyvänsä.

Jos kerta joukkue koostuisi jämäpelaajista ja jostakin Espoon junnuista, niin mitkä mahdollisuudet sillä olisi voittaa yhtäkään peliä Liigassa? Joukkue olisi varmasti myös todella huonosti roolitettu, kun jokainen on saanut heittää sinne mielivaltaisesti pelaajia. Kiitos, mutta ei kiitos..


ping @Tshekki77
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Paljonkohan tuollainen sekasikiösakki keräisi yleisöä lehtereille marraskuisena keskiviikkoiltana? Tuo olisi vain sieluton HMV-osaston joukkue. Muistuttaisi vähän AHL-joukkuetta, josta lähes jokainen pelaaja yrittää saada "paikan auringossa" hinnalla millä hyvänsä.

Kyllähän brändäämisessä olisi tekemistä, mutta toisaalta jos tämä saataisiin myytyä ikäänkuin Jokereina, niin kyllähän se saattaisi jotain vanhoja tunteita kuluttajissa herättää ja tämän lisäksi se saattaisi saada Liiga tuotteen äärelle myös mahdolliset Jokerit intoilijat/kuluttajat. Toki joukkue saattaisi olla myös noilla asetuksilla ikäänkuin heikoimpaa kolmannesta, mutta eihän Liigan tehtävä olisi tehdä tästä joukkueesta mestarikandidaattia vaan kilpailuun osallistuvaa joukkuetta, jolla mahdollistettaisiin Liiga ehtoinen yhteistyö Jokereiden kanssa.
 
Yritin, kuten ylempänä toivottiin, löytää positiivista Jokereiden KHL- seikkailusta, ja seuraava tuli konkreettisesti esiin:

Tämä nykyinen systeemi toimii niin, että Jokerit on eräänlainen jäädyttelyseura näille ulkomailla pitkän uran tehneille pelaajille, joiden markkina-arvo on vielä vanhojen meriittien takia turhan korkea Liigaan, mutta joita ei enää kiinnosta puristaa yhtään enempää.

Jokereissa on hyvä ottaa ne viimeiset isot rahat, ja testata motivaatiota ja kuntoa, josko se vielä riittäisi Liigaan. Siellä kun ei tarvitse niin paljoa urheilullisesta tuloksesta välittää, eikä omasta kunniastakaan pelata enää (takana loistava tulevaisuus..)

Jos "Jokeri-try outin" kautta olisi Liigaan tulijoita, esimerkiksi niin, että jokerit sen palkan lähinnä kustantaisivat, niin miksi ei?

Jokereihin ei kannata mennä, jos jostain muusta KHL-seurasta/Sveitsistä saa lähes saman palkan, mutta käytännössä verottomana. Näin tietysti nuorempi pelaajakunta toimiikin: rahapussi ja/tai urakehitys edellä.

Jokerit on tällainen mielenkiintoinen kompromissi rahan ja mukavuuden välillä: sopimuksen saa tunnettuuden perusteella, mutta ketään ei kiinnosta kuinka siellä on mennyt. Eikä se Narrileimakaan nykyään jää samalla lailla rasittamaan CV:tä edellä mainitusta syistä.

Siellä pelaa joka kausi muutama kallis kehäraakki, joiden palkkaaminen ns. mottipäisellä olisi kohtalokasta Liigan kaltaisessa kilpailullisessa sarjassa.

Eli tavallaan Jokerit toimii tässä jonkinlaisena floppifiltterinä suomalaisten ja ulkomaalaisten seurojen välillä, ja tekee sen vielä pyyteettömästi tappioita kaihtamatta.

Jokereita voisi verrata näihin työuransa loppuvaiheilla työttömiksi jääneiden tulityöllistämiseen.

Jokerithan tosin oli leimallisesti näiden ylipalkattujen ja urakehityksensä päätepysäkillä olevien joukkue jo Liiga-aikanakin, joten se on vain ottanut askeleen vielä kauemmaksi urheilullisuudesta ja kohti sosiaalikiekkoa.

Totta kai kaikki farmitoiminnan kaltainen pitää tehdä mahdottomaksi tällaisen suunnitelmatalouden edustajan ja marrkinatalousmallia noudattavien osakeyhtiöiden välillä, mutta silti pitää antaa näille Jokereista tulleille pelaajillekin mahdollisuus lopettaa uransa kunniakkaasti, kasvattiseurassaan, ja vielä mielellään niin, että Jokerit maksaa sen kultaisen kädenpuristuksen.

Kuten mainittua, tälläisiä pelaajia on max 1-2 kaudessa. Loput Jokereiden muukalaislegioonasta varmaan suuntaisivat mielummin esimerkiksi Saksan liigaan, suuremman nettopalkan perässä, koska mikään kasvattiseura/kotiseuturakkauttahan heillä ei olisi.

Jokerit elää omassa maailmassaan, omassa todellisuudessaan , eikä joukkuetta oikein mielletä suomalaiseksi, eikä se nauti laajempaa kansansuosiota kuin ennenkään, eikä kerää enempää huomiota, eikä siitä koskaan tullut mikään "Suomen edustaja" "ylikansallisessa"sarjassa.

Näin ollen mitkään todelliset uhat ja vaarat eivät tässä kohtaa realisoituneet, ja 99% suomalaisista ei edes huomaisi eroa, jos Jokerit Franchise muuttaisi Petroskoihin.

Ja hyvä niin
 
Viimeksi muokattu:

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Kyllähän brändäämisessä olisi tekemistä, mutta toisaalta jos tämä saataisiin myytyä ikäänkuin Jokereina, niin kyllähän se saattaisi jotain vanhoja tunteita kuluttajissa herättää ja tämän lisäksi se saattaisi saada Liiga tuotteen äärelle myös mahdolliset Jokerit intoilijat/kuluttajat.
En kyllä käsitä miten joku ihan pystymetsästä kaivettu joukkue, joka on vieläpä sinun visiossasi kasattu muiden liigajoukkueiden jämäpelaajista, saataisiin edes kovimmilla tajunnanlaajentajilla myytyä kuluttajille Jokereina. Vaikka Jokereita onkin kutsuttu muoviseuraksi ja ties miksi niin onhan sillä nyt kuitenkin ihan oikeat perinteet, viime vuosien synkästä KHL-sekoilusta huolimatta.
 

Runtulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Pitäisikö Liigan ottaa tilanne haltuun kollektiivisesti uudella tavalla ja perustaa yhdessä 16. joukkue Liigaan? Tähän joukkueeseen jokainen joukkue lähettäisi yhden pelaajan, joka ei meinaa mahtua omassa joukkueessaan kokoonpanoon. Näiden viidentoista pelaajan lisäksi tähän joukkueeseen annettaisiin sitten vaikka viisi kiintiö paikkaa pelaajille sekä Jokereille, että Espoon junioriputkelle. Eli ei pelkästään jeesattaisi Jokereita vaan myös Espoon junioriputkea.

Tämä oli kyllä hulluinta mitä hetkeen olen tältä palstalta lukenut, mutta samalla myös innovatiivisinta! Jollain sairaalla tavalla olisi hienoa olla tämän joukkueen kannattaja: ei menestymismahdollisuuksia, jatkuvasti vaihtuvat pelaajat, eikä minkäännäköistä identiteettiä.
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tämä oli kyllä hulluinta mitä hetkeen olen tältä palstalta lukenut, mutta samalla myös innovatiivisinta! Jollain sairaalla tavalla olisi hienoa olla tämän joukkueen kannattaja: ei menestymismahdollisuuksia, jatkuvasti vaihtuvat pelaajat, eikä minkäännäköistä identiteettiä.

Tämähän on suora kuvaus KHL-Jokereista!
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Mielestäni nyt kun tuo pelaajia koskenut epäoikeudenmukaisuus on oikaistu(toivoakseni näin), voidaan jatkaa kuten ennenkin, eli Pasilassa, messukeskuksen ja Ylen talon välissä on valtava musta aukko jonne ihmisiä katoaa hetkellisesti muutaman kerran viikossa, ei Liigan muuta tarvitse asiasta välittää.
 

vetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, CAR, HIFK (salaa)
Mielestäni nyt kun tuo pelaajia koskenut epäoikeudenmukaisuus on oikaistu(toivoakseni näin), voidaan jatkaa kuten ennenkin, eli Pasilassa, messukeskuksen ja Ylen talon välissä on valtava musta aukko jonne ihmisiä katoaa hetkellisesti muutaman kerran viikossa, ei Liigan muuta tarvitse asiasta välittää.
Joo, tosin se on nykyisin VR:n konttori. VR tosin sopinee tähän yhtä hyvin, ellei paremminkin.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
En kyllä käsitä miten joku ihan pystymetsästä kaivettu joukkue, joka on vieläpä sinun visiossasi kasattu muiden liigajoukkueiden jämäpelaajista, saataisiin edes kovimmilla tajunnanlaajentajilla myytyä kuluttajille Jokereina. Vaikka Jokereita onkin kutsuttu muoviseuraksi ja ties miksi niin onhan sillä nyt kuitenkin ihan oikeat perinteet, viime vuosien synkästä KHL-sekoilusta huolimatta.

Eihän kokeilun tarvitse olla pysyvä, jos ilmenee, että kiekkokuluttajat olisivat sen verran valveutuneita, ettei semi Jokerit menisi Jokereina. Ja toisaalta, eihän sen tarvisi välttämättä edes Jokeritkaan olla. Voisihan se olla esim. vaikka Töölön Vesa, joka varmaan ainakin jonkinlaista osaa Jokerit mielisistä kiekkokuluttajista puhuttelee. Tai voisihan joukkueen nimi olla sitten vaikka KHL akatemia. Tai sitten jotain ihan muuta.

Toki sitten jos huoli on joukkueen tasottomuus, kun runko kasattaisiin Liiga joukkueiden jämä pelaajista, niin pitäisikö (jos asiasta molemminpuoliseen sopuun pääsisi) joukkueesta kehitellä jonkinlainen KHL akatemia ja pitää joukkuetta vähän niinkuin tason mittaus joukkueena Liigassa. Eli tuossa joukkueessa olisi paikka viidelle Jokerit pelaajalle. Viidelle SKA:n pelaajalle. Viidelle Dinamo Rigan pelaajalle ja kun Kiinassa on olympialaiset tossa kohta, niin koitettaisiin päästä siitäkin siivusta osille ja paikka myös viidelle Kunlun Redstarin pelaajalle. Sitten loput tarvittavat pelaajat otettaisiin Espoosta.

No ehkä tää mopo on jo lähteny lapasesta liian pitkälle..
 

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
No ehkä tää mopo on jo lähteny lapasesta liian pitkälle..
Varsin osuva analyysi. Tuollaisella himmelillä ei olisi mitään paikkaa liigassa. Mukana jämäpelaajia ilman minkäänlaista roolitusta suhaamassa. Ei kotihallia, ei mitään identiteettiä. Ei mahdollisuuksia menestyä, tuskin voittaisi kovinkaan montaa peliä. Ei pysty millään keksimään kuka tuosta kiinnostuisi niin paljon, että vaivautuisi hallille katsomaan. Edes kausikortilla.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
"Viidestätoista liigaseurasta kyselyyn vastasi yhdeksän ja vain yksi, Porin Ässät, kertoi olevansa kiinnostunut yhteistyöstä".

Valheella on lyhyet jäljet, vai mitä Jokerien toimitusjohtaja Eveliina Mikkola. Toki se voi pelastaa Mikkolan viestin, että osa ei vastannut kyselyyn ja siten ovat teoriassa kenties kiinnostuneita yhteistyöstä.
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
"Viidestätoista liigaseurasta kyselyyn vastasi yhdeksän ja vain yksi, Porin Ässät, kertoi olevansa kiinnostunut yhteistyöstä".

Valheella on lyhyet jäljet, vai mitä Jokerien toimitusjohtaja Eveliina Mikkola.

Tätä minä vähän jo totesinkin, että sanat ovat luotettavuudelta samassa kastissa Pohjois-Korean kanssa.

Surullista, että tiedoittaminen on Jokerien suunnalta mennyt päivä päivältä lähemmäs kohti itärajan propagandapuheita.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Tätä minä vähän jo totesinkin, että sanat ovat luotettavuudelta samassa kastissa Pohjois-Korean kanssa.

Surullista, että tiedoittaminen on Jokerien suunnalta mennyt päivä päivältä lähemmäs kohti itärajan propagandapuheita.

Jokerien toimisto edustaa KHL:n mukaista Venäjän linjaa, koska se kuuluu rahoitus- ja muuhun sopimukseen. Jää nähtäväksi, mitä tapahtuu Liigan joidenkin seurojen ja KHL-Jokerien välillä. Kenties heikoimmilla on halua yhteistyöhön, jos Norilsk sen pääosin maksaa. Suuret seurat - Tappara, Kärpät, HIFK jne - eivät onneksi ole halukkaita. Eikä muistakaan kantansa ilmaisseista kuin Ässät ollut kiinnostunut yhteistyöstä.

Ässien suhteen voi olla hyvin ikävä tilanne. Norilsk on saattanut kertoa tukensa riippuvan Ässien suhtautumisesta Jokereihin. Oikea suhtautuminen voisi jopa nostaa Norliskin osuutta Ässien menoissa. Tämä spekulaationa.
 

Apheu

Jäsen
Ei muuten tullut Jokereista mitään koko Suomen joukkuetta. Parina ensimmäisenä vuonna oli ihan hyvin pöhinää, mutta ei tuo KHL vain kiinnosta suurta yleisöä. Suurin osa kiekkoseuraajista haluaa seurata sitä suurinta ja parhainta, eli NHL ja lisäksi suurella tunteella sitä oman kylän Liigajengiä. Keille kuluttajille tuo KHL on Suomessa brändätty?
 

ketjuruletti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
"Viidestätoista liigaseurasta kyselyyn vastasi yhdeksän ja vain yksi, Porin Ässät, kertoi olevansa kiinnostunut yhteistyöstä".

Valheella on lyhyet jäljet, vai mitä Jokerien toimitusjohtaja Eveliina Mikkola. Toki se voi pelastaa Mikkolan viestin, että osa ei vastannut kyselyyn ja siten ovat teoriassa kenties kiinnostuneita yhteistyöstä.
Toisaalta kuusi seuraa ei vastannut, ja todennäköisesti ne seurat jotka ovat jollain lailla kiinnostuneita, eivät välttämättä halua just nyt alkaa asiasta huutelemaan.

Ässät nyt on Ässät.

Tosin veikkaan että melko vaikeaa on nykypäivänä ihmisten selän takana viritellä mitään ilman että joku sankari puhaltaa pilliin.
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Ässien suhteen voi olla hyvin ikävä tilanne. Norilsk on saattanut kertoa tukensa riippuvan Ässien suhtautumisesta Jokereihin. Oikea suhtautuminen voisi jopa nostaa Norliskin osuutta Ässien menoissa. Tämä spekulaationa.

Ei varmasti ole kaukaa haettu spekulaatio. Pieninkin mahdollinen yhteistyö Liiga-seuran sekä Jokerien välillä on mainostilaa ja hyvää julkisuutta KHL:lle, joten ihan varmasti siellä saatetaan käydä keskusteluita kulissien takana "hieman" merkittävämmästä sponsorisopimuksesta Ässien sekä Norliskin kanssa.

Toivottavasti ei Ässät tohon perseilyyn lähde, vaikka yhteinen tekijä löytyy taustoilta.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tämähän on suora kuvaus KHL-Jokereista!
Noniin. Täällähän trollaillaan ja provoillaan huolella. Ikävä tulla faktoineni väliin.

Väite 1: Jokerien pelaajat vaihtuvat joka kausi.

-Totta ja väärin. Niin on vaihtuvuutta jokaisella joukkueella Suomessa, mutta Jokereilla se vaihtuvuus on yksi pienimmistä.

Väite 2: Jokereilla ei ole identiteettiä

- Kysytään ennemmin, että millä joukkueella Suomessa on identiteetti? 90-luvulla ja vuosituhannen alkupätkällä näitä identiteettijoukkueita vielä löytyi, mutta nyt ne on karissut pois. Valmentajanvaihdokset ja pelaajavaihdokset muovaavat koko ajan joukkueita. Mikä on IFK:n identiteetti? "Iso paha punainen" on muuttunut laumaksi söpöjä kissanpentuja joita paimentaa maalaisjuntti-Pikkarainen heinäseiväs hampaiden välissä. Välillä kun asiat ei mene mielen mukaan niin käydään jonkun kissanpennun kimppuun kapakassa. Ainiin ja onhan se lukemattomien ex-Jokereiden palkkaaminenkin vuosien varrella tiettyä identiteettiä.

Väite 3: Jokerit on vailla menestymismahdollisuuksia.

-Tähän kaipaisi taas jotain faktaa väitteen tueksi? KHL-ajan menestystä voi verrata esimerkiksi Lukon menestykseen Liigassa samalta ajalta. Ja kun otetaan budjettivertailut huomioon, niin Jokerit on menestynyt vallan hyvin. Tulevaisuudessa sarja tasoittuu, joten menestymismahdollisuudet kasvavat sitä myötä.
Tätä minä vähän jo totesinkin, että sanat ovat luotettavuudelta samassa kastissa Pohjois-Korean kanssa.

Surullista, että tiedoittaminen on Jokerien suunnalta mennyt päivä päivältä lähemmäs kohti itärajan propagandapuheita.
Heittäytyykö ihmiset tahallaan jotenkin ymmärtämättömiksi kun puhutaan Jokereista vai mikä tässä nyt on vialla. Yksi joukkue ilmoitti suoraan halukkuuden ja useat joukkueet eivät vastannut kyselyyn. Tältä pohjaltako voi tuomita tj:n valehtelijaksi?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös