Kroatia EM-kisoissa 2016

  • 3 768
  • 8
Suosikkijoukkue
Hihasta vedetyt Ässät, Dallasin Tähdet & Sport
Avataan yllätysvalmiille "Vatrenille" myös ketju. -98 Kroatia otti MM-pronssia, mutta sen jälkeen on menestys kìertänyt, vaikkakin maa tuottaa pelaajia ihan maailman terävimpään kärkeen.

Alustava joukkue.
Maalivahdit: Danijel Subašić (Monaco), Lovre Kalinić (Hajduk), Ivan Vargić (Rijeka), Dominik Livaković (Zagreb)

Puolustajat: Tin Jedvaj (Bayer Leverkusen), Darijo Srna (Shahtar), Šime Vrsaljko (Sassuolo), Gordon Schildenfeld (Dinamo Zagreb), Vedran Ćorluka (Lokomotiv Moskova), Domagoj Vida (Dinamo Kiova), Duje Ćaleta-Car (Red Bull Salzburg), Ivan Strinić (Napoli)

Keskikenttä: Marko Rog (Dinamo Zagreb), Mateo Kovačić (Real Madrid), Luka Modrić (Real Madrid), Marcelo Brozović (Inter), Ivan Rakitić (Barcelona), Milan Badelj (Fiorentina), Domagoj Antolić (Dinamo Zagreb), Ante Ćorić (Dinamo Zagreb), Ivan Perišić (Inter), Alen Halilović (Sporting Gijon)

Hyökkääjät: Marko Pjaca (Dinamo Zagreb), Mario Mandžukić (Juventus), Nikola Kalinić (Fiorentina), Duje Čop (Malaga), Andrej Kramarić (Hoffenheim)
 
Suosikkijoukkue
Hihasta vedetyt Ässät, Dallasin Tähdet & Sport
Kroatian puolustus on ennalta arvioiden joukkueen todellinen akilleen kantapää. Liverpoolin Dejan Lovren jätettiin valitsematta hänen riitaauduttua maan päävalmentajan kanssa. Ante Čačić painotti, että valitsee joukkueeseen hyviä joukkuepelaajia, mutta Lovrenin tasoisen pelaajan jättämiseen ulos ei Kroatialla mielestäni ole varaa. Edellisissä MM-kisoissakin puolustuspää petti.

Vastapainoksi hyökkäys ja keskikenttä onkin sitten ihan maailmanhuippua. Perišić, Modrić, Kovačić, Rakitić tulevat varmasti luomaan tilanteita paljon ja pitävät vastustajan hereillä joukkueen iskukyvystä ja vaikka kärki Mario Mandžukić ei olekaan taitopelaajan perikuva, on hän kuitenkin kovaotteinen ja hyvä viimeistelemään paikoista, tarjoilun pitäisi ainakin olla kohdillaan! Espanja on ilman muuta lohkon suosikki, mutta Kroatialla on toki täydet saumat mihin vain.

Arvio avauskokoonpanosta.

Maalivahti: Subašić
Puolustus: Srna, Ćorluka, Vida, Strinić
Keskikenttä: Perišić, Modrić, Kovačić, Rakitić
Hyökkäys: Mandžukić, Kalinić
 

Infamous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Penguins, Steelers
Kohta mennään taas!

Saa nähdä koituuko kova alkulohko valkopunasinisten kohtaloksi, vai saisiko siitä jopa tarvittavaa lisäpuristusta jatkopelejä ajatellen? Lohkovoitto olisi unelma, jonka siivittämänä turnauksessa voisi mennä pitkällekin. Mikäli jäädään kakkoseksi tai kolmoseksi, tulee jatkopeleistä tuskien taival. Neljättä sijaa en suostu edes ajattelemaan.

Allekirjoittaneella on kuitenkin tässä vaiheessa joukkueesta kohtuullisen hyvä fiilis. En pitäisi aivan utopistisena ajatuksena, että alkulohkossa pystyttäisiin horjuttamaan jopa Espanjaa. Keskikentällä on viljalti kokemusta espanjalaisista ja heidän pelityylistään. Modric-Rakitic-Kovacic-Perisic (+Brozovic) ei paperilla kalpene juuri minkään joukkueen keskikentälle. Alakerran suhteen saattaa tosiaan tullaa ongelmia, toivotaan että Cacic saa loihdittua tiiviin reseptin myös puolustussuuntaan.
 
Suosikkijoukkue
Hihasta vedetyt Ässät, Dallasin Tähdet & Sport
Kohta mennään taas!

Saa nähdä koituuko kova alkulohko valkopunasinisten kohtaloksi, vai saisiko siitä jopa tarvittavaa lisäpuristusta jatkopelejä ajatellen? Lohkovoitto olisi unelma, jonka siivittämänä turnauksessa voisi mennä pitkällekin...

Klo.16 alkaa Kroatian taival kovassa D-lohkossa. Tiedossa varmasti kuuma kohtaaminen heti kärkeen Turkkia vastaan, jossa Balkanin alueen joukkueiden kiivas luonne ja veri kuohuvat. Yhtään ns. "helppo vastusta" tässä lohkossa ei ole ja pisteitä tai edes piste pitäisi tästä saada plakkariin, niin paineet joukkueella jatkopeleihin pääsyn suhteen hivenen helpottuvat.

Koko joukkue jos muistaa myöskin puolusvelvoitteet, eikä ainoastaan puske päättömästi menemään kuin höyryjuna hyökkäys-suuntaan, niin mahdollisuuksia on mihin vain. Toki ehdottomasti silti hyökkäys on Kroatian kohdalla se paras puolustus. Luotan ruutupaitojen kovaan keskikenttään. Kärjessä varmasti odotettavissa jälleen taattua Mandžukić -showta..
 
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tänään hienosti kaatui turkki 1-0, mahdollisuus olisi ollut vaikka 3-0 mutta tolpat tai turkin maalivahti olivat tiellä, silti tärkeät pisteet kotio.
 

Fordél

Jäsen
Kertakaikkiaan vakuuttava suoritus Kroatialta. Ehkä vakuuttavin joukkue tähän mennessä koko turnauksessa. Selkeä tämän turnauksen musta hevonen.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Itse olen monet kerrat odottanut kroaateilta että menisivät pitkälle mutta melkein aina on tullut pettymys pl. tietysti Mm 98. Nyt nousi kieltämättä odotukset sen suhteen että jotakin voisi tapahtua, vaikka Turkki olikin suorastaan yllättävän löperö vastustaja. Tuosta on hyvä jatkaa.
 

Luxray

Jäsen
Suosikkijoukkue
Telian Liiga-lähetysten laatu
No, koko helvetin viesti jälleen poistui. Pitkän saarnan ehdinkin jo kirjoittaa liittyen faneihin, joten harmittaa aika paljon, kun olisi ollut kiva päästä jakamaan ajatuksia palstalle.

Jotain voisin kuitenkin kirjoittaa itse pelistä.

Peli oli jälleen taattua Kroatiaa. Kova pelitempo, hyökkäysvoittoista peliä ja paljon maalintekopaikkoja. Siinä on tämän vuoden Kroatian pelisysteemi. Kisojen ehkä kovin keskikenttä dominoi jälleen kenttää ja viimeisteli molemmat osumat eikä se iki-ihana Mandzukickaan huonosti pelannut.

Jos Kroatia pelaa samalla lailla kuin kisojen ensimmäiset ~170 minuuttia, niin Espanja on ihan voitettavissa. Jos taasen ajatukset ovat muualla (tiedätte kyllä missä), fanien sekoilu jatkuu ja Tsekki-ottelun loppusekoilu jatkuu, niin lohkovoitto lipeää käsistä.

Vahva luotto on kuitenkin siihen, että Tsekki-ottelun lopusta ja idioottifaneista ollaan päästy yli, ja joukkue nappaa lohkovoiton niiiin tylsästä Espanjasta. Mandzukic avaa maalitilinsä ja keskikenttä pitää Espanjan kurissa, niin eiköhän Espanjan maalipaikat ole aika vähissä ja näin ollen tuon harmittavan tasuriin merkitys nollaantuu noin niinkuin lohkovoittoa ajatellen.

Toivotaan, että kisojen pelillinen piristysruiske porhaltaa lohkovoittoon. Go Croatia!
 

Infamous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Penguins, Steelers
Upea voitto eilen, joka avasi tien jopa (uskaltaako sitä vielä sanoa) finaaliin asti! Noh, ehkä nyt pelataan ensin muut pudotuspelit pois alta.

Joka tapauksessa Saksa, Ranska, Italia, Espanja ja Englantikin eri puolella kaaviota, joten tie helpottui voiton myötä aika melkoisesti. Ei sovi toki väheksyä Belgiaa tai Puolaa, tai Portugalia mikäli lohkonsa voittavat.

Toivottavasti Modric saadaan parsittua pelikuntoon, lienee kuitenkin tärkein yksittäinen nappula Kroatian palapelissä. Eilen nähtiin kuitenkin, että ilmankin voidaan voittaa kenet vaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös