Titaanit 2021–2022

  • 16 743
  • 58

The Rock

Jäsen
Vaikka Titaanien edeltävä kausi päättyikin vasta muutama päivä takaperin, on hyvä iskeä jo uutta kausiketjua tulille, sillä punanuttuleirissä on tällä hetkellä varsin positiivinen pöhinä päällänsä.

Titaaneilla on siis jo päävalmentaja kaudelle 2021–2022 tiedossa ja hän tottelee nimeä Henri Holmström. Lisäksi kasassa on niin ikään yksi pelaajasopimus, kun hyökkääjä Tuomas Lyytikäisen kanssa solmittiin viime syksynä kaksivuotinen kontrahti. Enää ei siis tarvita kuin kakkosluotsi ja veskarivalmentaja sekä 25-27 pelaajaa, jonka jälkeen joukkue on kasassa ja voi lähteä tavoittelemaan kuluvaa kevättä pidemmälle kestävää taipaletta.

Titaanien puheenjohtaja Aapo Lampisen mukaan vielä osittain käynnissä oleva kausi koronoineen päivineen ei ajanut punanuttujen taloutta kuralle, vaan se jopa koheni, sillä toukokuun lopulla päättyvä tilikausi tuonee nollatuloksen ja kaiken lisäksi siihen päälle seura on saanut kuitattua suurimman osan veloistaan pois päiväjärjestyksestä:

Lampinen on muun johtoryhmän ja seuran myynnistä vastaavan tahon kanssa pistänyt parin viimeisimmän kauden aikana kyllä erittäin järkevällä taloudenpidolla hommat pitkästä aikaa sellaiseen jiiriin, joka luo hurjasti lisää uskoa tulevaan.

Talouden vahvistuessa ja myynnin onnistuessa myös jatkossa, on Titaaneilla oikeasti mahdollisuus vahvistaa joukkuettaan selkeästi pitkäjänteisemmin sekä samalla tavoitella myös sijoituksia Suomi-sarjan ylemmästä kastista.
 

The Rock

Jäsen
Kotkan kaupungin hyvinvointilautakunnan esitys koronatuesta urheiluseuroille ei päässyt kyllä yllättämään, varsinkin kun katsoo tuen jakokriteereitä, jotka on kyllä erittäin tyylikkäästi räätälöity:

Eiköhän tuo Titaaneille esitetty 600 euroa tule seuralle joka tapauksessa tarpeeseen, sillä raha ei totutusti puissa kasva Kotkassakaan, siis ainakaan jääkiekkoilun saralla.
 

The Rock

Jäsen
No niin... Titaanit avasi siis pelin ensi kauden joukkueensa rakentamisen suhteen julkaisemalla kaksi jatkosopimusta. Maalivahti Jakob Brandner ja puolustaja Erkka Huttunen kantavat jatkossakin punanuttua harteillaan yksivuotisten pelaajasopimusten turvin.

Kumpikin kiinnitys on mielestäni hyvää jatkumoa ja joukkueen rungon kasaamista, sillä etenkin Huttunen on jo useamman vuoden ajan kuulunut monipuolisuutensa sekä rämäpäisyytensä myötä Titaanien luottopakkien joukkoon.

Paikallisaviisi Kymen Sanomat on niin ikään huomioinut oikein haastattelun kera punanuttujen jatkot ja ottanut piinapenkkiinsä työmies-Huttusen:

 

The Rock

Jäsen
Titaanien joukkue jatkaa täydentymistään, kun viimeisimpinä nimensä yksivuotisiin sopimuksiin ovat tällänneet puolustajat Leevi Laine sekä takaisin kasvattiseuraansa palaava Niilo Korhonen.

Laine on erittäin hyvä jatko, sillä hän oli mielestäni yksi viime kauden joukkueen tasaisimmista suorittajista ja oli kyllä sääli, ettei miestä nähty enää kevään peleissä Titaanien takalinjoilla, sillä tarve olisi ollut todella suuri.

Jos ja kun kuntoutus sujuu hyvin sekä aikataulussa, on Laine takaisin kehissä vielä ennen tulevan kauden alkua. Toivottavasti puolikkaan kauden missaaminen ei aiheuttanut puolustajan kohdalla liian pahaa käppiä kehityskaaressa, sillä jatkossa tonttia entistä suurempiin saappaisiin astumiseen lienee tarjolla.

Korhonen on puolestaan minulle pelillisesti varsin tuntematon suuruus, mutta isokokoisena pelaajana taas nuorukainen kiehtoo todella paljon. Olisikohan tässä oikeasti aineksia vähän häijymmälle titaanipakille, kunhan vain ikää ja kokemusta miesten peleistä karttuu vyölle?

Paikallislehti Kymen Sanomat tarttui jälleen totuttuun tapaansa Titaanien sopimusjulkistuksiin ja jututti XaMK:ssa opiskelevaa Lainetta muun muassa siitä, miten mies on Helsingin humusta sopeutunut Kotkaan:

 

The Rock

Jäsen
Titaanit puski eilen seuraavan sopimustrion uunista ulos, kun hyökkääjät Jesse Niinisaari, Veeti Kaplas ja Vili Kolsi pistivät puumerkkinsä yksivuotisiin pelaajasopimuksiin.

Niinisaaren jatkosopimus on mielestäni todella hieno juttu, sillä hänestä näki viime kaudella, että kyseessä on Suomi-sarjatasolle oikein pätevä pelimies, jolla on varaa pistää kokemuksen karttuessa vielä kertaluokkaa tai jopa kahta paremmaksi. Lähtökohtaisesti näen Niinisaaren olevan Titaanien kahden ensimmäisen kentän sentteri.

KooKoon U20 SM-miehistöstä Titaaneihin saapuvat keskushyökkääjä Kaplas ja laitahyökkääjä Kolsi ovat itselleni hieman tuntemattomampia tapauksia, mutta pelkästään tilastoja katsomalla voisi ensin mainitusta odotella ihan potentiaalista pisteiden -ja pelintekijää sekä jälkimmäisestä taas oikeinkin vahva vahvaa duunaria ja piilevää maalintekijää.

Kymen Sanomat nosti totuttuun tapaansa jälleen uudet titaanisopimukset framille ja kyseli samalla myös punanuttujen päävalmentaja Henri Holmströmin kuulumisia kesäharjoitusten tiimellyksessä:

 

The Rock

Jäsen
Titaanit julkaisi keskiviikkona lisää pelaajia tulevan kauden joukkueeseensa, jonka myötä sopimuksia on nyt kasassa jo 10 kappaletta. Uusimmat nimet sopimuspelaajien joukkoon olivat yksivuotiset jatkot tehneet puolustaja Petteri Paajanen sekä hyökkääjä Rene Hiekkataipale.

Paajasen jatkaminen punanuttujen takalinjoilla tehollisesti vaisusta viime kaudesta huolimatta on todella tärkeä, sillä uskon hänen palaavan takaisin toissakauden kokonaisvaltaiselle tasolleen. Paajanen on jo aiemmin sopimuksen tehneen Erkka Huttusen kanssa omaa silmääni miellyttävä pelimies, sillä kiekollisuuden ohella myös kovat taklaukset ja sopivanlainen vittumaisuus kuuluvat miehien repertuaariin.

Myös Hiekkataipaleen jatkaminen on mukava homma, sillä pudotuspelit osoittivat sen nuorukaisessa piilevän maalintekijän potentiaalin ja kyllähän tuolla kudilla pitäisi se +15 maalia helposti Suomi-sarjassa iskeä, mikäli vain rooli on kohdillaan. Toki ensiksi Hiekkataipaleen pitää pysyä kasassa se +15 peliä, jotta em. maalimäärä olisi mahdollista nakuttaa, mutta tässä tapauksessa Titaaneilla voi totisesti olla käsissään todellinen ”high reward” –tapaus jos kaikki tähdet ovat oikeassa järjestyksessä.

Jo nyt tehdyt sopimukset kielivät siitä, että Titaanit tullee jälleen olemaan yksi Suomi-sarjan nuorimmista joukkueista, joka (l. nuoruus) tuntuu muutenkin olevan nykytrendi kaikissa suomalaisissa kilpasarjoissa aina ihan Liigasta lähtien.
 

The Rock

Jäsen
Titaanien maalivahtiosasto alkaa olla erittäin hyvässä jiirissä, sillä myös Niilo Pussinen allekirjoitti kotkalaisten kanssa yksivuotisen jatkosopimuksen. Toinen uusi sopimuspelaaja on kaksivuotisella pahvilla punanuttuihin siirtyvä lahtelaiskasvatti Lauri Kallio.

Pussisen jatkon myötä Titaaneilla on nyt riveissään täysin mitat täyttävä ja suuria peliminuutteja pelaamaan sekä pelejä voittamaan pystyvä maalivahti Suomi-sarjaan. Muutenkin lisäkokemus joukkueeseen on enemmän kuin tervetullutta, sillä titaanimiehistö tullee olemaan jälleen kerran edeltävää kautta nuorempi.

Kallio puolestaan vaikuttaa ikänsä ja sopimuksen pituuden perusteella olevan selkeä projektipelaaja, jolle nuorukaiselle jo entuudestaan tuttu päävalmentaja Henri Holmström antaa varmasti aikaa sopeutua edustuskiekkoilun maailmaan.

Tokihan Suomi-sarjassa on aiemminkin 18-vuotiaat pelaajat kyenneet välittömästi ottamaan suurtakin roolia (Jonne Brygger & Linus Vesterlund), joten mistä sitä ikinä tietää vaikka Kallio olisikin tulevan kauden suurin yllättäjä? Potentiaalia pisteiden tekoon ainakin tuntuisi tilastojen perusteella olevan.

Kymen Sanomien punanuttusopimuksista tekemässä jutussa ääneen pääsivät konkariveskari Pussinen sekä titaaniluotsi Holmström:

 

The Rock

Jäsen
Titaanien Suomi-sarjamiehistö sai taas uusia lisäyksiä, kun viime kaudella JHT:n paidassa hyökännyt Oskari Tauriainen (1v) ja HJK:n U22-joukkueessa puolustellut Viktor Heinonen (2v) kirjailivat nimensä pelaajasopimuksiin.

Tauriainen on eittämättä mielenkiintoinen lisäys titaanihyökkäykseen ja myös sellainen kaveri, jolla on jo miesten pelejä vyöllään sekä näyttöjä Suomi-sarjasta. Mikäli pystyy jatkamaan yhtä tehokkaasti Titaaneissa mitä teki JHT:ssa ja vähän jopa kiristämään tahtia, tullee ottamaan paikan kahdesta ensimmäisestä hyökkäysvitjasta.

Heinosessa itselleni tulee taustat huomioiden vahvat fibat uudesta Leevi Laineesta, vaikka hieman erityyppinen puolustaja taitaakin olla kyseessä.

Kaksivuotinen sopimus kielii siitä, että miehessä nähdään selkeää potentiaalia kasvaa vakiorooliin Titaaneissa ja onkin jännä nähdä miten pelit lähtevät jo tuloskauskaudella rullaamaan. Raamit ainakin ovat komeat ja toivottavasti Heinoselta löytyisi myös sopivanlaista häijyyttä otteista.

Kymen Sanomat tarrasi totuttuun tapaansa uusien titaanipelaajien ja päävalmentaja Henri Holmströmin hihoista kiinni sekä kyseli kunkin herran tuoreita tunnelmia:

 

The Rock

Jäsen
Titaanien röyhintä siirtomarkkinoilla näkyy jatkuvan ja joukkueen rakennus on muutenkin hyvällä mallilla, sillä kasassa on jo ennen kesäkuun alkua jo 16 pelaajasopimusta. Viimeisimmät uudet sopimuspelaajat punanuttujen riveissä ovat nimittäin Peliitoista takaisin Kotkaan palaava puolustaja Vertti Vuoksiala (1v) sekä Karhu-Kissojen U20-joukkueesta saapuva hyökkääjä Juuso Hoikka (2v).

Vuoksiala on jo entuudestaan todella tuttu kaveri titaanipaidassa ja viime kauden Mestis-stintin jälkeen odotukset ovat kyllä korkealla. Jos ja kun sarjaporrasta ylempänä vietetty rupeama on tartuttanut miehen hihaan lisää malttia sekä itseluottamusta, on mahdollista otteiden niin osoittaessa asetella harteille ykköspakin viittaa ja vastuuta. Kaikki eväät tähän ovat nimittäin olemassa.

Hoikan kohdalla samat sanat kuin muihin uusiin junioreista Titaaneihin tulleisiin pelaajiin. Aiempaa kosketuspintaa tai näköhavaintoja nuorukaisen taidoista saati pelityylistä ei ole, mutta urheilullisuus ja kehittymismahdollisuus lienevät jälleen riittävää luokkaa, jonka myötä kaksivuotinen sopimus voi vielä kääntyä aikamoiseksi eduksi titaaninäkökulmasta katsottuna.

Kymen Sanomat kyseli kuulumisia Mestiksessä kannuksia hankkineelta Vuoksialalta, jonka usko Titaanien ”uuteen tulemiseen” tuntuu olevan erittäin vankalla pohjalla:

 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Titaanithan on kasaamassa ihan kunnon nippua. Vuoksiala pelasi kyllä hienosti Heinolassa. Olisi toivonut näkevän kaukalossa keväänkin peleissä. Hyvää perustekemistä. Ehkä hyvän Suomi-sarjan kauden jälkeen palaisi vielä Heinolan betoniin.
 

The Rock

Jäsen
Vuoksiala pelasi kyllä hienosti Heinolassa. Olisi toivonut näkevän kaukalossa keväänkin peleissä. Hyvää perustekemistä. Ehkä hyvän Suomi-sarjan kauden jälkeen palaisi vielä Heinolan betoniin.
Vertille on kyllä tarjolla isoja minuutteja Titaanien takalinjoilla niin tasakentällisin, yli- kuin alivoimilla, joten toivoa sopii, että viime kauden Mestis-peleistä miehen puseroon jäi entisestään lisää rutiinia, sillä hän tullee suurella todennäköisyydellä olemaan yksi punanuttujen kokeneimmista puolustajista alkavalla kaudella.

Mikäli Titaanit vain menestyy edelliskausia paremmin ja saa hommat jengoilleen jo syksystä lähtien sekä erityisesti ylivoimapelaamisensa sellaiseen latinkiin, että tulosta tulee, niin Vuoksialan laukauksella voi pointilta hyvinkin iskeä sen +10 maalia kauteen ja sen jälkeen taas paluu takaisin Mestikseen sekä aiempaa suurempaan rooliin olisi entistä helpompaa.
 

The Rock

Jäsen
Titaaneilla on kyllä ajankohtaan nähden (kesäkuun alku) pullat erittäin hyvin tällä hetkellä uunissa, kun joukkueesta löytyy jo 16 sopimuspelaajaa sekä viimeisimpänä julkistettu täysi valmennusryhmä, johon kuuluvat päävalmentaja Henri Holmströmin ohella paluun punanuttuun tehnyt ex-kippari Roope Lantta sekä jo vakiokalustoon kuuluva veskari- ja fysiikkakoutsi Tino Turkia.

Yllä olevasta jutusta käy ilmi, että Titaanit on nyt omatoimisella harjoitusjaksolla, joka kestää heinäkuun puoleenväliin. Sen jälkeen punanuttujen on määrä lyöttäytyä taas porukalla yhteen ja alkaa hioa askelmerkkejä kuntoon syyskuun 18. päivä starttaavaan Suomi-sarjaan.

Lisäksi itselleni pisti valmennusryhmän julkistuksesta erityisesti silmään se, että kasassa on ilmeisen hyvässä sovussa toimeen tuleva ja samalla tavalla jääkiekosta ajatteleva kolmikko, joka toivottavasti pystyy saamaan Titaanien pelaamisen heti sarjan alusta lähtien sellaiseen kuosiin, jotteivät punanutut enää joutuisi kyntämään sarjataulukon pohjalla, vaan suuntana olisivat oletettavana tavoitteena olevat ylemmän kastin kahinat.
 

The Rock

Jäsen
Kesäkuun puoliväli juurikin ylitetty ja Titaanien joukkue on jo 2/3 valmiina. Tunkua punanuttuun näkyy kummasti olevan muualta päin Suomea ja tästä viimeisin osoitus on puolustaja Kim Nordströmin siirtyminen Titaaneihin yhdessä kasvattiseuraansa palaavan hyökkääjä Valtteri Tammisen kanssa, joiden sopimukset julkistettiin eilen.

Nordström täydentää hienosti jo nyt varsin vahvalta näyttävää pakistoa ja tuo sinne yhden right-kätisyyden lisää, joka mahdollistaa erilaisia variaatioita niin tasakentällisin, yli- kuin alivoimallakin pelattaessa. Lisäksi kyseessä on ilmeisen jämäkkä omanpäänluuta, jonka silmille tuskin kovin helposti hypitään etenkään titaanimaalin edustalla.

Bonarina Nordströmissä on vielä se, että hänellä on jo kokemusta Suomi-sarjasta sekä muutama peli myös Mestiksestä sekä U20 SM-sarjasta, eli mikään täysi märkäkorva ei kyseessä ole.

Tammisesta taas tiedetään tasan tarkkaan mitä saadaan. Vahva vääntäjä ja hyvä maski- sekä kulmapelaaja, joka osuu myös ihan hyvällä prosentilla tolppien väliin. Myös Tammisella on jo kokemusta Suomi-sarjasta, eli tässäkään ei puhuta enää mistään tulokkaasta, vaikka edeltävä puolivuotinen kuluikin U20 Mestiksessä.

Lisäksi kun kyseessä on vielä oma kasvatti, niin se on vain ja ainoastaan hyvä asia, sillä omia kasvatteja pitää ehdottomasti olla joukkueessa edes jokunen, että titaanijuniorit näkevät kaukalossa illasta toiseen paikallista esimerkkiä.

Titaanien harjoitusotteluohjelma syksylle on myöskin jo tiedossa, eli punanutut mittelevät voimiaan tuplapelien merkeissä vanhoja tuttuja Huntersia ja Haukkoja vastaan sekä osallistuvat siihen päälle vielä paluun tekevään Suomen Cupiin.

 

The Rock

Jäsen
Heinäkuun alkua mennään jo ja Titaaneilla on reilua kentällistä vaille valmis joukkue jo kasassa = 19 sopimusta (2mv + 7p + 10h). Viimeisin kiinnitys Henri Holmströmin johtamaan punanuttumiehistöön kun on venäläishyökkääjä Danil Yakimchuk, joka pelasi edeltävät kaudet unkarilaisjoukkue Fehérvári Titánokissa.

Viimeksi Titaaneissa on nähty venäläisväriä reilut kuusi kautta takaparin (Andrei Anikeev) ja muutenkin itänaapurimaamme tuotteita on varsin harvakseltaan eksynyt vuosien saatossa punanuttuun pelitaitojaan paikallisille kiekkojännäreille esittelemään.

Täten Yakimchukista erittäin mielenkiintoisen hankinnan tekee kansalaisuuden lisäksi jo se seikka, että hän tosiaankin pelasi kaksi edelliskautta ammattilaissarjaksi luokiteltavassa Erste Ligassa, joten jo sen myötä odotukset ovat varsin korkealla.

Tarjolla on isoa tonttia Titaanien kärkiketjuista ja mikäpä sen parempaa olisi, mikäli mies kykenisi nappaamaan itselleen ykkössentterin viitan sekä takomaan tulosta illasta toiseen. Tokihan tulevat ketjukaverit vaikuttanevat varmasti suuresti myös Yakimchukin onnistumiseen ja tietysti myös joukkueen menestyminen sarjassa korreloi samalla tapaa em. asiaan.

Se on kuitenkin jo nyt sanottava, että erittäin mielenkiintoinen nippu punanutuilla on kasautumassa ja jos tulevat kiinnitykset osuvat nappiin, voidaan Kotkassa kamppailla hieman jopa yllättäenkin pitkästä aikaa TOP6-sijoituksista Suomi-sarjan runkosarjassa.
 

The Rock

Jäsen
Titaanit rakentelee pala palalta Suomi-sarjamiehistöään, sillä viimeisin kiinnitys on yksivuotisen jatkosopimuksen punanuttujen kanssa sorvannut slovakkihyökkääjä Samuel Funtek.

Funtek on mielestäni todella hyvä lisä titaanihyökkäykseen juurikin päävalmentaja Henri Holmströmin yllä olevassa uutisessa mainitseman monikäyttöisyyden vuoksi.

Lisäksi joukkue ja sarja ovat hänelle jo ennestään tuttuja, joten nyt totuttaumiseen uuteen kulttuuriin sekä aiemmasta erilaisempaan jääkiekkoon ei enää kulu turhaa aikaa, vaan tulosta voi alkaa tehdä samantien kun kiekko putoaa sarjapelien merkeissä jäähän.

Tuli tässä samalla mietittyä, että koskahan viimeksi Titaanit on tehnyt ulkomaalaisen kenttäpelaajan kanssa jatkosopimuksen ja pienellä taustatutkimuksella piti mennä lopulta niinkin kauas, kuin 1. divisioonakauteen 1996–1997 sekä mainita nimeltä legendaarinen Alexander ”Sasha” Fatkullin. Niin se maailma vain muuttuu...
 

The Rock

Jäsen
Titaanien kasvatti Kalle Väisänen sai eilen illalla varauksen NHL:ään, kun New York Rangers poimi toisen polven punanutun listoilleen varaustilaisuuden 4. kierroksella 106. pelaajana.

Väisäsestä tuli täten kolmas titaanikasvatti, joka on varauksen NHL-organisaatioon saanut. Aiemmat varauksethan ovat pelaajauransa keväällä paketoinut Ossi Louhivaara sekä Los Angelesin kirkkaissa valoissa kiekkoileva Rasmus Kupari.

Tässä nähtiin taas, että Titaanienkin kokoisesta pienestä kasvattajaseurasta on mahdollista ponnistaa kohti suurempia saleja. On mielenkiintoista seurata, millä tavoin pikku-”Väiskin” ura tästä eteenpäin sujuu, sillä mikäs sen hienompaa olisikaan kuin todistaa tulevina vuosina NHL-ottelua, jossa olisi samaan aikaan kaukalossa duo Kupari – Väisänen.

Varausuutisten ohella silmään osui Titaanien kotisivuilta vajaa muutama viikko takaperin aloitettu kausikorttimyynti, joka toivottavasti kantaisi hedelmää, eikä koronan pelko ohjaisi päättäjiä laittamaan keväältä tuttuja rajoituksia saati katsojia pysymään omasta tahdostaan poissa lehtereiltä.

 

The Rock

Jäsen
Titaanit avaa tänään harjoituspelinsä, kun joukkueen ohjelmaan tuli vielä viime hetken lisäyksenä kotikohtaaminen Ketterän U20 Mestis-miehistön kanssa.

On kyllä jännä nähdä miten todella paljon uusiutunut titaanijoukkue esiintyy, sillä kokemusta ja paikallisuutta on lähtenyt rutkasti pois, kun taas tilalle on tullut tuoretta nuorta verta vähän sieltä sun täältä.

Joka tapauksessa on hienoa, että kausi alkaa taas pelien muodossa ja yleisö pääsee livenä pelejä seuraamaan:

 

The Rock

Jäsen
Titaanien harjoituspelit starttasivat tuossa reilu viikko takaperin ja vaikka Ketterän U20-joukkueelta turpaan tulikin 0-1-lukemin, oli pelissä mielestäni paljon hyviä elementtejä lähtien ihan jo siitä, että yleisö pääsi jälleen halliin katsomaan livenä jääkiekkoa.

Omaan silmään pisti erityisesti vahva maalivahtipeli ja puolustaminenkin oli varsin hyvällä mallilla, vaikka toki välillä ukot omissa hukkuivatkin ja pesukone pyöri hieman liian pitkään (= tilanne, josta ottelun voittomaalikin näki päivänvalonsa).

Joka tapauksessa tästä on hyvä lähteä rakentamaan pelaamista eteenpäin ja toivottavasti hyökkäykseen löytyy lisää kärkeä, jotta myös maaleja kyetään tekemään siihen malliin, että pelejä voitetaan riittävästi ja pudotuspelipaikka, jonka uskon olevan joukkueen tavoitteena, pystytään lunastamaan.

KE 11.08. Titaanit – Ketterä U20 0-1 (0-1, 0-0, 0-0) otteluraportti & maalikooste:


 

The Rock

Jäsen
Ketterä U20-kohtaaminen poiki Titaaneille lopulta tappion lisäksi korona-altistumisen ja näin ollen joukkue on viettänyt karanteenissa aikaa kuluneen viikon. Tämän seurauksena Hunters- ja Haukat-harjoituspelit jouduttiin perumaan, joten seuraavaksi punanutut nähtäneen kaukalossa ensi viikolla pelattavalla Suomen Cupin 2. kierroksella.

Haukat-pelille löydettiin onneksi uusi ajankohta, eli Titaanit saa kuin saakin toivon mukaan riittävästi yhteisiä kokemuksia joukkueena alle ennen Suomi-sarjan runkosarjan alkua. Ne kokemukset kun ovat nuorelle ryhmälle kullanarvoisia ja antavat myös valmennukselle tärkeää tietoa siitä mitä pitää parantaa jne.

 

The Rock

Jäsen
Koronakurimuksesta toipuva Titaanit aloittaa kuluvalla viikolla oman Suomen Cup-taipaleensa, kohtaamalla 2. kierroksen lohkossaan kaksi 2. divisioonassa pelaavaa joukkuetta eli Sipoon Wolfin ja stadilaisen Viikingit.

Etenkin tuo Haminassa tulevana perjantaina pelattava Wolf-ottelu herättää suurta mielenkiintoa, sillä sipoolaisia koutsaa aiemmin Kiekko-Espoon ja Huntersin vaihtopenkkien takana Suomi-sarjassa nähty Mikko Juutilainen, jonka lisäksi joukkueesta löytyy entisiä suomisarjajyriä tyyliin Tomi Roukala.

Hyvähän tästä 2. kierroksesta olisi jatkoon mennä, sillä seuraavassa vaiheessa mukaan tulevat sitten jo Mestis-joukkueet, joista jonkun kanssa olisi mukava päästä vääntämään ja hakemaan näin kokemusta oikeasti kovista peleistä 17. syyskuuta alkavaa Suomi-sarjan runkosarjaa silmällä pitäen.

Helpolla saati viheltelemällä ei jatkopaikka tule irtoamaan, ihan jo kiitos reilun viikon mittaisen harjoittelemattomuuden ja koronakaranteenin sekä toki myös rautaliigalaisten varmasti suurten näyttöhalujen.
 

The Rock

Jäsen
Niinhän siinä sitten lopulta kävi, että Titaanien Suomen Cup-seikkailu jäi kuluvan kauden osalta vain kahden pelin mittaiseksi. Vaikka Titaanit onnistuikin puristamaan vieraissa 4-3-jatkoaikavoiton Viikingeistä, ei se riittänyt mihinkään, kiitos edeltävänä iltana Wolfille kärsityn 2-4-kotitappion.

Mitään valmistahan tai silmiä hivelevää punanuttujen pelaaminen ei ollut, mutta kyllä se jatkoon meno olisi silti ollut ihan kiva juttu, sillä 3. kierroksella odottaneista Mestis-joukkueista olisi ollut jokin mukava kohdata.

Noh, joka tapauksessa sarjapisteitä ei ole menetetty vielä ensimmäistäkään ja se on pääasia. Toivottavasti tuo Cup-putoamisen jälkeinen tauko peleistä on onnistuttu käyttämään hyödyksi, sillä Suomi-sarjan runkosarjan alku lähestyy kovaa vauhtia ja 17. syyskuuta tulisi viimeistään olla pelaaminen jo sellaisessa tikissä, että HC Giants kaatuisi.

Sitä ennen on kuitenkin vielä alkavalla viikolla edessä peräti kolme treenipeliä (2x Haukat & 1x Hunters), joten pelataan ne nyt ensiksi alta pois ja aletaan sitten katsoa miten hyvät lähtökohdat runkosarjarypistykseen on oikein onnistuttu leipomaan.

PE 27.08. Titaanit – Wolf 2-4 (0-1, 1-2, 1-1) otteluraportti & maalikooste:



SU 29.08. Viikingit – Titaanit 3-4 ja (1-2, 0-0, 2-1, 0-1) otteluraportti & maalikooste:


 

The Rock

Jäsen
Titaanit tiedotti kuluneella viikolla myös uusista pelaajasopimuksista, joista ehdottomasti tärkein oli pisteahneen keskushyökkääjän Santeri Salmisen jatkaminen punanutussa. Lisäksi Titaanit kertoili solmineensa sopimuksen junioreista edustuksen puolelle ponnistavien Eelis Salovaaran ja Eetu Laurinantin kanssa.

Salmisen nimen saaminen jatkopaperiin nosti kyllä välittömästi Titaanien hyökkäyskaluston iskukykyä ja muutenkin oli hieno juttu, että huhuissa pyörineet ulkomaiden kuviot vaihtuivat tuttuun sekä turvalliseen punanuttukiekkoon.

Kuten Titaanien päävalmentaja Henri Holmström uutisessa Salmisesta toteaa, pystyy juonikas sentteri taikomaan vaikka tyhjästä voittoon tarvittavan maalin sekä olemaan muutenkin kokeneena pelaajana nuorten tukena ja esimerkkinä.

Salovaara ja Laurinantti ovat puolestaan seuran omia kasvatteja, joita aletaan nyt toden teolla koulia siihen suuntaan, että heistä olisi tulevina vuosina odotettavissa runkopelaajia Titaaneille. Tällä kaudella saavutetut peliminuutit kun tullevat olemaan nimittäin sitä kuuluisaa rahan pankkiin laittamista.
 

The Rock

Jäsen
Titaanit viimeisteli edellisviikon aikana pelikuntonsa Suomi-sarjan runkosarjan aloitukseen ja eiväthän ne pelit tuloksellisesti putkeen kieltämättä menneet, kun jokaisesta kolmesta tuli 1-2 maalin erolla käkättimeen.

Vaikka turpaan tulikin kahdesti Haukoilta ja kertaalleen Huntersilta, oli peleissä myös paljon hyviä aihioita ja pidempiä hetkiä, joiden varaan valmennus sekä pelaajisto varmasti lähtevät rakentamaan, kun pisteistä aletaan kuluvan viikon lopulla tosimielellä pelata.

Oman sarjatason vastustajia vastaan näkyi varsin selvästi se, ettei nyky-Titaaneilla ole vielä riittävästi yhdessä vietettyjä pelihetkiä ja muutenkin osan pelaajien ”vihreyttä” suomisarjatasolla vihulaiset käyttivät surutta hyväkseen.

Se on kuitenkin ehdottoman hyvä juttu, että nyt pyritään ensiksi nimenomaan puolustamaan omaa maalia ja vasta sen jälkeen hyökkäämään. Peräpään pitävyyden varaan, kun nimenomaan on helpompi lähteä rakentamaan menestystä, kuin mitä pelkän hyökkäämisen.

Vaikka voitot harjoituspeleissä olisivatkin varmasti tuoneet varmuutta, niin siitä huolimatta en kovin huolissani ole, sillä potentiaalia tuossa nuoressa ja kokemattomassa ryhmässä kyllä on ihan riittämiin taistelemaan uskottavasti paikasta pudotuspeleihin. Toivoa toki sopii, että joukkueen pelaaminen ottaa tasaisesti steppejä eteenpäin ja uudet/nuoret pelaajat pääsevät niin ikään pikkuhiljaa sinuiksi miesten sekä Suomi-sarjan pelien konnankoukuista.

TI 07.09. Haukat – Titaanit 3-2 (0-0, 3-0, 0-2) otteluraportti:

KE 08.09. Hunters – Titaanit 4-2 (3-1, 1-0, 0-1) otteluraportti:

PE 10.09. Titaanit – Haukat 3-5 (0-3, 2-1, 1-1) otteluraportti:

 

The Rock

Jäsen
Titaanimiehistö kohti perjantaina vieraissa alkavaa Suomi-sarjan runkosarjaa on saamassa lopullista muotoaan, kun punanutut liittivät sopimuspelaajiensa joukkoon viimeiset kauden SaPKon U20-miehistössä hyökänneen Simo Kauppisen sekä try-outilla olleen hyökkääjä Eetu Mäki-Soinin.

Kumpikin uusista pelaajista tuo titaanimiehistöön oikealta puolelta lähtevän laukauksen. Täten punanutuilla on jo peräti seitsemän raittia sekä siihen päälle vielä try-outilla oleva jenkkihyökkääjä Chris Corgan, jonka jatkosta päätöksiä on varmasti tuloillaan vielä ennen runkosarjan alkua.

Valmennuksella on ainakin mahdollisuus erilaisiin variaatioihin, sillä en hetkeen muista Titaaneissa noin paljon oikealta laukovia pelaajia nähneeni, mikä ei todellakaan ole huono asia.
 

The Rock

Jäsen
Try-outilla oleva jenkkihyökkääjä Chris Corgan, jonka jatkosta päätöksiä on varmasti tuloillaan vielä ennen runkosarjan alkua.
Sieltähän se päätös tuli, eli Chris Corgan jatkaa Titaaneissa käynnissä olevan Suomi-sarjakauden kattavalla pelaajasopimuksella. On kyllä mielenkiintoista nähdä mihin jenkkipoika pystyy, sillä luistelunopeudesta pelaamisen ei ainakaan pitäisi kiinni jäädä.

Joukkue on päävalmentaja Henri Holmströmin mukaan valmis runkosarjan aloitukseen Corganin kiinnityksen myötä, mutta Titaanit on edelleen valmiina, mikäli pelaajamarkkinoilla eteen uiskentelee mielenkiintoisia kaloja.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös