Titaanit 2020–2021

  • 23 946
  • 72

The Rock

Jäsen
Titaanit kirjasi viime lauantaina tililleen toisen perättäisen tappion kuluvalle Suomi-sarjakaudelle, kun tasaisen avauserän jälkeen kotijoukkue Hunters meni menojaan ja piti pisteet Porvoossa tyylipuhtaalla 4-0-kotivoitolla.

Titaanien otteissa ei jostain syystä ollut samanlaista kiimaa kuin sarja-avauksessa porvoolaisia vastaan ja sen myötä punanutut eivät liiemmin kyenneet kunnolla edes pistämään hyvin puolustaneen kotijoukkueen takana maalia turvannut Lari Kukkohovia hikoilemaan nollapelinsä eteen.

Näinköhän sitä joukkueen otteita piristäisi jatkossa, kun pelaajia saataisiin raavittua pelaavaan kokoonpanoon täysi määrä, eikä vain nyt viime aikoina nähtyä kolme kentällistä... sen aika näyttää, toivottavasti.

LA 26.09. Hunters – Titaanit 4-0 (0-0, 3-0, 1-0) otteluraportti & maalikooste:


 

The Rock

Jäsen
Titaanit onnistui kuin onnistuikin jatkamaan puhdasta saldoaan kotikaukalossaan aikamoisessa kamppailussa Haukkojen isäntänä. Ottelu sai välillä jopa täydellisen sirkuksen omaisia piirteitä, kun kuumana kävivät vuoroin niin kotijoukkueen pelaajat, vierasjoukkueen pelaajat sekä katsojat kuin itse päätuomarikin.

Totuuden nimissä on sanottava, että Titaanit väisti Haukkojen vadin läikyttyä päätöserässä todellisen tappavan luodin, sillä ilman järvenpääläisten proppujen palamista päätuomarin vihellyksiin ja viheltämättä jättämisiin, oli peli lähes täydellisesti vieraiden hallussa ja pisteet olivat vahvasti lähdössä pois Kotkasta.

Noh... onneksi punanuttujen pääkopat kestivät välillä jopa sikailujakin sisällään pitäneessä paineessa erittäin hyvin ja kun vielä Panu Laitinen onnistui kummassakin rankkarissaan höpöttämään haukkavahdin kebabille, jäivät todella tärkeät kolme sarjapistettä Titaanien haltuun KSOY Areenalle.

Pelaamisen on syytä kuitenkin parantua roimasti ja peliotteiden ailahtelujen otteluiden sisällä on niin ikään tasaannuttava, sillä samanlaisella hurlumheillä ei varsinkaan vieraskaukaloista pisteitä saati voittoja Suomi-sarjassa haeta kuin korkeintaan kerran kaudessa jos sitäkään.

PE 02.10. Titaanit – Haukat 6-3 (2-1, 0-2, 4-0) otteluraportti & maalikooste:


 

The Rock

Jäsen
Titaanit sai maukkaasta Haukat-voitosta huolimatta myös harmillista jobinpostia, kun luottopuolustaja Erkka Huttunen loukkasi taiston tiimellyksessä itseään sen verran pahasti, että mies joutuu reilun kuukauden mittaiselle sairauslomalle:

Huttunen taisi pudota heti pelin alussa ja en kyllä itse ainakaan nähnyt missä kohtaa loukkaantuminen tapahtui, muttei kai sen niin väliä, sillä ei se tapahtunutta enää miksikään muuta ja nyt pitää vain jonkun muun ottaa titaanimiehistöstä Erkan tyhjäksi jättämä aukko hoitaakseen kaverin poissaolon ajaksi.
 

The Rock

Jäsen
Eipä ollut Titaaneista nokialaisten juhlien pilaajiksi, vaikka seuran kotisivujen otteluennakossa sitä odoteltiinkin. Itse pelistä ei pahemmin kerrottavaa jälkipolville jäänyt, mutta se on todettava, että Pyry hoiti kyllä todella hienosti Topi Salmelan paidanjäädytysjuhlallisuudet videotervehdyksineen päivineen.

Kumman haluton Titaanit kyllä vieraskaukalossa oli ja toivottavasti jatkossa ei enää samanlaista tarvitsisi katsella. Pyryn ei oikeasti tarvinnut kovin kummoisia otteita esittää, jotta pisteet jäivät Nokialle ja se juuri pistikin kahta kauheammin harmittamaan, sillä normivireessään punanutut olisivat kyllä Pyryn pätkineet ja täten pilanneet isäntien juhlamielen aivan täysin.

Ehkäpä tämä kyykkäys kasvattaa taas nälkää ja näyttämisenhalua tulevaa kotipeliä silmällä pitäen, koska omien kannattajien edessä ei ole vara antaa asennepuolella saati taistelussa tuumaakaan periksi, sillä muuten palautteen laatu tuskin on paikallisten mielenlaadun tuntien enää kovinkaan kannustava.

LA 10.10. Pyry – Titaanit 5-3 (2-0, 2-0, 1-3) otteluraportti & maalikooste:


 

The Rock

Jäsen
Titaanit on kotisivujensa uutisen mukaan tehnyt loppukauden mittaisen pelaajasopimuksen slovakialaisen hyökkääjän Samuel Funtekin kanssa. Funtek saapuu punanuttuun samasta norjalaisjoukkueesta Skien IHK:sta, josta jo aiemmin Kotkaan jalkautui hyökkääjä Tuomas Pekkonen sekä treenipeleissä piipahtanut, mutta kuitenkin Ruotsiin pelihommia jatkamaan lähtenyt hyökkääjä Eetu Rasalahti.

Mielenkiintoista nähdä minkälainen pelimies on tämä nuori slovakki oikein miehiään. Titaanien pistepörssiä johtava Pekkonen teki Norjassa 14 peliin 20 täppää, kun taas Funtek tarvitsi samaan pistemäärään vain seitsemän peliä. Toivoa siis sopii, että kyseessä olisi kutakuinkin Pekkosen tasoinen tekijä, sillä silloin Funtek olisi ilman muuta vahvistus punanutuille.

Titaanien pelaajakatras ei Funtekin mukaantulosta huolimatta kasvanut yhtään, sillä hyökkääjä Martin Mäkinen on päättänyt lopettaa pelihommat ja purkanut sopimuksensa kotkalaisten kanssa.

Mäkisestä ei oikein ehtinyt saada minkäänlaista kuvaa, sillä sarjapeleissä mies vaelteli aikalailla varjoissa, eikä harjoitusmatseissa välähdyksittäin nähty maalintekopotentiaali päässyt putkahtamaan esiin. Joka tapauksessa harmi juttu, mutta ymmärrettävä jos ja kun siviilipuolen asiat nousivat jääkiekkoharrastusta tärkeämpään asemaan.
 

The Rock

Jäsen
Kymen Sanomat tarrasi Brownin yliopistossa Yhdysvalloissa opiskelevaa ja pelaavaa Titaanien lainapuolustaja Samuli Niinisaarta hihasta ja tekaisi todella mielenkiintoisen haastattelun:

 

The Rock

Jäsen
Eipä tarvinnut titaanimiehistön hävetä esitystään porilaisten isäntänä ja tuskinpa kannattajiltakaan puukkoa punanuttujen asenteesta tai yrittämisen tasosta selkään tuli, mutta harmi vain, ettei oikeinkin mukiinmenevä peliesitys riittänyt kotikaukalossa pisteille saati himoittuun voittoon.

Titaanit teki hieman liian paljon virheitä ja otti niin ikään liikaa rangaistuksia, jotka kokeneempi osapuoli eli Karhu HT käytti lopulta kylmästi hyödykseen sekä kairasi arvokkaan vierasvoiton mukaansa Kotkasta.

Titaanit on nyt taivaltanut Suomi-sarjan runkosarjaa yhteensä kuuden ottelun verran tahdilla voitto-tappio-tappio & voitto-tappio-tappio. Jotta sijoitus sarjataulukossa sekä pistekeskiarvo lähtisivät kohoamaan, on jatkossa rytmin muututtava toisenlaiseksi tyyliin voitto-voitto-tappio jne.

Tämä marssi olisi hyvä aloittaa jo tulevasta Haukat-kotiottelusta, vaikkei se voiton napsiminen nälkäiseltä haukkaparvelta varmasti mikään maailman helpoin tehtävä tällä haavaa ole.

LA 17.10. Titaanit – Karhu HT 3-4 (1-1, 1-1, 1-2) otteluraportti & maalikooste:


 

The Rock

Jäsen
Titaanien toisena maalivahtina kuluvalla kaudella kiekkoja koppaileva Jakob Brandner on valittu mukaan Itävallan alle 20-vuotiaiden maajoukkueeseen, joka isännöi marraskuun 2.–7. päivänä pelattavaa St. Pölten Cupia.

Brandner tullee varmasti saamaan oman näyttöpaikkansa turnauksessa, joten jos ja kun kiekot napsuvat riittävän hyvällä prosentilla kiinni, saattaa edessä olla MM-tason edustus joulu-tammikuun vaihteessa, joka taas olisi todella hieno juttu.
 

The Rock

Jäsen
Kuten osasin suurilla ennustajan lahjoilla maalailla piruja seinille, ei Haukat mikään helppo vastus Titaaneille ollut ja aivan kuin muistutukseksi, kävivät järvenpääläiset anastamassa Kotkasta kaksi pistettä mukaansa voittolaukauskilpailun päätteeksi 4-5-lukemin.

Toki on myönnettävä, että jo yksikin piste oli Titaaneille lähes puolivoittoa, sillä sen verran syvän kuopan punanutut itselleen ehtivät Haukkoja vastaan avauserän heikohkon pelaamisensa ja toisen erän jäähykimaransa aikana kaivaa, ettei siitä ihan joka kerta olisi ylös edes noustu.

Onneksi kuitenkin kotkalaisjoukkue näytti luonteensa lujuutta ja kampesi itsensä väkisin tasoihin sekä oli lähellä jopa viedä koko potin nimiinsä, mutta harmittavasti kolmannen erän lopun ja jatkoajan ylivoimamyllytykset eivät tuottaneet haluttua tulosta.

Aiemmin mainitsemassani jäähykimarassa suuria rooleja näyttelivät huono tuuri (Petteri PaajanenJussi-Pekka Jokinen), hieman huolimaton taklaaminen (Patrik Ruotsalainen) sekä sellainen asia, jota en haluaisi jääkiekossa nähdä eli filmaaminen (Teo Schukov). Tärkeintä kuitenkin oli, ettei haukkapelaajille kuitenkaan käynyt sen pahemmin ja Titaanit taas ottaa kurinpidolta vastaan sen määrän ”banaania”, kuin sieltä vain on suinkin tuloillaan.

Vaikka Titaanit onkin nyt valahtanut kolmen ottelun mittaiseen tappioputkeen, ei hätä ole vielä tämännäköinen. Se on kuitenkin selvä juttu, että jo ihan joukkueen itseluottamuksen ja fiiliksen kannalta, olisi putki pistettävä katki mitä pikimmiten sekä alettava rakentaa sitä hieman mukavammalta maistuvaa V-riviä.

PE 23.10. Titaanit – Haukat 4-5 vl (0-2, 3-2, 1-0, 0-0) otteluraportti & maalikooste:


 

The Rock

Jäsen
Titaanit taas ottaa kurinpidolta vastaan sen määrän ”banaania”, kuin sieltä vain on suinkin tuloillaan.

Sieltähän sitten pätkähti Petteri Paajaselle kolme peliä pakkohuilia, kun taas Patrik Ruotsalainen selvisi onneksi vain yhdellä väliin jätettävällä ottelulla, sillä olisihan se nyt ollut aikamoinen vääryys, jos kurinpito olisi painanut kaverille suurempia numeroita tauluun.

 

Mikke73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukat, Ässät
Kuten osasin suurilla ennustajan lahjoilla maalailla piruja seinille, ei Haukat mikään helppo vastus Titaaneille ollut ja aivan kuin muistutukseksi, kävivät järvenpääläiset anastamassa Kotkasta kaksi pistettä mukaansa voittolaukauskilpailun päätteeksi 4-5-lukemin.

Toki on myönnettävä, että jo yksikin piste oli Titaaneille lähes puolivoittoa, sillä sen verran syvän kuopan punanutut itselleen ehtivät Haukkoja vastaan avauserän heikohkon pelaamisensa ja toisen erän jäähykimaransa aikana kaivaa, ettei siitä ihan joka kerta olisi ylös edes noustu.

Onneksi kuitenkin kotkalaisjoukkue näytti luonteensa lujuutta ja kampesi itsensä väkisin tasoihin sekä oli lähellä jopa viedä koko potin nimiinsä, mutta harmittavasti kolmannen erän lopun ja jatkoajan ylivoimamyllytykset eivät tuottaneet haluttua tulosta.

Aiemmin mainitsemassani jäähykimarassa suuria rooleja näyttelivät huono tuuri (Petteri PaajanenJussi-Pekka Jokinen), hieman huolimaton taklaaminen (Patrik Ruotsalainen) sekä sellainen asia, jota en haluaisi jääkiekossa nähdä eli filmaaminen (Teo Schukov). Tärkeintä kuitenkin oli, ettei haukkapelaajille kuitenkaan käynyt sen pahemmin ja Titaanit taas ottaa kurinpidolta vastaan sen määrän ”banaania”, kuin sieltä vain on suinkin tuloillaan.

Vaikka Titaanit onkin nyt valahtanut kolmen ottelun mittaiseen tappioputkeen, ei hätä ole vielä tämännäköinen. Se on kuitenkin selvä juttu, että jo ihan joukkueen itseluottamuksen ja fiiliksen kannalta, olisi putki pistettävä katki mitä pikimmiten sekä alettava rakentaa sitä hieman mukavammalta maistuvaa V-riviä.

PE 23.10. Titaanit – Haukat 4-5 vl (0-2, 3-2, 1-0, 0-0) otteluraportti & maalikooste:



Tuosta Schukovin ns. filmaamisesta on nyt kyllä pakko kysyä, että oletko oikeasti sitä mieltä että Haukat ihan huvin vuoksi pelasi yli puolet toisesta erästä ilman kapteeniaan? Schukov kun palasi peliin vasta kolmannessa erässä, ja silloinkin aivan selvästi heti jäälle tultuaan kokeili miten jalka kestää.
Jos oli filmaus niin olipahan harvinaisen pitkälle viety roolisuoritus...

EDIT: Jos puhutkin jostain toisesta tilanteesta, niin sitten pahoitteluni.
 
Viimeksi muokattu:

The Rock

Jäsen
Tuosta Schukovin ns. filmaamisesta on nyt kyllä pakko kysyä, että oletko oikeasti sitä mieltä että Haukat ihan huvin vuoksi pelasi yli puolet toisesta erästä ilman kapteeniaan?

Edellisen kohtaamisen jälkipuheet tietäen olen, mutta turha tästä on sen suurempaa numeroa tehdä tai alkaa vääntää. Ollutta ja mennyttä kaikki tyyni.

Schukov kun palasi peliin vasta kolmannessa erässä, ja silloinkin aivan selvästi heti jäälle tultuaan kokeili miten jalka kestää. Jos oli filmaus niin olipahan harvinaisen pitkälle viety roolisuoritus...

Jos Schukov tosiaankin jalkaansa aristeli, niin mikäpä siinä. Videota Ruotsalaisen ottelurangaistukseen johtaneesta tilanteesta edestakaisin kelailleena en oikein näe Schukovin jalkoihin sattuneen mitään, vaan ennemminkin miehen yläkroppa/kasvot lävähtävät päin pleksiä takaviistosta tulleen taklauksen voimasta. Onhan Schukov toki voinut kaatuessaan jalkaansa satuttaa, mutta epäilen.
 

Mikke73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukat, Ässät
Jos Schukov tosiaankin jalkaansa aristeli, niin mikäpä siinä. Videota Ruotsalaisen ottelurangaistukseen johtaneesta tilanteesta edestakaisin kelailleena en oikein näe Schukovin jalkoihin sattuneen mitään, vaan ennemminkin miehen yläkroppa/kasvot lävähtävät päin pleksiä takaviistosta tulleen taklauksen voimasta. Onhan Schukov toki voinut kaatuessaan jalkaansa satuttaa, mutta epäilen.
Voi hyvin olla että muistan itse väärin, mutta muistaakseni Schukov ei laittanut painoa toiselle jalalleen koppiin mennessään. En minäkään tiedä miten jalkaansa tuossa satutti, tiedän vain mitä näin.

Mutta turha tosiaan tästä vääntää, tilanteista on ansaitut rangaistukset annettu ja se riittää, oli tuossa sitten filmausta tai ei. Aiemmassa Kotkan kohtaamisessa Haukat sai ainakin yhden ulosajon titaanipelaajan filmatessa, joten tasan kai menevät nämäkin lopulta.
 

The Rock

Jäsen
Eipä katkennut Titaanien tappioputki Hollolassakaan, vaikka siihen oli katastrofialusta huolimatta todella hyvät saumat. Nyt kotkalaiset olivat saaneet otteistaan pois turhat rangaistukset, mutta ne oli sitten näemmä korvattu harmittavilla virheillä, joita HC Giants ei totisesti jättänyt käyttämättä.

Kuvaavaa pelille oli, että hollolalaiset ykkösvitja Westerlund – Rajamäki – Peltonen vastasi joukkueensa kuudesta osumasta, kun niihin lasketaan mukaan puolustajapari Salmi – Forsström tekaisemat maalit mukaan. Kovassa liekissä ovat kyllä kaverit ja varsinkin entisestä titaanihyökkääjä Peltosesta uhkuu peli-ilo ja ratkaisuhimo.

Titaanien pelaamisessa oli neljännestä perättäisestä tappiosta huolimatta mukana myös paljon hyvää ja jos onnetar olisi vain suinkin ollut myöten, olisivat punanutut poistuneet kaukalosta voittajina, sillä sellaisia ”tuhannen taalan tontteja” vierailla varsinkin kolmannen erän lopulla ja jatkoajalla oli.

Titaanit kun hallitsi tapahtumia kaukalossa ensimmäisten synkkien kahdeksan minuutin jälkeen selvästi ja piti isäntiä pihdeissään vahvan luistelunsa avulla. Harmi vain, että HC Giants tosiaankin onnistui rankomaan kotkalaisia kovalla kädellä tehdyistä virheistä, joista osan olisi varmasti saanut otettua pelaamisesta pois pelkällä huolellisuudella.

Ehkäpä ensi lauantain S-Kiekko-kotiottelussa kaikki tähtikuviot osuivat pitkästä aikaa taas oikeisiin asentoihin, eikä Titaanit antaisi enää vastapuolelle alkuun siimaa saati sitten itse hölmöilisi omilla toimillaan tarjolla olevia voittosaumoja.

PE 30.10. HC Giants – Titaanit 7-6 vl (3-2, 2-3, 1-1, 0-0) otteluraportti & maalikooste:


 

The Rock

Jäsen
Titaanit lainasi viime viikolla riveihinsä ValKin sopimusvahti Tomi Raution, joka on muutaman kauden takainen Suomi-sarjan parhaaksi maalivahdiksi arvostettu sekä keväällä 2019 Kajaanin Hokin SS-mestaruuteen torjunut kaveri.

Itävallan U20-maajoukkueen mukaan lähteneen Jakob Brandnerin tuuraajaksi saatiin siis varsin pätevä jamppa ja senhän Rautio ehtikin jo osoittaa, päästyään kesken S-Kiekko-kotimatsin tolppien väliin. Aivan kuten edelliskausilta muistelinkin, oli Rautio erittäin rauhallisella ja peittävällä tyylillä kiekkoja kiinni napsiva maalivahti.

Varsin jännä homma sinällään, ettei mies kelvannut keväällä mihinkään ylemmän tason joukkueeseen, sillä 2. divisioona ei kyllä ole oikea sarjataso Raution torjuntakyvyt omaavalle veskarille.
 

The Rock

Jäsen
Ehkäpä ensi lauantain S-Kiekko-kotiottelussa kaikki tähtikuviot osuivat pitkästä aikaa taas oikeisiin asentoihin, eikä Titaanit antaisi enää vastapuolelle alkuun siimaa saati sitten itse hölmöilisi omilla toimillaan tarjolla olevia voittosaumoja.

On kyllä kerrassaan ikävää olla väärässä tässä asiassa, sillä Titaanit päätti jatkaa myös S-Kiekon isäntänä ”hyväksi havaitsemallaan” linjalla, jossa vastustajalle annetaan ensiksi riittävä etumatka ja vasta sen jälkeen aletaan pelata sekä viritetään kiri, joka jää kuitenkin harmittavalla tavalla lopulta vajaaksi.

Tässä oli oikeastaan tiivistettynä koko S-Kiekko-matsi ja varsinkin se alun reilut kahdeksan minuuttia oli jotain sellaista, mitä ei tohtisi kyllä varsinkaan kotikaukalossa pelaavalla punanuttumiehistöltä näkevänsä. S-Kiekko rankoi kylmästi Titaanien virheistä ja välillä jopa tuntui siltä, ettei se punapaitainen joukkue tuntunut tietävän yhtään mitä kaukalossa pitäisi tehdä.

Rivissä on nyt viisi perättäistä tappiota ja sarjasijoitus on valahtanut karsintaviivan päälle 12. sijalle. Titaanien onni on tällä hetkellä se, että Riemu ja Muik Hockey ovat vielä surkeammassa tulosvireessä, mutta siihen ei kyllä saa tuudittautua, että em. joukkueiden meno jatkuisi koko runkosarjan ajan samanlaisena.

Titaanien seuraava peli on sarjajohtajana pelkkiä voittoja tililleen napsinutta Raahe-Kiekkoa vastaan, joten mikäpä olisikaan komeampaa, kuin aloittaa voittojen napsiminen piikkipaikan pitäjän päänahalla. Helppoa kivikovan raahelaispoppoon kaataminen ei ole, mutta kaikki on mahdollista, kunhan alkuun ei enää päästetään 2-4 maalia kaveria edelle.

LA 07.11. Titaanit – S-Kiekko 3-4 (2-4, 0-0, 1-0) otteluraportti & maalikooste:


 

The Rock

Jäsen
Eipä onnistunut Titaanit palaamaan voittokantaan Raahe-Kiekonkaan isäntänä, mutta kerrassaan hyvän pelin punanutut kyllä lainavahtinsa Tomi Raution johdolla pelasivat. Harmi vain, että rutinoitunut vierailija punnersi lopulta väkisin itsensä 1-2-voittoon, jättäen kaikkensa antaneen kotijoukkueen surkuttelemaan viime aikoina tutuksi tullutta kohtaloaan.

Raahe ei kyllä säväyttänyt, vaan teki pikemminkin tarvittavan eli poimi Kotkasta mukaansa kolme pistettä. Hyvä joukkue voittaa välillä hieman heikommallakin esityksellä, jos sellaisesta voi nyt vieraiden osalta edes puhua. Perustaso ja itseluottamus ovat vain tällä hetkellä sen verran korkealla, että tulosta tulee illasta toiseen tasaisen tappavaan tahtiin.

Nyt jo voi käsi sydämellä sanoa, että panostukset eivät ole Raahessa menneet hukkaan ja joukkue tulee pelaamaan pitkälle kevääseen sekä tappelemaan tosissaan Suomi-sarjan mestaruudesta. Niin, ja eiköhän pelaajarunkoon hommata vielä kevään korvilla jokunen täsmävahvistus em. tavoitteen täyttämistä pönkittämään.

Titaanien peli-ilme ja suorittaminen olivat erittäin rohkaisevia, jonka myötä voi helposti odottaa pistetahdin muuttuvan, mikäli kotkalaiset kykenevät sarjan muitakin joukkueita vastaan pelaamaan yhtä tiivistä puolustuspeliä sekä lisäämään napsun verran lisätehoa maalintekoon.

LA 14.11. Titaanit – Raahe-Kiekko 1-2 (1-0, 0-0, 0-2) otteluraportti & maalikooste:


 

The Rock

Jäsen
Titaanit sai jo ennen Raahe-Kiekon kohtaamista sekä myös sen aikana isosti jobinpostia, kun hyökkääjät Johannes Hakuli ja Panu Laitinen loukkasivat kumpikin itseään. Hakulin vamma tuli peliin valmistavissa harjoituksissa ja Laitisen itse pelissä, mitä ilmeisimmin miehen hieman ohi vastapuolen pelaajasta suorittaman taklauksen seurauksena.

Hakulin poissaolon pituus on jo selvillä (~1,5kk), mutta Laitisen tuomiota pitää vielä hetki venailla, sillä se selvinnee Titaanien tiedotteen mukaan tarkemmissa tutkimuksissa. Toivottavasti mikään pidempi huili ei olisi Laitisen kohtalo, koska häntä kuten myös Hakuliakin tarvitaan takaisin kaukaloon mahdollisimman pikaisesti.
 

The Rock

Jäsen
Titaanit reagoi varsin nopeasti hyökkääjien putoamiseen sairastuvalle, sillä alkukauden Ruotsin 4. korkeimmalla sarjatasolla Stenungsund HF:n paidassa kiekkoillut Eetu Rasalahti tuli punanuttuun joulutaukoon saakka kestävälle lainalle, kiitos länsinaapurimaamme koronatilanteen sekä sen aiheuttaman sarjatauon HockeyTvåanissa.

Mitä Rasalahtea muista HC Giantsin paidasta parin kauden takaa, on kyseessä todella liukasliikkeinen hyökkääjä, jolla on potentiaalia tehopisteiden takomiseen eli juuri siihen mitä Titaanit hyökkäykseensä tarvitsee.

Mikään vääntäjähän Rasalahti ei jo vähäisen vartensa myötä ole, muttei mies myöskään väistele saati jätä menemättä tilanteisiin, vaikka vähän isokokoisempaakin vihulaista tulisi vastaan.
 

The Rock

Jäsen
Titaanien ensimmäinen ottelu Kalajoki – Uusikaarlepyy-turneessa meni varsin mönkään, sillä kotijoukkue JHT ei antanut kotkalaisille juurikaan armoa, vaan takoi selkeät 6-1-voittolukemat kotihallinsa valotaululle.

Titaanit kyllä näytti tekevänsä sen kaukalossa minkä suinkin voi, mutta JHT oli vain yksinkertaisesti parempi ja ennen kaikkea ahnaampi. Kalajokiset niittasivat kuudesta maalistaan peräti viisi sisään ns. ”sota-alueelta” joko ilmasta ohjaten tai riparin sisään lyöden ja tässä piilikin mielestäni se suurin syy, mikseivät punanutut pysyneet aivan alkua lukuunottamatta isäntiensä kyydissä mukana.

Jos oli Raahea vastaan Titaanien maalinedusta ja kaukalon keskusta suurinpiirtein piikkilangoitettu umpeen, eikä asiaa parhaille maalintekopaikoille vastapuolella liiemmin ollut, pääsi JHT nyt huomattavasti helpommin huseeraamaan kotkalaismaalin lähettyvillä joko kiekon kanssa tai sitten ilman sitä.

Noh... otteet tuppaavat amatöörisarjassa ajoittain heilahtelemaan ylös sekä alas, mutta harmittaa se silti, kun tietää kuinka paljon tiiviimmin Titaanit pystyy hyvänä iltanaan pelaamaan.

LA 21.11. JHT – Titaanit 6-1 (3-1, 1-0, 2-0) otteluraportti & maalikooste:



Vierasturneen toinen kamppailu oli lukemien puolesta selkeästi tasaisempaa menoa kuin edeltävän illan Kalajoen kamppailu, mutta pelillisesti Titaanit oli mielestäni valovuoden Muik Hockeya edellä sekä olisi täydellisessä maailmassa ansainnut mukaansa kolme pistettä nyt saadun yhden sijaan.

Titaanit nimittäin hallitsi tapahtumia Komarov Arenalla lähes mielin määrin ja loi solkenaan tekopaikkoja, mutta heikko viimeistely sekä isäntien maalivahti Mathias Biskop pitivät huolen siitä, etteivät kotkalaiset päässeet liiemmin ottelun aikana juhlimaan.

Muik Hockeyn roikuttua pelissä mukana, oli oikeastaan jopa odotettua, että rankkarikisassa homma menee nähdyllä tavalla. Häviö harmittaa aivan helvetisti, sillä kuten jo aiemmin kirjoitin, olisi Titaanien pitänyt Muik Hockey voittaa tuolla peliesityksellä 10/10 kertaa. Nyt vain näkyy olevan asianlaita niin, etteivät kotkalaiset voita pelejä, vaikka mikä olisi ja lokakuun alusta alkanut via dolo rosa sen kuin jatkuu jatkumistaan.

Toivottavasti joukkue jaksaa kahdeksasta peräkkäisestä tappiosta huolimatta pitää huumorin korkealla ja jatkaa yrittämistä, sillä kuten päävalmentaja Mika Iltola otteluraportissakin toteaa, paistaa se aurinkokin vielä aivan varmasti jonain päivänä myös Titaaneille.

SU 22.11. Muik Hockey – Titaanit 3-2 vl (1-1, 1-1, 0-0, 0-0) otteluraportti & maalikooste:


 

The Rock

Jäsen
Niin vain se koronan pirulainen alkaa ottaa entistä tiukempaa otetta myös Suomi-sarjasta. Siitä kertoo karua kieltään eri sairaanhoitopiireissä tulleet määräykset/suositukset, jonka pohjilta Jääkiekkoliitto on päättänyt siirtää reilut 20 runkosarjaottelua uusille päivämäärille.

Titaanien kohdalla ottelusiirrot koskevat ainakin vielä vain kolmea kamppailua ja toivoa sopii, ettei enempää kotkalaisten pelejä tarvitsisi siirtää, mutta sen aika näyttää miten asiassa lopulta käy:

PE 27.11. Titaanit – Hunters /// LA 19.12. Titaanit – Hunters
LA 05.12. Titaanit – Laser HT /// SU 10.01. Titaanit – Laser HT
SU 10.01. D-Kiekko – Titaanit /// SU 21.02. D-Kiekko – Titaanit

 

The Rock

Jäsen

The Rock

Jäsen
Toiveet auringon paistamisesta titaanimiehistölle eivät valitettavasti käyneet toteen Jyväskylässäkään, jossa vieraillut Titaanit hävisi hyvä alun jälkeen selkein 6-2-lukemin samoista sarjasijoituksista kamppailevalle Riemulle.

Titaanien selkäranka ei tällä hetkellä näy kestävän oikein minkäänlaisia takaiskuja (mikä toki on tilanne huomioon ottaen on varsin inhimillistä) ja sen huomasi varsin selkeästi Riemun 1-1-tasoituksen jälkeen sekä erityisesti punanuttujen alivoimakavennusta seuranneessa vaihdossa syntyneen isäntien 4-2-osuman myötä.

Tokihan kotkalaiset jälleen taistelivat sen minkä pystyivät, mutta kun ei riitä, niin se ei vain riitä. Harmittaa kyllä pirusti tämä nykytilanne ja sijoitus sarjassa, mutta minkäpä teet. Toivottavasti edessä oleva pitkä tauko peleistä saa pelaajien pääkoppia auki, sillä ajatukset voi hetkeksi heivata aivan muualle jääkiekkoilusta.

Kevätkaudella kun on kuitenkin edelleen mahdollisuus kivuta takaisin mukaan pudotuspelijunaan ja päästä taistelemaan Suomi-sarjan voittopokaalista, eikä täten joutua hermoja raastaviin karsintakarkeloihin.

SU 29.11. Riemu – Titaanit 6-2 (1-1, 3-1, 2-0) otteluraportti & maalikooste:


 

The Rock

Jäsen
Titaanien seurajohto joutui yhdeksän peräkkäisen tappion sekä sitä seuranneen joukkueen sarjasijoituksen karsintoihin tällä haavaa oikeuttavalle 13. sijalle putoamisen jälkeen tekemään varsin kipeän ratkaisun ja päättämään yhteistyönsä punanuttuja tammikuusta 2019 saakka luotsanneen Mika Iltolan kanssa:

Päävalmentajan kenkiminen ei ikinä ole mukava juttu, varsinkin kun kyseessä ei varsinkaan joukkueurheilussa ole mikään ”vain yhden miehen show”. Se kuitenkin on niin, että helpommin erotat valmentajan kuin joukkueen ja se koitui nyt Titaaneita urallaan jo monta kertaa aiemminkin koutsanneen Iltolan kohtaloksi.

Nyt on varsin selvää, että Iltolan tilalle valittava uusi päävalmentaja ei tosiaankaan mihinkään helppoon paikkaan pääse hyppäämään ja pelaajilla jos kellä on seurajohdon ohella erittäin suuri vastuu siitä, että homma saadaan käännettyä sekä karsinnat vältettyä.
 

The Rock

Jäsen
Suomen Jääkiekkoliitto teki mielestäni ainoan ja oikean ratkaisun vallitsevissa olosuhteissa pistämällä hallinnoimansa jääkiekkosarjat säppiin kuluvan vuoden osalta:

Sen myötä Titaanien synkähköstä syyskaudesta jäljellä ollut HCIK-vieraskohtaaminen sai uuden pelipäivän:

LA 12.12. HCIK – Titaanit /// LA 13.03. HCIK – Titaanit

SJL:n päätöksen ohella myös titaanijoukkueen yhteinen jää- ja oheisharjoittelu joutui kolmen viikon mittaiselle (2.–22.12.) tauolle, kiitos Kymenlaakson huonontuneen koronavirustilanteen ja sen myötä linjattujen määräysten:

Ovathan nämä määräykset ja säädökset iso harmi, mutta terveys on tässäkin kohtaa se tärkein juttu ja sen mukaan toimitaan, jotta vuodenvaihteen jälkeen voitaisiin jälleen palata edes jokseenkin normaaliin arkeen sekä urheiluaktiviteettiin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös