The Rock

Jäsen
Suosikkijoukkue
Titaanit & Ässät
Sarjapelit voitoilla käyntiin!

Jos oli vuosi takaperin mieli mustana Suomi-sarjan runkosarjan avausviikonlopun jälkeen, niin nyt on sitten täysin eri ääni kellossa. Syy tähän on se, että Titaanit onnistui avaamaan pelinsä kahdella perättäisellä voitolla, kun Karhu HT sekä D-Kiekko saivat vuoronperää kokea punanuttujen mahdin.

Lauantaisessa kotiavauksessa Titaanit oli aivan alkua lukuun ottamatta selkeästi herra ja hidalgo kaukalossa, eikä porilaisvierailla ollut oikein millään pelin eri osa-alueella juuri nokan koputtamista. Kotkalaiset ratkaisivat homman lopullisesti toisen erän ylivoimaosumillaan, jonka myötä päätöserä oli pelkkää kosmetiikkaa maalein 6-1 (Titaanien kotisivujen otteluraportti) päättyneessä ottelussa.

Makean kotivoiton kera vieraisiin sunnuntaina suunnannut titaanimiehistö oli jälleen alussa hieman kohmeessa, mutta siitä lämmettyään punanutut näyttivät, että tällä kaudella on täysin eri ääni kellossa, eikä ensimmäisestä takaiskusta niska tosiaankaan taitu. Titaanit oli jälleen todella vahva toisessa erässä ja ratkaisikin pelin sen mukanaan tuomilla maaleilla sekä päätöserän uhrautuvalla puolustamisellaan, jonka myötä kaikki pisteet lähtivät Kotkaan maalein 2-3 (Titaanien kotisivujen uutinen).

Ketään yksittäistä pelaajaa on turha lähteä nostamaan erikseen framille hienosti sujuneesta avausviikonlopusta, sillä Titaanit totisesti pelasi joukkueena ja voitti nimenomaan joukkueena. Tehot jakautuivat mukavasti lähes kaikille kentällisillä ja torjuntaurakan jakaneet maalivahdit olivat kumpainenkin omalta osaltaan takaamassa omiensa voitonjuhlia.

Tuleva viikonloppu on Titaaneille varsin hyvä testi sen suhteen, olivatko voitot kenties enne tulevasta vaiko vain hyvän valmistautumisen mukanaan tuomat onnistumiset? Vieraissa kun mitään ei Suomi-sarjassa saa ilmaiseksi, etenkään pitkän matkustamisen jälkeen, jollainen punanutuilla on lauantaina Kalajoelle matkatessaan edessään.
 
Life is just a place where we spend time between games.

The Rock

Jäsen
Suosikkijoukkue
Titaanit & Ässät
Matkatuliaisina tappio ja voitto

Titaanien taivallus Suomi-sarjan alkukierroksilla sai viime viikonloppuna jatkoa kahden vieraspelin merkeissä, kun kotkalaiset käväisivät sekä JHT:n luona Kalajoella että Muik Hockeyn kotona Uusikaarlepyyssä. Titaanit oli kummassakin ottelussa pitkiä aikoja hallitsevampi osapuoli, muttei kuitenkaan pystynyt tuomaan kotiin kuin kolme pistettä, kiitos Kalajoella nähtyjen karmaisevien virheiden ja vastavuoroisesti isäntien terävän viimeistelyn.

JHT-ottelussa punanutut uinuivat alussa ja päästivät kotijoukkueen helpohkosti johtoasemaan, josta he eivät sitten enää koko kamppailun aikana luopuneetkaan, vaikka vieraat painoivat höyryjyrän tavoin päälle. Kalajokiset kestivät kuin kestivätkin Titaanien painostuksen osin tuurin ja osin maalivahtinsa Joonas Tiippanan avulla sekä iskivät kovalla prosentilla omista tekopaikoistaan kiekot häkkiin, vieden pelin lopulta ansaitusti nimiinsä maalein 4-2 (Titaanien kotisivujen otteluraportti).

Yön yli nukuttuaan oli titaanimiehistö selkeästi terhakkaampi ja paremmassa vireessä etenkin puolustuspelillisesti, jonka myötä Uusikaarlepyyn kamppailusta tuli alusta loppuun asti tiukka vääntö. Nyt kotkalaisten viimeistelytehokkuus oli niin ikään napsun verran parempaa ja kun Niilo Pussinen maalillaan hoiteli riittävän jämptisti leiviskänsä, pääsivät punanutut lopulta poistumaan kotimatkalle kolme pistettä rikkaampina 2-3-vierasvoitto takataskussaan (Titaanien kotisivujen otteluraportti).

Titaanit on nyt siis napsinut tililleen yhdeksän pistettä 12:sta mahdollisesta, joten runkosarjan alkua voi kuvata varsin onnistuneeksi. Pistetahti tullee varmasti jatkossa hieman tasaantumaan, mutta joka tapauksessa melkein nyt jo pystyy hyvällä omallatunnolla sanomaan, jotta viime kauden kaltainen kyntäminen on enää kaukainen muisto.
 
Life is just a place where we spend time between games.

The Rock

Jäsen
Suosikkijoukkue
Titaanit & Ässät
Lisäkivi puolustusmuuriin

Titaanit tiedotti kuluneella viikolla sorvanneensa sopimuksen D-Kiekosta punanuttuun siirtyvän puolustaja Aleksi Kiven kanssa (Titaanien kotisivujen uutinen).

Jyväskylässä koko tähänastisen uransa kiekkoillut Kivi tuo entisestään lisää kilpailutilannetta sekä särkymävaraa kotkalaisten peräpäähän ja vaihtoehtoja valmennukselle puolustajakatraan peluutuspyöritykseen, täydentäen samalla Titaanien sopimuspelaajien määrän tasalukuun 30.
 
Life is just a place where we spend time between games.

The Rock

Jäsen
Suosikkijoukkue
Titaanit & Ässät
Pohjan- ja Pirkanmaalta tuomisina pelkkää kokemusta

Titaanien toinen viikonloppureissu vieraissa ei ollut lähellekään yhtä hedelmällinen kuin ensimmäinen. Kotkalaiset saivat nimittäin Seinäjoella oikein kunnolla selkäänsä ja taipuivat myös hienon taistelun jälkeen Nokialla kirvelevään tappioon.

S-Kiekko ei ollut Titaaneille todellakaan mikään mukava isäntä, sillä seinäjokiset pistivät vieraansa käytännössä pakettiin jo avauserässä ja hurjastelivat lopulta kotihallinsa valotaululle selkeät 6-2-lukemat (Titaanien kotisivujen otteluraportti). Kyseessä oli Titaaneilta selkeä ohipeli, joka käy ilmi joukkueen päävalmentaja Mika Iltolan varsin ärtyneistä kommenteista.

Jos oli Titaanit todella heikko Seinäjoella, niin Pyryn vieraana punanutut taas pistivät pöytään todella hyvän peliesityksen ja olisivat kyllä ansainneet edes jotain kotiintuomisia. Jääkiekko on kuitenkin viimekädessä maalintekopeli ja siinä kaksi ensimmäistä erää pelillisesti alakynnessä olleet isännät kykenivät kotkalaiset lopulta kepittämään 4-2-lukemin (Titaanien kotisivujen otteluraportti).

Vaikkei reissusta jäänyt käteen kuin sitä pelkkää perinteistä kokemusta, oli Pyry-kamppailu lupauksia herättävä sen suhteen, että Titaanit pystyy hyvänä päivänään pistämään aivan Suomi-sarjan terävimmän kärjenkin todelliseen testiin taistelussa ottelun voitosta.
 
Life is just a place where we spend time between games.

The Rock

Jäsen
Suosikkijoukkue
Titaanit & Ässät
Totaalinen sukellus ja pikainen ylösnousemus

Titaanit käytännössä toisti edeltävän viikonlopun peliesityksensä, sillä ensimmäinen osa Kiekko-Espoon isäntänä oli kelvollisen alun jälkeen todella heikko, kun taas jälkimmäisessä näytöksessä Laser HT joutui lopulta poistumaan pitkälle kotimatkalleen tappio niskassaan.

Punanuttujen kotiinpaluu kolmen viikon tauon jälkeen ei sujunut oikeastaan alun vajaata 10 minuuttia lukuunottamatta alkuunkaan joukkueen suunnitelmien mukaan, sillä Kiekko-Espoo käytännössä katsoen ensiksi taklasi ja sitten pelasi kotkalaiset pyörryksiin. Vieraiden kippari Juuso Hämäläisen kova töötti avauserän 5. minuutilla päätti Titaanien parhaan pistemiehen Erik Naroman pelin ja samaan kohtaan loppui käytännössä isäntien uskallus pelata omilla vahvuuksillaan.

Tämän myötä espoolaiset saivatkin herkutella koko rahan edestä ja parannella omaa vierassaldoaan oikein kunnolla, sillä Kotkassa mitelty kamppailu päättyi Titaanien kannalta varsin karmaiseviin 2-9-tappiolukemiin (Titaanien kotisivujen otteluraportti).

Titaanien päävalmentaja Mika Iltola oli kuitenkin adjutanttiensa avulla päättänyt puhaltaa omiinsa oikein kunnolla taisteluhenkeä -sekä tahtoa ennen Laser HT:n kohtaamista pitämänsä pienimuotoisen itsetutkiskelupuheensa aikana ja se toimi, sillä lauantaina KSOY Areenan kaukalossa oli aivan eri titaanijoukkue kuin mitä edeltävänä iltana.

Jos nyt punaisten lasien läpi katsottuna voi kauniisti sanoa, niin oululaiset saivat pisteen mukaansa hyvin pitkälti päätuomari Jani Södön ansiosta, jonka kolmannen erän pilliin viheltelyt menivät sekä varsin vihkoon että kotijoukkueen -ja yleisön ihon alle.

Onneksi punanuttujen pääkopat kuitenkin kestivät kokemansa epäoikeudenmukaisuudet ja Panu Laitinen pääsi jatkoajalla sivaltamaan ansaitun 6-5-voittomaalin (Titaanien kotisivujen otteluraportti), sillä muuten olisi voinut aikamoinen banaani kasvaa otsaan itsekullekin titaanivärejä tunnustavalle.

Kahden sarjapisteen myötä Titaanien sijoitus Suomi-sarjassa on tällä hetkellä 7., joskin kotkalaiset ovat pelanneet takaa-ajajiinsa nähden 1-2 ottelua enemmän. Joka tapauksessa punanutut ovat pudotuspeliviivan päällä ja se on viime kauden sekoilun sekä rämpimisen jälkeen huomionarvoisen hieno juttu.
 
Life is just a place where we spend time between games.

The Rock

Jäsen
Suosikkijoukkue
Titaanit & Ässät
Kuulumisia sairastuvalta

Titaanit julkaisi eilen tilannetiedotuksen joukkueen terveystilanteesta, joka veti kyllä mielen varsin matalaksi. Eritoten vahvasti tehojen ja peliesitysten myötä kautensa aloittaneen hyökkääjä Anton Hyvärisen putoaminen riveistä kuukaudeksi harmittaa, sillä hän muodosti toimivan ketjun Erik Naroman ja Elmeri Kotron kanssa.

Myös viime kauden tehopakki Tomi Keijosen puuttuminen tulevien viikkojen ajan pelaavasta kokoonpanosta on huono asia, sillä kautensa hivenen tunnustellen aloittaneen Keijosen olisi suonut saada pelata ehjänä ja hakea täten vuoden takaisen tatsin pelaamiseensa.

Niin ikään hyökkääjä Roope Eerolan edelleen jatkuva sairausloma ei kuulosta kovin hyvältä, sillä mitä pidemmälle se jatkuu, sitä vaikeampaa kaverilla on päästä kiinni Suomi-sarjan pelirytmiin -ja tempoon, varsinkin kun ottaa huomioon, että edeltävät kaudet ovat kuluneet 3. divarilätkää pelaillen.

Hyvä asia sitä vastoin on se, että Kiekko-Espoon Juuso Hämäläisen kolhimaksi joutunut Naroma ei loukannut itseään pahemmin ja on valmis hyppäämään taas askiin, kun Haukat tulee tänään vierailulle Kotkaan.
 
Life is just a place where we spend time between games.

The Rock

Jäsen
Suosikkijoukkue
Titaanit & Ässät
Kausi paketissa ja sarjapaikka takataskussa. Tottahan toki sitä olisi halunnut kevään vielä hetken aikaa jatkuvan Suomi-sarjan pudotuspeleissä, mutta myös tämä aikaisempi lopetus kelpaa vallan mainiosti, kiitos edeltävän kauden venymisen päämäärättömän sekoilun ja valmentajanvaihdosten seurauksena lähestulkoon huhtikuulle.

Vaikka joukkueen pelaamisen taso heittelehtikin ajoittain todella paljon ja marras-joulukuulle sattui ehkäpä se pahin slumppi, jonka aikana tappioita tuli hieman liikaa ja ylempi loppusarja sekä varma paikka pudotuspeleissä karkasivat ulottumattomiin, olen siitä huolimatta varsin tyytyväinen kuluneeseen kauteen.

Iso osa pelaajista otti selkeitä harppauksia kehityksessä eteenpäin ja ylsi omiin henkilökohtaisiin piste-ennätyksiinsä, joten he ovat jatkossa entistä valmiimpia vastaamaan Suomi-sarjan tarjoamiin vaatimuksiin. Sen myötä olisikin toivottavaa, että Titaanit saisi pidettyä nykyjoukkueen rungon mahdollisimman hyvin kasassa sekä hieman jopa vahvistettua pelaajamateriaaliaan.

Helppoa se ei toki ole, kun euroja ei hirveämmin ole käytössä ja osa kokeneemmista kavereista on kuuleman mukaan siirtymässä alempiin sarjoihin höntsäilemään. Yrittänyttä ei kuitenkaan laiteta ja kunhan toimintaa saadaan jatkossa entistä enemmän vakautettua sekä järkeistettyä, uskon Kotkassa olevan ihan aito mahdollisuus alkaa tavoitella sijoittumista Suomi-sarjan kärkikastiin, mutta se vaatii papa Jursinovin sanoin ihan jokaisella osa-alueella rabota, rabota eli töitä ja vielä kerran töitä.
 
Life is just a place where we spend time between games.
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy