The Rock

Jäsen
Suosikkijoukkue
Titaanit & Ässät
Nopeasti vain uutta kausiketjua Titaanien osalta tulille, jotta tuo eilen päättynyt kausi painuu myös täällä Jatkoajan keskustelupalstalla mahdollisimman nopeasti unholaan, sillä siitä ei jäänyt oikeastaan mitään muuta kuin känsiä lapaseen.

Seurassa varmasti vedetään nyt hetki happea, jonka jälkeen ensimmäinen ratkaistava asia on ensi kauden päävalmentaja. Kymen Sanomien mukaan vaihtoehtoja on olemassa useampi ja Titaanit jälleen karsintapeikon syleilystä pelastanut Mika Iltola on yksi näistä, joten on jännä nähdä mihin ratkaisuun lopulta päädytään.

Pelaajapuolella pakka mennee mitä suurimmalla todennäköisyydellä jokseenkin uuteen uskoon, sillä pikkulinnut ovat laulaneet Joonas Eväkosken ja lyhyen stintin tehneen Joni Jokilan ohella olevan muitakin luistimensa ainakin Suomi-sarjatasolla naulaan lyöviä viime kauden titaanipelaajia.

Luonnollista poistumaa tulee myös niin ikään olemaan, sillä uskoakseni joukkueesta pyrittäneen tekemään vahvempi etenkin hyökkäyspään osalta, jotta se taistelisi jälleen uskottavasti paikasta pudotuspeleihin, eikä karsintakurimuksen jatkoa tarvitsisi täten Kotkassa pelätä.
 
Life is just a place where we spend time between games.

The Rock

Jäsen
Suosikkijoukkue
Titaanit & Ässät
Kuten sanoit... vihdoin ja viimein. Eipä sitä turvakaukaloa ole odotettukaan kuin viimeiset viisi vuotta tulevaksi, jotta vanhasta ja jo hyvä tovi sitten käyttöikänsä (~10 vuotta) ylittäneestä kaukalosta betonimaisine laseineen päästäisiin eroon.

Toivoa myös samalla sopii, että uudesta kaukalosta pidetään kaupungin/hallimiesten taholta parempi huoli kuin tästä vielä paikoillaan olevasta. Sillä kun kummasti kasvatettaisiin sen käyttöikää, enkä muutenkaan ole missään muissa halleissa nähnyt, että kaukaloa korjaillaan jeesusteipillä.

Nyt kun tähän kaukaloasiaan on vihdoin saatu konkreettinen tieto kaupungin isien taholta, niin näinköhän seuraavaksi saataisiin Titaaneilta tietoa tulevan kauden joukkueen valmennuksesta?
 
Life is just a place where we spend time between games.

The Rock

Jäsen
Suosikkijoukkue
Titaanit & Ässät
Mika Iltola jatkaa Titaanien päävalmentajana 1+1-vuotisen sopimuksen turvin ja hyvä niin, sillä jos vaihtolinjalle olisi jälleen lähdetty, olisi seuraava yrittäjä ollut jo järjestyksessään neljäs kuluvan kalenterivuoden aikana punanuttuja luotsannut kaveri.

Muutenkin Iltolan jatkosopimus on varsin perusteltu, sillä kovin moni ei olisi viime keväänä hypännyt silloisessa tilanteessa Titaanien peräsimeen ja vieläpä luotsannut joukkuetta karsintojen kautta kuiville. Tästä syystä oli oikeus ja kohtuus, että Iltola sai muun valmennusryhmän kanssa tekemästään tempusta ansaitun palkinnon.

Titaanien kotisivujen uutisessa Iltola mainitsee halunsa adjutanttiensa eli Kari Mehtosen ja Tino Turkian jatkolle myös tulevan kauden valmennusryhmässä, joten seurajohto varmasti nyt neuvottelee kyseisten herrojen kanssa mahdollisista jatkosopimuksista, sillä kyseisen kolmikon yhteistyö näytti toimivan erittäin sutjakkaasti.

Seuraavaksi onkin sitten aika kääntää katseet pelaajiston suuntaan ja alkaa odotella sille osastolle jatkoja sekä uusia kasvoja. Työsarkaa varmasti joukkueen kasaamisessa tulee riittämään, mutta sen takia seurajohto onkin keventänyt päävalmentaja Iltolan työtaakkaa ja nimittänyt titaanimiehistön manageriksi joukkueenjohtajan toimensa ohella jatkossa operoivan Juho Hannukaisen.
 
Life is just a place where we spend time between games.

The Rock

Jäsen
Suosikkijoukkue
Titaanit & Ässät
Titaanimiehistön kasaaminen tulevalle kaudelle on nyt virallisesti alkanut maalivahti Niilo Pussisen ja puoltajien Erkka Huttusen sekä Lauri Kuusiston jatkosopimusten seurauksena. Lisäksi maalivahtivalmentaja Tino Turkia jatkaa titaanikumiukkojen kaitsemista.
 
Life is just a place where we spend time between games.

The Rock

Jäsen
Suosikkijoukkue
Titaanit & Ässät
Joukkue näyttää rakentuvan pikkuhiljaa, sillä eilen Titaanit tiedotti kotisivuillaan solmineensa jatkosopimukset keskushyökkääjä Panu Laitisen ja pakkipari Tomi Keijosen sekä Ville Äijälän kanssa.

Siihen päälle vielä lyötiin pakettiin Titaanien valmennusryhmä, kun Kari Mehtonen liittyi jatkosopimuksensa myötä sen kolmanneksi jäseneksi.
 
Life is just a place where we spend time between games.

The Rock

Jäsen
Suosikkijoukkue
Titaanit & Ässät
Titaanit näkyy pudottelevan lisänimiä joukkueeseensa kolmen ryppäissä, sillä uusimmat ensi kauden sopimuspelaajat tottelevat nimiä Santeri Levänen (mv), Juuso Hyyrynen (mv) ja Petteri Paajanen (p).

Kasassa on siis tällä hetkellä yhdeksän pelaajan levyinen rosteri, joka pitää sisällään täysin valmiin maalivahtiosasto (Levänen–Pussinen–Hyyrynen), viisi puolustajaa (Äijälä, Huttunen, Kuusisto, Paajanen & Keijonen) sekä yhden hyökkääjän (Laitinen).

Miehiä tarvitaan siis pakkikalustoon lisää se 3-4 ja hyökkäykseen sitten taas 13-14 kappaletta, eli työsarkaa riittää vielä varsin kivasti ennen kuin kotkalaisjoukkue on valmis taistelemaan viime kautta paremmista sijoituksista syyskuun lopulla alkavassa Suomi-sarjassa.
 
Life is just a place where we spend time between games.

The Rock

Jäsen
Suosikkijoukkue
Titaanit & Ässät
Titaanit julkisti harjoitusottelunsa tulevalle syksylle. Punanutut pelaavat koti- ja vierastreenipelit sekä HC Giantsin että Huntersin kanssa ja ottavat osaa vähintään kaksi täysimittaista peliä sisällään pitävään Suomen Cupiin 2. kierrokselta lähtien.

Varsin samanlaisella kaavalla siis kotkalaisnäkökulmasta katsottuna mennään kuin aiempinakin vuosina, joskin nyt mukana ei enää ole kahden erän minipelejä sisällään pitänyttä kotiharjoitusturnausta.

Titaanien facebookista bongasin puolestaan mielenkiintoisen arvonnan, josta on mahdollista voittaa itselleen Makitan akkuporakonesetti pelkästään tykkäämällä tai jakamalla päivitystä. Arvontaan voi osallistua myös punanuttujen kausikortin ostamalla.
 
Life is just a place where we spend time between games.

The Rock

Jäsen
Suosikkijoukkue
Titaanit & Ässät
Markus Salminen (p), Jere Koikkalainen (h) ja Simo Eerola (h) viimeisimmät sopimuspelaajat Titaanien taholta kerrottuna. Tuttuja nimiä jokainen punanuttuja seuraaville, eivätkä täten siis mitään kovin yllättäviä jatkajia. Maistuvia sopimuksia joka tapauksessa.

Salminen sekä Koikkalainen ovat viime kausien runkopelaajia, kun taas Eerola tavoittelee paikkaa pelaavassa kokoonpanossa ja sen hän tulee kyllä ottamaan, mikäli jatkaa yhtä ennakkoluulottomien otteiden esittämistä kuin kevään peleissä.

Kasassa nyt 12 sopimusta, joita tarkemmin tarkastelemalla käy ilmi, että maalivahtiosasto on mintissä ja pakistossakin on jo kuusi nimeä, eli käytännössä enää muutamalle on tilaa. Hyökkäys sen sijaan huutaa vielä reilun vitjan verran kärkijätkiä sekä sitten ihan jo määrääkin alempiin ketjuihin.
 
Life is just a place where we spend time between games.

The Rock

Jäsen
Suosikkijoukkue
Titaanit & Ässät
Titaanit tiedotti kiinnittäneensä ensimmäisen ulkopuolelta tulevan vahvistuksen, kun viime kaudella HC Giantsin riveissä hyökännyt Erik Naroma siirtyy yksivuotisella sopimuksella kotkalaisjoukkueeseen.

Kyseessä on siis suhteellisen isokokoinen (185cm / 85kg) hyökkääjä, joka osui omaan silmääni varsinkin kevään playout-sarjassa, jossa Naroma lukeutui hollolalaisten kärkipelaajien joukkoon sekä pelasi tehoilun ohella erittäinkin santapaperimaista lätkää eli juuri sellaista, jota haluan kannattamieni joukkueiden esittävän.

Myös sarjaohjelma lävähti SJL:n taholta eetteriin ja Titaanien kohdalla se tiesi kauden alkamista kotona, kun Karhu HT saapuu vieraisille Kotkaan. Titaanit on nyt kestäneellä viimeisimmällä Suomi-sarjastintillään avannut pelinsä kahtena edelliskautenakin kotikaukalossa, joista on muistona 4-3-jatkoaikavoitto FPS:sta sekä 1-5-turpasauna S-Kiekolta... olisiko nyt siis luvassa jälleen kotivoitto?

Titaanien kannalta avauspelin voittaminen olisi jopa suotavaa, sillä sen jälkeen on edessä tiukka viiden vieraspelin suora, joka tullee aivan varmasti olemaan erittäin haastava setti kilpeään viime kauden rypemisen jälkeen kiillottamaan lähtevälle punanuttumiehistölle.
 
Life is just a place where we spend time between games.

The Rock

Jäsen
Suosikkijoukkue
Titaanit & Ässät
Titaanien kotisivuilla olevan uutisen mukaan kapteeni Roope Lantta jatkaa pelaamista punanutussa. Samalla rysäyksellä sopimuksen edustusjoukkueeseen sai myös Valtteri Tamminen, joka on parina edeltävänä kautena ollut Titaanien A-nuorten hyökkäyksen terävintä kärkeä.

Täysin uutena kasvona sopimusta saapuu metsästämään puolestaan puolustaja Leevi Laine, joka ainakin A-nuorissa mättämiensä tehopisteiden puolesta vaikuttaa mielenkiintoiselta tapaukselta, mutta eri asia sitten taas on, että miten pelihommat luonnistuvat miesten Suomi-sarjassa. Aika kuitenkin näyttää onko Laineesta ottamaan paikkaa titaanimiehistössä.

Titaaneillta on nyt kasassa täysi maalivahtiosasto (3), muutamaa nimeä vajaa pakkikalusto (6+1) sekä kuusi pelaajaa käsittävä hyökkäysosasto, johon tulisi vielä ennen kauden alkua löytää mielellään sellaiset kolmisen vitjallista, jotta kilpailutilanne olisi riittävä.

Aikaa ensimmäiseen harjoitusotteluun (9.8.) sekä sarja-avaukseen (21.9.) on toki vielä rutkasti, joten mikään hätä ei vielä ole päällänsä...
 
Life is just a place where we spend time between games.

The Rock

Jäsen
Suosikkijoukkue
Titaanit & Ässät
Kymen Sanomat: Aapo Lampisesta tuli Titaanien puheenjohtaja puolivahingossa – ”Mestiksestä on Kotkassa turha edes puhua”

Juttu on tilaajille, joten tunnuksettomat (kuten allekirjoittanut) eivät pääse sitä lukemaan, mikä on kyllä harmi, sillä veikkaisin Lampiselta irronneen varsin mukavasti juttua Kymen Sanomien toimittajalle.

Se on kuitenkin todettava, että jo jutunotsikossa on erittäin fiksu lause uudelta puheenjohtajalta, joka vain vahvistaa sitä olettamusta, että seuran taustoilla ollaan Aapon johdolla jalat maassa, eikä haihatella turhia mistään sarjanousuista, vaan pyritään tekemään mahdollisimman vahvaa kasvatus- ja kiekkotyötä nimenomaan Suomi-sarjatasolla.
 
Life is just a place where we spend time between games.

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Kymen Sanomat: Aapo Lampisesta tuli Titaanien puheenjohtaja puolivahingossa – ”Mestiksestä on Kotkassa turha edes puhua”

Juttu on tilaajille, joten tunnuksettomat (kuten allekirjoittanut) eivät pääse sitä lukemaan, mikä on kyllä harmi, sillä veikkaisin Lampiselta irronneen varsin mukavasti juttua Kymen Sanomien toimittajalle.
Onhan mielenkiintoinen nimi puheenjohtajan pallilla. Lampinen jäi kyllä Heinolassa mieleen yhtenä värikkäimmistä pelaajatyypeistä.

Ahtaajien jalat on ankkuroituna tukevasti pohjaan. Viime kaudesta jäi roimasti parantamisen varaa. Eiköhän Titaanit hiljalleen hilaa itsensä kohti Suomi-sarjan yläkastia.
 
Kussa on mun hopotiti?

The Rock

Jäsen
Suosikkijoukkue
Titaanit & Ässät
Onhan mielenkiintoinen nimi puheenjohtajan pallilla.
Vihdoinkin sain käsiini paperisen version Kymäristä, jossa Aapo ajatuksiaan kaikelle kansalle jakaa, joten tässä lyhyessä yksinkertaisuudessaan sitaatit miehen tarinoinnista:

Lampinen siirtyi kiekkokaukaloista kabinetteihin @ Kymen Sanomat 2.7.2019

”– Isoin juttu juuri nyt on edustuskiekkoilun turvaaminen tälle sarjatasolle. Suomi-sarja on Kotkan kiekolle oikea taso. Mestiksestä on turha edes puhua ennen kuin taloustilanne on turvattu.”

”– Oikea sana taloustilanteellemme on hallinnassa. Tämä on kädestä suuhun elämistä, mutta mörköjä ei ole taustalla. Viime vuodet on tehty ihan hyvää työtä.”

”– Sain Kotkaan keväällä 2012 tultuani töitä logistiikkayritys Hacklin Bulk Boysilta, missä olen edelleen töissä. Erosin samana vuonna puolisostani ja Kotkasta oli sopiva matka tyttäreni luokse Kouvolaan.”

”– Minulle tuli kyselyjä Suomi-sarjan joukkueilta, mutta alkoi tuntua siltä, että jääkiekko oli enää enemmänkin mukava harrastus kuin pelaajana ylöspäin yrittämistä.”

”– Todella vähän on ollut sellaista fiilistä, että olisi kiva pelata. Olen ollut tyytyväinen elämääni.”

”– Seuran nykyinen manageri Juho Hannukainen teki houkuttelussa suurimman työn. Aiemmin olin vähän taustalla mukana antamassa omia näkemyksiä.”

”– En ajatellut puheenjohtajan pestiä. Se tuli vähän vahingossa kokouksen edetessä. Toive olisi, että siihen löytyisi pidempiaikainen henkilö. Näkisin itseni mieluummin taustalla.”

”– Puheenjohtaja pitää olla, koska yhdistyslaki niin määrää. Se ei saa olla elämää suurempi virka. Päätökset tehdään yhdessä ja niiden takana seistään yhdessä.”

”– Toivottavasti joskus tulevaisuudessa tulee mahdollisuus maksaa pelaajille jotakin, mutta omavaraisuus on silti ainoa oikea tie.”

”– Jos pystymme satsaamaan kaikkeen tekemiseen lisää, meillä on paremmat mahdollisuudet pitää nuoret pelaajat täällä. Todelliset huippulupaukset, parhaana esimerkkinä Rasmus Kupari, ovat tietysti eri juttu. Jos näyttää siltä, että taidot riittävät, on pakko lähteä hakemaan kovempia pelejä.”

”– Kotka ei ole jääkiekkokaupunki, vaan tosi hyvä urheilukaupunki monessa lajissa. Se näkyy siinä, että laji kuin laji vetää, jos tulee menestystä. Kun me nousimme 2. divisioonasta Suomi-sarjaan keväällä 2016, viimeisissä peleissä oli todella hyvin katsojia (finaalissa 790). Kotkassa pitää ainakin jääkiekossa olla jotain suurta, mistä pelataan, jotta yleisöä tulee kunnolla.”

”– Mitä olen pelaajien kanssa jutellut, niin hekin ovat nyt rauhallisin mielin. Meillä on ensi talvena motivoitunut ja hyvin valmennettu joukkue. Mika Iltola on valmennusosaamisessa Suomi-sarjan kärkipäätä ja intohimon puolesta kärkipäätä koko maassa. Hänen valmentamaansa joukkuetta kannattaa tulla katsomaan.”
 
Life is just a place where we spend time between games.

The Rock

Jäsen
Suosikkijoukkue
Titaanit & Ässät
Titaanien joukkue on jääkauden alun lähestyessä saamassa pikkuhiljaa odotetun muotonsa, josta osoituksena ovat viimeisimmät sopimuspelaajat: kotkalaisjoukkueessa jatkava puolustaja Arttu Räisänen ja Ketterän A-nuorista punanuttuun siirtyvä keskushyökkääjä Leevi Pekkarinen.

Räisäsen jatko on erittäin hyvä juttu, sillä kaverilla on oikeasti potentiaalia nousta Suomi-sarjan kiekollisten puolustajien kärkikastiin, vaikkei mies muita senteillä saati kiloilla pelottelekaan. Nopeahan Räisänen on ollut luistimilla koko titaaniaikansa, mutta vahvan kesätreenin myötä uskoisin siihenkin tulleen entisestään lisää ruutia.

Pekkarisen kohdalla taas ensimmäinen huomioimisen arvoinen asia on rightin kätisyys, joka tullee varmasti olemaan oiva lisä eritoten erikoistilanteissa. Lisäksi nuoren pelaajan monipuolisuus antaa valmennukselle lisää mahdollisuuksia erilaisiin variaatioihin ketjukoostumuksia suunnitellessaan ja pisteitäkin on toivottavasti lupa odotella kaksinumeroinen lukema.

Sopimuspelaajaksi aikoo myös viime kaudella Kiekkoympyröissä 3. divisioonassa ja 2. divisioonan karsinnoissa yhteensä vajaat 40 tehopistettä iskenyt oma kasvatti Mikke Lempiäinen, joka oli vuosi takaperin jo Titaaneissa try-outilla, mutta silloin kontrahti jäi lunastamatta. Mielenkiintoista nähdä miten käy nyt.
 
Life is just a place where we spend time between games.

The Rock

Jäsen
Suosikkijoukkue
Titaanit & Ässät
Titaanit on jälleen saanut lisää lihaa luidensa ympärille, kun hyökkääjät Elmeri Kotro ja Elias Huovinen pukevat myös alkavalla kaudella punaista päälleen. Sopimusta itselleen metsästää myös try-outilla oleva hyökkääjä Niklas Malinen, joka tuli edeltävän kauden aikana tutuksi kotkalaiselle kiekkoyleisölle.

Kotron jatkaminen oli ihan jo joukkueen ikärakenteen kannalta tärkeää, sillä Titaanit on selkeästi nuorentumassa sitten viime kauden. Kotro tuo niin ikään mukanaan myös vankan kokemuspatteriston sekä toivottavasti +30 pinnan edestä tehoja, sillä niitä totisesti kaivataan, jottei edeltävän kauden kurimus pääse toistumaan.

Huovinen tullee taistelemaan paikasta auringossa yhdessä muiden edustustasolla ensi askeleitaan ottavien pelimannien kanssa ja mikäli otteet jatkuvat yhtä lupaavina kuin viime keväänä, voi nuori mies lunastaa itselleen yllättävänkin suuren roolin titaanihyökkäyksessä.

Malinen, mikäli sopimuksen itselleen testijaksonsa aikana nappaa, pääsee taistelemaan peliajasta alemmissa ketjuissa. Viime kausi ei kovin kummoinen ollut, joten varaa on varmasti parantaa. Antaa ajan kuitenkin näyttää, minkälainen tulos tästä lopulta aikaiseksi saadaan.

Titaanit aloittaa siis jääharjoittelunsa huomenna ja ensimmäinen treenipeli on edessä perjantaina 9. elokuuta, kun Hunters saapuu vieraisille Kotkaan. Kasassa on nyt 19 sopimuspelaajan ja kolmen try-outilaisen kokoinen miehistö, joten lisää miehiä on aivan varmasti vielä riveihin liittymässä ennen sarjapelien (21.9.) alkua.
 
Life is just a place where we spend time between games.

The Rock

Jäsen
Suosikkijoukkue
Titaanit & Ässät
Treenipelit niukoilla tappioilla käyntiin

Titaanit on tämän viestin lähetyshetkeen mennessä ehtinyt esiintyä jo kahdesti kaukalossa harjoituspelien merkeissä ja kummastakin, niin Hunters-kotimatsista kuin HC Giants-vieraspelistä, on ollut saldona kirvelevän niukka tappio.

Huntersia vastaan Titaanit oli alun telineissä, mutta mitä pidemmälle peli eteni, sitä paremmin kotkalaiset pääsivät jälleen sinuiksi pikkumustan kanssa. Porvoolaisille joka tapauksessa ansaittu voitto, mutta punanuttujen peliesitys oli ihan mukavahko, vaikka 2-4-lukemin tukkaan tulikin (Titaanien kotisivujen otteluraportti).

HC Giants-kahina oli puolestaan Titaaneilta jo varsin hyvää jääkiekkoa, jota viimeisen kympin uinahdukset ja jatkoajalla tullut 3-2-äkkikuolematakaisku hivenen tahrasivat. Tuttu mantra eli paremmalla viimeistelytehokkuudella kotijoukkue olisi pudonnut punanuttujen kelkasta jo pelin aikaisessa vaiheessa, mutta minkäpä teet kun kiekko ei tunnu edelleenkään suostuvan menevän riittävän kovalla prosentilla titaanipelaajien laukomana verkon perukoille – yksi selkeimmistä kehityskohteista ennen sarjapelien alkua (Titaanien kotisivujen otteluraportti).

Joka tapauksessa varsin levollisin mielin tässä voi kuitenkin olla, sillä kasassa on viime kaudesta n. 50-prosenttisesti uusiutunut ja nuorentunut miehistö, jolle pitää vain antaa aikaa nivoutua toimivaksi kokonaisuudeksi. Hyviä viitteitä pelaajiston potentiaalista on jo ollut ilmassa, joten kokeneen ja monissa liemissä marinoidun valmennuksen ohjauksessa voi lopputulema olla selkeästi edelliskautta positiivisempi.

Titaaneille tarjoutuu jo ylihuomenna uusi mahdollisuus kuluvan kauden avausvoiton ottamiseen, kun HC Giants tulee vastavierailulle Kotkassa kello 18:30 alkavaan harjoitusotteluun.
 
Life is just a place where we spend time between games.

The Rock

Jäsen
Suosikkijoukkue
Titaanit & Ässät
”Täyden käden” verran lisää hyökkääjiä

Titaanit julkisti viime perjantaina ja toistamiseen tänään täydentäneensä miehistöään, kun hyökkääjät Roope Eerola, Mikke Lempiäinen, Ville Myyryläinen, Oskari Levänen ja Rene Hiekkataipale liittyivät mukaan punanuttujen sopimuspelaajien joukkoon.

Titaaneilla on nyt kasassa täysi maalivahtiosasto (3), muutamaa pelimiestä vailla oleva pakisto (7+1) sekä yhtä tai korkeintaan kahta kaveria huutava hyökkäys (14).

Jos tästä nykymiehistöstä jotain on sanottava, niin nuorentunut se ainakin on edellisistä kausista, sillä tämänhetkisten sopimuspelaajien joukossa on peräti yhdeksän jamppaa, jotka voivat ikänsä puolesta (synt. 1998–) pelata alkavalla kaudella vielä A-nuorten sarjassa. Tämä tuskin on loppupeleissä mikään kovin huono asia, sillä välillä on ihan hyvä ns. luoda nahka ja pyrkiä pistämään palikoita uuteen uskoon.
 
Life is just a place where we spend time between games.

The Rock

Jäsen
Suosikkijoukkue
Titaanit & Ässät
HC Giants nurin – Suomen Cup-lohkoon ”vanhoja tuttuja”

Kolmas kerta toden sanoi Titaanien kuluvan kauden harjoitusotteluissa, sillä viikko sitten Kotkassa vieraillut HC Giants sai vihdoin ja viimein punanutuilta edeltävän kevään tapahtumien ansiosta ansaitsemansa kurinpalautuksen.

Railakasta hyökkäyspelaamista sisältänyt kamppailu päättyi lopulta Titaanit 6-5-kotivoittoon (Titaanien kotisivujen otteluraportti), mutta totuuden nimissä on jälleen sanottava, että yhden napsun tarkemmalla viimeistelyllä ainakin kotkalaisten maalisarake olisi ruuvattu kaksinumeroiseksi, sillä niin paljon tekopaikkoja erityisesti toinen erä piti sisällään.

Jokohan tänään Titaanien osalta alkava Suomen Cup avaisi maalihanoja oikein kunnolla ja samalla hieman tasapainottaisi joukkueen pelaamista, sillä ainakin ennakkoon 2. kierroksen lohkovaiheeseen arvotut ”vanhat tutut” eli HC Vantaa ja PEPO lähtevät punanuttuja vastaan selkeinä altavastaajina sekä tuskin yhtä hyvin harjoitelleina saati yhtä kauan aikaa jäällä olleina.

Noh... pelit pitää totta kai ensiksi pelata pois ja oikeasti tehdä se riittävä määrä osumia sekä pitää oma pää riittävän puhtaana, mutta vahva etukäteisusko on sille, että Titaanit raivaa tiensä 3. kierrokselle ja pääsee täten mittelemään voimiaan jonkun Mestis-nipun kanssa.
 
Life is just a place where we spend time between games.

The Rock

Jäsen
Suosikkijoukkue
Titaanit & Ässät
Suomen Cupin 3. kierros kutsuu!

Niinhän siinä sitten lopulta kävi, että Titaanit selvitti ensimmäisen kerran seurahistoriassaan tiensä Suomen Cupin 3. kierrokselle.

Helpolla jatkopaikka ei tosin irronnut, sillä sekä PEPO (5-1-kotivoiton otteluraportti) että HC Vantaa (6-2-vierasvoiton otteluraportti) laittoivat punanutut ajoittain erittäin ahtaalle, mutta lopulta kotkalaisten parempi kuntopohja sekä kreivin aikaan auenneet maalihanat pudottivat vastustajat kyydissä kummassakin 2. kierroksen lohkovaiheen ottelussa.

PEPO- ja HC Vantaa-matsit kävivät nuorelle titaanimiehistölle erittäin hyvästä harjoituksesta sekä itseluottamuksen nostatuksesta, jota totisesti tarvitaan 3. kierroksella, jossa vastus kovenee todella roimasti. Punanutut saavat nimittäin lohkovaiheen otteluissa vastaansa Kiekko-Espoon ja Imatran Ketterän, joista varsinkin jälkimmäinen on sen luokan testi, että oksat pois (Titaanien kotisivujen uutinen).

Onhan näin ennakkoon erittäin kovia vastustajia hienoa lähteä haastamaan ja kaikki oppi mikä näistä peleistä mukaan saadaan, tulee aivan varmasti palvelemaan kotkalaisjoukkuetta isosti pitkän Suomi-sarjakauden aikana.

Tottahan toki hienoa olisi kumpikin, niin Kiekko-Espoo kuin Ketteräkin niistää, mutta ainakin itselleni riittää se, että Titaanit laittaa uskottavasti molemmissa peleissä ennakkosuosikeille kampoihin.
 
Life is just a place where we spend time between games.

The Rock

Jäsen
Suosikkijoukkue
Titaanit & Ässät
Lisää sopimuksia perä- ja hyökkäyspäähän

Titaanit julkisti Suomen Cupin 2. kierroksen ollessa kesken myös kaksi uutta pelaajasopimusta, sillä kotkalaisjoukkueen muonavahvuuteen ovat virallisesti liittyeen punanuttujen A-nuorista edustusmiehistöön ponnistanut puolustaja Tatu Forsberg sekä ValKissa viime kaudella muutaman ottelun armeijakiireiden takia 3. divisioonassa pelannut hyökkääjä Santeri Salminen (Titaanien kotisivujen uutinen).

Forsberg on muutama viime kautena kuulunut Titaanien A-nuorten johtaviin puolustajiin, joten on luonnollista, että seuraava askel odottaa edustusjoukkueen mukana Suomi-sarjassa. Pelejä nuorelle peräpään luudalle tullee varmasti kuluvalla kaudella vielä enemmän A-nuorten puolella, mutta eiköhän ottelumerkintöjä miehen tilille tule jokunen kertymään myös edustusmiehistössä.

Salminen oli jo viime kauden alussa Titaanien sopimuspelaaja ja ehti esiintyä muutamissa harjoitusotteluissakin, mutta sitten mies hävisi kokonaan tutkasta sekä siirtyi lopulta tammikuussa ValKiin. Edelliskausi jäi siis KooKoossa kiekko-oppinsa saaneelta mieheltä kokonaan pelaamatta, mutta nyt hänelle tarjoutuu kuitenkin uusi mahdollisuus vakioroolin lunastamiseen Suomi-sarjassa.
 
Life is just a place where we spend time between games.

The Rock

Jäsen
Suosikkijoukkue
Titaanit & Ässät
Cupissa laulukuoroon – myös Hunters antoi isän kädestä

Titaanien taistelu Suomen Cupissa päättyi tällä kaudella lopulta 3. kierrokselle, jossa vastaan asettuneet Kiekko-Espoo sekä Imatran Ketterä osoittautuivat juuri niin pahoiksi vastustajiksi kuin vain olettaa sopi.

Espoossa Titaanien lähtö peliin oli hieman unelias, joka osaltaan vei pohjaa voittotaistelulta, isäntien karattua varsin vaivattomasti muutaman maalin karkumatkalle. Tokihan Titaanit vielä hienosti taisteli itsensä 3. erässä maalin päähän ja piti hetken aikaa Kiekko-Espoota oikeasti pihdeissään, mutta kun kiekkoa ei todellisista huippupaikoista saatua enää lyötyä sisään sekä peliä tasoihin, meni kotijoukkue menojaan ja nappasi voiton tililleen maalein 6-2 (Titaanien kotisivujen otteluraportti).

Kotkassa pitkästä aikaa vieraillut Ketterä näytti puolestaan pelin alusta lähtien kaapin paikan Titaaneille ja vaikka avauserä olikin vielä maalilukemien perusteella tasainen, alkoi punanuttujen puolustuspaketti pikkuhiljaa levitä mitä pidemmälle 2. erää mentiin. Titaanien väsyessä Ketterän pesukoneessa huristelivat vieraat selkeään 1-8-vierasvoittoon (Titaanien kotisivujen otteluraportti) päättäen näin kotkalaisten matkan Cupissa sen 3. kierrokselle.

Kokonaisuudessaan Suomen Cup on minusta erittäin hyvä piristysruiske keskelle valmistautumisjaksoa, sillä peleissä on normaalia treenihöntsää enemmän tunnetta ja ne alkavat jo osittain olla lähellä sarjapelien intensiteettiä sekä vauhtia. Toivottavasti Cup-hulinat jatkuvat myös vastaisuudessa, koska ne ovat alempisarjalaisille hieno paikka päästä testaamaan taitojaan juurikin Mestis-joukkueita vastaan.

Jos sai Titaanit Cup-kahinoissa tuta siitä, missä Suomi-sarjan ja Mestiksen kärjet tällä hetkellä menevät, niin samanlaisen ja jossei vielä jopa hieman pahemmankin hoitelun tarjoili punanuttujen harjoituspelit päättäneessä ottelussa kotkalaisia isännöinyt Porvoon Hunters.

Titaanit romahti Porvoossa lähestulkoon jokaisella sektorilla ihan jo maalivahtipelistä lähtien, eikä avauserää lukuunottamatta taistellut oikeastaan missään kohtaa pelin voitosta. Hunters vyöryi rujosti paikallisvastustajansa yli tuntematta pienintäkään armoa edes pelin jo ratkettua toisen erän alussa. Toivottavasti huono kenraali tietää hyvää ensi-iltaa, sillä sellainen näytös isäntien 9-2-voittoon (Titaanien kotisivujen raportti) totisesti oli.

Harjoituspelit päättyivät siis Titaanien osalta kolmeen suurinumeroiseen tappioon ja jos niistä jotain hyvää haluaa hakea, niin uskoisin luistinten olevan nuorella kotkalaismiehistöllä aika tiukasti jäänpinnalla, kun Suomi-sarja kuluvan viikon lopulla alkaa.

Minkäänlaiseen luulotautiin taikka löysäilyyn ei yhtäkään Suomi-sarjassa vastaan asettuvaa joukkuetta vastaan varaa, sillä siitä on varsin tuoreet muistot edeltävältä kaudelta ja tuskinpa kukaan kotkalaisseurassa haluaa nähtyä viadolorosaa toistaa.

Potentiaalia titaanijoukkueessa on selvästi viime kautta parempaan lopputulemaan, mutta se vaatii töitä, töitä ja vielä kerran töitä. Kaikki valmiudet ovat kuitenkin olemassa sille, että Titaanit pystyy tappelemaan ihan uskottavasti paikasta pudotuspeleihin, kunhan mitään pidempiä tappioputkia ei osuisi tällä kertaa punanuttujen tielle.
 
Life is just a place where we spend time between games.

The Rock

Jäsen
Suosikkijoukkue
Titaanit & Ässät
Kapteenisto selville – Kunttu palaa kehiin

Titaanit julkisti ennen Huntersia vastaan käytyä harjoituspeliä myös kapteenistonsa käynnissä olevalle kaudelle. C-kirjain pysyy Roope Lantan paidassa, mutta A-kirjaimet vaihtavat omistajia, sillä varakapteeneiksi nimettiin Markus Salminen sekä Jere Koikkalainen (Titaanien kotisivujen uutinen).

Myös muutama uusi pelaajasopimus näki päivänvalon (Titaanien kotisivujen uutinen), kun titaanimiehistön monivuotinen pistelinko Santeri Kunttu allekirjoitti yksivuotisen jatkosopimuksen ja tekee näin paluun kehiin pitkän sairauslomansa jälkeen, joka päätti miehen edelliskauden jo lokakuussa. Kuntun jatko on Titaaneille loistava uutinen, sillä nyt joukkue sai riveihinsä yhden takuuvarman 30 pinnan hyökkääjän.

Kuntun ohella titaanisopimukseen pisti nimensä try-outilla ollut puolustaja Leevi Laine, joka liittyi punanuttujen harjoitusvahvuuteen välittömästi jäätreenien alussa ja ehti testijaksonsa aikana pelata myös lähes kaikissa harjoitusotteluissa.

Sen sijaan puolustaja Ville Äijälän sopimus jouduttiin seuran ja pelaajan yhteisellä päätöksellä mitätöimään, sillä Äijälän työ- ja opiskelukuviot kävivät mahdottomiksi yhteensovittaa hektisen Suomi-sarjan arjen kanssa. Tämä on kyllä harmittava menetys, sillä Äijälä oli yksi Titaanien harvoista santapaperiosaston pelaajista ja siihen päälle vielä oma kasvatti, joita soisi aina näkevänsä olevan enemmistössä seuraamansa joukkueen riveissä.
 
Life is just a place where we spend time between games.

The Rock

Jäsen
Suosikkijoukkue
Titaanit & Ässät
Viimeiset täydennykset miehistöön

Titaanit on ehtinyt ennen tämäniltaista sarja-avausta julkistaa muutamia uusia pelaajasopimuksia, kun puolustaja Vertti Vuoksiala palasi Huntersista takaisin punanuttuun ja viime kaudella SaiPan A-nuorissa pelannut hyökkääjä Anton Hyvärinen sai pysyvän sopimuksen kotkalaisjoukkueeseen (Titaanien kotisivujen uutinen).

Myös hyökkääjä Miro Mänttäri jatkaa Titaaneissa, joten pelaajapaletti on nyt 29 miehen levyinen eli särkymävaraa löytyy ja valmennus pystyy harrastamaan rotaatiota pitkän kauden aikana mielensä mukaan (Titaanien kotisivujen uutinen).

Sitten hieman harmillisiakin uutisia kätkeytyy yllä oleviin linkkeihin, eli puolustaja Lauri Kuusistoa ei Titaaneissa alkavalla kaudella sittenkään nähdä, sillä opiskelut lennättivät miehen Tampereelle, josta käsin Suomi-sarjan pelaaminen Kotkassa ei oikein luonaa.

Sen lisäksi punanuttujen sairastuvan puolella sarjakautensa aloittavat hyökkääjät Panu Laitinen ja Roope Eerola, joiden pelikuntoa seurataan ”viikko kerrallaan” –periaatteella.

Titaanien kotisivuilla on luettavissa myös kausiennakon tynkää päävalmentaja Mika Iltolan kommenttien kera: Nuoruuden innolla – Titaanit 2019–2020
 
Life is just a place where we spend time between games.
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy