The Rock

Jäsen
Suosikkijoukkue
Titaanit & Ässät
Päävalmentajan nimi julki – Titaanit jatkaa tutun luotsin alaisuudessa

Lyhyestä virsi kaunis... eli Titaanit täräytti tällä päivämäärällä (16.3.) virallisesti käyntiin valmistautumisensa kohti tulevaa Suomi-sarjakautta 2018–2019, sillä kotkalaiset julkistivat Marko Sykön jatkavan joukkueen päävalmentajana yksivuotisella sopimuksella (Titaanien kotisivujen uutinen).

Sykkö löi loppukaudesta pöytään sen verran vahvan näytön osaamisestaan, että jatkosopimus oli erittäin odotettu juttu, vaikkei Titaanit hienosta taistelustaan huolimatta kyennyt sarjasijoitustaan edelliskaudesta parantamaan.

Nyt kun Syköllä on nimi paperissa ja muste on ehtinyt kotvan aikaa jo kuivua, on aika alkaa kasata ensi kauden joukkuetta sekä valmennus- ja johtoryhmää.

Sykön mukaan rakenteilla on hänen omannäköisensä ja ajattelutapansa mukainen miehistö, johon pyritään saamaan mukaan iso osa kuluneen kauden runkopelaajista sekä ulkopuolelta tulevia vahvistuksia.

Seuran puheenjohtaja Petteri Lehden mukaan Titaanit lähtee vastaisuudessa tavoittelemaan Suomi-sarjan kärkeä, kun taas Sykkö on maltillisemmalla kannalla, sillä mies haluaa nähdä minkälaisen miehistön saa ensiksi jalkeille ja vasta sen jälkeen on aika asetella tavoitteet kohdalleen.

Sopimuspussukka on nyt siis avattu, joten seuraavaksi aletaankin sitten odottella ketkä kaikki muut pukevat myös jatkossa punanutun päälleen.
 
Life is just a place where we spend time between games.

The Rock

Jäsen
Suosikkijoukkue
Titaanit & Ässät
...we're gonna have tryouts!

Titaanit testaa kilpakumppaninsa S-Kiekon tavoin vetovoimaansa pelaajamarkkinoilla ja järjestää vajaan kuukauden päästä (12.13.4.) kaksipäiväisen testitapahtuman Kotkassa (Titaanien kotisivujen uutinen).

KSOY Areenalla on siis tarjolla kaksi muutaman tunnin mittaista jäätä, joiden avulla Titaanien päävalmentaja Marko Sykkö katsastaa pelaajien ensi kauden Suomi-sarjamiehistöönsä.

Viimeksi punanutut pitivät lähes vastaavanlaisen try-outin toissakeväänä Suomi-sarjaan paluunsa jälkimainingeissa, josta haaviin tarttui pari pelaajaa, joten saumat vähintään samanlaiseen onnistumiseen lienevät jälleen olemassa.
 
Life is just a place where we spend time between games.

The Rock

Jäsen
Suosikkijoukkue
Titaanit & Ässät
Leskinen jatkaa Titaanien valmennusryhmässä

Titaanit on lähtenyt perinteiseen tyyliin liikkeelle valmennuksesta, sillä vastikään nimensä jatkopahviin pistänyt päävalmentaja Marko Sykkö sai varsin odotettua seuraa Matti Leskisestä, joka niin ikään allekirjoitti yksivuotisen jatkosopimuksen kotkalaisseuran kanssa (Titaanien kotisivujen uutinen).

Sykkö saa näin rinnalleen tutun ja ennen kaikkea haluamansa apumiehen valmennusryhmäänsä, jota on määrä vielä leventää ja lähteä sen jälkeen parantamaan Titaanien sijoitusta tulevan kauden Suomi-sarjassa.
 
Life is just a place where we spend time between games.

The Rock

Jäsen
Suosikkijoukkue
Titaanit & Ässät
Kuusi jatkoa pelaajistoon ja yksi valmennukseen

Titaanit on aloittanut myös ensi kauden joukkueensa rakentamisen, kun maalivahdit Niilo Pussinen ja Santeri Levänen sekä hyökkääjät Petja Summanen, Elmeri Kotro, Ville Myyryläinen ja Roope Lantta ovat tehneet yksivuotiset jatkosopimukset.

Pelaajiston ohella myös titaanivalmennus on saanut lisävahvistusta, sillä Tino Turkia vastaa jatkossa sekä punanuttujen fysiikka- että maalivahtivalmennuksesta (Titaanien kotisivujen uutinen).

Pään avaus pelaajien osalta on varsin makoisa, sillä kyseisestä kuusikosta jokainen oli viime kaudella joukkueen runkopelaajien joukossa.

Summanen, Kotro ja Lantta tuovat tehoja sekä johtajuutta, kun taas Myyryläinen hurjaa taistelua ja titaanisydäntä. Maalivahtien osalta ei taaskaan tarvitse turhia murehtia, oli sitten kumpi herroista tahansa tolppien välissä, ei kyseiseen osastoon tulla ensi kaudellakaan kaatumaan.
 
Life is just a place where we spend time between games.

The Rock

Jäsen
Suosikkijoukkue
Titaanit & Ässät
Testitapahtuma takana – kesäharjoitukset ovella

Titaanit järjesti viime viikolla kaksi päivää kestäneen try-outin kotihallissaan, johon otti osaa lähes joukkueellisen verran pelaajia punanuttujen viime kauden sopimuspelaajaringin ulkopuolelta. Kotkalaisjoukkueen päävalmentaja Marko Sykön mukaan joukossa oli mukana ”muutama varsin mielenkiintoinen kaveri”, joten jännä nähdä tarttuiko yksikään näistä herroista Titaanien pyydykseen.

Titaanit aloittaa kesäharjoittelu ensi kuun alussa ja ringin on määrä olla varsin laaja. Mukaan on vahvasti tulossa myös testitapahtumassa näyttöjä antanut konkaripuolustaja Joonas Eväkoski, joka on viime vuodet keskittynyt Piranha'sissa pelaamisen ohella alamäkiluistelun saloihin (Kymen Sanomien uutinen).

Eväkoski oli varmasti yksi näistä Sykön mainitsemista mielenkiintoisista kavereista, joihin eittämättä kuuluu myös viime kaudella Haukoissa hyökännyt italiaanofinski Nikolas Ulessi.
 
Life is just a place where we spend time between games.

The Rock

Jäsen
Suosikkijoukkue
Titaanit & Ässät
Titaanit <3 KooKoo

Titaanit ja KooKoo julkistivat hetki sitten yhteistyösopimuksen, jonka on määrä kehittää mahdollisimman laaja-alaisesti kymenlaaksolaista jääkiekkoilua (Titaanien kotisivujen uutinen).

Mielenkiintoista nähdä miten tämä homma ottaa tuulta alleen ja varmasti näkyvin asia yhteistyöstä tullee kauden aikana olemaan KooKoon A-nuorten SM-liigamiehistössä pelaavien pelimiesten vierailu Kotkassa miesten pelejä haistelemassa.

Toki... olisihan siellä Liigankin puolella muutama titaanikasvattikin Suurosen Tonin ja Salmisen Oskarin muodossa, joiden näkisi mielellään vetävän punanutun taas päälleen, mikäli tarve niin vain vaatii. :)
 
Life is just a place where we spend time between games.

The Rock

Jäsen
Suosikkijoukkue
Titaanit & Ässät
Kymppi täyteen – treenipelit julki

Titaanit julkisti kesäkuun kynnyksellä lisää pelaajia alkavan kauden miehistöönsä, kun puolustaja Marko Puhakka ja hyökkääjä Tino Hovi päättivät jatkaa punanutussa. Tämän lisäksi titaanipaidan pukevat jatkossa päälleen Ketterän A-nuorten pakistosta Kotkaan siirtyvä Tomi Keijonen ja KooKoon A-nuorten riveistä saapuva hyökkääjä Santeri Salminen (Titaanien kotisivujen uutinen).

Puhakka ja Hovi kuuluvat kumpainen Titaanien runkopelaajiin, joten heidän jatkonsa on hieno asia. Mitä Keijosta muistan nähneeni, on kyseessä varsin kompakti paketti, joka sopii varmasti hyvin Titaanien pelisapluunaan. Samat sanat koskevat Salmista, jonka oikean puolen käyrä on niin ikään todella hyvä lisä punanuttujen ketjusommitelmiin.

Pelaajasopimusten ohella Titaanit julkaisi harjoitusotteluohjelmansa, joka pitää sisällään Suomen Cup-koitosten lisäksi kolme täysimittaista vieraspeliä sekä niin kotona pelattavan turnauksen kuin Hollolassakin miteltävän turnauksen (Titaanien kotisivujen uutinen).
 
Life is just a place where we spend time between games.

The Rock

Jäsen
Suosikkijoukkue
Titaanit & Ässät
Lisää pakkeja – Eväkoski tekee paluun

Titaanien puolustuskalusto sai lisää verta, kun kotkalaisjoukkue sorvasi sopimukset kokeneen konkarin Joonas Eväkosken ja vasta edustusuraansa aloittelevan Erkka Huttusen kanssa (Titaanien kotisivujen uutinen). Titaaneilla on nyt kasassa yhteensä neljä pakkia, kun em. kaksikon völjyyn lasketaan viime viikolla sopimukset tehneet Puhakka sekä Keijonen.

Eväkosken paluu on kyllä erittäin mielenkiintoinen lisäluku alkavaan kauteen, sillä mies on viimeksi seitsemän vuotta takaperin pelannut Titaaneissa 3.- ja 2. divaria sekä keskittynyt sen jälkeen lähinnä opiskeluun, työntekoon, Piranha'sissa kiekkoiluun ja viimeisimpänä alamäkiluisteluun, jossa kuuluu lajin maajoukkuekalustoon. Suomi-sarjan pelitempon kanssa on varmasti aluksi vähän hakemista, mutta eiköhän tästä vielä hyvä tule.

Huttunen on puolestaan pelannut viimeiset vuodet isossa roolissa Titaanien A-nuorissa ja erittäin potentiaalinen tapaus ottamaan jollain aikavälillä paikkansa punanuttujen peräpäästä. Vaikkei nuorukainen ole koolla pilattu, löytyy 172-senttisestä varresta sopivanlaista vittumaisuutta vaikka muille jaettavaksi.

Kasassa on nyt siis kaksi veskari, neljä pakkia ja kuusi hyökkiä sisällään pitävä tusina (12), johon pitäisi ainakin tuplamäärä saada pelaajia lisää ennen elokuun puolivälissä käyntiin polkaistavien harjoituspelien alkua. Työsarkaa siis riittää vielä rutkasti.
 
Life is just a place where we spend time between games.

The Rock

Jäsen
Suosikkijoukkue
Titaanit & Ässät
Tehoja hyökkäykseen ja nuoruuden intoa pakistoon

Titaanit nosti muutama päivä ennen keskikesän juhlaa sopimuspelaajien määrän 15:sta, kun kotkalaisjoukkue julkisti tekaisseensa jatkosopimukset Vikke Terhon, Lauri Kuusiston ja Vertti Vuoksialan kanssa (Titaanien kotisivujen uutinen). Vielä puuttuisi siis karkeasti noin kymmenkunta pelaajaa valmiista paletista.

Terho tuo varmasti entisestään lisää tehoja hyökkäyspelaamiseen ja mikäli mies vain vastuun kasvaessa jatkaa samanlaista tahtia kuin viime kaudella, en epäile hetkeäkään etteikö 20 maalin maaginen raja runkosarjassa olisi mahdollista saavuttaa, sillä kaikki avut tähän ovat olemassa.

Kuusisto ja Vuoksiala tuovat seuran omina kasvatteina lisää titaaniväriä edustusmiehistöön sekä haastavat kokeneemmat pelaajat taisteluun pelipaikoista. Jokainen vaihto ja peliminuutti, jonka nämä kaverit tililleen alkavalla kaudella Suomi-sarjassa saavat, on kuin rahaa laittaisi pankkii tulevaisuuden varalle, sillä kumpaisellakin on tarvittava potentiaali kehittyä sarjan vaatimalle tasolle.

Pelaajauutisten ohella Titaanien kotisivuilta löytyi myös tieto, että runkosarja alkaa punanuttujen osalta jälleen kotona, kun S-Kiekko jalkautuu syyskuun 22. päivä Kotkaan. Tämä on Titaaneille historian puolesta hyvä juttu, sillä kotkalaiset ovat viiden viimeisen kauden aikana avanneet pelit neljästi kotikaukalossaan, ja jok'ikinen kerta poistuneet sieltä myös voittajana.
 
Life is just a place where we spend time between games.

The Rock

Jäsen
Suosikkijoukkue
Titaanit & Ässät
Rasmus Kuparista 1. kierroksen varaus!

Viime yönä saatiin sitten toinen titaanikasvatti varatuksi tarunhohtoiseen NHL:ään, kun Los Angeles Kings ilmoitti Rasmus Kuparin nimen varaustilaisuuden 1. kierroksen 20. pelaajana (Titaanien kotisivujen uutinen).

Kuparista tuli sen myötä toinen titaanilähtöinen pelaaja, joka saa varauksen ja samalla myös korkeimmalla varausnumerolla poimittu pelimies, sitten kesällä 2003 Ottawa Senatorsiin varatun Ossi Louhivaaran.

Eri medioista löytyy juttua Kuparista:
 
Life is just a place where we spend time between games.

The Rock

Jäsen
Suosikkijoukkue
Titaanit & Ässät
Titaanit kaappasi italialaisvahvistuksen Haukoista

Titaanit näyttää rakentavan joukkuettaan maltillisesti, mutta kuitenkin erittäin määrätietoisesti. Viimeisimmät lisäykset kotkalaisjoukkueen hyökkäyskalustoon ovat viime kaudella Haukoissa tehokkaasti esiintynyt italialais-suomalainen Nikolas Ulessi sekä Ketterän A-nuorista punanuttuun saapuva Samu Hulkko (Titaanien kotisivujen uutinen).

Etenkin Ulessi saa allekirjoittaneessa aikaiseksi hyvät vibat, sillä mies jäi positiivisella tavalla mieleen niin viime kauden Haukat-koitoksista kuin vuotta aiemminkin KJT:n paidasta. Lisäksi oikean puolen käyrällä pelaava kaveri on aina hyvä lisä joukkueeseen ihan jo eri variaatioiden muodostamisen kannalta.

Hulkko taasen on tuntemattomampi tapaus, mutta eiköhän kaverissa potentiaalia ole, kun try-outin ja kesätreenien perusteella sopimus sorvattiin. Bonuksena toki juuri tuo uutisessa mainuttu monikäyttöisyys eli kyky pelata niin pakkina kuin hyökkinäkin.

Sopimuksia on nyt kasassa yhteensä 17 kappaletta (2 maalivahtia, 6 puolustajaa ja 9 hyökkääjää), joten eiköhän vielä haussa ole sellainen kymmenkunta pelaajaa, jotta kausi päästäisiin aloittamaan aika lailla ideaalitilanteesta eli 26-28 sopimuspelaajan voimin.

Pelaajauutisten ohella Titaanit tiedotti järjestävänsä heinäkuun puolivälin tietämillä (14.7.) katulätkäturnauksen Kouvolan Prisman pihalla (Titaanien kotisivujen uutinen). Mukana menossa on siis myös Hockey Base Kouvola ja näinköhän KooKookin olisi jollain tapaa mukana, jollei muuten niin yhden tossulätkäporukan verran?

Joka tapauksessa tämä on varmasti jatkoseuraamusta punanuttujen ja oranssimustien aiemmin solmimasta yhteistyösopimuksesta sekä muutenkin hyvä paikka tehdä Titaaneita tunnetuksi myös pohjoisemmassa Kymenlaaksossa.
 
Life is just a place where we spend time between games.

The Rock

Jäsen
Suosikkijoukkue
Titaanit & Ässät
Joukkue jatkaa täydentymistään

Pikkuhiljaa kesän vietosta takaisin joukkueharjoittelun pariin palaileva Titaanit on solminut yksivuotisen jatkosopimuksen puolustaja Arttu Räisäsen kanssa (Titaanien kotisivujen uutinen). Räisänen rantautui Kotkaan kuluvan vuoden alussa ja pelasi itsensä kotkalaisvalmennuksen suosioon tehokkailla otteillaan.

Mikäli nuoren miehen kehitys vain jatkuu nähdynlaisena ja vastuu kasvaa entisestään, en näe mitään syytä sille, etteikö myös tehoilu pakin paikalta jatkuisi vähintään nähdynlaisena. Hyvä kiinnitys peräpäähän, sillä kiekollista taitoa ei ikinä ole liiaksi.

Päävalmentaja Marko Sykön mukaan titaanimiehistö tulee saamaan ”lisää lihaa luidensa ympärille”, jahka joukkue palaa kokonaisuudessaan yhteen tiistaina 31.7.2018 alkavien jääharjoitusten kunniaksi ja mitä pikkulinnut ovat laulelleet, on sieltä tulossa varsin mieluisia sopimusuutisia meille titaanikannattajille.

Titaanileiriin osui myös toinen sopimusuutinen, sillä kotkalaisseuran kasvatti Rasmus Kupari allekirjoitti ensimmäisen NHL-sopimuksensa varaajaseuransa Los Angeles Kingsin kanssa, ollen täten ensimmäinen titaanikasvatti ikinä, joka sorvasi puumerkkinsä NHL-merkkiseen pelaajasopimukseen (Titaanien kotisivujen uutinen).

Kärpät ehti jo tiedottaa, että Kupari pelaa vielä ensi kauden Suomessa, joten nyt jos koskaan kannattaa käydä seuraamassa nuorukaisen otteita, sillä vuoden päästä Mr. Copper luistelee jo ison veden takana.
 
Life is just a place where we spend time between games.

The Rock

Jäsen
Suosikkijoukkue
Titaanit & Ässät
Sopimusventti täyteen – jääharjoitusten alku ovella

Titaanien joukkueen rakentuminen otti eilen taas mukavanlaisen harppauksen eteenpäin, kun kotkalaisjoukkue tiedotti tekaisseensa jatkosopimukset puolustaja Markus Salmisen ja hyökkääjäpari Santeri Kuntun sekä Panu Laitisen kanssa (Titaanien kotisivujen uutinen). Titaaneilla on nyt kasassa kaikkinensa 21 sopimuspelaajaa, joten vielä sellaista 5-7 nimeähän tuo huutaa, jotta sarjakauteen voidaan lähteä levollisin mielin.

Mitä tulee uusimpiin jatkajiin, niin Salminen on nykyiseen pakkikalustoon erinomainen lisä nimenomaan vahvana puolustavana puolustajana ja totta kai lisäposia antaa myös miehen status titaanikasvattina. Lähes samat sanat voi sanoa niin ikään titaanikasvatti Laitisesta, jonka hyökkäyspään tehoja ja sentteritaitoja Titaanit eittämättä viime kevään peleissä kaipasi.

Kunttu puolestaan tuo lähes jo punanuttujen vakiokalustoon kuuluvana kaverina mukanaan kutakuinkin takuuvarmat 15 nyyttiä ja 30 tehopistettä sekä armotonta röyhimistä kulmissa, ollen täten taas kerran aikasta saletti TOP6-hyökkääjä joukkueessa.

Joukkueen kasaus on siis enemmän kuin mallillaan ja jos toivoa saa, niin tuohon kun iskettäisiin vielä ainakin yksi kärkihyökkääjä ja pari Suomi-sarjatasolle pätevää pakkia, voisi tässä jo alkaa elätellä toiveita kahden edelliskauden sijoituksen paranemisesta.

Ensi tiistaista (31.7.) lähtien Titaanien uusia pelaajia ja kiemuroita pääseekin sitten vilkuilemaan jäähallin ihanaiseen viileyteen, kun punanutut starttaavat jääharjoittelunsa syyskuun 22. päivä alkavaa Suomi-sarjan runkosarjaa silmällä pitäen.

Ensimmäinen treenipeli on vuorossa puolestaan elokuun puolessa välissä (15.8.) Porvoossa Huntersin vieraana, mutta sinne on vielä sen verran pitkä aika, että juhlitaan nyt Meripäivät ensiksi alta pois ja aletaan sitten vasta keskittyä olennaiseen.
 
Life is just a place where we spend time between games.

The Rock

Jäsen
Suosikkijoukkue
Titaanit & Ässät
Vahvistuksia idästä ja lännestä

Titaanit tiedotti eilen vahvistaneensa joukkuettaan niin idästä kuin lännestäkin saapuvilla pelaajilla (Titaanien kotisivujen uutinen). Uusimmat punanutut ovat siis viime kaudella SaPKon A-nuorten kapteenina pakitellut Petteri Paajanen ja Kooveen Suomi-sarja- sekä 2. divisioonajoukkueissa peliä sentterin tontilta maestroinut Niklas Malinen.

Kumpikin pelimies on allekirjoittaneelle näin etukäteen katsottuna täysi mysteeri, mutta nuoria ja kehityskelpoisia pelaajia lienee kyseessä ainakin Titaanien päävalmentaja Marko Sykön puheiden perusteella.

Titaanit on nyt ollut viikon verran jäällä ja vielä vajaat puolitoista viikkoa ehtii kotkalaisjoukkue hioa kuvioitaan ennen kuin edessä on ensimmäinen harjoitusottelu (15.8.), joka pelataan viime kaudesta lähes täydellisesti nahkansa luoneen ja sitä myöten nuorentuneen Porvoon Huntersin vieraana Kokonniemen jäähallin uutuuttaan kiiltelevässä turvakaukalossa.
 
Life is just a place where we spend time between games.

The Rock

Jäsen
Suosikkijoukkue
Titaanit & Ässät
Koikkalainen jatkaa – harjoituspelien alku lähenee

Titaanit sai alkuviikosta miellyttäviä uutisia, kun joukkueen viime kauden tehokkain puolustaja Jere Koikkalainen palasi kotikaupungistaan Savonlinnasta takaisin Kotkaan ja allekirjoitti yksivuotisen jatkosopimuksen punanuttujen kanssa (Titaanien kotisivujen uutinen).

Viime kaudella Suomi-sarjassa debytoinut Koikkalainen on toden totta iso lisä Titaanien peräpäähän ja mikäli kaveri vain pysyy kasassa sekä Titaanien peli kulkee, tullee piste-ennätys (7+10=17p) menemään uusiksi, sillä sen verran isoa roolia on miehelle tarjolla.

Pakisto alkaa Koikkalaisen kiinnityksen myötä olla kutakuinkin muotissaan ja oikeastaan ehkä yhtä kaveria se vielä huutaisi omaksi sopimuspelaajaksi, jonka päälle sitten voidaan KooKoo-yhteistyön kautta mahdollisesti odotella vielä jotakuta nuorta kaveria lainalle.

Titaanit on tämän illan jääharjoitusten jälkeen ollut kaksi viikkoa jäällä, eli yhteisiä harjoituskertoja on kertynyt jo ihan kohtalaisesti vyölle, jonka perusteella lienee varsin passelia lähteä testailemaan joukkuepelaamisen saloja ensi viikon puolenvälin tietämillä Porvoossa alkavissa treenipelitohinoissa.
 
Life is just a place where we spend time between games.

The Rock

Jäsen
Suosikkijoukkue
Titaanit & Ässät
Tästä se lähtee!

Titaanit avaa tänään harjoituspelinsä Porvoossa, jossa vastaan asettuu kotijoukkue Hunters kello 19:20 alkavassa kamppailussa (Titaanien kotisivujen otteluennakko).

On erittäin mielenkiintoista nähdä miten kaksi viime kaudesta muuttunutta ja nuorentunutta ryhmää ottaa ensimmäisen kerran yhteen, saaden samalla toisistaan lisätietoa sen suhteen missä Suomi-sarjan oletettava ylempi keskikasti tällä hetkellä seilaa.

Titaaneilla on illan kokoonpanossaan myös pari testimiestä, kun Mikke Lempiäinen ja Miikka Hakala pukeutuvat punanuttuun. Lempiäinen oli viime kaudella Titaanien A-nuorten tehokkain pistemies (32. 20+43), kun taas Hakala vei nimiinsä SaPKon A-nuorten maalipörssin (42. 31+13).

Myös Kymen Sanomat on tahollaan taas herännyt siihen, että Kotkassa urheillaan muutenkin kuin pelkästään kori- tai jalkapallon taholla ja vääntänyt sivuilleen juttua kauteen valmistautuvasta titaanimiehistöstä: Titaanit ei hae ketään kotiovelta – ”Jos joukkueessa on monta isoa egoa, alkavat kopissa päät kolista”
 
Life is just a place where we spend time between games.

The Rock

Jäsen
Suosikkijoukkue
Titaanit & Ässät
Hunters kumoon – pelaajistoon harvennusta

Titaanit avasi viime viikolla harjoitusottelunsa voitokkaasti, kun Hunters taipui kotikaukalossaan punanuttujen edessä 0-3-tappioon (Titaanien kotisivujen otteluraportti).

Peli oli kokonaisuudessaan hyvin odotetunlainen eli hienoudet loistivat poissaolollaan ja vauhtia oli enemmän kuin järkeä saati taitoa. Joka tapauksessa Titaanit oli isäntiään edellä niin maalivahti- kuin puolustuspelaamisessa sekä maalinteossa, joten voittoa voi pitää ansaittuna.

Tuloksella ei kuitenkaan harjoituspeleissä liiemmin väliä ole, mutta nostaahan se aina himppasen itseluottamusta, kun kaukalosta pääsee poistumaan leuka pystyssä eikä rinnassa.

Treenaaminen kuitenkin jatkuu tästä taas eteenpäin ja eiköhän Titaanien pelaaminen ole kuluvan viikon keskiviikkona (22.8.) Kouvolassa hitusen verran taas parempaa ja yhtenäisempää, kun Nuorten Liigaan valmistautuvat KooKoon A-nuoret hyppäävät kaukaloon kotkalaisten vastustajaksi.

Voittotunnelmien ohella Titaanit tiedotti kotisivuillaan, että puolustaja Vertti Vuoksiala on purkanut omasta aloitteestaan kuluvaa kautta käsittäneen pelaajasopimuksensa ja pikkulinnut ovat laulaneet nuorukaisen siirtyvän erääseen toiseen Suomi-sarjajoukkueeseen peliaikaa hakemaan.

Vuoksialan lisäksi myös testattavana ollut Mikke Lempiäinen poistui punanuttujen muonavahvuudesta, sillä miehen try-out ei johtanut pysyvään pelaajasopimukseen.
 
Life is just a place where we spend time between games.

The Rock

Jäsen
Suosikkijoukkue
Titaanit & Ässät
KooKoolta kajuuttaan – joukkue viimeistelyä vaille valmis

Titaanien harjoitusottelurupeama ei saanut keskiviikkona Kouvolassa voittoisaa jatkoa, kun Nuorten Liigaan valmistautuva KooKoon A-nuoret painoi punanuttuja tauluun maalein 5-2 (Titaanien kotisivujen otteluraportti).

Titaanit oli Lumon Areenalla ottavana osapuolena suurimman osan ottelun aikana, eikä saanut KooKoon kovassa vauhdinpidossa saati paineistuksessa omaa peliään soljumaan oikeastaan missään vaiheessa. Toki muutamia hyviä jaksojakin 60 minuutin sisään mahtui, mutta pääasiassa isännät veivät ja vieraat vikisivät.

Tappio kasvatti toivon mukaan Titaanien nälkää ja näyttämisen halua, jotta jatkossa pelaaminen menisi kokoajan jälleen eteenpäin ja Suomi-sarjan alkuun mennessä valmennuksen sisäänajama pelitapa olisi iskostunut jokaisen punanutun aivolohkoon riittävän selkeästi.

Noh... eteenpäin sanoi mummo hangessa ja sitä Titaanit myös teki, sillä joukkue tiedotti loppuviikosta tehneensä kolme uutta pelaajasopimusta (Titaanien kotisivujen uutinen). Punanuttumiehistön yhteensä 26 pelaajan levyiseksi kokonaisuudeksi täydensivät puolustaja Teemu Toriseva sekä hyökkääjät Miro Mänttäri ja Miikka Hakala.

Mänttäri on vanha tuttu luottopelaaja viimeisten kausien ajalta, kun taas Kooveesta saapunut Toriseva sekä SaPKon A-nuorista tullut Hakala täysin uusia tuttavuuksia, joiden pelitaidoista saadaan varmasti jo jonkinlainen käsitys lauantaina (25.8.) Kotkassa pelattavassa harjoitusturnauksessa, johon ottavat Titaanien ohella osaa Haukat, HC Giants ja Hunters.
 
Life is just a place where we spend time between games.

The Rock

Jäsen
Suosikkijoukkue
Titaanit & Ässät
Kotiturnauksesta hopeaa – Suomen Cup käyntiin

Titaanit miekkaili viime viikonloppuna kotihallissaan neljän Suomi-sarjajoukkueen värittämän harjoitusturnauksen, jossa kotkalaiset sijoittuivat lopulta 2. sijalle, hävittyään päätöspelinsä koko touhun täten nimiinsä vieneelle Huntersille (Titaanien kotisivujen turnausraportti).

Turnaus oli Titaanien osalta nähtyä aikasta värikäs, sillä verkot heiluivat taajaan kummassakin päässä kaukaloa varsinkin Haukkoja (7-3-voitto) ja HC Giantsia (6-4-voitto) vastaan käydyissä peleissä. Hunters sitä vastoin pisti punanutuilta tylysti luukut kiinni ja nappasi mestaruuspokaalin isäntiensä nenän edestä 0-3-lukemiin päättyneen taiston jälkeen.

Titaaneilla on iso potentiaali hyökkäyssuuntaan, mutta puolustuspelaamisen ja siihen etenkin liittyvän nöyryyden kanssa on vielä todella paljon tekemistä. Onneksi tässä on vajaan kuukauden verran aikaa harjoitella muun muassa kyseisiä asioita kuntoon ennen sarjapelien alkua.

Oiva mahdollisuus edellä mainittujen asioiden harjoitteluun avautuu tänään Titaanien ja muidenkin Suomi-sarjajoukkueiden kohdalla alkavasta Suomen Cupista, jonka 2. kierroksen lohkovaiheessa kotkalaiset arvottiin samaan läjään Haukkojen sekä 2. divisioonassa pelaavan H.K.H.:n kanssa.

Yksinkertaisena läpi pelattava lohko tarkoittaa käytännössä sitä, että kumpikin vastus pitää voittaa, mikäli jatkoon mielii eli helpolla paikka 3. kierrokselle ei irtoa, mutta uskoisin sen olevan saavutettavissa jos Titaanit vain pystyy pelaamaan omalla tasollaan ja pitämään peräpäänsä paremmin tiiviinä kuin viime viikon kamppailuissa.
 
Life is just a place where we spend time between games.

The Rock

Jäsen
Suosikkijoukkue
Titaanit & Ässät
Suomen Cup-taival loppui lyhyeen

Titaanien taivallus jääkiekkoilun Suomen Cupissa kesti taas yhtä pitkään, kuin mitä vuosi takaperin eli kotkalaiset pelit kilpailussa jäivät kahteen. Tällä kertaa karsiutuminen tosin tapahtui 2. kierroksella, jonka lohkovaiheessa Titaanit jäi pisteen päähän jatkopaikasta.

Järvenpäässä mitelty Cup-avaus oli Titaaneilta kauttaaltaan varsin heikko peli, joskin kotijoukkue Haukat pelasi hyvin sekä ansaitsi kovalla taistelullaan lopulta voittolaukauskilpailuun edenneen taiston voiton 4-3-lukemin (Titaanien kotisivujen otteluraportti).

Kun Haukat onnistui heti seuraavana iltana hakemaan Hyvinkäältä voiton normaalin peliajan puitteissa, jäi Titaanien ja Hoki Klupi Hyvinkään väliseen lohkovaiheen päätöspeliin Kotkassa enää maine sekä kunnia panokseksi, järvenpääläisten paineltua lohkovoittajana Suomen Cupin 3. kierrokselle.

Kyseinen koitos oli täten hyvin odotetunlainen, sillä kumpikaan osapuoli ei saanut itsestään parasta osaamista irti panosten puutteen vuoksi. Titaanit oli kuitenkin lopulta kotikaukalossaan hieman ahnaampi ja peliä hallinnut osapuoli, joka riitti H.K.H.:n kaatoon maalein 2-0 (Titaanien kotisivujen otteluraportti).

Suomen Cup-pelien perusteella Titaanien pelaaminen on edelleen rakennusvaiheessa, joten toisaalta saattoi olla ihan hyväkin asia, että noutaja tuli jo tässä vaiheessa Cupia (toki kovat harjoituspelit olisivat varmasti myös valmistaneet hyvin Suomi-sarjaan).

Nyt punanutuille nimittäin jäi enemmän aikaa paneutua ihan perusjääharjoiteluun ja pyrkiä sen avulla saamaan palikoitaan parempaan järjestykseen, kuten joukkueen päävalmentaja Marko Sykkö asian H.K.H.-ottelun jälkeen ilmaisi.
 
Life is just a place where we spend time between games.

The Rock

Jäsen
Suosikkijoukkue
Titaanit & Ässät
Kiekko-Espoo mukaan harjoitusotteluohjelmaan – kapteenisto julki

Viimeisen viikon pelkästään jääharjoitteluun Suomen Cupin aikaisen loppumisen vuoksi keskittynyt Titaanit joutui muokkaamaan harjoitusotteluohjelmansa hivenen uuteen uskoon, Hollollassa 15. päivä kuluvaa kuuta pelattavaksi aiotun turnauksen peruuntumisen vuoksi.

Titaanien onneksi Kiekko-Espoon kalenterissa oli sopiva tila samalla päivämäärällä, joten joukkueet pääsivät nopeasti sopuun Espoonlahden jäähallissa pelattavasta harjoitusottelusta (Titaanien kotisivujen uutinen).

Itse jopa rohkenen veikata, että Hollolan turnauksen muuttuminen kivikovan Kiekko-Espoon kanssa keppitappeluksi viikkoa ennen sarjakauden alkua oli Titaanien kannalta hyvä juttu, sillä nyt kotkalaiset näkevät oikeasti millä tasolla Suomi-sarjan terävin kärki tällä hetkellä majailee.

Treenipeliohjelman mulkkauksen ohella Titaanit tiedotti alkavan kauden kapteenivalinnoistaan (Titaanien kotisivujen uutinen). Punanutut luottavat jatkossakin Roope Lantan johtajuuteen, jolle apuja antavat Petja Summanen, Elmeri Kotro ja Marko Puhakka.

Kokemus siis jylläsi titaanivalmennuksen joukkueelleen pitämässä äänestyksessä, sillä kyseinen nelikko kuuluu yhdessä paluun punanuttuun tehneen Joonas Eväkosken kanssa kotkalaismiehistön meritoituneimpaan kaartiin lätkän saralla.
 
Life is just a place where we spend time between games.

The Rock

Jäsen
Suosikkijoukkue
Titaanit & Ässät
Harjoituspelit pelattu – Suomi-sarjan vuoro

Titaanien viimeinen harjoitusotteluviikko piti sisällään kaksi vierasottelua, kun kotkalaiset matkailivat sekä Järvenpäässä että Espoossa. Punanuttujen tilille tarttui näistä peleistä suurinumeroinen voitto ja tappio.

Haukkojen vieraana Titaanit pisti taiston kauniiseen pakettiin ensimmäisen 30-minuuttisen aikana ja lasketteli lopulta hienoon 2-7-vierasvoittoon (Titaanien kotisivujen raportti).

Kiekko-Espoo puolestaan oli kotkalaisille varsin tyly isäntä, jyräten punanutut etenkin päätöserässä täysin jäänrakoon 7-1-lukemiin päättyneessä kamppailussa (Titaanien kotisivujen otteluraportti).

Toivoa sopii, että kun pisteistä aletaan kuluvan viikon lopulla pelata, tasaantuisi Titaanien suorittaminen, eikä vastaavanlaisia heilahteluita nähtäisi. Toki Haukoilla ja Kiekko-Espoolla on vastuksina selvä ero, mutta siitä huolimatta ei se ero noin suuri ole suuntaan tai toiseen, kuin nyt kyseiset lopputulokset antavat olettaa.

Titaaneilla on realistisesti kaikki eväät taistella perjantaina alkavassa runkosarjassa sijoista 5.–8., mutta töitä ja sitoutumista yhteisen päämäärän eteen se tulee jokaiselta pelaajalta vaatimaan rutkasti, sillä millään puolivillaisella neppailulla tai omaan pussiin pelaamisella Suomi-sarjassa ei tule kuin peräpää kipeäksi.
 
Life is just a place where we spend time between games.

The Rock

Jäsen
Suosikkijoukkue
Titaanit & Ässät
Sarjakausi alkaa!

Odotus uuden Suomi-sarjakauden alkamisen osalta on vihdoin ohi, sillä Titaanit aloittaa tänään taistelunsa pääsystä niin ylempään loppusarjaan kuin pudotuspeleihinkin. Vastaansa sarja-avauksessa punanutut saavat kotikaukalossaan S-Kiekon, joten mielenkiintoinen matsi on todellakin luvassa.

Harjoituspelien otteet ja tulokset jättivät hivenen toivomisen varaa paremmasta, mutta eiköhän homma lähde luonaamaan, kun peleissä on nyt ihan oikeasti panosta sekä pisteet jaossa. Nyt ei enää ole piirunkaan vertaa varaa löysäilyyn, vaan kaikki on pistettä joukkueen ja yhteisen hyvän puolesta peliin, jotta oma pussukka saisi tärkeiden sarjapisteiden myötä tasaiseen tahtiin täydennystä.

Titaanien kotisivulle oli ilmestynyt eilen perinteinen kausiennakko, jossa päävalmentaja Marko Sykkö perkaa läpi niin joukkueen kasausta, kulunutta harjoituskautta, alkavaa Suomi-sarjakautta sekä avausviikonlopun S-Kiekko/Pyry-komboa.

Myös Kymen Sanomat oli herännyt ”titaanihorroksestaan” ja käynyt jututtamassa punanuttujen italiaishyökkääjä Nikolas Ulessia.

Kaudenalushässäkän ohella Titaanit kertoi toissapäivänä vahvistaneensa joukkueensa peräpäätä entisestään, kun jo viime kaudella kotkalaisjoukkueessa lainalla Imatran Ketterästä vahvasti esiintynyt Niko Kosonen tekee toistaiseksi paluun punanuttuun (Titaanien kotisivujen uutinen).

Reilun yhdeksän tunnin päästä lötö putoaa jäähän KSOY Areenalla ja sitten mennään, eikä todellakaan vain meinata... joten sitä odotellessa!
 
Life is just a place where we spend time between games.

The Rock

Jäsen
Suosikkijoukkue
Titaanit & Ässät
Sarjakausi käyntiin kitkerillä tappioilla

Titaanien pelit Suomi-sarjan runkosarjassa eivät käynnistyneet viime viikonloppuna varmasti yhdenkään punanuttujen nimeen vannovan haluamalla tavalla.

Kotkalaiset nimittäin ottivat kahdesti dunkkuunsa, kun ensiksi S-Kiekko haki tylyllä tavalla pisteet KSOY Areenalta mukaansa maalein 1-5 (Titaanien kotisivujen otteluraportti) ja heti seuraavana päivänä oli Pyryn vuoro kurmoottaan kotkalaisia kotikaukalossaan 9-5-lukemin (Titaanien kotisivujen otteluraportti).

S-Kiekkoa vastaan Titaanit aloitti ihan kohtalaisesti, mutta mitä pidemmän peli eteni, meni isäntien pelaaminen puskemiseksi ja tuskastumisen mukanaan tuomaksi yksinyrittämiseksi, jonka vieraat hoitelivat varmaotteisesti pois tiiviin viisikkopuolustamisen sekä keskustan sumputtamisen avulla viimeisenä lukkonaan hienosti torjunut maalivahti Niku.

Titaanit loi aivan riittävän määrän maalipaikkoja, mutta kun viimeistely oli luokkaa nallipyssy ja S-Kiekko taas iski omista paikoistaan hyvällä prosentilla kiekkoa häkkii ohi titaanivahti Pussisen, ei ottelun lopputulokseen jäänyt kovinkaan paljoa ilmaa ihmeteltäväksi.

Pyryn vieraana Titaaneilta tuskin kukaan odotti ihmetekoja, mutta niin vain yhdessä yössä nahkansa ainakin osittain luonut vierailija piinaasi nimivahvaa isäntäänsä puolet pelistä, johtaen kamppailua muutamaan otteeseen.

Lopulta kuitenkin nokialaisten isot tykit saivat sihtinsä kohdilleen ja kuvionsa sen verran järjestykseen, että kiekkoa alkoi löytää tietään riittävän usein Titaanien maaliin, eikä kotkalaisten muutama kavennusosuma enää marssijärjestystä muuksi muuttanut.

Titaaneille jäi siis avausviikonlopusta käteen pyöreät nolla pistettä ja sarjataulukossa toiseksi viimeinen sija. Tästä luulisi olevan varsin helppoa jatkossa lähteä parantamaan, mutta ilman työntekoa ja yhteen hiileen puhaltamista se ei tule tapahtumaan.

Itselläni on kuitenkin vahva uskoa sille, että Titaanit tulee nousemaan tulevien viikkojen aikana kellarikerroksesta pois tappelemaan tiukasti paikoista kahdeksan parhaan joukkoon ja ylempään jatkosarjaan. Titaanidiesel vain näemmä käynnistynee tänäsyksynä hieman hitaammin kuin aiempina vuosina. :)
 
Life is just a place where we spend time between games.

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, sympatiat: Mikke, KooKoo, Titaanit
Kuten yleisketjussa jo esille tuotiin, niin viisi perättäistä tappiota riitti Titaanien Marko Sykölle, joka jättäytyi perjantai-iltana joukkueen peräsimestä.

Tämä omaehtoinen poistuminen tuli seurajohdon mukaan "aika lailla puun takaa" jättäen vähän, jos ollenkaan aikaa reagoida ennen lauantain ottelua. Siellä Titaaneita komentavat kuitenkin Matti Leskinen ja Tino Turkia.

Sykkö ei jatka Titaanien päävalmentajana
 

Last Night a DJ Saved My Life
Je suis koronasika
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy