The Rock

Jäsen
Suosikkijoukkue
Titaanit & Ässät
Uutta suoleen ennen kuin entinen kuolee...

Lyödäänpä tämäkin viestiketju vihdoin auki, kun kerta Titaanit tiedottaa facebook- ja twitter-sivuillaan, että tiistaina tulee julki niin valmennus- kuin pelaajapuolenkin sopimuksia.

Sehän on jo tähän päivään mennessä ollut selvää, että Titaanit hyökkää Mika Piispasen tutussa ja vakaassa komennossa Suomi-sarjakauteen 2017–2018 (Titaanien kotisivujen uutinen).

Samaten viikko sitten virallisesti päättyneen edelliskauden lopulla kävi ilmi, etteivät konkarihyökkääjät Joni Jokila ja Aapo Lampinen jatka pelaajauriaan, joten nyt on muiden astuttava esiin sekä johdettava joukkoja edestä (Titaanien kotisivujen otteluennakko).

Vaihtuvuutta edelliskauden pelaajistoon on huhujen mukaan muutenkin tulossa jonkin verran, sillä muutamat nuoremmat kaverit ovat työ- ja opiskelukiireiden myötä suunnistamassa pois paikkakunnalta ja osan valmennus taas haluaa vaihtoon niin sanotusti ”luonnollisena poistumana”.

Titaanien ”debyyttikausi” Suomi-sarjassa sujui alkukankeuden jälkeen todella mainiosti ja 8. sija runkosarjassa sekä hieno pudotuspelisarja lopulta mestariksi itsensä pelanneen Ketterän kanssa antoi varmasti paljon uskoa tulevaan.

Uskoisinkin, että Titaanien tavoitteena on lähteä parantamaan sijoitustaan sarjassa, joka tullee jälleen olemaan todella mielenkiintoinen ja varmasti himppasen verran kovatasoisempi, kiitos KJT:n putoamisen ja Haukkojen nousemisen.

Jotta nousujohteisuus titaanikiekkoilussa jatkuu, on työnteon oltava edelleen korkealla tasolla. Pelaajapuolella viime kauden ”debytantit” ovat aiempaa kokeneempia ja toivottavasti parempia, mutta hyvin pitkälti ratkaisee myös se, minkälaisia vahvistuksia Titaanit saa siirtomarkkinoilta riveihinsä naarattua.

Tunkua ilmeisesti on, joten nyt vain pitäisi sitten löytää ne oikeasti joukkuetta vahvistavat palaset mukaan monen vuoden pitkäjänteisen kasvatustyön myötä jo varsin hyvällä mallilla olevaan palapeliin.

Tiistaina siis tärähtää ensimmäisen kerran, joten sitä odotellessa...
 
Life is just a place where we spend time between games.

The Rock

Jäsen
Suosikkijoukkue
Titaanit & Ässät
Valmennus ja pelaajarunko julki

Titaanien tämänpäiväinen tiedotustilaisuus piti siis sisällään valmentaja Jori Sainion ja maalivahtivalmentaja Markku Innasen jatkosopimukset (Titaanien kotisivujen uutinen) sekä kaiken kaikkiaan 13 pelaajasopimusta (Titaanien kotisivujen uutinen).

Maalivahti Niilo Pussinen, puolustajat Kalle Kolehmainen, Jere Kola, Marko Puhakka ja Markus Salminen sekä hyökkääjät Miro Mänttäri, Elmeri Kotro, Santeri Kunttu, Jesse Hurme, Juho Luukkonen, Tino Hovi, Roope Lantta ja Ville Myyryläinen luovat titaanimiehistölle varsin vahvan rungon, johon on hyvä alkaa sijoitella lisää rakennuspalasia.

Päävalmentaja Mika Piispanen kertoilee Titaanien neuvottelevan vielä muutaman viime kaudella joukkueessa pelanneen kaverin kanssa, jotka siviilikiireidensä keskellä arpovat pelaamismahdollisuuksiaan. Kaikki jatkot eivät siis olleet vielä tässä ja hyvä niin, sillä onhan tuolla vielä potentiaalisia punanuttuja vailla sopimusta.

Tämä oli mielestäni oikeinkin positiivinen ”päänavaus” ja tästä on hyvä lähteä jatkamaan lopullisen titaanijoukkueen kasaamista.
 
Life is just a place where we spend time between games.

The Rock

Jäsen
Suosikkijoukkue
Titaanit & Ässät
Ensimmäiset ”ulkopuoliset” vahvistukset

Titaanit on jatkanut kauden 2017–2018 joukkueensa rakentamista kiinnittämällä riveihinsä Vierumäki United HeKin Nuorten Mestis-miehistöstä Kotkaan saapuvat maalivahti Santeri Leväsen ja hyökkääjä Mikko Hyyryläisen (Titaanien kotisivujen uutinen).

Levänen tulee varmasti muodostamaan Niilo Pussisen kanssa toimivan maalivahtitandemin, johon siis edelleen haussa se ”kolmas pyörä”. Hyyryläinen taas tuo oikealta laukovana pelaajana lisää kilpailua ja todistetusti maaliahneena toivottavasti myös täysosumia titaanihyökkäykseen, sillä niitä totisesti kaivataan, kiitos Aapo Lampisen ja Joni Jokilan (viime kaudella yhteensä 28 kaappia) lopettamisten myötä.

Lisää apuja voi tosin löytyä ihan omastakin takaa, sillä Titaanit on nostanut omista A-nuoristaan mukaan harjoittelurinkiinsä päättyneellä kaudella Nuorten Mestiksen pistepörssin kärkikahinoissa keikkuneet hyökkääjät Juho Paavolan ja Panu Laitisen sekä edellä mainitun kaksikon tavoin isoissa rooleissa pelanneet puolustajat Erkka Huttusen ja Vertti Vuoksialan sekä hyökkääjä Mikke Lempiäisen.

Toivottavaa on, että ainakin muutama näistä pelimiehistä saa itselleen Suomi-sarjasopimuksen, sillä se tuo taas oikeanlaista jatkuvuutta Titaanien toimintaan sekä nostaa samalla joukkueen omavaraisuusastetta pari pykälää paremmaksi.

Päävalmentaja Mika Piispasen mukaan jatkossa haussa on Kotkan ulkopuolelta vain ja ainoastaan nykyistä pelaajarunkoa selkeästi vahvistavia palasia joukkueeseen, joten onkin todella jännä nähdä minkälaisia vonkaleita Titaanit onnistuu pelaajamarkkinoilta verkkoihinsa pyydystämään.

Päävalmentaja Mika Piispanen kertoilee Titaanien neuvottelevan vielä muutaman viime kaudella joukkueessa pelanneen kaverin kanssa, jotka siviilikiireidensä keskellä arpovat pelaamismahdollisuuksiaan.
Näidenkin pelaajien nimet selvisivät ja kyseessähän ovat puolustaja Ville Äijälä sekä hyökkääjät Tomi Salovaara ja Jere Lifländer, joista jokaisen näkisin mielelläni pukeutuvan punanuttuun myös edessä olevalla Suomi-sarjakaudella.

Selvittelin tuossa myös muidenkin viime kaudella titaanipaitaa kantaneiden pelaajien aatoksia uriensa jatkumisen suhteen ja kävi ilmi, että ainakin maalivahti Henri Penttilä vaihtaa opiskeluiden perässä varmuudella maisemaa.
 
Life is just a place where we spend time between games.

The Rock

Jäsen
Suosikkijoukkue
Titaanit & Ässät
Summanen sisään, Lifländerin ”ura jäähylle”

Titaanit teki ensimmäisen Suomi-sarjatasolla nimekkään kiinnityksensä, kun kaksi edelliskautta Joensuun Kiekkokoplan hyökkäyskaluston terävimpään kärkeen kuulunut Petja Summanen edustaa jatkossa punanuttuja (Titaanien kotisivujen uutinen).

Summasen uratilastoja silmäillessä voisi nopeasti tokaista, että tässä on Aapo Lampisen korvaaja. Pelaajia on kuitenkaan turha verrata yksi yhteen, mutta ainakin sen voi jo sanoa, että ehjänä pysyessään +30 tehopistettä Suomi-sarjakauteen lienee jo vakio Summasen kohdalla ja hyvä niin, sillä tasaisesti tulosta tekeviä pelaajia ei yhdessäkään joukkueessa ole koskaan liikaa.

Muutenkin Summasen mukanaan tuoma kokemuspatteri niin Mestiksestä, Suomi-sarjasta kuin II-divisioonastakin lämmittää mieltä, sillä rautaista rutiinia Titaanit tulee totisesti kaiken muun joukkueenrakennusmateriaalin ohella lisää tarvitsemaan, jotta sijoitus paranee viime kaudesta edes yhdellä pykälällä. Suomi-sarjan taso nimittäin nousee tasaisesti kausi kaudelta ylöspäin ja pelkällä nuoruuden innolla ei pitkälle pötkitä, vaikka se hyvä ominaisuus kieltämättä onkin.

Titaanien päävalmentaja Mika Piispasen mukaan haku on myös jatkossa päällä selkeästi joukkuetta vahvistavien pelaajien suhteen, joten on jännä nähdä minkälaisia vahvistuksia sitä punanuttuun kesän ja alkusyksyn aikana vielä ennen sarjakauden alkua oikein rantautuu. Tämänhetkinen tilanne joukkueen kasaamisen suhteen, kun näyttää varsin hyvältä.

Sitä vastoin oli puolestaan harmillista lukea, että Jere Lifländer ole mukana kauden 2017–2018 titaanijoukkueessa. Nuoren imatralaishyökkääjän potentiaali oli silmiinpistävää, mutta sitä ei nyt vajaassa kaudessa ehditty kaivaa kunnolla esille, kiitos lätkän pelaamista haitanneiden henkilökohtaisten asioiden.
 
Life is just a place where we spend time between games.

The Rock

Jäsen
Suosikkijoukkue
Titaanit & Ässät
Harjoitusottelut & kausikortit

Hiljaista tuntuu olevan kuin huopatossutehtaalla konsanaan, mutta ei anneta sen haitata tahtia. Vaikkei pelaajasopimuksia ole putkahdellut julki sitten huhtikuun lopun, on titaanileirissä paiskittu siitä huolimatta hartiavoimin hommia edessä olevaa Suomi-sarjakautta silmällä pitäen.

Joukkue vääntää jo seitsemättä viikkoa kesätreenejä vaihtelevalla miehityksellä, jotta jalka liikkuisi taas tosipaikassa totutulla tavalla. Kesällä vuodatettujen hikipisaroiden antia punanutut pääsevät testailemaan harjoituspeleissä, joissa vastaan asettuvat KooKoon A-nuoret (Kouvola), KOOVEE (Tampere), FPS (Forssa) ja Hunters (Porvoo).

Tämän lisäksi myös kausikortit on saatu myyntiin, joten toivoa sopii, että ne menevät kuin kuumille kiville ja Ilona Areenan yleisömäärät tulevat jälleen olemaan yksi Suomen kolmanneksi korkeimman sarjatason korkeimmista.

Harjoitusotteluohjelma 2017 sanoi:
Lauantai 12.8.2017
KOOVEE – Titaanit

Keskiviikko 16.8.2017
KooKoo-A – Titaanit

Lauantai 19.8.2017
FPS – Titaanit

Lauantai 26.8.2017
Titaanit – FPS

Keskiviikko 30.8.2017
Hunters – Titaanit

Keskiviikko 6.9.2017
Titaanit – Hunters

Lauantai 9.9.2017
Titaanit – KOOVEE
 
Life is just a place where we spend time between games.

The Rock

Jäsen
Suosikkijoukkue
Titaanit & Ässät
Runkosarja alkaa kotihallissa – Kuparille OHL-varaus

Suomi-sarjan runkosarja tärähtää alkavalla kaudella 2017–2018 käyntiin Titaanien osalta kotiottelulla, kun Forssan Palloseura saapuu punanuttujen vieraaksi Kotkaan lauantaina 23. syyskuuta miteltävällä avauskierroksella (Titaanien kotisivujen uutinen).

Neljän edeltävän kauden (2013–2017) aikana Titaanit on jok'ikinen kerta voittanut kotiavauksensa, joten kyseistä tahtia on turha tälläkään kerralla lähteä muuttamaan. Vajaa vuosi takaperin kyseisessä koitoksessa punanuttujen mahdin sai kokea VG-62 ja nyt lienee siis forssalaisten vuoro olla ottavana osapuolena.

Kaikkinensa Suomi-sarjan runkosarja tulee käsittämään joko 39 tai 40 ottelua, riippuen siitä pelaako Titaanit tammikuun puolivälin jälkeen alemmassa vaiko ylemmässä jatkosarjassa. Joka tapauksessa runkosarjan ottelumäärä nousee viime kaudesta ja se on hyvä juttu, sillä pelaamalla ne pelimiehet kehittyvät loppuviimeksi kaikista parhaiten.

Otteluohjelman ohella kotkalaisleiriin mätkähti tänään myös toinen varsin mieluisa uutinen, kun tätä nykyä Oulun Kärppien paitaa kantava titaanikasvatti Rasmus Kupari varattiin Kanadan juniorisarjojen kattojärjestö CHL:n vuotuisessa Import Draftissa, jossa pohjois-amerikkalaiset seurat napsivat riveihinsä vanhalla mantereella pelaavia nuorukaisia.

Kuparin 2. kierroksella varannut seura on legendaarinen kanadalainen Sault Ste. Marie Greyhounds, josta on aikanaan polkaissut hieman kirkkaampiinkin valoihin lopulta päätynyt pelimies, jonka paidan selkämystä koristi pääosin koko ammattilaisuran ajan ikoninen numero 99. Voi siis hyvällä omallatunnolla sanoa Rasmuksen, mikäli nuori mies vain Kanadaan päättää lähteä, pääsevän rautaiseen oppiin matkalla kohti jokaisen pikkupojan tavoitteena olevaa tarunhohtoista NHL:ää.
 
Life is just a place where we spend time between games.

The Rock

Jäsen
Suosikkijoukkue
Titaanit & Ässät
19 sopimusta kasassa – Oksanen siirtyy S-Kiekkoon

Titaanit on pitkästä aikaa tiedottanut uusista pelaajasopimuksista, kun joukkueen riveihin liittyvät maalivahti Tuomas Heikkonen (Kiekkokopla) ja hyökkääjä Teemu Vierre (KooKoo-A). Tämän lisäksi edelliskaudella punanuttua kantaneista jatkavat puolustaja Ville Äijälä ja hyökkääjä Panu Laitinen (Titaanien kotisivujen uutinen).

Kasassa on nyt siis 19 sopimuspelaajan + viiden harjoitusringissä sopimusta hamuavan pelaajan ryhmä, jolla Titaanit on näillä näkymin suuntaamassa kohti jääkauden alkua, joka koittaa Kotkassa viikon päästä maanantaina 31.7.2017.

Kyllähän tuolla päämäärällä kehtaa jo treenejä alkaa vetää, mutta lisää totta kai tarvitaan vielä ennen tosipelien alkua (23.9.) ja eiköhän niitä pelaajia vielä noin kentällisen verran olekin tuloillaan tai muuten sarjakauteen ollaan lähdössä varsin kapealla ringillä.

Yksi nimi, jonka mielellään olisi myös alkavalla kaudella titaanipaidassa nähnyt on hyökkääjä Eppu Oksanen, joka opiskelupaikan myötä siirtyy kuitenkin Seinäjoen S-Kiekon riveihin (S-Kiekon kotisivujen uutinen). Oksanen oli viime kaudella Titaanien kakkossentteri, joten yksi iso ruutu on täytettävänä tämän siirron seurauksena.
 
Life is just a place where we spend time between games.

The Rock

Jäsen
Suosikkijoukkue
Titaanit & Ässät
Jäätreenit käyntiin ja uutta pakkia sisään

Titaanit päätti eilen omatoimisen harjoitusjaksonsa kokoontumalla jälleen yhteen ja vetämällä kuluvan kauden ensimmäiset ohjatut jääharjoituksensa. Kaukalossa näkyi vanhojen ja tuttujen kasvojen lisäksi myös iso joukko uusia pelimiehiä, joista toivottavasti on korvaamaan lähtijöiden tyhjiksi jättämättä saappaat sekä vielä hivenen totta kai parantamaan titaanimiehistön kokonaistasoa.

Yksi uusista punanutuista oli Mikkelin Jukurien A-nuorista Kotkaan siirtynyt puolustaja Jere Koikkalainen, jonka yksivuotisen pelaajasopimuksen Titaanit kotisivuillaan julkistikin. Koikkalaisen tulon myötä Titaaneilla on nyt 20 sopimusta, joten Mika Piispasen ”väripaletti” huutaa vielä noin kentällistä lisää miehiä, ennen sarjapelien alkua.

Titaanien joukkueenrakennus on siis erittäin hyvällä mallilla ja joukkue saanee loppuviikosta myös uuden yhteistyökumppanin Mestiksen puolelta, mikäli vain seuran puheenjohtaja Petteri Lehden sanomisia on uskominen.
 
Life is just a place where we spend time between games.

Oakley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Punanutut
Titaanien joukkueenrakennus on siis erittäin hyvällä mallilla ja joukkue saanee loppuviikosta myös uuden yhteistyökumppanin Mestiksen puolelta, mikäli vain seuran puheenjohtaja Petteri Lehden sanomisia on uskominen.
Eiköhän se Ketterä ole. Ja veikkaampa, että pelaajaliikennettä Imatran suunnilta on tulossa ennen sarjakauden alkua.
Koikkalainen hyvä lisä pakistoon.
 
Asenne kuntoon!

The Rock

Jäsen
Suosikkijoukkue
Titaanit & Ässät
Eiköhän se Ketterä ole.
Ketterähän se uusi yhteistyöseura sitten oli, eikä kyllä ainakaan allekirjoittaneessa aiheuta ihmetystä. Kuuleman mukaan yhteistyö Ketterän kanssa toimi edelliskaudella säntillisesti ja se oli varmasti omalta osaltaan alkukipinänä kesällä käydyille yhteistyöneuvotteluille, jotka saatiin tämän julkistuksen myötä hienosti maaliin asti.

Varsinkin Titaaneille tämä yhteistyö tarjoaa ihan lisäselkänojan pelaajiston suhteen, sillä mahdollisten loukkaantumisten/poissaolojen sattuessa voi päävalmentaja Mika Piispanen näppäillä puhelimeensa Ketterän virkaveli Maso Lehtosen numeron ja kilauttaa hädän hetkellä kaverille.

Seuraavaksi voikin sitten alkaa jännätä ketä mahdollisia pelaajia Ketterä lainaa Titaaneille sarjakauden alussa ja vastavuoroisesti taas, onnistuuko yksikään titaanipelaaja iskemään tauluun niin kovat näytöt Suomi-sarjassa, että niillä avautuu paikka sarjaporrasta ylempänä Mestiksessä?
 
Life is just a place where we spend time between games.

The Rock

Jäsen
Suosikkijoukkue
Titaanit & Ässät
Salovaara jatkaa – harjoitusottelut jo ovella

Titaanit solmi todella mieluisan jatkosopimuksen, kun Tomi Salovaara päätti siirtää opiskelujensa aloitusta vuodella sekä jatkaa punanutussa (Titaanien kotisivujen uutinen). Salovaara on jo siinä mielessä tärkeä lisä nykymiehistöön, sillä hän on seuran oma kasvatti, joita on tällä hetkellä rivistössä kaikkinensa 12 kappaletta, kun mukaan lasketaan myös harjoitusringissä olevat pelaajat.

Omavaraisuusaste säilynee tämän seurauksena alkavallakin kaudella Titaaneissa varsin korkeana (50%) ja se onkin pienten seurojen elinehto sekä samalla juuri oikea tie jatkuvuuden kannalta katsottuna.

Salovaara ja muu titaanimiehistö pääsevätkin kuluvan viikon päätteeksi testailemaan kesällä vahvistettua peruskuntoaan ja verestelemään taitojaan harjoituspelin merkeissä, kun kotkalaiset matkailevat Manseen sekä kohtaavat lauantaina (12.8.) poikkeuksellisesti Tesoman jäähallissa vastaan asettuvan Tampereen Kooveen harjoituspelirupeamansa avauksessa.

Viime kaudella joukkueiden keskinäiset menivät Suomi-sarjan runkosarjassa tasan lukemin 1-1, kummankin voitettua vierasottelunsa, joten on jännä nähdä jatkuuko sama trendi myös tällä kaudella.
 
Life is just a place where we spend time between games.

The Rock

Jäsen
Suosikkijoukkue
Titaanit & Ässät
KOOVEE kumoon kauden avauksessa – Lantta jatkaa kapteenina

Viime viikonloppu toi myös Titaaneille vihdoin eteen kauden avausottelun, kun kotkalaiset kohtasivat Kooveen Tesoman uudessa jäähallissa Tampereella. Ottelu oli ilmeisen tasaväkinen sekä vuodenaikaan nähden hyvätasoinen ja mikä parasta, sen voittajaksi selviytyi lopulta vierasjoukkue Titaanit maalein 3-1 (Titaanien kotisivujen otteluraportti).

Päävalmentaja Mika Piispasen kommenteista eniten hyvänolontunnetta aiheuttaa seuraava pätkä: ”Pelasimme selvästi tiiviimpää viisikkopelaamista kaukalon jokaisella eri osa-alueella kuin Koovee. Se näkyi parhaiten siinä, että onnistuimme pitämään isännät yhden käden sormin laskettavissa maalipaikoissa, kun taas me kykenimme tuottamaan hyviä tontteja lähes kolminkertaisen määrän.”

Eli toisin sanoen oman maalin edusta säilyi jokseenkin koskemattomana ja vastustajan maalin edessä oltiin isäntinä kaukalossa. Nämä jutut ovat erittäin tärkeitä sarjapelien kannalta katsottuna, mikäli Titaanit oikeasti aikoo menestyä viime kautta paremmin.

Tiivis viisikko- ja puolustuspelaaminen yhdistettynä vahvaan maalivahtipelaamiseen ovat voittoisan pelitavan peruspilareita, joihin on enemmän kuin hyvä nojata. Onneksi Titaaneilta löytyy sarjaan päteviä veskareita, joista edelliskauden ykkösvahti Niilo Pussinen aloitti urakkansa Tampereella todella mallikkaasti torjumalla 34 laukausta 35:stä mahdollisesta.

Maaleja lauantain ottelussa puolestaan toiseen päähän mättivät Jesse Hurme, Kalle Kolehmainen ja Ville Myyryläinen, joilta jokaiselta on lupa odottaa parannusta edeltävään kauteen, sillä kukaan kolmikosta saati koko muustakaan titaanimiehistöstä ei ole vielä iällä pilattu eli kehittymisen varaa on edelleen rutkasti.

Voitot antavat tunnetusti aina itseluottamusta, joten siinäkin mielessä Kooveen kaataminen oli hyvä asia ja on todella mielenkiintoista nähdä, miten se vaikuttaa käynnissä olevaan kiekkoviikkoon Titaanien kannalta katsottuna, sillä edessä on kolme varsin erilaista vieraskoitosta: KooKoo A-nuoret (16.8.), Warkis (18.8.) ja FPS (19.8.). Kyseisestä kolmikosta etenkin Warkis olisi tärkeää kaataa, jotta Suomen Cupissa saataisiin se himoittu kotiottelu Mestis-joukkuetta vastaan. KooKoon A-nuoret ja FPS tarjoilevat puolestaan omat tymäkät mausteensa viikon titaanikeittoon.

Kouvolaan ja muihinkin matka- sekä ottelukohteisiin Titaanit johdattaa jatkossa hivenen uusiutunut kapteenisto, jota johtaa C-kirjainta alkavallakin kaudella paitansa rintapielessä kantava Roope Lantta. Miehen adjutantteina häärivät Elmeri Kotro, Markus Salminen ja Kalle Kolehmainen (Titaanien kotisivujen uutinen).

Kasassa on siis varsinainen kymenlaaksolaismiksaus, sillä Lantta sekä Kotro ovat KooKoon ja Salminen sekä Kolehmainen puolestaan Titaanien kasvatteja.
 
Life is just a place where we spend time between games.

The Rock

Jäsen
Suosikkijoukkue
Titaanit & Ässät
Voitto Suomen Cup-avauksessa – harjoitusotteluissa hiljaisempaa

Titaanit pelasi viime viikolla kolme vierasottelua, joissa asettuivat vastaan KooKoon A-nuoret, Warkis sekä FPS. Kotkalaiset saivat siis kuluttaa persuksiaan istumalla bussin pahnoilla jokusen hassun kilometrin sen lisäksi, että he pääsivät kaukalossa vääntämään eritasoisesten vastustajien kanssa.

Keskiviikkona Kouvolassa Titaanit pelasi KooKoon A-nuorten kanssa vauhdikkaan ja tasaisen harjoitusottelun, joka ratkesi lopulta vasta jatkoajalla isäntien 3-2-kotivoittoon Jesse Niinisaaren osumalla (Titaanien kotisivujen otteluraportti).

Perjantaina oli vuorossa Suomen Cupin avausottelu, jossa Titaanit sai vastaansa Varkaudessa majaansa pitävän Warkiksen. Tämä taisto oli lähes alusta loppuun asti punanuttujen heiniä ja kotijoukkue saikin vasta päätöserässä murrettua titaanivahti Niilo Pussisen haaveet nollapelistä 1-4-lukemiin päättyneessä kamppailussa (Titaanien kotisivujen uutinen).

Lauantaina Titaaneilla oli vuorossa Forssan reissu ja harjoituspeli FPS:n vieraana. Punanuttujen vahva aloitus riitti kahden maalin karkumatkalle, mutta FPS:n saatua pelin haltuunsa, ei Titaanit enää jaksanut raskaan viikon päätteeksi vääntää kunnolla kotijoukkueen kyydissä ja näin ollen Mika Piispasen johtamat joukot joutuivat toteamaan forssalaiset paremmakseen maalein 6-3 (Titaanien kotisivujen otteluraportti).

Jos nyt näistä pientä yhteenvetoa tekisi, niin se on todettava heti kärkeen, että Titaanit voitti juurikin sen viikon tärkeimmän pelin eli Cup-koitoksen Varkaudessa ja eteni 2. kierrokselle, jossa vastustajaksi seuloutui ”rakas vihollinen” ja nykyinen yhteistyökumppani Imatran Ketterä (Titaanien kotisivujen uutinen).

Kouvolan ja Forssan matsit tarjosivat ihan mukavanlaista lätkää sekä ajoittaisia välähdyksiä, mutta paljon on vielä tehtävää yhdellä jos toisella pelin eri osa-alueella ennen kuin sarjapelit pyörähtävät syyskuun lopulla (23.–24.9.) kunnolla käyntiin.

Titaanit tiedotteli viime viikon aikana myös pelaajapuolen asioita. Punanutut lainasivat Ketterästä Saska Putkosen toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella (Titaanien kotisivujen uutinen) ja Putkonen esiintyikin varsin kelvollisesti kotkalaistakalinjoilla Kouvolassa. Toivottavasti nuori puolustaja tullaan näkemään taajaan titaanipaidassa, sillä hänestä olisi iso apu punanutuille etenkin sarjapeleissä.

Sen sijaan Juho Luukkosesta tuli ensimmäinen Titaanien sairastuvan oven aukaissut pelaaja, kun harjoituksissa alaraajavamman saanut hyökkääjä joutuu kuntouttamaan itseään ainakin kuuden viikon ajan ennen tositoimiin paluuta (Titaanien kotisivujen uutinen). Luukkosen putoaminen riveistä on paha takaisku kotkalaisjoukkueelle, sillä mies nakutti viime kaudella tehot 12+19, kuuluen niillä punanuttujen tehokkaimpien pelaajien joukkoon. Toivottavasti toipuminen edistyy aikataulussa ja hyökkääjä palaa askiin sarjapelien alkamisen kynnyksellä.
 
Life is just a place where we spend time between games.

The Rock

Jäsen
Suosikkijoukkue
Titaanit & Ässät
Kasassa jo 23 pelaajasopimusta

Titaanit on tehnyt sopimukset viime kaudella A-nuorissa pelanneiden hyökkääjä Teemu Vierteen ja puolustaja Vertti Vuoksialan kanssa (Titaanien kotisivujen uutinen). Vierre siirtyy Kotkaan KooKoon A-nuorten SM-liigajoukkueesta, kun taas Vuoksiala jatkaa Titaanien omien kasvattien esiinmarssia seuran A-nuorista.

Päävalmentaja Mika Piispasen mukaan Titaanit noudattaa hyväksi havaitsemaansa linjaa joukkueen kasaamisessa luottamalla nuoriin sekä kehityskelpoisiin pelimiehiin, joiden varaan on hyvä rakentaa kotkalaisseuran tulevaisuutta.

Titaaneilla on nyt sopimukset kolmen maalivahdin, kahdeksan puolustajan ja 12:sta hyökkääjän kanssa, eli toisin sanoen ideaalimäärästä (25) puuttuisi enää muutama hassu nimi, jonka jälkeen Suomi-sarjakauteen 2017–2018 olisi enemmän kuin turvallista lähteä.
 
Life is just a place where we spend time between games.

The Rock

Jäsen
Suosikkijoukkue
Titaanit & Ässät
Nimekkäitä vahvistuksia Cup-kamppailuun

Perjantaina kotihallissaan Suomen Cupin 2. kierroksen ottelussa Ketterän kohtaava Titaanit vahvistaa poissaoloista kärsivää miehistöään neljällä kokeneella sotaratsulla. Punanutun pukevat nimittäin päälleen Ossi-Petteri Grönholm, Riku Rissanen, Miika Kiviranta ja Jesse Ryhänen (Titaanien kotisivujen uutinen).

Grönholm ja Kiviranta ovat Titaanien omina kasvatteina jo entuudestaan tuttuja jääkiekkoa seuraaville kotkalaisille. Toivoa sopiikin, että omien poikien paluu punanuttuun vetäisi myös hieman enemmän yleisöä Ilona Areenan lehtereille, sillä se taas toisi pitkän kauden aikana tarvittavia setelirahoja ja kolikoita kotkalaisseuran kassalippaaseen.

Pelillisesti yhden ottelun keikkapestillä Kotkassa käväisevä nelikko on mitä oletettavimmin ihan kelpo lisä titaanimiehistöön, mutta mitään hokkus pokkus-temppuja lienee turha kuitenkaan odottaa. Tokihan se olisi varsin makiata jos vaikkapa juuri Ketterässä uriensa aikana vaikuttanut duo Rissanen–Ryhänen naulaisi imatralaisten verkkoon pelin ratkaisevan maalin... :)
 
Life is just a place where we spend time between games.

The Rock

Jäsen
Suosikkijoukkue
Titaanit & Ässät
Suomen Cupissa laulukuoroon, FPS sitävastoin kumoon

Titaanien valmistautuminen kohti syyskuun lopulla alkavaa Suomi-sarjan runkosarjaa kulki viime viikolla varsin odotetuin askelein. Suomen Cupin 2. kierroksen ottelussa Kotkassa vieraillut yhteistyöseura Imatran Ketterä osoittautui liian eteväksi vastukseksi varsinkin erikoistilanteissa, joten hyvin taistelleiden punanuttujen kohtaloksi jäi pudota Cup-kilpailusta laulukuoroon 1-5-tappion kera (Titaanien kotisivujen uutinen).

Tappiosta huolimatta Ketterä-kohtaamisessa oli nähtävissä paljon hyvää ja varsinkin se pisti silmään, että Titaanit ei enää nöyristellyt tipan vertaa imatralaisia, vaan sama tappamisen meininki ja kova näyttämisen halu oli vallalla, kuten viime kevään pudotuspeleissä. Muutenkin Titaanien pelaamisessa oli paljon hyviä elementtejä, jotka oikein jalostamalla tulevat palvelemaan joukkuetta todella hyvin itse sarjapeleissä sekä tuottamaan rutosti ilonhetkiä ja pisteitä.

Ketterä-häviöstä toipumiseen ei sitten jäänytkään kovin paljon aikaa, sillä lauantaina Kotkaan saapuu vieraisille niin ikään edellisiltana oman Cup-taipaleensa Kiekko-Vantaan kynsissä paketoinut FPS. Ottelu oli kauttaaltaan jälleen erittäin kovaa taistelua, jossa ei tuumaakaan tahdottu antaa vastapuolelle periksi.

Tällä kertaa kuitenkin Titaanit jaksoi selkeästi paremmin kamppailla ja pitää pään mukana pelihommissa, kuin viikko takaperin Forssassa ja se näkyi hienosti valotaululla, sillä punanutut onnistuivat kepittämään vieraansa lopulta Jere Koikkalaisen jatkoajalla laukomalla 3-2-osumalla (Titaanien kotisivujen otteluraportti).

Nyt kun ”FPS-mörkökin” on kaadettu (kolme aiempaa kohtaamista päättyi forssalaisten juhliin), voi Titaanit hyökätä entistä kovemman itseluottamuksen turvin kohti tulevia harjoituspelejä sekä treeniviikkoja, ennen kuin kotkalaiset pääsevät tosimielellä tappelemaan otteluiden voitoista sekä niistä jaossa olevista sarjapisteistä!
 
Life is just a place where we spend time between games.

The Rock

Jäsen
Suosikkijoukkue
Titaanit & Ässät
Porvoon ”lumierä”

Eipä näyttänyt auttavan FPS-voitosta saatu itseluottamus Titaaneita keskiviikkona Porvoossa, sillä kotijoukkue Hunters kylvetti punanuttuja lähes ”lumierämäiseen” tyyliin maalein 5-0 (Titaanien kotisivujen otteluraportti). Tokihan Titaaneilta oli pelistä sivussa 5-6 vakiokokoonpanoon kunnossa olleessaan kuuluvaa pelaajaa, mutta yllättävän suuren eron Hunters kykeni siitä huolimatta maalien valossa luomaan joukkueiden välille.

Se on totta kai myönnettävä, että porvoolaiset ovat mielestäni selkeästi vahvistuneet viime kaudesta, mutta odotin silti tasoeron olevan yhtä minimaalinen kuin aiemminkin. Noh... ehkäpä tämä oli se kuuluisa ohipeli ja parasta siinä oli ehdottomasti se, ettei sarjapisteitä ollut vielä jaossa ensimmäistäkään.

Tästä on nyt vain yksi suunta ja se on eteenpäin, sillä yhtä yksittäistä tappiota on täysin turha jäädä sen suuremmin harmittelemaan. Titaaneilla on ensi viikolla ohjelmassaan kaksi kotona pelattavaa harjoitusottelua (Hunters & KOOVEE), jotka voittamalla Suomi-sarjan runkosarjan aloitusviikonloppuun (23.–24.9.) pääsisi lähtemään huomattavasti paremmilla fiiliksillä, kuin ottamalla kummastakin käkättimeen.
 
Life is just a place where we spend time between games.

The Rock

Jäsen
Suosikkijoukkue
Titaanit & Ässät
Treenipelit ohi – voittojen kera kohti sarja-avausta!

Titaanit pelasi viime viikolla harjoituspelinsä päätökseen, kohtaamalla kotonaan niin Huntersin kuin Kooveenkin ja onnistui vieläpä voittamaan molemmat vieraansa. Sen ansiosta Titaanien yhdeksän harjoitus- ja Cup-pelin lopputulemaksi muodostui ihan mukava saldo (5 voittoa ja 4 tappiota).

Huntersia vastaan Titaanit ei todellakaan ollut parhaimmillaan ja ajoittain näytti siltä, ettei kumpaakaan osapuolta oikein napostellut viipottaa kiekon perässä. Kaippa nämä arkena pelattavat harjoituspelit, jossa ei panosta ole, ovat varsinkin alasarjoissa vastenmielisiä tapahtumia, kun pelaajilla on alla raskas työ-/koulupäivä.

Noh... joka tapauksessa punanutut jaksoivat kotiyleisönsä edessä sen verran venyä, että Hunters joutui taipumaan voittolaukauskilpailun jälkeen maalein 4-3 (Titaanien kotisivujen otteluraportti).

Koovee-pelissä oli taas sitten ihan eri ääni kellossa ja ensimmäiset 30 minuuttia olivat todella hyvää jääkiekkoa Titaaneilta. Samanlaista lätkää kun joukkue onnistuu sarjapeleissä esittämään, niin mikä tahansa vastus joutuu sarjapeleissä todella koville (jopa JHT).

Tamperelaiset saivat kuitenkin pelin ”punaisesta langasta” otteen toisen erän lopulla ja tulivat väenväkisin kolmannen aikana tasoihin, vaikka Titaaneilla oli jos jonkinmoista tekopaikkaa pistää homma pakettiin. Jatkoilla sitten kotkalaiset olivat jälleen terävinä ja korjasivat voiton Jesse Hurmeen laukomalla 3-2-äkkikuolemaosumalla (Titaanien kotisivujen otteluraportti).

Kyllä tässä voi ihan levollisin mielin lähteä kohti reilun viikon päästä käynnistyvää Suomi-sarjan runkosarjan alkusarjaa (23.9. vs. FPS & 24.9. @ Koovee), sillä Titaanit on osoittanut kykenevänsä kilvoittelemaan tasapäin sarjan kärkijoukkueiden kanssa ja voittamaan niitä siinä missä muitakin vastustajia.

Vielä kun Ketterästä saadaan apuja, niin tuskinpa tässä voidaan lähteä tavoittelemaan mitään muuta, kuin sijoitusta 6 parhaan joukkoon, joka takaisi keväälle otteluiden jatkumisen sekä ylemmässä jatkosarjassa että pudotuspeleissä.
 
Life is just a place where we spend time between games.

The Rock

Jäsen
Suosikkijoukkue
Titaanit & Ässät
Suomi-sarjan ennakointi ”kävi kuumana” – lainapelaajia Peliitoista ja Ketterästä

Viime viikonloppuna käyntiin polkaistu Suomi-sarjakausi 2017–2018 myös muutkin kuin seurojen omat mediakanavat innostumaan runkosarjan aloituksesta.

Titaaneita koskevia juttuja löytyi seuran kotisivujen kausiennakon ohella myös Kymen Sanomista hyökkääjä Elmeri Kotron ja puheenjohtaja Petteri Lehden haastattelun muodossa sekä Jatkoajasta kausiennakon ja hyökkääjä Ville Myyryläisen haastattelun tiimoilta.

Ennakointien ohella titaanileiristä kantautui myös muunlaisia ääniä, sillä punanutut vahvistivat rivejään Suomi-sarjan avausviikonlopulle nappaamalla Heinolan Peliitoista joulutaukoon saakka kestävälle lainalle Juho Veneskarin (Titaanien kotisivujen uutinen) sekä yhteistyöseura Imatran Ketterästä toistaiseksi voimassa oleville lainoille Saska Putkosen, Joni Kallion, Valtteri Niemen ja Jesperi Viikilän (Titaanien kotisivujen uutinen).
 
Life is just a place where we spend time between games.

The Rock

Jäsen
Suosikkijoukkue
Titaanit & Ässät
Avausviikonloppu tuotti jatkoaikavoiton -ja tappion

Titaanit avasi Suomi-sarjan runkosarjatsembalot kahdella tiukalla ja lopulta aina jatkoajalle venyneellä pelillä.

Lauantaina Kotkassa punanutut aloittivat räväkästi, mutta päästivät jäähyilyllään vierailija FPS:n mukaan taisteluun. Vaikka kolmen pisteen voitto sulikin päätöserässä forssalaisten alivoimalla syntyneeseen tasoitukseen, pystyi Titaanit nappaamaan jatkoajalla Panu Laitisen toimesta 4-3-kotivoiton myötä 2/3 jaossa olleista sarjapisteistä (Titaanien kotisivujen otteluraportti / Ottelun maalikooste).

Sunnuntaina Tampereella Titaanit toisti edellisillan temppunsa ja oli ottelun avauserässä selkeästi parempi osapuoli. Jälleen kuitenkin punanuttujen pelaamisen taso lähti tasaiseen laskuun pelin edetessä ja oman hommansa reilaan saanut KOOVEE lasketteli ensiksi kolmannessa erässä kahden maalin takaa tasoihin sekä lopulta jatkoilla kapteeninsa Jonne Riekon rystynapautuksella 4-3-voittoon (Titaanien kotisivujen otteluraportti / Ottelun maalikooste).

Avausviikonloppu lihotti siis Titaanien pistepussia kolmen täpän verran, mikä on mielestäni ihan hyvä saldo. Vastassa oli kuitenkin kaksi ennakkoon sarjan kärkisakkia, joita vastaan pelatut tasaiset kamppailut näyttivät todeksi sen, että punanuttujen kuuden parhaan joukkoon asettama tavoite on kova, mutta erittäin realistinen.

Tästä on hyvä jatkaa kohti tulevaa kotiottelua, jossa vastaan tulee mikäpä muukaan kuin Kalajoen JHT – joukkue, joka on veikattu lähes kaikkien Suomi-sarjaluotsien toimesta suurimmaksi mestarisuosikiksi.
 
Life is just a place where we spend time between games.

The Rock

Jäsen
Suosikkijoukkue
Titaanit & Ässät
JHT nurin – kyllä kelpaa!

Titaanien toinen Suomi-sarjaviikko piti sisällään yhden, mutta sitäkin herkullisemman ottelun, kun sarjan suurin ennakkosuosikki JHT Kalajoki saapui punanuttujen vieraaksi Kotkaan. Ottelu oli kauttaaltaan todella tiukkaa vääntöä, kuten ennakkoon saattoi odottaakin, mutta niin vain Titaanit onnistui Santeri Kuntun kypärätempun ja Niilo Pussisen torjuntojen siivittämän kaatamaan vieraansa maalein 4-3 (Titaanien kotisivujen otteluraportti / Ottelun maalikooste)!

Voitto JHT:sta osoitti, että punanutut ovat varsinkin kotonaan todella vaikeasti kampitettava ja erittäin sitkeä ryhmä, jolle voinee jo nyt povata hienoa kiekkokautta.

Yhteistyö Ketterän kanssa toimii, josta viimeisin osoitus oli hyökkääjä Jevgeni Solovievin lainapesti punanutussa (Titaanien kotisivujen uutinen), ja varsinkin peräpäähän Titaanit on saanut Imatralta kaivattuja apuja, joilla on ollut iso vaikutus kotkalaisjoukkueen pelaamiseen.

On todella jännä nähdä miten JHT-voitto kantaa jatkossa, sillä seuraavaksi Titaanit iskee yhteen toisen aivan sarjan terävimpään kärkeen povatun joukkueen, Nokian Pyryn, kanssa. Mikäli punanutut onnistuvat tämänkin kannon kaskessaan kääntämään ympäri voisi olettaa, että muuallakin Suomessa aletaan katsella Kotkan suuntaan pelonsekaisin tuntein.

Ei muuta kuin eteenpäin, sanoi mummo lumihangessa!
 
Life is just a place where we spend time between games.

The Rock

Jäsen
Suosikkijoukkue
Titaanit & Ässät
Fanimatkaa pukkaa... ja uutta lainapelaajaa Ketterästä

Titaanien vahva syysporhallus on saanut seurajohdonkin nostamaan entisestään lisää pöhinää joukkueen ympärillä Porvooseen ensi perjantaina (13.10.) järjesteillä olevan fanimatkan muodossa (Titaanien kotisivujen uutinen). Kotkalaiset ovat tunnetusti olleet tällaisissa tsembaloissa hanakasti liikkeellä ja tukeneet hyvällä möykällä omiaan vieraissa, joten toivoa sopii, että Titaanit saa Huntersiakin vastaan kannattajiensa vankkumattoman tuen taakseen.

Myös pelaajarintamalla tapahtuu, sillä Titaanit lainasi yhteistyöseurastaan Imatran Ketterästä hyökkääjä Saku Viskarin toistaiseksi voimassa olevalle pestille punanuttuun (Titaanien kotisivujen uutinen). Mitä itse Viskaria nähneenä osaan sanoa, niin mikäli miehen pelituntuma vain on kuosissa, tulee hänestä olemaan apua hyökkäyspäässä ja toivottavasti ratkaisuosastollakin, sillä sen verran taitava kaveri on kyseessä.
 
Life is just a place where we spend time between games.

The Rock

Jäsen
Suosikkijoukkue
Titaanit & Ässät
Pyryltä lunta tupaan – Muik Hockeylta pisteitä pussiin

Titaanit pelasi menneenä viikonloppuna kaksi Suomi-sarjaottelusta, joista saaliina oli yksi vierastappio ja yksi kotivoitto sekä niiden mukanaan tuomat kolme pistettä sarjataulukkoon, jolla sijoitus koheni muutamalla pykälällä kahdeksanneksi.

Nokialla punanutut jäivät isännistä jälkeen erityisesti maalinteossa ja Pyryn ollessa muutenkin kauttaaltaan parempi, ei 5-1-loppulukemissa ole juuri nokan koputtamista (Titaanien kotisivujen otteluraportti / Ottelun maalikooste). Pyry on tähän mennessä ollut ehdottomasti paras vastustaja, jonka Titaanit on kohdannut ja varsinkin nokialaisten uhrautuvainen sekä pelkäämättömällä asenteella suorittama puolustus- ja blokkipelaaminen oli täyttä murhaa kotkalaisille.

Sanoisin jo nyt, että Nokialla tehtiin täysin oikea ratkaisu, kun liigakonkareille ei enää jatkoja tarjottu, vaan päätettiin pistää urheilullisuus keskiöön sekä panostaa nuoriin ja nouseviin kykyihin. Sami Karppisella on loistava aihio käsissään, jota oikealla tavalla jalostamalla voi keväällä tapahtua ihan mitä vain.

Pyryltä saamansa kylvetyksen jälkeen Titaanien onnistui palata kotonaan takaisin voittojen viitoittamalle tielle, kun punanutut nuijivat Kotkassa vierailleen Muik Hockeyn kumoon ja tekaisivat peräti kymmenen maalia. Kun oma pääkin vuosi varsin löysän puolustusasenteen ansiosta kohtalaisesti, kirjattiin sunnuntaisen kamppailun lukemat lopulta muotoon 10-4, kotijoukkuen ensin mainittuna (Titaanien kotisivujen otteluraportti / Ottelun maalikooste).

Peli itsessään oli katsojien kannalta varmasti viihdyttävää seurattavaa, mutta valmentajia se tuskin kovin paljoa lämmitti. Titaaneille tärkeintä oli saada Muik Hockeylta kolme lisäpistettä omaan pussiinsa, jottei sarjan kärjessä viipottavat joukkueet pääse jo tässä vaiheessa karkaamaan liian kauaksi. Lisäbonarina tuli sitten maali-iloittelun myötä onnistumisia sellaisille pelaajille, joita ne ovat alkukierrosten aikana kiertäneet, joten toivottavasti tämä saa itseluottamuksen yhdellä jos toisella titaanipelaajalla noususuhdateeseen.

Rivit pitää kuitenkin saada kuluvan viikon harjoituksissa järjestykseen, sillä perjantaina Porvoossa odottaa hurjassa vireessä oleva ja ilman tappioita marssinut sarjakärki-Hunters, jolta ei tipu muuta kuin kokemusta, mikäli asenne on 0,01 prosentin verran alle 110.

Myös lauantaina Titaanien vieraaksi saapuva S-Kiekko on yllätysvalmis nippu, eikä vähiten paluun kotiin tekevän punanuttukasvatti Eppu Oksasen, joten hyvä esitys edellisiltana antaa aivan varmasti tarvittavan buustin kotikamppailuunkin.
 
Life is just a place where we spend time between games.

The Rock

Jäsen
Suosikkijoukkue
Titaanit & Ässät
Myyryläinen taklasi itsensä pelikieltoon

Titaanit sai liiton kurinpitäjältä postia, kun Muik Hockeyn Mika Siekkisen ikävästi selästä laitaan viime sunnuntain kamppailussa kolanneelle Ville Myyryläiselle paukahti peräti neljän ottelun mittainen pelikielto (Titaanien kotisivujen uutinen).

Myyryläinen ei siis hyökkäile punanuttujen riveissä pariin viikkoon, vaan on seuraavan kerran pelikelpoinen kuluvan kuun lopulla kotkalaisten ”pohjoisen kiertueella”.
 
Life is just a place where we spend time between games.
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy