Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Kotkan Titaanit 2015–2016

Viestiketju osiossa 'Muut suomalaiset sarjat' , aloittajana The Rock, 08.05.2015 klo 22.03.

 1. Morten Halsted Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK , Shakers, Sherwood Playboys, HCK
  Onnea Titaaneille voitosta. Paras voitti ja hienosti joukkue kesti paineet. Tsemppiä karsintoihin!
   
 2. Icehockey#7 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tavoitteelliset joukkueet
  Näin juuri. Mielestäni valmentaja Schneider kiteytti tästä parista sen oleellisen. Oikea joukkue meni jatkoon jo senkin takia, että Miehet oisivat nostaneet kädet pystyyn finaalien jälkeen jokatapauksessa. Juttu paikallislehdestä.
  Onnea Titaanit suunnitelmalliselle nousulle!
   
 3. Mikke73 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Haukat, Ässät
  Onnea Titaaneilla karsintapaikasta! Ei voi sanoa etteikö olisi oikea joukkue voittanut. Sitä jäin vähän ihmettelemään, että eilisessä finaalissa ei kuitenkaan tullut yleisöennätystä.
   
 4. Morten Halsted Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK , Shakers, Sherwood Playboys, HCK
  Kyllähän tuli Kotkan kauden yleisöennätys joskaan ei Rautaliigan tämän kauden ennätystä
   
 5. Mikke73 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Haukat, Ässät
  Lainaus:
  Kauden yleisöennätys Kotkassa ei paljon paina, se nyt olisi ihme ollut jos sitäkään ei olisi tullut. Titaaneilla oli kuitenkin alkulohkon yleisökeskiarvo n. 100 katsojaa Haukkojen vastaavaa kovempi, joten pidin ihan selvänä että finaalissa olisi ylitetty Haukkojen välieräpelin yleisömäärä. Toki Kotkaan ei varmasti ollut lähtenyt niin paljon keravalaisia kuin Jäkeen, mutta silti. Tämä nyt on kuitenkin pikkuasia, ja se Titaanien viime kauden yleisöennätys alkulohkossa, 1021 katsojaa, oli muistaakseni erikoistapaus.
   
 6. Oakley Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Punanutut
  Lainaus:
  Sanosin, että eilen oli enemmän porukkaa halilla mitä ilmoitettu. Kotkan halli vetää sen pari tuhatta, eilen ilmoitettu 790. Haluaisin nähdä minne se 1200 olisi sijoitettu.
  Lainaus:
  Tämä oli tosiaan 40-vuotisottelu mihin oli ilmainen sisäänpääsy.

  Eilisestä pelistä vielä, että pojat puristivat ensimmäisessä erässä mailaa ihan urakalla. Miehet katkaisivat Titaanien lähdöt omista järjestään kunnes Lampisen 1-0 maali vapautti pelaamista ihan silmissä. Erityismaininta ja peukkua vielä Keravan kannattajille, jatkakaa samaan malliin.
   
 7. The Rock Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Titaanit, Ässät & Penguins
  Pytty kotiin – matka kuitenkin jatkuu vielä!

  Nyt kun tässä hiljalleen alkaa toipua siitä täyttymyksen tunteesta, jonka Titaanien lauantai-iltana voittaman Rautaliiga-mestaruus toi ja pystyy edes jonkinlaisia sanoja saati lauseita liikutukselta muodostamaan, on pakko sanoa, että paljon ylpeämpi ja iloisempi en voisi tuon nuoren joukkueen puolesta olla, joka punaiset pelipaidat päällä pääsi mestaruuspyttyä kannattajiensa edessä nostelemaan.

  Titaanien tämän kauden jo tähän mennessä kirjoitetussa menestystarinassa yhdistyvät ennen kaikkea valmennuksen sekä pelaajiston pitkäjänteinen työ ja sitoutuminen yhteisen tavoitteen taakse. Nämä samat asiat kun ovat vallalla myös koko edustusseuran sisällä lähtien aina hallinnosta ja päättyen pyyteettömästi kotkalaista kiekkoilua tukeviin talkoolaisiin, on kivijalka rakennettu pitkästä aikaa oikeasti tukevalle pohjalle.

  Enää menestystä ei ole yritetty ostaa rahalla, vaan nyt muutamien paikkakunnalle asettuneiden konkareiden lisäksi joukkue on kasattu oman junioriputken läpi käyneistä pelaajista, jotka oikeasti haluavat menestyä ja pelata kasvattiseuransa logolle 110-prosentin asenteella jokaisessa ottelussa.

  Juuri tämä on sitä tyyliä, jolla pienemmät seurat voivat pitkässä juoksussa pärjätä isompiaan vastaan, sillä vahva yhteishenki tuppaa pistämään aika hyvin materialle kampoihin.

  Mitä itse finaalisarjaan tulee, niin olihan Titaanit siinä napsun tai parin verran KJT Miehiä parempi, joten täysin oikeaan osoitteeseen mestaruuspytty meni, kun kapteeni Topi Paappanen pääsi sen vastaanottamaan.

  Finaalisarja oli kaikkinensa todella loistavaa viihdettä ja sanon myös sen, että KJT Miehet olisi pessyt sekä lingonnut kaikki muut Etelä-lohkon joukkueet, mikäli ne olisivat keravalaisia vastaan loppuotteluissa asettuneet. Suurin ero joukkueiden välillä tuli lopulta urheilullisuudessa, joka näkyi parhaiten siinä, millä intensiteetillä joukkueet jaksoivat peleissä suojata omaa maaliaan.

  Toki Titaanien puolustuspelaamista helpotti suuresti loistavasti pelannut maalivahti Oskari Taari, muttei hänkään olisi päässyt yhtä komeasti loistamaan, jollei edessä pelannut joukkue olisi puolustanut uhrautuvasti ja fiksusti täyttä kuutta erää. Titaanien parempi jaksaminen näkyi sekä Keravalta haetussa 5-2-voitossa (Titaanien kotisivujen otteluraportti) että Kotkassa harjatussa 6-3-voitossa (Titaanien kotisivujen otteluraportti).

  Titaanit oli tällä kertaa KJT Miehille sekä muille saman lohkon joukkueille vain hieman liian kova pala purtavaksi ja niin sen pitikin olla. Jollei tätä sarjaa olisi pystynyt voittamaan, ei paikka Suomi-sarjan karsintoihin tuntuisi oikeutetulta ja tuskinpa joukkueenkaan itseluottamus lähteä pelaamaan karsintapelejä olisi niin kovalla tasolla kuin mitä se nyt on.

  Vaikka mestaruuden juhliminen onkin erinastaa puuhaa, ei Titaanien kausi ole vielä päätöksessä. Nyt vasta alkavat oikeasti ne pelit, joihin joukkue ja seura ovat jo viime keväästä asti tähdänneet.

  On mielenkiintoista nähdä minkälaisen karsintasarjasysteemin Suomen Jääkiekkoliitto saa Suomi-sarjan osalta aikaiseksi, sillä mitä on muiden II-divarin lohkovoittajien kotisivuja yms. silmäillyt, ei kovin moni ole Titaanien lisäksi halukas yrittämään sarjanousua.

  Se on kuitenkin joka tapauksessa täysin selvää, että Titaanien pitää entisestään parantaa sekä terävöittää omaa tekemistään karsintapeleissä ja siinä jos kotkalaiset onnistuvat, aukeaa Suomi-sarjaportti hyvin suurella todennäköisyydellä kutsuvasti punanuttujen edessä.
   
 8. Oakley Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Punanutut
  Jee me noustiin!
  Vaikkakin pieni pettymys päälimmäisenä tunteena tällä hetkellä, sillä kiihkeät karsintaottelut jäi kokematta. Nuori joukkue nousi sinne minne se kuuluukin eli Suomi-Sarjaan. Se ei olisi yksinkertaisesti palvellut ketään jos Titaanit olisi jäänyt rautaliigaan. Runko ensi kaudeksi on jo valmiina.
  Jos jotain positiivista karsintojen peruuttamisesta hakee niin A-nuoret saavat pari kentällistä pelaajia edustuksesta Mestiskarsintoihin. Vielä kun saisivat valmentajankin...
   
 9. Individual Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Suomi, sympatiat: Mikke, KooKoo, Titaanit
 10. uljas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
  Titaanit siis viimeinkin takaisin Suomi-sarjaan. Yllättävän pitkään matalaliito jatkui. Suomi-sarjassa uskon Titaanien nousevan nopealla aikataululla kärkiporukohin ja ennen pitkää metsästämässä uutta Mestis-nousua. Jokohan nyt Kotkassa onnistuttaisiin.
   
 11. The Rock Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Titaanit, Ässät & Penguins
  Lainaus:
  Onhan tämä aikamoista, sillä päivällä sitä oli vielä sillä asenteella liikkeellä, että kausi jatkuu kolmen viikon ja karsintapelien verran. Nyt sitten homma lyötiinkin SJL:n taholta jäihin (Titaanien kotisivujen uutinen) ja Titaanit on kolmen vuoden jälkeen käytännössä takaisin Suomi-sarjassa.

  Huhhuijaa... ei tätä asiaa ole vielä oikein kunnolla sisäistänyt, mutta kyllähän se sarjanousu Rautaliiga-mestaruuden päälle kieltämättä aika hyvälle maistuu. Pitkäjänteinen työ kantoi hedelmää ja kyseinen saavutus tehtiin 21 oman kasvatin, kolmen seurassa jo pidempään pelanneen ja neljän joko viime tai tämän kauden aikana Titaaneihin siirtyneen pelaajan voimalla.

  Nousijaryhmä on siis 75-prosenttisesti omavarainen ja jos Viinikainen (4. kausi), Lampinen (4. kausi) sekä Jokila (9. kausi) mielettään jo omiksi pelaajiksi nousevat prosentit lukemaan ~86.

  Tätä sen touhun tällä tasolla pitääkin olla ja toivon sekä uskon saman linjan jatkuvan myös ensi kaudella astetta kovemmassa sarjassa. Perusta joukkueessa on kunnossa, sillä 28 pelaajan katraasta peräti 19 on syntynyt vuosien 1993–1996 välillä.

  Kulunut kausi osoitti sen, että Rautaliiga olisi tulevaisuudessa ollut Titaaneille varsin "nähty" sarja, eikä sen hinkkaaminen olisi hirveästi enää motivoinut pelaajia saati taustoja, joten onneksi joukkue meni päämääränsä mukaisesti niin pitkälle päätyyn asti, kuin SJL antoi siihen mahdollisuuden.

  Lainaus:
  Niin noh... pitkään ja pitkään. Nyt ei hätiköity ja "ostettu" sarjapaikkaa muualta tulleiden pelaajien voimalla, vaan rakennettiin omista kasvateista se urheilullinen runko, joka marinoitiin kentällisellä Kotkassa asuvia konkaripelaajia.

  Suomi-sarjassakaan seuralla tuskin on mikään karmean kova kiire menestyä ja sama rauhallinen tahti jatkuu, eikä hulluttelemaan lähdetä. Antaa pelaajien siis rauhassa kehittyä, sillä potentiaalia nousun mahdollistaneessa titaanimiehistössä kyllä piisaa yllin kyllin.

  Katsellaan niitä Suomi-sarjan mestaruushommia ja Mestis-haihatteluita sitten 3-5 vuoden päästä hieman tarkemmalla silmällä. Ensi kaudella lienee pääasia säilyä sarjassa ja kaikki sen päälle tuleva on vain pelkkää bonusta.
   
 12. Oakley Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Punanutut
  A-nuorille karsintasarjan voitto ja sarjapaikka säilyi Mestiksessä.
   
 13. The Rock Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Titaanit, Ässät & Penguins
  Lainaus:
  Tämä on eittämättä todella hyvä juttu, sillä nyt edustusjoukkueeseen tyrkyllä olevat tulevaisuuden toivot saavat jatkossakin vyölleen kovia pelejä, jotka valmistavat heitä mahdollisesti ensi kauden kuluessa eteen osuvaan Suomi-sarjadebyyttiin.

  Titaani-Juniorien kotisivuilta löytyy vielä varsin kattava selostus Forssassa pelatun Mestis-karsintaturnauksen tapahtumista titaaninäkökulmasta katsottuna. Titaanithan porskutti alusta loppuun asti voitosta voittoon ja kirjautti nimiinsä Mestis-paikan ohella koko turnauksen voiton.

  Kausi 2016–2017 näyttää tämän myötä Titaanien vanhimpien ikäluokkajoukkueiden osalta seuraavalta:
  • Edustus – Suomi-sarja
  • A-nuoret – Mestis
  • B-nuoret – Suomi-sarjan alkulohko/karsinta
  • C-nuoret – Suomi-sarjan karsinta (tästä en tosin aivan takuuseen mene, sillä niin hyvin eivät juniorisarjojen kiemurat ole hallussa.)
  Ei siis pöllömmät lähtökohdat ollenkaan...
   
 14. Lätkä-Bongari Iso-E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kivesveto Go Go
  Lainaus:
  Todella hyvältähän tuo näyttää. Vielä kun saisi kaikki joukkueet vaikka yhtä porrasta ylöspäin niin siitä olisi hyvä lähteä kehittämään toimintaa. Silloin voisi nopeasti kuvitella, että yhteistyötä voisi alkaa tekemään pohjoisessa olevan naapurikaupungin kanssa. Hallinne taitaa ihan hyvin täyttää Mestislisenssiin oikeuttavan määrän paikkoja? A-junnujen Mestiksessä olo on kyllä loistava juttu.
   
 15. The Rock Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Titaanit, Ässät & Penguins
  Lainaus:
  Toissakauden (2014–2015) alussa seuran A-, B- ja C-nuoret aloittivat kaikki kautensa oman ikäluokkansa Mestiksessä sekä edustusjoukkue II-divarissa, joten silloin asiat olivat vielä paremmin, mutta ei nykytilanteestakaan parane valittaa.

  Harrastajamäärät ovat vain ikävästi laskeneet viimeisen viiden vuoden aikana sekä tuoneet omat haasteensa toiminnan pyörittämiseen ja joukkueiden kasaamiseen. Jatkossa harrastajamäärät pitäisi ehdottomasti saada taas nousuun, jotta jatkuvuus säilyisi titaanikiekkoilussa.

  Nykyisessä taloustilanteessa ja harrastusmahdollisuuksien paljouden puristuksessa kyseinen tavoite on haastava, mutta tuskin kuitenkaan mahdoton toteutettava. Töitä, paneutumista itse asiaan ja voimavaroja se vaatii kyllä pirusti.

  Mitä tulee yhteistyöhön Titaanien sekä KooKoon välillä, on sitä käsittääkseni tehty jo kuluneen kauden aikana enenevissä määrin junioripuolella, enkä yllättyisi yhtään, mikäli samaan pyrittäisiin myös edustustasolla.

  Oiva esimerkki Suomi-sarja- ja Liiga-joukkueen yhteistyöstä löytyy hieman idemmästä, sillä Ketterä ja SaiPa ovat jo pari viime kautta harjoittaneet ilmeisen hedelmällistä symbioosia keskenään.

  Lainaus:
  Titaanien kotihallina toimiva Ilona Areena vetää sisäänsä maksimissaan 1958 (1020 istumapaikkaa, 928 seisomapaikkaa & 10 invapaikkaa) katsojaa, joten kyllähän se taitaa edelleen Mestiksessä vaadittavat kriteerit täyttää.

  Ehkäpä sitten joskus hamassa tulevaisuudessa kotkalaisessa jääkiekossa voidaan taas haaveilla Mestiksestä, mutta nyt on mielestäni tärkeintä lunastaa ensiksi lisenssi Suomi-sarjaan ja vakiinnuttaa paikka kyseisellä sarjatasolla, jonka jälkeen voidaan sitten alkaa miettiä, riittävätkö rahkeet mahdollisesti Mestikseen?