Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Kotkan Titaanit 2015–2016

Viestiketju osiossa 'Muut suomalaiset sarjat' , aloittajana The Rock, 08.05.2015 klo 22.03.

 1. The Rock Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Titaanit, Ässät & Penguins
  Titaanit 2015–2016

  On aika polkaista Titaanienkin taholta uusi kausiketju aluille ja todeta heti kärkeen, että kylläpä tänään pärähti eetteriin todella mieluisia uutisia: Kymen Sanomat – Titaaneille uusi taustayhdistys ja vanha logo

  Titaanit on siis jälleen ensi kaudella se vanha kunnon Titaanit, eikä mikään Akatemia (phtyi!).

  Tähän päälle vielä takaisin omilleen palannut seura ottaa käyttöönsä ihka ensimmäisen titaanilogon eli legendaarinen T-ukon, joka on allekirjoittaneen mielestä se ainoa ja oikea logo, joka kotkalaisjoukkueella tulisikin olla käytössä.

  Makunystyröitä miellyttää myös tieto (Titaanien kotisivujen uutinen) siitä, että Titaanit laittaa heti kättelyssä tavoitteekseen Suomi-sarjapaikan lunastamisen ja tästä syystä onkin erittäin mielenkiintoista nähdä minkälaista miehistöä aiemmasta leveämpi taustaryhmä ja tulevan kauden valmennus ovat kokoamassa II-divisioonaan.

  Se lienee selvää, että kokeneita lähtijöitä (Inkinen, Miettinen, Kutvonen jne.) on vaikeaa korvata, muttei kuitenkaan mahdotonta. Kannattaa myös muistaa, että hyvää jälkeä tehneet omat kasvatit ovat jälleen vuoden vanhempia ja valmiimpia miesten peleihin, joten kyllähän tässä kieltämättä vähän jänskättää mitä tuleman pitää.

  Tulevien viikkojen aikana pitäisi pj. Lehden mukaan kuulua sekä valmentaja- että pelaajarintamalta uutisia, joten niitä odotellessa...
   
 2. The Rock Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Titaanit, Ässät & Penguins
  Oksasen komennossa

  Alkoihan niitä sopimuksiakin putoilla ja kuten olettaa saattoi, joukkueen rakentaminen pistettiin aluille valmennuksesta (Titaanien kotisivujen uutinen). Marko Oksanen jatkaa siis päävalmentajana ja miehen adjutantteina toimivat Jari Multanen sekä Janne Salmela.

  Seuraavaksi onkin sitten edessä pelaajien naaraaminen joukkueeseen, joka tuskin tuottaa kovin suuria vaikeuksia aivan terävintä kärkeä lukuunottamatta.

  Omista kasvateista löytyy varmasti hyvä pohja rungolle ja muutamalla ulkopuolelta tulevalla täsmävahvistuksella Titaanit tappelee jälleen tosissaan kakkosdivarilohkonsa kärkipaikoista.
   
 3. The Rock Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Titaanit, Ässät & Penguins
  Kuusi pelaajasopimusta – yhteistyö Kiekkoympyröiden kanssa käyntiin

  Ensiksi valmennus säppiin ja sitten joukkue kasaaminen tulille. Titaanit näyttää luottavan perinteiseen tyyliin myös tässä asiassa ja hyvä niin.

  Pelaajapuolelle putkahti tosiaankin kuusi jatkosopimusta (Titaanien kotisivujen uutinen): Eero Vilkas (mv), Paavo Viinikainen (p), Marko Puhakka (p), Joni Jokila (h), Aapo Lampinen (h) ja Mikko Lehtinen (h).

  Ensimmäiset sopimuspelaajat ovat selkeitä runkopelaajia viime vuoden nipusta, joten vankka perustus hyvätasoisen joukkueen pohjaksi tulevalle Rautaliiga-kaudelle on luotu ja tästä on mukava jatkaa eteenpäin.

  Pelaajasopimusten lisäksi Titaanit on tehnyt yhteistyöseurasopimuksen naapurikaupunkin Haminan ylpeyden Kiekkoympyröiden kanssa (Titaanien kotisivujen uutinen), joka tulee toivottavasti auttamaan molempia seuroja pitkän sarjakauden aikana.
   
 4. The Rock Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Titaanit, Ässät & Penguins
  Päämäärä kasvoi jo kahteentoista

  Titaanit julkisti tänään lisää sopimuksia (Titaanien kotisivujen uutinen), kun Juho Saarilehto (p), Joonas Saarilehto (p), Kalle Kolehmainen (p), Juho Paavola (h), Juuso Löppönen (h) ja Eppu Oksanen (h) liittyivät mukaan kotkalaisjoukkueen pelaajavahvuuteen.

  Viime kaudella yksittäisiä otteluita II-divisioonan runkosarjassa ja pudotuspeleissä sekä kärkirooleissa A-nuorten joukkueessa pelanneesta kuusikosta jokainen on Titaanien kasvatti, joten omavaraisuusaste kasvaa jälleen varsin mukaviin lukemiin, sillä tämänhetkisestä 12 sopimuspelaajasta 10 on omia poikia.
   
 5. The Rock Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Titaanit, Ässät & Penguins
  Joukkueen täydennys jatkui

  Titaanien vauhdikas meno pelaajasopimusrintamalla sai jatkoa kotkalaisjoukkueen levennyttyä jälleen nipulla seuran omia kasvatteja (Titaanien kotisivujen uutinen). Uusimmat ensi kauden titaanisoturit ovat Niilo Pussinen (mv), Markus Laakso (p) ja Ville Myyryläinen (h).

  Kun tämänhetkistä nimilistaa katsoo, tulee Titaanit olemaan varsin nuorekas, ilmeisen kovakuntoinen sekä luisteluvoimainen ryhmä. II-divarin runkosarjassa punanutut tulevat varmasti menestymään odotetulla tavalla, mutta kevään koitoksissa pärjäämiseen peilaten olisi suotavaa, että seuraavat sopimusjulkistukset sisältäisivät myös raakaa kokemusta sekä rutiinia kovista miesten peleistä.

  Lupaavalta tämä meno joka tapauksessa tällä hetkellä näyttää ja odotukset kasvavat kokoajan mitä lähemmäs kauden alkua mennään.
   
 6. The Rock Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Titaanit, Ässät & Penguins
  Huipputärkeä jatkosopimus!

  Titaanit muurasi peräpäähänsä todella merkittävän rakennustiilen, kun seura julkisti reilut 300 kertaa uransa aikana punanutun päälleen vetäneen Tomi Pylväläisen (p) jatkavan kotkalaisjoukkueessa (Titaanien kotisivujen uutinen).

  Nyt nuorilla titaanipuolustajilla on vierellään todellinen isähahmo ja esimerkin näyttäjä, josta on hyvä ottaa oppia. Kaiken lisäksi Pylväläinen on vielä yksi Rautaliigan parhaimmista pakeista ja muutenkin todella iso johtaja sekä jäällä että pukuhuoneen puolella.

  Kasassa on nyt yhteensä 16 sopimusta – 2 veskaria, 7 pakkia ja 7 hyökkääjää. Lähes 2/3 joukkueesta on siis kasassa, joten nyt seura- ja valmennusjohdolla on hyvin aikaa tarkastella rauhassa pelaajamarkkinoita sekä miettiä minkälaisia palasia titaanijoukkueeseen vielä ennen kauden alkua tarvitaan.

  Joukkueen harjoituspelit (Titaanien kotisivujen uutinen) pyöräytetään käyntiin Hollolassa 15. elokuuta pelattavalla turnauksella, joten eiköhän tuohon mennessä sopimuspelaajien määrä kasva suhteellisen lähelle valmista palettia.

  ps. Oikein hyvää juhannusta kaikille titaanikannattajille sekä muille rautaliigalaisille!
   
 7. The Rock Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Titaanit, Ässät & Penguins
  Vahvistusta sentteri- ja veskariosastolle

  Titaanit nappasi itselleen tutun keskushyökkääjän toisesta kotkalaisjoukkueesta Piranha'sista, kun Topi Paappanen (h) päätti parin vuoden tauon jälkeen pukeutua taas punaiseen. Saman tempun tekee myös pääasiassa seuran A-nuorissa edelliskaudet torjunut Henri Saarenmaa (mv), joka tulee tappelemaan maalitolppien välissä peliajasta kaksikon Vilkas–Pussinen kanssa (Titaanien kotisivujen uutinen).

  Paappasen ja Saarenmaan sopimukset ovat allekirjoittaneen mielestä todella hienoja uutisia, sillä ensin mainittu on erinomainen peliä tekevä sentteri ja jälkimmäinen puolestaan tuo lisää leveyttä maalin suulle. Kaiken lisäksi kumpainenkin on vieläpä Titaanien oma kasvatti, joita on joukkueessa jo todella runsaasti. Itse asiassa omavaraisuusprosentti on tällä hetkellä niinkin komea kuin ~89.

  Kasassa on nyt yhteensä 18 sopimusta, joten titaanijohto voi varsin levollisin mielin tarkastella pelaajamarkkinoiden tilannetta tulevien viikkojen aikana.
   
 8. The Rock Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Titaanit, Ässät & Penguins
  Lainaus:
  Tähän näkyy tulleen muutos tällä päivämäärällä, sillä Titaanit pelaakin kyseisenä lauantaina Riihimäellä, jossa harjoitusottelun vastustajaksi asettuu Peltosaaren Nikkarit, eivätkä kotkalaiset täten osallistu Hollolan harjoitusturnaukseen (Titaanien kotisivujen uutinen).
   
 9. The Rock Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Titaanit, Ässät & Penguins
  Jääharjoitukset täyteen vauhtiin – uusia sopimuspelaajia kiinnitetty

  Harjoituspelien alku lähestyy uhkaavalla tavalla ja sen myötä Titaanitkin on jo vedellyt ensimmäiset luistimenpiirtonsa Ilona Areenan jäähän reilun 20 pelaajan voimin.

  Myös sopimusuutisia on kuluneen viikon aikana paukkunut eetteriin, kun Titaanien omat kasvatit Joel Helle ja Miro Mänttäri (Titaanien kotisivujen uutinen) sekä Kuusaalta punanuttuun kaapatut Joni Kainulainen ja Santeri Kunttu (Titaanien kotisivujen uutinen) rustasivat allekirjoituksensa yksivuotisiin titaanisopimuksiin.

  Titaaneilla on tällä hetkellä sopimus kolmen veskarin, seitsemän pakin ja tusinan hyökin kanssa (yht. 22 pelaajaa), joten nopealla laskennalla uskoisin, että kokoonpanoon tullee mukaan vielä 3–5 pelimiestä, ennen kuin sarjakausi polkaistaan käyntiin.
   
 10. The Rock Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Titaanit, Ässät & Penguins
  Joukkue jatkaa täydentymistään – harjoituspelien alku jo ovella

  Titaanien pelaajarosteri sai jälleen lisäystä, kun laitahyökkääjä Juho Luukkonen päätti jatkaa pelaamista kotkalaisjoukkueessa (Titaanien kotisivujen uutinen). Sen lisäksi seura tiedotti, että mahdollisen sopimuksen toivossa harjoitusringissä ovat mukana Henri Saukkonen, Jani Vilkas, Santeri Jalava, Joakim Mickos sekä Jalmari Lekander.

  Kyseiselle viisikolle tarjoutuukin oiva mahdollisuus vakuuttaa titaanivalmennus -ja seurajohto tarpeellisuudestaan heti tulevana lauantaina (15.8.), sillä Titaanit polkaisee silloin harjoituspelinsä käyntiin Riihimäen jäähallissa, jossa vastaan asettuu kotijoukkue Peltosaaren Nikkarit.

  Tästä se homma titaanileirissä lähtee taas toden teolla liikkeelle ja kestää toivottavasti aina maalis-huhtikuun tietämille asti.
   
 11. The Rock Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Titaanit, Ässät & Penguins
  Harjoitusottelut sujuneet voittoisasti!

  Nyt kun puolet (4kpl) harjoitusotteluista on takana, voi jo hyvällä omalla tunnolla hieman tutkailla missä mennään.

  Titaanit on siis kaatanut niin Nikkarit (6-4), H.K.H.:n (3-2), HCK Salamat (3-1) kuin HC Giantsin (7-1). Silmiin pistävää on ollut se, että kotkalaiset ovat jokaisessa pelaamassaan ottelussa olleet selkeästi vastapuolta edellä luistelu- ja pelinopeudessa sekä jaksaneet painaa väsymyksestä huolimatta täyden peliajan vastapuolten pudotessa viimeistään päätöserässä kelkasta.

  Kovin tuulesta temmattuja eivät siis päävalmentaja Marko Oksasen sanat Kymärissä (22.8.) ole: "Uskallan väittää, että joukkueen materiaali on leveämpi ja urheilullisempi kuin viime kaudella."

  Titaanit on nuorentunut viime kaudesta aika paljon ja kokemusta poistui kokoonpanosta rutkasti. Tilalle tuli kuitenkin lisää taitoa ja jalkoja, joten on mielenkiintoista nähdä kuinka pitkälle tämä keitos oikein porisee. Seuran tavoitehan on nousu Suomi-sarjaan kaudelle 2016–2017.

  Tässä vielä Titaanien kotisivujen raportit Nikkarit-ottelusta sekä KySa-turnauksesta.
   
 12. The Rock Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Titaanit, Ässät & Penguins
  Hyväntekeväisyyttä ja ensimmäinen tappio

  Titaanien harjoitusottelut alkavat kääntyä kohti iltaruskoaan, sillä ennen sarjakauden 2015–2016 alkua jäljellä on enää ensi keskiviikkona kotona Haukkoja vastaan miteltävä koitos.

  Sitten viimeisimmän katsauksen kotkalaiset ovat ehtineet pelata kolme treenipeliä lisää, joista puseroon on tarttui voitot Haukoista (9-8) ja Kiekkoympyröistä (9-1) sekä tappio KJT Miehille (3-5).

  Haukkoja vastaan Titaanit keskittyi lähinnä hyökkäämään puolustuspelaamisen kustannuksella (Titaanien kotisivujen otteluraportti), Kiekkoympyröiden kanssa punanutut tekivät puolestaan yhteistä hyvää ohjaamalla ottelun lipputuotot hyväntekeväisyyteen (Titaanien kotisivujen otteluraportti) ja KJT Miehiltä kotkalaiset saivat oivan oppitunnin II-divarin kärkikahinoiden voittamisessa tarvittavasta kovuudesta (Titaanien kotisivujen otteluraportti).

  Onhan tässä viimeisten viikkojen aikana tapahtunut myös sellainen asia, että paikallisvastustaja KooKoo-65 luopui sarjapaikastaan II-divisioonassa ja tilalle tuli mestariyhdistelmä HC Vantaa (ent. K-Vantaa Itä), joka ei kyennyt ottamaan edelliskeväänä pelaamaansa Suomi-sarjapaikkaa vastaan.
   
 13. The Rock Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Titaanit, Ässät & Penguins
  Voitokas kenraaliharjoitus – ei muuta kuin kohti sarja-avausta

  Keskiviikkona kotona pelattu kenraaliharjoitus päättyi Titaanien 6-4-voittoon Kotkassa vierailleista Haukoista (Titaanien kotisivujen otteluraportti). Titaanit teki pelin hengen heti ensimmäisessä erässä selväksi ja tyrmäsi vieraansa. Toivottavasti samanlaista menoa nähdään myös sarjapelien alkaessa, sillä juuri peli- ja jalkanopeus ovat niitä aseita, joilla Titaanit tulee vastustajansa yllättämään.

  Tokihan otteet heittelivät harjoituskaudelle ominaiseen tapaan ja Haukat onnistui kuromaan ronskin johdon lähes kiinni, mutta siitä huolimatta tämä antoi uskoa siihen, että tosipeleissäkin viime kaudella II-divarin runkosarjassa juhlinut sekä Titaaneille voittamattomaksi jäänyt haukkalauma on kaadettavissa.

  Kyllähän tässä vähän jo odottaa vesi kielellä sarjan alkua ja mikä parasta, se aloitus tehdään kotona kahta uutta tuttavuutta vastaan: ensiksi vastaan asettuu HC Giants (19.9.) ja sen jälkeen KJT Miehet (25.9.).

  Tuloillaan on aivan varmasti erittäin mielenkiintoinen ja toivottavasti myös näin titaaninäkökulmasta katsottuna menestyksekäs lätkäkausi!
   
 14. The Rock Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Titaanit, Ässät & Penguins
  Kolme uutta sopimuspelaajaa

  Titaanien joukkue, jolla lauantaina alkavaan sarjakauteen lähdetään, on leventynyt kolmella uudella sopimuspelaajalla, kun testimiehistä Joakim Mickos, Jani Vilkas ja Santeri Jalava allekirjoittivat yksivuotiset sopimukset (Titaanien kotisivujen uutinen) kotkalaisseuran kanssa.

  26 sopimuspelaajan myötä titaanivalmennuksella on riittävästi kyniä, joilla kirjoittaa ja samalla myös kilpailutilanne pelipaikkojen suhteen on Titaaneissa varsin hyvällä tolalla.

  Kausi saisi omasta puolestani alkaa välittömästi, eikä vasta muutaman päivän päästä, sillä into pelien livenä katseluun on jo kovaa luokkaa.
   
 15. The Rock Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Titaanit, Ässät & Penguins
  Kausi käyntiin – kapteenisto valittu

  Tänään se kauan odotettu sarjakauden avaus on vihdoin edessä, kun Titaanit iskee kotihallissaan yhteen jo harjoituspeleissä tutuksi tulleen HC Giantsin kanssa. Ottelusta tulee varmasti aivan erilainen kuin kuukausi takaperin, koska kumpikin joukkue iskee kaukaloon parhaan miehistönsä ja nyt aletaan pelata jo ihan tosissaan tuloksesta.

  Sen puolesta onkin erittäin jännä nähdä mihin Titaanit vuosimallia 2015–2016 oikein pystyy, sillä ainakin allekirjoittaneella odotukset ovat kotkalaisjoukkueen menestymisen suhteellisenkin korkealla.

  Titaanien kotisivuilta löytyy kausiennakko sekä uutinen, jossa kerrotaan Joni Jokilan palaavan kapteeniksi. Mielenkiintoista, sanoi koira kun pallejansa nuoli...

  TAISTELE TITAANIT!
   
 16. The Rock Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Titaanit, Ässät & Penguins
  Jätit nurin sarja-avauksessa – Lampiselle banaania

  Titaanit nappasi II-divarin sarja-avauksestaan kelpo tuloksen, kun tulokasjoukkue HC Giants kaatui 5-2-lukemin (Titaanien kotisivujen otteluraportti & Pekka Vainion pelikuvat).

  Eihän se pelaaminen mitään silmiä hivelevän kaunista ollut, mutta ei sen vielä pidäkään olla. Tärkein juttu, eli kolme pinnan potti, jäi lopulta Titaanien haltuun, aivan kuten pitikin.

  Maalit jakautuivat avausmatsin aikana viidelle eri pelaajalle (Joni Kainulainen, Juho Luukkonen, Aapo Lampinen, Eppu Oksanen & Juuso Löppönen), joten leveyttä tuntuu löytyvän heti ensikättelyistä lähtien, sillä sitä tarvitaan kevättä kohti mentäessä ja pelien koventuessa.

  Maalissa Niilo Pussinen oli helkkarin hyvä 36 torjunnan kokonaissaldollaan. Vieraat hakkasivat varsinkin kolmannessa erässä päätään Pussiseen, joka koppasi kerta toisensa jälkeen kiekot haltuunsa ja masensi näin Jätit aivan täysin.

  Ottelun lopussa nähty hässäkkä, joka lähti liikkeelle Markus Laakson loukkaannuttua kiekon osuessa miestä nilkkaan, poiki lopulta Titaaneille pikkukakkosen väärästä vaihdosta sekä Aapo Lampiselle 10min käytöksestä sekä PRK:n käytöksestä. Tämä tarkoittaa siis sitä, että Lampinen ei ole kymppitilin täyttymisestä johtuvan yhden ottelun mittaisen pelikiellon vuoksi kehissä, kun KJT Miehet tulee perjantaina Kotkaan vierailulle.

  Tokihan Aapon hankkima banaani kovan ottelun alla harmittaa, sillä hän on painava palikka titaanivalmennuksen ketjupalapelissä, mutta sota ei tunnetusti yhtä miestä kaipaa. Nyt vain joku muu titaanihyökkääjä saa paikan näyttää osaamistaan ykkösvitjan oikeassa laidassa.
   
 17. The Rock Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Titaanit, Ässät & Penguins
  Punanutut porskuttivat sarjakärjeksi!

  Kulunut viikonloppu oli Titaaneille varsinkin sarjapisteiden valossa todellinen jättipotti, sillä punanutut poimivat kummastakin pelistään täydet kolme pistettä, joilla avautui nousuväylä Etelä-lohkon piikkipaikalle.

  Kotkalaiset toivottivat ensiksi perjantaisessa kotiottelussaan KJT Miehet tervetulleeksi Rautaliigaan, murskaamalla keravalaiset peräti lukemin 14-4 (Titaanien kotisivujen otteluraportti & Pekka Vainion pelikuvat). Lauantaina Titaanit taas haki tiukempien vaiheiden jälkeen makean 7-5-vierasvoiton (Titaanien kotisivujen otteluraportti) kovasti kampoihin pistäneistä HCK Salamoista.

  Kausi on siis lähtenyt todella mallikkaasti liikkeelle ja tästä on loistava jatkaa kohti tulevia NASKI- ja HC Vantaa-otteluita.

  Tilastoista sen verran, että Titaanit alkukauden vahva vire ei ole levännyt pelkästään muutamilla harteilla, sillä peräti 15 eri pelaajaa on päässyt jo maalin makuun ja lisäksi vain neljä pelaajaa ei ole saanut tehopistetiliään vielä auki (pl. maalivahdit). Pelaajamateriaalissa löytyy siis mukavanlaista syvyyttä, joka tulee aivan varmasti nousemaan suureen arvoon, mitä pidemmälle kausi etenee.
   
 18. The Rock Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Titaanit, Ässät & Penguins
  Suksi luistaaja voittoja satelee

  Titaanit ei vieläkään löytänyt parempaansa, sillä männäperjantaina jalkoihin jäi NASKI maalein 11-2 (Titaanien kotisivujen otteluraportti & Pekka Vainion pelikuvat) ja lauantaina oli vuorossa HC Vantaan kampitus vieraskaukalossa hienon kolmannen erän nousun päätteeksi 4-3-lukemin (Titaanien kotisivujen otteluraportti).

  Viiden peräkkäisen voiton ansiosta Titaanit on repinyt takaa-ajajien sopivan ristiinpelaamisen ja kompuroinnin johdosta jo viiden pisteen mittaisen kaulan Etelä-lohkon sarjataulukossa, kun runkosarjaa on lähes viidennes takana.

  Se on kanssa hienoa todeta, että vaikka punanuttujen pelaaminen ei etenkään viime viikonlopun peleissä silmiä ajoittain hivellytkään, väänsi Titaanit siitä huolimatta kovalla taistelutahdolla ottelut nimiinsä. Tämä jos mikä on vahvan joukkueen merkki, kun vastustajat kaatuvat illasta toiseen hieman huonommallakin pelillä.

  Onneksi valmennus (ja varmasti myös pelaajistokin) tunnistaa lisää hiomista ja harjoittelua vaativat pelin eri osa-alueet, jotta Titaanit pystyy jatkossa lyömään entistä parempaa sekä harmonisempaa peliesitystä pöytään.

  Joka tapauksessa tästä on hienoa jatkaa kohti tulevia koitoksia, joita Titaanit pelaa seuraavien viikkojen aikana alkukautta selkeästi harvemmalla tahdilla – aikavälillä 5.–31.10.2015, kun on edessä vain neljä peliä yhtä moneen viikkoon. Tämä tarkoittanee siis sitä, että perusteellisemmalle harjoittelullekin jäänee lokakuussa enemmän aikaa ja samalla myös voimavaroja.
   
 19. The Rock Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Titaanit, Ässät & Penguins
  Päämäärä nousi lukemaan 28

  Titaanit teki lauantaisen PEPO-ottelun alla sopimukset maalivahti Oskari Taarin ja try-outilla olleen puolustajan Henri Saukkosen kanssa (Titaanien kotisivujen uutinen). Miesten liityttyä virallisesti mukaan titaaniperheeseen on joukkueen pelaajamäärä nyt varsin mairea 28, jolla varmasti kyetään vetämään pitkä kausi moitteetta läpi.

  Taari täydentää hienosti Titaanien jo alkukauden aikana toimivaksi osoittautunutta maalivahtiosastoa ja tuo sinne entisestään lisää kilpailua. Saukkonen puolestaan antaa valmennukselle lisää vaihtoehtoja pakkikalustoon ja isona miehenä pystyy toivottavasti (tarpeen niin vaatiessa) myös kovaan peliin.

  Usko on vahva sille, että huomisen jälkeen Titaanien voittosarakkeessa komeilee lukema kuusi – cama punanutut!
   
 20. The Rock Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Titaanit, Ässät & Penguins
  Neljännes runkosarjasta pelattu – saldo edelleen putipuhdas

  Titaanien vakuuttava marssi jatkui männäviikonloppuna, kun PEPO joutui todistamaan nälkäisen vierailijan paremmakseen varsin rujoin 9-0-lukemin (Titaanien kotisivujen otteluraportti).

  Kyseinen voitto oli Titaaneille jo kuudes perättäinen ja tämä tarkoitti sitä, että ensimmäinen neljännes Etelä-lohkon runkosarjasta sujui pelkkien puhtaiden kolmen pisteen voittojen merkeissä. Tästä syystä Titaanien ero sarjan kärjessä seuraavana liihottaviin Haukkoihin on tällä erää viisi pistettä.

  Erityisen hienoksi PEPO-voiton nostaa se fakta, että kyseessä oli maalivahti Niilo Pussisen ensimmäinen nollapeli Miesten sarjoissa sekä samalla myös Titaanien ensimmäinen nollapeli reiluun neljään kauteen (viimeksi vastustaja nollattu kaudella 2011–2012 Suomi-sarjan karsintasarjassa).

  Myös joukkueen ykkösketjun hurja tehovire hymyilyttää. Kolmikko Juuso Löppönen (11+8) – Joni Kainulainen (5+13) – Santeri Kunttu (7+8) on nyt mättänyt kuuteen pelattuun peliin yhteensä 23+29=52 pistettä. Tämä tekee keskiarvoksi ~8,7 pinnaa peliä kohden – suhteellisen hurja lukema tälläkin sarjatasolla.

  Mikä parasta tässä koko asiassa on se, että ykkösen tehoilun vastapainoksi on myös muukin titaanijoukkue mätkinyt mukavaan tahtiin pinnoja tauluun, joten mikään yhden ketjun show alkukauden menestys ei todellakaan ole ollut.

  Se lienee sanomattakin selvää, että em. tahti tulee varmasti jossain kohtaa vaimenemaan, mutta tässä kohtaa juuri se joukkueen leveys nousee esiin, kun muutkin vitjat pystyvät ratkaisemaan pelejä.

  Vahvasta myötätuulesta huolimatta päävalmentaja Marko Oksasen PEPO-voiton jälkeen lausumissa sanoissa piilee vissi totuudensiemen, jota tulee vastaisuudessa vaalia: "Pidetään luistimet edelleen tiukasti jäänpinnalla – täytyy muistaa, että emme ole vielä pelanneet ennakkoon tämän sarjan kovimpia joukkueita vastaan." .

  Todellinen puntari on siis edessä ihan kohta, kun GrIFK (24.10.) ja Haukat (31.10.) laittavat Titaanit testiin. Mikäli näidenkin otteluiden jälkeen saldona on edelleen pelkkiä puhtaita kolmen pisteen voittoja, pystyy varmasti jokainen Etelä-lohkoa seuraava ilman sen suurempia omantunnontuskia toteamaan Titaanien olevan kiveäkin kovempi nippu kuluvalla Rautaliiga-kaudella.
   
 21. The Rock Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Titaanit, Ässät & Penguins
  Viikingeistä ei vastusta – GrIFK seuraava haastaja

  Titaanit otti viime lauantaina toisen peräkkäisen rökälevoiton vieraissa ja kasvatti samalla voittoputkensa jo seitsemään. Viikingit meni Vuosaaressa heti avausvaihdossa johtoon, mutta sen jälkeen tahtipuikkoa kaukalossa heilutti vierailija, joka takoi tauluun komeat 9-1-lukemat (Titaanien kotisivujen otteluraportti).

  Viikingit-pelissä tehot jakautuivat jälleen laajalle rintamalle, mutta mikä parasta, Topi Paappasen (2+0) johtama viisikko ja etenkin ketjun maestro saivat rutkasti onnistumisia aikaiseksi. Tämä tietää hyvää, sillä nyt Titaaneilla on käytännössä kolme sellaista hyökkäysvitjaa illasta toiseen jalkeilla, jotka pystyvät pelit punanutuille ratkomaan ilman sen suurempia nikotteluja.

  Materiaalin leveys joutuukin tänään todelliseen testiin, kun Titaanit isännöi kotihallissaan Rautaliigan kärkikamppailua, jossa vastaan luistelee viime keväänä katkeraa kalkkia kotkalaisille juottanut GrIFK.

  Myös Granilta löytyy Titaanien tapaan riveistään hirmutehoja mättänyt ykkösvitja ja muutenkin joukkue on nimilistansa sekä alkukauden otteidensa perusteella vahvistunut entisestään, joten uskoisin, että iltasella kaikki hallille saapuvat pääsevät herkuttelemaan kaksin käsin huippuluokan Rautaliiga-viihteellä.

  Let's see, kun oikein etsii...
   
 22. teroz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
  Hienosti olette kauden alun hoitaneet. Toivottavasti saatte tänä vuonna nousun ja asteittain toivottavasti myös paikka Mestiksessä aukeaisi. Itsellä on hyvät muistot Kouvola-Kotka paikallispeleistä, joten kaikkiaan sitä toivoo Titaneille kaikkea hyvää.

  Samassa muuten annettava kehuja sivujen raporteille, todella kattavia kokonaisuuksia. Toimitus on ainakin Mestis-kunnossa jo nyt. Vähintään.
   
 23. The Rock Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Titaanit, Ässät & Penguins
  Ensimmäinen pistemenetys, muttei vieläkään voittoputkelle pistettä

  Heti kärkeen on todettava, että kylläpä oli mukavannäköistä lätkää Titaanien ja GrIFK:n välillä Kotkassa pelattu Rautaliigan kärkikamppailu. Kumpikin joukkue halusi oikeasti pelata sekä tehdä kiekon kanssa asioita, eikä vain keskittynyt selviytymään kaukalossa saati iskemään kiekkoa summanmutikassa pois omista.

  Titaanit vei ensimmäisen erän, GrIFK toisen ja loppu olikin sitten tiukkaa ja tasaista tahkoamista aina voittolaukauskilpailuun asti. Rankkareilla kotkalaisilla oli heittää askiin sen verran enemmän taitoa, että voittoputki sai jatkoa ja tarjolla ollut lisäpiste irtosi omaan pussiin, mutta totuuden nimissä on sanottava, ettei vieraidenkaan voitto kovin suurelta vääryydeltä olisi loppupeleissä tuntunut, kiitos ottelun tasaisuuden.

  Kyllähän tässä viimeistään huomasi sen, että myös Rautaliigan kärjessä pelataan varsin hyvätasoista ja vauhdikasta jääkiekkoa, eikä tämä sarjataso todellakaan ole kaikilta osin pelkästään jäähdyttelijöiden viimeinen "joutsenlaulu".

  4-3-voitosta on erikseen vielä mainittava Titaanien kotisivujen otteluraportistakin luettava Joni Jokilan taklaus, joka lennätti GrIFK-puolustaja Lari Mäkijärven NHL-tyylisesti laidan yli suoraan kotijoukkueen vaihtoaitioon. Eipä ole tuollaista tälliä tullut aiemmin Titaanien peleissä todistettua ja hyvät nauruthan se sai aikaan, varsinkin kun Mäkijärvelle saati penkillä istuneille pelaajille ei tilanteessa käynyt kuinkaan.

  GrIFK tarjosi Titaaneille jo sen verran kovan vastuksen, että ensi lauantaina edessä oleva uusi kärkitaisto Haukkojen vieraana tuskin enää punanuttuja kovuutensa tai tasaisuutensa puolesta pääsee yllättämään. Eiköhän Järvenpäässä ole valmisteilla aikamoinen spektaakkeli jääkiekkoilun saralla.

  Lainaus:
  Kausi on tosiaankin alkanut Titaaneilla loistavasti – 8 peliä ja 8 voittoa, mutta siitä huolimatta matka on vielä todella pitkä ja töitä on pirusti edessä, jotta keväällä Kotkassa juhlittaisiin nousua Suomi-sarjaan. Varsinkin puolustuspelaaminen tarvitsee lisää petrausta, mutta itselläni on sen verran vahva luotto Titaanien valmennukseen sekä pelaajistoon, että eiköhän sekin osa-alue tule kuntoon viimeistään ennen pudotuspelien alkua.

  Mestiksestä sitä vastoin on turha vielä puhua kovin suureen ääneen. Se vaatii aivan pirusti enemmän rahaa ja resursseja, joita tällä hetkellä ei tunnu löytyvän kunnolla oikein mistään pienemmältä kiekkoa pelaavalta paikkakunnalta. Kunhan nyt ensiksi täällä saataisiin asteittain vahvistettua sekä taustoja että joukkuetta ja sillä tavoin lunastettaisiin paikka Suomi-sarjaan, olisi sen jälkeen edessä statuksen vakauttaminen Suomen kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla.

  Hätäilemällä ei tunnetusti tule kuin "kusipäisiä lapsia" ja se kyllä Kotkassa tiedetään, kiitos menneiden aikojen tapahtumien. Mestis olisi toki hieno asia ja varmasti se on myös titaaniorganisaation unelma, muttei kuitenkaan vielä muutamaan vuoteen kovinkaan ajankohtainen asia.

  Se taas ei ihmetytä yhtään, että Kouvolassa on hyvät muistot KooKoon ja Titaanien välisistä taistoista. Olivathan ne aikamoisia tapahtumia sekä kaukalossa että katsomossa, enkä epäile hetkeäkään, etteikö otteluiden lopputuloksilla olisi jotain tekoa siihen, että muistelet pelejä normaalia suuremmalla lämmöllä. ;)
   
 24. Mr. Cloudy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  50 in '07
  Pakko kiittää sinua @The Rock , että jaksat raportoida tänne Titaanien edesottamuksista! Näin Kotkasta pois muuttaneena on erittäin helppo pysyä synnyinkaupungin jääkiekkotapahtumista perillä näiden laadukkaiden ja kattavien viestiesi ansiosta.
  Pakko kysyä loppuun Kotkan katsojamääristä. Löytääkö yleisö ollenkaan paikalle Kotkan jäähalliin vai onko KTP:t (jalka- ja koripallo) vieneet kaiken huomion?
   
 25. The Rock Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Titaanit, Ässät & Penguins
  Lainaus:
  Titaaneilla on ainakin alkukauden kotiotteluissa yleisömäärä vakiintunut noin 320 katsojan pakkeille, mikä on kyllä ihan passeli määrä II-divaritasolle. Ehkäpä keväämmällä yleisömäärät alkavat kasvaa lähelle seuraavaa satalukua, ainakin toivon niin.

  Toki yksittäisiä piikkejäkin löytyy, sillä esimerkiksi viime kaudella pelattu Titaanien 40-vuotisjuhlaottelu rikkoi 1000 katsojan rajapyykin, mutta siihen suurimmat syyt taisivat olla ilmainen sisäänpääsy, Piranha'sista lainassa olleet entiset titaanipelaajat sekä juurikin tuon ottelun teema.

  Urheilun saralla Kotka on edelleen vahvasti kori- ja jalkapallokaupunki, eikä se siitä tule muuksi muuttumaan ennen kuin Titaanit pelaa pääsarjassa eli toisin sanoen "ei ikinä".

  Totta kai pääsarjapelit ovat luonnollisesti parempia yleisönkerääjiä kuin alasarjaottelut, mutta tuo kaupungin koris- ja futismyönteisyys näkyy ikävä kyllä yleisellä tasolla kaikessa muussakin, lähtien aina siitä miten joukkueiden kotipyhättöihin panostetaan saati niistä pidetään pitkässä juoksussa huolta.