Koronavirus (COVID-19) – pelkkä räkäyskä vai ihmiskunnan loppu?

  • 8 922 264
  • 81 126

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Viranomaisiltahan näitä muistutuksia tulee koko ajan jatkuvalla syötöllä ja sitä kautta menettäneet tehoaan. Jos oikeasti sitten tuleekin paha paikka niin miten saada ihmiset uskomaan?

Joo no ehkä ei jotain tiettyjen maiden tuomiotakaan halua mutta kyllähän tuommoinen heppu esimerkiksi pitäisi hakea pakolliseen karanteeniin siihen asti kun tulos tulee ja sopiva vankila/sakko toilailuista päälle. Mietitään jos olisi joku tarttuva herkästi leviävä tauti niin nythän saa melko vapaasti liikkua vaikka epäily taudista olisi tai jopa positiivinen tulos.
 

Huono pakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Kyllä minulla ainakin meni eilen illalla ns. punaviinit näppäimistölle, kun eräs kirjoittaja sanoi, että Krista kiuru on suurin sankari tämän Koronaepidemian torjumisessa.

Itse käyttäisin hallituksen Koronatoimista seuraavanlaista vertausta 50 kilometrin hiihtäjästä, joka on ensimmäisessä väliaikapisteessä ylivoimaisessa johdossa, mutta matkan varrella alkaa tahti hiipua ja tulee virhearvioita omista voimista. Lopuksi hän hiihtelee maaliin 15 min voittajalle hävinneenä. Toki, jos tämä tyydyttää jotakuta niin eihän siinä mitään. Itse en sillä kauheasti ylpeilisi.

Ja niihin kommentteihin, että Suomen talous on selvinnyt Koronasta varsin vähillä vaurioilla, niin kannattaa muistaa, että hallitus on ottanut Koronan hoitoon uutta velkaa ns. ihan "vitusti". Mutta mitä siitä huolehtimaan, tulevat veronmaksajathan sen sitten maksavat, ei koske meitä.
 
Viimeksi muokattu:

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Olipa syynä sitten aidosti huonot päätökset tai huono viestintä, sillä ei kauheasti ole väliä, sillä lopputulema on sama. Erityisesti yrittäjien elämä on tehty hankalaksi ja siitä maksetaan hintaa vielä pitkään.

Suomessa toimii kaikki, mutta mikään ei suju. Monessa etelän valtiossa mikään ei toimi, mutta kaikki sujuu. Tämä on huomattu taas kerran.

Toki se viranomaisten ongelma on, että jos susi ei tule niin ehkä, tai ihan varmaan, se ei olisi koskaan tullutkaan. Mitä meillä on tapahtunut on tosiaan ollut suden tulemattomuutta. Minusta tämä on aika olennainen asia, vielä kun ottaa huomioon miten hallitukset omivat itselleen hyviä lopputulemia, koska joutuvat omaamaan ne huonotkin about 300%:sti. Esim. Sipilän hallitus ajoittui jälkipuoliskollaan kansainväliseen noususuhdanteeseen ja otti kunnian Saksan, Britannian ja USA:n et al talouskasvusta. Niin se nyt vain menee. Enkä tosiaan näe että tämä korona-aika Suomessa olisi huonosti mennyt vaan lähinnä sangen hyvin. Toki tähän vaikuttaa historianopiskelun taustani, tunnen sangen hyvin Suomen toimintaa paljon suuremmissakin kriiseissä, ja tälläistä se nyt vaan on ollut: ylivarovaista, maltillista, keskitietä etsivää.
 
Viimeksi muokattu:

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Ehkä vuodenvaihteessa olisi pitänyt pistää kolmen viikon totaalilockdown nyt nähdyn kitkuttamisen sijaan, mutta se olisi ollut toimena ehkä liian järeä Suomeen?
Jos kansa yhtään vertautuu tähän palstaan niin totaalilockdown olisi saanut aikaan useamman aneurysman ja varmaan jokusen sydänkohtauksen, kun ravintoloiden kiinni laittaminen oli maaliskuussa täysin ylivedetty toimenpide, samoin kuntosalien.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos kansa yhtään vertautuu tähän palstaan niin totaalilockdown olisi saanut aikaan useamman aneurysman ja varmaan jokusen sydänkohtauksen, kun ravintoloiden kiinni laittaminen oli maaliskuussa täysin ylivedetty toimenpide, samoin kuntosalien.

Tämä on varmasti ihan totta, mutta hyvällä viestinnällä ja fiksulla toimintasuunnitelmalla tästäkin olisi varmasti selvitty ja tautitilanne olisi saatu alemmaksi nopeammin. Tämä olisi tietysti vaatinut sitä, että valtio olisi korvannut yrityksille aiheutuneet kustannusmenetykset, mutta pidemmällä tähtäimellä olisi nähnyt tämänkin järkevämpänä kuin nyt nähdyn kitkuttelun. Osa ihmisistä olisi aivan varmasti raivostunut, mutta kaikkia ei voi miellyttää ja se pitää vain hyväksyä. Pitää katsoa isompaa kuvaa ja jos tartuntamäärien vetämisellä huomattavasti alas olisi saatu toivoa ja liiketoimintaa avattua nyt nähtyä paremmin jo aikaisemmin, lopputulos olisi ollut monelta kantilta parempi. Nyt roikuttiin porukalla löysässä hirressä lopulta kuukausikaupalla ja pelättiin pahinta, mitä ei sitten koskaan kuitenkaan onneksi tullut.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Tämä olisi tietysti vaatinut sitä, että valtio olisi korvannut yrityksille aiheutuneet kustannusmenetykset, mutta pidemmällä tähtäimellä olisi nähnyt tämänkin järkevämpänä kuin nyt nähdyn kitkuttelun.
Olen siis totaalisesti samaa mieltä ja olin jo vuosi sitten, mutta oppositio ja media kiljuu jo nytkin "vastuuttomasta" velanotosta niin onnea vaan yritykselle. Mutta tosiaan olisi pitänyt paljon avokätisemmin tukea nimenomaan palvelusektoria ja pk-yrityksiä, tämä on hallituksen ylivoimaisesti suurin epäonnistuminen omasta mielestäni. Mutta kun se velka. Olettaisin että jos Kokooomus olisi hallituksessa niin olisi Orpon lausuntojen mukaan ollut vielä vähemmän suoraa tukea.
 

rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Monessa mielessä hallitusten toimien arviointi on liian varhaista. Miten talous selvisi, miten mielenterveys....? Yritykset monilla aloilla eivät ihan vahvimmillaan ole nyt, toisaalta esim. opiskelijoiden henkinen jaksaminen lienee hieman vaakalaudalla. Voidaan surutta odotella viisi, kymmenenkin vuotta, jotta se hintalappu on oikeasti selvillä. Ehkä siinä vaiheessa saadaan jotain vertailudataakin aikaan. Toki se vertailu valtioiden välillä on silloinkin vaikeaa. Miten huomioidaan esim. kulttuuriset erot yksin vs. suurempien ydinperheiden kanssa asumisen myötä? Rajojen yli kulkuakin tapahtunee valtioissa eri mittakaavoissa. Ottaen kuplaantumisen vahvuuden huomioon, niin kaikkia miellyttävää kompromissia saadaan tuskin ikinä aikaan. Osa näkee hallituksen tekemiä virheitä, osa näkee ansioita. Todellisuus lienee siellä välillä.

Itselleni ehkä mielenkiintoisinta Suomen osalta on ollut median ottama kanta. Hallitus sai aika pitkään hoitaa asioita ilman kriittisiä äänenpainoja. Aika harva hallitus on tällaisesta nauttimaan päässyt. Oppositiokin varsinkin viime keväänä jätti roolin ottamatta, hallitukselle annettiin aika hyvin tuki hoitaa pandemiaa. Toki sitä oppositiota silti on jaksettu satunnaisten vastalauseiden myötä "politikoinnista" syyttää. Itse vain en sitä paheksuttavaa politisointia ole pahemmin nähnyt. Oppositio ja media antoivat aika vapaasti valokeilan hallitukselle.

Toistaiseksi hallitus on Suomea nähdäkseni ihan OK luotsannut. Ei ole syytä suurempiin kiitoksiin, kun verrataan toimia muuhun maailmaan. Mutta samoista syistä suuremmat syytöksetkin voi ainakin toistaiseksi väliin jättää. Mutta koronan hoito on kesken. Exit rajoitusten aikakaudesta pitäisi vielä kunnialla hoitaa. Sen osalta näytöt ovat vielä hieman vajavaiset. Yhteiskunta pitää vielä saada uudelleen auki ja toimimaan. Loppusuoralla, veitsenterällä taiteilu ei riitä loputtomiin. Ei voida odottaa seuraavaa kahta viikkoa kerta toisensa jälkeen.
Olipa syynä sitten aidosti huonot päätökset tai huono viestintä, sillä ei kauheasti ole väliä, sillä lopputulema on sama. Erityisesti yrittäjien elämä on tehty hankalaksi ja siitä maksetaan hintaa vielä pitkään.
Eiköhän tässä vaiheessa voida jo todeta, että viestintä ei oikein onnistunut. Liian monta viestijää, jotka huutelivat pahimmillaan ristiriitaista viestiä. AVI / STM / Hallitus / HUS.... Liian monesta suunnasta on tullut viestiä. Monesta organisaatiosta ääntä on käyttänyt useampi taho, jotka eivät aina ole samaa viestiä kertoneet. Jatkuva pelottelu ja dramatisointi vailla mitään porkkanaa kansalle on sekin hieman kyseenalaista. Toisaalta yrittäjien toimintaa on tarpeettomasti hankaloitettu viestimällä aivan naurettavan lyhyillä varoajoilla. Eivät esimerkiksi ravintolat tilaa seuraavan päivän ruokien tarveaineita edellisenä päivänä...
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: BOL

Oadie

Jäsen

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs
Tuolla kun ruvetaan pistämään ovea kiinni niin S&K avaa ikinä tätä maata. Alkaa tuntumaan että tätä tautia pystyy pyörittelemään vaikka kuinka paljon ihmisten mielissä. Sama vaikka kaikki olisi rokotettu 10 kertaa.

Brittivariantti oli samaa luokkaa tarttuvampi alkuperäiseen virukseen nähden ja sen kanssa on hyvin elelty. Ihme paniikinlietsontaa taas, mutta kurikassakaan ei kyllä yllätä.
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Kohta jysähtää. Varsinkin tuo ravintoloille annettu tunnin lisäaika on vaarallinen asia. Joo, eiköhän tästäkin selvitä, vaikka osa ihmisistä taitaa taas joutua paniikin valtaan, jos tulee jokunen tartunta enemmän.

Menneellä viikolla koronarajoituksia höllennettiin ja helatorstain tienoo oli varsin kaunis ja poutainen. Nämä tekijät saivat ihmiset liikkeelle.

Esimerkiksi Helsingissä poliisi tyhjensi puistoja Helsingissä, sillä paikalle oli kerääntynyt liian paljon ihmisiä.

Lisäksi ravintoloiden anniskeluaikaa pidennettiin pahimmilla epidemia-alueilla tunnilla.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) diagnostiikkajohtaja Lasse Lehtosen mukaan tämä tulee näkymään ensi viikon koronatartuntatilastoissa.

– Itämisaika on 4–5 päivää, joten lämpimien säiden vaikutuksen pitäisi näkyä ensi viikon alkupuolella, jos niillä jotain vaikutusta on.


Edit. Krista ei ole vielä vastannut. Sanna yrittää populistina ottaa pisteet kotiin.


 
Viimeksi muokattu:

Götze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tuolla kun ruvetaan pistämään ovea kiinni niin S&K avaa ikinä tätä maata. Alkaa tuntumaan että tätä tautia pystyy pyörittelemään vaikka kuinka paljon ihmisten mielissä. Sama vaikka kaikki olisi rokotettu 10 kertaa.

Uutisten perusteella olisi luullut että tuo variantti tartuttaa noin 500-600 prosenttia paremmin. Nauratti ihan tuota lukiessa että kuinka monta kertaa yhteen uutiseen saadaan mahtumaan sanat saattaa, voi olla, tai vaikuttaa.
 

Steril

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kivikovat liiganousijat
Tuolla kun ruvetaan pistämään ovea kiinni niin S&K avaa ikinä tätä maata. Alkaa tuntumaan että tätä tautia pystyy pyörittelemään vaikka kuinka paljon ihmisten mielissä. Sama vaikka kaikki olisi rokotettu 10 kertaa.

No mitäs helvettiä? Eikö @BitterX juuri ansiokkaasti perustellut meikäläiselle ja muille, kuinka on äärettömän epätodennäköistä että virus muuntuu tässä ajassa tarttuvammaksi tai vaarallisemmaksi? Nyt en ihan osta tätä.

Ja eikös brittivariantinkin pitänyt olla JOPA 70% alkuperäistä viruskantaa tarttuvampi alustavien arvioiden mukaan? Hyvin on tämäkin "villivirus" jo unohdettu sekä pidetty aisoissa, vaikka Suomenkin tapauksista liki kaikki ovat brittiversiota nykyään.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Itse veikkaan kyllä että tuo lämpinä sää tässä taitaa olla juuri se pelastus, antaa ihmisten olla sielä puistoissa ulkotiloissa eikä väkisin hätistelemässä puistoja tyhjäksi ja sitten pitääkin taas 20 ihmisen kanssa täyttää pieniä yksilöitä ja saunatiloja sisällä kun ei ole mitään muuta paikkaa jossa tavata ihmisiä. Paikoitelen kyllä väkeä on paljon mutta ollaan sentään ulkotiloissa ja joskus tuo voi näyttää ulkopuolelle että ollaan puistossa tiiviimin kun oikeasti ollaan, yleensä ei kuitenkaan olla toisen seurueen sylissä.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllä minulla ainakin meni eilen illalla ns. punaviinit näppäimistölle, kun eräs kirjoittaja sanoi, että Krista kiuru on suurin sankari tämän Koronaepidemian torjumisessa.

Itse käyttäisin hallituksen Koronatoimista seuraavanlaista vertausta 50 kilometrin hiihtäjästä, joka on ensimmäisessä väliaikapisteessä ylivoimaisessa johdossa, mutta matkan varrella alkaa tahti hiipua ja tulee virhearvioita omista voimista. Lopuksi hän hiihtelee maaliin 15 min voittajalle hävinneenä. Toki, jos tämä tyydyttää jotakuta niin eihän siinä mitään. Itse en sillä kauheasti ylpeilisi.

Ja niihin kommentteihin, että Suomen talous on selvinnyt Koronasta varsin vähillä vaurioilla, niin kannattaa muistaa, että hallitus on ottanut Koronan hoitoon uutta velkaa ns. ihan "vitusti". Mutta mitä siitä huolehtimaan, tulevat veronmaksajathan sen sitten maksavat, ei koske meitä.

Tunnustan kirjoittaneeni juuri noin ja olen edelleen samaa mieltä, kun miettii naapurimaiden tilanteita. Jos katsoo sitä vihan määrää mitä netissä on esim. meemien määrässä Kiurua kohtaan niin tuntuu kohtuuttomalta, kun vertaa esim. pääministeriin jota ei kukaan oikein uskalla arvotella, vaikka hän siunaa päätökset Edelleen olen myös sitä mieltä, että ihmiselämää pitää suojella, vaikka toisessa vaakakupissa olisi joidenkin yritysten konkurssi.
 

Huono pakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Kohta jysähtää. Varsinkin tuo ravintoloille annettu tunnin lisäaika on vaarallinen asia. Joo, eiköhän tästäkin selvitä, vaikka osa ihmisistä taitaa taas joutua paniikin valtaan, jos tulee jokunen tartunta enemmän.

Menneellä viikolla koronarajoituksia höllennettiin ja helatorstain tienoo oli varsin kaunis ja poutainen. Nämä tekijät saivat ihmiset liikkeelle.

Esimerkiksi Helsingissä poliisi tyhjensi puistoja Helsingissä, sillä paikalle oli kerääntynyt liian paljon ihmisiä.

Lisäksi ravintoloiden anniskeluaikaa pidennettiin pahimmilla epidemia-alueilla tunnilla.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) diagnostiikkajohtaja Lasse Lehtosen mukaan tämä tulee näkymään ensi viikon koronatartuntatilastoissa.

– Itämisaika on 4–5 päivää, joten lämpimien säiden vaikutuksen pitäisi näkyä ensi viikon alkupuolella, jos niillä jotain vaikutusta on.


Edit. Krista ei ole vielä vastannut. Sanna yrittää populistina ottaa pisteet kotiin.




Mutta eihän Demarit harrasta populismia, sehän on, ainakin joiden mielestä, vain akselin Kok.-Kesk.-PS juttuja.

Ei vaan, kyllähän tuo on ihan suoraa populismia, kaikki keinot pitää nyt demareidenkin ottaa käyttöön, kun näyttää siltä, että SDP ei ole (Thank God!) gallupien kärjessä.

No mitäs helvettiä? Eikö @BitterX juuri ansiokkaasti perustellut meikäläiselle ja muille, kuinka on äärettömän epätodennäköistä että virus muuntuu tässä ajassa tarttuvammaksi tai vaarallisemmaksi? Nyt en ihan osta tätä.

Ja eikös brittivariantinkin pitänyt olla JOPA 70% alkuperäistä viruskantaa tarttuvampi alustavien arvioiden mukaan? Hyvin on tämäkin "villivirus" jo unohdettu sekä pidetty aisoissa, vaikka Suomenkin tapauksista liki kaikki ovat brittiversiota nykyään.

Niinhän ne unohtuu, kun löytyy joku uusi ja vaarallisempi muunnos. Tällä tahdilla muutaman viikon päästä kohistaan taas jostain uudesta muunnoksesta, joka on taas tarttuvampi/tappavampi kuin mikään aiempi maailmaa kiertänyt muunnos.

Tunnustan kirjoittaneeni juuri noin ja olen edelleen samaa mieltä, kun miettii naapurimaiden tilanteita. Jos katsoo sitä vihan määrää mitä netissä on esim. meemien määrässä Kiurua kohtaan niin tuntuu kohtuuttomalta, kun vertaa esim. pääministeriin jota ei kukaan oikein uskalla arvotella, vaikka hän siunaa päätökset Edelleen olen myös sitä mieltä, että ihmiselämää pitää suojella, vaikka toisessa vaakakupissa olisi joidenkin yritysten konkurssi.

Kyllä minä pistän risuja ihan yhtä lailla myös pääministeri Marinille. Yritän kuitenkin pitää oman kritiikin maltillisena, ettei käy kirjoitusoikeuksille ns. kylmät. Kiuru saanee sen takia enemmän rapaa, kun hän on yleensä se joka julkisuudessa Koronan takia esiintyy. Pääministeri on huomattavasti harvemmin esillä.

Toki ihmishenki on arvokas, siinä olen samaa mieltä kanssasi. Mutta yrityksiäkään ei ihan kohtuuttomasti pitäisi kurittaa. Tasapainoilu näiden asioiden kesken ei ole todellakaan helppoa, se on myönnettävä.
 
Viimeksi muokattu:

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Kyllä minulla ainakin meni eilen illalla ns. punaviinit näppäimistölle, kun eräs kirjoittaja sanoi, että Krista kiuru on suurin sankari tämän Koronaepidemian torjumisessa.

Itse käyttäisin hallituksen Koronatoimista seuraavanlaista vertausta 50 kilometrin hiihtäjästä, joka on ensimmäisessä väliaikapisteessä ylivoimaisessa johdossa, mutta matkan varrella alkaa tahti hiipua ja tulee virhearvioita omista voimista. Lopuksi hän hiihtelee maaliin 15 min voittajalle hävinneenä. Toki, jos tämä tyydyttää jotakuta niin eihän siinä mitään. Itse en sillä kauheasti ylpeilisi.

Ja niihin kommentteihin, että Suomen talous on selvinnyt Koronasta varsin vähillä vaurioilla, niin kannattaa muistaa, että hallitus on ottanut Koronan hoitoon uutta velkaa ns. ihan "vitusti". Mutta mitä siitä huolehtimaan, tulevat veronmaksajathan sen sitten maksavat, ei koske meitä.

Joo tosiaan ne "on selvitty vähillä vaurioilla täällä" niin on pelkkää zemppipuhetta. Vitunmoinen lasku tässä odottaa vielä ja monella sektorilla. Mutta eihän nyt synkistelläkään pidä, vaan pääasia että kaikki aukeaa ja palautuu kun alkaa rokotteet olemaan valtaosalla.

Vielä ei ole itsellä muuten sitä, mut kuunvaihteessa pitäs.
 

Huono pakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Joo tosiaan ne "on selvitty vähillä vaurioilla täällä" niin on pelkkää zemppipuhetta. Vitunmoinen lasku tässä odottaa vielä ja monella sektorilla. Mutta eihän nyt synkistelläkään pidä, vaan pääasia että kaikki aukeaa ja palautuu kun alkaa rokotteet olemaan valtaosalla.

Vielä ei ole itsellä muuten sitä, mut kuunvaihteessa pitäs.

Sitähän se on, pelkkää tsemppipuhetta. Tuskin kukaan voi edes arvailla, mikä koko tämän Koronaepidemian loppulasku tulee olemaan. Pysyn myöskin edelleen arviossani, että lasku tulee olemaan massiivinen ja se koskee lähestulkoon jokaista meistä, tavalla tai toisella.

Minä olen varovaisen toiveikas, että jo ensi kuussa pääsisin ottamaan rokotteen. Täällä alkoi tuon edellisen ikäryhmän (45-49 vuotiaat) osalta ajanvaraus tällä viikolla.
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
"Brittivariantti tappaa meidät kaikki!"
"Eteläafrikkalaisvariantti tappaa meidät kaikki!"
"Brasilialaisvariantti tappaa meidät kaikki!"
"Intialaisvariantti tappaa meidät kaikki!"

Seuraavaksi? Itse en oikein jaksa stressata.
 
Viimeksi muokattu:

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Tuossahan on samankaltainen piikkiproteiinimuutos kuin Brasilian ja Etelä-Afrikan varianteissa, eli sen ansiosta tuo pystyy hyvin todennäköisesti ainakin osittain kiertämään rokotesuojaa.

Ok, kiitoksia valaisusta. Jostakin olin olevinani lukevinani, ettei tuo olisi rokotusten suhteen järin suuri uhka, mutta toki suuri uhka populaatioissa, joissa rokotesuojaa ei ole.

Täällä Tirolissahan oli taannoin kaikkien muiden koronafarssien lisäksi se Etelä-Afrikka-variantti-farssi: siihen ihan EU:n tutkimustuella suunnattiin kohdennettu rokotekampanja, ja nyt kyseisellä alueella tartuntamäärät ovat aika pitkälti nollissa eikä Etelä-Afrikka-variantista ole viime aikoina ollut muutenkaan mitään puhetta. Nyt on sen sijaan ollut puhetta, että Intia-varianttia löytyy, joten katsellaan, miten tämä saaga jatkuu.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Ok, kiitoksia valaisusta. Jostakin olin olevinani lukevinani, ettei tuo olisi rokotusten suhteen järin suuri uhka, mutta toki suuri uhka populaatioissa, joissa rokotesuojaa ei ole.

Täällä Tirolissahan oli taannoin kaikkien muiden koronafarssien lisäksi se Etelä-Afrikka-variantti-farssi: siihen ihan EU:n tutkimustuella suunnattiin kohdennettu rokotekampanja, ja nyt kyseisellä alueella tartuntamäärät ovat aika pitkälti nollissa eikä Etelä-Afrikka-variantista ole viime aikoina ollut muutenkaan mitään puhetta. Nyt on sen sijaan ollut puhetta, että Intia-varianttia löytyy, joten katsellaan, miten tämä saaga jatkuu.

Nuo ovat aina hyviä uutisia kuulla. En itsekään ole järin huolissani, koska oma käsitykseni on, että rokotteet kykenevät torjumaan Etelä-Afrikan varianttia kuitenkin kohtuullisesti, suojaten ihmisiä vakavilta infektioilta sekä rajoittaen taudin leviämistä niin, että epidemiat hiipuvat nopeasti, ja jäävät korkeintaan paikallisiksi.

Edit: ja sama pätee toki intialaiseen.
 

jiihoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon Blues
"Brittivariantti tappaa meidät kaikki!"
"Eteläafrikkalaisvariantti tappaa meidät kaikki!"
"Brasilialaisvariantti tappaa meidät kaikki!"
"Intialaisvariantti tappaa meidät kaikki!"

Seuraavaksi? Itse en oikein jaksa stressata.
En minäkään, koska kuten sanottu aiemminkin, em. mainittujen varianttien suhteen rokotteet antavat suojaa todennäköisesti ainakin vaikeata tautimuotoa vastaan. Lähde THL.

Onhan se kuitenkin ihan mahdollista, että sieltä tuleekin vielä joku uusi variantti, johon ei nykyiset rokotteet tehoa. Sellaisen variantin levitessä laajemmin peli Koronaa vastaan alkaisikin taas vähän alusta ja ehkä suhtautumista koko tautiin pitäisi uudelleen arvioida tällöin. Loputonta Koronan perässä juoksuakaan koko maailman voimin ei oikein voi nähdä kestävänä vaihtoehtona. Se ei kuitenkaan näyttäisi olevan todennäköistä ja siksi suuri huoli rokotetta täysin väistävää varianttia kohtaan ei ole toistaiseksi järkevää.
 

Konsta Kepuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Athletic Bilbao, Tahko, Pool, Saints
Nyt olisi duolla mahdollisuus ihan henkilökohtaisesti mennä tutustumaan jalkapallo-otteluiden järjestelyihin koronaan liittyen. Yhtään tartuntaketjuahan matseihin ei ole jäljitetty, joten voisi olla aika ajatella ihan järjellä näitä asioita päätöksiä tehdessä.


Avoin kirje pääministeri Sanna Marinille ja perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurulle.

Suomalaisen jalkapallon miesten pääsarjassa Veikkausliigassa terveysturvallisuus edellä järjestettiin jo viime vuonna yli sata ottelua Palloliiton kanssa yhteistyössä tehtyjen erittäin yksityiskohtaisten ja tiukkojen ohjeitten mukaisesti, eikä näistä tapahtumista lähtenyt liikkeelle ensimmäistäkään todennettua tartuntaketjua. Vajaan kuukauden kuluttua miesten maajoukkueemme matkustaa historiallisiin EM-kisoihin ja kotimaisen pääsarjan mielenkiinto on myös poikkeuksellisen korkealla.

Haluammekin kutsua teidät seuraamaan Veikkausliigan ottelua. Jokainen seuroistamme voi samalla esittää, miten järjestelyt Veikkausliigan ottelussa käytännössä sujuvat voidaksenne muodostaa omakohtaisen kokemuksen pohjalta mielipiteenne siitä, onko otteluihin turvallista ottaa yleisöä suuremmassa määrin.

Mikäli alkavan kesän sää osoittautuu koleanpuoleiseksi, niin tarjoamme lämmikkeeksi myös valitsemanne ottelun kotijoukkueen kaulaliinan. Toki värin tunnustaminen – mikäli ilmaus tässä sallitaan - lisää tunnelmaa myös lämpimämmällä kelillä.
Pyydämme ystävällisesti ilmoittamaan pari päivää ennakkoon sähköpostitse tiedotus@veikkausliiga.com mihin otteluun olette halukas saapumaan paikalle ja järjestämme teille pääsylipun – sillä hetkellä vallitsevia rajoituksia noudattaen.
Idiootit lutuuripuuhissaan.

Jos tuollaista vetoomusta joku järki-ihminen tekisi niin sitä EI kohdisteta kahdelle nimetylle ministerille vaan valtioneuvostolle.

Voi jeesus mitä ääliöitä. Voisi jopa kuvitella että tuon typeryyden on tuottanut joukko Jatkoajan kirjoittelijoita.
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Idiootit lutuuripuuhissaan.

Jos tuollaista vetoomusta joku järki-ihminen tekisi niin sitä EI kohdisteta kahdelle nimetylle ministerille vaan valtioneuvostolle.

Voi jeesus mitä ääliöitä. Voisi jopa kuvitella että tuon typeryyden on tuottanut joukko Jatkoajan kirjoittelijoita.
Mitä tarkoitat? Palloliiton tarkoitus on luoda poliittista painetta asiasta päättäville ministereille, niin miksi tuo on väärin?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös