Koronavirus (COVID-19) – pelkkä räkäyskä vai ihmiskunnan loppu?

  • 8 909 336
  • 81 125

Vatso

Jäsen
Tuosta olen samaa mieltä, ja minulle ilmaantuvuusluku on vain yksi mittari muiden joukossa. Päättäjille tuo on taas varsin keskeinen mittari sille, miten yhteiskuntaa voidaan avata.

Missään nimessä ei ollut mikään piikki sinulle, vaan nimenomaan yritin tuoda esille ongelmat ilmaantuvuusluvun yksisilmäisessä tuijotuksessa. "Hybridi-strategiasta" ei ole enää tietoakaan ja mitään ei tapahdu ennen kuin kaikki ovat rokotettu kahteen kertaan ja ilmaantumisluku nollissa ja siinäkään vaiheessa Sanna ja Krista tuskin uskaltavat vielä tehdä mitään.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Salminen on nyt monessa tuutissa. Futiskisat vs THL? Siinä pulma. Jos itselle olisi liput osuneet valinta ei olisi vaikea.

No, tuli mistä tuli, fakta on se että rajat vuotavat kuin seula eikä vapaaehtoisia karanteeneja noudateta. Ei sitä nyt vielä kauhean monessa maassa esiinny merkittävissä määrin. Pietarista tuli Helsinkiin myös rahtilaiva, jonka koko miehistö on intialaisen koronan kourissa. Onneksi he sentään ovat siellä laivassaan eristyksissä sen kaksi viikkoa.

Olen samaa mieltä kanssasi, että panikointi on turhaa mutta on turhaa myöskin mahdollistaa panikoinnin jatkuminen vain siksi että rajoja ei saada kuriin, vaikka sille on ollut 14 kuukautta aikaa tehdä jotain.
Tässä tulee hauskasti esille tietyt erot tilanteiden välillä. Ulkomaalaisten pitäisi noudattaa karanteeneja sekä muuta, mutta jos suomalainen haluaa mennä Venäjälle katsomaan jalkapalloa niin siihen on täysi oikeus ja kaikki karanteenit yms. ovat ihan turhia. Etenkin kun Venäjä on tullut tunnetuksi loistavasta koronan hoidostaan.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Mistä tämä pelko tällaisista supervarianteista tulee? Mikäänhän ei viittaa siihen, että rokotteet eivät toimisi kaikkia variantteja vastaan. Joitakin vastaan vaan teho ei ole niin suuri kuin muita ja kuten sanottua, tarvittaessa rokotteita on helppo shiftaa siten että se osuu täsmänä tuolloin hallitseviin virusvariantteihin. Ihan kuten influenssarokotteen kanssa tehdään vuosittain.

Sanotaan nyt näin, että olen kanssasi suunnilleen samoilla linjoilla. Tässä tapauksessa oma käsitykseni on, että jos joku näistä varianteista alkaa kiertää rokotteiden tuomaa immuniteettia, seurauksena on yleisesti lähinnä lieväoireinen infektio, kun taas vakavilta infektioilta pitkälti säästytään.

On kuitenkin fakta, että näistä ei ole vieläkään täysin varmaa tietoa, että miten tämä menee käytännössä. Esimerkiksi AstraZenecan rokotteen kohdalla ymmärtääkseni suoja tuota Etelä-Afrikan varianttia kohtaan on tämän hetken näkemyksen mukaan melko rajallinen, ja jos tuo virustyyppi pääsee leviämään, se voi kiertää tuota rokotesuojaa ainakin sen verran, että tautitapausten määrä kääntyy nousuun. Vaikutus olisi lähinnä tilastoista nähtävissä, ja terveydenhuollon ei pitäisi juurikaan kuormittua, koska rokote estäisi varsin tehokkaasti nuo vaikeat tautimuodot.

Kyseessä ei välttämättä olisi kuitenkaan tuo Etelä-Afrikan virustyyppi, vaan kyseessä voisi olla vaikka joku uusi variantti, jossa on sama piikkiproteiinimuutos. Niitä kuitenkin syntyy väkisinkin.

Britanniassa tuo AZ on ymmärtääkseni melko keskeisessä osassa ollut rokotesuojaa hankittaessa, joten siinä mielessä tuollainen skenaario voisi olla siellä mahdollinen.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Israelin kohdalla olen ymmärtänyt että jo 60% rokotekattavuus alkoi vaikuttaa selkeästi tartuntoja hilliten eikä siihen meillä enää kauhean paljon mene. Uudet variantit ovat tietysti riski, mutta pääosin tilanne näyttää edelleen ihan valoisalta. Kyllä tämä tästä.
 

Steril

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kivikovat liiganousijat
koko viesti
No, hyvä jos näin. Se on tietenkin selvää että Euroopan sisäistä matkustamista ei voida rajoittaa loputtomiin.

Käsi pystyyn virheen merkiksi, tuo oli uusi tieto että Intiasta ei pääse suoraan matkustamaan Suomeen sekä erittäin hyvä sellainen. Muutenkin tiedät selvästi hyvin noista varianteista, joten enpä lähde väittelemään tästä asiasta. Kiitos hyvästä vastauksesta, välillä tulee "kohkattua" itse kukin. Kesää kohti!

Ja en @Ollakseni tiedä, mitä yrität sanoa mutta en ole missään vaiheessa väittänyt että karanteenit ym. toimenpiteet olisivat kisaturisteille turhia. Negatiivinen testitulos tai rokotus hihassa niin mikä ongelma? Kyllä tasan tarkkaan lähtisin katsomaan Huuhkajien ensimmäistä arvokisapeliä jos liput olisi taskussa, sitä ei estäisi mikään mahti paitsi positiivinen covid-testi.
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Juhlat peruttu... hoh-hoijaa.

JOS JÄÄKIEKON Suomen mestaruutta 58 vuoden tauon jälkeen juhliva Rauman Lukko päättää järjestää faneilleen perinteisen torijuhlan, sellaista tuskin kannattaa laittaa pystyyn ennen kuin tällä erää 25. toukokuuta uudelleen arvioitavat kokoontumisrajoitukset ovat päättyneet.

– Satakunnassa yleisötilaisuuden kokoontumisrajoitus on 25.5. saakka 20 henkilöä. Juhlakalua eli joukkuetta taustavoimineen ei lukuun lasketa, selvittää ylitarkastaja Tuomo Ollula Lounais-Suomen aluehallintovirastosta.
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Vaikea löytää syitä, miksei viime kesän kaltainen käytännössä covid-free kesä olisi edessä myös 2021. Koulut eivät ole olleet tietenkään totaalisäpissä viime vuoden tyyliin, mutta vuosi sitten tartuntatilanne hiipui ilman rokotteita, eivätkä hoitomenetelmät olleet lähellekään yhtä rutinoituneita kuin nyt.

Tietysi siinä missä vime keväänä parvekedarudeiltiin ja koko "stay at home"-jargonissa oli vielä jopa uutuudenviehätystä, ovat massat nyt eläneet elämäänsä mahdollisimman normaalisti, mitä rajoitukset antavat myöten. Vaikka päivittäin joku tutuista tuomionpäivänpasuunoista täräyttääkin synkät ennusteensa, on tilanne esimerkiksi viime vuoden toukokuuhun huomattavasti parempi, mitä tulee esimerkiksi sairaalakapasiteetin täyttöasteeseen ja kuolemiin. Ja nyt kun rokotukset ovat toden teolla alkaneet aktiivisissa työikäisissä, totaaliseen tartuntojen ryöpsähtämiseen en usko missään skenaariossa.

Rajoitteiden poiston ohella odotan eniten ihmisten henkistä vapautumista korona-mindsetistään. Se miten monille eilen Lukon historiallista mestaruutta isompi asia täälläkin taisi olla Rauman torille kokoontuneet fanit ja heidän paheksunta on jos ei sairasta, niin ainakin todellisuudesta vieraantunutta. Siihen nähden yleensäkin, miten vähällä Suomi on pandemiasta selviytynyt, negatiivisuus ja äärimmäisyyksiin menevä varovaisuus vähän ihmetyttää. Siinä missä "kaksi viikkoa" on tällä ollut sarkastinen termi jo vuoden päivät, näyttävät monet ihan tosissaan pelkäävän tilanteen eskaloitumista, vaikka käytännössä kaikki halukkaat vanhukset ja riskirymäläiset ovat jo turvassa. No. Voi se "suomalaista kansanluonnettakin olla".

Post-covid maailma on joka tapauksessa lähempänä, kuin moni haluaa ajatellakaan. Joidenkin osalta koronahissutteluun tuudittautumisesta tulee mieleen eräät pitkään työttömänä olleet, joista jotkut eivät välttämättä uskallakaan ottaa steppiä työelämään, kun sinänsä ankeaan työttömyyteen on jo kasvanut sisään.

Toivoni panen taas kerran ennen kaikkea globaaleihin trendeihin. Kun muualla Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa ihmiset askel askeleelta alkavat nauttimaan elämästä normaalisti, eivät suomalaiset jää koteihinsa.
 

Soutukorva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Heh. Joku laittanut huhun kiertämään, että Raumalla pyörinyt korona potilaita juhlaväen seassa. Taitaa olla enempi juhlista närkästyneen liikkeelle laittama koukku.
Kyllä olisi mahtava nähdä parin viikon päästä ilmeet kun mitään piikkiä tartuntoihin ei tulisikaan. Olemme jännän äärellä.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
No, hyvä jos näin. Se on tietenkin selvää että Euroopan sisäistä matkustamista ei voida rajoittaa loputtomiin.

Käsi pystyyn virheen merkiksi, tuo oli uusi tieto että Intiasta ei pääse suoraan matkustamaan Suomeen sekä erittäin hyvä sellainen. Muutenkin tiedät selvästi hyvin noista varianteista, joten enpä lähde väittelemään tästä asiasta. Kiitos hyvästä vastauksesta, välillä tulee "kohkattua" itse kukin. Kesää kohti!

No juu, sinällään viesti ei pelkästään sinulle ollut kohdistettu, vaan ennemminkin tuohon ilmeisen yleiseen ajatusmaailmaan rajojen kontrolloimattomasta vuotamisesta. Siihen sisältyy 1) tämän hetkisen matkustamisen ja kohteiden määrän räikeä yliarviointi sekä 2) testaamattomien matkustajien määrän räikeä yliarviointi (Suomeen tullessa lähes kaikki matkustajat ovat testattuja, koska liikennöitsijät vaativat testiä ja niistä vähäisistä autolla ajavistakin ainakin merkittävä osa on testauttanut itsensä).

Mutta kyllä minäkin olen sitä mieltä, että viruksen leviämistä matkustamisen välityksellä pitää pyrkiä torjumaan. Siksi kannatan lämpimästi tuota EU:n suunnittelemaa "vihreää todistusta", jonka voi saada rokotteella, negatiivisella testillä tai vasta-ainetestillä / todistuksella sairastetusta covidista. Tuolla pystytään mahdollistamaan hyvin terveysturvallinen matkustaminen ja EU:n sisämarkkinoiden paluu lähes normaaliin, mutta ei se viruksen leviämistä rajojen yli täysin estä. Sen verran hyvin kuitenkin, että viruksen leviämistä on helppo hallita etenkin, kun suuren riskin ryhmät ja iso osa muustakin populaatiosta on rokotuksin suojattu.
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Heh. Joku laittanut huhun kiertämään, että Raumalla pyörinyt korona potilaita juhlaväen seassa. Taitaa olla enempi juhlista närkästyneen liikkeelle laittama koukku.
Kyllä olisi mahtava nähdä parin viikon päästä ilmeet kun mitään piikkiä tartuntoihin ei tulisikaan. Olemme jännän äärellä.

Viime kesänähän taisi koko Suomi pidätellä hengitystä kaksi viikkoa, kun täyteen pesiskatsomoon oli eksynyt viruksen kourissa kamppaillut. Tartuntojahan tästä seurasi muistaakseni pyöreä 0.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Viime kesänähän taisi koko Suomi pidätellä hengitystä kaksi viikkoa, kun täyteen pesiskatsomoon oli eksynyt viruksen kourissa kamppaillut. Tartuntojahan tästä seurasi muistaakseni pyöreä 0.
Itsehän olen pysytellyt hyvin rauhallisin mielin, koska oletan että pesäpalloa pystytään kesällä pelaamaan vähintään kohtuullisissa puitteissa, asiat pitää olla tärkeysjärjestyksessä... Vaan noista rajoista niin luin juuri jostakin (olisiko ollut Guardian), että Intian varianttia on nyt tavattu jo 50 maassa, joissa monessa lienee vieläkin tiukemmat rajoitukset kuin meillä. Lisäksi meillä on se tilanne, että Ruotsin rajaa ei käytännössä voi sulkea ja myös Viron yhteyksiä on hyvin hankala oikeasti katkaista. Eletään globaalissa maailmassa ja harvat maat ovat Uuden-Seelannin asemassa.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Israelin kohdalla olen ymmärtänyt että jo 60% rokotekattavuus alkoi vaikuttaa selkeästi tartuntoja hilliten eikä siihen meillä enää kauhean paljon mene. Uudet variantit ovat tietysti riski, mutta pääosin tilanne näyttää edelleen ihan valoisalta. Kyllä tämä tästä.

Kyllä. Tosin tuo vähän vaihtelee. Riippuu vähän siitä, että mikä on sellainen rajoituksiin ja maalle tyypilliseen sosiaaliseen etäisyyteen pohjautuva R-luku. Veikkaan, että Israelissa tuo on suurempi kuin Suomessa.

Suomessa tuo on ollut tähänastisen pandemian aikana pahimmillaan pidemmällä aikavälillä noin 1.2, ja jos marginaalia halutaan, niin 1.3.

Kun rokotuksilla saadaan heikennettyä viruksen mahdollisuuksia levitä, nuo R-luvut painuvat alle yhden.

Karkeasti: 0.7x1.2 = 0.85 ja 0.65x1.3 = 0.85. Ja tuo 0.85 on jo sellainen R-luku, jolla laskuvauhti on varsin reipasta. Eli raja, jossa käännytään väkisinkin laskuun, olisi Suomessa jo 30-35% rokotekattavuudessa.

Olen huvikseni laskenut arviota eri ikäryhmien rokotustahdin perusteella, ja antaen painokertoimia näille sen perusteella, miten keskeisessä roolissa mikäkin ikäryhmä on taudin leviämisen näkökulmasta. Tämän päivän luvuilla painotettu rokotekattavuus olisi juuri tuon 30%, ja 35% tulisi tällä tahdilla täyteen kuuden päivän päästä. Jos rokotesuojan kehityminen vie sen kaksi viikkoa, niin viimeistään tämän kuun lopussa saavutetaan se piste, jossa epidemia painuu jyrkkään laskuun. Ehkä jo aiemminkin.
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Ei korona sitten kovin vaarallinen ole tilastojen mukaan nuoremmalle väelle, kun siihen kuolleista 90% on yli 70 vuotiaita. Nyt kun suurin osa ikäihmisistä ja riskiryhmäläisistä on rokotettu, ei ole mielestäni perusteita jatkaa nykyisenkaltaisia rajoituksia. Kaikkea ei tietysti voi avata kerralla, mutta ylivarovaisuudesta olisi syytä alkaa luopua.

Vuonna 2020 kuolleita oli kaikkiaan 55 500, ja tästä kokonaismäärästä COVID 19-virusinfektioon kuoli 534 ihmistä.

Lisäksi COVID 19 vaikutti 68 henkilön kuolemaan välillisesti, muuna kuin tilaston peruskuolemansyynä.

Suurin osa, 90 prosenttia koronaan kuolleista oli yli 70-vuotiaita. Joka neljäs kuolleista oli täyttänyt 90 vuotta. Koronavirustautiin kuolleiden mediaani-ikä oli 84, kun kaikkien kuolleiden mediaani-ikä oli 81.

Koronaan kuolleiden joukossa ei ole ennakkotietojen mukaan alle 20-vuotiaita. 20–49-vuotiaita oli kahdeksan, 50–59-vuotiaita oli 17 ja 60–69-vuotiaita oli 35.
 

Oadie

Jäsen
Tässä tulee hauskasti esille tietyt erot tilanteiden välillä. Ulkomaalaisten pitäisi noudattaa karanteeneja sekä muuta, mutta jos suomalainen haluaa mennä Venäjälle katsomaan jalkapalloa niin siihen on täysi oikeus ja kaikki karanteenit yms. ovat ihan turhia. Etenkin kun Venäjä on tullut tunnetuksi loistavasta koronan hoidostaan.

Se suomalainen voi jäädä siihen 14vrk karanteeniin ja varmaan jääkin ja testauttaa itsensä. Ja pelataan noita Tanskassakin, johon matkustaminen itsellä lähinnä kävi mielessä.

Riskiryhmät ja vanhat ihmiset ovat käsittääkseni rokotettu. Mikä tässä nyt on noin yleisesti homman nimi? Nuorista ihmisistäkö panikoidaan, jotka sairastavat taudin monet tietämättään. Vai tuntemattomia variantteja jännitetään? Onko nyt niin että on tapahtunut jotain mikä Suomessa on totaalisesti muuttunut? Kysyn koska olen jo ihan ulalla. Suojellaanko nyt 20-50 vuotiaita? Vai onko tästä lukujen kyttäämisestä tullut tapa, joka mukamas vapauttaa meidät kun tietty raja saavutetaan? Pelastus tulee kun alle 50/100000 on taulussa vai siirretäänkö rajaa sitten seuraavaan etappiin?
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kysyn koska olen jo ihan ulalla. Suojellaanko nyt 20-50 vuotiaita? Vai onko tästä lukujen kyttäämisestä tullut tapa, joka mukamas vapauttaa meidät kun tietty raja saavutetaan? Pelastus tulee kun alle 50/100000 on taulussa vai siirretäänkö rajaa sitten seuraavaan etappiin?

Kai tässä on taustalla ihan puhtaasti se, että päättäjät näkevät kokonaiskuvan kannalta paremmaksi vaihtoehdoksi sen, että mahdollisimman suuri osa kaikista ikäluokista on rokotettu ainakin kertaalleen, ennen kuin yhteiskuntaa aletaan laajemmin avata.

Kun kaiken lisäksi huomioidaan, että tauti tullaan jo tällä nykyisellä tahdilla saamaan hiipumaan hyvin vähiin jo kuukauden sisällä, niin tällä saadaan koko väestöä suojeltua tehokkaammin, vaikka tuo tavoiteltu rokotekattavuus olisikin saavutettu vasta loppukesästä.

Tautia on vielä sen verran, että ryöpsähdys on mahdollista saada aikaiseksi. Mutta kuukauden päästä se on jo paljon vaikeampaa, ja kahden kuukauden päästä melkeinpä mahdotonta.

Ja kyllä, tietyllä tapaa suojellaan tuotakin ikäluokkaa. Vaikka tauti ei heille ole yleensä hengenvaarallinen, niin nuo pitkäkestoiset oireet ovat mahdollisia, ja jopa pysyvät haitat. Uskon, että juuri tuon perusteella päättäjät ovat tehneet päätöksensä.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Kouvolalaiset voisivat pysyä siellä yläkymissä eikä kantaa tänne niitä tartuntoja, prkl.
No ei vaan, jännästi vaihtelee. Pitkään oli Kouvolassa koko ajan paljon enemmän tartuntoja ja nyt taas Kotkassa.

" Kymsoten tilastoissa on viimeisen 14 vuorokauden aikana kirjattu uusia koronatapauksia 44. Tartunnoista suurin osa, 28, on Kotkassa. Kouvolassa tapauksia on ollut kahdessa viikossa 12 ja muissa kunnissa yhteensä 4. "

Kymsote pysyy edelleen kiihtymisvaiheessa eikä päästä perustasolle, juurikin Kotkan takia. Toivottavasti ei tule mitään uusia isoja ryppäitä ennen kesäkuuta, näyttikin hetki sitten jo vähän liian hyvältä....
 

Snoppen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes
Veikkaisin, että altistuneet on todella hyvin tiedossa, kun tartuntaketju on yksityistilaisuudesta peräisin. Jatkotartuntoja tulee 1-2 viikkoa perheiden sisällä, mutta siihen ne ketjut katkeavat, ja paluu normaaliin on edessä.
Itse asiassa ei ole kyse mistään yksityistilaisuudesta, vaan ravintola ja joku ammattiopistolla järjestetty tapahtuma. Todella moni on altistunut jo siellä. Tämän jälkeen jatkotartunnat on aiheuttanut varsin laajasti lisäaltistumisia.

Olen itse elellyt viime aikoina kuten koronaa ei olisi edes olemassakaan, ja niin on muutkin. Se näkyy nyt varsin hyvin kun sattui tartunta osumaan "väärälle henkilölle" joka on liikkunut paljon.

Sen voin sanoa että näyttäisi Pfizerin rokote purevan hyvin tuohon intiavarianttiin. Tuttu nimittäin oli tuossa yhdessä altistumistilanteessa sellaisessa asemassa että tauti olisi kaiken järjen mukaan tarttunut, mutta ei ole ainakaan vielä tullut oireita. :)
 

Salama44

Jäsen
Eipä noita koronarajoituksia Suomessa kovin tiukasti ja tasapuolisesti noudateta.

Eilen oli poliisin mukaan Raumalla tuhansia ihmisisiä ensin seuraamassa peliä vierivieressä ilman maskeja ja välillä halailtiin. Myöhemmin sitten juhlittiin samalla tavalla mestaruutta.

Poliisi muistutti turvaväleistä vasta kotimatkalla. Mitä helvettiä? Ovatko kokoontumisrajat ja turvavälit jo muuttuneet ja torille saa jo kokoontua tuhansia ihmisiä kun halliin ei kymmentä enempää. Heilsingissä hajoitettiin muutaman sadan henngen mieleososoitus ja osa sai sakkoja, mutta pikkukaupungeissa on mukavemmat poliisit.

Mitä muuta THL:kään voi tehdä kuin kertoa tällä ettei suosittele EM-kisoihin matkustamista. Tartuntojen aleneminen on pysähtynyt ja tilanne varsinkin Venäjällä on huono. Tanskassa se on parempi. Sinnekin vaaditaan todennäköisesti rokotus ja negatiivinen testi. Rokotuksella alkaa olla kiire. Kaksoisrokotusta ei ehdi enää edes hankkia ja nuoremmat eivät pääse rokotuksissa vanhempien edelle.

Kyllähän yleisön matkustelu vähän huonolta näyttää myös jääkiekon MM-kisoihin. Niiden jotka sinne lähtevät on pitänyt olla liikkeellä jo hyvissä ajoin. Lieneekö yleisö sitten vähän vanhempaa väkeä ja lapsia.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Riskiryhmät ja vanhat ihmiset ovat käsittääkseni rokotettu. Mikä tässä nyt on noin yleisesti homman nimi? Nuorista ihmisistäkö panikoidaan, jotka sairastavat taudin monet tietämättään. Vai tuntemattomia variantteja jännitetään?
Kyse on siitä, että THL toivoo että ihmiset eivät menisi ulkomaille katsomaan jalkapalloa ja tämä nähdään ilmeisesti käsittämättömänä toiveena. Se että oletat suomalaisten automaattisesti noudattavan karanteenia tuntuu oudolta, kun yksi Jatkoaikalainen saapui Romaniasta Suomeen ja siitä oli sitten kuvia kun oli jo muita ihmisiä näkemässä. Ei ihmiset niitä karanteeneja noudata, eikä kukaan ole kieltämässä matkustamista minnekään.
 

Oadie

Jäsen
Kai tässä on taustalla ihan puhtaasti se, että päättäjät näkevät kokonaiskuvan kannalta paremmaksi vaihtoehdoksi sen, että mahdollisimman suuri osa kaikista ikäluokista on rokotettu ainakin kertaalleen, ennen kuin yhteiskuntaa aletaan laajemmin avata.

Kun kaiken lisäksi huomioidaan, että tauti tullaan jo tällä nykyisellä tahdilla saamaan hiipumaan hyvin vähiin jo kuukauden sisällä, niin tällä saadaan koko väestöä suojeltua tehokkaammin, vaikka tuo tavoiteltu rokotekattavuus olisikin saavutettu vasta loppukesästä.

Tautia on vielä sen verran, että ryöpsähdys on mahdollista saada aikaiseksi. Mutta kuukauden päästä se on jo paljon vaikeampaa, ja kahden kuukauden päästä melkeinpä mahdotonta.

Ja kyllä, tietyllä tapaa suojellaan tuotakin ikäluokkaa. Vaikka tauti ei heille ole yleensä hengenvaarallinen, niin nuo pitkäkestoiset oireet ovat mahdollisia, ja jopa pysyvät haitat. Uskon, että juuri tuon perusteella päättäjät ovat tehneet päätöksensä.
Ymmärrän, mutta vain osittain. Tuossa on juurikin se että niitä kuuluisia maalitolppia siirrellään ja siirrellään. Yksi ja pahin vaihe on takana tietyn väestön osan rokottamisen myötä. Tuon piti olla se The Tavoite. Ja nyt se muuttuu ja muuttuu jo niin, että osassa paikkoja ollaan lisäämässä rajoituksia. Ainakin itsellä on mennyt totaalisesti usko noihin jargoneihin. Enkä usko että olen ainut.

Tavoitteenahan tässä olisi päästä maaliin tämän homman kanssa. Jos kuitenkin joka kerta kun maaliin ollaan saapumassa kerrotaankin, että ollaan vasta puolimatkassa niin missä se maali oikeasti on?
 

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Ymmärrän, mutta vain osittain. Tuossa on juurikin se että niitä kuuluisia maalitolppia siirrellään ja siirrellään. Yksi ja pahin vaihe on takana tietyn väestön osan rokottamisen myötä. Tuon piti olla se The Tavoite. Ja nyt se muuttuu ja muuttuu jo niin, että osassa paikkoja ollaan lisäämässä rajoituksia. Ainakin itsellä on mennyt totaalisesti usko noihin jargoneihin. Enkä usko että olen ainut.

Tavoitteenahan tässä olisi päästä maaliin tämän homman kanssa. Jos kuitenkin joka kerta kun maaliin ollaan saapumassa kerrotaankin, että ollaan vasta puolimatkassa niin missä se maali oikeasti on?

Tässä on se suurin ongelma. Meille on syntymässä jonkinlainen jos ei kuolemattomuuden mutta sairastumattomuuden ihanne/tavoite. Vieläkö kestetään ne vuosittaiset peruslenssut ja paskataudit vai onko riski että tämän epidemian jälkitautina kynnys lisätä rajoitteita ja muuta skeidaa ovat olennaisesti madaltuneet. Muistellaan kuinka kiva olikin istua vuosi himassa ilman flunssaa ja kurkkukipua.

Varmasti tällaisellakin on valtava kannattajakunta.

Itse en käsihygienian lisäksi tule muuta koskaan hyväksymään.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Ymmärrän, mutta vain osittain. Tuossa on juurikin se että niitä kuuluisia maalitolppia siirrellään ja siirrellään. Yksi ja pahin vaihe on takana tietyn väestön osan rokottamisen myötä. Tuon piti olla se The Tavoite. Ja nyt se muuttuu ja muuttuu jo niin, että osassa paikkoja ollaan lisäämässä rajoituksia. Ainakin itsellä on mennyt totaalisesti usko noihin jargoneihin. Enkä usko että olen ainut.

Tavoitteenahan tässä olisi päästä maaliin tämän homman kanssa. Jos kuitenkin joka kerta kun maaliin ollaan saapumassa kerrotaankin, että ollaan vasta puolimatkassa niin missä se maali oikeasti on?

Itse taas näen asian niin, että tavoitteita on useita. Ensisijainen oli terveydenhuollon kantokyvyn turvaaminen sekä riskiryhmien suojelu. Missään ei kuitenkaan ole mainittu, että tämä oli ainoa tavoite, ja kun se on selvitetty, yhteiskunta voidaan välittömästi avata - näin vähän kärjistettynä.

Maalitolppien siirtämisen sijaan puhuisin merkkipaalujen saavuttamisesta. Ensimmäinen on ohitettu, nyt mennään kohti seuraavaa.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Heh. Joku laittanut huhun kiertämään, että Raumalla pyörinyt korona potilaita juhlaväen seassa. Taitaa olla enempi juhlista närkästyneen liikkeelle laittama koukku.
Kyllä olisi mahtava nähdä parin viikon päästä ilmeet kun mitään piikkiä tartuntoihin ei tulisikaan. Olemme jännän äärellä.

Aina se on mahdollista, mutta kun Raumaalla on ollut edellisen 14 päivän aikana 10 tartuntaa ja sitä edelisenä 14 päivänä 12 niin mikä se todennäköisyys että kaduilla olisi juuri yksi niistä harvoista joilla korona ja vielä siinä vaiheessa tautia että herkästi tartuttaisi muita. Riskiä vielä pienentää se että osalla oli kuitenkin maskit ja pääasiassa ulkotiloissa. 36% kaupungilaisista myös rokotettu. Pitäisi melkein oireellinen supertatuttaja eksyä paikalle että tuossa jotain isompaa ongelmaa voisi saada aikaan.
 

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs
Lahdessa ja Orimattilassa rajoitustuletti pyörähtää seuraavaksi sitten niin, että kun jotain höllennetään, jotain kiristetään. Loogisesti tämä tarkoittaa sitten sitä, että (kunnalliset) urheilupaikat suljetaan, ravintoloita avataan enemmän.

Tämänkin loogisuudesta voi olla montaa mieltä. Sopii kyllä kaavaan. Ehkä siellä pääsee sitten joskus uimahalliin kun kaikki aikuiset on rokotettu viiteen kertaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös