Koronavirus (COVID-19) – pelkkä räkäyskä vai ihmiskunnan loppu?

  • 8 912 749
  • 81 126

Niilo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
On tätä kyllä vaikea ymmärtää. Suljetaan harraste- ja liikuntapaikat vaikkei tartuntoja olekaan näissä juuri esiintynyt. Lisäksi kaikki muukin pidetyään vain varmuuden varalta kiinni. Ravintolan ja pubit saavat kyllä olla auki, eli juuri ne joissa ei varmastikaan turvavälejä pystytä pitämään puhumattakaan että käytettäisiin maskeja.

Suurin osa ihmisistä on vastuullisisa ja yrittää noudattaa rajoituksia parhaansa mukaan. Maskit on naamalla julkisissa liikennevälineissä sekä kaupoissa. Kaikesta tästä huolimatta rajoituksia kiristetään jatkuvasti lisää. Samaan aikaan täynnä olevat laivat kuljettavat baltian maista rakennusmiehiä maahan mutta vapaa-ehtoiseen testiin ei haluta mennä, koska se voi tietää töiden loppumista jos sattuu tartunta olemaan. Miksi näitä ihmisiä ei testata pakolla? Yksinkertaisesti Ilman testiä et maahan pääsisi. Ai niin ei voi pakottaa jne..

Sitten tullaan hallituksen toimesta vakavalla naamalla kertomaan kuinka kaikkien pitää vielä vähän aikaa jaksaa jotta saadaan tilanne haltuun. Se vähän aikaa on vaan kohta vuosi eikä tällä tahdilla loppua näy.

Jengi vetää nopeat kännit ravintoloissa naamatusten josta sitten lähdetään kaverin luo "jatkoille" ja sieltä sit 3 jälkeen ihan nipussa himaan. Turvavälithän tottakai toimii.. Suomalainen osaa joo olla fiksusti päissään.
Työni puolesta olen kyllä havainnut aivan toista...

Samaan aikaan lähes kaikki harrastustoiminta ollaan tehty mahdottamaksi ja yksi suurimmista kärsijistä on se sukupolvi jonka pitäisi maksaa meidän eläkkeet.

Iso osa jengistä kyllä koettaa tehdä parhaansa, että tauti ei jatkaisi leviämistä. Juuri mainitsemillasi toimilla.

Meidän yhteiskunta tarvii noita balttian Remonttireiskoja. Ne tekee duunit halvemmalla.
Se ei ole heidän vika jos tai kun testaaminen on tuolla tasolla mitä se on 10 kk ollut.
 
Suosikkijoukkue
KK
Tänään käytin oikeasti maskia. Kävin sairaalassa. Yhdellä romanitytöllä ei ollut maskia. Juoksi ja huusi ympäri ympäriinsä. Siinä vaiheessa kun tuli alle 2m minusta sanoin äidilleen, että nyt riittää. Oli kovin pahoillaan ja kertoi että tytöllä on neurologisia ongelmia. Otti tytön siinä vaiheessa syliin. Vittu se voi olla että tuolla tytöllä on korona ja tartutti toiminnallaan koko osaston. Miten vitussa hoitohenkilökunta antaa tuollaista tapahtua, vaikka KAIKILLA on velvollisuus käyttää maskia.
 

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara

Nyt on sitten selvää, miten tämäkin toimii. Eli siis käytännössä nämä uudet rajoitukset (pl. Imatra) eivät vaikuttaneet itärajalle millään tavalla. Ihan joitain yksittäisiä voi jäädä tuohon haaviin, mutta suurin osa viruksen kantajista tulee sieltä maahan ihan samalla tavalla, kuin tähänkin asti.
Jotenkin tuntui hassulta, että laivalla oli 2 testaajaa??? Siis wtf?!?! 2 testaajaa? Onko resurssit noin limitissä, että useampaa testaajaa ei saatu laivalle?
Kyllähän ton kokoisessa purkissa pitäis olla ny ainakin 10 testaajaa?

Näinköhän olisi asian laita myös tuossa maarajan touhussa, kuten laivallakin, että sielläkin on resurssit kortilla ja syy halutaankin vierittää vähän muualle. Kuuleman mukaan eläkeläisiä haluttu jo värvätä ”terveysneuvojiksi tms” sinne rajalle..
 

Huono pakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Ei mun ollut tarkoitus mitään pilkkua viilata, vaan ymmärsin tekstistäsi sinun luulleen tilaisuudessa väitetyn, että tarttuvuus olisi tuota 50-70% luokkaa. Tarttuvuus % on eri asia kuin se että joku on x% tarttuvampi

Jep, oli minulta vähän epäselvästi ilmaistu. No, se siitä. Katsotaan, kuinka tässä tulee käymään. Mennänkö kohti seuraavaa tasoa vai ei.
 

Andrius

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Saksa
hkä vois kirjoittaa jotain ajatuksia.
Minun mielestäni Suomen korona-strategia on ollut erinomainen (vrt. esim. COVID-19 situation update for the EU/EEA, as of week 2 2021). Ollemme olleet onnekkaassa asemassa ja ne toimet mitä olemme tehneet vaikuttavat tehonneet.

Minua on koko kriisin ajan mietityttänyt ovatko ne vain Qanon kannattajia vai ihan tavallisia ihmisiä, jotka ajattelevat hallituksen olevan tämän takana. Mikä on se agenda miksi Suomen hallitus haluaisi ajaa kiristyviä rajotteita? Onko se agenda että pyrimme selviytymään yhtä hyvin tilanteesta kuin keväällä vai onko se jotain muuta? Ja jos on niin miksi? Mikä on vasemmistohallituksen agenda siinä että yhteiskuntaa suljetaan? Mitä tekee oppositio? Ja miksi politisoida tämä tilanne?

Itse en keksi mitään syytä tilanteen politisointiin tai siihen että kukaan kuvittelisi ongelman olevan poliittinen lyömäase.
 

Clubittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Viimeisten tietojen mukaan AZ:n rokotteen tehokkuus yli 65-vuotiaille on vain 8-10%.

Nyt on sitten mielenkiintoista nähdä, rokotetaanko tällä työikäisiä niin paljon kuin pystyy vai viivästytetäänkö kaikkia solidaarisuuden nimissä.
 
Mielestäni hallituksen tulisi järjestää pikaisesti uusi tiedotustilaisuus Krista Kiurun johdolla. Kolmiportainen suunnitelma ei todellakaan riitä tässä vaiheessa toimenpiteeksi. Tasoja tulisi olla ainakin viisi potentiaalisia muuntoviruksia varten. Lasten ulkonaliikkumiskielto ja suositus välttää lentämistä tulisi mielestäni ehdottomasti lisätä mukaan rajoitteisiin. Nimettömien tietojen mukaan nimittäin Suomesta ollaan jo löydetty uutta muuntovirusta, joka oireilee jatkuvana housuunpaskomisena. Tätä muunnosta on esiintynyt jo tiettävästi ainakin Arkadianmäellä.

Ei kai tässä. Lähen ostamaan vessapaperia.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Viimeisten tietojen mukaan AZ:n rokotteen tehokkuus yli 65-vuotiaille on vain 8-10%.

Nyt on sitten mielenkiintoista nähdä, rokotetaanko tällä työikäisiä niin paljon kuin pystyy vai viivästytetäänkö kaikkia solidaarisuuden nimissä.

Joo, toisaalta jos työikäiset rokotetaan, ja suoja vaikuttaa myös mahdolliseen tarttuvuuteen eteenpäin (suoja eliminoi covidin kropasta), niin työikäiset eivät sitten tartuta sitä vanhempaa 65+ väestöä.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Pahoittelut, jos aiheesta on ollut aikaisemmin puhetta tässä ketjussa. Tuli vain jotenkin mieleeni tämä kirjoitus:
On tuosta juttua ollut, nousi otsikoihin keväällä. Ei kommentoinut asiaa silloin. Tokkopa enää on tuota mieltä, nuoruuden uhoa. Voisi löytyä monelta muultakin aika mielenkiintoista tekstiä kymmenen vuoden takaa. Elina Lepomäeltä esim. taisi löytyä varsin väestönvaihtoon viittavia tekstejä, silti näen hänet liberaalina ja hyvänä vaihtoehtona pääministeriksi.

Sinänsä Marinin ajatus ei ole kyllä vieras nytkään, opettaja Joona-Hermanni Mäkinen kirjoitti viime viikolla Ylen sivuille samankaltaisen kolumnin. Höpökukkua oli se.
 
Suosikkijoukkue
IFK
Täydellisen surkea viestintäsuoritus lähinnä, kuten aiheesta vastaavalta ministeriltä on nähty kuukausia - sisältö toki paljon kevyempää ja järjellisempää.

Ongelma on, että kun tartuntamäärät näyttävät alaspäin tai vaakasuoraan ja rajoituksilla uhkailu näyttää lähinnä eksponentiaalisesti ylös, se ei ole legitimiteetin kannalta kestävä tilanne. Jonkun täytyisi sanoittaa nämä asiat paremmin kuin tämän täysin onnettoman viestijäministerin - edes niiden penojen vetää tässä asiassa ässiä hihasta.

Tiedontarpeeseen ja -janoon pitäisi vastata tiedolla eikä hokemalla ”villiviirusta”, ”äärimmäistä uhkaa” tai väläyttelemällä ulkonaliikkumiskieltoja, vaikka suunnitelma olisi kuinka järkevä. Lisäksi esimerkiksi valmiuslailla uhittelu tai sen väläyttely ylipäänsä voi johtaa tilanteeseen, jossa sen kynnys voi kasvaa entisestään. Pitää muistaa, että tämä vaatii eduskunnan ja pevin taakseen jokaisessa kohtaa.

No miten asiansa voi selvemmin esittää? Mikä jäi ymmärtämättä? Pitääkö näistä hallituksen tiedonanoista tehdä jotain selkokielisiä lasten uutisia, jotta se sanoma sinullekin välittyisi? Miten nyt määritettyjen tasojen kuvaaminen voi olla uhkailua? Ketä kohtaan? Selkeästi kerrottiin, että nyt ollaan tasolla yksi, pärjätään toistaiseksi näillä rajoitustoimilla lisättynä etätyösuositusten lisäämisellä ja maskin käytön ulottamisella koko valtakuntaan. Lentoliikenteessä kaikki matkustajat testataan ja kaikille lentoyhtiöille on annettu suositus vaatia kaikilta matkustajilta negatiivinen koronatesti lähtömaassaan. Lentojen lopettaminen ei ole lainsäändännöllisesti mahdollista. Taso kaksi otetaan käyttöön, jos muuntovirus lähtisi voimakkaasti leviämään tai puolet tai enemmän alueista olisi leviämisvaiheessa. Silloin päätösvalta toimista siirtyy alueilta valtakunnalliselle tasolle, mikä edellyttää erillistä valtioneuvoston puoltoa. Tavoitteena on nopea kontaktien vähentäminen, mutta minun ymmärrykselläni viime kevään kaltainen lockdown ei ole mahdollinen vielä tuolla tasolla, koska poikkeuslakeja ei vielä oteta käyttöön.
Tasolla kolme mennään poikkeusoloihin ja liikkumisrajoituksiin.Tätä tasoa pyritään välttämään viimeiseen asti, mutta taso otetaan käyttöön jos terveydenhoidon kantokyky uhkaa ylittyä, tai jos se on muutoi väestön terveyden ja hengen suojaamiseksi tarpeellista.

-Kiuru mainitsi "Villiviruksen" yhden (1) kerran
-"Äärimmäistä uhkaa" käytettiin nolla (0) kertaa
-"Ulkonaliikkumiskielto" mainittiin insertissä nolla (0) kertaa

Ulkonaliikkumiskiellon otti esille Iltasanomien toimittaja, johon Marin asiallisesti vastasi, että asiaa on selvitetty, ja pykälä 118 ei yksin mahdollista sitä poikkeustilanteessakaan, vaan ulkonaliikkumiskielto vaatii uutta lainsäädäntöä.
Iltalehti jatkoi ulkonaliikkumiskiellosta kysyen sen hyödyllisyydestä näin harvaan asutussa maassa.
Marin vastasi, että siihen mennään jos mikään muu ei auta. Muuta vasta viimeisessä hädässä.

Miten tuosta kokonaisuudesta saat aikaan uhkailua? Olisiko Marinin pitänyt jättää vastaamatta iltapaskojen kysymyksiin?
Olet aiemmin ollut hyvin tarkka siitä, että tehdyt toimet ovat laillisia. Olisiko reilua dissaamisessa pitäytyä siinäkin tosiasioissa, eikä väitää mitään sellaista, joka on helppo jälkikäteen todentaa katteettomaksi mustamaalaamiseksi?

 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Ulkonaliikkumiskiellon otti esille Iltasanomien toimittaja, johon Marin asiallisesti vastasi, että asiaa on selvitetty, ja pykälä 118 ei yksin mahdollista sitä poikkeustilanteessakaan, vaan ulkonaliikkumiskielto vaatii uutta lainsäädäntöä.
Iltalehti jatkoi ulkonaliikkumiskiellosta kysyen sen hyödyllisyydestä näin harvaan asutussa maassa.
Marin vastasi, että siihen mennään jos mikään muu ei auta. Muuta vasta viimeisessä hädässä.

Toivoisin että Pandemian jälkipyykkiä pestessä perattaisiin myös auki Iltapäivälehtien toimintaa Pandemian aikana. Nykyisessä tiedonjakokulttuurissa kun iso osa väestöstä tuppaa suuntaamaan tiedonhakunsa ensimmäisenä tuohon suuntaan.

Mutta epäilen että tätä ei nähdä, valitettavasti.

E: Kun nyt äkkiä selasin muista merkittävistä "ilmaisista" uutistenjakelijoista (YLE, MTV) uutisoinnin tuohon tiedotustilaisuuteen liittyen, niin ainakaan otsikkotasolle tuo "ulkonaliikkumiskielto" ei ole päässyt.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
IFK
Toivoisin että Pandemian jälkipyykkiä pestessä perattaisiin myös auki Iltapäivälehtien toimintaa Pandemian aikana. Nykyisessä tiedonjakokulttuurissa kun iso osa väestöstä tuppaa suuntaamaan tiedonhakunsa ensimmäisenä tuohon suuntaan.

Mutta epäilen että tätä ei nähdä, valitettavasti.

E: Kun nyt äkkiä selasin muista merkittävistä "ilmaisista" uutistenjakelijoista (YLE, MTV) uutisoinnin tuohon tiedotustilaisuuteen liittyen, niin ainakaan otsikkotasolle tuo "ulkonaliikkumiskielto" ei ole päässyt.

Viimeisen tunnin aikana tuo on mainittu jo aika monen median leipätekstin lisäksi otsikoinnissakin:

 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
No miten asiansa voi selvemmin esittää? Mikä jäi ymmärtämättä? Pitääkö näistä hallituksen tiedonanoista tehdä jotain selkokielisiä lasten uutisia, jotta se sanoma sinullekin välittyisi? Miten nyt määritettyjen tasojen kuvaaminen voi olla uhkailua? Ketä kohtaan? Selkeästi kerrottiin, että nyt ollaan tasolla yksi, pärjätään toistaiseksi näillä rajoitustoimilla lisättynä etätyösuositusten lisäämisellä ja maskin käytön ulottamisella koko valtakuntaan. Lentoliikenteessä kaikki matkustajat testataan ja kaikille lentoyhtiöille on annettu suositus vaatia kaikilta matkustajilta negatiivinen koronatesti lähtömaassaan. Lentojen lopettaminen ei ole lainsäändännöllisesti mahdollista. Taso kaksi otetaan käyttöön, jos muuntovirus lähtisi voimakkaasti leviämään tai puolet tai enemmän alueista olisi leviämisvaiheessa. Silloin päätösvalta toimista siirtyy alueilta valtakunnalliselle tasolle, mikä edellyttää erillistä valtioneuvoston puoltoa. Tavoitteena on nopea kontaktien vähentäminen, mutta minun ymmärrykselläni viime kevään kaltainen lockdown ei ole mahdollinen vielä tuolla tasolla, koska poikkeuslakeja ei vielä oteta käyttöön.
Tasolla kolme mennään poikkeusoloihin ja liikkumisrajoituksiin.Tätä tasoa pyritään välttämään viimeiseen asti, mutta taso otetaan käyttöön jos terveydenhoidon kantokyky uhkaa ylittyä, tai jos se on muutoi väestön terveyden ja hengen suojaamiseksi tarpeellista.

-Kiuru mainitsi "Villiviruksen" yhden (1) kerran
-"Äärimmäistä uhkaa" käytettiin nolla (0) kertaa
-"Ulkonaliikkumiskielto" mainittiin insertissä nolla (0) kertaa

Ulkonaliikkumiskiellon otti esille Iltasanomien toimittaja, johon Marin asiallisesti vastasi, että asiaa on selvitetty, ja pykälä 118 ei yksin mahdollista sitä poikkeustilanteessakaan, vaan ulkonaliikkumiskielto vaatii uutta lainsäädäntöä.
Iltalehti jatkoi ulkonaliikkumiskiellosta kysyen sen hyödyllisyydestä näin harvaan asutussa maassa.
Marin vastasi, että siihen mennään jos mikään muu ei auta. Muuta vasta viimeisessä hädässä.

Miten tuosta kokonaisuudesta saat aikaan uhkailua? Olisiko Marinin pitänyt jättää vastaamatta iltapaskojen kysymyksiin?
Olet aiemmin ollut hyvin tarkka siitä, että tehdyt toimet ovat laillisia. Olisiko reilua dissaamisessa pitäytyä siinäkin tosiasioissa, eikä väitää mitään sellaista, joka on helppo jälkikäteen todentaa katteettomaksi mustamaalaamiseksi?


Nyt en tiedä, mistä "insertistä" puhut, mutta kyllä, oikeudellisesti mahdottomat (ilman lainmuutoksia, joita ei kuitenkaan ole esitetty edes valmistelumahdollisuutena) keinot tulisi jättää mainitsematta.

Ne ovat peiteltyjä uhkauksia ja vievät viestinnän täysin väärään suuntaan samalla nakertaen legitimiteettiä. Ks. edellinen viestini.
 
Suosikkijoukkue
IFK
Kun katselee noita Tanskan lukuja, niin on aika helppo ymmärtää hallituksen huoli brittiviruksen leviämisvauhdista.
Rajoituksista huolimatta joulukuussa Tanskaan tuli 80000 uutta tartuntaa. Tuo on niin järkyttävä määrä, että se oikeasti pistää terveydenhuollon helisemään ja talouden kouristelemaan. Pelkkinä töistä poissaoloina tuo on n. 6000 ihmisen koko vuoden työtunnit olettaen kaikki työllisiksi. Itse katson kaikki tämän hetken rajoitukset hyvinkin aiheelliseksi tuon brittimuunnon välttämiseksi:


Homma saatiin kuriin vasta aika jyrkillä toimilla:
" ostoskeskukset ja tavaratalot pysyvät kiinni ja joulupäivänä suljetaan kaikki muutkin kaupat, elintarvikeliikkeitä ja apteekkeja lukuunottamatta. Jo aiemmin ravintolat on suljettu ja vain ulosmyynti sallittu."

 
Suosikkijoukkue
IFK
Nyt en tiedä, mistä "insertistä" puhut, mutta kyllä, oikeudellisesti mahdottomat (ilman lainmuutoksia, joita ei kuitenkaan ole esitetty edes valmistelumahdollisuutena) keinot tulisi jättää mainitsematta.

Ne ovat peiteltyjä uhkauksia ja vievät viestinnän täysin väärään suuntaan samalla nakertaen legitimiteettiä. Ks. edellinen viestini.

Oletko oikeasti sitä mieltä, että Marinin olisi pitänyt vastata toimittajalle, ettei voi puhua aiheesta, ettei joku pahoita mieltään?

Mitä ihmeen peiteltyjä uhkauksia? Nyt hyvin asiallisesti vastattiin esitettyihin kysymyksiin ja todettiin faktat. Mitä uhkailua se on? Katsoitko edes koko tiedotustilaisuutta? Kannattaisi.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Oletko oikeasti sitä mieltä, että Marinin olisi pitänyt vastata toimittajalle, ettei voi puhua aiheesta, ettei joku pahoita mieltään?

Mitä ihmeen peiteltyjä uhkauksia? Nyt hyvin asiallisesti vastattiin esitettyihin kysymyksiin ja todettiin faktat. Mitä uhkailua se on? Katsoitko edes koko tiedotustilaisuutta? Kannattaisi.

Katsoin vielä äsken uudelleen kyseisen kohdan. Mikäli tällaista valmistelutyötä ei ole, se tulisi todeta, samoin oikeudellinen mahdottomuus (nythän tuokin teema johtanee taas tietopyyntöihin VN:lle). Mikäli on, se on uutinen ja samalla peitelty uhkaus. Viestinnällisesti täydellisen surkea suoritus. Edelleen, ks. (edellistä) edellinen viesti.

Avainsanat: oikeasuhtainen, välttämätön, spekulaatio, yllättävä, odottamaton, pelottelu, uhkailu, lainsäädäntö, viestintä, "maksimaalinen etätyösuositus".
 

ijuka

Jäsen
Onko tämä Marin joskus tehnyt jotain muuta kuin ihmetellyt, ollut yllättynyt ja syytellyt muita? On se kumma kun ei mitään tehdä, ei yhtään mitään. Ja aina kun jotain epämiellyttävää tapahtuu niin mistään ei tiedetty mitään, ja aina jonkun toisen syytä, ja hallituksella ei tietenkään ole minkäänmoisia valtuutuksia tehdä minkäänlaisia päätöksiä. Uusi muunnoskin olisi voitu yrittää estää mutta väkeä vaan lappaa tänne lentokone lentokoneelta ja tuo koko ajan lisää virusmuunnelmia. Ja sen sijaan että rajat suljettaisi ja estettäisiin ihmisiä esim. Britanniasta tai Venäjältä tuomaan Koronoita tänne nämä taas yrittää kiusata tavallisia tunnollisia ihmisiä jotka ei matkustele ja aina käyttää maskeja ulkona, kuten minua.

Seuraavia vaaleja voitaisiin aikaistaa että sais jonkun joka tekee jotain. Katastrofin aineksethan tässä on kun mitään ei osata tehdä.

Rokotussuunnitelmatkin kuin jostain Kummelin sketsistä. Ajanvarauksia? Ei voi olla totta. Miksei vaan järjestetä jonain päivänä jotain rokotustilaisuutta johon saa tulla kaikki jotka kriteerit täyttävät. Henkkarit näytetään paikan päällä. Rokotuksia ehtii sata tunnissa. Ei voi olla niin vaikeaa.
 
Viimeksi muokattu:

iibor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Jokerit
Mikähän jumalauta siinä on, ettei voida edes sanallakaan mainita sitä, MIKÄ ON SE TASO MITÄ TÄSSÄ TAVOITELLAAN? Ja missä vaiheessa voidaan alkaa avaamaan paikkoja?

Mikä helvetti siinä on, että nää tiedotustilaisuudet on tilanteesta huolimatta, joka ikinen kerta, sellaista saatanallista itkuvirttä ja tuomionpäivän julistusta? Onko nuo niin saatanan idiootteja, etteivät ymmärrä sitä, ettei tuota hautajaistunnelmaa osta jumalauta tässä maassa kohta enää kukaan, kun tartunta- ja sairaalalukemat jatkavat laskuaan?

Kyllähän kaikenkaikkiaan eilisestä tilaisuudesta jäi sama maku, kun mitä Krista Kiurun housuissa. Paska.
 

Center#30

Jäsen
Suosikkijoukkue
CAR, FLA, Suomen maajoukkue(et)
On tuosta juttua ollut, nousi otsikoihin keväällä. Ei kommentoinut asiaa silloin. Tokkopa enää on tuota mieltä, nuoruuden uhoa. Voisi löytyä monelta muultakin aika mielenkiintoista tekstiä kymmenen vuoden takaa. Elina Lepomäeltä esim. taisi löytyä varsin väestönvaihtoon viittavia tekstejä, silti näen hänet liberaalina ja hyvänä vaihtoehtona pääministeriksi.

Sinänsä Marinin ajatus ei ole kyllä vieras nytkään, opettaja Joona-Hermanni Mäkinen kirjoitti viime viikolla Ylen sivuille samankaltaisen kolumnin. Höpökukkua oli se.
Näin uskon itsekin, että tuskin on samaa mieltä enää tuosta itse aiheesta. Enemmän halusin nostaa esille kirjoituksessa hänen esille nostamat johtamistyylit, pelko ja uhkailu sekä massahysterian luominen. Lisäksi hän pitää (tai piti tuolloin) kansalaisia aivottomina lampaina. Näin tulkitsen tuon lauseen "lääketeollisuus kumartaa katsomossa töllöttäville aivottomille lampaille".

Tätä samaa johtamistyyliähän ollaan viljelty pitkälti näissä vuoden aikana pidetyissä tiedotustilaisuuksissa. Menee vahvasti tuohon pelon ja uhkailun puolelle sekä erityisesti massahysterian luomiseen. Tätähän se eilinenkin tilaisuus oli ja me kuuliaiset 5 milj. aivotonta lammasta pysytään tiukasti aidatuilla alueillamme noudattaen kuuliaisesti hallituksen luomaa selkeää hybridistrategiaa.

Toki myös medialla on oma osuutensa massahysterian luomisessa, mutta kyllähän päättäjät tällä hetkellä antavat sellaista namusyöttöä median lapaan, että kuka tahansa laittaisi niistä kiekon sisään.
 

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Toistan nyt itseäni mutta kaikkien rajoitusten päätarkoitus lienee että tärkeistä tärkein, perusopetus lähiopetuksena ei keskeydy.

Voidaan olla montaa mieltä harrastuksista ja niiden tauon haitallisuudesta mutta kyllähän perusopetus koululla on se joka tässä tilanteessa on lapsille se tärkein.

Ja suurimmassa syrjäytymisvaarassa olevat eivät kyllä harrasta yhtään mitään pitkän kokemukseni pohjalta joten taitaa harrastusten tauolla oleminen enemmänkin kuormittaa vanhempia kuunnellessa teinien kiukuttelua/tylsistymistä. Toki liikkuminen on tärkeää kautta ikäluokkien. Se onko joku laji nyt tauolla ja jää SM-mitaleja jakamatta on yhdentekevää. Toki kova paikka joillekin tavoitteellisille urheilijoille jos keskeytys tulee jo toista vuotta putkeen.
 

Andrej

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Rokotussuunnitelmatkin kuin jostain Kummelin sketsistä. Ajanvarauksia? Ei voi olla totta. Miksei vaan järjestetä jonain päivänä jotain rokotustilaisuutta johon saa tulla kaikki jotka kriteerit täyttävät.
Tämä olisi todennäköisesti katastrofaalisen huono idea. Kun rokotukset alkaisivat, paikalle hiippailisivat melko varmasti suurin piirtein kaikki kynnelle kykenevät. Miten järjestettäisiin jonotus ihan jo turvavälien vuoksi? Vielä huhtikuussa voi näillä leveysasteilla tulla ulkona odotellessa himppasen vilu, joten sisätilat melkein pitäisi olla tarjolla. Lisäksi saattaisi tulla jonkin verran tarvetta järjestyksenvalvonnalle, kun kolmatta päivää piikkiä odottavat alkaisivat omatoimisesti neuvotella jonotuskäytännöistä.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Toivoisin että Pandemian jälkipyykkiä pestessä perattaisiin myös auki Iltapäivälehtien toimintaa Pandemian aikana. Nykyisessä tiedonjakokulttuurissa kun iso osa väestöstä tuppaa suuntaamaan tiedonhakunsa ensimmäisenä tuohon suuntaan.

Mutta epäilen että tätä ei nähdä, valitettavasti.

E: Kun nyt äkkiä selasin muista merkittävistä "ilmaisista" uutistenjakelijoista (YLE, MTV) uutisoinnin tuohon tiedotustilaisuuteen liittyen, niin ainakaan otsikkotasolle tuo "ulkonaliikkumiskielto" ei ole päässyt.

Juuri näin. Tätä ongelmaa korostaa sekin, että meillä on uutisten perusteella valitettavasti lisääntyvissä määrin ihmisiä, joiden kyky ymmärtää luettua tekstiä on heikentynyt. Tämän yksi ilmenemismuoto on se, että otsikko on ainoa, mikä luetaan, ja varsinaisen uutisen sisältö menee ohi. Tämän vuoksi harhaanjohtava tai muuten väärää asiaa korostava otsikko on hyvin haitallinen.

Jos haluaa käytännön esimerkkejä tästä, niin kannattaa lukea esimerkiksi Facebookista tällaisten uutisten kommentteja. Siellä on ihan kaiken ikäistä väkeä möyhöämässä, kun tuollainen otsikko on luettu, mutta sisältöä ei ole haluttu lukea tai osattu ymmärtää.

Media tietysti jatkaa linjaansa, koska tuollainen otsikko saa klikkauksia. Ja klikkausten määrä on jostain käsittämättömästä syystä uutisen laadun tärkein mittari.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös