Koronavirus (COVID-19) – pelkkä räkäyskä vai ihmiskunnan loppu?

  • 8 891 143
  • 81 125

Wäinö#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Ducks, Red Wings, Griffins
Ei tämä nyt mitään lisäarvoa tähän keskusteluun tuonut, kunhan osui silmään ja muistin tuon aiemman keskustelun.

THL:ltä joku pomo tätä pyydettäessä tarkensi ja asia oli juuri niin kuin Flonaldo sanoi, eli tuoreeltaan julkaistavassa kuolintilastossa on lääkärin arvio koronan vaikuttamisesta kuolemaan. Ei siis riitä pelkästään positiivinen testitulos. Mathieu tuossa selvensikin myös asiaa. Tästä on ollut paljon ristiriitaista tietoa ja Ylekin siis ilmeisesti väärässä.
 

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs
Tämä on kyllä jo huikea viesti. Agendasi on kyllä tullut selväksi, mutta brittivariantin kutsuminen höpöhöpöksi on jo aika kovan luokan denialismia. En edes usko, että olet aidosti tuota mieltä. Parempi tartuttavuus on tieteellinen fakta, mutta jos tiedeyhteisön konsensus ei kelpaa, niin sille ei voi mitään.
Käytkö näitä viestejä täikammalla läpi ja kiinnität huomiota ainoastaan yksittäiseen sanaan?
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Käytkö näitä viestejä täikammalla läpi ja kiinnität huomiota ainoastaan yksittäiseen sanaan?

Tässä tapauksessa yksittäinen sana kiinnitti huomiota, etenkin kun olet näistä varianteista aiemminkin kirjoitellut samaan tyyliin.

Jos vika oli lukijassa, niin kerro toki tarkemmin mielipiteesi, jotta hidasälyinen hämäläinenkin sen ymmärtää. Tällä hetkellä minulle on välittynyt se kuva, että sinusta brittivariantin vaarallisuus on ihan paskapuhetta, ja ainoa syy siitä puhumiseen on se, että sen varjolla voidaan laittaa kireämpiä rajoituksia voimaan.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Eksponentiaalinen nousu tartunnoissa tapahtui, kun tänään raportoitiin 324 uutta tartuntaa. Nyt äkkiä valmiuslaki käyttöön ja hitsaajat hitsailemaan suomalaisten kotiovia kiinni.

Näköjään kävi niin kuin pystyi hyvin päättelemään eilisen perusteella. Paljon tartuntoja jäi kirjaantumatta rekisteriin.

Toivottavasti kukaan toimittaja ei syyllisty tuohon ajatusmaailmaan, mitä parodioit osuvasti viestissäsi. :)

Tämä päivä vahvistaa hyvin sitä, mikä on ollut pitkään nähtävissä. Kohta kolme viikkoa on oltu hyvin vakaissa lukemissa. Tänään itse asiassa viikon ja kahden viikon tilastoissa tuli taas pientä laskua. Tällaista normaalia heiluntaa.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Taitaa yksittäisen sanaan ripustautuminen olla nimenomaan näiden denialistien ärhäkkää käytöstä.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
On ollut hieman ikävää huomata tämän ketjun jonkinasteinen polarisoituminen viimeisimmän kehityksen myötä. Joka päivä tullaan heittämään pari sarkastista kommenttia siitä, että tartuntojen määrä on näin ja näin pieni ja silti vain annetaan lisää keppiä ja kiristetään rajoituksia. Ei siinä, ymmärrän hyvin turhautumisen, mutta tässä täytyy kuitenkin katsoa kokonaiskuvaa hieman pidemmälle ja ehkä hieman vastentahtoisesti myönnettävä, että viranomaiset ja hallitus eivät ole täysin hakoteillä nykyisten pohdintojen suhteen. Okei, valmiuslain väläyttelyä en itse tässä vaiheessa ymmärrä, mutta muuten ollaan vielä suhteellisen hyvin kartalla tilanteen kanssa.
Samaa mieltä tuosta alusta, mutta pidän syynä tuskastumiseen lähinnä rokotusten antamisen hitautta. Samalla, kun pelotellaan taudin vaarallisuudella, ei hoideta tätä rokotusasiaa kunnolla. Suunnitelmasta puuttui jousto (rokotusjärjestys) ja vaihtoehtoiset suunnitelmat (suorat hankinnat) kokonaan. Mielestäni tämä on kyllä erittäin huonoa johtamista ja siitä pitää palaute antaa. Tapaa voisi sitten vähän miettiä. Eikö tuo viestintäkään kovin timanttista ole ollut. Nythän kyse on kirjaimellisesti elämästä ja kuolemasta, joten riman on syytäkin olla korkealla.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Juuri nyt päästävä? Reaalimaailmassa nämä sisäliikuntalajit ovat käytännössä olleet vuoden enemmän tai vähemmän seis.

Tosiaan puhuin sisäliikunnasta ja tuo väitteesi on ihan liirumlaarumia. Laitapa vaikka esimerkki jostain lasten sisäliikuntalajista seis-aikoineen ja laske tuleeko yhteensä vuosi vai todella huomattavasti vähemmän. Merkittävistä ajoista puhutaan silti ja varmasti haittaa on lapsillekin koitunut, se on selvää. Iso osa haitasta olisi kuitenkin vältettävissä jos ei suhtauduttaisi asiaan niin, että haitta on väistämätön eikä yritetäkään keksiä vaihtoehtoisia liikuntamuotoja ja tapoja aktivoida lapsia sosiaalisesti ja liikunnallisesti tartuntatilanteen mukaisesti.

Vaikka nämä sisäliikuntalajit pyörisivät, niin lapset edelleen ulkoilisivat. Sama reality check tähän, nämä eivät ole toisiaan poissulkevia asioita. Vituttaa oikein lukea tällaista, täysin vastaavaa kuin noissa iltalehden kommenteissa, että ulkoilemaan vain kaikki lapset, ennenkään ei ollut muuta kuin ulkoilua. Ihan turha mitään muuta tehdä, kyllä lapset sen kestävät.

Jos luet esimerkiksi tämän UKK-instituutin asiallisen kannanoton, jossa ollaan aiheellisesti huolissaan kevään rajoitusten vaikutuksesta lasten liikkumiselle, voit huomata seuraavan olennaisen kohdan:



– Tulevaisuudessa vastaavien rajoittamistoimien rinnalla tulisikin tarkastella myös niitä haittavaikutuksia, joita väestön liikkumista vähentävät toimet aiheuttavat ja pohtia samanaikaisesti keinoja tukea ja kannustaa väestöä liikkumaan tavoilla, jotka eivät samalla levitä infektiota, Vasankari päättää.


On varmaan melkoinen ero selitetäänkö lapsen kotona rakentavasti sitä, miksi rajoituksia on ja millainen tautitilanne maailmalla on ja ketä pyritään suojelemaan, vai myrkytetäänkö lapsenkin ajatukset paasaamalla kuinka rajoitukset on perseestä ja maskit on perseestä ja talous tulee kärsimään ja mielenterveys menee väistämättä kaikilta jne. Ja tietenkään lapsille ei pidä mennä selittämään mitään naurettavaa "Afrikan lapset näkevät nälkää" tyyppistä argumentaatiota, että "kun muualla kärsitään niin täälläkin pitää kärsiä", vaan ihan asiallisesti kertoa mitä näillä rajoituksilla tavoitellaan ja että silloinkin kun ne tuntuvat kohdistuvan epäreilusti, perimmäinen tarkoitus on hyvä.

Tietenkin pitää myös olla entistä enemmän tukena ja ymmärtää sopeutumisvaikeuksia ja pyrkiä yhdessä löytämään tilanteeseen sopivia mahdollisimman hyviä ratkaisuja. Mutta ei ihmisen eikä ihmislapsen onnellisuus ja mielenterveys ole riippuvainen juuri siitä, että pääsee toteuttamaan ryhmäliikuntaa nimenomaan jää- tai palloiluhallissa. Näistä fataaleista ajatuksista voisi koittaa päästä vähän rakentavampaan suuntaan.


"Jotain tiettyä ryhmässä tapahtuvaa". Nimenomaan tuo ryhmä on sellainen kaveriporukka usein. Porukka, jota ei välttämättä näe siinä ulkoilussa.

Mikä estää järjestämästä ryhmässä ohjattua ulkoliikuntaa? Joo, ei ole ihan sama mutta varmaan olosuhteisiin nähden aika helvetin paljon parempi kuin ei mitään. Mutta tietysti jos lähdetään siitä että "ei käy", niin varmaan sitten kärsitään. Ainakin ennen jäähalleissakaan ei ollut jäätä kesäisin ja silloin oli tapana treenata ulkona ihan muita juttuja samalla porukalla. Onko tällainen nyt yhtäkkiä jotenkin ihmisarvon vastaista?

Ja tottakai lapset tähän sopeutuvat. Niin ne sopeutuvat vuosien kaltoinkohteluunkin. Ja varmasti hyvin siihen, että säbätreenien sijaan jäädään sohvalle katsomaan telkkaria. En yhtään epäile.

Joo, silloinhan vuosien kaltoinkohtelu on ihan sama asia kuin se, että salibandy vaihtuu joiksikin kuukausiksi esimerkiksi ulkona ohjattuun ryhmäliikuntaan. On sulla jutut...
 
Suosikkijoukkue
Colorado, Toronto, sympatiat Krakenille
Samaa mieltä tuosta alusta, mutta pidän syynä tuskastumiseen lähinnä rokotusten antamisen hitautta. Samalla, kun pelotellaan taudin vaarallisuudella, ei hoideta tätä rokotusasiaa kunnolla. Suunnitelmasta puuttui jousto (rokotusjärjestys) ja vaihtoehtoiset suunnitelmat (suorat hankinnat) kokonaan. Mielestäni tämä on kyllä erittäin huonoa johtamista ja siitä pitää palaute antaa. Tapaa voisi sitten vähän miettiä. Eikö tuo viestintäkään kovin timanttista ole ollut. Nythän kyse on kirjaimellisesti elämästä ja kuolemasta, joten riman on syytäkin olla korkealla.
Ehkä sitten vain minulle on enemmän sattuneet silmään nämä "220 tartuntaa tänään, nyt valmiuslaki nopeasti käyttöön ja kaikki paikat kiinni!"-viestit. Roketepuolta on mielestäni käsitelty asiallisemmin, vaikka monella tekstistä paistaa läpi turhautumisen lisäksi myös se, että hallituksen puoluekokoonpano ei ole millään tavalla itselle mieleinen. Onneksi ei olla menty sentään niin surkeaan jamaan kuin missä esimerkiksi hallituksen oma ketju on välillä ollut.

Rokotuksissa meillä on käsittääkseni hyvä valmius rokottaa paljon ihmisiä nopeasti, jos vain rokotteita on saatavilla tarpeeksi. Nyt tietysti itse ainetta puuttuu, joka on osittain hitaan ja ylivarovaisen päätöksenteon syy, mutta osittain myös puhtaasti vallitsevista olosuhteista johtuvaa. Viestintä saisi olla joka tapauksessa avoimempaa, jolloin saataisiin myös ehkä pahimmat ärhiäiset rauhoittumaan.
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
En pysty ymmärtämään, miten tämän henkilön annetaan toistuvasti, joka päivä sekoilla ja hämmentää ministeriluottamuksella.

Päinvastoin. Minä ainakin olen tyytyväinen, että Kiuru saa ruutuaikaa. Itseasiassa toivoisin, että Kiurun kommentteja mediaan lyötäisiin huomattavasti enemmän, koska jokainen kerta kun hän avaa suunsa, niin hänen henkilökohtainen sekä hänen puolueensakin kannatus laskee. Antti Rinne efekti.

Toivottavasti Krista saisi oman TV-ohjelman taikka kanavan, jossa hän pääsee kertomaan viisauksiaan 24/7.

KieroTV247
 
Kaikki varmasti näkee nyt pian, että tuo kasvun lasku oli ainoastaan pyhien aiheuttama harha. Nyt alkaa näkymään oikeat numerot ja parhaimmillaankin ollaan samalla tasolla kuin ennen joulua.

Mistäköhän sinä näet tämän? Jos vilkaistaan lukuja sen suuremmin miettimättä, niin seitsemän päivän summa on tänään n. 500 pienempi kuin 20.12. ja jos näillä viikonpäivillä on jotain väliä, niin tämän keskiviikon lukema on pienempi kuin viikko tai kaksi sitten. Ilmeisesti 14 päivän summa on merkityksetön, mutta siinä laskua 36%.
 

KooMT

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, San Jose Sharks
Kaikki varmasti näkee nyt pian, että tuo kasvun lasku oli ainoastaan pyhien aiheuttama harha. Nyt alkaa näkymään oikeat numerot ja parhaimmillaankin ollaan samalla tasolla kuin ennen joulua.

En itse ainakaan olettanut, että suoraan jatkettaisiin vain laskulinjalla. Nyt ihmiset palanneet normaaleihin toimistotöihin tms ja kouluun missä kontakteja saattaa monille tulla paljon enemmän kuin jonakin joulun päivinä tai uutenavuotena.
 

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU
Suomen uudet 324 ilmoitettua koronavirustartuntaa jakaantuivat seuraavasti:

Helsinki ja Uusimaa 169
Helsinki 72
Vantaa 44
Espoo 36
Järvenpää 3
Nurmijärvi 4
Kerava 3
Tuusula 3
Lohja 2
Mäntsälä 1
Kauniainen 1

Varsinais-Suomi 59
Turku 41
Salo 2
Kaarina 3
Raisio 4
Lieto 2
Naantali 1
Masku 1
Loimaa -1
Mynämäki 1
Rusko 2
Aura 2
Vehmaa 1

Pirkanmaa 19
Tampere 12
Lempäälä 1
Nokia 1
Valkeakoski 1
Kangasala 1
Jämsä 1
Virrat 1
Hämeenkyrö 1

Pohjois-Pohjanmaa 23
Oulu 19
Haapavesi 1
Kuusamo 2
Ei kuntatietoja 1

Etelä-Pohjanmaa 1
Seinäjoki 1

Keski-Pohjanmaa 1
Kokkola 1

Vaasa (alue) 8
Vaasa 4
Pietarsaari 1
Pedersören kunta 1
Maalahti 2

Keski-Suomi 4
Jyväskylä 4

Kanta-Häme 5
Hämeenlinna 3
Riihimäki 2

Päijät-Häme 8
Lahti 6
Hollola 2

Kymenlaakso 4
Kouvola 1
Kotka 1
Pyhtää 2

Pohjois-Savo 6
Kuopio 5
Kiuruvesi 1

Itä-Savo 2
Savonllina 2

Pohjois-Karjala 5
Ilomantsi 3
Kontilahti 1
Tohmajärvi 1

Etelä-Karjala 1
Lappeenranta 1

Satakunta 2
Rauma 1
Eura 1

Lappi 3
Rovaniemi 2
Pello 1

Länsi-Pohja 2
Tornio 2

Kainuu 1
Kajaani 1

Ahvenanmaa 1
Ei kuntatietoja 1
 

Kiekoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Україна
Mistäköhän sinä näet tämän? Jos vilkaistaan lukuja sen suuremmin miettimättä, niin seitsemän päivän summa on tänään n. 500 pienempi kuin 20.12. ja jos näillä viikonpäivillä on jotain väliä, niin tämän keskiviikon lukema on pienempi kuin viikko tai kaksi sitten. Ilmeisesti 14 päivän summa on merkityksetön, mutta siinä laskua 36%.
Selvältähän tuo näyttää, että toisen aallon huippu oli jossain joulukuun alkupuolella. Joissain maissa on pukannut tuon vahvan kolmannen aallon heti kakkosaallon jälkeen, joten toisaalta monien huolen kehityksestä ymmärtää. Jos tartunnoissa mennään samaa tahtia kuin keväällä, niin kyllä tuo hiipuminen kestää.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kaikki varmasti näkee nyt pian, että tuo kasvun lasku oli ainoastaan pyhien aiheuttama harha. Nyt alkaa näkymään oikeat numerot ja parhaimmillaankin ollaan samalla tasolla kuin ennen joulua.

Vaikka olenkin monen nimimerkin mielestä panikoijia ja näen tilanteen liian synkkänä, niin en allekirjoita tätä.

23.12. Liukuva seitsemän päivän keskiarvo: 316/vrk
13.1. Vastaava luku: 255/vrk

23.12. Viimeisen 14 vuorokauden aikana sairastuneet: 4882
13.1. Vastaava luku: 3477

Alaspäin on tultu. Tuo kahden viikon mittari on toki haastava, koska siinä on mukana niitä joulukuun huipun lukuja, ja se nostaa tuota joulua edeltävänä lukua. Mutta tuo viikkokeskiarvo on jo 20% alempana, se on ihan hyvä lukema.
 

Center#30

Jäsen
Suosikkijoukkue
CAR, FLA, Suomen maajoukkue(et)
Merkittävistä ajoista puhutaan silti ja varmasti haittaa on lapsillekin koitunut, se on selvää. Iso osa haitasta olisi kuitenkin vältettävissä jos ei suhtauduttaisi asiaan niin, että haitta on väistämätön eikä yritetäkään keksiä vaihtoehtoisia liikuntamuotoja ja tapoja aktivoida lapsia sosiaalisesti ja liikunnallisesti tartuntatilanteen mukaisesti.
Lainaan pitkästä kirjoituksestasi tämän kohdan. Omasta kokemuksesta voin kertoa, että vaihtoehtoisia liikuntamuotoja on todellakin pyritty löytämään menetettyjen sisätreenien sijaan. On käyty junnuporukan kanssa 3-4 kertaa viikossa juoksulenkillä, tehty ulkona fysiikkatreeniä, porrasjuoksua, ulkojäillä luistelua jne. Vaikka oheistreeniä on vedetty nyt marraskuun lopusta lähtien, ei se loppujen lopuksi ole lähellekään yhtä mieluisaa lapsille / nuorille kuin omaan lajiin pohjautuva treeni (salibandy, jääkiekko, koripallo jne.). Kyllä nuoriso kaipaisi jo oman lajin pariin. Itse asiassa meillä on käynyt jopa niin, että lapset jaksavat toistaiseksi näitä oheistreenejä, mutta osalla vanhemmista alkaa ns. pinna kiristymään. Ihan ymmärrettävää. Maksavat kuitenkin lähes normaalisti kuukausimaksut ja mitä pidemmälle nämä rajoitukset jatkuvat, sitä kriittisemmäksi myös vanhemmat tulevat. Maksaako siitä hyvästä, että pääsee ulos treenaamaan (sitä kun voi tehdä myös ilmaiseksi)?

Antaisin myös aika paljon painoarvoa näille kirjoituksille:
Liikuntatilojen ovet pysyvät säpissä – ex-tähdiltä epätoivoinen hätähuuto - Urheilu - Ilta-Sanomat
Avoin kirje ministeri Saarikolle: Lasten ja nuorten liikunta ja urheilu mahdollistettava koronaviruksesta huolimatta - Suomen Salibandyliitto

Tuskin näitä ulostuloja olisi tapahtunut, mikäli lajiliitoissa ja entisten huippu-urheilijoiden keskuudessa nähtäisi vaihtoehtoisten treenimuotojen enää riittävän?
 

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Lainaan pitkästä kirjoituksestasi tämän kohdan. Omasta kokemuksesta voin kertoa, että vaihtoehtoisia liikuntamuotoja on todellakin pyritty löytämään menetettyjen sisätreenien sijaan. On käyty junnuporukan kanssa 3-4 kertaa viikossa juoksulenkillä, tehty ulkona fysiikkatreeniä, porrasjuoksua, ulkojäillä luistelua jne. Vaikka oheistreeniä on vedetty nyt marraskuun lopusta lähtien, ei se loppujen lopuksi ole lähellekään yhtä mieluisaa lapsille / nuorille kuin omaan lajiin pohjautuva treeni (salibandy, jääkiekko, koripallo jne.). Kyllä nuoriso kaipaisi jo oman lajin pariin. Itse asiassa meillä on käynyt jopa niin, että lapset jaksavat toistaiseksi näitä oheistreenejä, mutta osalla vanhemmista alkaa ns. pinna kiristymään. Ihan ymmärrettävää. Maksavat kuitenkin lähes normaalisti kuukausimaksut ja mitä pidemmälle nämä rajoitukset jatkuvat, sitä kriittisemmäksi myös vanhemmat tulevat. Maksaako siitä hyvästä, että pääsee ulos treenaamaan (sitä kun voi tehdä myös ilmaiseksi)?

Antaisin myös aika paljon painoarvoa näille kirjoituksille:
Liikuntatilojen ovet pysyvät säpissä – ex-tähdiltä epätoivoinen hätähuuto - Urheilu - Ilta-Sanomat
Avoin kirje ministeri Saarikolle: Lasten ja nuorten liikunta ja urheilu mahdollistettava koronaviruksesta huolimatta - Suomen Salibandyliitto

Tuskin näitä ulostuloja olisi tapahtunut, mikäli lajiliitoissa ja entisten huippu-urheilijoiden keskuudessa nähtäisi vaihtoehtoisten treenimuotojen enää riittävän?

Nyt kun aika yksimielisiä ollaan että harrastamaan pitäisi päästä niin mites näette eri lajien pelien avaamisten junioreissa? Niin paikallisesti kuin valtakunnallisesti? Nythän pelit ovat tauolla, onko vielä niiden aika? Satojen bussien kolonnat ympäri Suomea. Onko turha vielä haikailla?

Toki vielä julkiset tilatkin ovat osittain kiinni, pitäisikö mennä askel kerrallaan.
 

Clubittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Nyt kun aika yksimielisiä ollaan että harrastamaan pitäisi päästä niin mites näette eri lajien pelien avaamisten junioreissa? Niin paikallisesti kuin valtakunnallisesti? Nythän pelit ovat tauolla, onko vielä niiden aika?

Niin kauan kuin koulut on auki, pitäisi harrastaminen ja pelit sallia lapsilla ihan samalla tavalla - ainakin aluesarjojen tasolla.

AZ alkaa toimittaa lähiaikoina Britteihin 2 000 000 annosta viikossa. Tämä olisi kyllä nyt hyvä saada hyväksytyksi EU:ssakin mahd. nopeasti.
 

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs
Nyt kun aika yksimielisiä ollaan että harrastamaan pitäisi päästä niin mites näette eri lajien pelien avaamisten junioreissa? Niin paikallisesti kuin valtakunnallisesti? Nythän pelit ovat tauolla, onko vielä niiden aika? Satojen bussien kolonnat ympäri Suomea. Onko turha vielä haikailla?

Toki vielä julkiset tilatkin ovat osittain kiinni, pitäisikö mennä askel kerrallaan.
En nyt näkisi tässä järkeä. Toki en myöskään minään ihme viruslinkoriskinä, mutta askel kerrallaan. Ja minimoidaan tästä asiasta aiheutuva turhanpäiväinen hysteria. Harrastustoiminta itsessään kuitenkin on se ~90 % siitä jutusta. Ja pelit vain kirsikka kakun päällä.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Pari uutista Kotkasta ikäjanan molemmista päistä.


 

Jan Koller

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät ♠, Carolina Hurricanes
Niin kauan kuin koulut on auki, pitäisi harrastaminen ja pelit sallia lapsilla ihan samalla tavalla - ainakin aluesarjojen tasolla.

Tästä vahvasti samaa mieltä. Etä- ja ulkotreenit ovat pyörineet, mutta jälkikasvusta huomaa, että pelejä on kova ikävä. Toki pitää huomioida, että lumikuorma "romahdutti" hallin tänään, mutta eiköhän se nopeasti auki saada...
 

Center#30

Jäsen
Suosikkijoukkue
CAR, FLA, Suomen maajoukkue(et)
Nyt kun aika yksimielisiä ollaan että harrastamaan pitäisi päästä niin mites näette eri lajien pelien avaamisten junioreissa? Niin paikallisesti kuin valtakunnallisesti? Nythän pelit ovat tauolla, onko vielä niiden aika? Satojen bussien kolonnat ympäri Suomea. Onko turha vielä haikailla?

Toki vielä julkiset tilatkin ovat osittain kiinni, pitäisikö mennä askel kerrallaan.

Mikäli minusta olisi kiinni, ainakin alueelliset sarjat voisivat jatkua. Syksyllä pelattiin alueellista salibandysarjaa ja tietooni ei ole tullut yhtäkään tartuntaa näistä peleistä. Toki muutamia pelien siirtoja jouduttiin tekemään varmuuden vuoksi (altistumisia), mutta suurin osa peleistä saatiin pelattua ennen kuin rajoitukset tulivat voimaan. Pelitapahtumissa noudatettiin todella hyvin suosituksia.
Näiden kokemusten pohjalta uskaltaisin jatkaa siitä, mihin marraskuussa jäätiin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös