Koronavirus (COVID-19) – pelkkä räkäyskä vai ihmiskunnan loppu?

  • 8 922 528
  • 81 126

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Kävin tänään aamulla vähän kaupoilla jouluostoksilla. Maskipeitto oli kyllä niissä paikoissa missä kävin niin hyvin lähellä täyttä. Ja väkeä oli niin vähän ettei ollut turvaväleistä mitään huolta. Itse käytin "ankannokkaa" kun se on kasvon iholle helpompi (ei ole niin lähellä huulia). Kymmenen jälkeen oli sitten tapaaminen psykologin kanssa sairaalalla. Olin ainut koko käytävällä mutta pidin silti maskia. "Ankannokka" oli vaihtunut "suu-nenäsuojaan" koska "ankannokalla" puhuminen liikuttaa suojaa pois nenältä ja se on kyllä ärsyttävää. Ja puhuahan sitä pitää terapiassa. Myös psykologilla oli maski ja oltiin turvavälin päässä toisistamme. Psykologin tapaamisen jälkeen menin suoraan kotiin. En pidä itseäni minään kamalana "korona-uhkana" kun kävin aamulla parissa isossa likkeessä maskin kanssa... eikä siellä ollut paljon asiakkaita. Ja kävin hoitosuhteeseen liittyvällä käynnillä sairaalassa missä en kohdannut muita kuin psykologini. Ja kyllähän minua saa pitää edesvastuuttoma näinä aikoina kun liikuin oman kodin ulkopuolella. Yritän kyllä välttää sitä...
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
@Iisoppi , kuka pitäisi sinua edesvastuuttomana? Joku hullu hörhö? Kyllähän ihmisten pitää saada hoitaa asioitaan ja niin saavatkin. Itsekin hoidan, vaikka minut on täällä hysteerikoksi ”siunattu”. Kunhan huolehtii siitä, että noudattaa ohjeistuksia, ei suurempia ongelmia. Sinä ja minä ei ollakaan ongelma, vaan ne, jotka paskat nakkaa mistään muusta kuin omista ”oikeuksistaan” ja ohjeistuksista. Ei mitään aihetta sulla huonoon omatuntoon, jos sellaista koet.
 

HPL76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jep täällä Romaniassa pistettiin sitten armeija hommiin kun taliaivot eivät tahdo uskoa. Tuolla Mustanmeren rannalla eivät halunneet noudattaa mitään rajoituksia eikä suosituksia. Alue elää turismista ja tämä pandemiahan nyt on vienyt aika paljon sieltä.

Anyway, presidentti sai tarpeekseen ja pisti armeijan alueelle. Poistivat esimerkiksi hirveän kasan jengiä kirkoista. Pari päivää sitten täällä oli pyhän Andrew'n päivä, ja tuolla alueella ihmiset suorastaan palvovat tätä jannua. Siellä ovat kirkot olleet täynnä ja jengiä rannalla suutelemassa hiekkaa koska sinne kaveri oli kuulemma rantautunut. Siinä sitä on oltu porukalla perse pystyssä nuolemassa samoja hiekanjyviä.

Noh, tilanne ilmeisesti rauhoittunut ja ihmiset ainakin saatu pysymään poissa julkisilta paikoilta.

Mun puolesta voisivat antaa apinoiden rellestää ihan miten haluavat ja tauti hoitaisi loput. Olivat kaupungin päättäjät haastaneet presidentin oikeuteen ihmisoikeuksiensa rajoittamisesta. Hihi vittu lycka till heille vaan.

Ei se tilanne täällä muuallakaan mikään ruusuinen ole, mutta ei ole ainakaan vielä näkynyt tankkeja talon nurkalla. Rokotteet ovat kuulemma tulossa ja ensi vuoden alkupuolella pitäisi alkaa jakelu. Sittenhän eteen tulevatkin nämä rokotevastaiset joita täällä on myös runsaasti. Saapi nähdä mitä niitten hörhöjen kanssa tehdään.

On tämä saatana kyllä yksi villieläinpuisto välillä. Mutta minkäs teet kun poiskaan ei oikein pääse.

Vaimo kertoi että meillä olisi tuolla landella itseasiassa joku toisen maailmansodan aikainen bunkkeri meidän mailla. Mä muutan kohta sinne ja tulen ulos joskus 20 vuoden kuluttua ja sitten voikin sopivasti jäädä eläkkeelle.
 

Skeletor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, urheilullisesti avoin sarja

Clubittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Voi olla panssarivaunut maakuntarajalla vastassa. Myös ilmavoimat kannattaa ottaa mukaan rajavalvontaan:

Pelkkää keppiä tulee. Suljetaan vähe ulkoliikuntapaikkoja, kun siellä on tapahtunut ainakin mahdollisia altistumisia!

Näköjään Husin sekopää vaihtunut Lapasta tähän Markkuun. Siinä mielessä synninpäästö Lapalle, että tuntuu olevan johdosta valittu linja olla maaliskuusta lähtien joka päivä mediassa manaamassa maailmanloppua.

Todella erikoista, jälleen kerran.

E. Ja samaan aikaan luen aamuHesarista, kun sama Markku kertoo miten nyt on nähtävissä positiivisia signaaleja tartuntamäärissä Hus-alueella. Kumpaa tässä nyt pitää Markku uskoa?

Todellista viestinällistä dominointia.
 
Viimeksi muokattu:

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Aivan uskomatonta, että tartuntatilanteen paraneminen HUS alueella on sivulauseen kamaa, pääviesti on siinä, että ihmiset ovat vastuuttomia ja kohta lätisee lisää rajoituksia.

Itse kaipaisin järjellisempää viestintää ja määrittelyä asioista joissa on mitätön riski vs korostunut riski saada virus. Nyt edelleen tuntuu, että nämä ovat samaa harmaata massaa. Ja senkun pahenee, jos jotain ulkoliikuntaa aletaan sulkea esim, eiköhän tässä ole keväästä asti näyttöä, että ulkoilman puuhat ja ruokakaupat ovat turvallisia, mutta nyt demonisoidaan kaikki.

Älä aja edes autoa! Ellei ole ihan pakko!
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Ja toimittajat ei haasta. Täysin kritiikitöntä uutisointia oikeastaan keväästä asti. Varmaan helppoa hommaa toisaalta. Sukkana vaan sisään liitteroi kaiken minkä kulloinenkin Hussi sanoo.
 

Lugu63

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Näköjään Husin sekopää vaihtunut Lapasta tähän Markkuun. Siinä mielessä synninpäästö Lapalle, että tuntuu olevan johdosta valittu linja olla maaliskuusta lähtien joka päivä mediassa manaamassa maailmanloppua.

Todella erikoista, jälleen kerran.

"JOS vielä viikon päästä tartuntoja on yhtä paljon kuin nyt, Mäkijärven mielestä on pakko tehdä jotain lisää."

Taitaa olla joku kolmas viikko putkeen, jolloin Markku ennustaa kovia toimia ja valmiuslakia ensi viikolle mikäli nyt ei tapahdu sitä ja tätä. Perinteinen ryhtiliike myös mainittu. Nyt myös kolmas aalto tuntuu trendaavan.

Samassa uutisessa mainitaan, että" yhä useampi" lipsuu rajoituksien noudattamisesta tapaamalla ystävää. Ei helvetti.

Mitä pidemmälle tätä vuotta on menty niin sitä vahvemmaksi itselleni on tullut ajatus siitä, että tästä koronasta ei päästä yli seuraavaan 10 vuoteen. Niin syvälle ihmisiin on juurrutettu tämä muiden paheksuminen ja kyttääminen. Ystävien ja perheen tapaaminen on vastuutonta lipsumista. Ravintolassa käynti on kansanterveyden vaarantamista. Yleisötapahtumissa kävijöille jotkut vaatii sakkoja. Mihin tahansa korona-aiheiseen kommenttiosioon menee päivittäin klo. 12.30 niin päivittäisistä tartuntaluvuista syytetään milloin kapakoita, jääkiekkopelejä tai ostoskeskuksia.
 

Samout

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko - Suomen Mestari 2021

Hollannissa ovat kyllä ihmiset sössineet asiat hienosti. Siellä on totuttu vähän vapaampaan elämään ja joku Mondkapjes eli maskisuositus on ollut pelkkä naurunaihe. Kun kahvilat laitettiin kiinni niin porukka alkoi kokoontua Tuincentereihin eli puutarhaostoskeskuksiin joulumarkkinoille jne.
 

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs
Iltalehdessä Markun kolmas persoona ja kolmas aalto. Miksi ihmiset eivät noudata suosituksia? 90% syy uutisointi ja niistä puuttuva uskottavuus:

Nimenomaan.

Aamu alkoi taas sillä, että heti kärkeen kuulin radiosta nämä jutut, ja sanat "jouluna ei ole aika matkustaa minnekään" ja "ryhtiliike" nosti taas pulssia mukavasti heti aamulla. Nämä päivittäiset ryhtiliikkeet lähinnä kannustavat rikkomaan rajoituksia.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos joku jättää suosituksia noudattamatta siksi, että mediassa esitetään ”ristiriitaista” ja/tai epäjohdonmukaista tietoa, on yksinkertaisesti TYHMÄ.

Ihan oikeasti, kukaan ei voi mennä sen taakse, että Lasse Lehtonen on pimee ja Kiuru ankeuttaa. Kannattaa oikeasti seurata koronatilannetta muualta maailmasta, jos Suomen media on jotenkin yksipuolista tai lietsoo paniikkia ja sen vuoksi on nyt sitten niin kovin hankalaa tajuta kokonaiskuvaa: tilanne on, tai on ollut, hyvin vakava monessa Euroopankin maassa ja USA:ssa tilanne on katastrofaalinen. Ja sellaiseksi se muuttuu täälläkin, jos jengi ei noudata ohjeistuksia.

Ja todettakoon, että median ja viranomaistahojen viestintä on ollut huonoa, toisinaan jopa ala-arvoista. Mutta se ei poista sitä, että jotkut pässit eivät edelleenkään selvästikään ota tilannetta vakavasti, koska tartuntoja on edelleen paljon. Joku fuskaa ja se vituttaa niitä, jotka hoitaa omalta osaltaan asiat hyvin tai jopa loistavasti.
 
Suosikkijoukkue
Colorado, Toronto, sympatiat Krakenille
Helsingissä nyt odotettu käänne ylöspäin viikkokeskiarvossa. Normaalin viikonlopun jäljiltä tartunnat jakautuneet tasaisemmin ja nyt tiistaina ei raportoitu itsenäisyyspäivän jälkeisiä minilukemia. Odottaisin huomisen tuovan taas puolestaan laskua, mutta katsellaan, miten tilanne etenee.
 

Wäinö#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Ducks, Red Wings, Griffins
Mihinköhän näiltä on unohtunut leviämisvaiheen kriteereistä se 10 % päivittäinen tapausten määrän nousu?

Käsittääkseni leviämisvaiheen kriteerit eivät enää täyty siinä vaiheessa kun päivittäiset tapaukset pysyvät samalla tasolla tai ovat laskussa.

Selkeästi on aiemmin ilmaistu, että kaikkien kriteerien ei tarvitse täyttyä, että shp arvioi olevansa leviämisvaiheessa. Sairaalahoidon tarve tulee joka tapauksessa viiveellä, joten olisi ainoastaan tyhmää odottaa, että sekin kriteeri täyttyy, ennen kuin rajoituksia lisätään. Tyhmää sen takia, että rajoituksia joudutaan sitten vain ylläpitämään pidempään. Yksi tärkeimmistä ennakoivista kriteereistä on positiivisten osuus testatuista, koska sen kautta pystytään arvioimaan piilossa olevien tartuntojen määrää.
 

Yuppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Україна
Selkeästi on aiemmin ilmaistu, että kaikkien kriteerien ei tarvitse täyttyä, että shp arvioi olevansa leviämisvaiheessa. Sairaalahoidon tarve tulee joka tapauksessa viiveellä, joten olisi ainoastaan tyhmää odottaa, että sekin kriteeri täyttyy, ennen kuin rajoituksia lisätään. Tyhmää sen takia, että rajoituksia joudutaan sitten vain ylläpitämään pidempään. Yksi tärkeimmistä ennakoivista kriteereistä on positiivisten osuus testatuista, koska sen kautta pystytään arvioimaan piilossa olevien tartuntojen määrää.

Mihin sellaisia kriteereitä sitten tarvitaan, jos niillä ei selvästikään tee mitään. Tai miksei niitä kriteereitä muuteta, eikö silloin kaikille olisi helpompaa perustella ja auttaa ymmärtämään tilannetta?
 

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Millä helvetin mandaatilla nuo HUS:n lääkärit vaativat lisää rajoituksia? Luulisi sen olevan viranomaisten ja viime kädessä hallituksen vastuulla. Lähes joka päivä vastaavia ulostuloja eri johtajalääkäreiltä. Siihen ainakin tuntuu resurssit riittävän.
 

Mane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Selkeästi on aiemmin ilmaistu, että kaikkien kriteerien ei tarvitse täyttyä, että shp arvioi olevansa leviämisvaiheessa. Sairaalahoidon tarve tulee joka tapauksessa viiveellä, joten olisi ainoastaan tyhmää odottaa, että sekin kriteeri täyttyy, ennen kuin rajoituksia lisätään. Tyhmää sen takia, että rajoituksia joudutaan sitten vain ylläpitämään pidempään. Yksi tärkeimmistä ennakoivista kriteereistä on positiivisten osuus testatuista, koska sen kautta pystytään arvioimaan piilossa olevien tartuntojen määrää.

Minä kyllä käsitin, että näiden kiihtymisvaiheen ja leviämisvaiheen kriteerien tiukkuutta (esim. ilmaantuvuuden perusteella Helsingissä ollaan leviämisvaiheessa mikäli tapauksia on viimeisen kahden viikon jänteellä koko suurkaupungissa 8 päivässä, kiihtymisvaiheeseen riittää 4. Tampereella lukemat ovat 3 ja 2.) perusteltiin juuri sillä, että niiden kaikkien täyttyessä nimenomaan toimitaan todella reippaan ennakoivasti.
 

UnenNukkuja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aika moni, kunhan on turkulainen
Suosikkijoukkue
Espoolaiset
Helsingissä nyt odotettu käänne ylöspäin viikkokeskiarvossa. Normaalin viikonlopun jäljiltä tartunnat jakautuneet tasaisemmin ja nyt tiistaina ei raportoitu itsenäisyyspäivän jälkeisiä minilukemia. Odottaisin huomisen tuovan taas puolestaan laskua, mutta katsellaan, miten tilanne etenee.
Helsingin tilanteen suunnan kannalta seuraavien kolmen päivän luvut kertovat oikeastaan aika paljon. Noina päivinä kun kirjataan yleensä viikon kovimmat tartuntaluvut, ja isoimmat heilahtelut ns. perustasosta on kellotettu niiden aikana. Yleisesti ottaenhan tuo Helsingin tilanne on jopa kummallisen stabiili, kun päivätartuntojen viikkokeskiarvo on pysynyt 110-130 hujakoilla melkein kuukauden päivät. Oma hurja veikkaukseni on, että stabiili tilanne jatkuu.
 

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs

Wäinö#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Ducks, Red Wings, Griffins
Minä kyllä käsitin, että näiden kiihtymisvaiheen ja leviämisvaiheen kriteerien tiukkuutta (esim. ilmaantuvuuden perusteella Helsingissä ollaan leviämisvaiheessa mikäli tapauksia on viimeisen kahden viikon jänteellä koko suurkaupungissa 8 päivässä, kiihtymisvaiheeseen riittää 4. Tampereella lukemat ovat 3 ja 2.) perusteltiin juuri sillä, että niiden kaikkien täyttyessä nimenomaan toimitaan todella reippaan ennakoivasti.
En tiedä mitä tarkoitat noilla ilmaantuvuusluvuilla, mutta se kriteeri täyttyi HUS-alueella jo aikaisin syksyllä. HUS-alue julistettiin leviämisalueeksi, kun tartuntojen kasvu alkoi olla jyrkästi eksponentiaalista, mutta sairaalahoidon tarpeen kriteeri ei vielä silloin täyttynyt. Sekin täyttyi sitten muutaman päivän viiveellä. Tällä hetkellä tartuntojen kasvu ei täyty lähellekään, koska ollaan suht stabiilissa tilassa, mutta en näe, että ihan hetkeen alueen status muuttuu, koska tartuntojen perustaso on edelleen korkea ja sairaalahoidon tarve kasvaa edelleen. Se lienee se tärkein kriteeri, koska sairaanhoidon resurssit on lopulta se pullonkaula, jonka suhteen joudutaan tasapainoilemaan.
 

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Ihan hyvä, että kouluja katsastavat, ettei ihmetellä nuoren väen sietokykyä. Toki jos oireettomia ovat, mistä tuota heti tajuaisikaan. Mutta kiertäähän se tällä tavoin.


Tätä olen sanonut alusta asti. En vaadi kaikkia kiinni mutta sentään rehellisyyttä leviämisen suhteen.

Koulujen sulkeminen oli syy miksi epidemia saatiin viime keväänä runsaassa kuukaudessa siedettävälle tasolle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös