Koronavirus (COVID-19) – pelkkä räkäyskä vai ihmiskunnan loppu?

  • 8 890 860
  • 81 125

kiljander

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo. Susijengi. LAL. UTA. SoJy.
Suosittelen rokotuksia (joskin nyt taitaa olla aloitus jo vähän myöhäistä) koska se vähentää sairaaloiden taakkaa ja ennen kaikkea lieventää taudinkuvaa

Koronapassin merkitys on kyllä toisaalta häviämässä, jos asiantuntijoiden arviot jopa 80% sairastumismäärästä pitää paikkansa.
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Tässä tästä covid potilaiden ja muiden takia sairaalaan tulevien potilaiden erottelusta.

HUS kertoi alkuviikosta, että sivulöydösten osuus on noin 20 prosenttia. Nyt osuus on noussut edelleen.

– Tällä hetkellä 28 prosenttia on pääasiassa jonkun muun syyn vuoksi, kertoo vt. johtajaylilääkäri Veli-Matti Ulander MTV Uutisille.

HUS kertoi alkuviikosta, että tuoreen linjauksen mukaan jatkossa sairaanhoitopiirit alkavat erotella tiedot niin, että luvuista ilmenee, kuinka suuri osuus sairaalassa olevista koronapotilaista on hakeutunut sairaalaan pääosin muista syistä.

– Nähdäkseni tällä viikolla ainakin meillä ryhdytään tähän uuteen raportointiin, Ulander kertoi tuolloin.

THL raportoi koko maassa sairaaloissa olevien koronapotilaiden määrät perustuen sairaanhoitopiirien ilmoittamiin tietoihin.

Myöskään THL:n raportointiin ei toistaiseksi ole tulossa muutosta.

– Kyseistä eriteltyä tietoa kuitenkin jo kerätään sairaanhoitopiireiltä. Kun olemme saaneet luotettavasti koostettua tietoa valtakunnallisella tasolla, tulee THL siitä jatkossa raportoimaan jossain muodossa. Tarkkaa aikataulua emme vielä osaa sanoa, MTV Uutisille kerrotaan THL:n viestinnästä.

 

444

Jäsen
No niin, nyt täällä Tallinnassa tullut pyörittyä päivä ja en vaan ymmärrä miksi Suomen piti tuon koronapassin kanssa olla Euroopan paskimpia (yhdessä Alankomaiden kanssa). Käytännössä joka paikkaan (hotellit, ravintolat, kylpylät tms) pitää sisään tullessa näyttää koronapassia ja kaikki auki.

Ja olen tietoinen, että Suomessa hallitus veti tuonkin homman läskiksi ja tehtiin niin kusinen laki, että myös negatiivisella testillä saa passin pariksi päiväksi, mutta jotenkin sitä kuvittelisi, että tässä kuukaudessa olisi ehtinyt lakia korjata. Sen sijaan hallitus kiurun johdolla keskittyy lähinnä kusettamaan kansalaisia.
Kipaisin tuossa Ateenassa käymässä loppiaisen korvilla, ja siellä on käytännössä sama tilanne. Ihan joka paikkaan kysellään koronapassia, ruokakauppoja lukuunottamatta. Lärvivaippaa kuuluu käyttää ihan kaikkialla, siellä ei myöskään hengitysvaikeuksista vissiin kärsitä niin paljon, kun sisätiloissa ihan jokaisella myös on se nessu naamalla. Ravintoloihin pääsee sisään rokotustodistuksella, ulkoterassille negatuloksella. Ja ihan kaikki paikat pidetään auki ja homma toimii. Varmaan vituttaa niitä, jotka tästä gestapopiikistä kieltäytyvät, mutta yrityksillä on mahdollisuus toimia ja ihmisillä on mahdollisuus toimia.
Meanwhile in Finland: ei vittu…
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Aikamoista itkua OAJ:lta. Taitaa harmittaa, ettei menty STM:n haluamaan etäkouluun. Toki STM:n olisin antanu vaan suosituksen.
Miten pitäisi varautua? 7 kotitestiä per oppilas viikossa vai?

– Kouluissa ei ole varauduttu yhtään mitenkään eikä päiväkodeissa. Erityisesti varhaiskasvatuksessa on nyt jo hurja henkilöstöpula. Tässä mennään hyvin rationaalisesti – koulut ovat auki niin pitkään kuin henkilöstöä riittää, Luukkainen sanoo.

Luukkainen kritisoi viikonloppuna muun muassa sitä, miten pääkaupunkiseudun kunnat ovat päättäneet lopettaa suurimman osan karanteeneista. Helsingissä sekä 11 muussa Uudenmaan kunnassa on päätetty myös vähentää merkittävästi koronatestausta ja tartunnanjäljitystä.

– Tämä on näyttänyt nyt viikon ajan siltä, että koulujen ja päiväkotien osalta ei tehdä enää mitään, että kaikki saavat sairastua, Luukkainen sanoo.

– Valtiovallan suositukset ovat vain suosituksia, ja isossa osassa maata niillä ei näytä olevan mitään vaikutusta. Toisaalta osa suosituksista, esimerkiksi lähikontaktien välttäminen, eivät kouluissa ja päiväkodeissa edes ole mahdollista.

 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Itse toivon, että Lindén lisää löylyä ja jatkaa sekoiluaan Twitterissä. Toivon myös, että hän saa oikein paljon huomiota postauksillaan ja kun tässä joka päivä aika tiimalasissa vähenee ja Kiurun seuraajan valinta lähenee, tarttuu media näihin juttuihin omissa spekulaatioissaan. Ja kun tarttuvat, muistuttavat Lindénin roolista HUSissa ja kaikista hänen sidonnaisuuksistaan näihin ZeroCovid-tyyppeihin. Joku oman elämänsä tutkiva journalisti voisi kaivaa Lindénin toimintaa Twitterissä ihan vapaaehtoisesti jo valmiiksi. Tässä tapauksessahan HUS-kokemus ei todellakaan saisi olla mikään etu, vaan pikemminkin este.

Anna palaa, Aki Lindén!
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Itke nyt jo joki, Luukkainen! Tämä lasten sairastumisilla ja tartunnan levittämisillä pelottelu on kyllä niin ala-arvoista toimintaa, että oksettaa. Kohtahan täällä pääkaupunkiseudulla on sairastettu niin paljon, että huominen on eilistä parempi. Ja ennen kaikkea turvallisempi.

Jos nyt ei jumalauta osaa katsoa kahta viikkoa pidemmälle, niin on vähän väärässä duunissa. Mars eläkkeelle tämäkin papparainen. Paniikin aika on ohi! Se juna meni jo! Selvittiin hengissä. Vai sekö se on, mikä vituttaa? Elämä jatkuu.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Olkun ykkös-yv: Stenkku-Tare-Repo-Janrikki-Morand
Suosikkijoukkue
HIFK
Vantaalla siis toimitaan nyt näillä ohjeilla, kun toisen lapsen koululta tuli viesti:


Tiedote mahdollisesta altistumisesta COVID-19 eli koronavirustartunnalle
Tämän viestin vastaanottaneen henkilön koulussa/päiväkodissa on todettu COVID-19- eli koronavirustartunta yhdellä tai useammalla henkilöllä. Tämän viestin vastaanottanut henkilö on saattanut altistua tartunnalle. Jos olet altistunut useiden eri henkilöiden tartunnoille, pyritään näistä kaikista lähettämään erillinen tiedote.
Voit jatkaa koulussa/päiväkodissa käymistä ajankohtaisia suosituksia noudattaen.

Mikäli opetusryhmässäsi/päiväkotiryhmässäsi todetaan useita tartuntoja viikon sisällä, suositellaan sinun välttävän sosiaalisia kontakteja koulun/päiväkodin ulkopuolella mahdollisuuksien mukaan viikon ajan. Voit näissäkin tilanteissa kuitenkin edelleen käydä koulussa/päiväkodissa.

Jos sinulle tulee koronavirukseen sopivia oireita, jää kotiin ja hakeudu tarvittaessa koronavirustestiin alla olevien ohjeiden mukaan.

Lapsia koskevia ohjeita: Lapset ja koronavirus - THL
Tietoa koronaviruksesta Vantaan verkkosivuilla: vantaa.fi/koronavirus

Epidemian hidastamiseksi on tärkeää noudattaa yleisiä ohjeita hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta, lähikontaktien vähentämisestä ja maskin käytöstä, sekä ottaa koronavirusrokote.
Tällä hetkellä 5-vuotiaiden ja sitä vanhempien on mahdollista saada koronavirustartuntoja vähentävä ja vakavalta koronavirustaudilta hyvin suojaava koronavirusrokotussarja. Rokotusajanvarauksen voi tehdä sähköisesti osoitteessa koronarokotusaika.fi tai oman kotikunnan puhelinajanvarauksesta. Vantaalaiset voivat varata rokotusajan takaisinsoittopalveluna puhelimitse numerosta 09 5844 3030 (ma-pe klo 8–16). Lisätietoa koronavirusrokotuksista: vantaa.fi/koronarokotukset

Jos ilmenee koronavirukseen viittaavia oireita, tulee jäädä heti kotiin ja hakeutua testiin HUS:n ohjeiden mukaan: Toimi näin, kun epäilet koronavirustartuntaa | HUS. Arvion näytteenoton tarpeesta ja testiajanvarauksen voi tehdä sähköisesti osoitteessa koronabotti.hus.fi. Testiajan voi myös varata Vantaan terveysasemien koronapuhelimesta ma-pe klo 8–18 ja la-su klo 9–16, p. 09 839 50070. Tulosta odottaessasi pysy kotona.


Vantaan tartuntatauti- ja hygieniayksikkö
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Isossa-Britanniassa tartunnat kivassa laskussa. 38% laskua siis viikon jaksolla verrattuna.

  • Daily
    70,924
  • Last 7 days

    754,054
  • There has been a decrease of -463,043(-38%)

 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Tanskan kuukauden kestänyt lockdown päättyi tänään. Viimeisen seitsemän päivän aikana Tanskassa on todettu päivittäin yli 20 000 uutta tautitapausta. Uusia koronan aiheuttamia kuolemia on tullut viikon sisään 113.

Suurista päiväkohtaisista tartuntamääristä huolimatta Tanskan sairaalahoidon tarve on tasaantunut tai jopa laskemassa. Ero on päivätasolla muutamia potilaita, ja sisääntulevien potilaiden määrä on laskenut.

Tanskan sairaalahoidossa on sunnuntain tietojen mukaan 757 potilasta, joista 60 on tehohoidossa. Heistä 36 ihmistä on hengityskoneissa. Vastaavasti Suomessa sairaalahoidossa on 672 potilasta, joista 61 tehohoidossa.

 

axe

Jäsen
Tanskan kuukauden kestänyt lockdown päättyi tänään. Viimeisen seitsemän päivän aikana Tanskassa on todettu päivittäin yli 20 000 uutta tautitapausta. Uusia koronan aiheuttamia kuolemia on tullut viikon sisään 113.

Suurista päiväkohtaisista tartuntamääristä huolimatta Tanskan sairaalahoidon tarve on tasaantunut tai jopa laskemassa. Ero on päivätasolla muutamia potilaita, ja sisääntulevien potilaiden määrä on laskenut.

Tanskan sairaalahoidossa on sunnuntain tietojen mukaan 757 potilasta, joista 60 on tehohoidossa. Heistä 36 ihmistä on hengityskoneissa. Vastaavasti Suomessa sairaalahoidossa on 672 potilasta, joista 61 tehohoidossa.


Vois zerocovid kyllä käydä tsekkaamassa luvut lockdownin alkaessa ja kuukautta myöhemmin ja miettiä kuinka paljon se rajoittaminen oikein hyödyttää.

Ääh, unohdinpa tietysti ehkä-mahdollisesti-kenties-luultavasti luvut olisivat tuhatkertaisia ilman niitä rajoituksia.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko

Tehohoidossa on viikonloppuna ollut eniten koronapotilaita sitten kevään 2020. Lauantaina potilaita oli tehohoidossa 73 ja sunnuntaiaamuna vastaava luku oli 72. Huhtikuussa 2020 tehohoidossa oli samanaikaisesti yli 80 potilasta.

Uusimmat luvut kertoi Ylelle Kuopion yliopistollisesta keskussairaalasta tehohoidon ylilääkäri Stepani Bendel. Hän pitää tilannetta huolestuttavana.
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Ylläolevasta tehouutisesta pari poimintaa.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä tehohoidon tilanne on pysynyt viikonlopun aikana suunnilleen samana kuin aiemmin viikolla. Perjantaina tehohoidossa oli 21 potilasta, sunnuntaiaamuna 23. Sairaalalahoidon tarve on viikonlopun aikana jopa vähentynyt. Vielä perjantaina vuodeosastolla oli 134 potilasta, kun sunnuntaiaamuna potilaita oli 110.

– Tällä hetkellähän tilanne näyttää kohtalaisen hyvältä, kun potilasmäärä ei nyt voimakkaasti nouse. Tilanne ei ole valoisa, mutta jos verrataan sitä suurimpiin pelkoihin, niin siinä mielessä tilanne on vähän valoisamman oloinen, infektiotautien ylilääkäri Asko Järvinen kuvailee.

Järvisen mukaan HUSissa sairaalahoidossa olevista potilaista lähes 30 prosenttia on tullut hoitoon jonkin muun syyn kuin koronan vuoksi, ja korona on todettu potilaalla vasta sairaalassa.

Järvisen mukaan ilmiö on lisääntynyt omikronin myötä voimakkaasti.

Stepani Bendelin mukaan ilmiö näkyy myös tehohoidossa. Aiemmin tehohoidon potilaista noin 5 prosenttia on joutunut muun syyn vuoksi tehohoitoon, ja potilaat on todettu koronapositiiviseksi vasta sen jälkeen. Tammikuussa luku on ollut keskimäärin 15 prosenttia.

TYKS:n johtajaylilääkäri Mikko Pietilä Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiristä kertoo, että tilanne alueella on kohtuullisen vakaa. Tehohoidossa potilaita on sunnuntaina kuusi ja vuodeosastolla 17.


Myös Varsinais-Suomessa suurimman osan potilaista on tuonut sairaalahoitoon jokin muu kuin covid-infektio, joka on sitten ollut samanaikainen löydös.

– Potilaita tulee sairaalaan, mutta hoitoajat ovat hieman aiempaa lyhyempiä, joten kokonaispotilasmäärä on pysynyt siedettävänä, Pietilä kuvaa omikronvariantin muuttamaa tilannetta.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
@Hagi vaikkei tekisi mieli taas alkaa tähän vänkyttämiseen (ei siis millään lailla sinua kohtaan) niin ihmettelen nyt taas kovasti, miksi artikkeli otsikoidaan noin, mutta samalla jätetään kertomatta mistä tämä potti oikein koostuu. Samassa artikkelissa Asko Järvinen kertoo, että HUSin alueella sairaalamäärät ovat kääntyneet jo laskuun, joka on siis hyvä asia. Tehohoidossa potilasmäärä on lisääntynyt. Toinen haastateltu sairaanhoitopiiri eli TYKS puolestaan kertoo, ettei potilasmäärässä ole mitään eroa aiempaan. Eli onko niin, että sairaalahoitopotilaita on sitten otettu kaikissa muissa sairaaloissa lisää vai mikähän oli artikkelin kantava voima?

Noh - eipä siinä mitään. Ikiliikkuja jatkaa liikkumistaan vanhan tavan mukaisesti eli seuraavaksi vanhan tavan mukaan aloitetaan sairaaloiden ja terveysjohtajien masinoima kampanja, kuinka rajoitukset ovat auttaneet ja ilman rajoituksia tilanne voisi olla täysin katastrofaalinen. Uskoo ken haluaa, mutta enpä jaksa uskoa, että rajoituksilla tällä hetkellä on mitään yhteyttä tähän hetkeen.
 

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs

Tehohoidossa on viikonloppuna ollut eniten koronapotilaita sitten kevään 2020. Lauantaina potilaita oli tehohoidossa 73 ja sunnuntaiaamuna vastaava luku oli 72. Huhtikuussa 2020 tehohoidossa oli samanaikaisesti yli 80 potilasta.

Uusimmat luvut kertoi Ylelle Kuopion yliopistollisesta keskussairaalasta tehohoidon ylilääkäri Stepani Bendel. Hän pitää tilannetta huolestuttavana.
Koskahan viimeksi tehohoidon potilasmäärä on ollut jotain muuta kuin ”huolestuttava”? Varmaan kesällä 20, kun lukema oli yksinumeroinen. Sen jälkeen absoluuttinen luku itsessään ei ole merkannut mitään, aina on ollut erittäin huolestuttavaa tai veitsenterää.

Kertoo myös siitä, että kun huolestuttavaa on huudettu 2 vuotta putkeen ja homma ei ole levinnyt käsiin missään vaiheessa, niin kukaan ei oikeasti jaksa edes missään vaiheessa huolestua. Poika ja susi jne.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
@Myyrä huolen määrä on vakio. Huolen vastapuolella on se, että pitää jossakin määrin kertoa myös, mitä pitää tehdä, että huoli vähenee. Väestötasolla on selvää, että erilaisilla asiantuntijoilla on erilaisia näkökulmia tähän asiaan ja olisihan se kohtalaisen pöhköä, että lääketieteen asiantuntija ei olisi huolissaan ihmisten terveydestä tai sairaaloiden toimivuudesta. Toimivan hallituksen keskeinen tehtävä on yhdistää nämä erilaiset intressit ja hoitaa sellainen strategia, jolla selvitään jonkinlaiselle keskitielle.

Minä kaipaan paljon enemmän artikkeleita siitä, kuinka huolissaan pitää olla näiden "ikäluokkakokemusten" vaikutuksesta jokaiseen mahdolliseen ihmisryhmään: miten tämä vaikuttaa ihmisiin, jotka ovat tulleet uuteen työpaikkaan, jossa eivät ole koskaan päässeet normaaliin sosialisaatioon työkavereiden kanssa? Miten tämä vaikuttaa opiskelijoihin yliopistossa, jotka eivät ole päässeet vielä kertaakaan kokemaan yliopistoa tai ammattikorkeakoulua vapaa-ajan näkökulmasta tai läsnäluennoilla? Miten tämä on vaikuttanut lukiolaisiin, jotka eivät ole saaneet olla koulussa tai ammattikoululaisiin, jotka eivät ole päässeet harjoittelemaan ammattiaan, koska paikat on laitettu kiinni? Miten tämä on vaikuttanut lapsiin ja erityisesti NUORIIN, jotka eivät saa kokea yhteisiä kokemuksia missään?

Tämä kriisi vaikuttaa jokaiseen ihmiseen. Tehohoitopaikkojen takana on ihan valtavaa kärsimystä itsessään, mutta se kärsimys, joka on aiheutettu muille ihmisille niiden vuoksi on aivan mielettömän suuri. Tässä jätettiin nyt tarkoituksella useita vaikutuksia nimeämättä. Huoli pitäisi kohdistaa siihen, että meidän järjestelmän pitää kestää ihmiselämää. Se ihmiselämän kestäminen tarkoittaa sitä, että nuoret saavat olla ja mennä, harrastaa ja kokea. Se tarkoittaa sitä, että ihmiset saavat arjestaan tauon esimerkiksi hallissa tai konsertissa. Se, kuinka monta näistä kokemuksista on demonisoitu ja peruttu kahden vuoden aikana on anteeksiantamatonta - samoin on se tapa, jolla esim. AVI on puhunut näistä aloista. Ravintola-alalle ja tapahtuma-alalle on suoraan sanoen haistateltu päin naamaan ja niiden rajoittamiseen on suhtauduttu kauttaaltaan liian kevyesti. En olisi uskonut sanovani tätä, mutta ilman keskustaa hallituksessa heidän ääntään ei olisi kuullut kukaan. En äänestä keskustaa, mutta onhan tässä nyt ainoat linjansa pitäneet ja ymmärrystä osoittaneet järjestäen siitä puolueesta.

Se suuri kysymys on, onko meidän kohta jo aika olla huolissaan näistä asioista vai koronapotilaista?
 

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
Aikamoista itkua OAJ:lta. Taitaa harmittaa, ettei menty STM:n haluamaan etäkouluun. Toki STM:n olisin antanu vaan suosituksen.
Miten pitäisi varautua? 7 kotitestiä per oppilas viikossa vai?

– Kouluissa ei ole varauduttu yhtään mitenkään eikä päiväkodeissa. Erityisesti varhaiskasvatuksessa on nyt jo hurja henkilöstöpula. Tässä mennään hyvin rationaalisesti – koulut ovat auki niin pitkään kuin henkilöstöä riittää, Luukkainen sanoo.

Luukkainen kritisoi viikonloppuna muun muassa sitä, miten pääkaupunkiseudun kunnat ovat päättäneet lopettaa suurimman osan karanteeneista. Helsingissä sekä 11 muussa Uudenmaan kunnassa on päätetty myös vähentää merkittävästi koronatestausta ja tartunnanjäljitystä.

– Tämä on näyttänyt nyt viikon ajan siltä, että koulujen ja päiväkotien osalta ei tehdä enää mitään, että kaikki saavat sairastua, Luukkainen sanoo.

– Valtiovallan suositukset ovat vain suosituksia, ja isossa osassa maata niillä ei näytä olevan mitään vaikutusta. Toisaalta osa suosituksista, esimerkiksi lähikontaktien välttäminen, eivät kouluissa ja päiväkodeissa edes ole mahdollista.

Millähän tämä sankari perustelee sen ettei meidän ala-asteelaisille järjestetty minkäänlaista etäopetusta silloin kun koulut olivat säpissä ja lapset ”etäopetuksessa”? Koko paska kaadettiin vanhempien syliin lähettämällä wilma-viestejä että hoitakaa nämä vaikka samat resurssit siellä olisi ollut käytössä kuin lähiopetuksessakin.
 

kyykäärme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Millähän tämä sankari perustelee sen ettei meidän ala-asteelaisille järjestetty minkäänlaista etäopetusta silloin kun koulut olivat säpissä ja lapset ”etäopetuksessa”? Koko paska kaadettiin vanhempien syliin lähettämällä wilma-viestejä että hoitakaa nämä vaikka samat resurssit siellä olisi ollut käytössä kuin lähiopetuksessakin.
Tätä kannattaisi kysyä opetuksen järjestäjältä. Vantaalla viime keväänä oppitunnit pidettiin etänä meetillä lasten lukujärjestysten mukaan.
 

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
Tätä kannattaisi kysyä opetuksen järjestäjältä. Vantaalla viime keväänä oppitunnit pidettiin etänä meetillä lasten lukujärjestysten mukaan.
Väärin.

Osassa Vantaan kouluissa oli noin. Osassa, kuten Hiekkaharjun alimmilla luokilla, ei järjestetty lainkaan. Ei Meet-tunteja, ei mitään. Pelkät tehkää sitä ja tätä listat Wilmassa Yhtä ainoaa oppituntia ei ollut etäyhteydellä koko aikana. Kilometrin päässä Simpparissa sitten esim. oli kertomallasi tavalla. Tasa-arvoisessa asemassa ei oppilaat tässä kaupungissa opetuksen suhteen olleet.

Kysyin sekä rehtorilta ja sen jälkeen koulutoimelta koska rehtorin vastaus ei vastannut kysymykseen eikä hän näyttänyt käsittäneen lainkaan ongelmaa. Toinen taho sentään myönsi ettei menettely kestänyt päivänvaloa. Mitään selitystä ei tarjottu.

Rehtorille kyllä minä ja useat muut vanhemmat kirjallisesti kerroimme tyytymättömyydestämme jo ensimmäisen viikon aikana.

Ei tarvi ihmetellä miksi minun lapseni eivät tule etäkouluun osallistumaan vaan moisen tilanteen tullessa vastaan istuvat lähiopetuksessa niiden lasten kanssa joiden vanhemmat joutuvat lähityötä tekemään. Tällaiset ryhmät kuitenkin olivat.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös