Koronavirus (COVID-19) – pelkkä räkäyskä vai ihmiskunnan loppu?

  • 7 263 641
  • 76 294

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Lounais-Suomessa ja Satakunnassa aukee kuntosalit! Taitaa hallinto-oikeuden päätökset vaikuttaa. Jossen käsitä väärin. Yleisötilaisuuksiin 2 viikon sulun jatko. Sitten tuli toi lähikontaktin välttämisvelvoite.

Aluehallintovirasto määrää tartuntatautilain 58 g § nojalla
toimintaa harjoittavat ja tilojen hallinnasta vastaavat toimijat
sulkemaan seuraavat tartuntatautilain 58 g §:n 4 momentissa
tarkoitetut yleisölle avoimet tai rajatun asiakas- tai
osallistujapiirin oleskeluun tarkoitetut asiakas-, osallistuja- ja
odotustilat asiakkailta ja osallistujilta Varsinais-Suomen ja
Satakunnan maakuntien kuntien alueella, siltä osin, kuin niitä
käytetään 58 g §:n 4 momentissa tarkoitettuun toimintaan:

• joukkueurheilu
• ryhmäliikunta
• kontaktilajien harrastaminen
• tanssipaikat
• kuorolaulutoiminta
• harrastajateatteri

Tartuntatautilain 58 g § 4 momentissa tarkoitetut yleisölle
avoimet tai rajatun asiakas- tai osallistujapiirin oleskeluun
tarkoitetut tilat, 58 g §:n 4 momentissa tarkoitettu toiminta ja
ne tahot, joita tämä päätös velvoittaa on määritelty tämän
päätöksen perusteluissa.

Tämä päätös ei koske ammattiurheilemista eikä yksityis- tai
perhe-elämän piiriin kuuluvaa toimintaa.

Tämä päätös ei koske tartuntatautilain 58 g § mukaisia tiloja
siltä osin, kun niitä käytetään lakisääteisten palvelujen
tuottamiseen tai vuonna 2003 syntyneiden ja sitä nuorempien
lasten ja nuorten ohjattuun harrastustoimintaan.

Määräykset ovat voimassa ajalla 16.1.2022-28.1.2022.


Yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten kieltäminen (58 §)

Aluehallintovirasto kieltää tartuntatautilain 58 §:n 1
momentin nojalla Varsinais-Suomen ja Satakunnan
maakuntien kuntien alueilla kaikki yleisötilaisuudet ja yleiset
kokoukset.

Aluehallintovirasto velvoittaa tartuntatautilain 58 d §:n 1
momentin nojalla 58 d §:n 5 momentissa tarkoitettuja
toimijoita järjestämään 3 momentissa tarkoitettujen yleisölle
avoimien ja rajatun asiakas- tai osallistujapiirin oleskeluun
tarkoitettujen tilojen käytön Varsinais-Suomen ja Satakunnan
maakuntien kuntien alueilla siten, että asiakkaiden ja
toimintaan osallistuvien sekä seurueiden lähikontaktin
aiheuttamaa tartunnan riskiä voidaan ehkäistä.

Toimija voi toteuttaa velvoitteensa asiakasmäärää
rajoittamalla, asiakaspaikka- tai tilajärjestelyin taikka muulla
toimintansa erityispiirteet huomioon ottavalla tavalla.

Määräykset ovat voimassa ajalla 16.1.2022-28.1.2022.

 

Clubittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Nähtävästi pääministeri ottanut kulisseissa ohjat käsiinsä ja kävellyt STM:m (=Kiurun) yli. Vasta tiistaina STM kertoi ettei koronastrategiaa ole syytä päivittää, kun Marin kaksi päivää myöhemmin torstaina sanoi, että se on välttämätöntä.

Eiköhän tämä tästä oikene kevättä kohti. Viime viikon perjantain Kiurun sekoilu saattoi pelastaa koko Suomen pandemiatorjunnan suunnan. Ei ehkä ihan siihen suuntaan, mihin Kiuru odotti.
 

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
Loistavasti käveli pääministeri STM:n ja Varhilan yli:

STM:N kansliapäällikkö Kirsi Varhila sanoi vielä viime tiistaina STT:lle, ettei strategian päivittäminen ole vielä ajankohtaista.

”Omikronista on vielä vähän tietoa, joten päivittäminen siltä osin on hankalaa”, hän vastasi STT:lle tiistaina.

Vain kaksi päivää tämän jälkeen pääministeri Marin ilmoitti, että strategianeuvottelut alkavat.

Strategiaa pyritään päivittämään nykyisen kaltaiseen tilanteeseen. HS:n tietojen mukaan todennäköisesti siinä myös yritetään linjata, miten Suomessa toimitaan ja miten rajoituksia puretaan, kun nyt jylläävä aalto on ohi.

Strategiassa pohditaan myös, miten uudet arviot rokotteiden tehosta vaikuttavat rajoituksiin ja koronatoimiin.


Ehdottomasti pisteet Marinille tästä.
Demarien ollessa kyseessä joudun jättämään pienen varauksen pelkälle teatterille.

Mutta kuka tuota sirkusta oikein nyt johtaa? Marin joka hokee kuin papukaija että Kiuru johtaa vai Kiuru?
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
On tää aikamoinen torjuntavoitto. Kun muutamat täällä sanoi, ettei Heikki Mäki ja Leena Räsänen ei avaa mitään.

Uusissa päätöksissä kielletään edelleen yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestäminen sekä sisätiloissa että ulkotiloissa. Lisäksi toimijat velvoitetaan yleisölle avoimissa tai rajatun osallistujapiirin oleskeluun tarkoitetuissa tiloissa järjestämään toiminta niin, että osallistujat pystyvät välttämään lähikontaktin aiheuttamaa tartuntariskiä. Järjestelyistä on tehtävä kirjallinen suunnitelma, joka pidetään osallistujien nähtävillä tiloissa.

Esimerkiksi kuntosalien, yleisten saunojen, uimahallien ja kylpylöiden sekä sisäleikkipaikkojen ja teemapuistojen on mahdollista pitää tilansa auki asiakkaille. Tiloissa tulee kuitenkin edelleen huomioida terveysturvallisuus.


Sairaanhoitopiirien arvioiden perusteella tilojen sulkemista koskevat määräykset kohdennetaan nyt sellaisiin tiloihin ja toimintoihin, joissa osallistujien määrä tai sijoittuminen, lähikontaktien mahdollisuus ja runsas aerosolituotto muodostavat erityisen riskin tartuntojen leviämiselle.


Aluehallintovirasto määrää alueellaan suljettaviksi yleisölle avoimet tai rajatun osallistujapiirin oleskeluun tarkoitetut asiakas-, osallistuja- ja odotustilat, joita käytetään seuraavanlaisiin tartuntatautilain 58 g §:n 4 momentissa tarkoitettuihin toimintoihin:


  • joukkueurheilu
  • ryhmäliikunta
  • kontaktilajit
  • tanssipaikat
  • kuorolaulu
  • harrastajateatteri

-Nykyisessä epidemiatilanteessa tiukkoja rajoituksia on syytä kohdentaa niihin tilanteisiin, joissa on asiantuntijoiden mukaan merkittävä riski uusien laajojen tartuntaryppäiden syntymiselle. Osallistujien oma velvollisuus välttää lähikontakteja ja noudattaa hygieniatoimia korostuu nyt tartuntojen leviämisen estämisessä, painottaa viraston ylijohtaja Leena Räsänen.

Vuonna 2003 ja sen jälkeen syntyneet lapset ja nuoret voivat jatkaa ohjattua harrastustoimintaa muuten suljetuiksi määrätyissä tiloissa. Päätös ei myöskään koske ammattiurheilemista eikä yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaa toimintaa.

Päätökset koskevat Varsinais-Suomen ja Satakunnan alueen kuntia ja ovat voimassa 16.-28.1.2022.

 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Sotii aika vahvasti STM:n ohjeita vastaan, hieno homma.

Tilannearvion koululaisten ja varhaiskasvatukseen osallistuvien lasten mahdollisista altistumisista sekä päätöksen mahdollisesta karanteeniin asettamisesta tekee edelleen aina ensisijaisesti kunnan tai sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava lääkäri.

Oleskelu koronavirukseen sairastuneen kanssa samassa luokkahuoneessa tai vastaavassa tilassa varhaiskasvatuksessa, koulussa tai oppilaitoksessa katsotaan pienen riskin altistumiseksi.

THL suosittelee, että sairastuneen kanssa samassa tilassa oleskelleille tiedotetaan mahdollisesta altistumisesta ja annetaan ohjeet seurata oireita. Jos oireita myöhemmin ilmenee, tulee jäädä pois varhaiskasvatuksesta tai lähiopetuksesta ja vapaaehtoisesti välttää kodin ulkopuolisia kontakteja vähintään viiden vuorokauden ajan.

THL suosittelee, että varhaiskasvatuksessa, kouluissa ja oppilaitoksissa noudatetaan voimassa olevien suositusten mukaisia ohjeita tartuntojen torjumiseksi. Näitä toimia ovat esimerkiksi etäisyyden pitäminen, kasvomaskin käyttö sekä hyvä käsi- ja yskimishygienia.

 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Minkä ihmeen takia näiden laskelmien kanssa tullaan julkisuuteen, jos heti ensimmäiseksi todetaan, että laskelmat ovat hyvin alustavia ja keskeneräisiä. Ketä tämä palvelee, muita kuin syvän päädyn panikoitsijoita. Mie vaan kysyn.

Sen verran ollaan näköjään lähennytty todellisuutta, että nyt enää 80 % 10-69-vuotiaista saa tartunnan joko oireilla tai ilman. Tosin olen edelleen sitä mieltä, että prosentti ei nouse noinkaan korkeaksi.

Katsotaan nyt mihin tässä päädytään. Pääasia on se, että tämä taputellaan historian lehdille lähikuukausien aikana.

THL voisi vaikka tosiaan ensin viimeistellä ne skenaariot loppuun asti eikä tulla julkisuuteen keskeneräisten mallinnusten kanssa. Eivät ole kahdessa vuodessa oppineet mitään. Näillehän nauraa harakatkin. Pääasia tosiaan että lähikuukausina tämä paska on vihdoin ohi.
 

Jinsui

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ottakaa nyt jumalauta se koronapassi takaisin käyttöön! Tässä kaupungissa on muutenkin aktiviteetit tosi vähissä ilman koronaakin ja nyt se vasta on tehostunut kun kaikki on hyvin rajoitetuilla aukioloilla auki ja harrastukset taas seis kolmatta vuotta putkeen.
Mihin helvettiin se passiuudistus on tosiaan unohtunut? Rokotepassin avulla voitaisiin kuitenkin pitää paikkoja auki ja alentaa näin sulun hintalappua. Minkä takia oppositiokaan ei ole tästä kiinnostunut, kuvittelisi tämän olevan varsin korkealla oikeiston prioriteettilistalla? Kaikkea vähemmän tarpeellista kyllä vatuloidaan, mutta passista ei mitään mainintaa pitkään aikaan.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Mihin helvettiin se passiuudistus on tosiaan unohtunut? Rokotepassin avulla voitaisiin kuitenkin pitää paikkoja auki ja alentaa näin sulun hintalappua. Minkä takia oppositiokaan ei ole tästä kiinnostunut, kuvittelisi tämän olevan varsin korkealla oikeiston prioriteettilistalla? Kaikkea vähemmän tarpeellista kyllä vatuloidaan, mutta passista ei mitään mainintaa pitkään aikaan.
Kokoomushan juuri esitti koronapassin muuttamista rokotepassiksi. Li Andersson sanoi aluevaalitentissä olevansa avoin ajatukselle koronapassin muuttamisesta rokotepassiksi, koska se ei nykymuodossaan tuo tilanteeseen mitään välitöntä ratkaisua. Joten kyllä oppositio on tästä passin muuttamisesta aloitteen tehnyt.

"Hallituksen koronajohtaminen kaipaa nyt ryhtiliikettä. Yhtenäiset, selkeästi perustellut sekä tarkoituksenmukaiset toimet ja viestit ovat avainasemassa. Esitämmekin koronapassin muuttamista puhtaasti rokotepassiksi. Pelkkä negatiivinen testi ei enää riittäisi esimerkiksi ravintolaan tai yleisötapahtumiin pääsemiseksi. Palveluiden järjestäminen on turvattava kunnioittaen samalla yrittäjien elinkeinovapautta. Kokoomus on tässä työssä mukana."

 
Viimeksi muokattu:

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi
Jahans ja kohta taas mennään. YLE ja muut mediat paikalla, eli ei muuta kuin oikea taajuus auki ja koronaa turpaan raflasulkujen myötä.
 

Karpat46

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Detroit Red Wings
THL voisi vaikka tosiaan ensin viimeistellä ne skenaariot loppuun asti eikä tulla julkisuuteen keskeneräisten mallinnusten kanssa. Eivät ole kahdessa vuodessa oppineet mitään. Näillehän nauraa harakatkin. Pääasia tosiaan että lähikuukausina tämä paska on vihdoin ohi.
Tuo on tietenkin ihan tarkoitushakuista toimintaa. Ihan vahingossa sattuu nuo "keskeneräiset" laskelmat olemaan aina sieltä absolute worst case scenario -päästä, jonka toteutumistodennäköisyys on jotain alle 1%. Täysin strategian mukaista uhkakuvia maalailevaa toimintaa. Kaikki mielikuvavaikuttaminen halutaan pitää käytössä vielä kun pystyy.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
En kyllä henkilökohtaisesti antaisi näille spekulaatioille paljoa painoarvoa. Varsinkin kun tuossa nostetaan esiin monta muutakin yhtä vahvaa ehdokasta. Lisäksi Lindénin kohdalla nostetaan esille se, että hän on poliitikkona tuore ja vasta ensimmäisen kauden kansanedustaja. Hänellä ei ole myöskään ministerikokemusta.

Sijaisen valinnassa painavat poliittinen kokemus, asiantuntemus ministerin vastuulle kuuluvista asioista ja kokonaisharkinta. Perhe- ja peruspalveluministerin vastuulla ovat muun muassa koronatoimet ja sote-uudistuksen toimeenpano.

Että jäitä hattuun näiden spekulaatioiden kanssa. Lisäksi jos Linden valittaisiin, niin hän aloittaisi pestissä vasta joskus helmikuun lopussa. Ja haluaako Marin tukahduttamista ajavan koronaministerin, kun itse on sanonut ettei taudin leviämistä voida enää estää? Ja kun on hallituksen strategiaakin ensi viikolla uusimassa?
 
Viimeksi muokattu:

hooceebruins

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, Ninni Härkönen
En oikein itekkään välitä kaikista linjauksista koronan suhteen, mutta aikuiset ihmiset vois jättää sen ämmittelyn ja lehmittelyn pois. Kiitos.
 

Turmio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Red Wings

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Joo, onhan tuolla monta muutakin vaihtoehtoa mainittu uutisessa. Onneksi ylipäätään STM:ä ollaan alistamassa ja Kiurun mielivaltaa ylipäätään. Myöskin sitten Kiurun korvaaja on kohtuu vallaton.
 

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Mikä demareilla oikein on tätä kansakuntaa vastaan?
Zerocovidmaakuoppa-ajatuksella on laajaa kannatusta demarien äänestäjäjoukoissa eli politiikkaa puhtaimmillaan.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi
Toimittaja kysyi, että mihin ravintolarajoitukset perustuvat, onko mitään lukuja ravintoloissa alkunsa saaneista tartunnoista. Vastaus oli, että "vaikea sanoa", tartuntoja tapahtuu nyt kaikkialla, koska omikron ja niitä tapahtuu siellä, missä ihmiset kohtaavat. Ja ennen kuin kukaan ehti kysyä vaaleista mitään, niin tuotiin esille "oleskelu". Noh, sen verran on annettu armoa, että ilmeisesti ruokaravintoloihin eivät tulevat, mahdolliset sulut tulisi kohdistumaan. Tällä hetkellä kuitenkin kaikki jatkuu kuin ennenkin, mutta sulkupäätökset mahdollistavan lain säätäminen on alkanut, jos nyt oikein ymmärsin.

Eli aika ympäripyöreä vastaus ministeriltä siihen, että yksi kokonainen toimiala laitettaisiin erillislailla kiinni suurimmilta osin valtiovallan toimesta. Tulee aivan varmasti tarvitsemaan enemmän lihaa luiden ympärille.

Lisätään vielä sekin, että hetken unohdin tiekkaria katsellessani, että meillä on valtaosa porukkaa saanut kaksi piikkiä ja koko ajan myös kolmosta lyödään olkapäähän.
 
Viimeksi muokattu:

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
No monta viikkoa noihin ravintolapäätöksiin menee, koska vaatii erillislain. Kovaa vastustusta on saanut ainakin aikaan. Vielä vaatii varmasti monen lainoppineen mielipiteen. No, aika näyttää miten käy. Ja jos tilanne tässä pikkuhiljaa paranee, niin välttämättömyys noille ei välttämättä täyty. Ehkä olen liian positiivinen, mutta ei haittaa.
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hallitsevat Suomen mestarit

Hyvältä vaikuttaa, poijjaat!
Vähän sama kuin Heikki Leime treidattaisiin Miika Elomoon. Paska vaihtuu paskaan, jonka tiedostaa kaikki, paitsi itse joukkue (SDP) joka pitää sitä todellisena neronleimauksena.

Lopputuloksena kaikkia vituttaa, paitsi ehkä Akia itseään.
 

Steril

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Vähän sama kuin Heikki Leime treidattaisiin Miika Elomoon. Paska vaihtuu paskaan, jonka tiedostaa kaikki, paitsi itse joukkue (SDP) joka pitää sitä todellisena neronleimauksena.

Lopputuloksena kaikkia vituttaa, paitsi ehkä Akia itseään.
Pena sen keksi siinä viime metreillä, että Akihan olisi sopiva Kiurun saappaisiin!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös