Koronavirus (COVID-19) – pelkkä räkäyskä vai ihmiskunnan loppu?

  • 7 263 641
  • 76 297
Suosikkijoukkue
HIFK
Voin kertoa, koska tunnen asian sattuneesta syystä hyvin tarkoin.

Kaikki lähti Paloheinän ulkoilumajasta, jossa viikon aikana nähtiin kolme eri versiota. Koppi auki, koppi kiinni ja toinen koppi (miesten) auki ja toinen (naisten) kiinni. Tätä ihmeteltiin mm. hiihtosomessa varsin mittavasti, myös yhden jääkentän tilanne oli ollut sama siltä osin, että kopit oli lukittu 28.12.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimialajohtaja teki päätöksen 23.12. tästä AVIn ratkaisun pohjalta nimenomaan niin, että ulkoliikuntapaikkojen pukutiloja (siltä osin kun eivät sijaitse saunojen yhteydessä) EI suljeta, kuten viime talvena oli - ja tämä johti mm. juuri Paloheinässä tilanteeseen, jossa kun maja oli muutoin auki, jengi jonotti vessaan vaihtamaan vaatteitaan. (Paloheinä esimerkkinä siitä syystä, että siellä tämä huolehtiminen on nykyään ulkoistettu yrittäjälle)

Aluksi 23.12. päätöksen pohjalta liikuntatoimesta - en tiedä henkilöä - tuli päätöksen mukainen ohje. 27.12. olikin sitten ohje toisenlainen, samalta toimialalta mutta eri henkilöltä, että tilat on ehdottomasti suljettava. Lopulta viikon aikana nähtiin kaikki nämä kolme versiota (vielä kahdella yhtaikaisella eri "laputuksella"), jolloin sitten asiassa käännyttiin tällä viikolla Arhinmäen puoleen.

Hänen kauttaan annettiin tämän viikon tiistaina uusi ohje, joka on sisällöltään alkuperäisen päätöksen mukainen, ja nämä kaksi kohdetta on nyt avattu. Kuten alun perin pitikin olla. Toki tuli pari hallinnon porrasta ohitettua varmasti.
Kiitos vastauksesta.

Olet tietoinen, että Paloheinän ulkoilumajaa hoitaa kahvilaYRITTÄJÄ. Hän on tehnyt omat päätelmänsä uusista määräyksistä konsultoimatta alueesta vastaavaa henkilöä. Alueesta vastaava henkilö saatuaan tiedon pukukoppien sulkemisesta on antanut YRITTÄJÄLLE uudet ohjeistukset miten toimia jatkossa. Se, että apulaispormestari Arhinmäki on saanut myös tiedon asiasta ja haluaa ottaa jälkikäteen kunnian asian hoitamisesta ei kerro mistään muusta kuin poliittisesta pelistä.
Olistko ystävällinen ja ilmoittaisit mikä yksittäinen luistelukenttä on kyseessä missä on tapahtunut vääryyksiä, että voin selvitellä asiaa?
 

MENTALSPORT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Mihin tämä väite perustuu? Meinaatko, että nyt tähän saakka Omikron valitsee tarttua vain sellaisiin ihmisiin, jotka eivät saa vakavaa tautia ja nyt vasta tammikuussa sitten sellaisiin, jotka saavat sen vakavan muodon eli rokottamattomiin ja vanhaan väestöön?

Kyllä omikronin vaarallisuudesta voidaan mielestäni jo oikein hyvin sanoa yhtä sun toista. Jos se olisi todella vaarallinen tai vaarallisempi kuin delta, niin Suomessa(kin) olisi jo ajat sitten näillä tartuntamäärillä kaatunut koko terveydenhuolto.Tuolta voi vähän kriisiskenaarioo lueta. Toki tääkin varmaan on täällä ihan höpö höpö asiantuntija osan palstalaisten mielestä.

Jäljitystyö nyt ekana jäihin ja rokotukset ja akuuttihoitoon porukkaa kunnista. Harmi vaan että jokainen hukattu päivä tätä touhua tarkoittaa rajoitusten pidentymistä.
 

aave

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelicans

Tuolta voi vähän kriisiskenaarioo lueta. Toki tääkin varmaan on täällä ihan höpö höpö asiantuntija osan palstalaisten mielestä.

Jäljitystyö nyt ekana jäihin ja rokotukset ja akuuttihoitoon porukkaa kunnista. Harmi vaan että jokainen hukattu päivä tätä touhua tarkoittaa rajoitusten pidentymistä.

Siis kyllähän myös dataan uskovat pystyvät arvioimaan, että todella kovat kuukaudet on tulossa. (näihinkin olisi STM voinut perustaa kantansa eikä omiin hörhökantoihinsa)

Kyllä me kaikkien koulutettujen sairaanhoitajien panosta tullaan tarvitsemaan. Olisi myös tuore näkökulma, että tällaisessa skenaariossa kutsuttaisiim myös lähihoitajat, lastentarhaopettajat ja opettajankoulutuksen saaneet samalla velvoitteella töihin. Minusta lasten tulisi saada turvallinen ympäristö tässä hulinassa.

Myös ravintola- sekä tapahtuma-alalle tulisi keksiä jokin rullaava käytäntö, ettei ne kituuteta kuoliaaksi ohessa.

Ei nämä lait kiveen ole kirjoitettu. Nyt jos koska tarvittaisiin luovia ja toimivia ratkaisuja.
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hallitsevat Suomen mestarit

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mutsillakin sitten todettu nyt Korona, mutta ihan lieväoireisena kuitenkin onneksi. Ei ole kuulemma kun kaupassa käynyt, joten herkästi tarttuu, kuten tiedettiinkin. Kolmas rokotuskerta olisi ollut just pari päivää sitten, kun alkoi oireita ilmenemään.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Etelä-Suomen AVi päättää uusista rajoituksista ensi viikon lopulla. Ainakaan eivät pidä mitään kiirettä. Tuolla oli joku kommentti, että moni alue on jo sanonut suoraan, ettei heillä ole aikomustakaan noudattaa hallituksen uusia ohjeita koska he päättävät. Jos pitää paikkansa, niin loistava juttu.

”Arvioimme alkuviikosta uusia linjauksia ja kuulemme alueellisia koronakoordinaatioryhmiä. Päätöksiä tehdään todennäköisesti keskiviikon ja torstain paikkeilla”,

Koronavirus | Etelä-Suomen avi: mahdolliset uudet rajoitukset tulisivat voimaan vajaan kahden viikon päästä
 
Viimeksi muokattu:

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs
Pohjois-suomen avi tekee päätöksiä lauantai-illalla yhdeksän jälkeen. Hallinto-oikeuden päätös otettiin ilmeisen tosissaan, ja mikään liikuntatila ei ole enää sulki:


Jännää. Krista varmaan tyytyväinen kun eilisen maniansa jälkeen ensimmäinen avi tekee täysin päinvastoin mitä hän haluaa.
 

MENTALSPORT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Tiedän etäkoulun ongelmat pääpiirteittäin, mutta olisiko ollut vaan parempi siirtyä siihen vaikka tammikuun ajaksi. Noh, kai "ne" tietää mitä tekee. Not.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Pohjois-suomen avi tekee päätöksiä lauantai-illalla yhdeksän jälkeen. Hallinto-oikeuden päätös otettiin ilmeisen tosissaan, ja mikään liikuntatila ei ole enää sulki:


Jännää. Krista varmaan tyytyväinen kun eilisen maniansa jälkeen ensimmäinen avi tekee täysin päinvastoin mitä hän haluaa.

Loistavaa! Pisteet Pohjois-Suomen AVIlle ehdottomasti. Perusteena oli se että sairaalahoidon kuormitus ei tällä hetkellä täyty. Tässä taas nähdään, että suositukset ovat lopulta vain suosituksia. Yleisötilaisuudet pysyvät kuun loppuun asti säpissä.

"Pohjois-Pohjanmaan epidemiatilanne on aluehallintoviraston käytettävissä olevien julkisten tietojen mukaan helpottanut aiemmasta siten, että sairaalassa olevien koronapotilaiden määrä on vähentynyt; uusimpien julkisten 7.1.2022 klo 9.21 julkaistujen tietojen mukaan sairaalahoidossa Oulun yliopistollisessa sairaalassa on 17 potilasta.

Koronataudin ilmaantuvuus on Pohjois-Pohjanmaalla kaikista muista sairaanhoitopiireistä poiketen vähentynyt neljän viikon seurantajaksolla (ajanjakso 20.12.2021-2.1.2022 verrattuna jaksoon 6.12.2021-19.12.2021) ja sairaalahoidon kuormitus on kuluneen viikon aikana vähentynyt aiemmasta ennusteesta selvästi poiketen.

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on 7.1.2022 pyytänyt Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiriä antamaan kiireellisesti lausunnon perusteluineen Pohjois-Pohjanmaalla voimassa olevien tartuntatautilain mukaisten rajoituspäätösten edellytyksistä nykyisessä epidemiologisessa tilanteessa, huomioiden tilanteen toteutunut ja arvioitavissa oleva tuleva kehitys, sekä kaikki tehdyt toimenpiteet ja niiden riittävyys epidemian hillitsemiseksi.

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri toteaa, että tartuntatautilain 58g § soveltamisedellykset eivät juuri tällä hetkellä täyty.

Sairaanhoitopiirin alueella todetaan edelleen merkittäviä tautiryppäitä, joiden tartuntaketjuja ei pystytä luotettavasti jäljittämään ja jotka aiheuttavat merkittävän riskin uusien tartuntojen laajaan leviämiseen alueella.

Tämänhetkisten tartuntamäärien ei kuitenkaan arvioida lähiaikoina johtavan sairaala- ja tehohoidon tarpeen merkittävään lisääntymiseen. Rokotusten etenemiseen liittyen sairaalahoidon tarpeen suhteellinen osuus tartunnan saaneista on viime kuukausien aikana pikkuhiljaa pienentynyt. Tämänhetkisen tiedon mukaan Omikron-muunnoksen vallatessa tilaa aiemmilta muunnoksilta sairaalahoidon tarpeen suhteellinen osuus sairastuneista arvioidaan pienenevän, mutta tämä vähenemä ei heijastu täysimääräisenä sairaalakuormitukseen, koska väestöstä sairastuu aiempaa suurempi osuus yhtä aikaa.

Tämänhetkisten tartuntamäärien ei arvioida lähiaikoina johtavan sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstön riittävyyden tai asiakkaiden hoivan tai potilaiden hoidon olennaiseen vaarantumiseen taikka muuhun vastaavaan sosiaali- ja terveydenhuoltojärjestelmän ylikuormittumiseen."
 
Viimeksi muokattu:

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Jos nyt hetkeksi lasken tunne-elementit tästä pois niin voisiko se toimintakykyinen Suomen hallitus edes sen verran kuunnella nyt noita HUS-lääkäreitä, että lopettaisivat välittömästi sen karanteenipäätösten sekä tartunnanjäljityksen? Testaus, jäljitys ja karanteenien kirjoittaminen kaataa koko järjestelmän. En voi sanoin kuvailla sitä, kuinka absurdi tilanne on, että meillä ei saada tällaista päätöstä aikaiseksi nyt välittömästi. Ymmärrän sen, että kaikkea on kiva tehdä, mutta herran jestas älkää nyt itse enää pahentako yhtään tätä tilannetta. Kyllä se nyt on viimeistään ihan selvää, että sairaalakuormitusta on tulossa, joten mitäpä jos laittaisitte sen henkilökunnan sinne, kun siellä tarve olisi oikeasti kova? Juu ja kyllä - ei voida enää ennustaa, kuinka paljon potilaita sinne sairaalaan tulee, jos testausta ei ole, mutta nykytartuntamäärillä se ei muutenkaan ole mahdollista.

Ihan järkyttävää, että näitä päätöksiä ei saada aikaiseksi. Toinen on se, ettei ole edes pienintä mielenkiintoa siihen, että yritettäisiin löytää jotain toimintatapoja, joilla tapahtumiin pääsisi edes vähän yleisöä ja saisivat homman edes hitusen pyörimään. Poliittista halua löytyy rajoituksiin myöhässä, mutta asioiden hoitoon ei löydy yhtään ennakoitavuutta eikä minkäänlaista yritystä. Olisiko viimein halvempaa laittaa se sairaanhoito säälliselle tasolle sen sijaan, että syyttömät joutuvat tähän koko ajan vastaamaan? Tämä on hävettävin suoritus pandemiassa ihan oikeasti, ettei näitä asioita ole jumalauta saatu LÄHES kahdessa vuodessa yhtään paremmalle tolalle kuin ne olivat jumalauta päivänä yksi. Hyvä on kehuskella rokotteita ja tiedettä, kun minkäänlaista käytännön vaikutusta kummallakaan ei ole toimenpiteisiin. Kai se on uskottava sitten, että on halvempaa laitella sitä yhteiskuntaa kolmen kuukauden välein säppiin kuin ruveta jonkinlaiseen suunnitelmalliseen, ennakoivaan ja järkevään toimintaan.

Olen ns. lopullisesti pahoittanut mieleni siihen, ettei tässä löydy mitään muita ratkaisuja. Taas ollaan hamaan tulevaisuuteen kaikki karanteenissa ja puoli yhteiskuntaa kiinni, sosiaaliset ongelmat räjäytetään naamalle ja rahaa pumpataan jostain taikaseinästä. Onko MITÄÄN tahtoa oikeasti yrittää ratkaista ongelmaa? Rajoitukset eivät ratkaise ongelmaa vaan pahentavat sitä.
 
Suosikkijoukkue
HIFK

Bunder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Coyotes, Thrashers
Itse pitäisi olla taas näitäkin asioita hoitamassa.

- Koronapassi käyttöön uudelleen. Toisen piikin jälkeen passi voimassa ilmoitetut 9 kuukautta ja sen jälkeen vaaditaan kolmas piikki tai sairastettu tauti.

- Baarit auki normaalisti. Sisään koronapassilla

- Uimahallit, salit ja muut liikuntapaikat auki. Nämäkin ainakin tällä hetkellä koronapassilla.

- Turhat jäljitykset pois

- Terveet rokotetut eivät joudu karanteeniin

- Tartuntamäärien hypetys ja kauhistelu pois

- Rokottamattomien veroprosentin nosto.

- Halleihin yleisöä. Sitten aluksi vaikka 75% kapasiteetilla jos muuten ei uskalleta. Koronapassilla luonnollisesti sisään.

- Maskisuositus jatkukoon

- Marin ja Kiuru loppuvuodeksi pakkolomalle. Sitä ennen pyytävät kansalta anteeksi julkisesti torilla, jossa yleisölle tarjotaan mahdollisuus heittää heitä kananmunilla.

- Jatkoajan Koronavirus ketju lukkoon
 
Viimeksi muokattu:

kyykäärme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Siis kyllähän myös dataan uskovat pystyvät arvioimaan, että todella kovat kuukaudet on tulossa. (näihinkin olisi STM voinut perustaa kantansa eikä omiin hörhökantoihinsa)

Kyllä me kaikkien koulutettujen sairaanhoitajien panosta tullaan tarvitsemaan. Olisi myös tuore näkökulma, että tällaisessa skenaariossa kutsuttaisiim myös lähihoitajat, lastentarhaopettajat ja opettajankoulutuksen saaneet samalla velvoitteella töihin. Minusta lasten tulisi saada turvallinen ympäristö tässä hulinassa.

Myös ravintola- sekä tapahtuma-alalle tulisi keksiä jokin rullaava käytäntö, ettei ne kituuteta kuoliaaksi ohessa.

Ei nämä lait kiveen ole kirjoitettu. Nyt jos koska tarvittaisiin luovia ja toimivia ratkaisuja.
Sen haluaisinkin nähdä, kun esimerkiksi sivistysvirastojen opettajataustaiset suunnittelijat palaisivat kouluihin. Voisi silmät muutamalta tyypiltä avautua, kun katsoisivat nykymenoa. Eläkkeellä olevat opettajat kuuluvat ikänsä puolesta riskiryhmään, heitä nyt ei varmaan kannata pakottaa kouluihin.

Oppilaiden turvallisuuden vuoksi jokaiselle tunnille kuitenkin pitäisi saada opettaja, siinä olet ihan oikeassa. Joulukuussa ei enää saatu. En osaa sanoa, mistä heitä nyt lähdetään metsästämään, se on rehtoreiden ja apulaisrehtoreiden ongelma.

Niille, jotka kuuluvat pahimpiin riskiryhmiin, pitäisi automaattisesti kirjoittaa sairaslomaa, jos sellaisia kouluista edes enää löytyy. Toiset opettajat ovat enemmän huolissaan terveydestään kuin toiset. Pelkäämisen takia tuskin kenellekään sairaslomaa kirjoitetaan, mutta korona-ajan stressi ja loppuunpalaminen on aiheuttanut opettajille pitkiä sairaslomia.

Minua ei oikeastaan ole pelottanut kuin silloin, kun ensimmäisen etäkoulun jälkeen palattiin toukokuuksi kouluun. Silloin oli yĺeinen pelkoilmapiiri valloillaan. Meillä oli esimerkiksi sellainen kielto, että oppilaat eivät saa koskea ovenkahvoihin. Opettaja desinfioi sen ensin ja avasi oven sitten.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hallitseva

Tuolta voi vähän kriisiskenaarioo lueta. Toki tääkin varmaan on täällä ihan höpö höpö asiantuntija osan palstalaisten mielestä.

Jäljitystyö nyt ekana jäihin ja rokotukset ja akuuttihoitoon porukkaa kunnista. Harmi vaan että jokainen hukattu päivä tätä touhua tarkoittaa rajoitusten pidentymistä.
Tottakai terveydenhuolto on kuormittunut ja kuormittuu ihan varmasti nykymenolla lisää. Aiemmin päivällä oli minusta uutinen jossa kerrottiin että vuodepaikkoja oli tyhjänä kyllä, mutta henkilökunnan poissaolojen ja ihmisten koronasoittelun ja -saikkuilun takia täysi jumi päällä.
Toivottavasti joku on tilanteen tasalla, koska se että nämä toimenpiteet (testaus ja jäljitys jne) ja rajoitukset (karanteeni, eristys jne) aiheuttavat enemmän tai edes lähellekään yhtä paljon kuormitusta kuin itse taudin hoito, voi kertoa siitä että pallopeli on muuttunut ja aiemmin oikeasuhtaiset toimenpiteet voivat olla nyt haitallisia.
Mitkä on ne mittarit jonka perusteella tilannetta arvioidaan, ts millä kriteereillä mittarit päätetään? Tartuntojen määrä ei tule laskemaan, ja koronapositiivisten terveydenhuollon asiakkaitten määrä ei tule laskemaan, kuten ei tietenkään koronaan liittyvät kuolematkaan. Kuin tietysti vasta sitten kun kaikilla on ollut korona.
STM, THL ja lääkärikunta jne ovat saaneet nyt pari vuotta olla hyvin vahvasti vallankahvassa, aiheesta tietysti. Onko tästä vallasta luopuminen heidän horisontissaan, pystyvätkö he arvioimaan asiaa itse? Huomaavatko he itse, kun heitä ei enää tarvita?
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Silloin oli yĺeinen pelkoilmapiiri valloillaan. Meillä oli esimerkiksi sellainen kielto, että oppilaat eivät saa koskea ovenkahvoihin. Opettaja desinfioi sen ensin ja avasi oven sitten.

Aikamoista säätöä kyllä ja voi kertoa jopa todellisuudesta vieraantumisesta. Itse olen työskennellyt koko pandemia-ajan palvelusektorin hommissa Helsingin keskustassa ja poikkeustoimista (kuten käytännössä ihan joka alalla ja työpaikalla) huolimatta ei porukka mitenkään aktiivisesti ainakaan osoita pelkoaan. Kahvoihin uskallettu koskea, tauolla käydä ilman maskia jne.

Olen pandemiasta ja sen vaikutuksista huolissani, kuten useimmat muut, mutta tartunnan pelkäämisestä kannattaa pyrkiä eroon jos vain mahdollista. Virus ei ole häviämässä mihinkään ja ennen pitkään jokainen meistä sen tulee tavalla tai toisella saamaan. Miksi pelätä etukäteen yhtään mitään ja suotta stressata sillä itseään? Vie vain henkistä ja fyysistä energiaa arjelta.
 

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
Pohjois-suomen avi tekee päätöksiä lauantai-illalla yhdeksän jälkeen. Hallinto-oikeuden päätös otettiin ilmeisen tosissaan, ja mikään liikuntatila ei ole enää sulki:


Jännää. Krista varmaan tyytyväinen kun eilisen maniansa jälkeen ensimmäinen avi tekee täysin päinvastoin mitä hän haluaa.
Loistava päätös. Vaalitilaisuudet saivat käytännössä banaania. Naurattaa.
 

kyykäärme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Aikamoista säätöä kyllä ja voi kertoa jopa todellisuudesta vieraantumisesta. Itse olen työskennellyt koko pandemia-ajan palvelusektorin hommissa Helsingin keskustassa ja poikkeustoimista (kuten käytännössä ihan joka alalla ja työpaikalla) huolimatta ei porukka mitenkään aktiivisesti ainakaan osoita pelkoaan. Kahvoihin uskallettu koskea, tauolla käydä ilman maskia jne.

Olen pandemiasta ja sen vaikutuksista huolissani, kuten useimmat muut, mutta tartunnan pelkäämisestä kannattaa pyrkiä eroon jos vain mahdollista. Virus ei ole häviämässä mihinkään ja ennen pitkään jokainen meistä sen tulee tavalla tai toisella saamaan. Miksi pelätä etukäteen yhtään mitään ja suotta stressata sillä itseään? Vie vain henkistä ja fyysistä energiaa arjelta.
Näinhän se on, mutta tämä jatkuva epätietoisuus tulevasta stressaa. Esimerkiksi tämä lähikoulu - etäkoulu - poukkoilu. Ollaan kaikki yläkoulut jo kaksi kertaa jo koettu tuo etäkoulun riemu, lisäksi viime kevään pätkä hybridiä ja ensimmäisen kevään kouluun paluu. Lisäksi eri kouluissa on ollut omat karanteeninsa ja etäpätkänsä, kenellä enemmän ja kenellä vähemmän. Tiedetään jo hyvin, millaista tämä on.

Kunpa tässä tilanteessa pystyisikin suhtautumaan tulevaan huolettomasti, mutta esimerkiksi ensi viikon tunnit pitää olla suunniteltuina ja eilen vasta varmistui, että ne pidetään koululla. Tietoa ei kuitenkaan ole siitä, kuinka paljon oppilaita on kotona ja miten heidän opettamisensa hoidetaan. Jonkinlainen etäbackup pitää jokaisella olla. Ei ole myöskään tietoa, ketkä kollegat puuttuvat ja ketkä heitä sijaistavat, vai sijaistaako kukaan ja joudutaanko kiertämään useampaa luokkaa tunnin aikana.

Opetuspuolella suurin huoli ei kohdistu itse tautiin tai tartuntoihin, vaan siihen, että miten koulun arki saadaan hoidettua, jos / kun tulee ongelmia. Kaikista pahimman rasituksen kohteeksi ovat joutuneet koulujen rehtorit ja johtoryhmät, ei käy kateeksi heidän työmääränsä ja vastuunsa, varsinkaan kun tietää, miten epämääräisiä ohjeita he esimiehiltään saavat ja yleensä ihan viime tipassa.
 

Huapala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Semmoinen kutina itsellä tästä nykytilanteesta missä passeilla(kaan) ei pääse minnekkään, että nyt ihmiset kyrsiintyy näihin poikkeusoloihin missä kukaan ei pääse mihinkään, sitten jossain kohtaa päättäjät tulevat esiin ja kertovat kuinka koronapassi otetaan takaisin käyttöön, kansa hurraa ja näin pääsisi "normaalisti" baareihin ja tapahtumiin yms. Ja sitten suurin osa on jo unohtanut sen ajan ennen koronaa, kun mitään passeja tai testejä ei kyselty/vaadittu missään.

Toivottavasti olen helvetin väärässä. Koronapassillinen elämä kotimaassa ei ole mitään normaalia, eikä saa koskaan olla.
 

iibor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Liiga-Jokerit
Jos nyt hetkeksi lasken tunne-elementit tästä pois niin voisiko se toimintakykyinen Suomen hallitus edes sen verran kuunnella nyt noita HUS-lääkäreitä, että lopettaisivat välittömästi sen karanteenipäätösten sekä tartunnanjäljityksen? Testaus, jäljitys ja karanteenien kirjoittaminen kaataa koko järjestelmän.

Tämä vaatisi käytännössä koronan poistamisen yleisvaarallisten tartuntatautien listalta ja siihen ei vain poliittinen tahtotila taivu. Eikä toki sovi myöskään tukahduttamisstrategiaan.

Tällä varmasti aika triviaalilla (onko näin, @DAF ?) hyvin suuri osa turhan byrokratian aiheuttamasta kuormituksesta häviäisi, mutta kai se on parempi jatkaa samaa vitun itkuvirttä.

Jokaisessa perusterveydehuoltoon liittyvässä uutisessa on mainittu, että erityisesti jäljitys, karanteenit ja testaus kuormittavat, mutta tätä tämän listan päivittämistä ei edes harkita. Ainakaan julkisesti.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Loistava päätös. Vaalitilaisuudet saivat käytännössä banaania. Naurattaa.

Joo. Ensimmäistä kertaa on sellainen optimistinen fiilis että tästä paskasta joskus ehkä vielä päästään eroonkin. Ei silti parane vielä liiaksi tuuletella, tilanne voi muuttua hyvinkin nopeasti.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Toivottavasti olen helvetin väärässä. Koronapassillinen elämä kotimaassa ei ole mitään normaalia, eikä saa koskaan olla.

Hallitus käytännössä jo tuhosi koronapassinsa itse. Toki pakko sanoa noin lähtökohtaisesti, että Suomen versio koronapassista oli alun perin heikosti suunniteltu ja virkamiehillä ei siihen ollut mitään halua. Tuo runnottiin lävitse lähinnä sen takia, että rokotekattavuus ei kasvanut odotetusti. Nyt kuitenkin omaan analyysiini koronapassin kohtalosta ja haluan tässä kohtaa korostaa, että kyseessä on vain ja ainoastaan minun oma tulkintani asiasta enkä aio perustella tätä mihinkään tieteeseen perustuen.

Koronapassin hallitus tuhosi sillä, että se noudatti THL:n suositusta. Ensin lokakuussa koronapassi otettiin tohinalla käyttöön ja sen tarpeellisuus perusteltiin seuraavasti:

Koronapassi otetaan käyttöön rajoittaaksemme epidemian leviämistä.

Joulukuussa 2021 (uskotteko kotona, mutta tässä vaiheessa oli kulunut hieman rapiat 2 kk siitä, kun koronapassi otettiin käyttöön) hallitus tuli ulos rajoitustoimien kanssa ja kertoi, että koronapassi jäädytetään vaihtoehtona rajoituksille, joka perusteltiin julkisuuteen näin:

Koronapassi poistetaan käytöstä rajoittaaksemme epidemian leviämistä.

Käytännössä sama toimenpidemalli ei voi yhtä aikaa sekä edesauttaa että estää koronavirusta leviämästä. Lakiteknistä soopaa, mutta pelkästään tämän THL:n suosituksen perusteella hallitus käytännössä tuhosi minkäänlaisen mahdollisuuden siihen, että koronapassia voidaan käyttää. Kaiken kaikkiaan koronapassi toimi upeasti, mutta perusongelmaa se ei muuta millään muotoa, koska tällä välin rokotteille on noussut epäinhimillinen julkinen vaade: rokotteen tulee estää oireinen tartunta.

Tämän likaveden seurauksena peruslähtökohdat jatkolle nykyhallituksen kanssa ovat hyvin vaikeat. Kriisi alkaa myös politisoitua, koska tässä mitataan todella nyt ihmisten luottamusta viranomaisiin ja yhteiskuntaan. Meillä on ihan valtava ongelma yhteiskunnassa, jonka aiheuttaa koronavirus. Virus pystyy muuntumaan ja täten vaikuttaa siltä, että edes viruksen sairastamalla siihen ei synny pysyvää immuniteettia saati edes pitkäkestoista immuniteettia. Koko rokottamisen peruspohja alkaa olla ns. haperolla maaperällä, koska jos rokotteiden perusedellytys riittäisi eli se, estävätkö rokotteet vakavan tautimuodon, niiden ottaminen saattaa peräti kiihtyä. Rokotteista tiedetään jo nyt, että niiden kyky estää vakava sairastuminen on merkittävää.

Ongelma on siinä, että Suomella on koronataistelussaan kaksi täysin ylivoimaista ongelmaa, joista ei kannata hiljentyä:

1) Suomen terveydenhoidon tilanne on perustaltaan katastrofaalinen. Koronavirus osoittaa, kuinka heikko kantokyky Suomen terveydenhuollolla on. Haluan huomauttaa, että Latvia & Viro ovat pystyneet hoitamaan sairaalassa kerrallaan yli tuhansia ihmisiä. Ja kyllä - se on vaatinut yhteiskunnalta venymistä, mutta tilanne on täysin katastrofaalinen, jos Suomen järjestelmä oikeasti kaatuu siihen, että meillä on sairaalassa yli 50 ihmistä tehohoidossa.

2) Suomella on myös koronatoimissaan näköalaton ja puutteellinen, kroonisesti virheellinen asetelma. Tämä virheellinen asetelma on se, että Suomi ei pysty ainakaan julkaisemaan yhtään uskottavaa skenaariota, tavoitetta tai yhtään mitään, mitä se meinaa kriisin akuutin vaiheen jälkeen tehdä. Nyt jo tiedämme, että tässä tulee se Kiurun mainostama omikronmyrsky, jonka suurin osa ihmisistä KIITOS rokotteiden tulee sairastamaan lievänä. Suomi on kuitenkin päättänyt palata tavoitteissaan tilaan, jossa tavoitellaan jälleen kerran mahdotonta taivaalta eli yritämme edelleen nujertaa koronaa täysin väärällä tekniikalla ja huonoilla tuloksilla.


Yhtä paljon kuin koronapassi niin nämä ovat lainsäädännöllisiä, poliittisia ja yhteiskunnallisia päätöksiä, jotka on pakko tehdä. Nyt on OIKEA hetki puhua siitä, mitä teemme, kun akuutti maito on jo kaatunut. Aloitammeko pysyvämmät talkoot sulkea yhteiskuntaa vai harkitsemmeko jossakin välissä palaavamme jonkinlaiseen yhteiskunnalliseen toimintaan? Tätä päätöstä Suomessa ei tule eikä hallitus sitä pysty tekemään. Niin kauan kuin asian tila on tällainen niin ihmisten epätoivo sen kuin syvenee.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös