Koronavirus (COVID-19) – pelkkä räkäyskä vai ihmiskunnan loppu?

  • 7 264 600
  • 76 298

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
On kyllä rokottamattomat saaneet melko sekaisin tämän maan. Aika hiljaista on ollut viime aikoina uutisointi rokottamattomien pandemiasta.
Voisi vaikka Kurvisen Antti tulla itse selittämään, miten tässä ollaan nyt pienen vähemmistön panttivankeina.
Rokottamattomat siellä edelleen teho-osastoja kansoittaa. Joitakin kertaalleen rokotettuja mukana. Kahta kertaa rokotettuja ei juurikaan, selviävät vähemmällä.

Rokotussuojan edut on käynyt ilmeisiksi kaikille jotka pystyy näkemään.
 

Liitteet

  • Screenshot_20220106-022851~2.png
    Screenshot_20220106-022851~2.png
    135,3 KB · kertaa luettu: 113
Viimeksi muokattu:

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Lätkävertausta käyttääkseni, on aivan käsittämätöntä, että meillä yritetään edelleen pelata sillä parin kauden takaisella pelikirjalla, mikä ei toimi nykytilanteessa. Myöskään penkin takana irvistely ja pukuhuoneessa huutelu ei enää toimi. Peli on muuttunut ja siinä sivussa myös valmentajien pitää muuttua ja päivittää pelikirjaansa.

Tämä etäkouluehdotus on erinomainen esimerkki siitä, miten todellisuudesta vieraantuneita nämä eri norsunluutorneissaan istuvat virkamiehet oikeasti ovat. Palkka tulee joka kuukausi varmasti, joten sen suhteen ei tarvitse olla huolissaan. Lähipiirissä on vain samanmielisiä ihmisiä, joten kokemuksia erilaisesta elämästä ei ole, eikä näin ollen sitä voida ymmärtääkään, millaista se jonkun muun arki oikeasti onkaan. Voidaan tietysti leikkiä, että ymmärretään, mutta ei sitten kuitenkaan ymmärretä. Koska ei ole pakko. Tukea sataa siltä omalta lähipiiriltä, joten kaikki muu on lopulta merkityksetöntä.

Ideaalitilannehan olisi sellainen, että päättäviltä tahoilta löytyisi sen verran sivistystä, että ymmärtäisivät vaikkapa koulun merkityksen nuorten elämässä muutenkin kuin vain oppimisen kannalta. Jos päätettäisiin, ettei ketään opeteta mitenkään yhteen kuukauteen, kaikki selviäisivät siitä kyllä, koska olisivat samalla viivalla opetuksen suhteen. Mutta koulussa käymisellä on myös muuta merkitystä: se opettaa vastuuntuntoa, rutiineja, sosiaalisuutta, tarjoaa vertaistukea ja yhteenkuuluvuuden tunnetta, jne. Lisäksi se tarjoaa monelle nuorelle päivän ainoan lämpimän ruoan ja aikuisen, jota kiinnostaa edes vaikka se, oletko tunnilla läsnä. Valtaosaa opettajista kiinnostaa toki moni muukin asia. Näinä vaikeina aikoina ne eivät ole mitenkään pieniä asioita. Monella lapsella ja nuorella on kotona juuri nyt todella stressaava tilanne, koska vanhemmilla on huoli taloudesta, työstä ja varmasti moni pelkää myös koronaa. Vastaavaa tilannetta ei ole ikinä ennen ollut elinaikanamme, joten onhan tässä ollut kaikilla opettelemista. Mutta lapsille ja nuorille tämä on vaikeinta, varsinkin niille, joiden pitäisi nyt itsenäistyä teinihormonihöyryissään muutenkin.

Opettajat eivät suinkaan ole ainoita, jotka altistavat itsensä koronalle työssään. Ja onhan se sitten vähän opettajasta itsestäänkin kiinni, miten luokassa noudatetaan koronaprotokollaa. Riskejä on tietenkin, eikä lasten kanssa mikään ole aukotonta, mutta ihan samalla tavalla ne lasten vanhemmat ovat niiden samojen lasten kanssa kotona ja menevät omiin duuneihinsa. Ja silloin kun on erikoisajat, mitään opetussuunnitelmia ei tarvitse noudattaa pilkuntarkasti, vaan silloin ollaan luovia, kun on pakko. Mutta paniikkinappulaa ei kannata painaa ikinä, vaan pyrkiä ratkaisemaan yksi ongelma kerrallaan. Ihmiset selviävät sotien keskellä, joten tuntuu hyvin erikoiselta, että Suomessa ei jotenkin pystyttäisi luovimaan, jos opettajia on samaan aikaan sairaslomalla. Todennäköisesti myös lapsia on tuolloin paljon pois. En siis väitä, etteikö haasteita olisi ja olisi muutenkin hankalampaa kuin normiajoissa, mutta ikävä kyllä nyt on tilanne, että hetkellisesti joudumme taas tekemään joustoja. Kaikesta selvitään, kunhan vain halutaan. Kysymys lienee kuitenkin verrattain lyhyestä ajasta.

On ihan selvää, että kouluissa tulee korona tarttumaan. Ihan kuten se on tarttunut koko ajan, jos on ollut tarttuakseen. Mikä niissä tartunnoissa ihan oikeasti nyt sitten pelottaa? Se, että pieni osa sairastuu vakavasti? Newsflash, koronaa on ollut nyt pari vuotta tarjolla ja ihmiset ovat aiemminkin saaneet tartunnan ihan pyytämättä ja yllättäen. En ole mistään lukenut, että tahallaan muita ihmisiä tartuttaneita olisi ollut ongelmaksi asti, joten on syytä olettaa, että tartuntoja on tullut pääasiassa ennen kuin ihminen itse on ollut omasta tartunnastaan tietoinen. Osa perheen sisäisistä tartunnoista menee tähän kategoriaan, osa ei. Tätä on tapahtunut kaikkien varianttien aikana. Sairaalaan on joutunut potilaita, mutta yleisesti ottaen hyvin pieni osa tartunnan saaneista on sairaalahoitoa vaatinut. Viime vuodesta tilanne on muuttunut olennaisesti: nyt meillä on hyvä, jollei erinomainen rokotekattavuus sekä lievempi variantti. On ihan selvää, että kun tartunnat kasvavat, myös sairaanhoitoa vaativien määrä kasvaa. Mutta onko kaikki sairaanhoito koko ajan (ollut) samanlaista ja/tai yhtä vaativaa? Voiko siis olla mahdollista, että tästäkin lopulta selvittäisiin?

Itse olen ratkaisukeskeinen ihminen ja siksi mun on todella vaikea katsoa tätä sekoilua. Meillä on nyt (edelleen) ongelma, joka pitää ratkaista. Tiedämme kokemuksesta, että tukahduttaminen ei ole ratkaisu. Tiedämme, että rokotuksista on ihan oikeasti hyötyä. Tiedämme, että sairastuneiden määrällä on merkitystä pidempiaikaisessa taistelussa. Kaikissa vaihtoehdoissa on riskinsä aina. Kaikilla asioilla on hyvät ja huonot puolensa, suurimmassa osassa on molempia. Kaikki ymmärtävät, että helppoa vaihtoehtoa ei ole olemassa. Se pitää hyväksyä. Jos siihen ei pysty, ei voi toimia sellaisissa tehtävissä, mihin kuuluu vastuuta muista ihmisistä.

Yksi kroonisista ongelmista on se, että olemme ensinnäkin aina auttamattomasti myöhässä ihan kaikesta. Jos Omicron olisi oikeasti haluttu tukahduttaa ja jos se olisi ylipäätään ollut millään tasolla mahdollista, mihin en edes usko, Suomen olisi pitänyt laittaa totaalilockdown päälle heti seuraavana päivänä, kun ensimmäinen Omicron tapaus löytyi. Kaikki himaan, verhot kiinni ja pari viikkoa kotona vain. No, tämähän ei luonnollisesti täällä onnistu, vaan odotimme noin kuukauden ennen kuin pistettiin rajoituksia päälle. Rajoituksia, jotka eivät ole missään määrin järkeviä tai edes tarkoituksenmukaisia. Sen kuukauden aikana Omicron sitten jatkoi leviämistään ja nyt olemme siinä tilanteessa, että ei tätä leviämistä pystytä katkaisemaan enää oikein mitenkään. Ilmeisesti Omicronilla tästä koko koronanpaskasta saatetaan päästä eroon tai ainakin helpottaa tilannetta olennaisesti, joten miksi siis edes yrittää muuta? Kuka hullu uskoo, että ihminen koskaan pääsee näiden virusten edelle? En minä ainakaan. Mutta siihen uskon kyllä, että ihminen voi helpottaa tilanteita monin tavoin ja jossain kohtaa kannattaa alkaa pelata luonnon säännöillä ja ottaa vastaan se, mitä on tarjolla. Nykytietojen valossa sanoisin, että nyt se riski kannattaisi ottaa. Parempi kertarytinä kuin ainainen kitinä.

Ja minkä ihmeen takia ravintoloille on asetettu rajoitukset, että anniskelu päättyy klo 17? Minkä takia ei voitaisi antaa ravintolalle 8 h aukioloaikaa välillä 9-22 ja ravintola saa itse päättää milloin on auki? Nyt ne, joiden ei välttämättä olisi lainkaan tarpeellista istua kapakoissa, saavat harjoittaa toimintaansa rauhassa koko päivän, mutta esim. klo 17 töistä pääsevä veronmaksaja ei voi mennä nauttimaan lasillista viiniä tai olutta ja hyvää ruokaa, koska sitä ei pystytä tarjoamaan. Jos ravintoloille parasta myyntiaikaa on illat, miksi ne eivät saa pitää ovia auki silloin, kun se olisi taloudellisesti kannattavinta? Ja vielä sellainenkin asia: näitä ravintola-asioita lähestytään aina vain sen kaljanjuonnin tärkeyden näkökulmasta. Yllättävän monelta unohtuu, että tärkeämpi syy on se henkilö ja yritys, joka sitä virvoketta tarjoaa. He nimittäin elättävät itsensä ja työntekijänsä sillä "kaljankanniskelullaan", mikä on itse asiassa aivan helvetin hienoa ja tärkeääkin. Sama koskee kaikkia muitakin duuneja. Tai ainakin yrittävät elättää. Valtio laittaa vaan kättä taskuun ja alkaa maksaa tukia. Jengi ei voi käydä illallisella klo 14. Tällainen aukioloaikakikkailu on lähinnä vittuilua, eikä vittuilu useinkaan ole välittämistä.

Ja pääministeri voisi nyt kaivautua kolostaan ja alkaa kantaa vastuuta. Siis sillä tavalla viran edellyttämällä tavalla.
 

nataS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Kunhan tästä koronahysteriasta selvitään, niin tästä sitten seuraavaa tautia tulille. Puolet tartunnan saaneista on kuollut. Pitäisikö laittaa jo varuilta kaikki kiinni? Myös turpa.


Ai niin tämähän olikin vain influenssa. Ei siis syytä huoleen, kun ei sentään mikään korona ole kyseessä.
 
Viimeksi muokattu:

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Mikään suoja ei tietenkään ole sataprosenttisen tehokas, eikä ajatus ole suojata kaikkia ihmisiä kaikkialla tartunnalta, vaan pitää hoitoa vaativat tautitapaukset väestössä sen verran alhaalla että tilanteesta selvitään.

Rokotteet on kenties vahvin väestön suoja, mutta rokotettukin voi sairastua. Harvemmin kuitenkaan vakavaan tautimuotoon. Muita keinoja on rajoitukset, maskit, välimatkojen pito, käsien pesu ym. Mikään ei ole yksinään täydellinen mutta kaikki yhdessä antavat mahdollisuuden kontrolloida hoitoon joutuvien määrää ja pitää sen siedettävänä.

Siitä olette ehkä sen selityskuvan nähneet, jossa on useita reikäjuuston siivuja peräkkäin. Jokainen yksittäinen siivu on reikäinen, mutta nipussa muodostavat vahvan suojan.

Tämän yksinkertaisen idean missaa jokainen, joka mouhoaa miksi nyt vielä rokotusten jälkeenkin pidetään rajoituksia päällä. Tai miksi pyydetään pitämään sisätiloissa kasvomaskeja vaikka ne eivät tarjoa aukotonta suojaa.
 

DarkTower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pool, NHL, MMA, Kärpät, Anna Veith
Itselläni kolme rokotusta takana ja huvittaa tämä paniikki valtakunnassa. Jokainen ihminen tulee sairastamaan koronan ennemmin tai myöhemmin. Itse en ole sairastanut sitä vielä, mutta tulen sairastamaan jatkossa kuten jokainen muukin. On huvittavaa, että jotkut tyypit täällä luulevat että he ovat jotenkin erityisiä ihmisiä, johon korona ei iske.

Pakko antaa huonoa palautetta Tyrnävän ja Limingan koronarokotuksille, maan paskempia tuloksia. Minun mielestäni uskontojen pitää kantaa vastuunsa, esimerkiksi lestadiolaisuus on vastuussa kyseisten kuntien tartunnoista ja varsinkin kuolleista. He ovat vastuussa siitä, että kertovat uskonnolleen valheellisia tietoja.
 
Viimeksi muokattu:

iibor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Liiga-Jokerit
Rokotteet on kenties vahvin väestön suoja, mutta rokotettukin voi sairastua. Harvemmin kuitenkaan vakavaan tautimuotoon. Muita keinoja on rajoitukset, maskit, välimatkojen pito, käsien pesu ym. Mikään ei ole yksinään täydellinen mutta kaikki yhdessä antavat mahdollisuuden kontrolloida hoitoon joutuvien määrää ja pitää sen siedettävänä.

Eli näin jatketaan myös vuonna 2034?

Kyllähän rokotetut sairastuvat niin harvoin vakavaan tautiin, että jos
rokotuksesta huolimatta vaaditaan silti maskin käyttöä, kontaktien vähentämistä, turvavälien pitoa, saadaan vaatia samaa myös joka ikisen, ja jokavuotisen, viruksen kohdalla.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Miksi aluevaalit voidaan järjestää, mutta STM:n mielestä koululaiset pitäisi laittaa etäopetukseen? Kouluikäisille korona ei aiheuta oikeastaan juuri minkäänlaista riskiä, mutta keskimääräisellä SDP:n kannattajalla tai muulla iäkkäällä äänestäjällä voi äänestäminen aiheuttaa merkittävästi suuremman terveysriskin. Jos tilanne on todella niin vakava, että koulutkin pitäisi laittaa etäopetukseen, leikkiikö SDP tässä äänestäjiensä hengellä kun pääministeri tai Krista Kiurun STM ei ehdota vaalien siirtämistä.
Rokotekattavuus on erilainen. Vaalien järjestäminen on siitä hyvä juttu, että hybridivaikuttamista harjoittavat näkevät homman toimivan Suomessa viruksesta huolimatta. Viime kevät/kesä oli niin poikkeuksellinen, että OM ja
kaikki puolueet persuja lukuun ottamatta puolsi vaalien siirtämistä. Nyt mikään taho ei taida haluta vaalien siirtämistä.

Opetus on eri asia. Koululaiset halutaan etäopetukseen opettajien takia. Mutta mielestäni nyt olisi aikuisten ihmisten aika näyttää vastuuta. Kielletään mieluummin opettajanhuoneet ja muu henkilökunnan yhteinen ei-välttämätön kokoontuminen. Ne voi hoitaa etänä, mutta ei häiritä lasten koulunkäyntiä yhtään enempää.

Nyt ääntä pitävät keskiluokkaiset opettajat ja heidän edustajansa, jotka eivät taida tajuta vieläkään, mitä tämä esimerkiksi köyhien tai rikkinäisten perheiden lapsille aiheuttaa. Kaikilla ei ole kotona mahdollisuutta samanlaiseen etäkouluun.

Terveydenhuollon henkilökunta on joutunut venymään kohta kaksi vuotta, mikä näkyy uupumuksena ja alalta poistumisena, mutta kansankynttilät kokevat opettamisen liian vaaralliseksi.

Tässä ei ole kysymys Kiurusta, Anderssonista, Luukkaisesta, Varhilasta, eikä edes Marinista. Tässä on kysymys lapsista ja heidän oikeudestaan saada käydä koulua.

Marinin ei tarvitse astua vielä esiin. Riittää että VN kokoontuu ja asettuu vastustamaan STM:ää.
 

iibor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Liiga-Jokerit
Oikeastaan käsittämättömintä nykyisessä tilanteessa, jossa koronanpaska jatkuu nyt kolmatta vuotta, on se, että vieläkin viestintä on aivan järjettömän paskaa, THL ja STM ovat täysin eri mieltä siitä, mitä koronastrategialla tavoitetaan eikä hallitukselta kuulu minkäännäköistä exit-strategiaa. Samaan aikaan tanskalaisille on esimerkiksi luvattu normaalin elämän paluuta viimeistään kahden kuukauden päästä.

Meillä keskustelu ja viestintä ei ole edennyt sitten maaliskuun 2020 yhtään mihinkään. Edelleen pitäisi jaksaa tsempata ja kahden viikon päästä nähdään vasta vaikutuksia. Veitsenterällä ollaan tietenkin edelleen ja mielikin on musta ainakin joka toinen päivä.

Itseäni huolestuttaa nyt todella paljon se, että kukaan ei tunnu tietävän, miten tästä päästään eteenpäin. Tai kukaan ei ainakaan uskalla edes ehdottaa mitään ”aletaan-elämään-tämän-viruksen-kanssa” -ajatusta. Keksimällä keksitään koko ajan lisää rajoituksia, vaikka jossain vaiheessa ne tartunnat on vain kestettävä.

Kiinnostaisi tietää, voiko joku edelleen ihan rehellisesti seistä tämän nykyisen strategian takana? Pystyykö joku ihan oikeasti vielä hyväksymään nämä tämänhetkiset toimet?
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Itseäni huolestuttaa nyt todella paljon se, että kukaan ei tunnu tietävän, miten tästä päästään eteenpäin. Tai kukaan ei ainakaan uskalla edes ehdottaa mitään ”aletaan-elämään-tämän-viruksen-kanssa” -ajatusta. Keksimällä keksitään koko ajan lisää rajoituksia, vaikka jossain vaiheessa ne tartunnat on vain kestettävä.
Vaikuttaa siltä, että kyllä esimerkiksi Mika Salminen aina välillä julkisuuteen varovaisesti yrittää tätäkin kantaa tuoda esiin. Jyrätäänkö hänet sitten tuolla kulisseissa vain niin perusteellisesti, että tätä ajatusta on ihan mahdotonta ajaa pidemmälle?

Mene ja tiedä.
 

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tämän yksinkertaisen idean missaa jokainen, joka mouhoaa miksi nyt vielä rokotusten jälkeenkin pidetään rajoituksia päällä. Tai miksi pyydetään pitämään sisätiloissa kasvomaskeja vaikka ne eivät tarjoa aukotonta suojaa.
Kerrot tässä rajoitusten suojaus- ja toimintamekanismin, joka ei ole vastaus siihen miksi ja missä muodossa niitä pidetään päällä. Esim. kuntosalien sulkemiselle ei ole olemassa mitään järkevää perustetta, mutta sen sijaan siitä aiheutuville haitoille on. Se että ihmisten elinkeino ja oikeus työntekoon kielletään ilman riittäviä perusteita, pitäisi ainakin omassa oikeustajussani olla laitonta.
 
Viimeksi muokattu:

kamik

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Meidän taloudessa asustaa kaksi opettajaa, joista molemmat haluavat ehdottomasti palata lähiopetukseen. Asiaa ei kuitenkaan meiltä kysytä, vaan käskyt tulevat muualta. Aivan varmaa on, että lähiopetus on lasten edun mukaista ja siihen pitäisi kaikin keinoin pyrkiä. Koska tautitilanne on mikä on, niin luulen, että ylemmissä vallan kammareissa pelätään tilannetta, jossa koulun henkilökunta sairastuu laajasti ja ollaan tilanteessa, jossa ei ole enää opetuksen antajaa. Ei lähi- eikä etäopetuksessa. Tämä voi olla syy, miksi OAJ kannattaa etäopetukseen siirtymistä. Sillä turvataan edes jonkinlainen opetus. Jos kouluvuosi keskeytyisi kokonaan, niin sitä luultavasti jatkettaisiin kesällä.
 

koukku

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Opetus on eri asia. Koululaiset halutaan etäopetukseen opettajien takia. Mutta mielestäni nyt olisi aikuisten ihmisten aika näyttää vastuuta. Kielletään mieluummin opettajanhuoneet ja muu henkilökunnan yhteinen ei-välttämätön kokoontuminen. Ne voi hoitaa etänä, mutta ei häiritä lasten koulunkäyntiä yhtään enempää.

Nyt ääntä pitävät keskiluokkaiset opettajat ja heidän edustajansa, jotka eivät taida tajuta vieläkään, mitä tämä esimerkiksi köyhien tai rikkinäisten perheiden lapsille aiheuttaa. Kaikilla ei ole kotona mahdollisuutta samanlaiseen etäkouluun.

Terveydenhuollon henkilökunta on joutunut venymään kohta kaksi vuotta, mikä näkyy uupumuksena ja alalta poistumisena, mutta kansankynttilät kokevat opettamisen liian vaaralliseksi.

Joltain osin ihan ookoo analyysia, mutta esim. nuo yllä olevat kappaleet nostivat ärsytyskäyrää. Kouluissa on nyt kaksi vuotta taiteiltu koronasäännöillä, osa ajanjaksosta etäopetuksessa, mutta pääosin ollaan oltu paikan päällä. Riskejä altistumisille ja tartunnoille on siis otettu koko ajan moninkertaisesti ns. tavallisen työväestöön verrattuna, mutta silti opettajat leimataan keskiluokkaisiksi kermaperseiksi ilman mitään suurempaa tietämystä siitä, mitä se meidän arki tällä hetkellä oikeasti on. Puhuit viestissäsi kyllä terveydenhuollon henkilökunnan uupumisesta, mutta sivuutit sitten "yllättäen" kaikki esim. syksyllä esillä olleet jutut opettajien uupumisesta ns. normiarkeen verrattuna moninkertaisen työkuorman alle (ja halusta vaihtaa ammattia). Ja se ei todellakaan ole mitään paskapuhetta, tämä siis valtaosalta lähikollegoista ja myös muilta kouluilta nähtynä ja kuultuna. Välillä kun katsoo poissaolevien kollegojen nimilistaa, niin iskee melkein epätoivo siitä, miten selvitään taas yksi päivä ilman loppuunpalamista. Kun luonnollisesti ne poissaolijoiden sijaistukset pyritään hoitamaan koulun jäljellä olevalla opettajakunnalla ja sitten viimeisenä vaihtoehtona ehkä ulkopuolisilla sijaisilla, joita ei kuluneena syksynä liiemmälti ole näkynyt. Tämä kaikki tulee siis kaiken muun ylimääräisen kuormituksen päälle, mitä korona on kaiken kaikkiaan aiheuttanut ja tähän päälle vielä oppilasaineksen muutos haastavampaan suuntaan, niin kyllähän tässä on muita hommia jo itsekin katsellut.


Lopuksi yhteenvetona. Ymmärrän itsekin riskiryhmäläisenä joltain osin opettajien huolen tartunnoista, mutta silti lähikoulu on minunkin mielestäni ehdottomasti parempi vaihtoehto, tätä mieltä olen ollut jo keväästä 2020 lähtien, kun ensimmäisen kerran jouduttiin etäilemään yläkouluikäisten kanssa. Tartunnat eivät siis pelota ainakaan täällä, toiveissa on jopa se, että kevättalven omikrontartuntapläjäyksen jälkeen päästään viimeinkin siihen post korona -tilaan, jonka luultiin koittaneen ensimmäisen kerran jo syksyllä 2021.
 

Creed Bratton

Jäsen
Suosikkijoukkue
...
Oikeastaan käsittämättömintä nykyisessä tilanteessa, jossa koronanpaska jatkuu nyt kolmatta vuotta, on se, että vieläkin viestintä on aivan järjettömän paskaa, THL ja STM ovat täysin eri mieltä siitä, mitä koronastrategialla tavoitetaan eikä hallitukselta kuulu minkäännäköistä exit-strategiaa. Samaan aikaan tanskalaisille on esimerkiksi luvattu normaalin elämän paluuta viimeistään kahden kuukauden päästä.

Juuri tästä aiheesta keskusteltiin äsken vaimon kanssa. Miten voi olla, että kaksi vuotta pandemian alkamisen jälkeen Suomessa edelleen ei osata käydä tätä keskustelua siellä hallinnon sisällä ja tulla päätöksien ja selkeän viestinnän kanssa ulos vaan juurikin THL/STM/Avit, kiurut, Lintilät jne väittelevät median välityksellä mitä seuraavaksi tulisi tehdä. Järjetöntä paskaa.
 

aave

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelicans
Rokotekattavuus on erilainen. Vaalien järjestäminen on siitä hyvä juttu, että hybridivaikuttamista harjoittavat näkevät homman toimivan Suomessa viruksesta huolimatta. Viime kevät/kesä oli niin poikkeuksellinen, että OM ja
kaikki puolueet persuja lukuun ottamatta puolsi vaalien siirtämistä. Nyt mikään taho ei taida haluta vaalien siirtämistä.

Opetus on eri asia. Koululaiset halutaan etäopetukseen opettajien takia. Mutta mielestäni nyt olisi aikuisten ihmisten aika näyttää vastuuta. Kielletään mieluummin opettajanhuoneet ja muu henkilökunnan yhteinen ei-välttämätön kokoontuminen. Ne voi hoitaa etänä, mutta ei häiritä lasten koulunkäyntiä yhtään enempää.

Nyt ääntä pitävät keskiluokkaiset opettajat ja heidän edustajansa, jotka eivät taida tajuta vieläkään, mitä tämä esimerkiksi köyhien tai rikkinäisten perheiden lapsille aiheuttaa. Kaikilla ei ole kotona mahdollisuutta samanlaiseen etäkouluun.

Terveydenhuollon henkilökunta on joutunut venymään kohta kaksi vuotta, mikä näkyy uupumuksena ja alalta poistumisena, mutta kansankynttilät kokevat opettamisen liian vaaralliseksi.

Tässä ei ole kysymys Kiurusta, Anderssonista, Luukkaisesta, Varhilasta, eikä edes Marinista. Tässä on kysymys lapsista ja heidän oikeudestaan saada käydä koulua.

Marinin ei tarvitse astua vielä esiin. Riittää että VN kokoontuu ja asettuu vastustamaan STM:ää.

Aika kumma kuva sinulla on opettajista. Tässä OAJ on ottanut Luukkaisen suulla melko omituisen kannan, joka varmasti jakaa mielipiteitä. Oma mielipiteeni ei ole kauhean mairitteleva, mutta ei siitä sen enempää.

Ensin STM:n ihmiset ovat istuneet "ansaituilla lomillaan" ja päivää ennen koulua uskovat että hommat voidaan pistää säppiin.

Noh, meidän koulusta tuli vahvitus, että maanantaina normaalisti alakouluikäinen kouluun, joten se niistä STM:n myllykirjeiden sitovuuksista. Nyt odotan mielenkiinnolla millä viestillä koronanyrkistä tullaan ulos. Aikamoista puuhastelua.
 

Creed Bratton

Jäsen
Suosikkijoukkue
...
Tällainen on koronan selviytymispakkaus Tällainen on koronan selviytymispakkaus

Koronan_selviytymis_pakkaus. Kohta menee kuula jumiin.

Jep onko osa ihmisistä tosiaan niin avuttomia tänä päivänä ettei sieltä jääkaapista/pakastimesta/keittiönkaapeista oikeasti löydy edes pariksi päiväksi syötävää? Alepan tai Woltin palveluita käytetään jokaiselle aterialle?
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: BOL

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs
Meidän taloudessa asustaa kaksi opettajaa, joista molemmat haluavat ehdottomasti palata lähiopetukseen. Asiaa ei kuitenkaan meiltä kysytä, vaan käskyt tulevat muualta. Aivan varmaa on, että lähiopetus on lasten edun mukaista ja siihen pitäisi kaikin keinoin pyrkiä. Koska tautitilanne on mikä on, niin luulen, että ylemmissä vallan kammareissa pelätään tilannetta, jossa koulun henkilökunta sairastuu laajasti ja ollaan tilanteessa, jossa ei ole enää opetuksen antajaa. Ei lähi- eikä etäopetuksessa. Tämä voi olla syy, miksi OAJ kannattaa etäopetukseen siirtymistä. Sillä turvataan edes jonkinlainen opetus. Jos kouluvuosi keskeytyisi kokonaan, niin sitä luultavasti jatkettaisiin kesällä.
Miksi tämä on massiivinen ongelma? Ok, varmasti opettajien poissaoloja tulee ja myöskin sellaisia tilanteita, että sijaisia ei ole saatavilla. Mutta miksei sitten vaan välillä joku luokka ole viikon etäopetuksessa, jolloin toinen opettaja hoitaa opetuksen vasemmalla kädellä. Tai viikon isommassa ryhmässä. Tai vaikka viikon kokonaan pois koulusta. Tuskin yhden yksittäisen opettajan flunssapoissaolo nyt lähtökohtaisesti kovinkaan montaa viikkoa ole.

OAJ nyt ei tietenkään mieti lapsen etua edes vähää alusta, vaan ainoastaan opettajien. Sehän on ay-liike, jolle kaikki muut ovat suuria vihollisia paitsi omat jäsenet.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Tällainen on koronan selviytymispakkaus Tällainen on koronan selviytymispakkaus

Koronan_selviytymis_pakkaus. Kohta menee kuula jumiin.
Tämä on kyllä loistava esimerkki siitä, miten joka ainoassa asiassa pitää mediaan kysyä jonkun "asiantuntijan" ohjeistus. Onko ihmiset muka tosiaan niin tyhmiä/uusavuttomia, että edes kotona sairastamisessa ei pärjättäisi omin nokkineen?
 

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs
Tällainen on koronan selviytymispakkaus Tällainen on koronan selviytymispakkaus

Koronan_selviytymis_pakkaus. Kohta menee kuula jumiin.
Ilman paskapaperiako muka pärjää?

Laitan kaikki sormet ristiin, etten saisi koronaa. Muuten ihan ok, mutta en todellakaan kestä kymmenen päivän arestin loppuvaiheita, kun tuon marttojen ohjeen mukaan silloin pitää syödä puuroa ja juureksia.
 

Center#30

Jäsen
Suosikkijoukkue
CAR, FLA, Suomen maajoukkue(et)
Rokottamattomat siellä edelleen teho-osastoja kansoittaa. Joitakin kertaalleen rokotettuja mukana. Kahta kertaa rokotettuja ei juurikaan, selviävät vähemmällä.

Rokotussuojan edut on käynyt ilmeisiksi kaikille jotka pystyy näkemään.
En mielestäni puhunut teho-osaston kansoittamisesta vaan yhteiskunnan panttivankina olemisesta. Jos Suomessa päätettäisi rajoitus- ja sulkutoimista pelkästään tehohoidon perusteella, voitaisi jopa puhua rokottamattomien epidemiasta. Mutta kun näin ei tehdä vaan edelleen tapausmäärät vaikuttaa olevan ainoa kriteeri, millä näitä mielivaltaisia rajoituksia säädetään. Sehän on todettu, että myös rokotettuna voit saada tartunnan ja myös levittää tautia eteenpäin. Johtuuko sinun mielestä tämän hetkiset tautitapaukset rokottamattomista?
 

kamik

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Miksi tämä on massiivinen ongelma? Ok, varmasti opettajien poissaoloja tulee ja myöskin sellaisia tilanteita, että sijaisia ei ole saatavilla. Mutta miksei sitten vaan välillä joku luokka ole viikon etäopetuksessa, jolloin toinen opettaja hoitaa opetuksen vasemmalla kädellä. Tai viikon isommassa ryhmässä. Tai vaikka viikon kokonaan pois koulusta. Tuskin yhden yksittäisen opettajan flunssapoissaolo nyt lähtökohtaisesti kovinkaan montaa viikkoa ole.

OAJ nyt ei tietenkään mieti lapsen etua edes vähää alusta, vaan ainoastaan opettajien. Sehän on ay-liike, jolle kaikki muut ovat suuria vihollisia paitsi omat jäsenet.
Tilanne voi olla ongelma tai sitten ei. Riippuu siitä kuinka laajalti henkilökunta sairastuu, jos sairastuu. Ei riviopettajan tarvitse noita miettiä, vaan ainoastaan omat tuntinsa. Kaikkia ohjeistuksia ei kai ole vielä saatu. Odotn mitä sanoo VN, STM, THL, AVI, sairaanhoitopiiri, työnantaja ja rehtori. Sitten näkee miten hommat hoidetaan. Onneksi jäänee kuitenkin joitakin tunteja aikaa varautua. Meidän duunit pitäisi alkaa huomenna.

Luukkaisen olisi kannattanut olla hiljaa. Erikoinen ulostulo häneltä.

Niin, myös opettajien joukossa on rokottamatomia.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
OAJ nyt ei tietenkään mieti lapsen etua edes vähää alusta, vaan ainoastaan opettajien. Sehän on ay-liike, jolle kaikki muut ovat suuria vihollisia paitsi omat jäsenet.
Oikeammin sanoisin että OAJ:n Luukkaselle myös omat jäsenet ovat olleet vuosien saatossa niitä vihollisia. Ilmeisesti kyseisen madon tavoitteena on vain sitten eläkepäivillä saada joku hieno kunnianosoitus kun piti työnantajan puolta OAJ-uransa
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hallitsevat Suomen mestarit
Etäkoulu meidän keskimmäiselle on kaikkein pahin mahdollinen vaihtoehto jokaiselta kantilta katsottuna, enkä missään nimessä tule sitä hyväksymään ja kaikista surkeista ehdotuksista tämä on ylivoimaisesti kaikkein vitun surkein.

Kun keskittyminen on hänelle muutenkin jo hankalaa ja vaatii ammattitaitoisen opettajan läsnäolon käsittelemään ja sisäistämään opetettuja asioita, niin etäkoulu vetäisi viemäristä tämän kaiken.

Toiseksi, meillä ei ole edes tietokonetta, jonka kautta opettaja voisi näyttäytyä hänelle edes kasvoina.

Meidän kesimmäinen tarvitsee myös kavereidensa seuraa välitunnein, jotta pääsee heidän kanssa päästämään höyryt ulos pieneksi ajaksi, kunnes on taas aika mennä opiskelemaan takaisin sisälle uutta asiaa.

Kun se arki on jo tarpeeksi hankalaa muutenkin, kun talossa on pieni, erittäin paljon huomiota vaativa 4 kuukautinen vauva, joka ei saatana nuku kuin vartin pätkissä pisin päivää sekä yötä ja on sen tähden pahalla päällä suurimman osan ajasta, joka kuormittaa erityisesti puolisoani ihan valtavan paljon, niin lisäämällä tähän soppaan vielä yhden keskivaikean esiteinin kotikouluun, alkaa ongelmien tulva ylittää yhden aikuisen kestokyvyn radikaalisti, vaikka kyse on omista lapsista, joita me kuitenkin rakastamme yli kaiken.

Jokainen lapsiperhe, jossa on ollut hieman enemmän taikka vähemmän ongelmia, varmasti tietävät mistä minä puhun.

En hyväksy tätä ehdotusta millään mittarilla, koska sen seuraukset tulevat olemaan aivan helvetin raskaita ja kaikki sen tähden, että koitetaan väkisin estää jotain mikä tulee kuitenkin tapahtumaan.

STM voisi samantein tulla tänne meille, polttaa talomme sekä kuseksia nauraen meidän ruhojen päälle, kertoen että koittakaa pärjätä.

Vittu mitä paskaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös