Koronavirus – uhka myös Liigalle?

  • 2 488 843
  • 16 370

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Se on ihan totta. Mutta samasta syystä nuo vertaukset Valioliiga-jengeihin eivät ole kauhean relevantteja. Liigalla on ongelmana taloudellinen riippuvaisuus yleisömääristä, ja se fakta tulee tässä roikkumaan mukana. Kaikista helpointa olisi lyhentää runkosarjaa tai pelata ilman yleisöä, mutta kun ei ole rahaa niin sitten ei ole.

No on ne sikäli relevantteja, että noita euroopan fudissarjoja ja maajoukkuejalkapalloa pelataan tartunnoista ja altistumisista huolimatta. UEFA:n juttuihin saa ottaa yleisöäkin sen 30% kapasiteetista mikäli kansalliset päätökset eivät sitä estä.

Näen tuon yleisökysymyksen muutenkin täysin omana erillisenä asianaan. Pelaajat eivät tartuta yleisöä ja vice versa. Tämä kritiikki kohdistuu nyt nimenomaan siihen, että näihin pelaajien altistumisiin liittyviin karanteeniperseilyihin pitää saada muutosta tuonne fudismaailman suuntaan.

Jos suuret yleisötapahtumat päätetään vaikka tartuntatautilain nojalla kieltää, niin se on minun nähdäkseni sitten ihan looginen ja yksiselitteinen päätös, joka on vain nieltävä. Sitten seurat miettivät pelataanko tyhjille katsomoille vaiko ei pelata ollenkaan. Päätös on kuitenkin edelleen heidän. Nyt mennään lottokoneella.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Red Wings, #65
Ei. Meno ei ole tälläistä yhdestä positiivisesta katsojasta, vaan meno on tälläistä koska tuo katsoja sattuu myös olemaan Kerhon pelaajan perheenjäsen ja täten suurella todennäköisyydellä altistanut hänetkin. Kärpät ei ole karanteenissa koska eivät ole altistuneet millekkään.

Niin, altistanut yhden pelaajan. Ei koko joukkuetta. Mikä vitun ratkaisu tämä siis on? Altistuneen altistuneet eivät missään tilanteessa joudu karanteeniin viranomaisten toimesta. Tästä on jopa ihan omakohtaista kokemusta ja vielä urheilun puolelta, toiminta sai jatkua täysin normaalisti kyseistä altistunutta lukuunottamatta. HPKn muut pelaajat ovat aivan vastaavassa tilanteessa kuin Kärpätkin.
 

Lahtitar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Peliitat, HC Giants
Kait sekin vaikuttaa onko tämä altistunut pelaaja treenannut muun joukkueen kanssa ja ollut pukuhuoneessa samaan aikaan. Jos on ollut, niin joku muu tai jotkut muutkin pelaajat ovat voineet altistua. Sikäli ymmärrän tämän varovaisuuden. Kausi on hyvin äkkiä taputeltu jos tartunnat alkaa leviämään liigapelaajien keskuudessa. Se on sitten liigapelien loppu ainakin muutamalla paikkakunnalla ehkä lopullisesti. Tuskin kukaan sitä haluaa kuitenkaan
 

Raymond

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Nyt kun tämä ensimmäinen tapaus on sitten käynyt niin, että ilmeisesti nimenomaan perheenjäsenellä on tartunta niin herää kysymys, että onko järkevää tuoda pelaajien perheitä katsomaan pelejä? Jos tulee pelissä altistuminen perheen jäsenelle niin laitetaanko taas koko joukkue karanteeniin? Onhan se pelaajista ikävää, että perheet ei ole katsomassa peliä, mutta varmaan sielläkin ymmärretään, että leipä pitää saada pöytään.
 
Suosikkijoukkue
HPK
Kait sekin vaikuttaa onko tämä altistunut pelaaja treenannut muun joukkueen kanssa ja ollut pukuhuoneessa samaan aikaan.

Ei kai missään ole mainittu, että kyseessä on pelaaja?

Edit: Olikin Toivanen sanonut, että kysessä on pelaaja. Ei ollut mainintaa alkuperäisessä tiedotteessa.
 

Consumed

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bill Kazmaier
Nautitaan nyt kun voidaan. Kukaan ei täällä varmaankaan kuvittele, että tältä kaudelta mestaria saataisiin leivottua ainakaan mitenkään noteerattavin keinoin..?
 

Metsästäjä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JVDT
Mielenkiintoisia aikoja elämme. Luin tässä hetki sitten juttua, jossa todettiin viime aikoina saadun tartuntoja, joissa tartunnan uhri käytännössä on vain käynyt kaupassa tai roskia viemässä. Eli kauheasti ei ole ollut edes tilaisuuksia saada tartuntaa.

Tässä varmaan lasketaan perheenjäsenen kaikella todennäköisyydellä tartuttaneen tämän pelaajankin. Tällöin olisi koko joukkue altistunut ehkä myös. Ei huono varotoimet. Toivottavasti näitä siirrettyjä otteluja ei tule kauden mittaan liikaa. Saattaa olla kauden lopussa mielenkiintoinen sarjataulukko, jossa runkosarja voitetaan 20 vähemmän pelatulla ottelulla. Nyt kannattaa siis olla vireessä :)
 
Suosikkijoukkue
KeuPa HT
Vituttaa koko korona jo, ja varsinkin siitä uutisoiminen. Ei tämä virus tule tältä pallolta häviämään mihinkään niin onhan tämä surullista, että ei opetella elämään sen kanssa. Kohta ollaan jo vuosi oltu sen kanssa pinteessä ja edelleen jaksetaan muna pystyssä ilmoitella päiväkohtaisia tartuntamääriä.

Ja nämä epätoivoiset rajoitukset... Baarit kiinni tuntia aikaisemmin ja yleisömäärän pienentäminen viidestä tuhannesta kolmeen tuhanteen. Todella hyödyllisiä ratkaisuja.
Sama kyllä tähän. Eiköhän korona tule olemaan keskuudessamme tästä hetkestä ikuisuuteen siinä missä perinteinen influenssakin. Tappavuus vain vähenee hetki hetkeltä, koska taudin tappava mutaatio ei nimestään johtuen niin leviä, sillä ruumiit eivät tartuta. Heikoimmat kaatuu ja tämä on toki valitettavaa, mutta joku raja nyt hysteriallakin. Rokotteen tuloon saattaa kestää vielä pitkään, eikä maailma tämän hysterian jälkeen silloinkaan tule sormia napsauttamalla palaamaan hetkessä ennalleen.

Tautiin kuolee kuitenkin verrattain pieni määrä ihmisiä kun verrataan esimerkiksi liikalihavuudesta johtuviin sairauksiin tai vaikkapa kausi-influenssaan vuosittain kuolevia. Keväällä tuon hysterian vielä ymmärsi, sillä tehohoitopaikkojen kapasiteettia oli suojeltava ja muutenkin koko tauti oli silloin vielä tuntematon, kukaan ei tiennyt mitä oli luvassa. Pikkuhiljaa alkaa kuitenkin mennä jo yli. Tuntuu, että riittää, kun jossain paikassa joku vain mainitseekin sanan "korona", ovat kaikki täysin paniikissa laittamassa kaikkea kiinni kuin päättömät kanat, ajattelematta mittasuhteita yhtään. Kaikki tuntuu olevan ainakin median mukaan ok, jos taudin ilmaantuvuus on 24 tartuntaa 100000 ihmistä kohden, mutta sitten täysin hysteria päälle, mikäli taudin ilmaantuvuus nouseekin vaikkapa 26 tartuntaan 100000 asukasta kohden yli tuon 25 tartunnan "hyväksytyn" rajan.

Nykyinen asuinkaupunkini Jyväskylä tuntuisi mediaa seuraamalla olevan kuin maailman vaarallisin paikka. Kysehän on kuitenkin "vain" koronasta, eikä mistään mustasta surmasta. Tauti tulee jos on tullakseen. Ei se silti sitä tarkoita, että pitäisi ehdoin tahdoin lähteä hölmöilemään. Ihan normaalia järkeä käyttämällä, tarpeettomia kontakteja välttämällä, (vähä)oireisena kotona pysymällä ja käsiä pesemällä pääsee jo pitkälle. Turhanpäiväinen hysterian lietsominen koronan liian suuriin mittasuhteisiin asettaminen ei tule olemaan mikään ratkaisu taudin häviämiseen. Ennemminkin pitäisi kyetä elämään taudin kanssa panikoimatta. Esimerkiksi itse käytän 8 tuntia päivästäni töissä, käyn silloin tällöin ruokakaupassa ja ehkä jopa kuntosalilla. Puolet vuorokaudesta menee jollain tapaa ihmisten keskellä, vaikka mitään ylimääräistä ei juurikaan väkijoukoissa tule notkuttua, silti se tauti saattaa esimerkiksi joltain työkaverilta tarttua. Yleisötapahtumissa en ole käynyt viime talven jälkeen, kuin en myöskään baareissa. Tosin en tiedä johtuuko tuo edes koronasta. En tosin oikein ymmärrä heitä, jotka tässä tilanteessa lähtevät notkumaan yökerhoihin, tosin yhtä vähän ymmärrän sitä, mitä nuo parin tunnin aikaistetut sulkemisajat asiaa auttavat.

Jos taloudelliset seikat unohdettaisiin, itselleni olisi aika lailla se ja sama, vaikka maailman kaikki urheilusarjat pistettäisiin tämän kauden osalta säppiin. Ei siis ole mitään ns. omaa lehmää ojassa, lähinnä vain tuo mittasuhteistaan karannut hysteria vituttaa.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Eikös se mene, että jos olet ylipäätään altistunut (15 min rajana samassa tilassa todennetun tartunnan saaneen kanssa), niin 14 vuorokauden karanteeniin vaan, vaikka oma testi olisi negatiivinen?

Näin ainakin omalla kohdalla toimi Helsingin tartuntatautiyksikkö. Keskiviikkona 16.9. olin noin 30 minuuttia samassa, melko suuressa, tilassa henkilön kanssa, jolla todettiin koronatartunta. Lievät oireet alkoivat hänellä kai perjantaina ja maanantaina sai tiedon tartunnasta. Tämän jälkeen allekirjoittaneelle soitettiin ja karenssia tuli 1.10. asti. Oireita ei minulla ollut missään vaiheessa, testi näytti negaa, mutta se ei vaikuttanut karanteenin pituuteen.

On ihan selvää, että tällä menettelyllä joukkueita tippuu nopeasti pois pelistä, ei vain yksittäisiä pelaajia. Olettaen siis, että negatiiviselle testillä ei altistuksen jälkeen ole väliä kahden viikon ajalta.
 

redpecka

Jäsen
Eihän Suomi niin toimi, että joukko kansalaisia laittaisi lapun rinnukseen ettei tarvii hoitaa jos tulee korona. Yhteiskunta poimii joka tapauksessa kadulla kuoleman kielissä pyörivän ihmisen ja vie vaikka raudoitettuna helvetin kalliisiin tehohoitoihin. Ja sitten kun näitä on taas suuria määriä niin palataan siihen alkutilanteeseen, jossa rajoitusten tehtävä oli taata riittävät hoitopaikat sairastuneille eikä tarvitsisi alkaa valkkaamaan ketkä pelastetaan ja keiden annetaan mennä.

Ne ketä ei korona haittaa ja on valmis kuolemaan niin hypätään kaivoon. Ei minuakaan liiemmin haittaa omalta kohdaltani eikä ole hirveesti ihmisiä jotka jäisivät kaipaamaan tai minä heitä, mutta toistaiseksi kaivoon hyppäämisen sijasta noudatan rajoituksia ja hyväksyn ne ihan vaikka sen takia, että olen lukenut maailmassa olevan onnellisiakin perheitä - olisi kurja aiheuttaa niille surua omalla välinpitämättömyydelläni.
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Eikö Jokerit vapautettu karanteenista kun kaikki tulokset oli negatiivisia?
Vapautettiin sen jälkeen kun kävi ilmi, että nämä Neftehimikin sairaat olivatkin jo aiemmin koronan sairastaneita ja pelasivat jo täyttä häkää + Jokerit oli testattu jo kahteen kertaan negatiiviseksi.. Aikaa tähän kaikkeen taisi mennä 12-päivää, joten mitään hyötyä tuosta vapautuksesta ei kenellekään ollut.
 

Phil.A

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Mites mahdolliset altistuneiden alitistuneille altistuneet? Eikö kukaan mieti myöskään altistuneiden altistuneille altistuneiden altistuneita? Kunnon joukkopsykoosit meneillään :D Mitä jos laitettaisiin vaan mahdollinen altistunut karanteenin ja pelit goes on. Näillä nykyisillä pelleilyillä kauden eteneminen tuskin tulee pitkään jatkumaan.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
On täällä kyllä oudon luokattomaksi mennyt keskustelu. Ei edes tunnuta yrittävän ymmärtää mitä on tapahtunut ja miksi siihen on reagoitu siten kuin on reagoitu.

Taudin itämisaika on (keskimäärin) 2-5 päivää. Jos Lasse Kukkosen (nimi valittu randomilla) vaimolla todetaan koronavirus, niin Lasse määrätään karanteeniin ja tehdään testi. Mikäli testi on positiivinen, niin Lassella on Korona ollut vähintään 2 päivää. Eli silloin kaikki ne jotka on olleet Lassen kanssa tekemisissä niiden viimeisten päivien aikana on altistuneita. Jääkiekkojoukkueessa se tarkoittaa todellakin ALTISTUMISTA koska ollaan treeneissä ja pukukopeissa lähekkäin yms. Tästä on jo riittävästi esimerkkejä, että kuinka tehokkaasti pukukopissa tauti leviää.

Mikäli Lassen tulos on negatiivinen, niin silloin Lasse ei ole ollut tartuttaja joten mitään syytä muita joukkueen jäseniä ei ole karanteenissa pitää. Lasse jää karanteeniin ja hänet testataan 14 päivän jälkeen uudestaan tms. Muu joukkue pääsee pelaamaan.

HPK:n tapauksessa nyt on kyse siitä, että seuraavien 14 päivän aikana olisi 5 ottelua. Perumalla yksi ottelu tänään voidaan välttää 5 muunkin ottelun siirto, jos käy hyvä säkä. Jos taas käy huono säkä, niin HPKon karanteenissa seuraavat 14 päivää, 6 ottelua siirtyy ja aletaan laskea, että myös Kärpät on saattanut altistua. Kärppien osalta riski on toki pienempi, mutta sekin olemassa.

Jos HPK olisi pelannut tänään ja tulee positiivinen testi niin myös Sport olisi altistunut, koska koko HPK:n joukkue on altistunut ja sitten siirrettäisiin myös Sportin seuraavien 14 päivän aikana pelattavaksi merkityt pelit ja koko Sport olisi karanteenissa. Tässähän nimen omaan yritetään katkaista mahdollisen ketjun muodostuminen.

Joidenkin mielestä kaikki on ylimoitettua ja liioittelua, mutta tässä on kyllä toimittu täysin loogisesti ja järkevästi.
 

Takanahka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kepa
Nyt ihan pieni tiivistelmä vallitsevasta tilanteesta jottei tämä ketju nyt karkaa täysin levottomuuksiin.

HPK:n liigajoukkueen yhden pelaajan perheenjäsenellä on todettu eilen illalla koronavirus ja tämä tälle henkilölle altistunut pelaaja on käyny tänään aamulla testeissä ja testin tuloksia odotellaan paraikaa. Kyllähän tämä vituttaa ja luo tummia pilviä kauden läpiviennin ylle, mutta tämä oli nyt täysin oikea reagointi HPK:lta. Koska jos tällä kyseisellä pelaajalla onkin koronavirus, niin se voi olla jo aika monella muullakin kerhon pelaajalla ja jos tänään olisi pelattu, niin kohta se olisi Vaasassakin ja sitten tämä homma vasta vittumaiseksi menisikin. Paskaahan tämä on, mutta toivotaan, että näitä ei nyt paljoa tulisi jatkossa. Kerholla on kyllä käyny todella huono tuuri tän koronan kanssa. Toivotaan negatiivista testitulosta.

Edit. @BlackWolf oli tuoreemmilla renkailla.
 

redpecka

Jäsen
Mites mahdolliset altistuneiden alitistuneille altistuneet? Eikö kukaan mieti myöskään altistuneiden altistuneille altistuneiden altistuneita? Kunnon joukkopsykoosit meneillään :D Mitä jos laitettaisiin vaan mahdollinen altistunut karanteenin ja pelit goes on. Näillä nykyisillä pelleilyillä kauden eteneminen tuskin tulee pitkään jatkumaan.
Vaikea sanoa. Jos tällä metodilla saataisiin vaikka 40-ottelun runkkari pelattua? Millainenkohan saataisiin kun annettaisiin vaan mennä? Ja sitä mukaa kun katsomossa ja kentällä porukkaa lakoo niin kärrätään ne vaan helvettiin, onhan peli kumminkin tarkoitettu eläville. Yllettäisikö tällä konseptilla edes 40 peliin vai loppuisiko touhu kokonaan ennen joulua? Minä en tiedä.
 

Rontti

Jäsen
Suosikkijoukkue
paska kiekko
Mites mahdolliset altistuneiden alitistuneille altistuneet? Eikö kukaan mieti myöskään altistuneiden altistuneille altistuneiden altistuneita? Kunnon joukkopsykoosit meneillään :D Mitä jos laitettaisiin vaan mahdollinen altistunut karanteenin ja pelit goes on. Näillä nykyisillä pelleilyillä kauden eteneminen tuskin tulee pitkään jatkumaan.
Sinä ja hengenheimolaisesi tässä ketjussa ovat ainoita, jotka ovat esittäneet psykoottista meininkiä. Ja sitä meininkiä kyllä tuntuu riittävän.

Jonkin sortin uhka tuntuu korona olevan.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Miten tätä maskia pitää käyttää etteivät silmälasit huurru, sallii vain sisäänhengityksen?
Jos maskia käyttää oikein niin se ei yksinkertaisesti voi huurruttaa silmälaseja. Mikäli huurruttaa, niin se ei ole kasvoilla tiiviisti varsinkaan nenän kohdalta vaan falskaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös