Koronakausi 2020–2021 – otteet kaukalossa

  • 492 291
  • 7 395

angnus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
ANTEEKSI PORIN ÄSSÄT! Olin varma että ette pysty murtamaan Ilveksen huikeaa kotitaikaa. Loitte uskon siihen että joukkue on oikeasti hyvä, muutenkin kuin paperilla!!
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Olisihan se taas kerran pitänyt arvata: Mikkelin ihmeellisen löysäilyn jälkeen tulee sitten tehokas ja ihan ryhdikäs suoritus liigan yhtä aivan huippujoukkuetta vastaan. Tämä on niin mun Ässät, ihan riippumatta keitä pelaajia joukkueessa on tai mistään muusta, niin näin se Ässien käyrä vain toimii..

Ja näin ollen tämän vieraskiertueen koko saldo kääntyykin ihan mukavasti plussan puolelle, viisi pistettä on juuri se mitä ennustin..
 

Tacklam

Jäsen
Vtun pelle. Täällä kannatetaan Porin Ässiä, eikä Jouka Juholaa! Jos et kestä faktoja lähde pois näiltä sivuilta.
Jos kannatetaan Porin Ässiä, niin eikö Jouka Juhola siihen kuulu? Tietysti tuo "vitun pelle" kertoo aika paljon. Helppoa on aina kirjoitella nimimerkin takaa. Mukavaa syksyä jokatapauksessa sinulle. Toivottavasti pääset tästä vielä yli, näyttää nyt niin paljon kiehuvan. Haleja.
 
Viimeksi muokattu:

Juhnu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, FC Liverpool, Bayern Munchen,
Samaa mieltä, Juhola mokasi kyllä tänään. Samoin turha jäähy M.Mäkiselle. Noita ei vaa saa ottaa! Jepu tulee...ja toivottavasti Niemi palaa..
Juhola tekis Mestis hyvää...
 

TwistedKites

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ässien varmaankin kauden paras peli kivenkovaa Ilvestä vastaan. Kolmannessa erässä jouduttiin puolustuskannalle, mutta kolmannessakin torjunnat meni 7-5. Nyt alkaa kaikki ulkomaalaisvahvistukset olemaan iskussa - Meyer yhden vaisun pelin jälkeen taas vauhdissa, Wännströmillä on hyvä laukaus ja on nyt jo pari peliä ollut hyvä, Borgman on isäntä, Merkleystäkin taidetaan sittenkin saada pelimies, Linus hyvä. Näillä eväillä voitetaan Tapparakin kun tuohon vielä Jepu mausteeksi mukaan.
 

Padas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Jos kannatetaan Porin Ässiä, niin eikö Jouka Juhola siihen kuulu? Tietysti tuo "vitun pelle" kertoo aika paljon. Helppoa on aina kirjoitella nimimerkin takaa. Mukavaa syksyä jokatapauksessa sinulle. Toivottavasti pääset tästä vielä yli, näyttää nyt niin paljon kiehuvan. Haleja.
Ymmärrän että omien kasvattien kritisointi ei ole kaikkien mielestä hyväksyttävää, koska pelaaja saattaa kuulua vaikka nimimerkin lähipiiriin. Jostain syystä Niemen ja Ja Juholan kritisointi saa joillakin veren kiehumaan. Juhola on nopea ja työteliäs voimahyökkääjä, mutta hyökkäyspäässä hänellä ei ole käyttöä liigatasolla. Ei ratkaissut avopaikasta ottelua vaan antoi jäähyllä pallon ilvekselle. Ehdoton kritiikin paikka. Toki pitkä pelaamattomuus. Mutta tämä Juholasta. Hyvät illan jatkot myös sinne!
 

ValkMan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Hyvää on tuossa Ässien touhussa myös se, että yhtä peliä (Saipa) lukuunottamatta pisteitä on tullut kaikista muista otteluista vähintään se yksi. Tuo Saipa-peli oli kyllä omasta mielestäni myös kauden huonoin. Lisäksi vasta aivan kauden kynnyksellä hankitut Meyer, Merkley, Wännström ja Borgman ovat pääsemässä jo nyt hyvin joukkueeseen sisään. Peli ei todellakaan ole vielä lähelläkään valmista, mutta tämänpäiväinen Ilves-ottelu oli kyllä jonkinlainen myrskyvaroitus siitä, että joukkue pystyy parhaimmillaan todella hyvään peliin.
 

ks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,HPK
Vierasreissu meni lopulta plussan puolelle viidellä pisteellä. Kuten aina tahtoo käydä niin pisteitä tuli lopulta eniten ennakkoon pahimmasta pelistä. 13/7 on varsin hyvä sarjan alku ottaen huomioon että joukkue koottiin niin myöhään.

Tässä uskaltaa tuskin edes kuvitella kuinka hyvä tuo joukkue parhaimmillaan voisi olla. Kotkaniemi pääsee nyt hyvään saumaan liittymään joukkueeseen. Ei varmaan liioittele jos kehuu jotta hyvältä näyttää.
 

angnus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jos kannatetaan Porin Ässiä, niin eikö Jouka Juhola siihen kuulu? Tietysti tuo "vitun pelle" kertoo aika paljon. Helppoa on aina kirjoitella nimimerkin takaa. Mukavaa syksyä jokatapauksessa sinulle. Toivottavasti pääset tästä vielä yli, näyttää nyt niin paljon kiehuvan. Haleja.
Ookei, eli et edes ymärrä pointteja...palstalla on ollut joskus yksi samantapainen, Turkulainen, pelaajan isä, josta onneksi Turun suunnasta tuli yksityisviestiä, että ei kannata, koska enää ei olla normitasolla täällä yleisellä osastolla.Se pelaaja pelasi vain kovaa, Jouka edes yrittää tehdä kaikkea ja on symppis, mutta älä sä pilaa pelaajan mainetta isänä, siskona , veljenä tms. sillä tämä sinun nostoyritys kusee omaan nilkkaan koko ajan. Joukasta joko tulee jotain tai ei, mutta älä sä pilaa hänen mainettaan täällä, sillä pelaajat lukee myös näitä juttuja.
 

Rantsukoff

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Loistava voitto ja eka vierasvoitto ja vieläpä yhdestä liigan ennakkosuosikeista. Tuo viimeiset 2-3 minuuttia hoidettiin miehekkäästi kun Ilves pelasi ilman mokkea. Ei paniikkia vaan varmoja ratkaisuja. Tuo puolustus näyttää kyllä tosi hyvältä.
Lepoetu toki teillä. Ei siinä parempi voitti tänään. Hyvää työtä on Porissa tehty.
 

RedPower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät // Habs // Carolina Hurricanes
Olin katsomassa peliä Tampereella ja mitkä fiilikset ekan erän jälkeen.Ilves tuli tyypillisesti kovaa heti alussa ja​
koko eka erän ,mutta Atu oli kyllä syöttänyt jätkille jotain käärmekeittoa ja askissa oli aivan erillainen Ässät.​
Pystyttiin vastaamaan luisteluun,kiekko siirtyi yllättävän jouhevasti pelaajalta toiselle ja nyt voitiin sanoa​
että jäällä oli joukkue,eikä vain yksilöitä.​
Ja kaiken lukkona niin rauhallinen Linus,miten voi maalivahti olla noin rauhallinen? Katsomossa itsekin​
on paljon hermostuneempi.​
Tiivola pelasi taas hienosti ja itseluottamus on tapissaan ,kuten myös fysiikka,ja hän osaa myös hienosti​
rauhoittaa tilanteita nuoressa joukkueessa.​
Borgman,paras peli mitä olen häneltä nähnyt.Ei ampunut enää pakkeja päin vaan teki rauhallisen siirron​
ja ampui tai syötti.Erittäin tärkeä Yv eka maali ristikkoon jota jo harjoitteli lämmittelyssä.​
Merkley,on kyllä hyvä kamppailija ja vahva.Heittää taidokkaasti pitkääkin lättyä ja tänään maali,vaikkakin​
maalivahdin avustuksella.​
Wännström,alkaa näyttämään taitojaan kun kuntopuolikin on nousussa.On ahne kaveri kiekonkanssa ja​
hakee aina ratkaisua.Nyt teki maalin tyypilliseltä paikalta mistä usein pussittaa.​
Stenqvist on kyllä outo puolusta,välillä näyttää että ei osaa puolustaa ja vähän outoja mokiakin, mutta​
hyökkäyspäässä vaarallinen ja pisteitä tulee.​
Vainio teki myös tosi tärkeän maalin ja hakikin sitä tosi ahnaasti,maukas varmasti hänelle koska Ilves vastassa.​
Mitä tulee Jouka Juholaan,niin annan hänelle paljon posia kun pelasi alivoimaa ja hyvällä luistelulla ja taidoillaan​
pystyi katkaisemaan Ilveksen hyökkäyksiä.​
Koko valmennustiimille posia että olivat skarpanneet joukkueen tähän tikkiin.​
Oli tarkoitus vain seurata Linusta ja Herra numero 55,vähän tarkempaa.​
Se myös täytyy sanoa kuten kaikki tiedämme,että TVstä ei saa sitä realistista kuvaa pelistä,mitä saa hallissa.​
 

RedPower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät // Habs // Carolina Hurricanes
Ilveksen ylivoimassa kiekko liikkui niin taitavasti,nopeasti ja heiltä puuttuu Niko viivalta.
Meidän alivoima perustui hyvin paljon siihen,että Liinus hoitaa lähitilanteet ja av pysyy kasassa omalla alueela.​
Linus on erittäin hyvä peittävänä maalivahtina ja Ilveksen jätkät joutuivat monesti pettymään yv hyökkäyksissä.​
Meidän ykkös yv perustuu aivan eri asioihin kuin ipan,meillä ei ole vielä niin paljon taitoa ja nopeutta kuin heillä,​
muttameillä on erittäin kova viiva pelote,Herra no:55.​
Meillä ei kiekko liiku niin nopeasti kuin sen täytyisi,mutta varmasti Jepu tuo siihen muutosta.​
Meidän ykkös yv:n vahvuus on se,että viivalta myös pystytään ratkaisemaan.Borgman ei yritä pyörittää kuviota,​
vaan ratkaista sen.​
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Borgman ja Merkley, tuskin lähtevät yhtään mihinkään AHL:n pelaamaan, ellei paikka ylhäällä ole selviö. Ei se ainakaan kumpaakaan auta mihinkään, jos joutuvat alhaalla tahkoamaan ja pääsevät ylös vetämään hajavaihtoja. Mielipide asioita toki, mutta varmasti parempi pelata Ässissä huippu kausi ja sen myötä entistä parempana änäriin. Eiköhän molemmat tiedä mitä paskaa se AHL tarjoaa. Porissa kaikki on paremmin.

Tarkistin Borgmanin tilanteen samalla kun Merkleyn. Borgman saa 250K$ farmissa. Toki palkka farmissakin on parempi kuin Ässissä, mutta koska farmisarjat alkaa ja miten paljon hän siellä joutuu tahkoamaan? Onko intoa mennä farmiin?

Ahh, tuon missasin totaalisesti. Ja aivan totta että on hyvä korvaus AHL kaudesta, mutta viekö uralla eteenpäin?

Eiköhän se samalla lailla edistä uraa kuin kausi Porissa. Tämä kausi on muutenkin vähän sellainen välikausi monille. Epävarmuutta on niin paljon ja kaikkialla.

Noh, ottaen huomioon että Borgman on tahkonnut tähän asti AHL:n puolella käytännössä koko uran, niin sikäli ei mielestäni palvele samalla tavalla. Mutta nää on näitä, ei ole olemassa sitä oikeaa ratkaisua tässä kohtaa. Ja loppujen lopuksi mr. Borgman sen ratkaisun tekee itse, en tiedä millä perusteilla.

Pannaan nyt vaikka tähän ketjuun, koska peliotteista sinällään on kyse. En kerta kaikkiaan nyt malta ottamatta kantaa asiaan mitä juuri olen itsekin ajatellut, ihan näiden keskustelujen pohjalta mitä Merkleyn ja Borgmanin ketjuissa on tässä tänä aamuna käyty..

Olisi todella mielenkiintoista tietää millaista keskustelua ässäpelaajat käyvät keskenään nyt tällaisessa täysin poikkeuksellisessa tilanteessa. Otteluita on pelattu vasta seitsemän ja joukkuehan menee joukkueena eteenpäin peli kerrallaan ja viikko kerrallaan, mutta tietysti yksilötasolla pelaajille on varmasti jo herännyt jonkinasteinen ymmärrys myös siitä, että tässä on mahdollisuus myös johonkin isompaan, oikeasti hyväänkin menestykseen. Jokainen pelaaja joka on asiaa missään mediassa on kommentoinut on todennut, että mitenkä on kova joukkue, Niemi viimeksi nyt maanantaimakasiinissa. Minä fanipoikana en toki uskalla lähteä puhumaan sellaista, että nyt pelataan realistisesti kannusta, mutta sanotaan omasta puolesta näin, että nyt vallitsevien ennusmerkkien puitteissa mitalipeleistä puhuminen ei ole mitään täysin unennäköön verrattavissa olevaa haihattelua..

Tuo epävarmuus on nyt juuri se päivän sana. Maailmassa vallitsevat täysin poikkeukselliset olosuhteet ovat johtaneet tilanteeseen, jossa juuri nämä pelaajat ovat nyt tulleet yhteen patapaitaan, myös Jepu tiedotustilaisuudessa aika hienosti sivusi tätä asiaa. Näissä olosuhteissa seurojen pidempiaikaiset strategiat ovat jäissä, ja nyt mennään puhtaasti tämä hetki edellä. Fakta lienee se, että nyt näistä pelaajista ainakin 50% (ellei jopa 2/3) pelaa ensi kaudella jossain muualla kuin Porissa. Kyseessä on siis hiukan mahtipontisesti sanoen once-in-a-lifetime joukkue..

Pohjois-Amerikan tilanne on se, joka nyt määrittää muun lätkämaailman toimintaa, etenkin sen AHL-kauden alkaminen tai pelaamatta jättäminen tulee olemaan iso linjanveto, sen kohtalo on itse asiassa oleellisempi asia kuin NHL-kauden kohtalo. Täällä vanhan mantereen puolella liiga on edelleen se, jolla on lähes Euroopan parhaat todennäköisyysprosentit viedä kausi läpi (ottamatta nyt kantaa siihen, kuinka isot ne prosentit täälläkään ovat). Käytännössä tässä varsin ennustamattomassa tilanteessa jokaisen pelaajan omat henkilökohtaiset valinnat nousevat isompaan rooliin kuin normaalisti, eli sen miettiminen mikä nyt on oman itsen kannalta järkevää ja mikä ei. Entä millainen sosiaalinen koheesio joukkueessa vallitsee, ja mitä Ässät pystyy tässä tilanteessa tarjoamaan kaikillekin joukkueen pelaajille. Noh, Ässät pystyy näkemykseni mukaan tarjoamaan pysyvyyttä, vakautta, roolia ja nyt näyttäisi että myös aidon mahdollisuuden menestyä ja saavuttaa jotain. Jotain sellaista, mikä näyttäisi helvetin hyvältä myös esimerkiksi Borgmanin ja Merkleyn ansioluetteloissa, koska heitä tämä tilanne nyt tietysti ennen kaikkea koskettaa..

Hyvin mielenkiintoista on nähdä mitä tapahtuu kun NHL-leirit alkavat, koska kyllä änärisopimuspelaajat sinne lähtevät joka tapauksessa vähintäänkin pyörähtämään. Mutta asia on kiinnostava pelkästään jo siitä näkökulmasta, että onko AHL-kausi ehditty peräti perumaan kokonaan leirien alkuun mennessä, vai miten pirstaleisena ja millä joukkueilla se on tarkoitus pelata..
 

ValkMan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Perjantaina AHL:n suhteen luvassa varmasti jotain tietoa.



ECHL aloittaa osan joukkueiden voimin joulukuun 11. päivä, ja osa aloittaa tammikuun 15. päivä ja muutama joukkue pitää välivuoden. Ei kovin suuri yllätys jos AHL:ssä mentäisiin vähän samalla kaavalla.


Tuossa vähän lainausta toisesta ketjusta. Eli AHL voi hyvinkin alkaa esimerkiksi siten, miten ECHL suunnittelee. Itse lähden siitä, että kun Pohjois-Amerikan sarjat NHL ja AHL alkanevat joskus joulu-tammikuussa, niin Ässien pukukopista poistuvat Borgman, Niemeläinen, Merkley ja Kotkaniemi. Niemeläisestä on ollut pohdintoja, että jatkaisiko joka tapauksessa Ässissä koko kauden. Siihen en osaa sanoa mitään ja asia on aika pitkälti Edmontonin käsissä.

Jos siis Pohjois-Amerikan kausi alkaa farmisarjoineen, niin poistumaa tulee tietysti paljon myös muista joukkueista. Lukosta esimerkiksi Saarela ja Heinola sekä Ilveksestä lähtijöitä voivat olla Dostal, Välimäki, Thomson, Ruotsalainen ja Hayton. Tietysti kannattaa muistaa se että Ässissä jatkaa koko kauden sopimuksilla monta alkukauden onnistujaa, kuten Söderström, Stenqvist, Kotkansalo, Tiivola, Kivenmäki, Meier ja Wännström. Joukkueen runko on siis sinällään kunnossa ja on seuran rahatilanteesta riippuvainen sitten se, että pystyykö Kerttula naaraamaan markkinoilta uusia vahvistuksia. Mielenkiintoinen tilanne kuitenkin koko liigan kannalta, kun Pohjois-Amerikan kauden alkaminen tarkoittaisi liigassa uusien jakojen tekemistä.
 

Nigi

Jäsen
Joukkueen runko on siis sinällään kunnossa ja on seuran rahatilanteesta riippuvainen sitten se, että pystyykö Kerttula naaraamaan markkinoilta uusia vahvistuksia. Mielenkiintoinen tilanne kuitenkin koko liigan kannalta, kun Pohjois-Amerikan kauden alkaminen tarkoittaisi liigassa uusien jakojen tekemistä.
Jos Salminen ei ole siihen mennessä löytänyt pelipaikkaa, kun Merkley lähtee, niin olisiko siinä korvaaja Merkleylle? Salminen varmasti haluaa johonkin pelaamaan vielä tällä kaudella, välivuosi tekisi hallaa ensikauden sopimusneuvotteluille.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Jos Salminen ei ole siihen mennessä löytänyt pelipaikkaa, kun Merkley lähtee, niin olisiko siinä korvaaja Merkleylle? Salminen varmasti haluaa johonkin pelaamaan vielä tällä kaudella, välivuosi tekisi hallaa ensikauden sopimusneuvotteluille.
Oon jopa hiukan odottanut että koska Salminen (ja Taim) ilmestyvät ottelukohtaisilla sopimuksilla Karhu HT:n kokoonpanoon. Alkavat joukkueet olemaan sen verran täysiä että pelipaikan löytäminen on haastavaa ennenkuin Amerikan sarjat alkavat. Sitten kyllä saattaa pelipaikkoja olla hyvinkin tarjolla.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Nigi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös