Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

KooKoon joukkueen rakentuminen kaudelle 2017–2018

Viestiketju osiossa 'KooKoo' , aloittajana Fordél, 26.10.2016 klo 22.21.

 1. Fordél Jäsen

  KooKoon ensi kauden joukkueen kasaaminen on kovassa vauhdissa. Kaksi ensimmäistä kautta on menty suht samalla rungolla, mutta nyt lienee luvassa suurempi muutos. Tiedossa olevia jatkosopimuksia ei ole kuin vajaat kymmenen:

  Maalivahdit
  Samu Perhonen 17/18

  Puolustajat
  Arttu Pelli 17/18
  Juuso Vainio 17/18
  Robin Jacobsson optio 17/18  Hyökkääjät
  Toni Hyvärinen 17/18
  Jarkko Immonen 18/19
  Jan-Mikael Juutilainen 17/18
  Eero Savilahti 17/18
  Sami Tamminen 17/18

  Moni laadukas kärkipelaaja suunnannee muualla (Malinen, O´Connor, Lehtonen, Haataja jne.) ja edessä on uusien kärkipelaajien hankinta. Hyvä runko on kuitenkin edelleen kasassa ja heikosti alkaneesta kaudesta huolimatta osalle runkopelaajista voisi sorvata jatkoa.


  Suuri kysymys on tottakai se, että kuka valmentaa ensi kaudella KooKoota? Se on tällaiselle ulkopuoliselle täysi mysteeri tässä vaiheessa kautta, joten pakko kasata joukkuetta vähän sokkona. Joka tapauksessa tähän kauteen verrattuna joukkueen puolustusta olisi vahvistettava etenkin puolustuspään osaamisella. Kärkinelikon jälkeen puolustuksen taso ei saa tippua samalla tavalla OPG-tasoisiin pelaajiin, kuin on tällä kaudella.

  Hyökkäykseen olisi hyvä saada lisää nopeutta, suoraviivaisuutta ja vääntövoimaa, mutta myös muutama taitava pelin rytmittämiseen pystyvä pelaaja. Sentterien osalta tilanne on sikäli ongelmallinen, että Immosta on varmasti kaavailtu tulevalle kaudelle yhdeksi kärkisentteriksi, mutta nyt taso ei vielä siihen riitä. Tämän vuoksi on hyvä hankkia yksi potentiaalinen kiekollinen sentteri, joka voi olla edes jonkinlainen hätävara Immoselle.

  Näillä mietteillä lähtisin kasaamaan jotain tämän suuntaista jengiä:

  Jan-Mikael Järvinen – Josh Green/Jack Connolly – Juha-Pekka Haataja/Jere Sallinen
  Kai Kantola – Jarkko Immonen – Terry Broadhurst/Juuso Ikonen
  Eero Savilahti – Matias Myttynen/Hannes Björninen/Antti Kalapudas – Sami Venäläinen
  Tomi Peltonen – Jan-Mikael Juutilainen – Toni Hyvärinen
  Jesse Espo – Sami Tamminen – Mikko Virtanen

  Robin Jacobsson – Craig Schira
  Oscar Eklund – Juuso Pulli/Marcus Fagerudd/Jesse Jyrkkiö
  Veeti Vainio – Antti Halonen/Mikko Kuukka
  Arttu Pelli – Julius Nyqvist

  Leland Irving/Juha Järvenpää
  Samu Perhonen
  Tomi Rautio
   
  Viimeksi muokattu: 27.10.2016 klo 07.36
 2. teroz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
  Hyvä runko? Aika ontto ja tämän kauden näyttöjen perusteella huono runko kasassa. Iloinen voi olla Perhosen, Tammisen, Hyvärisen ja Juutin jatkosta. Muista ei niinkään.
   
 3. Lätkä-Bongari Iso-E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kivesveto Go Go
  Lainaus:
  Perhonen voi jatkaa kakkosmaalivahtina, mutta en usko, että hänestä vielä on muuten juurikaan apua KooKoolle. Olin jo aikaisemmin kirjoittamassa samaa "hyvästä rungosta", mutta en jaksanut näpytellä mitään. Juutin jatko on ihan hyvä.
   
 4. Fordél Jäsen

  Lainaus:
  Muutamilla jatkoilla saadaan hyvä runko kasaan: Irwing, Perhonen, Eklund, Jacobsson, Vainio, Pelli, Juutilanen, Hyvärinen, Kantola, Broadhurst, Savilahti ja kenties Green. Kyllä tossa on mun mielestä KooKoon mittapuulla hyvä runko kasassa. Tohon päälle kärkihankinnat ja vähän leveyttä niin jengi olisi kasassa.
   
 5. KOOKOOBOY Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Runko minun mielestä aika heikko ensi kautta ajatellen. En usko että Irvingiä saadaan pidettyä Kouvolassa mutta saa sitä aina haaveilla.

  Ottaisin tällä erää toisen mielenkiintoisen näkökannan ensi kauteen jossa toki on monia isoja kysymysmerkkejä pelaajista ja valmentajasta lähtien.

  Kuka rakentaa ensi kauden joukkueen?
   
 6. Tim Callahan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Tällä varmaan viitataan nyt Kultasen sopimuksen loppumiseen...

  Irvingistä varmaan on tosiaan turha haaveilla ensi kaudella, mutta esim. Malinen voi olla mahdollinen jatkajakin. Toisaalta ei ole mitään hajua mitä Green/Haataja tekee, kun molemmat voivat vielä rahastaakin itsellään. O'Connor ja Lehtonen varmaan ottavat seuraavan stepin urallaan isompiin karkeloihin.

  Kova homma kasata edes tällainen joukkue ensi vuodeksi ja pelko perseessä sitä odotellaan. Toisaalta hyvä puoli tässä on se, että jos lähiviikot menevät pelillisesti läskiksi, niin ensi kauden joukkueen rakentaminen voidaan aloittaa hyvissä ajoin ja mahdollisilla tyhjennysmyynneillä saadaan muovattua rosteria.
   
 7. Zeta03 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, sympatiat KooKoo
  Lainaus:
  Eikö Kultaselle ole luvassa jatkoa? Rajallisella resursseilla hankkinut aika kovia nimiä KooKooseen viime vuosina.
   
 8. EagleEye Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo, KKP
  Tuskin Kultasta tarkoitetaan. Eiköhän valmennuksellakin ole joku sana ketä joukkueeseen tulee tai ainakin "minkälaisia" pelaajia tarvitaan/halutaan.
   
 9. KOOKOOBOY Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  No juurikin Jarno Kultasta tarkoitetaan sillä 13.2.2014 tiedotettiin että KooKoo on sopinut Kultasen kanssa kolmen vuoden diilin. Nyt tämä kolmas vuosi tulee täyteen ja mitään ei ole vahvistettu tämän asian tiimoilta. Eli ennen kuin toisin ilmoitetaan elän tiedon varassa että Kultasen soppari päättyy kohta.
   
 10. Magnesia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Kaikille kenkää.

  Itse kasaisin ensi vuodelle kovan kärjen, sen takana mentäisiin päähän potkituilla ja ei näyttömahdollisuutta saaneilla liigan portteja kolkuttelevilla pelureilla. Se noissa lähtökohtaisesti paskemmissa pelureissa on hyvää, että sitoutuvat siihen pelikirjan noudattamiseen sekä joukkueelle pelaamiseen hivenen paremmin kuin esimerkiksi jotkin tämän kauden joukkueesta.

  Pikkunosto pelaajabudjettiin ja tällä kärjellä tulevaisuuteen:

  Irwing, ehdottomasti jatkoa, makso mitä makso. Voittava maalivahti mitä pieni ja altavastaaja joukkue tarvitsee pitkässä sarjassa. Tästä ei voida tinkiä. Kaikkine sivukuluineen about 220k/kausi, ei mahdoton.

  Malinen, nyt Kultsi, tee tästä kaverista KooKoo-ikoni pitkällä sopparilla. Makso mitä makso. Jos kerrankin tänne on saatu EHT-tason sentteri, niin nyt kannattaa pitää kiinni ja tehdä Jarkosta KooKoon-kasvot tulevaisuuteen. 5-vuoden jatkosoppari, mahdollisuudella käydä heittämässä ulkomaankeikka, 150k/kausi ja betonin edulliset asumiskustannukset, luulisi tarttuvan.

  Haataja, jatkoa ehdottomasti. Kokonaisvaltainen pelaaminen mennyt huikeasti eteenpäin. Antaa joukkueelle muutakin kuin vaalivainunsa. Luistin liikkuu mukavasti ja hoitaa oman ruutunsa kaukalossa ammattimiehen ottein. 110k/kausi ja JP:n emäntä kiittää kun isäntä pysyy kotona.

  Jatkuu jossain vaiheessa..
   
 11. Minor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Lisäisin Kultasen to-do -listaan vielä Jacobssonin, joka on mun mielestä ollut ehkä suurin positiivinen yllätys uusista tulijoista. Kantolalta maaleja ja vahvaa vääntöä oli odotettavissa, mutta Robin of Sweden on ollut yleisesitykseltään suorastaan hyvä. Jatkoon.
   
 12. Fordél Jäsen

  Lainaus:
  Juha-Pekka Haataja on tosiaan monipuolistunut, mutta en tiennytkään, että on laajentanut näin paljon osaamistaan. Onko meillä käsissä olisi uusi Sami Borg?
   
 13. Kampitus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Wild, Avalanche
  Minne Lehtonen suuntaa onko tietoa?
   
 14. Tim Callahan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Olisiko sitten seuraava steppi nousta kärkijengeihin Liigassa? Toisaalta tällä kaudella Lehtosella on ollut viime kautta enemmän ongelmia puolustuspäässä, mutta Kouvolassa saa hyvällä hyökkäyspelaamisellaan paljon anteeksi.

  Edelleen: eihän siellä ole edes ensi kaudeksi iurheilutoimenjohtajaa kokoamassa jengiä.
   
 15. VTVH Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Lehtosella oli koko viime kauden erittäin paljon ongelmia puolustuspäässä. Loppukaudesta alkoi hyökkäyspelaaminen sujua jonka vuoksi huonoa puolustuspelaamista jaksoi katsoa läpi sormien, mutta ei se puolustuspelaaminen tosiaan sen parempaa ollut kuin mitä se on ollut tällä kaudellakaan. Tälle kaudelle toki odotin että Lehtonen kehittyisi myös puolustuspään pelaamisessa, mutta alkukausi on ainakin vedetty ihan viime kauden malliin.
   
 16. Kioto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Mä rohkenen olla tästä kyllä täysin erimieltä, mun mielestä Lehtosen vahvuudet kovan laukauksen lisäksi nimenomaan ovat juurikin omassa päässä ja miellän hänet enemmänkin erinomaiseksi lupaavaksi all around puolustajaksi kuin kiekolliseksi pakiksi.
  Toki virheitä tulee niinkuin kaikille, mutta onhan se uskomaton määrä kuinka paljon Lehtonen ottaa taklauksia vastaan menneessään omassa päässä ensimmäisenä alimmaiseksi kulmaan josta kaiken lisäksi vielä useimmiten tulee sieltä voittajana kiekon kanssa tai saa muuten pelattua sen omille.
  Mun mielestä Lehtonen ei ole mikään huikea kiekollinen pakki mitä hänestä moni täällä leipoo, omaan silmään suurin kiekollinen apu on kova ja nopeasti lähtevä laukaus minkä johdosta se on aina uhka vastustajalle.
  Mä näkisin Lehtosen suurimmat heikkoudet juuri pelin avaamisessa missä hän ei ole mikään kummoinen, perus helppo syöttö lähtee ihan hyvin, mutta sen helpon syöttöpaikan mennessä ohi Lehtosella usein loppuvat eväät ja homma menee helposti kuskaamikseksi.

  Ja tämähän oli toki vain oma mielipiteeni, kaikkihan me nähdään peli vähän eri tavalla.
   
  Viimeksi muokattu: 08.11.2016 klo 12.20
 17. IceMaster Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Trashers, Flyers
  Lainaus:
  Nyt on ja Kultanen jatkaa x vuotta.
   
 18. Peek Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kaakonkulma
  Lainaus:
  Kultanen jatkaa KooKoossa | KooKoo
  Tässä vielä äskeiseen linkki. Erittäin tärkeä jatkopahvi!
   
 19. Steus Jäsen

  KooKoo reagoi jatkoajan kirjoituksiin. Myös Facebook-tapahtumia on tehty taas tammikuulle asti, joten markkinoinnin eteenkin on ponnisteltu hartiavoimin. Jatketaan vaan palautteen antoa hyvässä ja pahassa!
   
 20. Zeta03 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, sympatiat KooKoo
  Lainaus:
  Mielenkiintoinen tuo "toistaiseksi". Jotenkin olisi odottanut selkeää 2-3v sopparia, toisaalta tuskin Kultanen on heti mihinkään karkaamassa. Hyvä uutinen kaiken kaikkiaan, Kultanen on tähän mennessä tehnyt mielestäni hyvää työtä rajallisilla resursseilla ja saanut muutaman kovankin nimen kalastettua markkinoilta.
   
 21. KOOKOOBOY Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Toisaalta itse ainakin arvostan että työsopimus on vakituinen eli toistaiseksi voimassa olevana eikä esim. vuoden määräaikainen. Joten eiköhän tässä ole Kultasen puolelta ollut tahtotila tehdä ihan oikea työsoppari ja samalla KooKoo on halunnut sitouttaa miehen Kouvolaan. Eikai kukaan toimistolla ole muuten ollut näin pitkällä määräaikaisella sopimuksella töissä :)
   
 22. Minor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Eiköhän tässä ole taustalla Kultasen halu olla ja pysyä Kouvolassa ja toisaalta seuran halu pitää mies Kouvolassa. Eli tehdään ns. vakituinen virka.
   
 23. cottonmouth Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo & Philadelphia Flyers
  Aika outoahan se olisi ollut, jos Kultanen olisi johonkin lähtenyt. On kuitenkin juurtunut käsittääkseni varsin vahvasti uran jälkeen Kouvolaan ja eipä vastaavia vakansseja ole ollut varmastikaan _vielä_ liikaa muualta tarjolla. Eiköhän myös KooKoolla ole ollut vahva tahtotila (<- inhoan tuota sanaa) pitää Kultanen mustaoranssissa organisaatiossa, koska näytöt ovat kuitenkin kokonaisuudessaan erittäin hyvät, tästä alkukaudesta huolimatta.
   
 24. Funky Duck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Erittäin hyvä ja odotettu uutinen! Näytöt on mielestäni annettu ja onnistumisia on tullut paljon. Alkukauden taaperruksesta ei mielestäni voi Kultasta syyttää, vaan vika on ollut jossain muualla. Toki yksittäisten pelaajien ominaisuuksista voidaan kai vääntää, mutta kyllä tuo rosteri on aika hyvin kasattu resursseihin nähden. Toivottavasti ensi kaudeksi saadaan jalkeille jopa parempi nippu.
   
 25. cottonmouth Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo & Philadelphia Flyers
  Lainaus:
  Sama mieltä rosterin osalta. Viime kaudesta vahvistuttiin oikeastaan kaikilla osa-alueilla ja käytännössä ketään elintärkeää ukkoa (niistä hupiukoista ja heihin liittyvistä henkimaailman asioista voidaan toki vääntää) ei menetetty. Ei Kultasta voi myöskään syyttää siitä, että Järvenpää putosi pois pelistä juuri ennen sarjan alkua, ennemminkin on pystynyt reagoimaan tilanteeseen erinomaisesti. Treutle oli mielenkiintoinen haku, mutta kun ei arpa osunut, niin naarasi koko sarjan mittakaavassa todella kovan sepän. Toki hinta on mysteeri ja kyllähän maalivahtisotku pelissä näkyi, vaikka ei ykkössyy otteisiin ollutkaan.

  Silti on pakko myöntää, että materiaaliin nähden KooKoo kieltämättä ylisuoritti viime kaudella ja ei rosteri toisaalta ole niin paljon parantunut, että yhtään löysää olisi varaa antaa. Alkukausihan sen karusti osoitti.

  Kultasen kovin haaste lienee ensi kauden jengin kohdalla. Liigan alkutaipaleen profiilipelaajista sopparit loppuvat Maliselta, O'Connorilta, Lehtoselta, Haatajalta ja Greeninkin kanssa pitäisi (ehkä) neuvotella jatkosta. Maalivahtitilanne on myös aivan auki, vaikka Perhonen nyt nollan viimeeksi pelasikin. Puutarhajätettä KooKoon metsään tuodaan myös pakettiautolla, jonka kyljessä lukee huonosti teipattuna "yleisömäärä". Viime kauden ensinoste on takana ja toivottavasti tasalakki löytää hallille jatkossakin. Yritysmyyntikin oli samalla edellisen kauden aallonharjalla varmasti helpohkoa, joten siinäkin aspektissa toivotaan viime pelien noususuhdanteen jatkuvan.